Lintuja

Jay-lintu: kuvaus ja kuva

Pin
Send
Share
Send
Send


Jos ei, miten se näyttää ja missä se asuu?

Kyllä, tämä lintu keksittiin trilogiassa "The Hunger Games" kirjailija Susan Collins. Tarinassa tämä lintu on yleisen jay: n ja sen mutantin hybridi, joka tuotiin esiin piirissä 13. Sen (mutantti) ominaisuus, joka näkyy elokuvassa, on muistaa kaikki äänet, sanat ja musiikki, jonka he kuuntelevat ja sitten toistaa. Tätä kykyä käytettiin vakoiluun. Hybridi kykeni yksinkertaisesti toistamaan äänet, ja trilogian ensimmäisen osan päähenkilö käytti niitä signaalina.

Todella olemassa oleva Lyran lintu on hyvin samanlainen kuin tämä kuva, mutta tämä on toinen tarina.

Mockingbird on kuvitteellinen luonne, eikä sitä ole todellisessa maailmassa. Tämä lintu oli tehty nimenomaan tällaiselle elokuvalle The Hunger Games. Elokuvassa lintujen alkuperää pidetään jyyn ja pilkkailijan ylittämisenä.

Serg1111, et ole aivan oikeassa, tällainen lintu on olemassa, vain sitä kutsutaan Jay Stelleriksi,

Tämä lintu asuu Kanadassa ja Yhdysvaltojen pohjoisosassa, ja sen väri eroaa myös kirjasta: todellisuudessa se on musta ja sininen rusketus, mutta tietää myös, kuinka jäljitellä muiden lintujen ja mekanismien ääniä ja muoto on sama kuin kirjassa ja elokuvassa kuvattu. .

Kanadan maakunnilla on yleisesti hyväksytyn tunnuksen ja lipun lisäksi muita virallisia symboleja: eläin, lintu, puu, kukka, kivi jne. Stellerin jay on British Columbian virallinen lintu, sen "linnun kasvot". Päätös perustaa tyylikäs ruskeaverikkö, jossa on upea kampaus niin korkealla hallinnollisella tasolla, tehtiin maakunnan kansanäänestyksessä vuonna 1987.

Erinomainen saksalainen luonnontieteilijä Georg Wilhelm Steller (Georg Wilhelm Steller, 1709–1746, kuoli ja haudattiin Tjumeniin) kuvasi ensin tämän lajin jay. Työskennellyt sopimuksen mukaan Pietarin tiedeakatemiassa, hän osallistui Vitus Beringin toisen Kamchatkan retkikuntaan, jossa hän tutustui erityisesti Amerikan luoteisrannikolle.

Täysin rottien perheenjäsenenä Stellin jay on ryöstäjä: rauniot pesivät, hyökkäävät ja jopa tappavat pieniä lintuja, pelkäämättä hyökkäävät kissoja ja koiria, puolustamalla omaa pesäänsä. Suuri jäljitelmä: voi jäljitellä lintujen, oravien, kissojen, koirien ja jopa joidenkin mekanismien ääniä!

Voitteko kuvitella, mikä on tehokas ase kilpailijoita vastaan? Sano, anteliaasti peitetylle syöttölaitteelle - älä päästä läpi. Riittää, kun kiltti pilkkaava lintu piilottaa ja huutaa kummallisella tavalla - kaikki syöjät hajottavat pelossa ja jättävät pöydän täydelliseen hävittämiseen.

Tunnettu tosiasia selviytyäkseen stellerin jay 16 vuotta ja 1 kuukausi

ulkomuoto

Mockingbird on aamunkaltainen lintu. Rungon pituus on noin 30-40 senttimetriä, ja hännän pituus kasvaa 12-15 cm.

Kuvaus lintulintuista tulisi aloittaa siipiensä kanssa - niiden pituus on 50-55 cm ja siipien pituus noin 15-17 cm. Painavat pilkkaavat linnut ovat melko vähän, vain 170-200 grammaa. Pää on koristeltu kauniilla leveällä tuftilla. Takan yläpuolella höyhenet on maalattu valkoiseksi, ja nokka, siivet ja hännän itsensä ovat mustia. Pienellä lintulajilla on ruoste-ruskea höyhenö, jonka hartioilla on kapeat raitat kirkkaan sinistä.

