Eläimet

Afrikkalainen strutsi

Pin
Send
Share
Send
Send


Maailman suurin lintu on afrikkalainen strutsi. Ja minun on sanottava, että nämä linnut kasvavat todella vaikuttavia kokoja. Aikuinen strutsi voi olla jopa 2,7 metriä pitkä ja se painaa noin 156 kg. Mutta paitsi strutsin suuri koko houkuttelee häntä, mutta myös hänen tapansa hoitaa nainen, siitos, ja sitten kasvattaa jälkeläisiä ja monia muita mielenkiintoisia piirteitä.

Lisää strutseista ja heidän tottumuksistaan ​​kerrotaan tässä artikkelissa.

Missä ja miten Afrikkalainen strutsi asettuu

Afrikkalainen strutsi elää kuumalla mantereella savannin ja puolipihan alueella, päiväntasaajan molemmin puolin. Koko hänen elämänsä ajan mies pysyy uskollisena yhdelle hallitsevalle naiselle. Mutta koska hän on tästä huolimatta moniavioinen, hänen perheensä sisältää pääsääntöisesti useita muita heikomman sukupuolen edustajia, joiden joukossa hän kertoo "sydämensä nainen". Näin strutsiperhe kulkee Savannan yli: mies, hallitseva nainen, useita narttuja ja strutsi.

Usein voit nähdä, kuinka nämä kauniit linnut laiduntavat seepreja tai antilooppeja, ja tekevät pitkiä matkoja niiden kanssa tasangoilla. Artiodactylit eivät aja heitä pois, koska ne, jotka näkevät erinomaisen näkökyvyn ja suuren kasvun, näkevät liikkuvan saalistajan suurella etäisyydellä - jopa 5 km.

Vaaratilanteessa tämä valtava lintu lähtee liikkeelle varoitushälytyksestä (ja strutsin nopeus vaarassa saavuttaa 70 km / h). Lintu varoitti karjaa on myös hajallaan. Niinpä tällaisen sentinellin kasvissyöjä on erittäin hyödyllinen!

Hieman strutsin vahvuudesta

Strutsi ei halua tavata vaaraa, mutta on mahdotonta pitää sitä pelkurinä, koska jos lintu joutuu yhä kohtaamaan leijonan tai toisen hyökkääjän, taistelussa se näyttää itsensä rohkeana soturina. Vankka strutsijalka on suuri ase. Tällaisen raajan yksi isku riittää loukkaamaan tai jopa tappamaan leijonan tai rikkomaan paksun puunrungon.

Ei, strutsi lintu ei peitä päänsä hiekkaan. Hän vain varoittaa pois vaarasta ja jopa silloin vain ylimääräisestä pesimistä. Ja pesimisen aikana tai jos on mahdotonta välttää törmäystä, se täyttää kaiken todellisen soturin. Strutsi fluffs höyheniä ja alkaa liikkua vihollista kohti, ja jos hän ei ole onnekas pakenemaan, hänet tarrataan! Luultavasti siis kaikki saalistajat yrittävät välttää kohtaamisia tämän linnun kanssa, koska he pitävät strutsistä kunnioittavalla etäisyydellä.

Strutsi - lennoton lintu

Strutsi ei voi lentää - tämä on tunnettu tosiasia. Joten tilattu luonto. Hänen lihaksensa kehittyvät huonosti rintakehän alueella, siivet ovat alikehittyneitä, ja strutsin höyhenet, kiharat ja löysät, eivät muodosta tiiviisti suljettuja jäykkiä levyjä. Sen luuranko ei ole pneumaattinen.

Mutta tämä lintu kulkee nopeammin kuin hevonen! Hänen pitkät kaksihaaralliset jalkansa sopivat erinomaisesti kävelyyn pitkiä matkoja ja juoksua varten. Jopa kuukauden kuluttua strutsieläinten nopeus voi nousta 50 km / h. Juokseva strutsi vie askeleita, jotka ovat enintään 4 metriä pitkä ja voivat tarvittaessa tehdä jyrkän kierteen, joka ei vähennä nopeutta ja jopa leviää maahan.

Muuten afrikkalaisen strutsin sormien määrä auttaa häntä paljon kävelyprosessissa. Linnun sormet on tasoitettu, ja niissä on pohjalliset. Lisäksi heistä on vain kaksi, ja ne muistuttavat hyvin kamelin pehmeää kuonaa. Ei ihme, että sana "strutsi" on käännetty kreikaksi "varpunen kameliksi". Suurempi linnun sormista toimitetaan jotain samanlaista kuin kynsiä ja sorkkaa - lintu nojaa siihen ajon aikana.

Lintujen ja ominaisuuksien kuvaus

Biologian strutsin nimi käännetään kreikkalaisesta kielestä kirjaimellisesti "varpunen kamelina".

Tämä nimi johtui strutsin ulkoisista ominaisuuksista: samanlainen kuin kamelin silmät ja kaksihaaraiset raajat sekä tuholaisten läsnäolo.

Ja sitä verrattiin varpunen kanssa ilmeisesti sen pienien ja alikehittyneiden siipien takia.

Tämä on ainutlaatuinen lintu, joka ei pysty lentämään ja jolla ei ole köliä. Lisäksi afrikkalaisella strutsiinilla on vain kaksi varpaat, mikä tekee siitä myös ainutlaatuisen lintuluokalle.

Afrikkalaisen strutsin suuren näytteen kasvu on 2,7 metriä korkea ja painaa 156 kiloa. Samalla tavalliset yksilöt painavat noin 50 kiloa. Naiset ovat hieman pienempiä kuin urokset. Strutsi ei sisällä pneumaattista luurankoa, lukematta reisiluun. Tämän eläimen häpyluun luut päättyvät ja muodostavat suljetun lantion. Tämä ei ole myöskään ominaista muille lintuille.

Kuvaus Afrikkalainen strutsi:

  1. Rakenna vahva.
  2. Kaula on pitkä ja pitkänomainen.
  3. Pää on pieni, litistetty muoto.
  4. Laskutus on leveä ja jopa pehmeällä sarveiskudoksella.
  5. Silmät ovat suuret ja pitkät silmäripset kasvavat yläluomessa.
  6. Täysin poissa oleva köli, joka on ominaista muille linnuille.
  7. Rintalastan kehittyminen on heikkoa, siinä on maissin callus.
  8. Siivet ovat alikehittyneitä, jokaisella on kaksi sormea ​​terävillä kynillä.
  9. Jalat ovat pitkiä ja erittäin voimakkaita, kehittyneitä lihaksia.
  10. Kummallakin jalalla on kaksi sormea, joista vain toisessa on kuori, joka on tuki juoksun aikana.
  11. Plumage on melko yhtenäinen, löysä.
  12. Pään, kaulan ja jalkojen höyhenet puuttuvat, mutta on lyhyt.

Höyhenet ovat primitiivisen rakenteen - sulkajuuret eivät ole melkein yhteydessä toisiinsa, eivät muodosta siipiä. Kauniita höyheniä ja suurina määrinä:

  1. 16 ensimmäistä lentoauloa,
  2. 20–23 toisen asteen siivekkeet,
  3. 50–60 hännän höyhenet.

Miehet ja naiset ovat helposti erotettavissa. Aikuisilla miehillä on musta höyhenö, ja häntä ja siivet ovat valkoisia. Naiset ovat vähemmän kirkkaita - Höyhenet ovat harmahtavan valkoisia, hännät ja siivet ovat valkoisia.

Afrikkalainen strutsi ruokaa

Se on kaikkiruokainen lintu, mutta nuoret haluavat syödä eläinten ruokaa ja kasvillisia aikuisia.

Periaatteessa ruokavalio sisältää: ruohoa, erilaisia ​​kasveja, kukkia, hedelmiä.

Mutta ne eivät rajoitu kasvisruokiin, vaan myös hyönteisiin, liskoihin, jyrsijöihin ja erilaisiin porkkanaan.

Nämä linnut eivät voi pureskella ruokaa, ja siksi he syövät hiekkaa ja pieniä kiviä, jotka auttavat ruoansulatusprosessia. Se tapahtuu niin, että ne imevät ja eivät ole täysin syötäviä esineitä: muovia, metallia, liuskoja. Strutseja ei voi syödä useita päiviä, ja myös kameleiden tapaan tehdä ilman vettä pitkään. Niillä on riittävästi vihreistä kasveista peräisin olevaa nestettä. Mutta jos vesi näkyy strutsin lähellä, hän juo paljon. Myös strutsit rakastavat uida.

Missä strutsit elävät

Missä strutsit elävät? heidän kotimaahansa on Afrikka. Afrikkalainen strutsi haluaa asettua avoimiin nurmikkoalueisiin tai puolipihaan, jotka sijaitsevat lähinnä päiväntasaajan metsän pohjoisosassa ja etelässä. Strutsi elää perheissä, joissa on yksi aikuinen mies, neljä tai viisi narttua ja jälkeläisiä. Perheen koko voi saavuttaa 20–30 lintua.

Ja jos puhumme eteläisistä nuorista, he elävät joskus satojen lintujen ryhmissä.

