Lintuja

Yleinen käki - kuvaus, elinympäristö

Pin
Send
Share
Send
Send


On vaikeaa kuvitella metsämme ilman lintuja ja niiden ihanaa laulua. Ja vielä vaikeampaa kuvitella kävelyä raikkaassa ilmassa ilman ominaisuutta "Koo-Koo". Käki-miehet tekevät tällaisen äänen, ja naiset alkavat ryöstää trillejä. Näyttää siltä, ​​että tämä on yleisin lintu, mutta siitä ei tiedetä paljon, koska sitä on vaikea tutkia.

Kukon tavallinen kuvaus

Tiedätkö, mitä tämä lintu näyttää?

Yleinen käki elää lähes kaikkialla Venäjällä. Mutta nähdä se on hyvin vaikeaa. Yleensä jokainen kuuli hänen ku-ku, mutta hyvin harvat voivat ylpeillä siitä, että he näkivät tämän linnun. Niinpä tavallinen käki kestää kolmekymmentäkahdeksan senttimetriä. Hännän pituus on noin kolmetoista - kahdeksantoista senttimetriä, ja siipien pituus on viisikymmentäviisi senttimetriä. Lintu painaa hyvin vähän, noin sata ja kolmekymmentä grammaa. Hänen jalkansa ovat vahvoja, mutta melko lyhyitä. Naiset näyttävät erilaisilta kuin miehet.

Naisilla on yleensä punertava höyhenpunainen tai ruskea. Selässä ja päässä on mustia raitoja. Hyvin höyhenet, joissa on valkoinen leikkaus. Pää ja rinta ovat pääsääntöisesti vaaleanharmaita, mutta ohuet mustat raidat ovat selvästi näkyvissä. Naisen paino ei ylitä sata ja kymmenen grammaa. Nuorilla on vaaleanpunaiset sävyt, joissa on tummat raidat koko kehossa. Linnut sulavat kaksi kertaa vuodessa. Kesällä tämä on osittainen höyhenvaihto ja talvella täydellinen.

Miehillä hännät ja selkä ovat tummanharmaita. Rinta ja pää ovat harmaita. Kaikki muut höyhenet ovat melko kevyitä ja tummat raidat. Lintujen nokka on tumma, mutta jalat ovat keltaisia.

Kasvintolintuja

Yhteinen käki on melko salaperäinen lintu. Sen vaikea nähdä. Monilla kansakunnilla on paljon legendoja. Tämä johtuu ensisijaisesti hänen elämänsä epätavallisesta tavasta.

Jo alkukeväästä kädet lähtevät Afrikasta ja lentävät Aasiaan ja Eurooppaan pesimäpaikkaan. He johtavat yksinäiseen elämään. Miehet vievät valtavia alueita, jotka saavuttavat useita hehtaareja. Naisilla alue on kuitenkin vähemmän laaja. Heille tärkeä kriteeri on löytää läheisten muiden lintujen pesät.

Yleinen käki ei tee pesiä. Mutta hän seuraa aktiivisesti muita lintuja. Esimerkiksi passerine-perheen edustajille. Miksi luulet hänen tekevän?

Käki valitsee tulevat huoltajat poikaansa. Kyllä, se on niin kiltti lintu. Hän poistaa kaikki huolet lasten kasvatuksesta ja asettaa heidät muiden harteille.

Kukon outoja tapoja

Lintu on varovainen. Hän vangitsee etukäteen katsomalla hyvää sopivaa pesää. Heti kun hän parentaa hetkiä, hän muutaman sekunnin kuluttua asettaa munansa. Tutkijat ovat todenneet, että samalla hän heittää jonkun toisen munan. Tätä tosiasiaa ei kuitenkaan ole vahvistettu. Itse asiassa ei ole selvää, miksi hänen pitäisi tehdä se. Linnut eivät osaa laskea, mikä tarkoittaa, että pesän omistaja ei voi havaita ylimääräistä munaa.

Kun käki on luukku ja hieman voimakkaampi, hän heittää kaikki kilpailijansa pesästä.

Minun on sanottava, että käki on tavallista munia paitsi pesissä, myös onteloissa. Tai pikemminkin hän asettaa heidät ensin jonnekin lähelle, ja vasta sitten nokka hän siirtää.

On myös täysin päinvastainen mielipide siitä, miten käki heittää jälkeläisensä. Sen väri on hieman samanlainen kuin haukka. Siksi lintu käyttää epäluuloa. Se pelottaa pesän omistajia, lentää heidät matalasti, ja kun he piiloutuvat hämmennyksessä ruohossa tai lehdissä, asettaa munat. Mies voi auttaa häntä tässä.

Chicks Survival School

Kukko tavallisella, jonka ulkonäkö on merkityksetön, on kuitenkin hämmästyttävä. Hän vuorotellen heittää munansa yksitellen eri pesiä, kun hän itse menee puhtaalla sielulla viettämään talven Etelä-Afrikassa. Sillä välin surullisia tapahtumia tapahtuu adoptiovanhempien pesissä.

Käki on yleensä pari päivää aikaisemmin kuin hänen ystävänsä. Tänä aikana hän onnistuu sopeutumaan pesään. Vaikka hän on edelleen sokea ja alasti, mutta hän on jo kehittänyt poistopisteen. Kuvittele, että hän heittää kaiken, joka koskettaa hänen paljaan selkänsä. Ensinnäkin se on munia ja poikasia. Chick on kiire tehdä työtä. Instinkti toimii siinä vain neljä päivää. Mutta tämä riittää kilpailijoiden tuhoamiseen. Vaikka joku selviytyisi, hänellä on vielä vähän mahdollisuutta selviytyä. Tosiasia on, että käki poimii kaikki ruoat, joita adoptoivat vanhemmat tuovat.

