Eläimet

Eläin leijona: missä se elää, sen ruoka ja jälkeläiset

Pin
Send
Share
Send
Send


Tänään on monia tarinoita ja legendoja eläinten kuninkaan elämäntapasta. Mutta jotta voidaan erottaa totuus fiktiosta siitä, miten ja missä leijonat elävät, sinun on ymmärrettävä perusteellisesti kysymys. Itse asiassa näiden planeetan lukuisten eläinten joukossa nämä saalistajat erottuvat poikkeuksellisesta voimasta ja voimasta. Majesteettinen harja ja kuuroiva myrsky antavat leijolle todellisen kuninkaallisen ilmeen. Ja jopa tämän eläimen käyttäytymisessä on ainutlaatuisia kuninkaallisia tapoja.

Vakava saalistaja

Riippumatta siitä, missä leijonat elävät - luonnossa tai vankeudessa - he pysyvät aina yksin. Nämä ovat valtavia voimakkaita saalistajia, jotka omistavat täydellisesti liikkuvan, joustavan ja lihaksikkaan rungonsa. He juoksevat hyvin nopeasti ja hämärästi. Näillä saalistushenkilöillä on voimakkaita leukoja ja suuria hampaita, jotka mahdollistavat jopa sellaisten melko suurten eläinmaailman edustajien pitämisen, jotka ovat eläimiä. Ja kynsien avulla repeytyä saaliin saalista leijonille ei ole ongelma. Tämä ei kuitenkaan ole kaikki! Selvää, että pedon kieli on täynnä piikkejä, mikä antaa hänelle mahdollisuuden hoitaa ihoa, tarttua kirppuihin ja poistaa punkkeja.

Tietenkin paljon riippuu siitä, missä maanosassa leijona elää: sen elämäntapa, sen tuottama ruoka ja jopa sen ulkonäkö. Nykyään tämä eläin löytyy Afrikasta ja Aasiasta. On kuitenkin myös maapallon saalistajan nimiä - merileijona. Ja vaikka heidän nimensä ovat samanlaisia, eläimet itse ovat hyvin erilaisia, hyvin erilaisia, ja on täysin mahdotonta sekoittaa niitä.

Elämäntapa

Leijona on kissan edustaja, joka pystyy katsomaan aurinkoa ilman vilkkumista. Sillä he kutsuvat häntä eläinten kuninkaaksi. Kuinka leijonat elävät, miten he selviytyvät luonnonolosuhteissa ja ihmisen torjunnassa ansaitsevat kunnioituksen ja huomion niille.

Nämä saalistajat elävät perheissä, niin kutsutuissa ylpeissä. Ne koostuvat pääsääntöisesti yhdestä tai kahdesta miehestä, useista lionesseista ja poikasta. Aikuisten leijonat suojelevat ylpeyden elinympäristöä, koska yksittäisten miesten tunkeutuminen tapahtuu melko usein. Leijona harjoittaa metsästystä ja kasvattaa jälkeläisiä. Leijonanpennut pelaavat ja röyhtäisivät koko päivän, kehittävät kykyä ja nopeutta, jota he tarvitsevat tulevaisuudessa. Keskimäärin ylpeys on noin kaksikymmentä yksilöä.

Leijonan omistus jakautui kymmeniin neliökilometreihin avoimia tiloja sekä alueita, jotka on peitetty paksuuksilla.

On erittäin tärkeää, että leijonien hallussa on paljon siitoseläimiä. Elävien saalisten kissojen elintarvikkeiden runsaus riippuu loppujen lopuksi niiden lukumäärästä.

Intian lionien selviytyminen

Intialaiset leijonat joutuvat nykyään jakamaan alueitaan paitsi ihmisten, myös muiden luonnonvaraisten kissojen - intialaisten leopardien ja Bengalin tiikerien kanssa. Mutta vuosisatoja sitten he hallitsivat aivan Kreikan rannikkoa. On ollut tapauksia, joissa henkilöitä on kohdattu jopa Don-joen varrella. Vanhojen legendojen mukaan Venäjän alueella prinssi Igor tuhosi viimeisen Bengalin leijonan kymmenennellä vuosisadalla.

Jo vuonna 1907 näistä eläimistä jäi vain 13 lajia. Mutta uskomaton ponnistus ihminen onnistui pelastamaan elämänsä vankeudessa. Suojattuun varaukseen, jossa leijonat elävät tänään, asiantuntijat taistelevat jatkuvasti näiden eläinten elämästä.

Afrikan leijonat

Afrikan leijonat elävät Keski-Afrikassa. Niiden omaisuutta ovat savannan alueet, joihin mahtuu valtavia elintärkeitä kastelupaikkoja. Näiden täydellisten eläinten urosten tärkein koriste on pää, rintakehä ja kaula. Rungon pituus on 240 cm ja paino 230 kg. Lionessien korkeus ja paino on hieman pienempi. Näiden villikissojen villa on lyhyt ja paksu. Toisin kuin aasialaiset sukulaiset, niiden ihon väri vaihtelee vaaleankeltaisesta rikkaaseen hiekkaan. Miesten miehet ovat hieman tummempia kuin pääväri.

Riippumatta siitä, missä maanosassa leijona elää, Euraasiassa tai Afrikassa, ihmisten tuhoamisen ongelma on sama. Loppujen lopuksi noin 20 vuotta sitten nämä afrikkalaiset saalistajat olivat yli 230 tuhatta. Nykyään niiden lukumäärä on laskenut kymmenen kertaa. Syy tähän on ihmisen vihamielisyys. Koska leijonat ovat usein hyökänneet karjaa vastaan, heitä vastaan ​​taistelussa asuva väestö käyttää myrkyllisiä syöttejä tai aseita. Tämä oli näiden eläinten karjan katastrofaalisen vähenemisen syy.

