Eläimet

Maailman suurimmat sudet

Harvinaisia ​​lajeja pidetään arktisina tai polaarisina. Nimestä voit ymmärtää, että tämä peto elää arktisella alueella. Hänellä on tiheä lämmin turkki, joka auttaa eläintä selviytymään hyvin vaikeissa ilmasto-olosuhteissa. Hänen turkiksensa herätti aina metsästäjien kiinnostuksen, ja karjan aiheuttamat vahingot oikeuttivat saalistajien hallitsematon ammunta. Tästä syystä polaarinen susi oli viime vuosisadalla täydellisen tuhoamisen äärellä.

Keskimäärin tämän lajin edustajan paino on kuusikymmentä-kahdeksankymmentä kilogrammaa, ja sen kehon pituus on sata kahdeksankymmentä senttimetriä.

Tasmanian Marsupial Wolf

Tämä on suurin susi keskiryöpäläisten keskuudessa. Virallisten tietojen mukaan tämä eläin on kuollut sukupuuttoon, mutta asiantuntijoilla on heikko toivo siitä, että Tasmanian luonnonvaraisissa paikoissa säilyi useita yksilöitä. Tämän petoeläimen rungon pituus oli puolitoista metriä (ilman häntä), ja säkäkorkeus oli noin 60 senttimetriä. Sen paino on hieman alle kolmekymmentä kiloa.

Mane Wolf

Suurille lajeille voidaan katsoa miehitetyn susi. Sitä kutsutaan myös guariksi ja aguarachayksi. Näiden eläinten hartiat ja kaula on koristeltu pitkällä villalla. Sen keskimääräinen korkeus on noin seitsemänkymmentäviisi senttimetriä, paino voi vaihdella kaksikymmentäyksi kaksikymmentäkolme kilogrammaa, ja sen pituus on sata ja kuusikymmentä senttimetriä.

Melvillen susi

Suuri saari Melvillen susi on otettu huomioon. Noin kahdeksankymmentä kiloa painavalla painolla hänen ruumiinsa pituus on sata kahdeksankymmentä senttimetriä. Nämä saalistajat metsästävät myskin härkiä, poroa ja hirviä.

Suurimpien susien elinympäristö

Tutkijat päättelivät, että mitä kauempana päiväntasaajalta nämä vaaralliset saalistajat elävät, sitä suuremmat ne ovat. Esimerkiksi trooppisten sudet eivät ylitä tavallisen koiran kokoa, Kanadasta, Alaskasta ja Venäjältä peräisin olevat eläimet ovat paljon suurempia. Harmaa susi, monien satujen sankari, eepos, legendat, tunnetaan maailman suurimmaksi. Suden elinympäristöt ovat metsä-steppe, steppe, aavikko, tundra ja avoimet vuoristoalueet. Kun harmaat sudet käyttivät niin suuria alueita, että he antoivat omistajan oikeudet vain ihmisille. Nykyään niiden alue on laskenut merkittävästi.

Wolf kuvaus

Maailman suurin susi on harmaa. Hän kuuluu kuitenkin canidien perheeseen, kuten kaikki hänen ystävänsä. Aikuisen miehen kehon pituus on sata kahdeksankymmentä senttimetriä, ja säkäkorkeus on noin yksi metri. Eläinten paino on usein yli 70 kilogrammaa. Naiset ovat paljon pienempiä.

Näiden saalistajien tassut ovat pitkiä, kynnet eivät ole liian teräviä, koska ne ovat hyvin kuluneita juoksun aikana. Villa on yleensä vaaleanharmaa, joskus musta tai punertava sävy. Suurimman suden hiusten väri iän myötä voi vaihdella suuresti.

Harmaiden saalistajien elämäntapa

Sudet ovat eläimiä. Pakkaus koostuu etuyhteydessä olevista henkilöistä sekä yksittäisistä eläimistä, jotka on naulattu niihin. Se voi olla varsin lukuisia ja pieni, joka koostuu kolmesta kuuteen yksilöön, ja suuri on kaksikymmentä-neljäkymmentä eläintä. Pakkauksessa olevien susien elämäntapa noudattaa sen lakeja ja järjestystä, on tiukka hierarkia. Sitä johtaa vahva ja melko nuori susi, jolle muut eläimet tottelevat ehdoitta.

