Eläimet

Lentävä orava: kuvaus, elinympäristö, väri ja valokuva

Pin
Send
Share
Send
Send


Yleinen lentävä orava tai lentävä orava on pieni jyrsijä. Hän kuuluu alusvaatteiden perheeseen. Muuten, tämä on ainoa eläin Venäjällä asuvien nuorten alaryhmästä. Lentävä orava sai nimensä sen hämmästyttävän kyvyn perusteella suunnitella yhdestä puusta toiseen. Nyt puhutaan enemmän tästä eläimestä, sen tottumuksista. Lukija tietää, kuka lentävä orava on.

Kuvaus eläimistön edustajasta

Lentävä orava on keskikokoinen eläin, jonka keskimääräinen pituus on 170 mm. Tämän eläimen hännän runkoon verrattuna on riittävän suuri. Keskimäärin sen pituus on 120 mm. Ota nyt huomioon eläimen korvat ja jalat. Jalan pituus - noin 35 mm ja korva - 18 mm. Tällaisen pedon paino on keskimäärin 125 grammaa. Vasaran reunoja pitkin kulkeva karvapeite (”lentävä kalvo”) yhdistää taka- ja eturaajat. Hän toimii myös laskuvarjoina. Etukermaa tukee luu, joka lähtee ranteesta. Lentävän oravan hännän pituus on pitkä, peitetty paksuilla hiuksilla. Tämän eläimen pää on pieni, pyöreämpi kuin normaalin oravan. Korvat ovat pyöristettyjä, ei pitkiä, ilman harjoja. Peefolin ympärillä oleva alue on musta.

Koska eläin on yöllä, hänellä on suuret ja pullistuvat silmät. Villa on pehmeää, silkkistä, ohutta. Se tulee erityisen paksuksi ja reheväksi talvikaudella. Eläimen väri on vaaleanharmaa ja kellertävä. Tail kevyempi kuin eläimen runko. Tassujen ja vatsan sisäpinta tylsää kelta-valkoista väriä. Yleensä orava lyhentää kallon nenää. Suhteellisen suuret lentävät orava rumpukamerat.

Koska yhteinen lentävä orava kiipeää paljon puita, hänen raajan luut ovat pitkänomaisia, erityisesti kyynärvarren ja alarajan.

leviäminen

Yhteinen lentävä orava asuu Euraasian taiga- ja sekametsissä. Voit tavata hänet Suomessa, Mongoliassa, Kiinassa, Koreassa, Latviassa ja Virossa.

Yleinen lentävä orava asuu onteloissa. Järjestää pesänsä puihin neljän metrin korkeudessa maasta. Joskus voit nähdä tämän oravan pesät Länsi-Siperian metsä-steppissa.

Mitä syö lentävä orava

Tämän eläimen ruokavalion perustana ovat versojen, mäntypähkinöiden, lehtipuiden silmut ja havupuiden siemenet. Kesällä valikko on hieman vaihtelevampi, lisätään erilaisia ​​sieniä ja marjoja. Joskus eläimet haistavat haavan, vaahteran, pajun ja koivun ohut nuori kuori. Varsinkin lentävät koivun ja leppäkorvan korvakorut. Niiden eläin säästää jopa talvella taittamalla sen onttoon. Oletuksena on, että yhteinen lentävä orava voi syödä linnunmunia ja poikasia. Yleensä tämän eläimen ruokavalio on täysin riippuvainen siitä, missä se elää. Esimerkiksi alueen koillisosissa eläin syö vain lehtikuusihermoja talvikaudella.

Eläinten käyttäytymisen erityispiirteet

Yleinen lentävä orava on aktiivinen ympäri vuoden. Hänen elämäntapa on hämärä, yöllinen. Sairaanhoitajat ja nuoret eläimet näkyvät päivällä. Tavallisesti lentävä orava kuluttaa suurimman osan elämästään puissa, joskus laskeutuu maahan. Tämän proteiinin aktiivisuus pienenee jyrkästi kylmän kauden aikana. Huomaa, että peto ei ole lepotilassa, mutta kun se on kylmä, se viettää aikaa pesässä käyttäen ruokavaroja, jotka hän teki lämpimänä vuodenaikana.

Tärkeä huomautus runsaudesta

Koska tällaisen eläimen määrä vähenee kaikkialla, tavallinen lento orava tunnustetaan virallisesti uhanalaiseksi lajiksi. Valko-Venäjän punaisella kirjalla on tämä peto luetteloissaan. Orava kuuluu suojelun kolmanteen luokkaan. Vuonna 1993 proteiini oli lueteltu Punaisessa kirjassa. Lisäksi lentävät oravat löytyvät useiden Venäjän punaisten kirjojen luetteloista.