Miksi linnut eivät huomaa petosta?

Myös pesän omistajien käyttäytyminen on yllättävää. He eivät näytä huomavan, mitä tapahtuu. Ja yritä ruokkia ainoa vauva. He eivät myöskään näe, että tämä ei ole ehdottomasti heidän kätensä.

Ei niin kauan sitten, syy tähän outoon lintujen käyttäytymiseen selvitettiin. On käynyt ilmi, että käskyn ja punaisen sipun keltainen suu antaa linnuille voimakkaan signaalin, joka tekee adoptiovanhemmat kuljettamaan ruokaa suurelle poikaselle. Jopa lähistöllä olevat vieraat linnut antavat hänelle ruokaa omaan poikaansa. Vain kuusi viikkoa ensimmäisestä pesästä lähtemästä poikasen elää itsenäisesti.

Lintujen sopeutumiskyky

Yleinen käki periaatteessa heittää munia pienille linnuille. Mutta jotkut lajit heittävät ne jackdawien ja varien pesiin, toiset melko suuret linnut. Kuitenkin kurkku on erikoistunut tiettyihin lintuihin, kuten redstart, robin, chick ja flycatcher. Käpyissä jopa munat muistuttavat jälkeläistään sekä muodossa että värissä.

Mutta heidän koonsa on yleensä mysteeri. Lintu itse painaa noin sata kaksikymmentä grammaa, mikä tarkoittaa, että sen muna punnitsee noin viisitoista grammaa. Sen sijaan kurkussa on hyvin pieniä munia, joiden paino on kolme grammaa ja joka on sen koon kanssa suhteeton.

Kerran Englannissa järjestettiin kättimunan näyttely. Niinpä yhdeksänsataa yhdeksäntoista kopiota näytettiin. Kaikki ne olivat eri värejä, kokoa. Tämä tarkoittaa sitä, että linnut munivat munia, jotka ovat kuin kaksi vesipisaraa, kuten adoptiivisten vanhempien munat. Käki heittää ne vähintään sadan viisikymmentä lintulajia.

Tämä on niin epätavallinen lintu. Käpy tavallinen, vaikka tämä loinen elämäntapa, on hyödyllistä.

Ovatko käki hyötyä?

Ensi silmäyksellä kaikki on selvää. Yhteinen käki on saalista, joka tuhoaa hyvien ja hyödyllisten lintujen poikaset. Kaikki ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista.

Todennäköisesti käki ei ole varsin huono äiti, hän jatkaa ponnistelujaan jälkeläisensä pelastamiseksi. Ja halua tuhota käskyn kilpailijat johtuvat sen suuresta huijauksesta.

Juuri tämä hämmästyttävä rakkaus ruokasta tekee tästä linnusta erittäin hyödyllisen. Mitä luulet, mitä käki syö? Se on oikein, kappaleet. Vain tunnin kuluttua hän voi tuhota jopa sadan toukan. Ja tämä ei ole raja, koska lintu on epätodellinen.

Jos metsässä on monia loisia, hän syö niitä kaikkia, ja kaikki sukulaiset nopeuttavat häntä auttamaan. Joten käkyt tuhoavat suuren määrän tuholaisia ​​ja hyönteisiä.

Monet linnut eivät syö karvaisia ​​toukkia. Ja käki ei mene ruokaan tässä mielessä. Hänen vatsansa on järjestetty siten, että toukkahermot eivät vahingoita, mutta kehittyvät hiljaa vähitellen.

Missä käki nukkuu?

Kukko, riippumatta siitä, kuinka yllättynyt olet, on muuttolintu. Talvella hän siirtyy Etelä-Afrikkaan. Mutta miten tämä tapahtuu, ei tiedetä, koska kukaan ei nähnyt käsiä, jotka lentävät parviin, joka on tyypillistä muille linnuille. Ilmeisesti he lentävät yksin. He hävisivät hyvin hiljaa metsästä syksyllä, ikään kuin he eivät olleet siellä. Ja aivan kuten odottamattomasti esiintyy keväällä, ensimmäiset kirkkaat auringonsäteet.

Joskus käki voi lentää Arabian niemimaan eteläpuolelle, Kiinan maakunnille Ceylonin saarella Indokinassa.

Ne ihmiset, jotka talvella Afrikassa, jättävät sen maaliskuun alussa. Linnut lentävät hyvin hitaasti ja voittavat kahdeksankymmentä kilometriä päivässä. He eivät lepää, lentävät päivällä ja yöllä. Talvella on kolme kuukautta.

Ovatko kaikki kämmenparasiisilinnut?

Olisi epäoikeudenmukaista sanoa, että ehdottomasti kaikki käskyn perheen edustajat ovat loisia. Sata ja viisikymmentä lajia, vain viisikymmentä käyttäytyy ei kovin hienosti. Kaikki muut ovat esimerkillisiä vanhempia, jotka nostavat itsenäisesti jälkeläisiä.

Ja on joitakin lajeja, jotka ovat osittain loisia. Esimerkiksi käki-anime-toukat ovat Etelä-Amerikassa. Niinpä hän ajoittain heittää munia pesään, mutta vain yksinomaan heidän sukulaisiaan. Mutta tämä tapahtuu harvoin. Pohjimmiltaan hän kasvaa lapsiaan yksin.

