Kalat ja muut vesiolot

Valkoinen delfiini

Pin
Send
Share
Send
Send


Hyvä kaverit, hei. Ja te, rakkaat vanhemmat, olen tyytyväinen informatiivisen blogin “SchoolLa” sivuille. Autamme edelleen oppimaan. Tänään valmistelemme raporttia aiheesta "Valkoisenmeren delfiini Venäjän punaisesta kirjasta".

Luulen, että kaikki olette tavanneet nämä hämmästyttävät luonnon luomukset. Joku seurasi esityksiä delfinaareissa, ja jotkut jopa uivat delfiinien kanssa. Yleensä ne ovat kaikki harmaita, mutta on olemassa harvinaisia ​​ainutlaatuisia lajeja, kuten se, josta puhumme.

Mitä me tiedämme delfiineistä?

Delfiinit ovat hampaiden valaiden, nisäkkäiden, joilla on hampaita leuat, alaryhmä.

Kreikassa sana delfiini tarkoittaa veliä. Ja itse asiassa nuoremmat veljemme ovat aina kiireitä auttamaan paitsi sukulaisiaan. He ovat toistuvasti pelastaneet hukuttavia ihmisiä ja puolustaneet aggressiivisia haita.

Tiede on jo pitkään havainnut näiden nisäkkäiden korkean henkisen kehityksen. Todennäköisesti monet ovat nähneet, kuinka delfiinit saattavat aluksia, ikään kuin heitä suojellaan vaaroilta. Samaan aikaan he tekevät kutistavia ääniä.

Tämä on mielenkiintoista! Tutkijat sanovat, että delfiinit "sanasto" koostuu lähes 14 000 äänestä, joiden avulla he kommunikoivat keskenään.

Nämä ovat eläimiä, jotka eivät ole kovin yksinäisiä, joten he elävät perheissä - usein pienissä 6-8 yksilön parvissa.

Mutta joskus tällaiset ryhmät kokoontuvat tuhatta meren edustajaa, varsinkin paikoissa, joissa on paljon ruokaa. On käynyt niin, että yhtä delfiiniparia ei erotella koko elämänsä ajan.

Luonnollisessa ympäristössä delfiinit elävät jopa 40-45 vuotta, mutta orjuuden olosuhteissa heidän elämänsä vähenee merkittävästi.

Miten löytää valkoisen kasvot delfiinin?

Valkoinen ihana komea mies on vahva fysiikka. Hän on yksi suurimmista hänen kaveriensa keskuudessa ja voi saavuttaa jopa 3 metrin pituisen ja painaa keskimäärin 280–300 kiloa. Valkoinen delfiini on helposti tunnistettavissa selkäreunasta, joka on kaareva sirpänä, massiivisena hännänä ja leveinä valkoisina raidoina eläimen sivuilla. Hyvin kehittyneet rintarauhaset vievät lähes 20% kehosta.

Suurin osa hänen ruumiinsa on väriltään harmaa tai tummempi. Hän sai nimensä, koska luonto maalasi vatsaansa ja kasvot valkoiseksi. Delfiinin nenä on melko pieni - noin 5 senttimetriä. Ja ei ole välttämätöntä, että nenä on valkoinen, se voi olla kehon värissä.

Tämä on mielenkiintoista! Valkoiset delfiinit pystyvät tekemään 10 metrin pitkiä hyppyjä veden yli nopeudella 30–40 kilometriä tunnissa.

Mistä etsiä delfiiniä, jossa on valkoinen kuono?

Tämä valaiden edustaja asuu pohjoisilla leveysasteilla. Useimmiten se näkyy Pohjois-Atlantin vesillä, toisinaan Labradorin alueella, Etelä-Grönlannissa ja Islannin lähellä. Hänen talonsa sijaitsee lähellä Norjan ja Ison-Britannian rannikkoa, harvemmin he uivat Portugaliin ja Turkkiin.

Venäjällä voit nähdä valkoisella puolella sijaitsevan delfiinin Itämeren tai Barentsinmeren rannalla - lähellä Murmanskia ja Rybachiyn niemimaata. Oli tapauksia, joissa nämä delfiinit näkyivät Riianlahdella ja Suomessa, mutta tutkijat uskovat, että tämä on poikkeus yleisistä säännöistä.