Eläinten eläinten elämä

Kun puhutaan luonnonvaraisten kissojen elämän säilyttämisestä, ei voi auttaa, mutta miettiä kuinka monta leijonaa elää luonnossa. Jos kuitenkin verrataan näitä saalistajia muiden eläinten kanssa, niiden elinaika on melko lyhyt. Toisin kuin vankeudessa leijonat, luonnossa leijonat elävät harvoin kolmekymmentä vuotta. Loppujen lopuksi 15-vuotiaana he tulevat hyvin heikkoiksi, mikä ei anna heille mahdollisuuden säilyttää valtaansa perheeseen nähden. Lisäksi monet ihmiset eivät asu tähän ikään, koska taistelee muiden urosten kanssa. Leijonan elinajanodote on jonkin verran pidempi.

Ei ole harvinaista, että leijonat kuolevat taisteluissa krokotiilien kanssa, jotka ovat niiden ainoat luonnolliset ja tappavat viholliset. Niiden välillä on ikuinen taistelu. Jos leijona voi tuhota krokotiilin maalla, krokotiili kostaa hänet vesiympäristössä.

Ruoka ylpeys

Leijonan suosikki herkku on liha. Se on kuitenkin tärkein ruoka, jota tämä eläin kuluttaa. Leijona yksin vuodessa syö noin viisitoista suurta eläintä, joiden keskimääräinen paino on sata kilogrammaa. Mielenkiintoista on, että ruoan tärkeimmät kuljettajat ovat lionesses. Mutta kun ateria alkaa, ylpeyden johtaja tulee ruokaan ensin. Se on hän, joka valitsee itselleen kaikkein hienovaraisen, ja loput nautitaan naisista ja nuorista. Hän syö leijonan perhettä kerran kolmessa päivässä. Jokainen jäsen voi syödä noin kahdeksantoista kiloa lihaa. Aterian jälkeen ylpeys menee kastelupaikkaan. Hyvän lounaan jälkeen perhe alkaa nukkua, mikä voi kestää noin kaksikymmentä tuntia.

On huomionarvoista, että luonnonvaraisten kissojen elinympäristöissä ja metsästyksessä on aina pakkauksia, joissa on hyenasia tai jackalleja. Ja usein leijonan ylpeys jakaa heidän kanssaan runsaasti ruokaa.

Leijonan metsästys

Useimmiten leijonat metsästävät hirviä, seepreja, antilooppeja ja joskus kirahvi. Poikkeuksia ja muita vastaavia eläimiä ei ole. Päivän aikana Lion Pride yrittää rentoutua varjossa, ja kun pimeys asetetaan, se metsästää. Periaatteessa neljän yksilön perhe ansaitsee itselleen suuren eläimen vähintään kerran viikossa. Leo, jolla on erityinen rooli metsästyksen aikana, pelottaa ja häiritsee uhrin huomion. Hänen sukulaiset ovat väijyissä, piilossa ruohossa ja hitaasti hiipumassa. Erityisen verinen työ suoritetaan yleensä nuorilla leijonilla, ja vanha mies ohjaa koko prosessia.

Kuitenkin useimmiten se on leijona, joka on ylpeys. He ympäröivät eläintä, jota he pitävät, ja lähestyvät sitä hitaasti. Kun valittu hetki, yksi lionesseista, joilla on vahva isku suurista tassuista, lyö uhrin alas ja tarttuu hampaitaan kurkkuun. Yksi metsästäjien hyökkäys neljä päätä onnistuneesti. Heti kun lionessit ovat hyökänneet saaliin, miehen leijona ilmestyy kaikkeen loistoonsa, joka hyppäämällä hyppäämällä voi saavuttaa jopa 60 km / h nopeuksia.

Lisääntyminen ja jälkeläiset

Lionit ovat hyvin rakastavia eläimiä. Ehkä siksi ne lisääntyvät milloin tahansa vuoden aikana. Parittelua varten mies ottaa tyttöystävänsä pois paikasta, jossa leijonat elävät. Afrikassa, toisin kuin Aasian sukulaisilla, johtaja voi olla neljästä kuuteen lionesses. Kun naisen raskaus on kolme ja puoli kuukautta, hän jättää perheen tuottamaan jälkeläisiä. Tätä varten leijona valitsee eristäytyneen kulman pensaiden keskelle.

Leijonanpennut syntyvät sokeaina ja avuttomina. Niiden iho on peitetty paikoilla, jotka katoavat ikääntyessään. Keskimäärin syntyneiden vauvojen määrä vaihtelee kolmesta viiteen yksilöön, mutta enintään puolet elää aikuisuuteen. Pennut ruokkivat äidinmaitoa, mutta seitsemän kuukauden iässä he alkavat syödä lihaa. Ylpeyden mukaan lapset liittyvät kahden kuukauden esitykseen. Aikuisten leijonia pidetään vain viisivuotiaana.

Merileijonat

Puhuessasi leijonista, ei voi unohtaa niiden veden nimimerkkejä - merileijonia. Näillä lintueläimillä, joilla ei ole samankaltaisia ​​villieläimiä, on paljon yhteistä kissojen kanssa. Ainoa ero on, että he eivät yritä kaukoliikennettä ja viettää talven rannoillaan. Missä merileijonat elävät, ei ole suuria alueita, joissa on vehreää vehreää, ja ei ole kuumia päiviä kuin savannilla. Lähes kaikki nämä eläimet elävät Pohjois-Tyynenmeren kylmissä vesissä sekä Tyynenmeren ja Atlantin valtamerien eteläosissa. Heidän asuinpaikkansa ovat Pohjois-Amerikan rannikko Kalifornian niemimaalla, Galapagossaaret ja Japaninmeren kaakkoisosa.