Johtaja johtaa pakettia metsästykseen ja ratkaisee kaikki ristiriidat, jotka synnyttävät sukulaisten välillä. Näiden saalistajien käyttäytymisen tutkijat huomauttavat, että heillä on hyvin kehittynyt viittomakieli. Pose tai tail -asento voi puhua äänenvoimakkuutta. Esimerkiksi korotettu häntä tarkoittaa, että näet pakkausjohtajan, ja eläin, jolla on hännän välinen hännänsä, on pakkauksen heikoin. Usein metsästyksessä useat saalistajat ovat usein ryöstäjien roolia: he ottavat pelin väijytykseen. Mutta useammin susia, jotka korvaavat toisiaan, pakottavat vuorotellen uhrin pakottaen hänet viettämään voimansa mahdollisimman nopeasti. Keltainen metsästäjä tunnistaa välittömästi karjaa, tunnistaa välittömästi sairaat tai heikot eläimet, joista lopulta tulee heidän saaliinsa.

Suurimmat sudet ovat "kuorolaulun" tunnustettuja ystäviä. Heidän vinttinsä välittää tärkeitä tietoja sukulaisilleen, kun saalistajat ovat useiden kilometrien päässä toisistaan. Esimerkiksi tällä tavalla sudet raportoivat pelin tai ihmisen lähestymistavasta. Sudet rakastavat kuitenkin huutaa ja ilman näkyvää syytä yöllä tai varhain aamulla. Ensimmäinen "solisti" johtaja ja sitten loput paketin jäsenistä äänestävät. Lisäksi suurimmat sudet tekevät muita ääniä - he kuoriutuvat, murskuvat, huutavat, kurittavat. Sudet on varustettu erittäin herkällä tuoksulla: he haistavat sata kertaa paremmin kuin ihmiset.

Mitä sudet syövät?

Erikoiskirjallisuudessa eläinten kuvauksesta on ilmeistä, että sudet ovat saalistajia. Yleensä ne saalistavat heikkoja ja sairaita eläimiä. Tästä syystä niitä kutsutaan ensihoitajiksi. Sudet, eri eläimet ovat saalista - villisika ja hirvi, vuohi ja lampaat, metsäpeura ja hirvi, sonnit ja koirat, kanit ja jänikset, oravat ja mäyrät sekä linnut.

Mutta useimmiten suurimmat sudet metsästävät suuria karjaeläimiä. Hyökkäävät usein karjaa. Kun ruokaa ei ole tarpeeksi, sudet voivat syödä sammakoita, liskoja ja kovakuoriaisia. Joka päivä susi syö noin viisi kiloa lihaa ja juomaa noin litraa vettä. Sudet täydentävät ruokavaliotaan hedelmillä, marjoilla, ruoholla, sienillä ja lehdillä. Tällainen ruoka normalisoi saalistajien ruoansulatusta. On huomattava, että sudet ovat erittäin kestäviä eläimiä: he voivat elää lähes viisitoista päivää ilman ruokaa.

kopiointi

Kiinnostavaa kyllä, susia luo perheensä vain kerran elämässään. Ennen jalostusta pari lähtee parvesta. Valmistellessaan tätä tärkeää prosessia he käyttävät reikiä, jotka olivat kerran kaivaneet muita eläimiä, tai kaivaa omat, laskeutuessaan, pystyvät asettumaan rakojen väliin. Ainoastaan ​​poika, jolla on jälkeläinen, käyttää tätä taloa - perheen isä tuo vain ruokaa hänelle.

Suden raskaus kestää kuusikymmentäkaksi - seitsemänkymmentäviisi päivää. Keväällä syntyy kolmesta kolmetoista poikaa. Vastasyntyneet ovat täysin avuttomia - pennut ovat kuuroja, sokeita ja hampaita. Tulevat saalistajat painavat kolmesta sadasta viisisataa grammaa. Heidän silmänsä avautuvat yhdeksäntenä päivänä, ja vielä kahden viikon kuluttua hampaat alkavat puhkeavat.

Aluksi vauvat ruokkivat vain äidinmaitoa, sitten hän alkaa heitä ruokkimaan, hajottamalla sulatetun ruoan vatsastaan, ja jopa myöhemmin aikuiset antavat heille saaliinsa. On huomionarvoista, että koko paketti osallistuu aktiivisesti pentujen kasvatukseen. Vaikka poika on täysin imeytynyt jälkeläisten nostamiseen, paketin jäsenet jokaisen metsästyksen jälkeen tuovat ruokansa.

