Lintuja

Yhteinen Splushka - kuvaus, ominaisuudet ja elinympäristö

Pieni koko, epätäydellinen kasvolevy, pienet höyhenet "korvat" päähän, puola, höyheniä sormiin. Yleinen höyhenääni on ruskehtavanharmaa, monta pitkittäistä valoa ja tummaa pestriiniä. Alakappaleet ovat kevyempiä, selkeämmät pituussuuntaiset merkit. Silmien iiris on kirkkaan keltainen, ja seksuaalinen dimorfismi on lievä - naiset ovat hieman suurempia kuin miehet. On kaksi värimorfia: harmaa ja punainen.

leviäminen. Katso siirtolaisia ​​ja istumatonta. Siinä on 2 alalajia Euraasiassa ja Luoteis-Afrikassa. Suurin osa eurooppalaisesta valikoimasta ei mene pohjoiseen yli 48 ° pohjoista leveyttä. Se talvet etelään leveydestä trooppiseen Afrikkaan asti. Italiassa pesivien populaatioiden määrä on 4–8 tuhatta paria, jakelukorkeus on 1 700 metriä merenpinnan yläpuolella.

elinympäristö. Usein asuu kevyissä lehtipuissa ja sekametsissä, mänty-, kastanja- ja oliivitarhoissa, puistoissa, puutarhoissa, vuoristometsissä, joissa on onttoja pääosin reunoilla, välttää paksujen. Splushkan pystysuora leviäminen rajoittuu metsäalueeseen.

biologia. Se pesii onteloissa, luonnollisissa niissä, vie vanhat pesäkkeet. Huhtikuussa-kesäkuussa se sisältää 4-5 valkoista munaa, joita naaras inkuboi 24–25 päivää. Nestlings jättää pesän 21. – 29. Päivänä. Ominainen yhdelle kytkimelle vuodessa. Pesimäajan ulkopuolella johtaa yksinäiseen elämäntapaan. Se ruokkii pääasiassa suuria hyönteisiä: kovakuoriaisia, yön perhosia, orthopteraa, harvoin hämähäkkejä, lintuja ja jyrsijöitä.

Mielenkiintoinen tosiasia. Splyushka on helposti tunnistettavissa ominaista monotonista huutoa - "uni-y", joka julkaistaan ​​säännöllisin väliajoin hämärässä, mutta sen tarkkaa sijaintia ei ole helppo määrittää.

Turvamies. Euroopan lajien eri puolilla olevien lajien määrä on laskussa, mikä on tärkein syy - elintarvikkeiden tarjonnan vähentäminen torjunta-aineiden käytön vuoksi maataloudessa.

Tavallinen kauhu tai splyushka (Otus-potkut)

Biologinen kuvaus

Splyushka tavallinen tai aamunkoitto (lat. Otus-potkut) kuuluu pöllöiden järjestykseen, asuu Etelä-Euroopan steppeilla ja semi-steppe -alueilla.

Lintu on hyönteinen, sen tärkein saalis: selkärankaisten nisäkkäät hyökkäävät suuria kovakuoriaisia, perhosia ja orthopteraa vain viimeisenä keinona. Käyttöikä - enintään 6 vuotta.

Rungon koko on tavallisesti enintään 21 cm, paino 60-130 g, siipikarva voi nousta 50 cm: iin. kuori. Luonnossa on 2 värilajia: punainen ja harmaa.

Päähän on korvat, joissa on kaksi höyheniä, kuten koristeet, silmät ovat pyöreitä keltaisella tai oranssilla iiriksellä, nokka on tumma. Värinsä ja koonsa vuoksi on vaikea löytää lintua metsässä, kunnes se antaa ääniä.

Se sai nimensä surullisista tunnusomaisista huutoista "uni-spit" tai "uni-th-th" pillien kanssa, joka kuuluu 2-3 sekunnin välein. Siinä on useita alalajeja, jotka löytyvät Euroopan, Aasian, Kaukasian ja Baleaarien eri alueilla.