Yhteinen käki (kuvat annetaan artikkelissa) erottuu epätavallisesta käyttäytymisestä perheenjäsenten keskuudessa.

Maailmassa on käkeitä, jotka heittävät munia pesiin, mutta sitten heidät siitataan itse tai päinvastoin myöhemmin ruokkivat itsensä. Ja on niitä, jotka jättävät jälkeläisensä suurten lintujen pesiin. Silloin käki ei tarvitse heittää kilpailijoita pesästä, koska siellä on tarpeeksi ruokaa kaikille.

Ovatko kaikki adoptiiviset vanhemmat valmiita nostamaan jonkun toisen poikasen?

Ei ole selvää, miksi linnut tuovat ulkomaalaisen vauvan, kun he ovat löytäneet korvaavan. Kokeiden mukaan lähes kaikki linnut eivät tunne muniaan hyvin. Siksi he eivät näe eroa. Ankat, kanat ja kotkat yleensä voivat kuoriutua täysin mihin tahansa muistuttavaan esineeseen. Kerran huomattiin, että joutsenilla oli aikomus kuoriutua pulloon.

Tiedemiehet tekivät jopa kokeita kaikkien pesän munien korvaamiseen, minkä jälkeen lintu asetti oman munansa. Niinpä, kun se ei ole kuin kaikki muutkin, hän heitti sen pois ja vei hänet jonkun toisen luo.

Mutta kaikki linnut eivät ole niin typeriä ja lukukelvottomia. Jotkut taidokkaasti havaitsevat korvauksen ja heittävät sen pesistä. Toiset yksinkertaisesti jättävät kotinsa tulevien jälkeläistensä kanssa ja alkavat rakentaa uuden pesän. Ja jotkut linnut rakentavat toisen kerroksen vanhan pesän yläpuolelle, saadaan kaksikerroksinen rakenne, jonka ensimmäisellä tasolla on hylättyjä munia, ja toisella lintulla on uusi jälkeläinen.

Missä käki elää?

Yhteinen käki jakautuu riittävän laajalti. Se pesii Euroopan mantereella ja läheisillä saarilla Afrikassa, Aasiassa ja joskus jopa siirtyy pohjoisen napapiirin ulkopuolelle.

Toukokuussa ja heinäkuussa Venäjällä lintu löytyy lähes kaikkialla Pohjois-tundraa lukuun ottamatta. Mielenkiintoista on, että maan eri alueilla elää erilainen määrä loisia. Heistä on viisi Venäjällä. Yhdessä he asuvat Primorye-alueella, ja Euroopan alueella vain kaksi heistä asuu. Tärkeimmät asuinpaikat ovat metsät, puistot, puutarhat, pistokkaiden lähellä olevat metsät, metsäreunat, rannikkopaksut ja pensaat.

Tietoja käki-lapsista

Kuka on tällainen käki tavallinen? Tämän epätavallisen linnun lasten lapsille on annettava etuja, joita se tuo mukanaan. Käki on varmasti tuhoamassa lintujen jälkeläisiä, mutta sen lapset eivät myöskään selviä paljon. Niistä viidestä munasta, jotka hän on istuttanut, kaikki poikaset eivät kuori, vain yksi nuori saavuttaa aikuisen valtion. Loppujen lopuksi jotkut linnut, jotka tuntevat petoksen, heittävät pesän yhdessä kaikkien munien kanssa, jotka yksinkertaisesti kuolevat.

Lintujen röyhkeä luonne tekee siitä erittäin hyödyllisen. Hänen täytyy syödä paljon, eikä hän mene hyönteisten yli, syö kaikki ympärillä. On myös suosittu merkki siitä, että jos ei ole yhtä kättä yhdessä paikassa, tämä tarkoittaa suurta määrää hyönteisiä. Tämä lausunto on aivan totta. Jos tietyllä alueella kasvatetaan suuri määrä hyönteisiä, niin lähimpien alueiden sukulaiset tulevat juhliin, mutta myös kaikkein kaukaisimmat sukulaiset saapuvat. Niinpä nämä outot linnut järjestetään.

elinympäristö

Käskyn jakauma on melko leveä. Se on paljon Euroopan maissa, asuu Afrikassa, Aasian alueella.

Venäjällä hän asuu lähes kaikkialla tundraa lukuun ottamatta. Eläväksi hän valitsee metsäalueen, jossa hän asettuu pistokkaiden lähellä oleville reunoille ja glades-paikoille, haluaa pesää vesipiirissä ja vesistöissä.

kopiointi

Heti kun maaliskuu saapuu, käki palaa eteläisiltä reunoilta takaisin kotimaahansa - Aasian ja Euroopan maihin. Miehet valitsevat ja käyttävät suuria alueita, jotka ovat useita hehtaareja. Naisten kurkissa alue on pienempi kuin -1-2 hehtaaria, niille on tärkeää, että muiden lintujen pesät sijaitsevat lähellä. Miehen, joka lentää alueen ympäri, vierailee hyvissä ajoin.

Käki ei rakenna pesiä eikä kierrä niitä, vaan tarkkailee tiiviisti muiden lintujen elämää. Sano, että lajeja perheen perheet. Hän tekee tämän, jotta he voivat valita lapsilleen opettajia. Kaikki tietävät, että käki heittää munat muiden ihmisten pesiin.