Erilaisten alueiden jays-pään höyhenet värjätään eri tavalla. Esimerkiksi eurooppalaisilla on kevyitä höyheniä, joissa on ruskeat täplät. Aasialaiset pukeutuvat vaaleanruskeaan "kampaukseen", pilkkaaviin lintuihin Kaukasuksesta ja pienestä Aasialta. Nokkasta kaulaan ovat leveät mustat raidat. Pawit ovat punaruskea, kaula on kevyt. Siivet ovat pyöristettyjä, lintu jay lentää melko hitaasti.

Jännityshetkellä lintu herättää höyheniä päähän ja muodostaa kauniin tuftin. Ryöstöjä tai ihmisiä silmällä pitäen jays tekee äänekkäitä ääniä, varoittamalla muita eläimiä ja lintuja tulevasta vaarasta.

Yleensä haara näyttää hyvin elegantilta ja kauniilta. Mutta kaikki eivät näe tätä, koska nämä linnut ovat hyvin ujo.

Niille, jotka vain tutustuvat tähän höyheniin, syntyy usein kysymys: "Onko Jay muuttolintu vai ei?" Etelässä asuvat henkilöt asuvat samalla alueella. Myös ne, jotka asuvat pohjoisilla alueilla, yrittävät olla siirtymättä pois tavallisista paikoista ilman erityistarpeita. Linnut lähtevät alkuperäisiltä alueiltaan vain, jos sato on epäonnistunut tai liian epäsuotuisat. On käynyt ilmi, että jaysin siirtyminen on erittäin epäsäännöllistä.

Tämä lintu on melko utelias ja meluisa. Pitkät lennot eivät ole ominaisia ​​sille. Suurimman osan ajasta hän haluaa hypätä yhdestä puusta toiselle oksilla, dart metsäpaksissa.

Jayn ääni on raspinen, terävä. Tämä laji jäljittelee täydellisesti muiden lintujen ääniä tai jopa henkilön ääntä. Oikeastaan ​​juuri tästä syystä jay sai lempinimen "permuste". Ei ole harvinaista, että kuunteleminen tai haukkuminen kuulla syvässä metsässä: nämä linnut muistavat ihmisen asuinpaikan jälkeen siellä kuulleet äänet.

Talvella kylmässä, kun on vaikea kaivaa ruokaa lumikerroksen alle, mockers avaa paikkoja, jotka usein esiintyvät kaupunkien ja kylien laitamilla.

Jay-lintu on metsän asukas, joka viettää koko elämänsä useammin. Tämä laji voi syödä paitsi kasvisruokaa myös eläinruokaa. Yleisimpiä pilkkailijoiden ruokia ovat marjat, siemenet, hyönteiset, sammakot, pienten lintujen munat ja liskot. Lisäksi jotkut jays hyökkäävät poikasia, pieniä jyrsijöitä tai nuoria laululintuja, jotka vain oppivat lentämään. He voivat myös kerätä ruokaa maan päällä, siirtymällä hyppäämällä.

Jay-lintu, jonka kuva ja kuvaus on nähtävissä tässä artikkelissa, on melko älykäs. Hän tallentaa tammenterhoja talvella, kerää niitä ja piilottaa heidät piilopaikoilleen. Jotkut ihmiset keräävät jopa 4 kiloa tammenterhoja. Jos lintu haluaa pitää juhlaa kuoren alla, se voi tarttua päähänsä ja rikkoa kuoren. Samalla tavalla hän metsästää muita piilossa olevia hyönteisiä. Hyvin usein jairien välimuistit löytyvät oravista tai muista lintuista, jotka syövät kaikki tarvikkeet.