Yleensä nämä nisäkkäät eivät yritä laskeutua yli 200 metrin syvyyteen.

Tämä on mielenkiintoista! Valkoisenmeren delfiinit ovat todellisia tuhoisia. He rakastavat hypätä korkealle vedestä ja joukko roiskeita floppia merivesiin.

Punaisen kirjan asukas

Pienen leviämisalueen vuoksi tiedemiehet ovat tutkineet vähän valkoista kasvotonta delfiiniä. Tästä syystä valaiden valinnalle on annettu kolmas harvinaisuuden luokka, ja se on lueteltu Venäjän Punaisessa kirjassa, mutta se ei koske uhanalaisia, vaan pieniä lajeja, jotka levitetään vain pienellä alueella. Nykyään valkoisen lapsen kokonaismäärä on noin 100 000.

Ainoastaan ​​tappajavalas on luonnollista haittaa valkoiselle puolelle. Lisää nisäkkäitä kärsii saastuneesta ympäristöstä raskasmetalleilla ja kloorivetyyhdisteillä. Vaikka tutkijat sanovat, että ei ole mitään syytä huoleen, ja niiden väestö on vakaa, ja edustajien määrä ei vähene, mutta valkoiset edustajat tarvitsevat ihmisen suojelua enemmän kuin koskaan.

He kuolevat usein kalaverkkoissa. Lisäksi tiede ei voi selittää tämän lajin ominaispiirteitä - monet delfiinit itse heitetään rannalle ja kuivataan veden puuttuessa.

Tämän lisäksi tämän delfiinilajin kalastusta kehitettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Norjassa. Nyt niiden metsästys ei ole niin yleistä.

Mitä valkoisen puolen uimarin valikossa on?

22-28 paria hampaita noin 7 millimetriä pitkä tekee erinomaista työtä ruoan kanssa. Joskus tällainen hymy koko lumivalkoisessa rivissä pelottaa ihmisiä, vaikka tähän ei ole mitään syytä - valkoiset kasvot delfiinit ovat erittäin ystävällisiä ja ystävällisiä.

Valikossa valkeat kasvot ovat enimmäkseen pieniä kaloja - turskaa, navagaa, silliä ja villapaita. Joskus kalmarit, nilviäiset ja äyriäiset putoavat terävään hampaan.

Tämä on mielenkiintoista! Valkoiset delfiinit rakastavat yritystä. Hyvin usein heidät nähdään lähellä ryhävalaa.

Tämän pienen videon avulla voit lisätä tämän raportin ja kuvauksen valkoisen kasvon delfiinistä.

Toivottavasti luokkatoverit pitävät tarinasi. Katsokaa "koulun" hankkeita useammin, meillä on paljon mielenkiintoisia asioita.

Missä valkoinen kasvot delfiini elää?

Valkoinen delfiini - pohjoisten leveysasteiden asukas. Tämän lajin leviämisalue on hyvin pieni, se edustaa vain pientä osaa Pohjois-Atlantista, Labradorista, Etelä-Grönlannista ja Islannista Itämerelle. Joskus delfiinit uivat Portugalin ja Turkin rannoille. Useimmiten ne sijaitsevat Norjan, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Färsaarten rannikolla. Eläimet yrittävät tarttua enintään 200 metrin syvyyteen vesialueillaan.

Miten se näyttää

Valkoisella delfiinillä on tiheä rakennus. Aikuisten kehon pituus vaihtelee 2,3: sta 3,1 m: iin ja suurin paino voi olla 350 kg. Pikkulapset ovat syntyneet keskimäärin 1,1 metrin painoisella, noin 40 kg painavalla. Valkoinen delfiini voidaan tunnistaa sirppimäisten kaarevien selkäreunien ja leveiden valkoisten, epäsäännöllisen muotoisten nauhojen avulla, jotka kulkevat kehon molemmin puolin. Englanninkieliset (valkoiset) ja latinalaiset (albirostris) lajinimet on kirjaimellisesti käännetty valkoisiksi, mutta samanaikaisesti näiden delfiinien nokka ei aina ole maalattu valkoiseksi.