Epätavalliset tavat

Nainen kurkku järjestää väijytyksen ja ryhtyy tarvittaviin varotoimiin sopivaan pesään. Oikealla hetkellä muutamassa sekunnissa hänen muna on siellä. Tutkijat uskovat, että tässä tapauksessa kutsumaton vuokralainen heittää yhden ulkomaalaisen muna, vaikka se ei ole selvää - mitä? Lintujen loppujen lopuksi lintut eivät ole täysin luonteeltaan luotettavia, joten pesän omistaja ei voi oppia, että yksi muna on enemmän.

Toinen mielipide on, koska käki onnistuu heittämään munansa toisten ihmisten pesiin. Miehen väri ja höyhenpunainen on vähän kuin haukkojen höyhenet. Tämän hyödyntäen hän lentää pesän yli, tekee useita kierroksia, isännät alkavat paniikkia ja piiloutua lehtien tai ruohon puoleen, jolloin kytkin jää muutaman sekunnin ajan ilman valvontaa. Naisella on riittävästi aikaa heittää jonkun toisen muna ja syrjään omaa. Palautetut isännät näkevät kokonaiset munat ja jatkavat inkubointia.

Miten poikaset selviävät

Käki, suurimmaksi osaksi, luukut päivässä tai kahdessa ennen muita poikasia. Hänellä on tarpeeksi aikaa akklimatisoida outo pesä. Hän on edelleen sokea ja alasti, mutta poistokorvaus on jo hyvin kehittynyt. Pesäke heittää ulos pesästä, joka liittyy sen paljaiseen, herkkään selkänojaan - ensisijaisesti muniin ja muihin pesiin. Näyttää eniten aktiivisuutta adoptiivisten vanhempien poissa ollessa, kun he lähtevät ruokailuun. Tällä hetkellä "konsolidoidut" pienet sukulaiset menettävät liikkuvuutensa äidin lämmön puutteen vuoksi. Käki levittää jalkansa mahdollisimman leveästi ja yrittää indeksoida poikasen tai kiveksen alla. Jos yritys päättyy onnistuneesti, käki tekee useita työntöjä, työntämällä uhrin koveralle takaisin. Sitten hän siirtyy takaisin pesän reunaan, nousee tassuille ja heittää selän sisällön. Vaisto on lyhytikäinen - 4 päivää, joten käki on kiire. Ja hän on varsin onnistunut. Eloonjääneistä kämppäkavereista vuokralainen poistaa huolehtivien vanhempien tuoman ruoan.

Miksi pesän omistajat eivät näe petosta?

Kummallinen asia on se, että pesän omistajat pitävät sitä, mitä tapahtuu melko yleisesti, ja pyrkivät ruokkimaan vain pesän ainoan vauvan. Ei näe, että poikasen on muukalainen. Miksi niin?

Viime aikoina selvisi syy, miksi linnut käyttäytyvät niin outoina ja epätavallisina. Kävi ilmi, että suuhun ja nielun punaisen värin keltainen väri on hyvin voimakas signaali aikuisille linnuille, pakottaen portaiden vanhemmat kuljettamaan ruokaa jo nuorelle poikaselle. Jopa ulkomaalaiset linnut reagoivat tähän signaaliin, ja ne ovat lähellä - antamalla lapsilleen tarkoitettua ruokaa.

Muuten, he ruokkivat käkeä pitkään - vaikka vanhemmat saivat siiven, vanhemmat toimittavat askellapsia vielä puolitoista kuukautta.

Kukko heittää pääsääntöisesti munia suloisiin pieniin rotuihin. Kuten robins, nahat, flycatchers. Ja ulkoisesti kivekset näyttävät myös kuin kytkin, jonka vanhemmat ovat purkaneet - ja muodon ja värin. Kuitenkin on olemassa lajeja, jotka heittävät ne variksen pesiin tai hajoavat. Ja mikä on mielenkiintoista - he pystyvät kantamaan munat niin suuriksi kuin heidän.

Käskyn käyttö

Toisaalta tämä lintu edistää kanojen kuolemaa hyödyllisissä ja tarpeellisissa linnuissa. Toisaalta käki on hyvin röyhkeä. Ja koska se ruokkii enimmäkseen toukkia, hyönteisiä ja matoja, se edistää luonnon tuhoutumista tuholaisilta. Lisäksi se voi syödä myrkyllisiä hyönteisiä, joita muut lintukunnan asukkaat eivät syö. Yksi harvoista, jotka syövät karvaisia ​​myrkyllisiä toukkia.

Käkit ovat muuttolintuja. Myöhään syksyllä kylmän sään alkamisen myötä he menevät lämpimiin maihin - etelään Afrikkaan, lämmittämään Kiinaa, Indokiinaa, Sri Lankaa, Arabian niemimaan eteläosiin.

Kiinnostavin asia on se, että kukaan ei ole koskaan nähnyt kädenkarhoja, jotka lentävät pois talvella - luultavasti ne lentävät yksitellen. Palaa kotiin maaliskuun lopulla - huhtikuun alussa.

Mielenkiintoisia faktoja

  1. Yhteisen käskyn käyttöikä on 9-11 vuotta. On kuitenkin tapauksia, joissa jotkut heistä ovat asuneet pitkään - 35 ja joskus 40 vuotta.
  2. Kerran naaras voi kuljettaa 20 munaa ja se kestää alle minuutin.
  3. Käkit ovat suuria väsymättömiä lehtisiä. Во время перелётов на зимовку и обратно стая может без остановки на отдых преодолеть 3500 тысячи километров.
  4. Из каждых пяти подкинутых в чужие гнёзда яиц вылупляется и выживает только один птенец.
  5. Кукушка подбрасывает в гнездо всегда только по одному яйцу. Ведь если их будет два, то прожорливые кукушата «объедят» друг друга, и один из них(а то и оба) погибнет от голода.Либо более сильный соперник просто выкинет собрата за пределы гнезда.
  6. Многие считают, что кукушка подкидывает яйца только в чужие гнёзда — в реальности же нередко посещает чужие дупла и несётся там. Точнее, яйцо откладывает где-то поблизости, а после берёт яичко в клювик и переносит.