Kuitenkin usein jay ja ei muista heidän varauksistaan. Tällainen lyhyt muisti lintusta syttyy tammien käsiin - unohdetut tammenterhot itävät muodostamaan uusia tammenmetsiä.

kopiointi

Janeissa pesiminen alkaa keväällä. Linnut muodostavat paria ja alkavat rakentaa pesän. Näihin tarkoituksiin he valitsevat metsän pimeimmät kulmat. He voivat rakentaa pesän sekä havupuille että lehtipuille.

Pesät järjestävät sivukonttoreihin, jotka on nostettu maanpinnan yläpuolelle 2-5 metrin korkeuteen. Heidät ajetaan haaroista, sisäpuolelta on kuiva ruoho. Se muistuttaa kulhoa, jonka halkaisija on noin 20-30 cm ja syvyys 15 cm. Höyheniä höyheniä, höyheniä, villaa ja sammalia levisi nurmikon luolan pohjaan. Joskus, kotona, jays on varustettu valmiilla onteloilla.

Naaras voi sijoittaa 5-7 munaa, minkä jälkeen se inkuboi 16-17 päivää. Toukokuun puolivälissä poikaset luukut. Ensimmäiset 20 päivää, kun heidän vanhempansa ovat huolellisesti ruokkineet. Kesäkuun loppuun mennessä nuoret jays lentävät pesästä. Syksyn ensimmäisiin päiviin asti poikaset yrittävät pysyä lähellä vanhempiaan ja aloittaa sitten itsenäisen elämän. Yleensä eri perheiden nuoret yksilöt kokoontuvat parviin ja etsivät sopivaa asuinpaikkaa.

elinajanodote

Lintu jay luonnossa elää noin 5-7 vuotta. Oli kuitenkin tapauksia, joissa he asuivat 22 vuoteen.

Jay-lintu, jonka kuva ja kuvaus on epätäydellinen ilman, että kerrotaan elämässä olevista vaaroista, johtaa aktiiviseen elämäntapaan. Kun aurinko paistaa, pilkkaajat saavat oman ruokansa. Mutta heti kun yö putoaa, linnut piiloutuvat puiden oksille. Huonoissa sääolosuhteissa tai talvella lumimyrskyissä jays löytää suojaa kuusen alla.

Monet viholliset ovat luonteeltaan pilkkaa jay. Lintujen on oltava varovaisia ​​petoeläimiä ja suurempia lintuja kohtaan. Sitä voi hyökätä kotka pöllö, marten ja harmaa varis ja goshawk. Lintupopulaatio säilyttää kuitenkin numeronsa. Tällä hetkellä ei ole olemassa sukupuuttoon kohdistuvaa uhkaa.

Suosio ja legendat

Jay, jonka kuva koristelee minkä tahansa kokoelman, on melko suosittu paitsi sen hyvän ulkonäön vuoksi. On mielenkiintoisempia taitoja, joita ihmiset ovat valmiita pitämään linnut kotona tai tuomaan heille ihania ominaisuuksia.

Joten, jays ei voi vain toistaa ääniä. On tapauksia, joissa lintu toisti yli kymmenen sanaa jäljittelemällä paitsi sanoja, mutta myös ihmisen äänen.

Lisäksi jotkut yksilöt pystyvät selviytymään viperista, mikä tekee niistä toivottavan lemmikin alueilla, joilla voit usein tavata nämä matelijat.

Joissakin kulttuureissa jayä pidetään eräänlainen onnen lintu. Muissa maissa uskotaan kuitenkin, että nämä linnut tuovat huonoa onnea.

Amerikan televisiosarjassa The Big Bang Theory, yksi päähahmoista, jotka pelkäävät lintuja kauhuun, kiitos jaysta tuli heidän innokas ihailija.

Viimeaikainen elokuva "Mocking Jay", jossa lintu oli vapauden symboli, taistelun ja epäoikeudenmukaisuuden torjunta, toi suurta mainetta tähän lajiin.

No, on mahdotonta muistaa Harper Lee'n upeaa romaania "Tappaa Mockingbird". Tämän linnun mainitseminen kirjasta tulee siihen seikkaan, että pilkkaavat linnut ovat hyvin vaarattomia ja kykenevät tuottamaan iloa laulun kanssa. Ne eivät peck "kulttuurisia" marjoja, eivät pesä ihmisen asuntoja. He vain laulavat ...