Valkoisten raitojen ja paikkojen luonne on hyvin vaihteleva, tämä ominaisuus auttaa tutkijoita, delfinaarien työntekijöitä ja tutkimusasemia erottamaan yksittäiset henkilöt. Urien väri vaihtelee myös mustasta helmiharmaan.

Elämäntapa ja biologia

Huolimatta siitä, että valkoinen kasvot delfiini on endeeminen Pohjois-Atlantille, se ei ole yhtä hyvin sopeutunut asumaan tällä alueella beluga-valaiksi tai narvareiksi. Valkoiset delfiinit elävät kääpiöiden ryhmissä. Keskimääräinen määrä nivelessä on 20–30 yksilöä. Nämä ovat seurallisia, utelias ja liikkuvia eläimiä, joita voi usein nähdä muiden perheenjäsenten yhtiössä. Valkoiset delfiinit ovat tällaisten jättiläisten mukana fin-valaan ja ryhävalaan. Valkoiset delfiinit metsästävät pieniä karjankasveja: turskaa, koljaa, eurooppalaista kummeliturskaa ja muita, sekä kalmareita ja äyriäisiä.

Näillä merinisäkkäillä on erittäin runsas vokaalivalikoima, mukaan lukien huutot, pillien, napsautusten ja monien muiden vokalisaatioiden tyypit. Raskaus kestää noin 11 kuukautta. Vasikoilla olevat naiset pidetään yleensä erillään muista. Se kestää 7–12-vuotiaan lapsen kasvavan, saada vahvemman ja ottamaan kampanjan jatkamaan kilpailua. Yleensä murrosikä tapahtuu, kun pituus on 2,5 m. Keskimääräinen elinikä on 30–40 vuotta.

Listattu Punaisessa kirjassa

Huolimatta siitä, että valkoiset kasvot delfiinit eivät ole koskaan olleet kaupallisesti suunnattu suuressa mittakaavassa, joissakin maissa, kuten Norjassa, Färsaarilla, Grönlannissa, Islannissa ja Labradorissa, nämä delfiinit pyydettiin järjestelmällisesti käytettäväksi elintarviketeollisuudessa. Yleensä tämän lajin globaali väestö on vakaassa asemassa. Eläinten kokonaismääräksi arvioidaan 100 tuhatta ihmistä, eikä tällä hetkellä ole taipumusta vähentää sitä. Muiden valaiden tavoin valkoisilla delfiineillä on kuivaus, jonka täsmälliset syyt eivät ole täysin vahvistettuja. Lisäksi on ollut tapauksia, joissa eläimiä on kuollut kalaverkkoissa. Yksi tämän lajin vakavimmista uhkista on vesien pilaantuminen kloorivetyihin ja raskasmetalleihin.

Se on mielenkiintoista

Delfiinit - yksi maailman kehittyneimmistä ja samalla salaperäisistä olentoista. Nämä eläimet eivät ainoastaan ​​auta sukulaisiaan, vaan tulevat usein ihmisten apuun. He työntävät heikkeneviä delfiinejä parvestaan ​​veden pinnalle, jotta niiden hengitys olisi helpompaa, yrittäessään auttaa kalaverkkoihin tarttuneita eläimiä, pelastaen haaksirikkoutuneiden ja hukuttavien ihmisten elämän. Floridan St. Andrewsin yliopiston amerikkalaiset tutkijat totesivat, että delfiinit erottavat toisistaan ​​paitsi äänellä myös nimellä. Syntyessä vauvan äiti tuottaa tietyn yksittäisen pilinan, joka palvelee häntä nimellä. Tämän jälkeen tällainen pilli on korjattu, ja muut paketin jäsenet voivat toistaa sen. Tähän mennessä nämä tiedot on tieteellisesti vahvistettu pullotetun delfiinien osalta.

luokitus

Suomi: Eläimet (Animalia).
tyyppi: Chordata (Chordata).
luokka: Nisäkkäät (Mammalia).
järjestys: Valaiden (Cetacea).
perhe: Delfiini (Delphinidae).
Rod: Delfiinit lyhytpäiset (Lagenorhynchus).
View: Valkoinen delfiini (Lagenorhynchus albirostris).