Strutseja usein vierekkäin seeprat tai antiloopit. Tämäntyyppiset eläimet liittyvät yleensä toisiinsa ja kulkevat yhdessä alueiden läpi. Koska strutsiinit ovat korkeita ja niillä on erittäin hyvä näkö, he näkevät karjaa uhkaavia saalistajia. Kun lintu näkee uhan, se alkaa juosta nopeasti, strutsiinin nopeus saavuttaa usein 60–70 kilometriä tunnissa.

Muut eläimet, jotka ovat nähneet tällaisen reaktion, onnistuvat usein myös paeta saalistajilta, mutta niiden nopeus on yleensä vertaansa vailla näiden lintujen kanssa. Myös strutsi voi dramaattisesti muuttaa sen juoksun suuntaa ilman nopeutta. Chicks kulkee nopeudella 50 kilometriä tunnissa lähes samalla nopeudella kuin aikuiset linnut.

Kasvatus ja poikaset

Strutsiinit tulevat kypsä ikä 2-4 vuotta. Jokainen urospuolisen miehistön mies suojelee alueitaan erittäin valppaana. Tämä alue voi olla 2–15 neliökilometriä. Kaikki mahdolliset kilpailijat ajetaan häpeällisesti pois siitä. Kaulan ja raajojen väri muuttuu kirkkaaksi punaiseksi miehillä. Naisten houkuttelemiseksi uros putoaa polvilleen ja alkaa lyödä siipiäan voimakkaasti, kaaren kaulansa takaisin ja ravistamalla päätään selkää vasten.

Myös miehet tekevät hissing ja trumpetti ääniä, kerää ilmaa struuma ja työntää sen ruokatorven.

Tämä on moniavioinen lintu. Tärkein uros voi miehittää kaikki naiset Haremista, mutta vain yksi hallitseva nainen tulee olemaan hänen perheenjäsenensä ja rotu. Kun pariutuminen on tapahtunut, mies kaivaa pesän hiekkaan, 30–60 senttimetrin syvyyteen. Siellä kaikki naiset munivat munia, mikä tapahtuu joka pari päivää.

Strutsi on kaikkien lintujen suurimmat munat, mutta ne ovat melko pieniä linnun ruumiin koon mukaan. Yleensä strutsimuna 15–21 senttimetriä pituus ja noin 13 cm leveä. Muna painaa 1,5–2 kg - Tämä on noin 30 kananmunaa. Munien aikana pohjoisen ja lähiympäristön asukkaille on tavallisesti 15–20 munaa 30 etelän asukkaille. Itä-Afrikan strutsien väestössä on 60 munaa yhdessä sängyssä.

Kun kaikki munat on asetettu, päänaaraa ajaa muut pois pesästä. He asettavat munansa keskelle. Edelleen kaikkialla 30–45 päivää inkubointijakso, miesten ja naisten kuoriutuvat munat vuorotellen. Iltapäivällä naisilla on munia, yöllä - mies. Päivän aikana panimo lämmittää myös auringon lämpöä.

Jossain tunti ennen kuoriutumista kananpoika alkaa rikkoa kuoren sisältäpäin, ja se tarttuu nokan kanssa yhteen pisteeseen. Saatuaan useita tällaisia ​​reikiä, poikasen iski tämän paikan ja saa ulos. Strutsi on syntynyt jo hyvin kehittyneellä, kevyt ase keholla ja painaa noin 1,2 kiloa. Höyhenet näkyvät myöhemmin, ja pienet strutsiinit ovat värillisempiä naisilla, ja miesten ominaisuudet näkyvät vain kahden vuoden alueella.

Strutsi luut ovat sidoksissa toisiinsa, he tottuvat tottelemaan nopeasti poikasia muista perheistä. Ja jos kaksi perheen ryhmää tapaa, poikasten erottaminen on erittäin vaikeaa. Siksi usein on eri ikäisiä strutseja sisältäviä parvia. Vanhemmat järjestävät taistelun poikien puolesta ja sen seurauksena voittajat ottavat ne kaikki pois.

Strutsi lajit

Aikaisemmin maan päällä oli useita strutsilajeja, jotka asuivat Aasiassa, Intiassa ja Etelä-Euroopassa. Muinaiset kreikkalaiset historioitsijat Xenophon viittaavat näihin eläimiin, jotka asuvat Lähi-idän autiomaassa Eufrat-joen länsipuolella.

Mutta sitten seurasi lintujen hallitsematonta tuhoutumista, mikä johti väestön voimakkaaseen vähenemiseen. Sekä monien näiden lintulajien hävittäminen kokonaan. Tällä hetkellä on vain yksi laji, johon kuuluu neljä alalajia, jotka kaikki asuvat Afrikassa.

Strutsi-alalaji:

  1. Tavallinen. Hänet kutsutaan Pohjois-Afrikkaan. Ulkoisesti erilainen kalju pää. Koko, suurin kaikista lajeista. Niiden korkeus voi olla jopa 2,74 metriä ja painaa jopa 156 kiloa. Niiden raajat ja kaula ovat kirkkaan punaisia. Nyt tämä strutsilaji asuu Kamerunissa, Senegalissa, Keski-Afrikan tasavallassa ja Tšadissa.
  2. Masaysky - asuu Itä-Afrikassa. Kaula ja raajat ovat kirkaspunaiset jalostuskauden aikana, ja loput ovat vaaleanpunaisia.
  3. Somali - joskus sitä pidetään erillisenä lajina. Heillä on myös kaljuja pään päällä, mutta kaulan ja raajojen väri on sinertävän harmaa, kun taas naisilla on kirkkaat ruskeat höyhenet. He asuvat eteläisessä Etiopiassa, Mosalissa ja Koillis-Keniassa. Toisin kuin muut alalajit, he elävät pareittain tai yksin.
  4. Etelä - harmaa höyhenet. Asuu Lounais-Afrikassa.

Luonnolliset viholliset

Näiden lintujen munia pidetään herkkuina sandaaleissa, hyeeneissä ja vultureissa. Predaatit hyökkäävät poikasia: leijonia, gepardeja, hyeenoja ja leopardeja. Mutta strutsi on erittäin vahva lintu, joka pystyy puolustamaan itseään. Aikuiset haluavat välttää jopa kaikkein valtavia saalistajia.

Strutsi elää pitkään ja heidän ikänsä voi nousta 75 vuoteen.

Mutta yhteinen myytti, jonka mukaan strutsi piilottaa päätään hiekkaan, on virheellinen. Hän meni siitä tosiasiasta, että nämä eläimet taipuivat usein päänsä etsimään ja niellä kiviä. Etäisyydeltä saattaa tuntua, että he tarttivat päätään hiekkaan.

Rodun kuvaus

Afrikkalainen strutsi on erittäin voimakas lintu, jolla on pitkä kaula ja jalat. Aikuisen yksilön kasvu voi olla yli 2,5 metriä ja paino vaihtelee 70: stä 170 kiloon. Strutsin pää ei ole verrannollinen sen kehoon. Linnun aivot eivät ylitä pähkinän kokoa, mikä vaikuttaa sen henkisiin kykyihin. Strutsi on hyvin kehittynyt näkö ja kuulo. Runko ja häntä on peitetty pehmeillä höyhenillä. Pään, kaulan ja ylempien jalkojen höyheniä ei ole. Alemmat jalat on peitetty asteikolla.

Afrikkalaisen strutsin jalat ovat erittäin voimakkaita ja täydellisesti mukautettuja juoksuun. Strutsin jalalla on vain kaksi varpaat. Yksi niistä on tuki ja siinä on kynsi, jonka ansiosta on parempi tartunta maahan. Toisella sormella on paljon pienempi koko eikä siinä ole kynsiä, se auttaa lintua pitämään tasapainon.

Käyttäytymisominaisuudet

Mitä tulee käyttäytymiseen, sitten afrikkalainen strutsi on hyvin varovainen ja tarkkaavainen pienistä aivoista huolimatta. Aterian aikana lintu tutkii jatkuvasti ympäristöä. Erinomaisen näön ansiosta strutsi voi nähdä saalistaja yhden kilometrin säteellä. Jos strutsi havaitsee vaaran, se lähtee heti paikasta ja juoksee pois. Suurin nopeus, jonka lintu voi saavuttaa käynnissä, on 90 kilometriä tunnissa.

Mies Afrikkalainen strutsi moniavioisuus. Pesimisen aikana urospuoliset käpälät kaivavat reiän niin, että naaraat voivat munata munia. Mies itse inkuboi munat. Tällä hetkellä naiset jatkavat munien sijoittamista miehen läheisyyteen, joka siirtää ne sitten kuoppaansa. Yksi nainen on keskimäärin 6 munaa. Kuopassa on 15–25 munaa.

Jalostustavoitteet

Monet maanviljelijät ovat iloisia voidessaan kasvattaa strutseja saadakseen erinomaisen lihan, joka oli korvannut naudanlihaa vuonna 2000 Euroopassa. Joka vuosi yhä useammat maat esittävät strutsinlihaa ruokakauppojen valikoimaan. Strutsi munat ovat myös suosittuja, yksi muna painaa noin puolitoista kiloa.