Lifestyle & Habitat

Kuten kaikki pöllöt, Splushka on yöllinen. Pesiä löytyy monista Etelä-Euroopan alueista, Siperiasta (etelästä Baikal-järvelle), Aasiassa juurella, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä.

Hän rakastaa lehtipuita, asettuu puutarhoihin, puistoihin, mäntymetsäkeskuksiin, Välimeren alueella hän haluaa oliivitarhoja, ja hän lähestyy usein ihmisten asumista. Vuoristoalueilla se pesii 3 km: n korkeudelle merenpinnan yläpuolelle.

Kauha on muuttolintu: talvella se siirtyy Afrikan trooppisiin metsiin, jotka sijaitsevat Saharan eteläpuolella.

Splyushka vulgaris saapuu Venäjälle huhtikuussa ja asettuu elokuun loppuun asti. Päivällä se piiloutuu puiden haaroihin, ja jos se vaarantaa, se nostaa korvat ja ulottuu kolonniin, joka sulautuu ympäröivään puukuoreen.

Splushkan jäljentäminen

Jalostuskausi alkaa heti talvesta lähtien ja eteläisten lajien osalta jo helmikuussa. Jalostuskuppi putoaa touko-heinäkuussa ja joillakin alueilla ja myöhemmin. Ennen parittelua uros alkaa kutsua naarasta, vastauksensa jälkeen, he asettuvat valittuun pesään ja elävät parina, poikaset kuoriutuvat kerran vuodessa.

Se valitsee onttoja, halkeamia kivissä, joskus miehittää neljäkymmentä tai muuta saalista lintua, valkakalastajien ja mehiläisten syöksyjä. Pariskunnat elävät pääsääntöisesti tietyllä alueella monta vuotta peräkkäin ja järjestävät pysyviä pesiä.

Yleisleikkauksella (splyushka) on 2–6 munaa valkoista väriä 2 päivän välein, noin 3 cm: n kokoinen, paino jopa 15 g. Nainen inkuboi munat ja molemmat vanhemmat vuorottelevat ruokinnassa. Nestlings pesässä on usein eri-ikäisiä.

Pikku poikaset peitetään valkoisella pohjalla. Muutaman päivän kuluttua nuoret, joilla on vaaleanharmaa väri poikittaisessa nauhassa, ja lepo selässä, jäävät pesästä ja oppivat lentämään. Mesoptile muodostuu 45 päivän iän alareunassa, osittaisen sulan jälkeen se virtaa aikuisten ominaispiirteisiin.

Aikuiset linnut ovat valmiita jalostukseen 10 kuukauden iässä.

Afrikkalainen näkymä splushka

Yhteinen Afrikkalainen Splyushka (lat. Otus senegalensis) on läheisesti sidoksissa Ussurin kauhoihin, mutta se on kirkkaampi: vatsalla on pitkittäisiä kirjava höyheniä, joissa on helpotuskuvio. Näiden lintujen höyhenö on suunniteltu peittämään metsästyskauden aikana, niin että ne sulautuvat puun kuoren muodossa olevaan taustaan.

Afrikkalaisen kauhan koko voi nousta 24 cm: iin, ja se sai nimensä elää Afrikan savannissa harvoin kasvavilla puilla ja raskailla pensailla, metsäisellä alueella, jossa on ruohoa, viidakossa jne.

Elinympäristö: Afrikan mantereella Saharan autiomaasta etelään ja sitten useimmat maanosan eteläiset alueet.

Afrikkalainen Splushkan ruokavalio sisältää enemmän pieniä nisäkkäitä kuin muut lajit: jyrsijät tai pienet linnut. Hämärässä tai yöllä tapahtuvan metsästyksen aikana he kiirehtivät ahvenesta ja laskevat jyrkästi alas, hyönteiset korjataan avoimilla alueilla.

Pesimäkausi on kesän lopussa - syksyn alussa ja eteläisillä alueilla - helmikuuhun asti. Useimmiten naiset käyttävät jo rakennettuja asuntoja tai puita onteloita.