Valkoisenmeren delfiini. kuvaus

Tämäntyyppinen delfiini ei ole suurin, aikuisen eläimen pituus on noin kaksi ja puoli - kolme metriä. Lajin erottuva piirre on melko korkea fin, voimakkaasti kaareva.

Hännän etuosat ovat hieman vähemmän voimakkaita kuin useimmilla muilla lajeilla, mutta edessä olevat evät ovat hieman pidempiä. Suurimmassa osassa kehoa on tumma, melkein musta väri, ja vatsa on kevyempi, usein kermanvärisellä sävyllä. Se on sama, kun evät, joiden väri on tummempi kuin pohja.

Valkoisen suuhun kuuluvan delfiinin etuputki ja nokka ovat hyvin kirkkaita, eli lajin nimi. Laskussa on useita hampaita, joista jokainen on noin 25-26. Niiden koko on noin 6–7 millimetriä.

Valkoisenmeren delfiini Punaisesta kirjasta

Eläimen jakelualue on melko laaja ja sisältää Pohjois-Atlantin vedet sekä Barentsin ja Itämeren. Ne löytyvät helposti kylmän Grönlannin rannikolta ja Suomenlahden lämpimämmiltä vesiltä.

Usein ne löytyvät Norjan rannikolta, joskus he jopa uivat vuonojen syvyyteen. Tämä tapahtuu kuitenkin harvoin. Lisäksi ne näkyvät Pohjois-Amerikan vesillä, Labradorin rannikolla ja Islannissa.

Venäjällä valkoiset kasvot delfiinit löytyvät useimmiten Murmanskin rannikolta ja Rybachiyn niemimaalta.

Elämäntapa

Venäjän punaisesta kirjasta peräisin oleva valkoiset delfiinit ovat sosiaalinen eläin, kuten useimmat muut delfiinien lajit. Siksi he elävät yleensä pienissä 5-6 yksilön ryhmissä. Joskus he kuitenkin kokoontuvat melko suuriin ryhmiin, joissa voi olla jopa useita satoja jäseniä.

Niiden tärkein ruoka on alareunassa elävät pienet kalat. Tällaisia ​​kaloja ovat silli, villakala, turska ja muut. Kalojen lisäksi delfiinit kuluttavat pääjalkaisia ​​nilviäisiä, ja toisinaan ne eivät halveksu erakkoa.

Yhdistymisaika on kesän keskellä, vaikka joskus eläimet voivat kasvattaa muina aikoina. Vastasyntynyt vauva voi olla melko suuri ja muodostaa lähes puolet äidin pituudesta. Tällaista nuorta ei tietenkään ole helppo kantaa, ja ruokinta on vieläkin vaikeampaa, joten ne lisääntyvät hyvin hitaasti.

Tämäntyyppinen merinisäkäs ei ole koskaan ollut suuri kysyntä metsästäjien keskuudessa, koska se ei edusta paljon arvoa.

Valkoisten delfiinien teollisen kalastuksen puute antaa eläimelle mahdollisuuden säilyttää melko suuri väestö Pohjois-Atlantin vesillä. Miksi sitten se on lueteltu Venäjän punaisessa kirjassa? Vastaus on yksinkertainen: Venäjän federaation vesillä on vaikea vastata näihin merenkulkijoihin, joten niitä pidetään harvoin harvoin maassamme.

Huolimatta siitä, että tuhansia eläimiä ei tapeta, kuten monet valaat, heidät metsästävät joskus Grönlannin eskimot, jotka saavat kalastaa merielämää, jopa niitä, joita pidetään uhanalaisina lajeina.

Syy siihen, että eläinten lukumäärä on melko pieni, ei ole niiden hävittäminen, vaan erittäin hidas lisääntyminen.

tauti

Tämä laji ymmärretään huonosti, joten taudeista ei tiedetä lähes mitään. On olemassa luotettavia tietoja vain joistakin luun taudeista ja hampaiden paiseista. On olemassa myös kolmenlaisia ​​parasiittisia matoja, jotka todettiin joidenkin delfiinien kehossa.