Merileijonat ruokkivat kalaa. Joskus, jotta ne saadaan kiinni, heidän täytyy sukeltaa 90 metrin syvyyteen. Myös nilviäisiä ja äyriäisiä voidaan sisällyttää näiden nuorten ruokavalioon.

Kuvaus leijonasta, ulkonäkö, ominaisuudet, eläimen valokuvat.

Nykyisistä luonnonvaraisista kissoista leijona on vain pienempi kuin tiikeri. Aikuinen urospuolinen leijona painaa keskimäärin jopa 250 kg ja kehon pituus 2,5 m. Leijonan joustavalla, liikkuvalla rungolla on hyvin kehittynyt kaulan ja etujalkojen lihas. Leijonan kynnet ovat 7 cm pitkä.

Leijonan massiivinen pää, jolla on pitkänomainen kuono, on varustettu vahvoilla leuat. Leijona on 30 hammasta, korkeintaan 8 cm: n koiranpennot mahdollistavat suurten eläinten metsästyksen onnistuneesti: peuroja, villisikoja, seepreja ja antilooppeja. Kieli, päällystetty tuberkuloiduilla, auttaa nopeasti eroon veren imevistä hyönteisistä ja hoitamaan hiuksia.

Leijonan edessä on useita rivejä, joiden pohjalla on tummat täplät ja jotka muodostavat yksilöllisen kuvion jokaiselle yksilölle. Vastasyntyneet leijonanpennut ovat täplikkäitä, kuten leopardeja, mutta murrosiässä pisteet häviävät. Leijonan turkiksen väri voi olla hiekka, ruskea tai punainen. Hännän pää on upea musta tassel. Tasselin sisällä olevilla yksilöillä on "spur" - sulatettu nikama.

Erityinen ero lionien välillä on poikkeuksellinen seksuaalinen dimorfismi. Lionilaiset miehet ovat paljon suurempia kuin naisilla ja niillä on ylellinen harja, joka esiintyy jo kuuden kuukauden ikäisillä poikilla. Kolmen vuoden ajan leijonan harja on kasvanut 35-40 cm: iin. Väri, pituus ja pompi riippuvat testosteronin geneettisyydestä, alueesta ja määrästä. Vanhemmilla, maustetuilla leijonilla on paksuimmat ja kaikkein shaggy-harja.

Se voi tuntua yllättävältä, mutta leijonat ovat eläimiä, joilla on pienin sydän suurten saalistajien keskuudessa. Siksi ne eivät poikkea erityisestä kestävyydestä, vaikka lyhyillä etäisyyksillä leijonat voivat saavuttaa jopa 80 km / h nopeudet. Luonnollisissa olosuhteissa leijonat elävät 12-15 vuotta, vankeudessa elinajanodote kasvaa 5-7 vuotta.

Lionien tyypit ja luokittelu.

Leijonien luokittelussa on 8 alalajia:

  • aasialainen(Persian, Intian) leijona (Latinalaiset: Panthera leo persica): sillä on kyykky ja tyylikäs, ei liian paksu harja. Leijonan paino on 150-220 kg, miehillä 160 - 190 kg, naisilla 90 kg: sta 120 kg: aan. Aasialaisen leijonan säkäkorkeus on 1,05 metriä. Leijonan ennätyspituus oli 2,92 metriä. Vain noin 500 tämän leijonanlajin edustajaa asuu Intian Girin suojelualueella. Suurimman Aasian leijonan pituus oli 2,92 metriä,

Aasian (persialainen, intialainen) leijona

  • barbaarinen leijona (barbaari) (Latinalainen Panthera leo leo): massiivisin petoeläin, jolla on tumma paksu harja. Kaikkialla asui Afrikan mantereella. Valitettavasti ihminen tuhosi lopulta lopulta 1900-luvun alussa. Berberian leijonan jälkeläiset elävät nykyään vankeudessa, mutta emme voi puhua lajien puhtaisesta verestä. Miesten leijonan paino on 160-270 kg, naisen paino on 100-170 kg. Se oli kaikenlaisten leijonojen suurin saalistaja,

Leijona, joka mahdollisesti tulee barbaarisesta leijona (barbaarinen leijona)

  • Senegalin(Länsi-Afrikan) leijona (lat. Panthera leo senegalensis). Miehille on tunnusomaista kevyt, lyhyt harjaus (tai sen puuttuminen), kevyt villa ja pienet koot. Tämän saalistajan ylpeys on pienempi, ja kallon muoto eroaa muista leijonatyypeistä. Elinympäristö sijaitsee Saharan eteläpuolella, Senegalista länteen ja itään Keski-Afrikan tasavaltaan. Noin tuhat edustajaa asuu Guinean, Nigerian ja Senegalin savannissa. Tämäntyyppinen leijona on uhattuna,

  • Pohjois-Korean NKL (lat. Panthera leo azandica): ulkoasu on samanlainen kuin muut afrikkalaiset sukulaiset. Se asuu Koillis-Kongon savannissa. Tämän lionilajin väestö vähenee vähitellen

  • itä-afrikkalainen(masai) leijona (Lat. Panthera leo nubica) - Afrikan leijonan alalaji. Miehet erottuvat pitkänomaisista raajoista ja "kammiosta". Miehen leijonat ovat 2,5 - 3 metrin pituiset, mukaan lukien hännän. Lionessien pituus on 2,3 - 2,6 metriä. Miesten leijonan paino on 150 - 230 kg, naiset 100 - 165 kg. Lionien ja lionessien säkäkorkeus on 90 - 115 cm, ja tämän leijonanlajien - Sambian, Ugandan, Mosambikin ja muiden Itä-Afrikan valtioiden - elinympäristö asuu myös Kenian varaukseen Masai Marassa,