Noin kuusi kuukautta nuoret sudet osallistuvat jo metsästykseen yhdessä aikuisten aikuisten jäsenten kanssa. Aikuisia eläimiä pidetään kahdesta kolmeen vuoteen. Luonnollisissa olosuhteissa harmaiden saalisten elinikä on noin kymmenen-kaksitoista vuotta.

Suuret susien rodut

Tasmanian marsupiaalinen susi pidetään suurimpana marsupial-saalistajien joukossa. Virallisten tietojen mukaan eläin kuoli, mutta on vielä toivottavaa, että Tasmanian luonnonvaraisissa paikoissa säilyi useita yksilöitä. Ottaen huomioon hännän, tämän saalistaja pituus oli puolitoista metriä ja korkeus noin kuusikymmentä senttimetriä. Yksilön paino oli jopa kaksikymmentäviisi kiloa.

Suurille lajeille kuuluu miehitetty susi. Hänellä on muita nimiä - tämä on aguarachay ja guar. Pitkät hiukset koristavat näiden susien olkapäitä ja kaulaa. Sen korkeus on keskimäärin seitsemänkymmentä viisi senttimetriä, sen paino vaihtelee kaksikymmentäyksi kaksikymmentäkolme kilogrammaa, joiden pituus on sata ja kuusikymmentä senttimetriä.

Missä suurimmat sudet elävät?

Toinen suurin susi, Melvillen saari Wolf, asuu Pohjois-Amerikan mantereella arktisilla saarilla ja Grönlannin saarella sen pohjoisosassa. Sunnuntain järjestämiseksi susi käyttää luonnonmaisemaa. Usein heidän kotinsa sijaitsevat kivien, pienten syvennysten tai luolien reunoissa.

Harvinainen polaarinen susi asuu arktisella alueella. Elinolot ovat ankarat, mutta saalistaja on onnistunut sopeutumaan. Polaarinen susi voi mennä ilman vettä useita viikkoja, mutta ensimmäisen onnistuneen metsästyksen jälkeen hän voi syödä jopa kymmenen kiloa lihaa. Äkillisten ilmastonmuutosten vuoksi tavanomaiset elinympäristöt alkavat muuttua, mikä johtaa merkittävästi pienien susien lukumäärän vähenemiseen.

Mitä jättiläiset sudet syövät?

Tiedetään, että kannibalismi on yleinen susien keskuudessa, he syövät haavoittuneita ja sairaita sukulaisia. Joskus kahden lauman välisessä tappavassa taistelussa tapetaan alfa-miehiä, jotka jälkikäteen syövät heidän jälkeläisensä.

Tiedetään, että miehenä oleva susi metsästää usein yksin. Sen saalis on pieniä eläimiä: erilaisia ​​lintuja, pacua ja agoutia. Nämä sudet kuljettavat usein siipikarjaa ja kokoontuvat parviin, he voivat hyökätä lampaita. Miehenäinen susi ei halveksi ja vihannesten ruokaa.

Suurin susi maailmassa tällä hetkellä

1800-luvulla susi pidettiin suurena, sen paino oli 60–70 kilogrammaa. Vuonna 1939 Alaskassa ampui Alaskassa yhdeksänkymmentä kiloa painava susi, jonka pituus oli noin puolitoista metriä. Vahvistamattomien raporttien mukaan yksi Siperian metsästäjä tappoi yli 90 kiloa painavan susi.

Planeetan suurin susi on harmaa, tavallinen susi Canis lupus. Sen pituus ilman häntä saavuttaa yhden metrin kuusikymmentä senttimetriä, ja sen paino on noin yhdeksänkymmentä kiloa. Harmaan saalistajan korkeus on yhdeksänkymmentä senttimetriä. Canis lupus ei ole vain suurin susi, vaan myös suurin koiranperheen jäsen.

Maailman suurin susi

Sudet olivat koko heidän olemassaolonsa ajan melko outoa. Toisaalta monille ihmisille se tosiasia, että nämä eläimet ovat täysikasvuisia saalistajia, niin ylpeitä ja itsekkäitä, eivät voi aiheuttaa innostusta. Toisaalta, vaikka folkloorissa tai moderneissa piirroksissa, susi oli varustettuna typerällä ja tiiviisti varustetulla olennolla, joka jäädytti mielellään hänen hännänsä reiässä vain siksi, että hänet kertoi niin ovela kettu.