Ilmiö, jonka mukaan tiede ei vielä selitä, liittyy myös valkoisiin kasvoihin. Ajatuksena on, että jotkut yksilöt kuivuvat tuntemattomista syistä. Viime vuosisadan aikana on havaittu useita satoja tällaisia ​​tapauksia ja niiden elinympäristön eri osissa.

Miten käsitellä tätä, kun taas tiedemiehet eivät myöskään tiedä, mutta he yrittävät löytää vastauksen ja hakevat tätä tarkoitusta varten kaikki modernin tieteen voimat ja resurssit.

johtopäätös

Edellä esitetyn perusteella on turvallista sanoa, että valkoisella puolella oleva delfiini, jonka kuva näkyy alla, on varmasti ainutlaatuinen laji, jonka sinun täytyy säästää kaikin keinoin.

Niiden maiden johtajat, joiden vesillä nämä ihanat eläimet löytyvät, toteuttavat toimenpiteitä delfiinien populaation säilyttämiseksi ja lisäämiseksi. Huolimatta kaikista toteutetuista toimista yksilöiden määrä vähenee edelleen. Vaikka on liian aikaista puhua sukupuuttoon liittyvästä riskistä, mutta tämän lajin suojelemiseksi on ryhdyttävä toimenpiteisiin, muuten muutaman vuosikymmenen aikana valkoiset kasvot voivat hävitä kokonaan, kuten monet muut eläinlajit.

On paljon ongelmia taistella. Niistä voidaan myös selittää salametsästystä ja tuntemattomia sairauksia sekä lukuisia tapauksia, joissa kalastusverkoissa eläimet kuolevat, joihin he vahingossa putoavat ja eivät enää pääse sieltä pois.

Venäjällä ryhdytään toimenpiteisiin tämän meren asukkaan säilyttämiseksi, mutta ei ole vielä mahdollista puhua korkeista tuloksista ja tehokkuudesta. Se, että se on lueteltu Punaisessa kirjassa, ei muuta tilannetta liikaa, koska ympäristönsuojelu maassamme on huonosti kehittynyt. Valtion virastot eivät pysty toimimaan täysin ja tehokkaasti rahoituksen ja työvoiman puutteen vuoksi. Tuottavan työn laadulliseen toteuttamiseen tarvittavista resursseista puuttuu myös tänään.

Valkoinen meri delfiini: kuvaus

Useimmiten ihmiset voivat kommunikoida delfiinien kanssa ja katsella niitä delfinaareissa. Vankeudessa pidetään yleensä klassisia harmaita eläimiä, mutta joskus myös näyttelyissä esiintyy valkoisia kasvoja.

Ne kuuluvat valaiden järjestykseen ja erottuvat muun muassa suurikokoisina. Aikuinen valkoinen kasvot delfiini painaa noin 270–280 kg, ja sen pituus on 3–3,5 metriä. Miehet ovat paljon suurempia kuin naiset. Voit tunnistaa ne suurilla rintakehillä, selkäpuolella kehitetyt harjanteet ja massiivinen häntä. Toisin kuin harmaat kollegansa, tämän lajin eläimillä on pieni (noin 5 cm) nokka, jonka ansiosta kauniita olentoja näyttää ystävällisiltä, ​​makealta ja vaarattomilta.

Delfiinin selän ja sivujen väri on tumma, vatsa on valkoista. Eläimillä on 22-28 paria paksuja, suuria hampaita, joiden pituus on enintään 7 mm. Ihmisille nämä merieläimet eivät ole vaarallisia, mutta on ollut tapauksia, joissa delfiini loukkaantui vahingossa ihmisiä pelin aikana. Joten se ei haittaa käyttäytyä huolellisesti näiden kaunottarien vieressä.

elinympäristö

Jos pidämme valkoisen suuhun kuuluvan delfiinin maailmanlaajuista elinympäristöä, se tapahtuu sen luonnollisessa ympäristössä Pohjois-Atlantilla. Labradorista, Etelä-Grönlannista, Davisin salmesta, Islannista ja Barentsinmerestä etelään Ranskan rannikolle, Massachusettsin lahdelle, Itämerelle ja Pohjois-merelle.