Itä-Afrikkalainen (Masai) Lion

  • Lounais-afrikkalainen(katanga) leijona (Latinalainen Panthera leo bleyenberghi): erilainen vaalea väri. Se asuu Lounais-Afrikassa Angolasta Zimbabween. Miesten leijonan pituus yhdessä hännän kanssa on 2,5 - 3,1 metriä, leijonan pituus 2,3 - 2,65 metriä. Miesten leijonan massa on 140-240 kg, naisten paino on 105-170 kg. Uhanalaisten lajien lajit ovat sukupuuttoon,

  • Kaakkois-afrikkalainen(transvaal) leijona (Lat. Panthera leo krugeri): suuret yksilöt, miehet ovat pitkän pimeän harjan omistajia. Joillakin edustajilla on leukismi, mutaatio, joka liittyy melanosyyttien puuttumiseen. Tällaisilla eksooteilla on valkoiset hiukset ja vaaleanpunainen iho. Transvaal-leijonan rungon pituus on 2,6 - 3,2 metriä, leijonan koko on vaatimattomampi 2,35-2,75 metriä. Miesten paino on 150-250 kg, naiset 110-180 kg. Krugerin kansallispuistossa sekä Afrikan mantereen eteläosassa ja Kalaharin autiomaassa asuu yli 2 000 leijonaa.

  • Cape Lion (lat. Panthera leo melanochaita). Alalaji, joka katosi 1800-luvulla. Viimeinen Cape Lion ammuttiin vuonna 1858. Nämä leijonat asuivat Cape Good Hopessa, joka sijaitsee Etelä-Afrikassa. Lionien lajit erottivat korvien mustilla kärjillä, ja leijonan harja peitti nisäkkään vatsan ja hartiat.

Kuolema Cape Lion

Yhdessä tiikerin, leopardin ja jaguarin kanssa leijona muodostaa Pantheran suvun, jonka edustajat voivat yhdistää elinkelpoisia hybridejä: ligereita (tiikereitä), leoponeja (leopardi + leijonat) ja yagulvasia (jaguareja ja leijonia).

Valkoiset leijonat eivät ole alalajeja, vaan geneettinen sairaus, jota kutsutaan leukismiksi, kun takki muuttuu valkoiseksi. Valkoiset yksilöt asuvat Krugerin kansallispuistossa ja Etelä-Afrikan itäosassa sijaitsevassa Timbavatin suojelussa. Periaatteessa tällaisia ​​eläimiä pidetään vankeudessa.

Onko luonteeltaan mustia leijonia?

Mustia leijonia ei ole olemassa, vankeudessa tällainen voisi selviytyä, mutta luonnossa se on mahdotonta. Okovangossa he näkivät tummanruskean leijonan ylpeyden, joita tutkijat kutsuivat läheisen risteyksen seurauksena. Yleensä todisteita mustan leijonan olemassaolosta ei ole olemassa.

Missä ja miten leijonat elävät?

Lionit elävät kahdella mantereella: Afrikassa ja Aasiassa. Leijonien leviämisalue Afrikassa on Saharan aavikon eteläosassa. Aasiassa villi leijona asuu Intiassa, Guyratin Intian osavaltion Gyr-metsässä.

Itse asiassa varhaisen keskiajan aikana leijonien elinympäristö oli paljon laajempi: eläimet elivät koko Afrikassa ja Intiassa, Lähi-idässä, Iranissa ja jopa Etelä-Euroopassa ja Venäjällä. Mutta saalistajien elinympäristöjen tuhoaminen ja ihmisten harjoittaminen on johtanut leijonan elinympäristön vähenemiseen.

Luonnossa leijonat elävät savannissa, joskus metsissä tai pensaissa. Predaatit elävät pienissä parvissa - ylpeissä, jotka koostuvat 5-6 sukulaisesta, nuorista ja 1-2 aikuisesta miehestä (2 urosta voi olla ylpeys vain, jos he ovat veljiä). Nuoret leijonat, karkotettu ylpeydestä, odottaa yhden elämän, mahdollisuuden liittyä toiseen ylpeyteen tai luoda oman.

Mitä leijona syö?

Yö metsästys mahdollistaa lionien hiipiä mahdollisimman lähelle uhrejaan. Lionessit ovat kauniita metsästäjiä, ketteriä ja ketteriä. Naiset ympäröivät kanan sorkkaeläimiä ja hyökkäävät välittömästi avautuvaan eläimeen. Intiassa leijonan saalis on metsästys (karju) ja peura. Afrikkalaiset leijonat ruokkivat hirviöitä, puhvelia ja seeproja. Suuret transvaaliset leijonat metsästävät usein kirahvit.

Joskus leijonat hyökkäävät virtauksia ja pieniä norsuja, älä ohita karjaa. Leopardit, cheetahit, hyeenat, elävät, sairaat tai muut, heikommat saalistajat tappavat leijonat. Leijona syö noin 7–8 kg lihaa päivässä, naaras tarvitsee vähemmän - viisi kiloa lihaa riittää siihen.

Leijona - kasvatus luonnossa.

Lionit kasvavat sesongista riippumatta. Miesten sukupuoli kypsyy 6-vuotiaana, naiset 4 vuotta. Lionit järjestävät kovaa taistelua naiselle, mikä johtaa usein kilpailijan kuolemaan. Беременность львицы продолжается 110 дней. Перед родами львица покидает прайд, укрывшись в безопасном месте. На свет рождаются 1-4 беспомощных и слепых детеныша весом до 2 килограмм. Глаза львята открывают через 7 дней.

Чтобы не привлекать других хищников, львица мать переносит потомство на другое место несколько раз и охотится неподалеку от надежно спрятанных малышей. Молочное вскармливание длится 6-7 месяцев. В полтора месяца львята допускаются к охоте, и начинается мясной прикорм. Sitten äiti ja poikasten paluu ylpeyteen.