Toisin kuin muiden lintujen munilla, Afrikkalainen strutsi munalla on alhainen kolesteroliindeksi, jonka avulla kaikki ihmiset voivat syödä.

Strutsimunan kuoria käytetään usein erilaisten matkamuistojen valmistuksessa. Viljelijät myyvät enemmän kuin strutsi nahkaa kenkien ja tarvikkeiden valmistukseen. Linnun iho on kestävä, kestää vettä ja sillä on ainutlaatuinen rakenne. Ainoastaan ​​yhden ihon myynti voi maksaa takaisin koko jalostuksen strutsien toiminnan.

Yhdellä strutsilla saat keskimäärin 10 kilogrammaa rasvaa, jota käytetään kosmeettisten voiteiden, balmien, erilaisten saippuoiden ja terapeuttisten voiteiden valmistukseen. Strutsin höyheniä voidaan myydä myös markkinoilla, mutta niiden kysyntä ei ole niin suuri.

Ominaisuudet kasvattavat ja kasvavat kotona

Afrikan strutsien kasvatuksen aloittamiseksi on tarpeen hankkia suuri huone, jossa munia inkuboidaan. Inkubointiaika riippuu munan koosta ja kuoren paksuudesta.

Nyt markkinoilla on lukuisia erilaisia ​​kaappeja munien inkuboimiseksi, mutta parhaat inkubaattorit ovat kaapit, joissa on kaksi osastoa, joista yksi on välttämätöntä inkuboinnille ja toinen hautomolle. Jotta inkubaatio olisi onnistunut, valitse munat huolellisesti.

Inkuboinnin aikana on välttämätöntä kääntää muna kuuden päivän välein. On kuitenkin muistettava, että munat tulisi koskea vain kertakäyttöisissä käsineissä, koska kuori ei ole suojattu millään tavalla, ja poikasen tartunta on mahdollista. Tärkeä tekijä inkuboinnissa on optimaalisen lämpötilan ja kosteuden ylläpitäminen. Sopivin lämpötila on 36 astetta ja kosteus 27%.

Maailmalle syntyneiden pesäkkeiden koko on enintään 20 senttimetriä. Ne kuitenkin kasvavat hyvin nopeasti. Kymmenen metrin kasvumerkin saavuttamisen jälkeen strutseja kasvaa senttimetriä päivässä. Elämän ensimmäisinä päivinä poikasia ei suositella antamaan ruokaa tai juomaa.

Muutaman päivän kuluttua on suositeltavaa, että Afrikkalainen strutsi poikaset antavat vettä ja apila lehdet. Ensimmäisen kuukauden aikana on suositeltavaa ruokkia poikaset, jotka on sekoitettu apilanlehdillä. Toisen ja kolmannen elinvuoden aikana strutsirehua syötetään rehuseoksilla ja raejuustolla, keitetyillä munilla, maissilla ja vehnällä.

Kesällä strutseille voidaan antaa ruohoa, syksyllä juuret ja talvella silo.

Säilytys- ja hoitoehdot

Seuraavat strutsinpitojärjestelmät erotetaan:

  1. Intensiivinen. Karjankasvatuksen periaatteen mukaan. Strutsien koko elämäntapa on maatilan henkilöstön toimesta. Tässä tapauksessa yksi naaras on varattu yhdelle aikuiselle miehelle. Tämä pitotapa on tehokas afrikkalaisen strutsin kasvun alkuvaiheissa.
  2. laaja. Jäljittää strutsin olemassaoloa luonnossa, eli kaikki olosuhteet ovat mahdollisimman lähellä afrikkalaisen strutsin elämistä luonnossa. Tämäntyyppisen sisällön etuna on se, että naaras voi miehittää useita miehiä, ja tämä lisää munien kokonaismäärää.
  3. Puoli-intensiivisellä. Kahden edellisen järjestelmän yhdistäminen.

Для разведения африканских страусов требуется подготовить вольер, содержащий в себе не менее 40 м2 земли на каждую птицу. Зимой большую часть времени птицы пребывают в помещении, поэтому необходимо будет проводить частые уборки. Летом же, наоборот, страусы обитают в открытых загонах.

Страусы обладают отличным иммунитетом. Среди всех возможных болезней чаще всего встречаются расстройства ЖКТ и респираторные заболевания.

Afrikan strutsin immuunijärjestelmän tukemiseksi on tarpeen tehdä rokotuksia, kiinnittää erityistä huomiota terveysvaatimuksiin ja desinfioida tilat ajoissa.

Strutsi poikaset ovat erittäin alttiita flunssaan. Siksi, jotta poikaset voidaan suojata mahdollisesta taudista, on välttämätöntä suojella sitä kontaktilta aikuisen linnun kanssa, kunnes se saavuttaa kuusi kuukautta.

Yksi usein esiintyvistä strutsin kuolinsyistä on vieraan kappaleen sisäänpääsy hengitysteihin. Myös strutsi on ainoa pernaruttoherkkä lintu.

Vaarallisten monien sairauksien kantajat ovat kyyhkyset, joten sinun täytyy yrittää jättää kyyhkyset kynään strutseihin.

Tällä hetkellä afrikkalaisten strutsien kasvatus on erittäin mielenkiintoinen. On kuitenkin ymmärrettävä, että tämä edellyttää taloudellisten investointien lisäksi myös valtavaa voimaa ja tietoa.

Mitä afrikkalainen strutsi näyttää?

Afrikkalainen strutsi ei todennäköisesti ole mikään salaisuus - se on tiheä lintu, jossa on pitkä, höyhenevä kaula, joka kruunataan litistetyllä pienellä päällä, jossa on suuret silmät ja nokka.

Nokka on pehmeä, koristeltu kasvun yläosassa. Et voi sivuuttaa strutsien, karvaisuuksien ja pitkien ripsien suuria silmiä. Jokaisella heillä on muuten tilavuus, joka vastaa tämän lintun aivoja.

Miehillä höyhenö on kirkkaampi kuin naisilla, jotka on koristeltu harmaanruskeat höyhenet, joissa on likaiset valkoiset kärjet häntä ja siivet. Ja niiden kaverit voivat ylpeillä mustalla "hännällä", jossa on kirkkaat valkoiset höyhenet siivillä ja hännällä.

Afrikkalaisen strutsin eri alalajit eroavat pääasiassa kaulan, jalkojen, koon ja joidenkin biologisten piirteiden väristä: pesissä olevien munien lukumäärä, pentueen läsnäolo tai poissaolo sekä munakuorien rakenne.

Miten strutsi luo haremin

Kävelykauden aikana afrikkalainen strutsi tekee itsensä haremiksi. Hän levittää siivet, pyyhkii höyheniä ja polvistuu hitaasti. Sitten hän heittää päänsä takaisin ja hieroo sen selkään - tällainen ”mustalainen” ei jätä välinpitämättömiä naisia, jotka antavat itselleen mahdollisuuden peittää ja tulla yhden perheen jäseniksi.

Totta, tässä haremissa on yksi ”First Lady” - hallitseva nainen, jonka strutsi valitsee kerran ja koko elämänsä ajan. Ja muut haremin naiset voivat muuttua ajoittain. ”First Lady” ei tietenkään unohda ajoittain osoittaa, kuka on pomo, ja antaa heille pelaajansa.

Strutsien perheessä voit helposti määrittää kummankin listan. Perheen isä on edessä, hänen "sydämensä nainen" seuraa häntä, kun hänen päänsä on korkealla, ja loput samokkeista ja nuorista seuraavat häntä, taivuttamalla päätään.

Strutsin nopeus ei ole sen ainoa ominaisuus.

Strutsi linnut makasivat yhdessä pesässä, jonka uros kaivaa maahan tai hiekkaan. Tämän seurauksena jopa 30 heistä rekrytoidaan siellä ja Itä-Afrikassa elävien strutsien keskuudessa jopa 60 vuoteen. Totta, hallitseva nainen varmistaa, että hänen munansa sijaitsevat kytkimen keskellä ja loput ympäri. Joten laki eloonjäämisestä kustannuksella laskee.

Strutsin muna on maailman suurin (se on 24 kertaa suurempi kuin kanan koko), mutta jos vertaat sitä kanan koon kanssa, se on pienin! Tässä on tällainen tapaus!

Hallitseva strutsi istuu iltapäivällä kytkimellä. Se toimii munien alkuperäisenä hoitoaineena, joka estää niiden kiehumisen alle 50 asteen lämpöä. Yöllä mies nousee heille pelastamaan heidät hypotermiasta.

Miten strutsi kehittyy

Mustia afrikkalaisia ​​strutseja syntyy 40 päivän kuluttua vahvoista, ruskeilla harjasteilla, jotka ulottuvat kaikkiin suuntiin, ja poikaset painavat yleensä noin 1,2 kg. He oppivat hyvin nopeasti ymmärtämään, miten ja mitä he voivat syödä, ja muutaman kuukauden kuluttua he korvaavat alaspäin heidän äitinsä kaltaisilla höyhenillä, mutta he eivät jätä perhettään vielä 2 vuodeksi.

On totta, että jos savannissa kahden perheen polut kulkevat strausiittien kanssa, niin kukin heistä yrittää kaapata pikkuiset itselleen ja liittää heidät hautaansa. Tämän vuoksi on olemassa perheitä, joissa rekrytoidaan enintään 300 eri-ikäistä vasikkaa.