Näiden eläinten siirtymistä ei tutkita lainkaan. Esimerkiksi Davis-salmessa ne esiintyvät samanaikaisesti pyöriäisten kanssa, kun valaan ja valaan valaanpyynti lähtee pohjoiseen. Jätä nämä samat paikat marraskuun lopussa syksyn lopussa.

Venäjällä valkoisella puolella esiintyvä delfiini löytyy vain Itämeren ja Barentsin meristä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia valkoisten kasvojen delfiinien elämästä

Valkoisten delfiinien elämä on erittäin mielenkiintoinen ja salaperäinen. Ihmiset voisivat tänään oppia joitakin mielenkiintoisia yksityiskohtia näistä eläimistä valkoisten tummien ja söpöjen nenien kanssa.

  • Delfiinit tunnetaan leikkisästä luonteestaan, millä tahansa mahdollisuudella he ovat valmiita haisemaan. Heidän suosikkiviihteensä on hypätä pois vedestä, kiertää ilmassa ja pudota takaisin. Kun keho iskee veden pintaan, miljoona roisketta nousee. Eikö se ole hauska peli?
  • Veden alla valkoiset kasvot delfiinit viettävät paljon aikaa jahtaa merilevää. Näiden leikkisien eläinten katselu on erittäin mielenkiintoista.
  • До сих пор ученые не смогли дать точный ответ, почему очень часто эти прекрасные создания сами выбрасываются на берег и погибают.
  • Беломордый дельфин издает звуки, график которых имеет форму цветка. Yksikään merieläimistä ei pysty siihen.
  • Tutkijat ovat todenneet, että ultraääni delfiinillä on myönteinen vaikutus ihmisten terveyteen ja edistetään sairauksien paranemista.

Venäjän punainen kirja: Valkoinen delfiini

Tiedetään, että tämän lajin eläimet on lueteltu Venäjän Punaisessa kirjassa. Tämä on huolimatta siitä, että ne eivät ole koskaan olleet kiinnostuneita kaupallisesta kalastuksesta. Vaikka Grönlannin, Norjan, Labradorin, Islannin kaltaisissa maissa heidät pyydettiin ja niitä käytettiin elintarviketeollisuudessa.

Kun otetaan huomioon väestö maailmanlaajuisesti, voidaan päätellä, että tämän lajin edustajat ovat edelleen vakaassa asemassa. Tähän mennessä ei ole olemassa uhkaa sukupuuttoon tai eläinten määrän vähenemiseen. Aikuisten kokonaismäärä on noin sata tuhatta. Tällaisessa tilanteessa, jos merikalojen kalastusta ei tulevaisuudessa avata, niitä ei tarvitse sisällyttää punaisiin kirjoihin.

On erittäin surullista luetella uhanalaisia ​​eläinlajeja Venäjällä. Valkoinen delfiini on valitettavasti myös tässä luettelossa. Toivokaamme kuitenkin, että tulevaisuudessa ihmisen luonnollisen asenteen ansiosta harvinaiset eläimet eivät tule sukupuuttoon.

ulkomuoto

Valkoisenmeren delfiini on melko suuri vesieliö. Aikuisen eläimen keskimääräinen pituus on kolme metriä ja paino jopa 350-355 kilogrammaa. Tällaisen vesieliöisen asukkaan sivut ja yläosa ovat harmahtavan valkoisia. Rungon alaosassa on valkoinen väri, ja selkäreunan alueen yläpuolella oleva harmaa-musta. Valkoisen delfiinin selkäreuna ja räpylät erottuvat mustasta väristä.

Vesialueen nokka on yleensä valkoista, mutta joissakin yksilöissä se on harmaa. Valkoisilla delfiineillä on 25-28 hyvin kehittynyttä ja melko vahvaa hampaita kussakin leukassa. Delfiinien lajien edustajia valaiden ja suvun lyhytpuolisten delfiinien järjestyksestä luonnehtii 92 nikamien läsnäolo, mikä ylittää Delphinidae-suvun muiden lajien tällaisten muodostumien määrän. Valkoiset delfiinit voivat uida, saavuttaa helposti jopa 30 km / h nopeudet ja sukeltamalla säännöllisesti 40–45 metrin syvyyteen tai jopa enemmän.