Jayn kuvaus

Jaya ei voi kutsua pieneksi lintuiksi: hän on kaksinkertainen nartun kokoinen, nokkasta hännään, hänen ruumiinsa pituus on noin 40 cm, ja siipipuoli saavuttaa puoli metriä. Jay-paino on suhteellisen pieni ja se on 170-200 g. Ollessaan haarassa lintu näyttää pienemmältä kuin lennossa.

Jay-elämäntapa

Jopa kirkkaat höyhenet ja päivittäinen elämä eivät usein anna sinun nähdä jaysia luonnollisessa ympäristössään. Linnut ovat hyvin varovaisia ​​ja ujo. Herkästi reagoivat pienimpiin rustleihin ja liikkeisiin, jotka piiloutuvat nopeasti tiheissä oksissa ja ilmoittavat muille sukulaisille mahdollisesta häiritsemisen uhasta. Vaarallisten esineiden liikkumista seuraa lintujen tekemät kovat äänet pitkään. Tällaisia ​​superherkkyyksiä kutsutaan nimellä jays nimeltään metsävartijat.

Jayn oma laulu ei ole melodinen tai ilmeikäs, ja se koostuu yleensä epäselvästä viheltämisestä, klikkauksesta, gurglingista. Mockingbirdin hieno lahja sallii sen, että lintu voi sisällyttää ohjelmistoonsa jäljitelmän muiden lintujen kuuluisasta laulusta ja paksuista. Palattuaan metsään maaseudun asuinpaikan lähellä, jaikset pystyvät jäljittelemään lampaita, kissaa, koiria haukkumasta, kirveen ovia. Vankeudessa elävät henkilöt voivat jopa toistaa henkilökohtaisia ​​yksinkertaisia ​​lauseita toistamalla paitsi sanoja myös intonaatioita.

Pääosa päivästä, jolloin linnut viettävät ruokaa. Ne harvoin laskeutuvat maahan tai lentävät pitkiä matkoja, mieluummin pysyä pitkään turvallisesti keskellä ja ylemmässä metsän tasossa. Heidän lentonsa avoimessa tilassa voi tuntua melko hitaalta ja hankalalta. Tällaiset liikkumisliikkeet, jotka suoritetaan vuorottelevilla lyönneillä ja asetteluilla, ovat kuitenkin erittäin käteviä lintujen liikuttamiseksi lyhyillä etäisyyksillä.

Suurimmassa osassa vuotta jays elää pareittain, monogamous joissakin lajeissa.. Pienissä, 20–30 yksilön lukumäärässä, karjat, joita he kokoontuvat vain talven aattona, ovat lopettaneet jälkeläisten nostamisen. Tämän ansiosta jaikset voivat menettää vähemmän lämpöä sään aikana, kun he piiloutuvat havupuiden haaroihin ryhmänä. Alojen ja elinolosuhteiden mukaan jaysin elämäntapa voi olla joko nomadinen tai istumaton. Yleensä jaiksilla on hyvät adaptiiviset ominaisuudet. Yhdessä melko jyrkän mielen kanssa metsän pilkkailevat linnut voivat sopeutua jopa hyvin epämukavaan ympäristöön.

Tämä on mielenkiintoista! Trikoidensa ansiosta jays löytää monia tapoja tehdä heidän olemassaolostaan ​​helpompaa. He eivät laiminlyö helposti saalista, tuhoavat oravaistukoita ja muiden lintujen pesiä, varastavat pelloille levinneitä perunan mukuloita, porkkanoita ja juurikkaita kuivumaan, tehden hyönteisiä viinitarhoihin ja hedelmätarhoihin mehevän herkun löytämiseksi.

Mutta kaikkein silmiinpistävin todiste jaiksen älykkyydestä on tapa, jolla he pääsevät eroon ektoparasiiteista. Lintu lähtee muurahaiselle (sen asukkaiden tulee kuulua Formicinae-perheeseen) ja juosta sen päällä tai vain istua ylhäällä. Odottamattoman vierailun ärsyttämät hyönteiset hyökkäävät kutsumattomaan vieraaseen, ruiskuttamalla happoa myrkkyrauhasta. Kuuluu höyhenen päälle ja se imeytyy nopeasti, antennin erittyminen tappaa loisten loukkaavan. Ornitologeilla on jopa erityinen termi tällaiseen hoitoon, - anthizing (enting).