Кукушки, являясь скрытными существами, ведут достаточно молчаливый образ жизни. Кукуют лишь в брачную пору. Любопытно, что поют только самцы – именно их слышно в лесной дубраве. He vetoavat naiseeseen viattomalla "evästellään", kutsumalla häntä kaveriksi. Naisten ääni tuottaa ääniä, joka on enemmän kuin jotain trillin, sammakko- ja naurun välillä.

Käki - kuvaus ja kuva. Mitä käki-lintu näyttää?

Eri puolilla maailmaa, eri lähteiden mukaan, 140–200 edustajaa käki-perheestä asuu. Lintujen koko vaihtelee alle 20 cm: stä 60-70 cm: iin, ja useimmissa käkeissä kehon pituus on enintään 40 cm, ja sen paino on noin 100 g. Suurimman kurkun, jättiläinen, enimmäispaino on 0,93 kg.

Keskikokoisten käskien nokka, hieman kaareva alaspäin, sileät reunat. Niskan leveän leikkauksen vuoksi linnut voivat tarttua hyönteisiin ja niellä suuria saalista. Lintujen silmät ovat ruskea, punainen, keltainen, hasselpähkinä tai ruskea. Joidenkin lajien päähän on harja.

Afrikkalainen harjattu käki. Tekijän kuva: Derek Keats, CC BY 2.0

Lintujen vartalo on ohut. Hännän pituus on pitkä, mutta sen mitat eivät ylitä siiven pituutta. Se voidaan luokitella tai pyöristää.

Käpän siivet ovat yleensä pitkiä ja teräviä, mutta joissakin lajeissa (esimerkiksi Latinalaisen Geococcyx californicuksen maan kurkussa) siivet ovat lyhyitä ja heikkoja.

Siipien käki tavallinen. Tekijän kuva: Vogelartinfo, GFDL 1.2

Kukon lyhyet jalat voivat olla keltaisia, oransseja tai punaisia. Jalkojen varpaat ohjataan pareittain: ensimmäinen ja neljäs - takana, toinen ja kolmas - eteenpäin. Vaikka se tapahtuu, neljäs sormi on myös suunnattu eteenpäin.

Spiky käki. Tekijän kuva: Derek Keats, CC BY 2.0

Käskyn höyhenpeite on jäykkä, hiukan vähän. Pitkät höyhenet jaloillaan, jotka muodostavat "housut". Värit ovat harmaita, valkoisia, ruskeita, punaisia, ruoste- ja okra-värejä.

Runko on yleensä tummempi ylhäältä, ja vatsa ja alirintaliivit ovat vaaleampia tai valkoisia. Usein höyhenö ei ole monofoninen, mutta kurkussa ja vatsassa voi esiintyä enemmän tai vähemmän voimakkaita raitoja. Monien lajien miehillä ja naisilla on samanlainen väri.

Käskykanava. Tekijän kuva: Sirevil, CC BY-SA 3.0

Kukko Centropus sinensis. Tekijän kuva: Shivramsagar, CC BY-SA 3.0

Kädet lentävät hyvin nopeasti, nämä linnut ovat hyvin liikkuvia, meluisia ja röyhkeitä. He ovat lähes koko ajan liikkeessä ja nukkuvat vähän. Jotkut käki-lajit lentävät vähän, mutta sitten ne liikkuvat nopeasti maahan.

Käsken itku

Käkit ovat yleensä ääniä parittelun aikana. Leutoilla leveysasteilla he voivat kuulla keväällä ja kesällä. Yleisissä käkeissä tavallinen ”käki” tai ”cuoooooooooooooooooooooooooooooooo. Ennen kukaniemia, joka kuulostaa kovalta ja kuulevalta kaukaiselta, miehet voivat tehdä hiljaisen äänen, kuten nauraa: "hha-ha-ha." Lintujen keitto voi olla melko pitkä, jopa 60 kertaa peräkkäin. Naisten ääni on trilli: “ke-ke-ke”, “Kli-Kli-Kli”, “Bil-Bil-Bil”. Parikauden ulkopuolella nämä linnut ovat hiljaisia. Erilaisilla käkeillä on erilaisia ​​ääniä: esimerkiksi kuurokokko sanoo kuuroa "bu-bu-bu-bu" tai "doo-doo-doo", koelan huuto kuulostaa "kooelilta", toukat ani huutavat "an-ani" jne. d.

Missä käki elää?

Käskyn elinympäristö kattaa kaikki mantereet, arktista aluetta ja Etelämanteraa lukuun ottamatta. Linnut ovat Aasiassa, Afrikassa, Venäjällä, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Australiassa. Ne ovat yleisiä Euroopan maiden metsissä ja steppeissa ja jopa sieppaavat tundran eteläosaa. Euroopassa ja Aasian pohjoisosissa asuvat käskyt ovat muuttolaisia. Suurin määrä lajeja elää kuumilla eteläisillä leveysasteilla. Täällä linnut johtavat vakiintuneeseen tai nomadiseen elämäntapaan.