Vuotta myöhemmin strutsi lintu on valmis itsenäisyyteen, mutta jo jonkin aikaa hän asuu veljensä ja sisarensa kanssa samassa parvessa. Kunnes on aika tanssia hämmästyttävää avioliitto-tanssiaan ladyn edessä.

Emu ei ole strutsi!

Siirrymme nyt Afrikasta Australiaan. Tällä mantereella ja Tasmanian saarella emu-lintu on hyvin samanlainen kuin Afrikan strutsi. Viime vuosisadan 80-luvulle asti sitä pidettiin strutsien sukulaisena. Mutta sitten niiden luokittelu tarkistettiin, ja nyt ne kuuluvat Casuarin kaltaiselle yksikölle.

Kun strutsi on toiseksi suurin lintu. Korkeudessa se kasvaa jopa 180 cm ja painaa jopa 55 kg. Ja ulospäin, emu muistuttaa kuvattua lintua, vaikka runko on puristettu sivuilta ja näyttää sileältä, ja jalat ja kaula ovat lyhyempiä, mikä muuten tekee täysin erilaisen vaikutelman.

Emu (me kutsumme sitä vanhaksi) on mustanruskea sulkien väri, ja sen pää ja kaula ovat mustia. Ainoastaan ​​asiantuntijat voivat erottaa miehen miehestä näissä linnuissa ja jopa silloin parittelukauden aikana.

Emu osaa myös juosta

Emulla on epätyypillinen höyhenpeite, joka auttaa lintua olemaan aktiivinen myös keskipäivällä. Höyhenet ovat karvaisen rakenteen ja muistuttavat villaa ulkoisesti. Siksi, jos emu-elin, joka on koristeltu pitkillä höyhenillä, näyttää elävästä rinteestä, niin ne ovat kaulassa ja lintupäässä kiharat ja lyhyet.

Kuten afrikkalaisella strutsi, sillä on melko pitkät vahvat jalat. Vain emu, heitä ei aseta kahdella, vaan kolmella kolmikanavalla sormella. Strutsin nopeus vaaran tapauksessa saavuttaa 50 km / h, mutta lintukyky ei rajoitu tähän. Se kelluu edelleen vedessä ja voi painosta huolimatta uida melko kaukana.

Miten emu-rotu on

Emus syö enimmäkseen kasvien ruokaa - ruohoa, juuria, marjoja ja siemeniä. Totta, nälänhetkissä linnut eivät halveksi hyönteisiä. Koska emu: lla ei ole hampaita, ne, kuten afrikkalaiset strutsiinit, joutuvat nielemään pieniä kiviä niin, että ruoan, joka on tullut ruoansulatusjärjestelmään, murskataan.

Luonnollisesti Emuksella ei ole käytännössä mitään vihollisia, joten he elävät pienissä perheissä - kahdesta viiteen lintuun. Tällaisessa perheessä on yksi uros ja useita naisia. Emus-miehet ovat suuria isiä. He ottavat itselleen koko jälkeläisten huoltotaakan siitä hetkestä lähtien, kun naaras asettaa useita munia heidän kaivamaansa reikään.

Tosiasia on, että kuten afrikkalaiset strutsiinit, nämä huolehtivat kaikkien pakettien naisista, joten munien munimisaika tulee niistä lähes samanaikaisesti. Ja lykkäämään heidän narttujaan lähetetään pesään, joka osoitti pojan. Ja niin käy ilmi, että jopa 25 munaa eri naisista päätyy yhteen paikkaan. Emu-muna on suuri, tummanvihreä, peitetty paksulla kuorella.

Emu-mies hoitaa vanhempainjulkaisun

Ainoastaan ​​uros harjoittaa munien emulointia. Hän rakentaa pesän, ja naaras, päinvastoin, jättää sen heti, kun kaikki munat on asetettu. Luukku kestää jopa 56 päivää. Ja kukaan ei korvaa urosta. Joskus hän sallii itsensä nousta venymään jalat ja kävelee pesän ympärillä tai menee juomaan vettä ja syö ruokaa lehtiä tai ruohoa. Tämä ruokavalio onnellinen isä on rajoitettu.

Emu menettää inkuboinnin aikana jopa 15% niiden painosta, mutta tämä ei estä heitä olemasta tarkkaavaisia ​​ja huolehtivia isiä, kun kahden kuukauden kuluttua heillä on kevyt täplikäs ja pehmeä vauva.

Strutseja ei uhkaa sukupuutto

Höyhenen kauneus ja näiden lintujen ihon kestävyys johti siihen, että heitä ei enää pelastettu strutsin kuuluisan nopeuden vaaran vuoksi. he tuhosivat armottomasti. Niinpä vuonna 1966 näiden lintujen Lähi-idän lajit tunnistettiin kuolleiksi.

Mutta johtuen siitä, että 1800-luvun lopusta lähtien. niiden kasvatus on alkanut tiloilla, mutta strutsien kokonaismäärä ei uhkaa mitään muuta. Niitä kasvatetaan lähes viisikymmentä maassa ympäri maailmaa ilmastosta riippumatta.

Tämä lintu on sisällöltään vaatimaton, se kestää suuria lämpötilaeroja, ja asiantuntijoiden mukaan sen liha muistuttaa vähärasvaisen naudan makua, puhumattakaan vahvasta ja kauniista ihosta, joka tekee erilaisia ​​tuotteita, ja munia (munakokkelia yhdestä strutsista kahdenkymmenen kananmunan ruokalaji).

Lintujen höyhenet eivät vedä ulos ja leikkautuvat ihon pinnalle kahdesti vuodessa. Tätä menettelyä varten, muuten, vain ansaitut kaksi, kolme-vuotiaat miehet ja vanhemmat ovat sopivia. Nuoremmilla yksilöillä höyhenillä ei ole kaupallista arvoa.

Strutsien kuvaus

Afrikkalainen strutsi on tällä hetkellä ainoa strutsiperheen jäsen.. Suurin lentotön lintu löytyy luonnosta, mutta se on myös vankeudessa kasvatettu, joten se on tullut erittäin suosittu useissa strutsitiloissa.

ulkomuoto

Afrikkalaiset strutsit ovat suurimpia kaikista nykyaikaisista linnuista. Aikuisen yksilön enimmäiskorkeus on 2,7 m, ja paino on 155-156 kg. Strutseissa on tiheä runko, pitkä kaula ja pieni koko, litistetty pää. Melko pehmeä lintu nokka on suora ja tasainen, jossa on eräänlainen kiimainen ”kynsi” yläpään alaosassa.

Silmät ovat melko suuret, paksut ja suhteellisen pitkät silmäripset, jotka sijaitsevat vain ylemmällä silmäluomella. Lintujen visio on kehitetty täydellisesti. Ulkoiset kuuloaukot ovat hyvin havaittavissa päähän heikon höyhen vuoksi, ja niiden muoto muistuttavat pieniä ja siistiä korvia.

Tämä on mielenkiintoista! Afrikkalaisen strutsilajin edustajien ominaispiirre on kölien absoluuttinen puuttuminen sekä alikehittyneitä lihaksia rinnassa. Lennoton linnun luuranko, reisiluun lukuun ottamatta, ei ole pneumaattinen.

Afrikkalaisen strutsin siivet ovat alikehittyneitä, ja pari suhteellisen suurta sormea, joka päättyy kärkeen tai kynsiin. Lentämättömän linnun takaraajat ovat vahvoja ja pitkiä, joilla on kaksi sormea. Yksi sormista päättyy omaleimaisen sarvilohkon kanssa, johon strutsi on käynnissä.

Afrikkalaisilla strutseilla on löysä ja kihara, melko vehreää. Höyhenet sijaitsevat koko kehon pinnan yli tasaisesti ja pterilia on kokonaan poissa. Sulan rakenne on primitiivinen:

  • parit, jotka ovat lähes irrallaan toisiinsa,
  • tiheiden lamellipuhaltimien muodostumisen puute.

On tärkeää! Strutsi ei ole struuma, ja kaulan alue on uskomattoman venyvä, mikä mahdollistaa linnun nielemään koko riittävän suurta saalista.

Lentämättömän linnun pään alueella, reisissä ja kaulassa ei ole höyhenää. Strutsiinin rintakehässä on myös paljas nahkainen alue tai niin kutsuttu "maissi callus", joka toimii lintujen tukena makuupaikassa. Aikuisilla uroksilla on perusmusta, samoin kuin hännän ja siipien valkoinen väri. Naiset ovat huomattavasti pienempiä kuin miehet, ja niille on tunnusomaista yhtenäinen tylsä ​​väritys, jota edustaa harmaaruskeat sävyt, siipien valkoiset höyhenet ja hännän osa.

Elämäntapa

Strutsi mieluummin on molemminpuolisesti hyödyllinen yhteisö, jossa on seeprat ja antiloopit, joten tällaisten eläinten jälkeen ei-lentävät linnut muuttavat helposti. Hyvän näkökyvyn ja melko suuren kasvun ansiosta kaikkien strutsien alalajien edustajat havaitsevat ensimmäisenä luonnolliset viholliset ja antavat nopeasti signaalin välittömistä vaaroista muille eläimille.