Habitat, elinympäristöjen

Jays on nähtävissä kaikkialla Euroopassa, myös Skandinaviassa ja Pohjois-Venäjällä. Lintujen jakelualueeseen kuuluvat myös Kaukasus, Vähä-Aasia, Pohjois-Iran ja Afrikan mantere, Siperian eteläiset alueet ja Mongolian Altaan pohjoisosat. Käytännöllisesti katsoen kaikkialla kosteista subtrooppia lukuun ottamatta jays asuu myös Kaukoidässä. Huolimatta siitä, että ennen lintuja pidettiin suurelta osin mannermaina, ne löytyvät nykyisin saarista: on tunnettuja lajeja, jotka muodostavat pesimäpaikkoja Sardiniassa, Korsikassa, Sisiliassa, Kreetassa, Kreikan saaristossa, Sahalinissa, Etelä-Kurilissä ja Kamchatkan saaren osassa. Yleensä jaiksia ei lähetetä pitkille lennoille, jotka elävät talvella pysyvissä elinympäristöissä ja jättävät heidät vain vakavien viljelyvikojen tai epäsuotuisien ilmasto-olosuhteiden muutoksissa. Niinpä jaysin muuttoliike ei ole luonteeltaan säännöllistä, ja olisi oikein sanoa, että osa väestöstä kuuluu muuttoliikkeeseen ja osa asettua ja vaeltavaa.

Tämä on mielenkiintoista! Näiden lintujen esiintyminen merkkienä eri kansojen myytteissä, Oseaniasta Norjaan ja Japanista Britanniaan, osoittaa jaiksen laajaa ja jopa kaikkialla esiintyvyyttä. Esimerkiksi slaavilla on tällainen usko. Lintu Iriy (Vyri) on paikka, jossa linnut lentävät pois talvella ja jotka kulkevat kuolleiden ihmisten sieluina vaelluksessaan.

Kevään alussa Irian portit avautuivat ja kurkkut kiirehtivät heräävään maahan, joka kantaa maailman vastasyntyneitä vauvoja. Vain kolmella lintulla on avain tähän hämmästyttävään asuinpaikkaan - yöpaikka, niela ja jay, jotka ensimmäistä kertaa esiintyvät Iriassa ja viimeisin palaavat sieltä. Jay-elinympäristöihin liittyy metsiä, lähinnä tammi- ja sekasotamia. Etelässä linnut pesivät myös pensaiden keskuudessa. Pystysuhteessa laji jaetaan alangoista metsäiseen vyöhykkeeseen, joka ei ylitä noin 1 600 m: n tasoa.

Jay Bird Diet

Jysin ruokavalion perusta on kasvisruoka.. Useimmiten tammenterhot joutuvat sitkeisiin kynsiin, jotka lintuilla taidokkaasti pilkkoo terävillä reunoilla. Jyyn suosikkivalikko on täydennetty pähkinöillä ja eri marjoilla - vadelmilla, mansikoilla, puolukoilla, vuohella. Jos tammenterhoja ei löydy tammimetsistä, juutalaiset syövät kauran, vehnän, auringonkukan, herneiden siemeniä ja keräävät ne kenttiin. Kevään puolivälistä myöhään syksyyn ruokavalioon sisältyy uusia tuotteita. Tänä aikana lintujen pääasiallinen saalis on hyönteisten tuholaisia:

  • pronssiset kovakuoriaiset,
  • kirppukuoriainen
  • barbin,
  • Toukokuun kovakuoriaiset,
  • kärsäkkäiden,
  • silkkiäistoukkien toukat,
  • sawfly-toukat.