Tietenkin kehitysvaiheen eri vaiheissa ihmiskunta yritti kaikin tavoin hävittää tämän kauniin eläimen: se myrkytettiin erilaisilla kaasuilla, asennettiin erityisiä ansoja tai yksinkertaisesti houkutteltiin verkkoon. Tällä hetkellä tiedetään, että salametsästäjät eivät halua johtaa metsästystään helikoptereilta ja moottorikelkoilta, jotta he voisivat nopeasti ohittaa joskus puolustamaton olento.

Mutta susi ei välitä. Tämä eläin voidaan yhdistää metsäpuun kanssa metsän järjestykseen, koska se syö vain sairaita eläimiä, jotka estävät muiden tartunnan. Sudet eivät johdu vain humanistisista tavoitteista, he ymmärtävät, että on paljon vaikeampaa tappaa suuri eläin kuin hirvi tai puhveli kuin täyttää epäterveellistä. Tämän saalistajan elinympäristöä voidaan pitää valtavana alueena, joka alkaa kylmistä arktisista alueista ja päättyy Aasian hiekkaan.

Harmaan susi erottuva morfologia ja muut ominaisuudet

Monet uskovat edelleen, että nykyaikaiset koirat ovat peräisin susi, viitaten niiden samankaltaisuuteen. Mutta tiedemiehet ovat osoittaneet, että mikään kuvatuista lajeista ei liity suoraan toiseen.

Tämä eläin voi ajaa hullulla nopeudella - 60 km / h. Vertailun vuoksi voit viedä olympialaisen haltijan Usain Boltin: hän voi saavuttaa vain 42 km / h nopeudet. Ja tämä mies on maailman nopein elävien joukossa. Suden pään etuosassa on hyvät hermot ja lihakset, joiden avulla se voi ilmaista tunteitaan, kuten iloa, nöyryyttä, vihaa ja pelkoa. Myös hännän ansaitsee paljon huomiota: sen asemasta riippuen voidaan arvioida, mikä paikka edustajalla on pakkauksessa.

Susi pään edessä

Jotta kylmä talvi lämpenisi, ei riitä, että susi tallentaa kehonsa rasvalla, vaan se on vielä peitettävä jotain. Siksi evoluutioprosessin aikana tällä lajilla oli kaksikerroksinen turkis, joka mahdollisti jäädyttämisen jopa kriittisessä lämpötilassa. Kuten monet muutkin eläimet, susi vuodattaa kesällä, sen turkiksen väri riippuu siitä, missä se asuu.

Siellä on sellainen sananlasku: suden jalat syötetään. Tämä on osittain totta, mutta ei aivan. Hänen metsästyksensä tärkeä ominaisuus oli leuan ja hampaiden erityinen rakenne. Eläimen suussa voit tavata noin kolmekymmentäkahdeksan hampaita, joista kaksikymmentä sijaitsee yläleuan päällä ja kahdeksantoista asettuu pohjalle. Kaikkien hampaiden joukossa on aina neljä koiraa, joilla eläimet pitävät saaliinsa ja neljä lihansyöjän hampaita, jotka kykenevät murskaamaan minkä tahansa tiheyden.

Uskotaan, että tavallisen suden äänellä on laaja taajuusalue, jonka avulla se voi välittää mitä tahansa informaatiota pitkän matkan. Jos kuulet susihuutoa, tiedätte, hän vain kommunikoi sukulaisensa kanssa. Harmaa susi on varustettu hyvillä henkisillä kyvyillä, sitä verrataan usein koiriin, mutta suden älykkyys- ja kognitiiviset toiminnot ovat paljon monimutkaisempia. Monet omistavat tämän lajin kymmenelle älykkäälle eläimelle planeetalla, mutta maailman suurin susi elää suhteellisen lyhyen ajan - vain viisitoista vuotta.