Laula ja Splash

Yleisin laulu tavallisesta splushasta on kova vedetty huuto, joka muistuttaa sanaa "Minä nukun", josta lintu sai venäläisen nimen.

Uroskauden aikana uros kutsuu naisen yksitoikkoiseen kutsumiseen, johon useat linnut voivat samanaikaisesti päällekkäin. Joskus splushki tekee "kissan itkun", ja eteläisessä Afrikassa he pystyvät toistamaan ääniä, kuten tainnutusta, harvemmin - kappaleita, jotka muistuttavat huilun ääntä suurilla taajuuksilla "fw th".

Keskellä "kiihkeyttä" pari laulaa duettoa melko johdonmukaisesti, vain naisilla ääni on hieman tylsempi. Kun sää on lämmin ja pilvinen, huutoja voi kuulla päivällä.

Keeping vankeudessa

Scoop viittaa hyvin rauhallisesti henkilöön, ja siitä voi tulla tame lemmikki. Splyushkan tavallisen hoito kotona on varsin yksinkertainen ja mielenkiintoinen, koska ne helposti sopeutuvat vankeuteen.

Yleensä ne pidetään yksi kerrallaan, joskus ne toimitetaan suuressa häkissä, jossa on ontto tai talo. Optimaalinen elävä koko on noin 1 ov. m., mukavat oksat ovat välttämättömiä, koska päivä, jolloin linnut istuvat liikkumatta hiljaisessa nurkassa, ja illalla he alkavat ruokkia ja johtaa aktiivista elämäntapaa.

Lintujen sukupuolta on vaikea erottaa saman ulkonäön vuoksi, mutta naiset ovat hieman suurempia. On helpointa harjoittaa poikasia, jotka on kasvatettu poikasista ja ruokkia ihmistä. He voivat istua kädellä, sormella, ottaa ruokaa omistajalta.

Ruhkojen ruokavalio vankeudessa: heinäsirkkoja, erilaisia ​​torakoita, toukkia, aterioita ja vihreitä, jne. Voit antaa hienoksi hienonnettua lihaa, joka on siroteltu muna-munilla. Toisinaan ruokaan lisätään joskus kananmunia tai vatsaa, mutta ruoka on annettava vain tuoreena. Kun ruokamyrkytystyökalulla ei ole aikaa säästää. Kesäisin lisätään erilaisia ​​voikukkia ja hedelmiä. Puhtaan veden läsnäolo häkissä on pakollinen.

Tammikuun puolivälistä kesän loppuun tapahtuu kaatumisaika, jonka aikana ruokavalio on valittava huolellisesti.

Lisääntyminen vankeudessa tapahtuu menestyksekkäästi, yleensä naisilla on neljä munaa, heidät luetaan ja luottamus kuuluu omistajalle tänä aikana.

Mielenkiintoisia faktoja kauhuista

Splyushka vulgaris on suosituin lintu eksoottisten ystävien keskuudessa, koska sitä arvostetaan sen vähäisyydestä ja vaatimattomuudesta hoidossa. Tämä rotu on täydellinen säilyttäminen talon tai huoneiston olosuhteissa, se on helposti muokattavissa ja kulkee rauhallisesti henkilön kanssa, joka on täysin vaatimaton ahtaukselle ja elinolosuhteille. Monet lintujen rakastajat menestyksekkäästi kasvattaa niitä.

Splushka-ihmisiä kutsutaan myös nimellä "tykalka" samankaltaisten äänien takia, ja he kutsuivat hänen aamunkoittoaan siitä, että hän laulaa usein lauluja auringonnousun aikana, kun lempeät lämpimät säteet alkavat kuivua kastelulla märällä.

Näillä linnuilla on erinomaiset naamiointiominaisuudet, koska he ovat tottuneet naamioimaan päivällä istuen liikkumatta puiden oksilla. He tekevät niin ammattimaisesti, että jopa naapurit voivat jättää heidät huomiotta ja hypätä rinnakkain, ottamalla pöllön jäkälän peittämän kuivan puun avulla.