Seksuaalinen dimorfismi

Naaraspuolisella delfiinillä on yhteinen urogenitaalinen kerros, joka ulottuu rinnakkain vatsa-alueen kanssa.. Se sijaitsee myös peräaukon ulostulossa. Naisten anterioristen kuitumaisen tiheän sidekudoksen kautta ilmestyy hyvin kehittynyt klitori, jota edustaa syvä keho ja paksu albumiinikalvo. Naisten delfiinin ulkoinen seksuaalinen elin on pieni ja suuri labia.

Tämä on mielenkiintoista! On huomattava, että valkoisen kasvon delfiinin miehet, kuten on tapana, ovat paljon suurempia kuin naisilla kehon koossa.

Miesten delfiinien sukupuolielimissä perineumin esiintyminen on ominaista, joka erottaa sukupuolielinten ja anaalien. Delfiinillä ei ole kivespussia, ja kiveksen sijainti on vatsaontelossa. Kehon lämpötilan ollessa 37 ° C: ssa spermatogeneesin prosessi etenee normaalitilassa ja tämän prosessin kriittiset lämpötilaolosuhteet ovat 38 ° C.

Habitat, elinympäristöjen

Vesi-nisäkäs asuu Pohjois-Atlantilla Ranskan rannikolta Barentsinmerelle. Myös tämän delfiinilajin edustajan luonnollinen elinympäristö valaiden ja lyhytpuolisten delfiinien järjestyksestä rajoittuu Labradoriin ja Davis-salmen vesiin Massachusettsiin.

Asiantuntijoiden huomautusten mukaan tämä vesi-asukas on hyvin laajalle levinnyt Norjanmeren ja Pohjanmeren vesillä, jotka asuvat Ison-Britannian ja Norjan rannikkoa pitkin. Varangin vuonossa on melko suuria valkoisen kasvon lajeja. Tämän paikkakunnan väkiluku saavuttaa kussakin pakkauksessa useita tuhansia päähän.

Talvella valkoiset kasvot delfiiniväestö haluaa siirtyä alueen eteläisillä alueilla, joissa on todettu lämpimät ja mukavat ilmasto-olosuhteet. Venäjällä tällainen nisäkäs löytyy kaikkialta koko Murmanskin rannikolla ja lähellä kalastus-niemimaata. Suomenlahden ja Riianlahden valkoisten puolien delfiinien tapaukset ovat hyvin tunnettuja, mutta tällainen nisäkäsvesien asukkaiden sijainti on todennäköisesti eräänlainen poikkeus. Ruotsin rannikolla Itämerellä löytyy useita henkilöitä.

Davis-salmen vesillä valkoisilla delfiineillä esiintyy kevätkauden aikana pyöriäisiä, jonka jälkeen tämä alue on jätetty narvan ja valkoisten valaiden luo, jotka ovat todellinen uhka harvinaisille nisäkkäille. Marraskuun loppuun mennessä veden asukkaat yrittävät siirtyä mahdollisimman nopeasti lähemmäksi etelää, jossa ilmasto pysyy mahdollisimman mukavana.

Valkoisen suuhun kuuluvan delfiinin ruokavalio

Valkoiset delfiinit luokitellaan vesieliöiksi. Tällaiset järjestyksen mukaiset valaiden ja sukujen lyhytaikaisen delfiinin delfiinilajien edustajat ruokkivat pääasiassa kaloja sekä äyriäisiä ja nilviäisiä.

Elintarvikkeet, kuten suuret vesi-asukkaat saavat oman, joten eläimen ruokavalio on varsin monipuolinen.

Nisäkäs syö turskan, silakan, villan ja muiden kalojen. Ihmisille delfiinit eivät aiheuta mitään vaaraa. Kuitenkin tapaukset, joissa vedessä asuvat asukkaat aiheuttavat ihmiselle haittaa, ovat melko hyvin tunnettuja. Hyvin luontevia ja uskomattoman söpöjä eläimiä, jotka rakastavat pelata ja hurjaa. Kun vedenalaiset pelit delfiinit ajavat suuria leviä.