Pieni johtopäätös

Nyt tiedät kuka tällainen lentävä orava tai tavallinen lento orava, kuten sitä kutsutaan. Kuten näette, tämä on erittäin mielenkiintoinen eläin, jolla on ihastuttava ulkonäkö. Toivomme, että artikkelissa esitetyt tiedot auttoivat sinua ymmärtämään yksityiskohtaisesti, millainen eläin se on, mitkä ovat sen lisääntymis- ja käyttäytymispiirteet.

Lentävä orava - pieni "skydiver"

Jyrsijöiden ulkonäkö muistuttaa oravaa, joten ne kuuluvat tähän caudate-perheeseen. Katsotaanpa tarkemmin, miten lentävä orava näyttää, eläinten kuva auttaa tässä.

Oravan kehon pituus on noin 10–20 cm, hännän voidaan sanoa olevan lähes sama pituus: 10–15 cm ja se toimii jarruina, jonka avulla lentävä orava tasapainottaa ja hahmottaa suunnan hyppy-lennon aikana. Pienen rohkean miehen paino on noin 150-180 g.

Söpöissä mohnatik-pään pyöreissä muodoissa, joissa on suuret mustat silmät, kun katsot näitä silmiä, haluat vain käsitellä karkkia, joten ne ovat naiiveja ja houkuttelevia. Korvat ovat pyöreitä, mutta toisin kuin normaaleilla oravilla, niissä ei ole harjoja. Tassuilla on pieniä sormia, jotka on asennettu erittäin terävillä kynillä. Takajalat ovat paljon pitempiä kuin etupuoli, niiden välissä ne on yhdistetty leveällä ihokalvolla. Lennon aikana proteiini leviää raajoja, taittuvat venytykset ja eräänlainen laskuvarjo, koska tämä ominaisuus eläimiä kutsuttiin lentäväksi oravaksi.

Pienien "laskuvarjohyppyjen" "turkki" on erittäin pehmeä, lempeä ja sileä, paljon parempi kuin yksinkertaisen oravan. Eläimiä koskevissa sivustoissa voi nähdä upeita kuvia, lentävä orava näyttää hyvin kauniilta, voit tarkastella sitä yksityiskohtaisesti ja huolellisesti. Ylävartalon hopea punertavalla, alhaalla valkoisella. Talvella turkis saa kaikenlaisia ​​harmaita sävyjä, se tulee lämmin ja pörröinen.

Elämäntavan proteiini luonnossa

Lentävät oravat ovat säästömiä eläimiä, joten heidän "varasto" on täynnä tarvikkeita, he viettävät suurimman osan ajastaan ​​etsimään ruokaa, et voi kutsua heitä laiskaksi, ne ovat hyvin ahkeria. He johtavat aktiivista elämäntyyliä ympäri vuoden, mieluummin selviytyvät kaikista asioistaan ​​illalla ja yöllä, yleensä nukkumassa tai hiljaa hallitsemalla heidän onttojaan päivän aikana. Nämä kirjoittamattomat lait rikkovat usein hoitotyön äiti-oravia ja nuorempaa sukupolvea.

He tekevät talonsa korkealle (4-13 m), onttoja varovasti varustaa sammalan ja ruohon avulla. Harvinaisissa tapauksissa oravien talo löytyy halkeamien kivistä, jyrsijöiden kaltaiset puut.

Metsässä on melkein mahdotonta löytää lentävä kyynärpää, paitsi kenties matalasta hilseilystä tai ominaista pentueesta johtuen. Erityisesti rakastan "puhua" oravaan kielessään, nämä ketterät ja ketterät eläimet illalla, sitten heidän jutunsa kuullaan koko metsässä. Lähes koko ajan, kun he viettävät puita, he tuntevat olonsa epämukavaksi ja epävarmaksi. Työn aikana vietetään hännän jyrsijöiden lämmin kausi, ja kylmässä talvella he melkein jatkuvasti istuvat onteloissa, ruokkimalla varastoja "kaapista".

Hyviä, rauhallisia pörröisiä oravien valtakunnan edustajia menee hyvin vastahakoisesti konflikteihin. Mutta jos kosketat naaraspuolisia palkeita, hän puolustaa heitä väkivaltaisesti. Kiva pieni eläin tällaisessa tilanteessa muuttuu aggressiiviseksi pahaksi eläimeksi.

Mitä lentävät oravat syövät?

Mitä pienet kovat työntekijät haluavat syödä? Pakollinen kohde oravan valikossa - neulat, havupuiden siemenet ja lehtipuiden silmut. Lisäksi ruokavalioon kuuluva orava sisältää sieniä ja marjoja. Makeisten sijaan eläimet syövät koivua ja leppä korvakoruja. Luonnollisesti he ruokkivat joka päivä, mutta he eivät unohda, että tarvitsee tehdä tarvikkeita, se on rakennettu niihin syntymästä lähtien.