Käkyt elävät ruokoissa, pensaissa, puumaisessa kasvillisuudessa, jotkut lajit löytyvät ja tekevät pesiä maahan. Käskyn elinympäristö ulottuu meren pohjoisosista ja rannikoista, ja se ulottuu korkean vuoriston metsään, jossa perheveneestä peräisin olevien lintujen määrä pienenee ja siten käskien määrä vähenee.

Tekijän kuva: Vivekpuliyeri, CC BY-SA 3.0

Mitä käki syö?

Kätten ruokavalio on vaihteleva. Jotkut lajit ovat lihansyöjiä ja ruokitaan yksinomaan hyönteisillä ja niiden toukkailla (perhosia, kovakuoriaisia, heinäsirkkoja, hyönteisiä, sudenkorentoja, ampiaisia, pikkulintuja, limakalvoja ja termiittejä). Lisäksi käkit syövät käärmeitä, mukaan lukien myrkylliset (esim. Viperit), pienet matelijat (liskot), sammakkoeläimet (sammakot), pienet nisäkkäät (hiiret), hämähäkit, madot, raput, etanat, lintumunat. On lajeja, jotka ruokkivat pääasiassa marjoja, hedelmiä ja siemeniä. Toisin kuin monet muut linnut, kurkun vatsa antaa heille mahdollisuuden syödä shaggy-toukkia (esim. Pariton silkkiäistoukkua), jonka ruumis on peitetty harjasten avulla. Kädet tuovat metsälle arvokasta hyötyä suurina määrinä syömällä tuholaisia, jotka pystyvät tuhoamaan puiden lehdet kokonaan lyhyessä ajassa. Tämän ruokinnan seurauksena lintujen vatsa on täysin harjattu harjasten kanssa, mutta käki sulkee niitä säännöllisesti yhdessä mahan liman kanssa.

Kuva: James Niland, CC BY 2.0

Käki-lajien nimet ja valokuvat

Alla on kuvaus useista suvun Cuculidae-suvun lajista.

  • Yhteinen käki(lai.Cuculus canorus) - laajalle levinnyt laji, joka asuu Venäjällä (Uralista Kamtšatkaan itään ja pohjoisen tundran rajalle), Euroopassa (kaikkialla, paitsi äärimmäinen pohjoinen) Aasiassa (Turkissa, Kaukasiassa, Kiinassa, Koreassa, Japanissa, joissakin paikoissa Keski-Aasia). Yleiset käkit ovat muuttolintuja. He talvella Keski- ja Etelä-Afrikassa, Etelä-Arabiassa, Etelä-Aasiassa, niin pitkälle kuin Australia.

Lintujen kehon pituus on 33-40 cm, ja naaraspuolisen siiven pituus vaihtelee 20 - 23 cm, miehillä 21,5 - 25 cm, hännän pituus on 15-19 cm, pyöristetty, porrastettu. Nokka - 1,6 - 2,4 cm. Yleinen käki painaa 80–120 g. Höyhenvärin väri miesten ja naisten sekä nuorten, aikuisten ja vanhojen yksilöiden välillä vaihtelee. Miehet on maalattu harmaasävyinä, valkoisella tai vaaleanharmaalla vatsaa ja alirintuilla, joilla on poikittaisnauhoja. Vanhemmat naiset ovat samanvärisiä, mutta niillä on ruskea sävy. Nuoria naisia ​​hallitsevat ruoste-punaiset sävyt, kirkkaita mustia tai punaisia ​​raitoja on vatsan, kurkun ja alamäen alapuolella. Kaikkien yksilöiden silmäluomien ja silmien reunat ovat keltaisia. Vain nuoret - ruskeat ja punaiset naiset - mutteri.

Yleiset kakut talvehtimisen jälkeen alkavat alkuvuodesta huhtikuun lopusta tai toukokuun alusta. Nämä käkit ovat tyypillisiä jalostusparasiitteja. Heinäkuun puoliväliin asti naiset sijoittavat jopa 20 munaa 1-3 päivän välein. Heinäkuun lopusta linnut alkavat lentää talvella. Syyskuun loppuun mennessä viimeiset kakut lentävät etelään.

Yleiset käskyt aiheuttavat vahinkoa vähentämällä niiden lintujen määrää, joissa ne heittävät munansa pesiin. Mutta niiden tuomat edut ovat suhteettoman suurempia. Syömällä valtavia määriä karvaisia ​​toukkia, he pelastavat metsät tästä kauheasta vihollisesta.

Tekijän kuva: Mike McKenzie, CC BY-SA 2.0

  • Pikku käki(Lat.Cuculus poliocephalus) - laji, joka asuu Venäjän ja Aasian Primoryen eteläpuolella: Himalajalla (Afganistanin rajalta Myanmarista pohjoiseen), Pohjois-Kiinassa, Koreassa, Japanin pohjoisosassa. Pienet kurkkuet talvivat Etelä-Kiinassa, Intiassa, Indochinan niemimaalla. Jotkut alalajit löytyvät Madagaskarista, Sundan saarista, Etelä-Afrikasta.

Ulkonäkö ja väri, pieni käki muistuttaa tavallista, mutta eroaa siitä pienissä kooissa: siipi on 15-17,1 cm pitkä, hännän 13-14,9 cm, metatarsus 1,7-1,9 cm, nokka on 1,7- 1,9 cm Pienen käskyn nuoret poikkeavat yleisen kurkun nuorista poikkipinta-aloista valkoisissa siipisulkeissa ja pienemmässä määrin mustanruskeaa väriä. Nuorten ja vanhojen lintujen silmät ovat ruskeat.