Jos kyseessä on jay, saalistushinnoittelupaikat voivat ilmetä, ja sitten pienet jyrsijät, sammakot, liskot ja jopa pienet linnut - beaverbirds, bluebirds, harmaat flycatcherit ja heidän jälkeläisensä saavat ruokaa heille. Mutta vain jotkut alalajit käyttäytyvät tällä tavalla, tammenterhot jäävät edelleen eurooppalaisten jays -tuotteiden tärkeimpään mieltymykseen.

Tämä on mielenkiintoista! Jaylla on tapana tehdä varauksia tulevaisuuteen. Hänen löytämänsä ruoan avulla hän täyttää hyoidipussin, jonka ansiosta saalista voidaan nopeasti siirtää eristäytyneisiin paikkoihin puiden kuoren alla lehtineen tai sammalle. Tällaisissa ruokakomeroissa kerätään joskus jopa 4 kg eri elintarvikkeita. Joskus linnut unohtavat piilopaikkansa, ja sitten niiden sisältö, itäminen, aiheuttaa uusia tammea ja pähkinäpuita.

Talvella, kun on mahdotonta uuttaa ruokaa metsässä lumipeitteiden alle, jaysia voi nähdä ihmisten asuinalueilla kylän laitamilla ja jopa kaupungissa, jossa he etsivät ruokaa. Jotkut lajit luonnollisen ruokalähteen puuttumisen olosuhteissa muuttuvat synantrooppisiksi eli elävät lähellä ihmistä.

Luonnolliset viholliset

Huolimatta varovaisuudestaan ​​ja kyvystään piilottaa nopeasti, jayn luonnollisessa ympäristössä kärsivät vihollisten hyökkäykset - goshawk haukut, pöllöt, varikset, martens. Mockerien vaara on mies:

  • linnut kuolevat myrkytyksestä, ruokkimalla aloilla, joilla torjunta-aineita otettiin käyttöön hyönteisten tuhoeläinten torjumiseksi, t
  • metsästäjät ja metsästäjät ampuvat jaikset, koska he pitävät niitä tuhoisina pesiä,
  • viljelijät ja puutarhurit järjestävät ansoja niin, että linnut eivät tartu satoon.

Väestö ja lajien tila

Erikoishoidon, korkean sopeutumiskyvyn ja kekseliäisyyden ansiosta jays pystyy säilyttämään numeerisen ja maantieteellisen jakautumisensa vakaana. Euroopassa alueita, joilla laji on suuri, ovat Venäjä, Ukraina, Valko-Venäjä, Ranska, Portugali ja Suomi. На сегодняшний день исчезновение сойкам ничуть не грозит, а их природоохранный статус оценивается как вызывающий наименьшие опасения.

ЧЕМ ПИТАЕТСЯ СОЙКА

В зависимости от времени года птица сойка ищет пищу на земле или на деревьях. На поверхности земли она ищет себе пауков, червей и мелких грызунов. Puissa lintu syö innokkaasti tammenterhoja, pähkinöitä sekä munia ja jopa muiden lintujen poikasia.

Syksyllä huurun pääruoka on tammenterhoja. Jokainen lintu kerää vuosittain useita tuhansia tammenterhoja, joista osa on huolellisesti haudattu maahan. Jays piilottaa makkaroita maaperän matalassa. He kauhistavat pienen reiän tassuillaan, laittavat siihen tammenterhon ja peittävät sen maan, oksien ja lehtien kanssa. Jays myös valmistaa pähkinöitä, pyökkiä ja marjoja.

Keväällä ja kesällä linnut ruokkivat hyönteisiä: ryöstelyjä, barbel-kovakuoriaisia, leikkureita, lehtileikkureita. Pienistä eläimistä jay syö myös jyrsijöitä, liskoja, sammakoita, pieniä lintuja ja juhlia munillaan.

LIFESTYLE

Jay on ujo lintu, jota on helpompi kuulla metsässä kuin nähdä. Jay asuu metsässä. Lintupaikan ulkopuolella tämä lintu mieluummin tammipuita. Joillakin alueilla jay on muuttolintu. Lennolla on vaikea sekoittaa muita lintuja. Voit tutustua jayyn hännän, mustan hännän, mustan ja sinisen peilin ja siipien valkoisten pisteiden valkoisen höyhen avulla. Lyhyillä matkoilla jay lentää nopeasti. Tällä lintulla on mielenkiintoinen tapa - se istuu sipulissa ja antaa muurahaisille "kävelemään" höyhenessä. Muurahaiset tuottavat muurahaishappoa, joka tarttuu linnun höyheniin. Niinpä jay onnistuu eroon eri loista.