Ranskalainen Splushka, pikku herttua (iso on kotkan pöllö), on hyvä ulkonäkö ja ystävällinen pyöreä silmä, vaikka tämä lintu on saalistaja.

leviäminen

Katso siirtolaisia ​​ja istumatonta. Siinä on 2 alalajia Euraasiassa ja Luoteis-Afrikassa. Suurin osa eurooppalaisesta valikoimasta ei mene pohjoiseen yli 48 ° pohjoista leveyttä. Se talvet etelään leveydestä trooppiseen Afrikkaan asti. Italiassa pesivien populaatioiden määrä on 4–8 tuhatta paria, jakelukorkeus on 1 700 metriä merenpinnan yläpuolella.

Usein asuu kevyissä lehtipuissa ja sekametsissä, mänty-, kastanja- ja oliivitarhoissa, puistoissa, puutarhoissa, vuoristometsissä, joissa on onttoja pääosin reunoilla, välttää paksujen. Splushkan pystysuora leviäminen rajoittuu metsäalueeseen.

ulkomuoto

Ensi silmäyksellä on yksinkertaisesti mahdotonta olla rakastumatta tähän ihmeelliseen olentoon. Linnun suuret keltaiset silmät kertovat tulevalle omistajalle, että hän ei edes epäröi ja ottaa nopeasti uuden vuokralaisen kotiinsa. Pöllön rungon koko on viisitoista kaksikymmentä senttimetriä. Lintu painaa noin 60-130 grammaa. Tavallinen harmaa-ruskea väri sopii hyvin virtaviivaisiin kuvioihin.

Naaras on helppo erottaa miehestä. Naiset ovat aina isompia. Tämän yksilön siipisäiliö lennossa on viisikymmentä senttimetriä. Omistajien on kiinnitettävä huomiota siihen, että kun pöllö käyttäytyy rauhallisesti, hänen korvissaan olevat höyhenet ovat lähes huomaamattomia ja vain korotetun jännityksen tilassa ns.

Splyushka lintu luonteeltaan

Yön lintu piilottaa pensaiden paksuissa puissa tai puun rungossa olevilla oksilla päivällä, vaarassa se vedetään ulos kolonnista, nostaa "korvat" ja muuttuu yllättävän samanlaiseksi kuin katkenneet kuivatut puun oksa. Hän on varovainen, kiihkeä suhteessa henkilöön, antaa hänen sulkea päivän aikana, jolloin hän tapah- tuu vahingossa metsässä. Päivän aikana hän näkee samoin kuin iltahämärässä, eikä näe häntä täysin pimeydessä ja kompastuu lennon esineisiin. Iltaisin hämärässä lentävä splyushka muistuttaa suurta perhosia, lentää hiljaa ja ohjattavalla tavalla, usein käyttää liukulennoa. Suurin osa vuodesta on hiljaa. Avioliiton aikana kova, hieman surullinen monosilmainen pilli "Nukun", toistuu monotonisesti 10–30 min. Sama huuto on myös spesifinen, jonka avulla uros ja naaras pitävät parissa yhteyden keskenään, naaraat huutavat niin harvoin.

Naapurimaiden kevät päällekkäin pitkään, muuttamalla laulun sävyä. Tätä lajia leimaa myös pari tai antifoninen, laulu, kun kaksi urosta huutaa samanaikaisesti ja harmonisesti. Paljon harvemmin nykyisen miesten ja naisten keskellä laulaa koordinoidussa duetissa. Naisten ääni ei ole niin äänekäs, että hänen huutonsa on kuin kaksinkertainen ”unen - plus”. Yleensä duettelappu kuulostaa näin: ”Minä nukun, nukun - plus.” Mies huutaa: "Minä nukun", ja naaras kaikuu surullisesti, "Minä nukun - plus." Pilvinen, lämmin sää keväällä laulaa paitsi yöllä, myös päivän aikana. Suurinta kappaleen aktiivisuutta havaitaan aamulla ja illalla,