Ostrich-perheen pelotut jäsenet huutavat äänekkäästi ja pystyvät saavuttamaan jopa 65-70 km: n juoksunopeuden tai jopa enemmän. Samaan aikaan aikuisen linnun askelpituus on 4,0 m. Pienet strusitit jo kuukauden iässä saavuttavat helposti jopa 45-50 km: n nopeuden vähentämättä sitä jopa terävillä käänteillä.

Parikauden ulkopuolella afrikkalaisia ​​strutseja pidetään melko pienissä parvissa tai ns. "Perheissä", jotka koostuvat yhdestä aikuisesta uroksesta, useista poikasten ja neljän tai viiden naisen joukosta.

Tämä on mielenkiintoista! Yleisesti uskotaan, että kun peloissaan strutseja haudattiin päähänsä hiekkaan, on väärin. Itse asiassa suuri lintu vain juoksee päänsä maahan nielemään soraa tai hiekkaa ruoansulatusprosessin parantamiseksi.

Strutseissa esiintyy toimintaa lähinnä hämärän alkamisen myötä, ja erittäin voimakkaassa keskipäivän lämpimässä ja yöllä tällaiset linnut ovat usein levossa. Afrikkalaisen strutsiinilajin edustajien yöunet sisältävät lyhyitä syvää unta, joiden aikana linnut makaavat maan päällä ja venyttävät kaulaansa sekä pitkät ns. Puoli-nukkumisen jaksot, joita seuraa istuva asento suljetuilla silmillä ja korkea koholla.

lepotilan

Afrikkalainen strutsi pystyy kestämään erinomaisesti talviaikaa maamme keskivyöhykkeen alueella, joka johtuu melko rehevästä höyhenestä ja synnynnäisestä erinomaisesta terveydestä. Vankeudessa pidetään tällaisia ​​lintuja varten erityisiä eristettyjä siipikarjan taloja, ja talvikaudella syntyneet nuoret kannat ovat kovempia ja tukevampia kuin kesällä kasvatetut linnut.

Strutsi alalaji

Afrikkalaista strutsia edustavat Pohjois-Afrikan, Masai-, etelä- ja somali-alalajit sekä kuolleet alalajit: Syyrian tai arabian tai strutsi aleppo (Struthi® саem syriasus).

On tärkeää! Jännityskarjalle on tunnusomaista vakaan ja vakaan koostumuksen puuttuminen, mutta sille on ominaista tiukka hierarkia, joten korkeamman tason henkilöt pitävät aina kaulan ja hännän pystyasennossa ja heikompia lintuja kaltevassa asennossa.

Yleinen strutsi (Struthio camelus camelus)

Tämä alalaji erottuu huomattavan kaljuuntumisen läsnäolosta päähän, ja se on tähän mennessä suurin. Aikuisten lintujen suurin kasvu saavuttaa 2,73-2,74 m, paino jopa 155-156 kg. Strutsiinin ja kaulan alueen raajoissa on voimakas punainen väri. Munankuori on peitetty ohuilla huokoskiireillä, jotka muodostavat tähtimaisen kuvion.

Somalian strutsi (Struthio camelus molybdophanes)

Mitokondrioiden DNA: n tutkimuksen tulosten mukaan tätä alalajia pidetään usein itsenäisenä lajina. Miesten päähän on sama kaljuuntuminen, kuten kaikki tavallisen strutsin jäsenet, mutta kaulan ja raajojen kohdalla on ominaista sinertävän harmaan ihon läsnäolo. Somalian strutsi-naisilla on erityisen kirkas ruskehtava höyheni.

Masai strutsi (Struthio camelus massaicus)

Itä-Afrikan alueen ei-liian laajalle levinnyt asukkaalla ei ole merkittäviä eroja afrikkalaisen strutsin muiden edustajien kanssa, mutta kaulan ja raajojen alueet kasvatuskauden aikana saavat hyvin kirkkaan ja voimakkaan punaisen värjäytymisen. Tämän kauden ulkopuolella linnuilla ei ole liian huomattavaa vaaleanpunaa väriä.

Etelä-strutsi (Struthio camelus australis)

Yksi afrikkalaisen strutsin alalajista. Tätä lentotöntä lintua on ominaista melko suuri koko, ja se eroaa myös kaulan ja raajojen höyhenistä harmaasta väristä. Tämän alalajin aikuiset naiset ovat huomattavasti pienempiä kuin aikuiset miehet.

Syyrian strutsi (Struthiocamelussyriacus)

Kuollut 1900-luvun puolivälissä, Afrikan strutsin alalaji. Aiemmin tämä alalaji oli melko yleinen Afrikan maiden koillisosassa. Syyrian strutsin suhteellista alalajia pidetään strutsina, joka valittiin uudelleen asumaan Saudi-Arabiaan. Syyrian strutseja löytyi Saudi-Arabian autiomaassa.

Habitat, elinympäristöjen

Aiemmin yhteinen tai Pohjois-Afrikkalainen strutsi asui suurella alueella, joka kattoi Afrikan mantereen pohjois- ja länsiosat. Lintu tapasi Ugandasta Etiopiaan Algeriasta Egyptiin, joka kattoi monien Länsi-Afrikan maiden, myös Senegalin ja Mauritanian, alueen.

Tähän mennessä tämän alalajin elinympäristö on vähentynyt huomattavasti, joten nyt tavalliset strutsit elävät vain joissakin Afrikan maissa, kuten Kamerunissa, Tšadissa, Keski-Afrikan tasavallassa ja Senegalissa.

Somalian strutsi asuu eteläisessä Etiopiassa, Koillis-Keniassa ja Somaliassa, jossa paikallinen väestö kutsui lintua ”Goyao”. Tämä alalaji mieluummin käyttää tuoretta tai yksinäistä elämää. Masai strutseja löytyy Etelä-Keniassa, Itä-Tansaniassa sekä Etiopiassa ja Etelä-Somaliassa. Afrikkalaisen strutsin eteläisen alalajin alue sijaitsee Afrikan lounaisosassa. Eteläisiä strutseja esiintyy Namibiassa ja Sambiassa, ovat yleisiä Zimbabwessa sekä Botswanassa ja Angolassa. Tämä alalaji asuu Kunene- ja Zambezi-joen eteläpuolella.

Luonnolliset viholliset

Strutsi munia metsästävät monet saalistajat, mukaan lukien jackals, aikuisten hyeenat ja roiskeet. Esimerkiksi korppikotat tarttuvat isoon ja terävään kiveen nokkaan, joka monta kertaa heittää strutsimunan päälle ja aiheuttaa kuoren halkeilua.

Nuoria, äskettäin syntyneitä poikasia hyökkäävät usein leijonat, leopardit ja gepardit. Kuten useat havainnot osoittavat, afrikkalaisen strutsin populaation suurimmat luonnolliset häviöt havaitaan yksinomaan munien inkuboinnin aikana sekä nuorten kasvatuksen aikana.

Tämä on mielenkiintoista! On hyvin tunnettuja ja jopa dokumentoituja tapauksia, joissa puolustava aikuinen strutsi, jolla on yksi voimakas isku sen jalasta, aiheutti kuolevaisen haavan niille suurille petoeläimille kuin leijonat.

Тем не менее, не следует думать, что страусы являются слишком пугливыми птицами. Взрослые особи сильные и могут быть достаточно агрессивными, поэтому вполне способны постоять при необходимости не только за себя и своих собратьев, но также легко защитить свое потомство. Разозленные страусы, не задумываясь, могут нападать на людей, посягнувших на охраняемую территорию.

Рацион страуса

Обычный пищевой рацион страусов представлен растительностью в виде всевозможных побегов, цветов, семян или плодов. Joskus myös pienet eläimet, kuten hyönteiset, matelijat tai jyrsijät, voivat syödä lentämättömän linnun. Aikuiset ruokkivat joskus ruokavalion tai lentävien saalistajien jäänteitä. Nuoret strutsiinit haluavat syödä vain eläinperäisiä elintarvikkeita.

Kun pidetään vankeudessa, yksi aikuinen strutsi kuluttaa noin 3,5–3,6 kg ruokaa päivässä. Täydellisen ruoansulatuksen vuoksi tämän lajin linnut nielevät pieniä kiviä tai muita kovia esineitä, jotka johtuvat hampaiden täydellisestä puuttumisesta suuhun.

Muun muassa strutsi - lintu on uskomattoman kestävä, joten se voi melko kauan ilman juomavettä. Tällöin keho saa riittävästi kosteutta syödystä kasvillisuudesta. Kuitenkin strutsiinit kuuluvat vedenpitävien lintujen luokkaan, joten he kylvävät joskus hyvin mielellään.

Lisääntyminen ja jälkeläiset

Kun pariutumiskausi alkaa, afrikkalainen strutsi pystyy vangitsemaan tietyn alueen, jonka kokonaispinta-ala on useita kilometrejä. Tänä aikana lintujen ja kaulan värjäys muuttuu erittäin kirkkaaksi. Miehet eivät ole sallittuja suojellulle alueelle, mutta naispuolinen lähestymistapa tällaisella ”vartijalla” on erittäin tervetullutta.