Leijonan ominaisuudet ja yksityiskohtainen kuvaus

Miehen leijonat ovat ainoa kissan harja. Harja antaa leijonalle kunnon ilmeen, joka toi hänelle otsikon "pedojen kuningas". Miesten leijonan harja on yksi lajin erottuvimmista ominaisuuksista. Hän tekee leijonan pään visuaalisesti, osoittaen täysin mahtavan ilmeen. Se auttaa leijonaa kohtaamaan muita leijonia ja Afrikan leijonan pääkilpailijaa.

Miesten leijonat painavat 150 - 225 kg (330-500 kiloa), naiset 120 - 150 kg (260-330 kiloa). Leijonan hännän pituus on 70-100 cm (2 jalkaa 3 tuumaa - 3 jalkaa 3 tuumaa). Hännän takapäässä on karvainen tufti. Tämä nippu piilottaa selkärangan kärjen n. 5 mm pitkä, joka koostuu hännän viimeisen osan luut, jotka on sulautettu yhteen. Leijona on ainoa kissanpentu, jolla on takki, ja tämän tupsun tuftin toiminnot eivät ole tiedossa. Syntymähetkellä se puuttuu, alkaa kehittyä vasta 5 kuukauden iässä, ja 7 kuukauden kuluttua se näkyy hyvin. Luonnossa leijonat elävät noin 10-14 vuotta, ja vankeudessa he voivat elää yli 20 vuotta.

Mitä syödä leijonia ja metsästää

Lionit ovat lihansyöjiä, mikä tarkoittaa, että ne ruokkivat lihaa. Luonnollisissa olosuhteissa leijonat metsästävät tavallisesti metsästystä, seeproja ja erilaisia ​​sorkkaeläimiä (kirahvit, puhvelit ja gazellit). Joskus leijonat metsästävät jopa nuoria norsuja, ornoja ja hippoja. Lionit voivat myös ottaa saalista hyeenoista ja muista saalistajista. Lionit ovat tunnetusti nirsoja ja syövät jyrsijöitä, pieniä lintuja, jäniksiä ja matelijoita.

Lionit, jotka pyrkivät saaliinsa, voivat kattaa etäisyyden jalkapallokentältä vain kuuden sekunnin kuluessa. Leijonan silmissä on heijastavia soluja, jotka suurentavat kuvaa useaan kertaan ja antavat sinulle mahdollisuuden seurata huolellisesti saaliinne jopa pimeässä.

Eläintarhassa leijonan ruokavalio koostuu erityisesti valmistetusta kissanruokasta, joka koostuu kanoista (mielenkiintoinen tarina kanasta), kanista (kuten tässä kuvassa), karitsasta ja hevosen lihasta.

Kuinka leijonat elävät ylpeänä ja mitä he tekevät

Lionit ovat yleensä aktiivisia iltahämärässä ja yöllä. Lionit viettävät suurimman osan ajastaan, usein jopa 20 tuntia päivässä. Tämä tapahtuu monista eri syistä, myös energian säästämiseksi, lämmön selviytymiseksi ja tuotannon puutejaksoiksi.

Lepeillä on lepoaikana runsaasti viestintämahdollisuuksia. He tulevat yhteen ja nukkuvat ryhmissä, hierovat päätään yhdessä, pelaavat yhdessä. Kaikki tämä on hyödyllistä niiden sosiaalisten siteiden vahvistamiseksi.

Ryhmän elämä sallii leijonien metsästää yhdessä. Samasta ylpeydestä peräisin olevat lionessit voivat ympäröidä mahdollisen saaliin hyökätä sitä kaikilta puolilta. yleisesti, metsästystä varten leijonat valitsevat seurantataktiikan, kuten pitkään harjoittamiseen, he eivät ole niin kovia.

Metsästyksen aikana leijonat luopuvat yleensä 45-100 metriä (50-110 metriä). Lionit tukahduttavat uhrinsa, kun taas isompi saalis painetaan maahan kaulalla hengittämisen estämiseksi. Tämä saalistaja voi myös sijoittaa käpälän saaliin nenä-, suu- tai kurkkuosaan. Leijona kaappaa helposti pienen saalista yhdellä iskulla yhdellä sen massiivisista tassuista.

Huolimatta valtavasta voimastaan ​​ja tehokkuudestaan ​​leijonat eivät aina pysty onnistumaan hyökkäyksissä saalista vastaan. Jos epäonnistunut uhri pakenee, he odottavat uutta. Eläinmaailmassa on tehokkaampia metsästäjiä, jotka saalissa saalistavat entistä sulavammin - nämä ovat sudenkorentoja.

Kasvatus leijonat ja heidän poikansa

Lionessit pystyvät tuottamaan jälkeläisiä useita kertoja vuodessa. Aikuinen naarasleijona ei kuitenkaan tuota seuraavaa pentua, ennen kuin hänen poikansa ovat noin 2-vuotiaita. Mutta jos kaikki pentueet kuolevat, se perii jälleen pian viimeisen leijonanpentu kuoleman jälkeen.

Lionessien raskausaika on 110–119 päivää.. Pentueessa keskimäärin 3–6 poikasta. Pennut syntyvät yleensä eristäytyneessä paikassa, ja kun he saavuttavat 4-6 viikkoa, heidät määritetään päiväkodissa, ylpeillä.

Leijonanpennut ovat hyvin pieniä syntymähetkellä, paino noin 950 grammaa (2-3 kiloa). Leijonanpennuja imetetään noin 6 kuukautta, ja liha alkaa syödä noin kolme kuukautta. Lionessit nostavat vauvansa yhteen ja voivat ruokkia muita vasikoita. Esimerkkinä hieman kypsytetystä nuoresta eläinten kuninkaasta voit tarkastella leijonanpentun kuvia.