Pieni käki tekee viiden tai kuuden sanan huudon, joka kuulostaa "wee-wee, wee-wee".

Tekijän kuva: markus lilje

  • Keltainen laskutettu amerikkalainen käki(Latin:.Coccyzus americanus) sai nimensä takin keltaisen värin ja ohuen, kaarevan nokan sekä sen elinympäristön vuoksi. Tämä laji pesää Pohjois-Amerikassa ja talvet Etelä-Amerikassa.

Lihansyöjän lintu on pieni, mutta hännän pituus on pitkä. Ylhäältä, käki on maalattu ruskehtavaksi ja pronssivärinä, ja hännän vatsa ja nauha ovat valkoisia.

Nämä kakut voivat heittää munia muiden ihmisten pesiin, mutta yleensä ne kuoriutuvat muniin itse. Muniaika on hyvin pitkä. Pesässä voi olla sekä kananmunia että pesäkkeitä. Kokonassa on yhteensä 10 munaa pesässä, jonka se rakentaa.

Keltainen laskutettu käki kukuet sekä tavallinen, vain kovempi. Yleensä tämä lintu on hyvin salainen. Hän antaa usein äänen ennen sadetta, jolle hän sai sateenlintun lempinimen.

Tekijän kuva: Factumquintus, CC BY-SA 3.0

  • Kalifornian maa-käki (Kalifornian juokseva käki, kalifornian plantain-käki)(Lat.Geococcyx californianus) - Se on melko suuri lintu, jonka pituus on 60 cm ja jossa on iso hännän ja korkean vahvan jalan, mutta pienet ja heikot siivet. Käki-plantainilla on hyvin erikoinen ulkonäkö ja väritön. Hänen selkänsä on ruskea ja valkoiset punaiset täplät, vatsa on valkea ja kurkun alaosa on musta ja kirjava. Linnun pää on koristeltu vaatimattomalla harjalla. Hänen kasvonsa merkitsemätön iho on tummansininen, mutta oranssin piste silmien takana erottuu kirkkaalta. Suuri nokka on yhtä suuri kuin lintupään pituus.

Yhdysvaltojen lounaisosassa ja Meksikon pohjoisosassa on höyhenvalkku, kuivilla harvaan asutuilla alueilla: kaktusten tiheissä vuoren rinteillä ja tasangoilla. Se lentää huonosti ja harvoin, mutta se kulkee hyvin, saavuttaen jopa 42 km / h nopeuden. Hän viettää suurimman osan elämästään kuten kanaa, maassa. Täällä hän etsii ruokaa - hyönteisiä, pieniä selkärankaisia ​​(liskoja, hiiriä jne.). Maapallon pensaiden joukossa kynttilän kurkku rakentaa pesänsä käyttäen haaroja ja ruohonterää.

Nainen sijoittaa 3-9 munaa valkoista väriä, inkuboimalla heidät vuorotellen.

Tekijän kuva: Alan Vernon, CC BY 2.0

  • Giant käki (Lat.Scythrops novaehollandiae) - Tämä on maailman suurin crow-kokoinen käki ja suurin pesivien loinen. Tämä lintu asuu Australiassa, joillakin Indonesian saarilla, Uudessa Guineassa ja läheisillä Tyynenmeren saarilla.

Jättiläisen kurkun kehon pituus on 66 cm, ja lintu painaa jopa 930 g. Tämän lajin erottuva piirre on suuri, kaareva nokka. Siivet ja hännät ovat pitkiä, kuten kaikki perheenjäsenet. Höyhenpeite on enimmäkseen harmaa: selkänojasta ja tummanharmaasta sekä siivistä vaaleanharmaaksi vatsan, rintakehän ja sivujen kohdalla. Siipien päät ovat mustat, hännän pohja ja sivut mustissa poikittaisnauhoissa. Silmien ympärillä oleva iho on paljas, punertava tai ruskehtava. Nokka on harmaa ja valo lopussa. Nuorten silmät ovat ruskeat, aikuiset - punaiset.

Jättiläiset käkiet vaihtelevat paimentolaisella tai muuttavalla elämäntavalla. He elävät mangrove-lehdissä, metsien reunoilla ja reunoilla (missä eukalyptus, viikuna kasvaa), jokien ja merenrannojen varrella.

Jättikukkua syövät erilaisia ​​hedelmiä (viikunoita, misteliä, mulperia), hyönteisiä (perhosia, kovakuoriaisia, heinäsirkkoja, hyönteisten hyönteisiä), munia ja vastasyntyneitä poikasia sekä porkkanaa. Munat päällystetään lähinnä eri lintujen pesissä korvidien perheestänoinrons, varasnoinmeille, jackdaws), sekä kaulus haukka ja Australian jyvät. Giganttisen käskyn ääni kuulostaa "kouakilta", jota seuraa viipyvä ja nopeuttava pilli tai gurgling "Klu-Klu-Klu".

Tekijän kuva: Dominic Sherony, CC BY-SA 2.0

  • Red-billed Ground Cuckoo(Lat.Carpococcyx renauldi) - lajit, jotka johtavat maanpäälliseen elämäntapaan. Habitat - Indochinan niemimaa (Thaimaa, Kambodža, Vietnam, Laos).

Red-billed poikaset kuoriutuvat itse. Ne pesivät sekä puissa että maassa. Ne ruokkivat pieniä selkärankaisia.