Vaaratilanteessa, varsinkin poikasten pesässä, splyushka sanoo huutavan huutavan, joka muistuttaa epämääräisesti pelottavaa kissaa. Arvioitu huuto on hiljainen "chuk-chuk". Vastasyntyneet poikaset pihvittävät pi-pi-pi, ja 8–10 päivän ikäisenä he huokaavat äänekkäästi kerjääessään ruokaa. Kasvatetut poikaset, vaarassa, sykkivät ja napsauttavat niiden kimppuja. Naaras, joka on häirinnyt pesää, hisses. Yleisesti ottaen splushkan huutojen joukko on epätavallisen leveä, erityisesti huutojen tonaliteetin muutoksen vuoksi, mutta niitä ei tutkita tarpeeksi.

Rotuja pareittain. Kasvukauden ulkopuolella johtaa yksinäinen elämäntapa. Kauha eroaa muista täysin suloisista tsevka-tyypeistä, mutta sen päällä kasvavat höyhenet eivät putoa sormien pohjaan. Se eroaa kaulusmallista sen pienemmän koon ja kirkkaan kaulan puuttumisen vuoksi. Se poikkeaa tavallisesta asumiskupista, jota se esiintyy tavallisissa paikoissa, voimakkaampi väritys, erilainen siipirakenne ja pesiminen vuoristometsissä pikemminkin kuin alametsillä. Ussurin kauhasta se vertaa myös siiven rakennetta, bobin höyhenpohjaa.

Splyushka syö pääasiassa hyönteisiä. Tällä lintulla on oma tarkkailupiste, josta se on kätevää tarkastella ja havaita saalista kuulon avulla. Silmien kauhut näyttävät suoraan eteenpäin, joten hänen näkökentänsä on rajallinen. Kuitenkin, kuten muut pöllöt, splyushka voi kääntää päänsä kaikkiin suuntiin, kun sen runko pysyy paikallaan. Silmien pieni liikkuvuus kompensoidaan runsaasti, kun kauhojen kyky kääntää päänsä 270 °. Niinpä hän jäljittää saalista, houkuttelematta itseään liian paljon huomiota. Havaittuaan uhrin, pöllö splyushka ottaa pois ja tarttuu kynsilleen.

Useimmiten se saa saaliin, joka on maan päällä, mutta perhoset voivat riittää lennon aikana. Kun hyönteinen on nokkaan, lintukala palaa puuhun, ja ennen syömistä saalistaan ​​kyyneleet siivet. Useimmiten kauhistut pihvejä, sudenkorentoja, cicadoja, korppuja, kovakuoriaisia, muurahaisia, perhosia ja hämähäkkejä. Pöllö splyushka pystyy jopa vetämään pois maanpäällisestä viharimosta. Hänen ruokavaliotaan monipuolistaa liskoja, sammakoita, hiiriä, lepakoita ja pieniä lintuja.

Ennen syömistä, splushka plucks sulkainen peli, ja kyyneleet suuria saalista palasiksi. Poikaset ruokitaan usein metsästyksen aikana myös päivällä.

kopiointi

Luonnossa Splyushka on kolmesta kuuteen munaan. Kuten edellä jo mainittiin, tällainen lintu ei rakenna omaa pesäänsä, joten se asettaa munia jonnekin maahan kivien tai onttojen välissä. Inkuboinnin aikana se on mies, joka tuottaa ruokaa naiselle.