Kun uusi mies tulee ylpeyteen, hän voi tappaa vastasyntyneitä poikia, joten naaraat kaventuvat hänen kanssaan tuottamaan omia nuoria. Nuoret vasikat alkavat osallistua ylpeyden metsästykseen 11 kuukaudessa, vaikka he eivät kykene selviytymään itsestään noin 30 kuukauden iässä.

Leijonien kuolleisuus on hyvin korkea, ensimmäisen ikävuoden jälkeen elossa olevien vasikoiden osuus on alle 50%. Leijonapakkauksessa hierarkiaa noudatetaan tiukasti.. Leijonan miehet ruokkivat ensin, sitten leijonan ja lopulta poikien. Ylpeydessä usein tapahtuu, että saalis tapetaan kerran 3-5 päivässä, niin monet vauvat kuolevat nälkää. kuitenkin sillä cub selviytyy todennäköisemmin syntymän aikana ylpeyskuin jos leijonanpentu, jolla on poika.

Suojaustila

Kuten tavalliseen tapaan, kun eläimistä puhumme tietystä pedosta, lopetamme artikkelin "Luonnonsuojelun tila" -osiossa. Leijonien määrä vähenee nopeastiEri arvioiden mukaan luonnonvaraisten yksilöiden määrä vaihtelee 16 000: sta 30 000: een, kun vastaava luku oli noin 100 000 1990-luvun alussa. Lajille aiheutuva vaara on myös se, että leijonapopulaatiot ovat usein maantieteellisesti eristyksissä toisistaan, mikä johtaa sellaiseen ilmiöön kuin sukuelimet (läheinen sukua).

Afrikan leijonan kuvaus

Me kaikki tiedämme lapsuudesta, millainen leijona näyttää, koska yhden lapsen avulla pieni lapsi voi tunnistaa eläinten kuninkaan. Siksi päätimme antaa lyhyen kuvauksen tästä voimakkaasta peto. Leijona on voimakas eläin, joka on kuitenkin hieman yli kaksi metriä pitkä. Esimerkiksi Ussurian tiikeri on paljon pidempi kuin leijona, sen pituus on 3,8 metriä. Miehen tavanomainen paino on sata kahdeksankymmentä kiloa, harvoin, kun heillä on kaksi sataa.

Tämä on mielenkiintoista!
Eläintarhoissa tai erikoisluonteisessa luonnontieteellisessä vyöhykkeessä asuvat lionit punnitsevat aina enemmän kuin luonnonvaraisessa elämässään veljet. He liikkuvat vähän, syövät liikaa, ja heidän harjaansa on aina paksumpi ja suurempi kuin villi leijonat. Luonnonhistoriallisilla alueilla leijonat hoidetaan, kun taas luonnonvaraiset kissat näyttävät epäpyhiltä, ​​huonoilla maneilla.

Leijonien pää ja ruumis ovat tiheitä ja voimakkaita. Ihon väri on erilainen alalajista riippuen. Eläinten kuninkaiden pääväri on kuitenkin kerma, okra tai keltainen hiekka. Aasian leijonat ovat kaikki valkoisia ja harmaita.

Vanhoilla leijonoilla on kova pää, joka peittää pään, olkapäät ja laskeutuu alavihaan. Aikuisilla on musta, tiheä harja tai tumma, ruskea sävy. Mutta yksi afrikkalaisen leijonan, Masai, alalajista ei ole niin rehevä harja. Hiusten hartioilla ei putoa, eikä hänen otsaansa.

Kaikilla leijonoilla on pyöristetyt korvat, keskellä keltainen täplä. Havaittu kuvio säilyy nuorten leijonien iholla, kunnes lionessit synnyttävät poikasten, ja miehet eivät saavuta murrosikää. Kaikilla leijonan edustajilla on harja kärjen kärjessä. Siellä päättyy niiden selkäranka.

elinympäristö

Kerran aikoinaan leijonat elivät täysin eri alueilla kuin nykymaailmassa. Afrikan leijonan, Aasian, alalaji asui pääasiassa Etelä-Euroopassa, Intiassa tai asui Lähi-idän maissa. Antiikin leijona asui kaikkialla Afrikassa, mutta ei koskaan asettunut Saharaan. Leijonan amerikkalainen alalaji on nimeltään amerikkalainen, koska se asui Pohjois-Amerikan mailla. Aasian leijonat alkoivat vähitellen kuolla tai hävittää ihminen, minkä vuoksi heidät oli lueteltu Punaisessa kirjassa. Ja afrikkalainen leijona pysyi pienissä parvissa vain afrikkalaisissa trooppisissa.

Nykyään afrikkalainen leijona ja sen alalaji löytyy vain kahdesta mantereesta - Aasian ja Afrikan. Aasian kuninkaat elävät hiljaa Gujaratissa, Intiassa, jossa on kuiva, hiekkainen ilmasto, savannah ja kuorimetsät. Viimeisimpien tietojen mukaan kaikki viisi sata kaksikymmentäkolme Aasian leijonaa on rekisteröity.

Afrikan mantereen länsimaissa todelliset afrikkalaiset leijonat ovat suurempia. Maassa, jossa paras leijonat, Burkina Faso, leijonat yli tuhat. Lisäksi monet heistä asuvat Kongossa, heistä on yli kahdeksan sataa.

Villieläimillä ei ole enää niin paljon leijonia kuin viime vuosisadan 1970-luvulla. Tänään heidän vain kolmekymmentä tuhatta jäljelläja tämä on epävirallisten tietojen mukaan. Afrikkalaiset leijonat ovat valinneet suosikkikonttorinsa savanin, mutta siellä on mahdotonta suojella heitä metsästäjiltä, ​​kaikkialla, kun he etsivät helppoa rahaa.