Tämä on mielenkiintoista! Syötävien ruokien jälkeen valkoiset delfiinit on jaettu useisiin pieniin ryhmiin, jotka liikkuvat nopeasti eri suuntiin.

Vapaa-aikanaan etsimään ruokaa ja lepoa, aikuiset valaiden mieluummin huijaavat ja kiihtyvät 35-40 km: iin tunnissa, ja tekevät myös yksinkertaisesti huimaavia hyppyjä veden yli. Tieteellisesti todistettu on delfiinien tuottaman ultraäänen myönteinen vaikutus ihmisiin. Leikkisyyden, uteliaisuuden ja hyvän luonteen ansiosta tällaisia ​​nisäkkäitä käytetään aktiivisesti delfinaarioissa ja vesipuistoissa.

Lisääntyminen ja jälkeläiset

Aktiivisen parittelun ja jälkeläisten syntyminen maailmaan kuuluu yksinomaan lämpimiin kesäkuukausiin. Valkoisen delfiinin raskauden keskimääräinen pituus on noin 11 kuukautta.

Jonkin aikaa delfiinien synnytyksen jälkeen naaraat yrittävät pitää erillään muista perheenjäsenistä. Pienien delfiinien kasvaminen, kypsyminen ja murrosikä pitäminen kestää seitsemän - kaksitoista vuotta. Tämän ajanjakson aikana nainen opettaa jälkeläisillään peruskoulutusta, mukaan lukien oman elämänsä ylläpitäminen ja ylläpitäminen epäsuotuisissa olosuhteissa.

Hämmästyttävät ja hyvin jaloista eläimistä, jotka elävät vesielementissä, on vain rikkain ja omaleimainen vokaalivalikoima, pystyvät tuottamaan paljon vihellyksiä ja huutoja, erilaisia ​​napsautuksia sekä monia muita eri laulujen tyyppejä. Ei ihme, että kaikki delfiinit, myös valkoiset, ovat kuuluisia kehitystasostaan. Usein tällaiset eläimet pyrkivät auttamaan paitsi heimonsa, vaan myös ihmisiä, jotka ovat vaikeuksissa, haaksirikkoutuneissa tai hukkuneet.

Luonnolliset viholliset

Valkoisilla delfiineillä suurin uhka on ihmiset, niiden elintärkeä toiminta, haitalliset teollisuuspäästöt mereen. Ystävällisen ja iloisen eläimen luonnolliset viholliset ovat lähes kokonaan poissa.

Arvioiden mukaan tämän lajin edustajien keskiarvo on 100 tuhatta. Osa nisäkkäiden vesiolosuhteista kuolee, kun he tulevat kalaverkkoihin, mutta vakavin uhka valkoisten kasvojen delfiinien elämälle on vesien pilaantuminen vaarallisilla orgaanisilla kloori-aineilla ja raskasmetalleilla. Koska suojatoimenpiteitä voidaan pitää myös salametsästyksenä.

Tämä on mielenkiintoista! Huolimatta siitä, että nisäkäs ei ole kaupallisen kalastuksen kohteena ja suuressa mittakaavassa, joissakin maissa tällaisia ​​eläimiä pyydettiin säännöllisesti käytettäväksi elintarviketeollisuudessa.

Vanhemmat delfiinit kohtaavat usein merkittäviä leukojen vaikeuksia. Vanhat nisäkkäät kärsivät yleensä alveolaaristen paiseiden, luun eksostoosien ja synostoosin aiheuttamista sairauksista. On myös nematode-loisia, jotka vaikuttavat haitallisesti delfiinien yleiseen terveyteen ja elinajanodotukseen.

Väestö ja lajien tila

Ottaen huomioon suurten valaiden populaation maailmanlaajuisesti voidaan tehdä johtopäätöksiä siitä, että tämän lajin edustajat ovat tällä hetkellä melko vakaassa asemassa. Punaisenmeren delfiini punaisesta kirjasta on harvinainen, pieni luonto, joka tarvitsee suojelu- ja säilyttämistoimenpiteitä.

Se on myös mielenkiintoista:

Katso video: 手描きどっとライブファミリーと戦友達でデュラララ!!2 承EDパロアレンジカバー (Kesäkuu 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org