Lintujen vartalon pituus on 68 cm, höyhenen vaaleanharmaa. Kaula ja häntä ovat pimeät. Nokka ja jalat punertava väri. Silmät ovat keltaisia. Silmien ympärillä olevat höyhenet ovat sinisiä, ja iho on violetti.

Tekijän kuva: Alois Staudacher, CC BY-SA 3.0

  • Coelho (Coelho)(Lat.Eudynamys scolopaceus) - käki, joka asuu Aasiassa - Kaakkoisosassa, Intiassa ja Kiinassa sekä Australiassa. Se sai nimensä miesten lähettämistä äänistä: “koo-her, koo-el”.

Linnulla on hyvin pitkä häntä, joka on lähes puolet kehon pituudesta, noin 42 cm, ja miehet ja naiset ovat kirkkaita, mutta eroavat toisistaan. Miehet ovat sinivihreitä ja vihreää sävyä.

Koeli johtaa salaperäiseen elämäntapaan, löytyy korkeiden puiden kruunuista ja piiloutuu vaarallisen lehtineen. Näiden lintujen ruokavalio koostuu lähes yksinomaan hedelmistä ja marjoista, joita he ruokkivat metsässä tai puutarhassa. Näitä ovat viikunat, ziziphus, mulberry, papaija, guava, kaprikset, tamarind jne. Hyönteiset, lintujen munat ja etanat muodostavat vähäisen osan ruokavaliosta.

Koeli viittaa käkeeseen, joka harjoittaa pesivää loistautumista. Munat, joissa on vaaleanpunainen-oranssi sävy ja peitetty punertavilla pisteillä ja viivoilla, Koeli heittää pienten lintujen, kuten Oriolen, pesiin.

Coel-uros. Tekijän kuva: K Hari Krishnan, CC BY-SA 3.0

Coel on nainen. Kuva: TheSomdeep, CC BY-SA 4.0

  • Pheasant Spur -alkio(Lat.Centropus phasianinus) - Spur-suvun edustaja, joka asuu Indonesian länsipuolella, Australiassa, Papua-Uudessa-Guineassa. Hän asuu metsissä, joissa on paksu aluskasvillisuus ja suoiset alueet korkeissa, paksissa ruohoissa.

Tämä suuri lintu saavuttaa 70 cm: n pituisen ja on pitkä häntä. Plumage-väri on harmaa-ruskea.

Kannustetut käskyt eivät kuulu pesiviin loisiin, ja uros osallistuu aktiivisesti munien ja kanojen ruokintaan. Linnut ovat lähes maanpäällisiä, vaikka ne voivat lentää. He ruokkivat hyönteisiä, muiden lintujen munia, pieniä jyrsijöitä, liskoja, sammakkoeläimiä, poikasia, rapuja.

Kuva: Greg Schechter, CC BY 2.0

  • Guira (guira) (lat.Guira guira) - Etelä-Amerikan käki, joka löytyy Amazonin pohjoisosasta etelään ja Andeista itään. Sitä löytyy sellaisista maista kuin Brasilia, Bolivia, Paraguay, Uruguay, Argentiina.

Lintu on keskikokoinen (35-40 cm), elää korkeissa puissa, se rakentaa pesiä ja kasvattaa poikasia. Guiran höyhenellä on harmaa-ruskea sävy. Bill on keltaisella pohjalla ja oranssi lopussa. Aikuisten päähän on harja.

Tekijän kuva: Andreas Trepte, CC BY-SA 4.0

  • Nousu Ani (lat.Crotophaga sulcirostris) - lintu, joka koostuu kädestä, joka asuu Etelä-Amerikan pohjoisosassa ja Karibian saarilla. Sen nimi heijastaa ulkoisia merkkejä: urat, jotka kulkevat pitkin suurta kaarevaa nokkaa, ja lintu - Ani-ani.

Vuorattu anis syö hyönteisiä, matoja ja nilviäisiä rannikkoalueilla. Niiden ruokavalio sisältää myös kasvinruokaa.

Pituudeltaan ne saavuttavat 33 cm: n, joiden massa on 70-80 g. Särmät lohkareissa ovat mustia, violetti sävy. Häntä on musta, pitkä ja sinertävä. Silmät ja jalat ovat harmaita.

Näitä käkeitä erottaa se, että ne yhdessä rakentavat pesiä, inkuboivat poikasia ja hoitavat niitä yhdessä. Vuoren ani-pesä on lehtipintainen kuppi, joka sijaitsee puun rungon lähellä ihmisen kasvun korkeudessa ja lepää sivukonttoreilla. Tällaisessa kulhon muotoisessa rakenteessa voi olla 15 - 50 munaa. Ani lentää vähän ja huonosti, samalla kun se liikkuu maan päällä järkevästi. Linnut suosivat avoimia tiloja, piilossa metsässä vain sateelta. Huomatessaan vaaran, ne häviävät nopeasti pensaiden pensasiin.

Tekijän kuva: Hans Hillewaert, CC BY-SA 3.0

Miksi käki heittää munia muiden ihmisten pesiin?

Käki asettaa yhden muna kerrallaan ja tuo seuraavan yhden vasta tiettyjen väliaikaisten taukojen jälkeen. Jos hän joutuisi koukkuun itseään, hänen olisi elettävä pesässä koko kesän. On vaikea kuvitella, että epätasaiset poikaset voisivat elää yhdessä. Lisäksi kesällä jalostusparasiitit sijoittivat 10–25 munaa. On yksinkertaisesti mahdotonta ruokkia sellaisia ​​suuria ja röyhkeitä poikasten lintuja, joten he heittävät munia vieraisiin pesiin.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org