Afrikan leijonan metsästys ja ruoka

Lionit eivät pidä hiljaisuudesta ja hiljaisuudesta. He suosivat savannien avoimia tiloja, runsaasti vettä ja asettuvat pääasiassa siellä, missä heidän suosikkiruokansa on asuttu - artiodaktyylin nisäkkäitä. Ei ole mitään, että he ansaitsevat otsannan "savannien kuninkaasta", jossa tämä eläin tuntuu hyvältä ja vapaalta, sillä hän itse ymmärtää, että hän on herra. Kyllä. Miehen leijonat tekevät juuri sitä, että he vain hallitsevat, levittävät suurimman osan elämästään pensaiden varjossa, kun taas naaraat saavat ruokaa itselleen, hänelle ja leijonanpennuille.

Leijonat, aivan kuten meidän miehemme, odottavat leijonan kuningattarea saamaan illallisen hänelle ja kokkaamaan itsensä, tuomaan sen hopeaastiaan. Eläinten kuninkaan pitäisi olla ensimmäinen, joka kokeilee naaraan tuomaa saalista, kun taas leijona itse odottaa kärsivällisesti miehensä syödä ja jättää "kuninkaallisen pöydän" jäännökset hänelle ja leijonanpennuille. Tästä huolimatta leijonat eivät koskaan vahingoita heidän lionessiaan ja poikiaan, jos jonkun toisen leijonat rikkovat heitä.

Leijonan pääasiallinen ruoka on koiraseläimet - lama, metsä, seepra. Jos leijonat ovat hyvin nälkäisiä, he eivät halveksu edes rhinosia ja hippoja, jos he voivat voittaa ne vedessä. Älä myöskään osu peliin ja pieniin jyrsijöihin, hiiriin ja myrkyttömiin käärmeisiin. Selviytyäkseen leijona on syytä syödä päivässä. yli seitsemän kiloa mitään lihaa. Jos esimerkiksi 4 leijonaa yhdistyvät, yksi onnistunut metsästys heille tuo toivotun tuloksen. Ongelmana on, että terveiden leijonoiden joukossa on sairaita, jotka eivät voi metsästää. Sitten he voivat jopa hyökätä ihmistä, koska, kuten hyvin tiedetään, heille "nälkä ei ole täti!".

Kasvatus leijonat

Toisin kuin monet nisäkkäät, leijonat ovat pakettiryöstöjä ja perämies milloin tahansa vuoden aikana, minkä vuoksi voit usein nähdä kuvan, kun vanha lioness on auringon alla eri ikäryhmien leijonanpentuilla. Huolimatta siitä, että naisilla ei ole mitään huolta, he voivat kasvattaa leijonat rauhallisesti ja jopa kävellä vierekkäin muiden naisten kanssa, miehet, päinvastoin, voivat taistella naaraiden puolesta, aina kuolemaansa asti. Vahvin selviytyy, ja vain vahvimmalla leijolla on oikeus omistaa nainen.

Naaraspuoliset pennut ovat 100-110 päivää, ja pääasiassa kolme tai viisi pentua syntyy. Leijonanpennut elävät suurissa rakoissa tai luolissa, jotka sijaitsevat ihmisille vaikeasti saavutettavissa paikoissa. Lion cubs on syntynyt kolmekymmentä senttimetriä lapsia. Heillä on kaunis, täplikäs väri, joka kestää murrosikäisen alkamisen, joka tapahtuu lähinnä eläimen kuudennessa vuodessa.

Luonnossa leijonat eivät asu kauan, keskimäärin 16 vuotta, kun taas eläintarhoissa leijonat voi elää ja kaikki kolmekymmentä vuotta.

Afrikan leijonan lajit

Nykyään afrikkalaisen leijonan lajikkeita on kahdeksan, jotka vaihtelevat värin, harjanteen värin, pituuden, painon ja monien muiden ominaisuuksien mukaan. On olemassa lionien alalajeja, jotka ovat hyvin samankaltaisia, paitsi että on olemassa joitakin yksityiskohtia, jotka ovat tiedossa vain tiedemiehille, jotka ovat tutkineet kissaperheen leijonien elämää ja kehitystä monta vuotta.