Tähän asti, kunnes lentävän oravan loppua ei ole tutkittu, se on luonnollisessa ympäristössään erittäin salainen ja nopea. Tutkijat eivät voi saada yhteistä mielipidettä siitä, syökö tämä jyrsijä lintumunia ja jopa poikasia itse. Keskustelu jatkuu, vain sanoa, että tämä on mahdotonta.

kopiointi

Parittelupelien jälkeen orava lentävä orava johtaa jälkeläisiin kuukaudessa. Vuonna karvainen äiti syntyy kahdesta neljään oravaan. Pikkulapset syntyvät täysin avuttomina, alasti ja sokeina, vain kahden viikon kuluttua nuoret alkavat nähdä ympäröivän maailman. Puolentoista kuukauden kuluttua rohkeimmat jättävät onton ja yrittävät tehdä ensimmäiset hyppy-lennot. Kahden kuukauden kuluttua nuoret tulevat itsenäisiksi ja ilman vanhempiensa apua löytää oman ruokansa.

Proteiinin luonnolliset viholliset ja pitkäikäisyys luonnossa

Nämä suloiset pienet eläimet elinympäristössään kohtaavat paljon vaaroja. Lentävät oravat ovat tietenkin hyvin ketteriä, mutta ne eivät aina onnistu pääsemään pois harjoittamisesta. Heillä on runsaasti vihollisia, niistä kaikkein vaarallisimpia: ilveksen, vaimon, martenin, haukan. Nämä ovat petoeläimiä, joilla on mahdollisuus päästä pesään riippumatta siitä, missä se on varustettu. Tästä syystä luonnollisesti oravien elämä ei ole liian pitkä, vain noin viisi vuotta.

ulkomuoto

Lentävä orava näyttää kaikesta ulkonäöltään pienestä koosta, joka on pienikokoinen, mutta jolla on tyypillisen leveän ihokalvon etu- ja takakäpälät. Tällainen kalvo toimii laskuvarjona ja sitä käytetään aktiivisesti laakeripinnana, kun jyrsijät tekevät hyppyjä. Edessä tällaista kalvoa tukee pitkä ja sirppimainen luu, joka tulee ranteesta ja on suunnilleen yhtä pitkä kuin kyynärvarren koko. Eläimen hännän on melko pitkä, peitetty paksulla turkilla.

Tämä on mielenkiintoista! Tärkein ero muilta lentolajeilta on se, että yhteisellä purjehtimella ei ole lentävää kalvoa, joka sijaitsee takapohjan ja takajalkojen välissä.

Aikuisen yhteisen lentävän oravan koko on melko pieni. Suurin kehon pituus vaihtelee 12,0-22,8 cm: n koko pituudeltaan koko hännän osuuden ollessa 11-13 cm, tavallisen lento-oravan pituus ei ylitä 3,0–3,9 cm. 170 g Lentävä orava on pyöreä ja tylsä ​​pää sekä suuri ja pullistunut, mustat silmät, jotka johtuvat yö- tai hämärän elämäntavasta. Korvat on pyöristetty, ilman harjoja. Kaikki alaryhmän Letyagan edustajan raajat ovat melko lyhyitä, mutta takaraajat ovat aina huomattavasti pidempiä kuin etuosat. Kynnet lyhyet, vahvat kaarevuudet, erittäin terävät ja sitkeät.

Turkispeiton lentävät oravat ovat paksuja ja pehmeitä, voimakkaita silkistä. Tällaisen villieläimen turkki on paljon pehmeämpi ja paljon paksumpi kuin normaali orava. Rungon yläosa on värjätty hopeanharmaissa sävyissä, joissa on usein okra tai hieman ruskehtava sävy. Lentävän oravan rungon pohja on valkoinen, jossa on tyypillinen vaaleankeltainen kukinta. Silmien ympärillä on musta reuna. Hännän on hyvin fluffy, huomattavasti kevyempi kuin kehon, ja hiukset, joilla on pieni "kampa" eri suuntiin. Talvinen takki on erityisen rehevä, harmaasävyisiä. Lentävät oravat kahdesti vuoden aikana.

Orava elämäntapa

Orava-perheen nisäkkään jyrsijä on aktiivinen ympäri vuoden, ja se johtaa yön tai hämärän elämäntapaan. Myös jälkeläisten naisten nuorten ruokinta voi näkyä päivällä. Suuri osa ajasta, jolla lentävät oravat viettävät ruokaa etsittäessä. Pesäperhonen asettuu puiden onttoihin ja käyttää tätä tarkoitusta varten myös pesäkkeiden tai vanhan oravanpesiä. Joskus lentävä orava-pesä löytyy kalliolta tai suoraan ihmisen asuinpaikan läheisyydessä, mukaan lukien lintuhuoneet.