Elinvoimainen toiminta ja ruoka

Maailman suurinta sudia ei kuljeteta ruokaketjun huipulle, vaikka nämä eläimet ovat saalistaja. Jotta tämä eläin voidaan metsästää lähinnä yöllä, jolla on erinomainen haju ja hyvä näkö, se ei ole hänelle vaikeaa. Hänen ruokavalioonsa kuuluu erilaisia ​​eläimiä elinympäristöstä riippuen: metsissä hän voi syödä peuroja ja hirviä, steppien antiloopissa ja tundran porossa. Tämä on pääasiassa hänen ruokavalio sisältää edustajia koiraslajeja.

Jos nälkäaika tulee ja tavallinen ruoka ei ole käsillä, susi ei lopu syömästä omaa lajiaan: kettuja ja pesukarhuja. Myös voi syödä linnun muna tai pieni jyrsijä. Tästä voidaan päätellä, että harmaa susi on kaikkiruokainen eläin.

Sudet elävät yksinomaan pakkauksissa, joissa on patriarkaalinen järjestelmä, jossa on johtaja, paras uros ja hänen naaras. Näitä eläimiä pidetään myös vastakkaista sukupuolta olevana monogamisena luonteena, eli he valitsevat itselleen vain yhden kumppanin koko loppuelämänsä ajan, jonka kanssa he jatkavat heidän sukulaisiaan.

Missä susi elää?

Tämä eläinlaji rakastaa asettua stepoihin, semi-deserteihin ja tundraan kaikin mahdollisin tavoin välttäen tiheät metsät. Se näkyy vuoristossa, mutta vain avoimilla alueilla. Susi voi elää miehen asunnon lähellä, esimerkiksi kun ihmiset hallitsivat tundran ja vähitellen katkaisivat metsän, susi seurasi heitä.

Jokaisessa susien pakkauksessa on selkeästi määritelty elinympäristö. Se vaihtelee tavallisesti enintään 60 kilometrin etäisyydellä, mikä määräytyy erikoismerkkien mukaan. Kesäisin, kun voit kohdata saaliinsa melkein joka askeleella, susien pakkausikä hajoaa: paras osa maastosta on pakkausjohtajalla susiänsä kanssa, ja loput on täytettävä vain harhaanjohtavan elämäntavan kanssa.

Wolf-elinympäristö

Myös jälkeläisten kasvatuksessa on erittäin tärkeää, että ne ovat niin kutsuttuja saalistajia. Sudet eivät ole niin älykkäitä eläimiä, että he voivat rakentaa jotain itselleen, he löytävät erilaisia ​​halkeamia ja salaisia ​​paikkoja, joissa heidän poikansa tuntuu rauhalliselta ja turvalliselta. On mielenkiintoista, että vain naiset käyttävät näitä turvakoteja, mies ei salli itselleen tätä ylellisyyttä. Kaivosmetsät louhitaan kaukana kotoa, noin seitsemän kilometrin päässä, vähintään. Kun poikasten kasvaa, ei ole suositeltavaa tulla perheen leiriksi, sitten he kaikki asettuvat muihin eristäytyneisiin paikkoihin.

Mikä voisi olla vaarallinen tapaaminen susi kanssa miehen kanssa?

Suuri venäläinen eläinlääkäri Pavlov kirjoitti kirjoituksissaan useaan otteeseen useita ihmisen hyökkäyksiä. Tutkija tunnisti välittömästi useita alueita, joissa tällaisista toimista ei tullut onnettomuus. Pääsääntöisesti näillä alueilla ei ollut tarpeeksi ruokaa petoeläimille, joten heidän oli mentävä äärimmäisiin toimenpiteisiin - tappamaan ihmisiä. Voidaan myös huomata, että suset ovat aggressiivisia ihmisiä kohtaan jalostuskauden aikana, koska he alkavat vaistomaisesti kantaa kaikkea, mikä tulee heidän kotiinsa, yrittäen ruokkia heidän suurta perhettään. Vaikka kirjailija Farley Mowet kirjoitti kirjassaan, että sudet ovat suvaitsevaisia ​​eläimiä eivätkä hyökkää ihmistä, hän jopa hiipii asuinpaikkaansa. Tämä on mahdollista vain Pohjois-Amerikan koirien kanssa. Tästä voidaan päätellä, että sudet eivät ole niin yksinkertaisia ​​kuin näyttäisi, ja heidän pitäisi aina olla varovainen.

Katso video: ISO SUU-PRANK RANDOM IHMISILLE HAUSKAT REAKTIOT (Helmikuu 2020).

Загрузка...
zoo-club-org