Kun poikaset ovat syntyneet, heidän äitinsä tarjoaa heille välittömästi testaa saaliinsa. Juuri ennen tätä mies rikkoo sen hyvin pieniksi paloiksi, jotta sitä on helpompi syödä. Mitä tulee vastasyntyneisiin itse, kun he ovat syntyneet, heillä on jo erittäin hyvä kuulo, mutta ne ovat täysin sokeita. Yhdentoista päivän päästä lapset alkavat syödä suurina paloina ilman vanhempiensa apua. Saatuaan kaksikymmentäensimmäisen päivänsä poikaset yrittävät lentää pesästä. Jotkut heistä pelkäävät mennä ensimmäiseen ratkaisevaan askelen elämässään. Sitten vanhemmat yrittävät jotenkin työntää lapsiaan. He kiertävät lapsia ja rohkaisevat lintuja kaikin tavoin, ja he puolestaan ​​lakkaavat pelkäämästä ja menemään ensimmäiselle lennolleen.

Siipikarjan ominaisuudet

Lintu rakastaa sotkua paperin ja kangaspalojen kanssa. Jotta lemmikki voisi tuntea olonsa todella kotona, sen on päätettävä aloittaa hiekka-kynät.

Kun huone on valmis, voit jo mennä myymälään yhden houkuttelevimmista olentoista maan päällä. Sinun tarvitsee vain mennä sinne, missä ihmiset tietävät paljon linnuista, ja myyjät ovat valmiita toimittamaan asiaankuuluvia asiakirjoja. Ostaminen markkinoilla voi muuttua ei erityisen miellyttäviksi seurauksiksi. Tuleva lemmikki voi jo tarttua matoihin, ja hänellä ei todennäköisesti ole tapana tavata.

Ruokinta kotona

Syömiskuppi on mielenkiintoinen ja haastava prosessi. Voimme sanoa, että splyushka on tässä suhteessa universaali pöllö. Mikään tunnetuista pöllöistä ei ole niin laajaa ruokavaliossa, kun sitä pidetään vankeudessa. Eri aikoina kulutetun rehun koostumus jakautuu ehdollisesti useisiin ryhmiin: liha, kasvis, hyönteiset ja muut. Pöllöille tarkoitetun ruoan perusta on tietenkin lihansyöjä.

Pääsääntöisesti se jäädytetään pakastesyötössä, joka on uutettu sieltä ruokinta-aattona. Hiiret, 2-3 päivän ikäiset kanat leikataan pieniksi paloiksi ja tarjotaan linnuille illalla. Scoops suosivat tätä ruokaa enemmän kuin keski-ikäiset rotat, Djungarian hamsterit ja kyyhkyset. Vastahakoisesti linnut syövät murskattuja ja leikattuja pieniksi palasiksi, vatsakiviksi, kammioiksi. Se on aikuisten rottien lihan lisäksi kovaa ja huonosti syötyä ruokaa. В жаркое лето категорически не следует оставлять в кормушке несъеденные остатки мясной пищи. Она быстро портится, и птицы часто получают отравление, от которого не всегда удается спасти совку.

Надо быть крайне осторожным с кормлением совок, особенно, с кормами, которые в природе птицей не всегда используются. Eräs esimerkki: yksi lintuista, jotka söivät liian monta viipaloitua voikasta, tukahdutettiin hautausmaalla, joka muodostui osittain voikukasta. Lintu ei voinut tarttua villaan, joka oli voimakkaasti turvonnut kurkussa. Toinen onnettomuus, kun aikuisen rotan akuutti reisiluu lävisti ruokatorven. Onneksi onnistuimme huomaamaan tämän ja pelastamaan linnun.

Vihannesten siipikarjaa voidaan tarjota keväällä ja kesällä, kun ne ovat helpoimmin saatavilla. Se voi olla hellävarainen nuori, hienoksi leikattu voikukka valkoisen akaasiakukkien kukinnan aikana. Hieman myöhemmin makeat mansikat, kypsät makeat päärynät ja omenat, makeat viinirypäleet ja melonit. Touko-kesäkuussa Hruštšovin massalennon aikana toukokuun ja kesäkuun Hruštšovin linnut tarjotaan linnuille. Kesällä suuret vihreät heinäsirkat, toukokuun kovakuoriaisen ja bronzovokin toukat toimivat hienona herkkuna. Erinomainen splushki syödä krikettejä, marmorisia torakoita, jauhottavia toukkia, zoophoboja ja härkäpuppuja. Kaikki luetellut hyönteisten kauhat voivat syödä rajattomasti.