Pubertraalin strutsit saavuttavat kolmen vuoden iän. Kilpailun aikana kypsän naisen hallussapidosta johtuen strutsiinin aikuiset miehet tekevät hyvin alkuperäisiä hissing tai tunnusomaista trumpettia. Kun huomattava määrä ilmaa kerätään lintujen ryömyyn, mies työntää sen voimakkaasti kohti ruokatorvia, joka aiheuttaa kohdun myrskyn muodostumista, hieman leijonan murenemista.

Strutsi kuuluvat polygamaalisten lintujen luokkaan, joten hallitsevat miehet kaventuvat kaikkien naisille, jotka tulevat haremiin. Parit vain lisäävät vain hallitsevan naisen, joka on erittäin tärkeää inkuboinnin kannalta. Yhdistymisprosessi päättyy kaivamalla pesä hiekkaan, jonka syvyys on 30-60 cm.

Tämä on mielenkiintoista! Munan keskimääräinen pituus vaihtelee välillä 15-21 cm, leveys 12-13 cm ja enimmäispaino enintään 1,5-2,0 kg. Keskimääräinen muna kuoren paksuus on 0,5-0,6 mm, ja sen rakenne voi vaihdella kiiltävästä kiiltävästä pinnasta mattatyyppiin ja huokosiin.

Inkubointiaika on keskimäärin 35-45 päivää. Yöllä kytkin on kuoriutunut yksinomaan afrikkalaisen strutsin miehillä, ja päivän aikana vaihtoehtoinen velvollisuus suoritetaan naisilla, joille on ominaista holhoava väri, joka sulautuu autiomaiseen maisemaan.

Toisinaan aikuisilla linnuilla on päiväsaikana täysin valvomaton kytkin, ja se lämpenee vain luonnollisella auringon lämmöllä. Niissä populaatioissa, jotka eroavat toisistaan ​​liian monissa naisissa, pesässä on valtava määrä munia, joista osa ei ole täydessä inkubaatiossa, ja siksi ne hylätään.

Noin tunti ennen poikasten syntymistä strutsi alkaa avata munankuoren sisältä, levätä sen leviävillä raajoillaan ja metsästämällä nokansa muodostaen pienen reiän. Kun useita tällaisia ​​reikiä on tehty, iso voimalla oleva poikaset lyövät heidät päin.

Siksi melkein kaikilla vastasyntyneillä strutsilihoilla on pääalueella usein merkittäviä hematoomia. Kun poikaset ovat syntyneet, aikuiset strutsiinit tuhoavat kaikki elinkelvottomat munat häikäilemättömästi, ja lentävät lentävät vastasivat vastasyntyneille erinomaisen rehun.

Vastasyntynyt strutsi lintu, joka on havaittu, hyvin kehittynyt, peitetty valolla. Tällaisen poikasen keskimääräinen paino on noin 1,1-1,2 kg. Jopa toisena päivänä syntymän jälkeen strutsiinit lähtevät pesästä ja menevät vanhempiensa kanssa etsimään ruokaa. Kahden ensimmäisen kuukauden aikana poikaset peitetään mustilla ja kellertävillä harjasilla, ja parietaalialue erottuu tiilivärjäyksestä.

Tämä on mielenkiintoista! Märkäalueilla elävien strutsien aktiivinen jalostuskausi kestää kesäkuusta lokakuun puoliväliin, ja autiomaassa asuvat linnut pystyvät kasvamaan ympäri vuoden.

Ajan mittaan kaikki strausita on peitetty todellisella, pehmeällä höyhenellä, jolla on tyypillinen alalajin väri. Miehet ja naiset tarttuvat toisiinsa, painavat oikeutta huolehtia edelleen siitä lintusta, joka johtuu tällaisten lintujen moniavioisuudesta. Afrikkalaisen strutsin alalajin edustajien naiset säilyttävät tuottavuutensa neljännesvuosisadan ajan ja miehet - noin neljäkymmentä vuotta.

Väestö ja lajien tila

1800-luvun puolivälissä strutseja alkoi säilyttää monissa tiloissa, mikä mahdollisti tällaisen lentämättömän ison linnun jyrkän vähenemisen väestön selviytyä aikamme. Tähän mennessä yli viisikymmentä valtiota voi hyvin ylpeillä erityisillä tiloilla, jotka harjoittavat aktiivisesti strutsien kasvatusta.

Väestön säilyttämisen lisäksi strutsien jalostuksessa vankeudessa tärkein tavoite on saada hyvin kalliita ihoa ja höyheniä sekä maukasta ja ravitsevaa lihaa, kuten perinteinen naudanliha. Strutsi elää tarpeeksi kauan, ja suotuisissa olosuhteissa he pystyvät elämään 70-80-vuotiaiksi. Vankeudessa olevan massapitoisuuden vuoksi tällaisen lintun täydellinen sammuminen on tällä hetkellä vähäinen.

Strutsihyppely

Maininta strutsin kotiuttamisesta oli päivätty 1650 eKr., Kun tällaiset suuret linnut tottuivat muinaisen Egyptin alueelle. Kuitenkin ensimmäinen strutsitila esiintyi 1800-luvulla Etelä-Amerikassa, minkä jälkeen lentämättömät linnut kasvatettiin Afrikan maissa ja Pohjois-Amerikassa sekä Etelä-Euroopassa. Afrikan strutsien edustajat pidetään vankeudessa hyvin vaatimattomina ja uskomattoman kestävinä.

Afrikan maissa elävät luonnonvaraiset strutsit, jotka ovat helposti akklimatisoituvia, myös maan pohjoisilla alueilla. Tällaisen vaatimattomuuden, perheen edustajien talon ylläpidon ansiosta

Strutsi on kasvattamassa suosiotaan. On kuitenkin muistettava, että kaikki afrikkalaisen strutsin alalajit ovat hyvin herkkiä liian jyrkille lämpötilan vaihteluille, mutta ne kestävät kylmät lämpötilat miinus 30 ° C: een.

Kotimaan strutsiinit ovat kaikkiruokaisia ​​lintuja, joten ruokavaliota laadittaessa ei ole erityisiä vaikeuksia. Afrikkalaiset strutsit syövät paljon. Päivittäinen ruokamäärä aikuista kohti on noin 5,5–6,0 kg rehua, mukaan lukien vihreät ja viljakasvit, juurikasvit ja hedelmät sekä erityiset vitamiini- mineraalikompleksit. Nuorten kantojen kasvattamisessa on keskityttävä tärkeimpiin kasvuprosesseja stimuloiviin valkuaisrehuihin.

Emokannan ruokinta-annosta säädetään tuotanto- ja epäsuotuisan ajanjakson mukaan. Tavanomaiset tärkeimmät syötteet kotitalouksien strutsille:

  • maissin puuroa tai viljaa,
  • vehnää melko murenevan puuron muodossa, t
  • ohra ja kaurapuuro,
  • viipaloidut vihreät nokkosen, sinimailan, apila, herneet ja pavut,
  • viipaloitu vitamiinihevonen apila, sinimailas- ja niittyyrtteistä,
  • ruoho ateria
  • juurikasvit ja mukulat, jotka ovat porkkanoita, perunoita, juurikkaita ja jauhettuja päärynöitä, t
  • maitotuotteet jogurttia, juustoa, maitoa ja nestemäisiä jätteitä varten voin tuotannossa, t
  • lähes kaikki ei-kaupallisten kalojen lajit,
  • liha- ja luujauho sekä kalajauho, t
  • murskatut munankuoret.

Tämä on mielenkiintoista! Nykyään strutsinviljely on erillinen osa siipikarjanlihaa, joka harjoittaa lihaa, munia ja strutsin ihoa.

Höyhenet, joissa on koristeellinen ulkonäkö ja strutsirasva, jossa on antihistamiinisia, tulehdusta ja haavoja parantavia ominaisuuksia, ovat myös erittäin arvostettuja. Kotitekoiset strutsit - aktiivisesti kehittyvä, lupaava ja erittäin kannattava teollisuus.

Strutsi - kuvaus, rakenne, ominaisuudet, valokuvat. Mitä strutsi näyttää?

Afrikkalainen strutsi on luonteeltaan ainutlaatuinen lintu, joka ei voi lentää, ei ole köliä ja jolla on vain kaksi varpaat, mikä on myös poikkeus lintuluokassa.

Afrikan strutsin suuret yksilöt ovat planeetan suurimpia lintuja, ja niillä voi kasvaa 2,7 metriä ja sen paino on jopa 156 kg. Keskimäärin strutsin keskimääräinen paino on kuitenkin noin 50 kg, miehet ovat hieman suuremmat kuin naiset.

Strutsi luuranko ei ole pneumaattinen, lukuun ottamatta reisiluun. Ruusun luiden päät kasvoivat yhteen ja muodostivat suljetun lantion, joka on myös epätyypillinen muille linnuille.