Mehujen jäljentäminen

Jysin pesimäaika kestää huhti-kesäkuussa, ja siihen liittyy monimutkainen rituaali. Ensimmäisten kevätpäivien alkaessa he luovat paria ja alkavat pian rakentaa pesiä. Pesä on yleensä rakennettu pienen alueen alueelle, jota linnut suojelevat muiden lajien edustajilta. Tämä alue asuu useita vuosia. Linnut yhdessä rakentavat pienen litteän pesän, joka on piilossa puun oksien keskellä. Se sijaitsee lähellä runkoa. Pesä koostuu nurmikoista ja varsista, ja se on vuorattu kuivalla ruoholla.

Huhtikuun lopulla naaras on 4–7 vaaleanvihreää tai kellertävää, jossa on ruskeat munanpalat. Naiset ja miehet palkkaavat heidät vuorostaan. Nestlings luukku 16-17 päivässä. Pesässä he oleskelevat 19-20 päivää ja sitten lentävät vanhempiensa kanssa tai yhdistyvät suuriin parviin muiden jaysin kanssa.

SOYKOYn HUOMAUTUKSET

Jays asuu sekametsissä, lehtipuissa ja havupuissa ja avoimissa tiloissa vain siellä, missä on runsaasti puita, jotka kasvavat erikseen. Ne löytyvät kaupungeista, mutta aina vain niissä paikoissa, joissa on puita, erityisesti tammia. Tiheässä metsässä "ra-ah-rra-ah": n äänekkäät huudot viittaavat jayn esiintymiseen. Se on vaikea sekoittaa muiden lintujen kanssa, koska höyhenet ovat tyypillisiä ja musta ja sininen "peili". Jay on hyvin ujo lintu, joten yleensä hän voi nähdä vain hänen hännänsä, kun se lentää pois.

Kiinnostavia asioita, tietoa.

  • Monet metsästäjät ampuvat jaiksia jokaisella mahdollisuudella, koska niitä pidetään tuholaisina, jotka syövät poikasia ja lintujen pesimiä.
  • Jay jäljittelee erilaisia ​​ääniä hyvin. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu koirien haukkuminen, vuohenpuhelu jne.
  • Jays löytää varastot talvella, usein lumen tai lehtien alle. Tammenteistä, joita he eivät löydä, puut kasvavat, joten he sanovat, että jays "kasvimet".

SOYKIIN OMINAISUUDET. MITEN lintu näyttää ulos KUVA JA KUVAUS

lento: lennon aikana näkyviin tulevat valkoiset hännän höyhenet ja siipien valkoiset täplät.

head: kruunun höyhenet ovat valkoisia, mustat raidat, hälytyksen sattuessa näkyy pieni tuftti.

nokka: vahva ja terävä, suuri tammenten, pähkinöiden ja hedelmien puhdistamiseen ja jakamiseen.

munat: 4-7 vaaleanvihreä tai kellertävä, ruskeat täplät.

siivet: mustat päät ja kirkkaan sininen, jossa on musta reunus "peili" taivutuksessa.


- Jay-elinympäristö

MITÄ JACKS

Jay on jaettu lähes kaikkialle Eurooppaan, Pohjois-Afrikkaan, Pikku-Aasiaan, Kaukasiaan, Pohjois-Iraniin, Siperian eteläpuoleen, Sahaliniin, Koreaan, Kiinaan ja Japaniin.

SUOJELU JA VARASTOINTI

Jay sopeutuu kaikkiin olosuhteisiin, nyt hän ei ole vaarassa. Ainoa vaara hänelle on ihmisten käyttämä torjunta-aine.

Katso video: Lintujen askareita syksyisellä ruokintapaikalla. (Syyskuu 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org