Muille syötteille tulisi sisältyä keitetty, jyrkässä ja raastetussa kanassa, joka on valmistettu suuresta kananmunan, raejuuston, raastetun porkkanan ja tattaripuuron raastimesta. Mashissä joskus saan puolet itäneet vehnät. Hieman harvemmin tarjoamme teetä tai maitoa liotettua leipää.

Ottaen jälleen kerran huomioon mukavuuden aiheen, voidaan sanoa, että monilla ihmisillä, jotka ovat ottaneet tämän tai kyseisen eläimen käyttöön, ei ole aavistustakaan, mitä ehtoja sille tarvitaan. Edellä mainitun huomiotta jättäminen voi pilata vankeudessa olevan höyhen elämää.

Jopa tavallista siiliä aloitettaessa kannattaa harkita, että verhojen ajaminen on hänen suosikkiharrastuksensa. Tietämättömät omistajat tietysti pelkäävät uuden lemmikin. Samoin kaikki eksoottiset eläimet eivät ehkä vastaa odotuksia. Ennen kuin aloitat ne, sinun täytyy oppia mahdollisimman paljon tietoa oikeasta sisällöstä, kommunikoida asiantuntevien ihmisten kanssa, punnita edut ja haitat ja tehdä sitten oikea päätös.

Ihana lintu

Tämä kaunis lintu on saanut nimensä toistetusta äänestä. Naiset julkaisevat yleensä vihellyksen, joka koostuu kahdesta tavusta, miehistä - yhdestä. Kuulemisessa voit nähdä sen sanana "uni", josta nimi meni. Luonnossa se on usein pöllö splushka, joka näkyy artikkelissamme. Tämä enimmäkseen metsäeläinlääkäri on viime aikoina kasvanut yhä enemmän yksityiskodeissa vaativien jalostajien ansiosta. Lintumarkkinoilla ei kuitenkaan ole tarpeen hankkia kauhaa, koska siellä on enimmäkseen siellä vapaasti myytyjä poikasia. Ne voivat olla tarttuneita matoja ja muita loisia ja sairauksia ilman ennalta ilmeneviä oireita. Paras vaihtoehto on, kun pöllö kasvatetaan erikoistuneessa lastentarhassa. Tällaisen hankinnan edut ovat monia. Esimerkiksi tällainen kauhu tulee varmasti kesyiseksi, koska sitä kasvatetaan lastentarhassa, samoin kuin hänen sukulaisiaan. On myös tae, että lintu on terve.

Ulkonäkö Kuvaus

Splyushka-pöllö on pienikokoinen, vain noin 20 cm ja pieni massa - keskimäärin 100 grammaa, ja sillä on puolen metrin siipi. Väri on pääosin harmaa ja ruskea, ja hartioiden höyhenet ovat valkoisia. Kehon keskellä pitkin koko pituutta on yleensä suoratoistomalli. Vähemmän yleisiä kauhoja, joissa on punainen sävy. Silmän iiris on useimmiten keltainen. Harvinaisempi on oranssi tai punainen.

Uiminen ja pelit

Kauhojen tottumukset voivat johtua uimisesta, joten huone ei ole tarpeeton asentaa säiliö puhtaalla vedellä. Hänen lintunsa mielellään ottaa kylvyn ja juoda, kun hän haluaa. Myös lemmikkieläimelle on annettava paikka pelata. Scoops rakastavat pelata ympäriinsä paperilla tai kankaalla. Sisätiloissa on hyvä osittain peittää lattia tai mikä tahansa pinta keinotekoisella ruoholla, mikä luo luonteen tunteen, mikä tarkoittaa mukavuutta. Ihannetapauksessa jäljitellä tietysti lemmikkipuutasi ontolla tai halkeamalla. Periaatteessa tässä ei ole mitään monimutkaista, ja kuinka paljon iloa se tuo pöllölle voidaan nähdä heti asennuksen jälkeen. Tätä varten tekee jokin paksu haara tai puun osa.