Tekijän kuva: Eläinlääketieteellisen anatomian museo FMVZ USP / Wagner Souza e Silva

Afrikkalaiset strutsit erottuvat tiheästä kokoonpanosta, hyvin pitkänomaisesta kaulasta ja pienestä litistyneestä muodosta, joka päättyy tasaiseksi, leveäksi, litteäksi nokkaan, jossa on pehmeä kiimainen kasvu. Strutsiinissa on suuret silmät, ja ylävartalo on täynnä pitkiä, pörröisiä ripset.

Tekijän kuva: Vvlasenko

Tekijän kuva: Donarreiskoffer

Linnunluokan edustajille ominaista rintalastan tai kölin kasvua ei ole strutseissa, ja rintalastan kehittyminen on huonoa. Sen pinnalla on paljaalla alueella paksua ihoa - erityinen maissi callus, joka toimii tukena, kun lintu sijaitsee maalla.

Kuva: Diego Delso

Linnun eturaajoja edustavat alikehittyvät siivet, joista kummallakin on kaksi sormea, jotka päättyvät teräviin kynsiin. Strutin takajalat ovat pitkiä, voimakkaita ja lihaksikkaita, kaksi sormea, ja vain yhdellä niistä on ominaista haara, joka toimii tukena juoksun aikana.

Kuva: Yathin S Krishnappa

Kuva: Skampetsky

Strutsihöyry on mureneva ja kihara, suhteellisen tasaisesti jakautunut kehon pintaan. Päässä, kaulassa ja jaloissa ei ole höyheniä: ne on peitetty pehmeällä, lyhyellä alaspäin.

Strangin höyhenet erottuvat primitiivisellä rakenteella: niiden partiot eivät ole toisiinsa nähden toisiinsa eivätkä muodosta siipiä. Linnuilla on hyvin kauniita höyheniä ja niitä on paljon: 16 ensimmäisen asteen ensisijaista höyhää ja toista kertaa 20–23, ohjauspölyt voivat olla 50-60.

Kuva: Essdras M Suarez / EMS Photography

Tekijän kuva: Bob-Nan

On hyvin helppo erottaa miespuolinen strutsi naisesta. Aikuisten miesten höyhenet ovat mustia, ja vain häntä ja siivet on maalattu valkoiseksi. Naiset ovat melko huomaamattomia: niiden höyhenet erottuvat suojaavan harmahtavanruskeasta väristä, ja siivet ja hännän sulka näyttävät likaisilta valkoisilta.

Kuva tekijä: Vladimír Motyčka

Mitä syö strutsi?

Strutsi on kaikkiruokainen lintu, ja vaikka nuorten yksilöiden ruokavalio on pääasiassa eläinruoka, aikuiset linnut ruokkivat kaikenlaista kasvillisuutta. Niiden ruokavalio koostuu yrtteistä, kasveista, kasveista, kukkia, munasarjoja ja hedelmistä, mukaan lukien varsin kovat. Kuitenkin aikuiset yksilöt ovat kaukana kasvissyöjistä ja, jos mahdollista, eivät luovuta erilaisia ​​hyönteisiä, esimerkiksi heinäsirkkoja, liskoja, pieniä jyrsijöitä ja pudonnut suurten saalisten aliravittujen saaliin muodossa. Strutseilla ei ole mitään pureskelua ruokaa varten, joten he syövät hiekkaa ja pieniä kiviä, ja usein erilaisia ​​syötäväksi kelpaamattomia esineitä ruoansulatuksen parantamiseksi: sirpaleet, muovi-, metalli- ja jopa kynnet. Myös strutsiinit voivat rauhoittua rauhallisesti useita päiviä.

Samoin kuin kamelit, strutsiinit voivat tehdä ilman vettä pitkään: niillä on tarpeeksi nestettä kulutettujen kasvien vihreästä massasta. Mutta päästä veteen, strutsi juo paljon ja mielellään. Samalla suurella nautinnolla strutsit uivat.

Strutsien tyypit, kuva ja nimi.

Pleistoseeni- ja plioseenikauden aikana oli useita strutseja, jotka asuivat Länsi- ja Keski-Aasiassa, Intiassa ja Itä-Euroopan eteläisillä alueilla. Muinaisen kreikkalaisen historioitsijan Xenophonin aikakirjoissa mainitaan nämä linnut, jotka asuvat Lähi-idän autiomaassa, Eufrat-joen länsipuolella.

Lintujen hallitsematon hävittäminen johti väestön voimakkaaseen vähenemiseen, ja nykyään ainoat strutsien lajit sisältävät neljä elossa olevaa alalajia, jotka asuvat Afrikan laajoilla alueilla. Alla on kuvaus afrikkalaisen strutsin alalajista.

  • tavallinen tai pohjois-afrikkalainen strutsi (Lat. Struthio camelus camelus) eri kalju pää. Tämä on suurin alalaji, jonka kasvu on 2,74 metriä, ja strutsi painaa jopa 156 kg. Strutsin raajat ja kaula on maalattu voimakkaalla punaisella värillä, ja munankuori on peitetty ohuilla huokoseläimillä, jotka muodostavat tähtimaisen kuvion. Aiemmin tavalliset strutsit asuivat suurella alueella, joka ulottui Afrikan mantereen pohjoiseen ja länteen, Etiopiasta ja Ugandasta eteläpuolella Algeriaan ja Egyptiin pohjoisessa, kattaen Länsi-Afrikan maat, mukaan lukien Mauritania ja Senegal. Nykyään näiden lintujen elinympäristö on vähentynyt merkittävästi, ja nyt yhteinen strutsi asuu vain muutamissa Afrikan maissa: Kamerunissa, Tšadissa, Keski-Afrikan tasavallassa ja Senegalissa.

Tavallinen strutsi (Pohjois-Afrikkalainen strutsi) (lat. Struthio camelus camelus). Kuva: MathKnight

Yleinen strutsi naaras (lat. Struthio camelus camelus). Tekijän kuva: לומי שטרית

  • Masay strutsi (Lat. Struthio camelus massaicus) - Itä-Afrikan (Etelä-Kenia, Itä-Tansania, Etiopia, Etelä-Somalia) asukas. Kasvukauden aikana sen kaula ja raajat ovat väriltään voimakkaita punaisia. Kasvukauden ulkopuolella ne ovat vaaleanpunaisia.

Masai strutsin mies (lat. Struthio camelus massaicus). Kuva: Nicor

Masai strutsi naaras (lat. Struthio camelus massaicus). Kuva: Nevit Dilmen

  • Somalian strutsi (Lat. Struthio camelus molybdophanes) mitokondriaalisen DNA: n analyysin perusteella pidetään joskus erillistä lajia. Miehillä on sama kalju pää kuin tavallisten strutsien alalaji, mutta niiden kaulalla ja raajoilla on sinertävän harmaa ihonväri, ja Somalian strutsin naisilla on erityisen kirkkaat ruskeat höyhenet. Somalian strutsi elää eteläisessä Etiopiassa, Koillis-Keniassa ja Somaliassa, ja paikallinen väestö kutsuu heitä kauniin sanan "goyio". Tämä strutsien alalaji mieluummin asuu pareittain tai yksin.

Kuva: David Bygott

  • Etelä-strutsi (Lat. Struthio camelus australis) on myös erottuva kaulan ja raajojen höyhenen harmaasta väristä, ja sen valikoima on pistetty Afrikan lounaisosaa pitkin. Strutsi esiintyy Namibiassa, Sambiassa, Zimbabwessa, Angolassa ja Botswanassa, se asuu etelään Zambezi-joesta ja Kunene -joista.

Eteläinen urospuolinen strutsi (lat. Struthio camelus australis). Kuva tekijä: Bernard DUPONT

Eteläinen strutsi naaras (lat. Struthio camelus australis). Kuva: Yathin S Krishnappa

Strutsien lisääntyminen.

Strutsien pubertia on 2-4-vuotiaana. Merkkijakson aikana kukin uros suojaa henkilökohtaisesti alueitaan 2 - 15 neliökilometrin säteellä ja karkottaa kiihkeästi kilpailijat. Nykyisen uroksen kaula ja raajat tulevat kirkkaiksi punaisiksi, ja naisten houkuttelemiseksi se putoaa polvilleen, taistelee voimakkaasti siipiään, kaarevat kaulansa takaisin ja hieroo selän taakse. Naaraspuolisen kilpailun aikana miehet tekevät hyvin alkuperäisen trumpetin ja hissing-äänet. Kerääntyä enemmän ilmaa struumiin, urospuolinen strutsi työntää sen äkillisesti ruokatorveen ja ilmoittaa ympäristöstä eräänlaisesta kohdun myrskystä, joka muistuttaa myrskyisää leijonaa.

Strutsi ovat moniavioisia, joten hallitsevat urospuoliset kaverit kaikki hememin nartut, mutta muodostavat parin yksinomaan hallitsevan naaraan kanssa jälkeläisten myöhempää inkubointia varten. Pariutumisen jälkeen tuleva isä kaivaa henkilökohtaisesti 30-60 cm: n syvälle hiekkaan, jossa kaikki hedelmöityneet naaraat asettavat säännöllisesti munia ja suorittavat samanlaisen menettelyn kerran kahdessa päivässä.