Leijonien luokittelu

  • Cape Lion Tämä leijona ei ole enää luonteeltaan. Hänet tapettiin vuonna 1860. Leijona erosi kavereistaan ​​siinä, että sillä oli mustempi ja liian paksu harja, ja mustat tupsut olivat korvissa. Cape Lions asui Etelä-Afrikan alueella, monet heistä ovat valinneet Cape Good Hope'n.
  • Atlas leijona. Sitä pidettiin suurimpana ja tehokkaimpana leijona, jolla oli massiivinen fysiikka ja liian tumma iho. Hän asui Afrikassa, asui Atlas-vuoristossa. Nämä leijonat rakastivat säilyttää romanien keisarien vartijoita. On sääli, että Marokon metsästäjät ampuivat viimeisimmän Atlas-leijonan 1900-luvun alussa. Uskotaan, että tämän leijonan jälkeläiset elävät päivissämme, mutta tiedemiehet kiistävät edelleen niiden aitouden.
  • Intian leijona (aasialainen). Siinä on enemmän kyykkyä, villaa ei ole niin levinnyt, ja niiden harja on enemmän liukas. Nämä leijonat painavat kaksi sataa kiloa, naiset ja jopa vähemmän - vain yhdeksänkymmentä. Aasialaisen leijonan koko historiassa yksi intialainen leijona otettiin Guinnessin kirjaa koskevaan kirjaan, jonka kehon pituus oli 2 metriä 92 senttimetriä. Gujarayetissa, Intiassa, on Aasian leijonia, jossa heille varataan erityinen varanto.
  • Katangan leijona Angolasta. He kutsuivat häntä niin, koska hän asuu Katangan maakunnassa. Siinä on vaaleampi väri kuin muilla alalajeilla. Aikuinen Katangan leijona on kolme metriä pitkä, ja leijona on kaksi ja puoli. Tämä afrikkalaisen leijonan alalaji on jo kauan kutsuttu vaarannetuksi, koska heidän maailmassa on hyvin vähän jäljellä.
  • Länsi-Afrikan leijona Senegalista. Myös pitkä sukupuuttoon. Miehillä on oikeudenmukainen harja, melko lyhyt. Joillakin miehillä ei ehkä ole miehiä. Petoeläinten rakentaminen ei ole suuri, myös kuonon muoto, hieman erilainen, vähemmän voimakas kuin tavallisen leijonan. Hän asuu Senegalin eteläpuolella, Guineassa, pääasiassa Keski-Afrikassa.
  • Masai-leijona. Nämä eläimet poikkeavat muista, koska niillä on pidemmät raajat, ja harja ei ole hämmentynyt, kuten Aasian leijonan, mutta "siististi" kammattu takaisin. Masay-leijonat ovat hyvin suuria, miehet voivat olla yli kaksi metriä pitkä ja yhdeksänkymmentä senttimetriä. Kummankin sukupuolen säkäkorkeus on 100 cm, paino on 150 kg ja enemmän. Masai-lionin - Afrikan eteläisten maiden - elinympäristö asuu myös Keniassa.
  • Kongon leijona. Erittäin muistuttaa Afrikan kollegojaan. Asuu vain Kongossa. Aasian leijonan lisäksi se on uhanalainen laji.
  • Transvaal-leijona. Aiemmin se oli omistettu Kalaharskin leijonalle, koska kaikkien ulkoisten tietojen mukaan se oli tunnettu erittäin suurena eläimenä ja sillä oli pisin ja pimein harja. Mielenkiintoista on, että joillakin Transvaalin tai Etelä-Afrikan leijonan alalajeilla havaittiin merkittäviä muutoksia pitkään, koska tämän alalajin leijonat eivät saaneet melanosyyttejä, jotka erittävät erityisen pigmentin, melaniinin. Heidän villansa on valkoinen, ja niiden ihonväri on vaaleanpunainen. Pitkäaikaisesti aikuiset saavuttavat 3,0 metriä ja lioness - 2.5. He asuvat Kalaharan autiomaassa. Krugerskyn suojelualueelle perustettiin useita tämän lajin leijonia.
  • Valkoiset leijonat - tiedemiehet uskovat, että nämä leijonat eivät ole alalaji, vaan geneettinen poikkeavuus. Leukemiasta kärsivillä eläimillä on kevyt, valkoinen takki. Tällaisia ​​eläimiä on hyvin vähän ja he elävät vankeudessa Etelä-Afrikan itäisellä varalla.

Haluamme myös mainita "Berberian leijonat" (Atlas lion), jota pidetään vankeudessa, jonka esi-isät asuivat luonnonvaraisina eivätkä olleet yhtä suuria ja voimakkaita kuin modernit "berberilaiset". Kaikilla muilla seikoilla nämä eläimet ovat kuitenkin hyvin samankaltaisia ​​kuin nykyaikaiset eläimet, niillä on samat muodot ja parametrit kuin heidän sukulaisilleen.

Tämä on mielenkiintoista!
Mustia leijonia ei ole lainkaan. Luonnossa tällaiset leijonat eivät olisi säilyneet. Ehkä jonnekin ja näki mustan värin leijonan (tämän ovat kirjoittaneet Okavango-joen rannalla matkustaneet ihmiset). Näyttää siltä, ​​että he näkivät mustat leijonat omilla silmillään. Tutkijat uskovat, että tällaiset leijonat ovat seurausta eri värien lionien tai sukulaisten välillä. Yleensä ei ole vielä näyttöä mustan leijonan olemassaolosta.

Mitä leijona näyttää?

Lionit ovat suuria eläimiä, jotka muistuttavat kissaa. Niiden villassa on useita punaisia ​​ja ruskeita sävyjä. Selkä on väriltään ruskea, sivut ovat punaisia ​​ja tassut ovat lähes keltaisia ​​(tai valkoisia).

Hyvin harvoin valkoisen leijonan voi syntyä naisleijonalle eli albiinolle. Tämä ilmiö on hyvin harvinaista. Luonnossa ei kuitenkaan ole lainkaan mustia tai harmaita leijonia.

Kaikki eivät tiedä, että ennen kuin leijonat kokoontuivat Etelä-Euroopassa, Lähi-idässä ja Kaukasiassa, mutta ihminen tuhosi. Kiovan Vladimir Monomakin suurherttua puhui tapaamisesta leijonan kanssa XII luvulla.

Ei ole vaikeaa erottaa leijonaa karvassa olevasta leijonasta, joka voi kattaa olkapäät, rintakehän ja osan eläimen takaosasta. Uskotaan, että sen avulla leijona pelkää vihollisia ja houkuttelee leijonaa - mitä enemmän röyhkeä ja tummempi harja, sitä todennäköisemmin hänellä on miellyttää valittua. Lisäksi harjan väri erottaa leijonan eri alalajit. Nainen on paljon pienempi kuin urospuolinen mies. Uros painaa noin 190-230 kg (ennätyspaino oli noin 270 kg) ja naaras on enintään 150 (ennätyspaino 180 kg). Tässä tapauksessa uroksen pituus on yli kolme metriä ja naaras ei kasva yli kaksi ja puoli metriä.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org