Jos yksityisessä talossa on mahdollisuus liittää ulkoilmahäkki ilmassa, niin kotimainen pöllö on hyvin iloinen tästä. Suunnittelu on suljettava kuurojen seinillä kolmelta puolelta, jotta vedot estetään. Julkisivu on suljettava pystysuorilla urilla, ja katon on oltava tiiviisti suljettu, suojellen lemmikkejä saostumisesta. Kotelon pinta-alan tulisi olla mahdollisimman suuri.

Pöllö splyushka on mieluummin ruokaa. Koska se on luonteeltaan saalistaja, sen pitäisi saada eläinruoka päivittäin. Toiveiden olosuhteissa he tietenkin syövät pieniä jyrsijöitä, poikasten ja suuria hyönteisiä. Tämän lajin taivutetut edustajat eivät ole poikkeus, mutta ne soveltuvat myös tavalliseen lihaan, mutta eivät myymälän pakkaamiseen. Ottaen huomioon ruuansulatuksen eräät ominaisuudet pöllö ei yksinkertaisesti pysty sulatamaan ruokaa. On parempi suosia esimerkiksi kotimaisia ​​kanoja.

Myös ruokinnan aikana on otettava huomioon pöllön ruoansulatuksen ominaisuudet. Ruokailun jälkeen splushka sylkii yleensä luiden jäänteitä ja villakimpuja. Tämä on todiste lemmikin ruoansulatuskanavan asianmukaisesta toiminnasta.

Lure voidaan valmistaa hyönteisistä ja vihreistä vihanneksista. Myös kauhut tarvitsevat kasvien ruokaa. Esimerkiksi hedelmiä ja marjoja, viljaa, voikukkia ja joitakin vihanneksia. Kasviperäiset tuotteet ovat todella tärkeitä lintujen terveyden kannalta, mutta ne ovat vaikeimpia päästä. Koska pöllö splyushka valitsee usein vain sen, mitä hän haluaa. Tässä asiassa on kokeiltava.

Riippumatta siitä, mitä ruokaa, se olisi ehdottomasti annettava huoneenlämmössä, enintään 2 kertaa päivässä. Ruokavalio on vaihdettava. On tärkeää, että kotona asuvat pöllöt järjestävät paastopäivät. Koska heillä on istumaton elämäntapa, he ovat usein lihavia. Toinen splashin oikean sisällön osa on juomarin organisaatio. Näillä linnuilla on erityinen veden tarve, jonka tyytyväisyys on tärkeää heidän terveytensä ylläpitämiseksi.

Mitä tehdä, jotta saataisiin jälkeläisiä?

Jotta saalistushinnoittelevat linnut voisivat tuottaa jälkeläisiä, on tarpeen heijastaa luontotyyppinsä luonnolliset olosuhteet mahdollisimman luonnollisesti. On ehdottoman välttämätöntä rakentaa pesä onttoon tai laatikkoon. Jotta jälkeläiset olisivat terveitä, on välttämätöntä huolellisesti säilyttää puhtaus sen elinympäristössä sekä seurata optimaalista kosteustasoa.

Kun järjestät pöllöpaikan, sinun pitäisi olla tietoinen siitä, että luonnossa se on yöllinen saalistaja. Siksi on mahdollista tehdä luonnonvaloa. Kun yö putoaa, pöllö on täysin suuntautunut avaruuteen, koska sillä on erinomainen näky pimeässä. Myös huone, jossa lemmikkieläinten elämä on elävä, olisi eristettävä tehokkaasti melusta. Jos tämä ei ole mahdollista, on välttämätöntä välttää ainakin kovia ääniä tai ääniä. Tämä voi innostaa lintua ja aiheuttaa siitä pelon.

zoo-club-org