Tekijän kuva: Alina Zienowicz

Kaikista lintujen monimuotoisuudesta strutsi on suurimpia munia, vaikka ne ovat suhteessa kehoon melko pieniä. Strutsimunan keskikoko on 15–21 cm pitkä ja noin 13 cm leveä. Munan paino on 1,5-2 kg, mikä vastaa 25-35 kanaa. Kuoren paksuus on noin 0,6 mm, ja sen väri on olki keltainen, joskus tummempi tai päinvastoin kevyempi. Eri narttujen munien kuoren rakenne on erilainen ja se voi olla kiiltävä ja kiiltävä tai matta ja huokoinen.

Tekijän kuva: Raul654

Strutsi muna verrattuna kanan ja viiriäisten muniin. Tekijän kuva: Rainer Zenz

Alueen pohjoisosan asukkaissa yhteinen kytkin sisältää yleensä 15-20 munaa, etelässä noin 30, Itä-Afrikan väestössä munien määrä pesässä usein nousee 50-60: een. Kun munat on asetettu, hallitseva naispuolinen strutsi tekee kilpailijoistaan ​​eläkkeelle ja heittää munansa keskelle suohon ja määrittää ne kuoren tekstuurin mukaan.

Inkubointijakso kestää 35-45 päivää, yöllä vain mies inkuboi kytkintä, naiset vaihtuvat vuorokaudessa. Tällainen valinta ei ole sattumanvarainen: suojaavat värit johtuvat siitä, että naiset jäävät huomiotta autiomaassa. Päivän aikana muuraus jätetään joskus valvomatta ja lämpenee auringon lämpöä. Vanhempien yleisestä hoidosta huolimatta monet kytkimet kuolevat riittämättömän inkubaation takia. Niissä väestöryhmissä, joissa on liian paljon naisia, munien lukumäärä kytkimessä voi olla sellainen, että mies ei voi fyysisesti peittää kaikkia jälkeläisiä ruumiinsa kanssa.

Tunnin ennen strutsipoikan syntymää se alkaa avata munan kuoren, lepää sen taivutetuilla jaloilla terävillä ja tylpillä päillä, ja metsästää nokan samalla tavalla, kunnes muodostuu pieni reikä. Таким образом, птенец проделывает несколько дырочек, а потом с силой бьет в это место затылком, поэтому страусята часто рождаются со значительными гематомами, имеющими свойство быстро проходить. Когда на свет появился последний птенец, взрослый страус безжалостно уничтожает нежизнеспособные яйца, лежащие с краю, и сразу же на пир собираются мухи, служащие кормом для птенцов.

Автор фото: Pries

Новорожденные страусята зрячие, хорошо развитые, их тельца покрывает легкий пушок, а вес составляет около 1,2 кг. Maailmaan tulleet poikaset liikkuvat kauniisti ja jättävät pesän seuraavana päivänä menemään vanhemman kanssa etsimään ruokaa. Kahden ensimmäisen kuukauden aikana strutsi peittää mustat ja keltaiset harjakset, kruunu on tiili-värillinen, ja kaulassa on likainen valkoinen väri, jossa on tummat pitkittäiset raidat. Ainoastaan ​​ajan myötä ne muodostavat todellisia höyheniä, ja kaikkien poikasten asu on väriltään samanlainen kuin naisilla. Ostusits-miehet hankkivat aikuisille tyypillisen mustan värin vain toisen elinvuoden aikana.

Otettu sivustosta: www.reddit.com

Strutsi luut ovat hyvin kiinni toisiinsa, ja jos kaksi poikastyyppiä ovat täyttyneet, niitä ei voida enää erottaa toisistaan, minkä vuoksi Afrikan savannissa on usein mehiläisiä, jotka koostuvat eri-ikäisistä jännityksistä. Koska polygamous lintuja, uros ja naaras alkaa taistella keskenään, ja vahvempi vanhempi saa edelleen hoitoa brood.

Tekijän kuva: Magnus Manske

Strutsien viholliset luonnossa.

Jackals, hyenas ja scavengers metsästävät strutsimunia. Esimerkiksi korppikotka tallentaa suuren kiven nokkaansa ja heittää sen munan päälle useita kertoja, kunnes se halkeaa. Lionit, cheetahit, leopardit tai hyeenat voivat myös hyökätä poikasia.

On turhaa ajatella, että strutsiinit ovat ujo lintuja: itse asiassa ne ovat melko aggressiivisia ja pystyvät seisomaan itsensä ja jälkeläistensä puolesta. Vihainen strutsi hyökkää ajattelematta, hyökkää henkilöön, joka on joutunut hänen alueelleen, ja jopa kypsä saalistajat pelkäävät aikuisia lintuja. Tapaukset on kirjattu, kun puolustava strutsi, jolla on yksi voimakas isku jalalle, haavoittui aikuisen leijonan kanssa.

Kuva: Kevin Power

Linnut, samankaltaiset kuin Afrikan strutsi.

On olemassa useita lintulajeja, jotka ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin strutsi. Mutta he eivät kuulu strutsien ja strutsien sukuun. Alla on lyhyt kuvaus.

Darwin Nandu sama pieni nandu tai dlinnoklyuvy Rhea (Lat. Rhea pennata) - lentämätön suurikokoinen lintu nandoobraznyhista, nandun suku, nandu-suku. Lintujen höyhenö on harmaa tai harmaa-ruskea, takana on valkoisia täpliä. Korkeus selässä on noin 90 cm, paino vaihtelee 15-25 kg. Darwin Nanda asuu Argentiinan eteläosassa, mukaan lukien Patagonia ja eteläiset Andit, Boliviassa, Argentiinassa ja Tierra del Fuegon saarella.

Kuva: CHUCAO

Big Nandu, tavallinen Nanduhän myös pohjoinen nandu (Lat. Rhea americana) - lennoton lintu tilauksesta nandoobraznyh, perhe Nandu, suku Nandu. Tyypillinen edustaja Etelä-Amerikassa. Se asuu Argentiinassa ja Boliviassa, Brasiliassa, Paraguayssa ja Uruguayssa. Suuren nandun korkeus temechkaan on 127–140 cm, paino vaihtelee 20–25 kiloon tai enemmän. Höyhen väri on ruskeanharmaa, usein lintujen joukossa on albiinokappaleita, joissa on valkoiset höyhenet ja kirkkaat siniset silmät.

Kuva tekijä: Rufus46

kasuaari (Lat. Casuarius) - suurikokoinen lintu, joka ei pysty lentämään. Se kuuluu cazuar-kaltaisen, cazuarin perheen järjestykseen, sellaisen kasassariin. Tiedemiehet ovat tunnistaneet kolmenlaisia ​​kypsiä. Yksilöt saavuttavat 150 cm: n korkeuden, paino jopa 80 kg. Lintu on erottuva piirre, joka on eräänlainen ulkoneva kypärä. Linnun pää ja kaula eivät tavallisesti ole höyhenpeitteisiä, rungon höyhenien väritys on musta, kahdella tyypillä on kirkas “korvakorut”, joissa on eri värejä kaulassa. Cassowals asuu New Guinea -tropiikan paksuissa koillis-Australiassa ja löytyy Aru, Muruk, Salawati, Yapen saarilta.

Kuva: Michael Schmid

emu (Lat. Dromaius novaehollandiae) - suuri lennoton lintu casuaridaen, emu-suvun, emu-suvun järjestyksestä. Korkeus nousee 150–170 cm: iin ja painaa samalla 45–55 kg. Värjäyshöyhenet harmaa-ruskea. Emu on laajalti levitetty lähes koko Australiassa.

Tekijän kuva: Benjamint444

Strutsi-liha

Afrikkalainen strutsi liha on melko hyödyllinen tuote, joka eräiden ravitsemustieteilijöiden mukaan ylitti jopa suositun kalkkunan vähimmäiskolesterolipitoisuuden ja maksimimäärän proteiinin suhteen. Strutsi-lihalla on tummanpunainen väri, maistuu hieman kuin vasikanliha, kokki hyvin nopeasti, mutta pitkällä lämpökäsittelyllä voi menettää hellyyttä ja mehevyyttä. Strutsi lihaa arvostetaan suuresti Aasian ja Euroopan maissa, ja siitä tulee melko tuttu ravintola-astia herkullisen ruoan ja eksoottisten muistiinpanojen ystävien keskuudessa. Herkullisia pihvejä, paahtoleipää, kylmiä välipaloja, leikkeleitä keitetään strutsin lihasta, keitetään, haudutetaan ja paistetaan. Afrikkalainen strutsin vähärasvainen liha sisältää mangaania, kaliumia ja rautaa, se sisältää runsaasti fosforia, B-vitamiineja ja nikotiinihappoa.

Ovatko strutsiinit piilossa päänsä hiekkaan?

On olemassa virheellinen mielipide, että strutsiinit piilottavat päänsä hiekkaan, mutta eivät tee mitään vastaavaa. Tämän myytin ulkonäköä edisti se, että linnut seisoivat, kumartivat päätä maahan ja nielivät pieniä kiviä, edistämällä ruoansulatusta.

Myös strutsi voi pudottaa päänsä hiekkaan pitkän aikavälin jälkeen. Lintulla ei ole voimaa jäljellä, ja se lepää.

Katso video: Strutsin kosiotanssi (Syyskuu 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org