Pyöreiden leopardien pesät, taitettu pehmeällä jäkälällä ja sammalilla sekä kuivilla ruohoilla. Lentävät oravat pesivät usein pesän aikuisten pesissä, mikä selittyy tällaisten villieläinten absoluuttisella ei-aggressiivisuudella ja täydellisellä yhteiskunnallisuudella. Nisäkkäässä ei ole mitään erityisiä alueellisia alueita, vaan niille on ominaista tavanomaiset ja melko vakaat ruokintareitit. Hoitavan naisen lentävä orava päinvastoin on aggressiivisempi ja kykenee suojaamaan pesänsä saalistajilta.

Tämä on mielenkiintoista! Lentävien oravien läsnäolo voi ilmaista eräänlaisen "latriinin", joka muodostuu kuoppien paikoista, jotka muistuttavat melko kirkkaan keltaisen värin muna-munia.

Normaalien oravien ohella lentävät oravat viettävät huomattavan osan elämästään suoraan puille ja laskevat hyvin harvoin maan pinnalle.. Taka- ja etutappien välissä oleva ihokalvo antaa eläimelle mahdollisuuden suunnitella helposti yhdestä puusta toiseen, nopeasti voittamalla 50-60 metrin etäisyyden. Hyppäämiseen lentävät oravat nousevat puun yläosaan. Lennon aikana nisäkäs levittää eturaajojaan hyvin laajalti, ja takaosat painavat sitä kohti häntäosaa, minkä vuoksi muodostuu lentävä orava "kolmikulmainen siluetti". Muuttamalla kalvon kireyttä, lentäviä oravia helposti ja hyvin liikkumalla muuttamalla lennon suuntaa 90 °. Takaosaa käytetään pääsääntöisesti yksinomaan jarrutukseen.

Laskeminen oravan puun oravan kantaan kuljettaa useimmiten sellaista tangenttia, joka aikaisemmin otti pystysuoran asennon ja tarttuu kaikkiin jalkoihin. Laskeutumisen jälkeen eläin siirtyy välittömästi puun toiselle puolelle, mikä tekee saaliseläinten etsimiseen saalista etsivien lintujen helpoksi. Muiden muassa lentävät kääntäjiä taitavasti ja kiivetä nopeasti runkoja pitkin ja hyppäämällä oksasta toiseen, mikä vaikeuttaa tällaisen jyrsijän havaitsemista metsässä.

Suojaava vaikutus suojaavaan värjäämiseen ja turkiseen, joka auttaa lentävä orava yhdistymään puuhun. Hämärässä voit kuulla lentävän oravan äänen, joka muistuttaa matalaa eikä kovin kovaa chirpingia. Kylmän kauden alkaessa letaguksen aktiivisuus pienenee merkittävästi.

elinajanodote

Yhteisen lentävän oravan tai lentävän oravan fossiiliset jäännökset ovat olleet tiedossa Miocenen aikana. ”Pienen laskuvarjohyppääjän” keskimääräinen elinikä luonnossa on yleensä noin neljä-kuusi vuotta. Kun nisäkäs huolehtii vankeudessa, hän voi elää paljon kauemmin, noin kymmenen ja kaksitoista vuotta.

Habitat, elinympäristöjen

Lentävät oravat asuvat vanhoissa ja haapaan sekoittuneissa sekametsä- ja lehtimetsäalueissa, ja he tuntevat olonsa hyväksi myös koivumetsissä tai lepakoissa. Maamme eurooppalaisen osan alueella he pitävät mieluummin pitkin suot tai jokia, joissa on leppäkerttuja rannikolla. Flying-kartiot ovat harvinaisia ​​havupuissa.

Siperian alueella tavallinen lentävä orava tai lentävä orava asettuu usein korkean kasvun lehtikuusi kasveihin, ja Länsi-Siperian metsä-steppialueilla se pitää mieluummin nauhametsää tai koivuaita. Nisäkkään pohjoisosassa noudatetaan tulva-alueen kasvillisuutta. Se löytyy myös vuoristoalueilta, mutta vain korkealla metsässä.

Proteiinin ruokavalio

Haihtuvien proteiinien ruokavalion perustana ovat eri lehtipuiden silmut sekä havupuiden, nuorten neulojen ja havupuun siementen kärjet, kuten lehtikuusi ja mänty. Kesällä nisäkkäitä syövät marjakasvit ja sienet. Joskus ohuet ja nuoret kuoret pajua tai haavaa, koivua ja vaahtoa pilkkaavat lentävät oravat.

Tämä on mielenkiintoista! Nisäkäs ei nukkua, mutta kaikkein pakkasina päivinä se humalaa yksinomaan pesän sisällä, ruokkimalla talvivarastoja.

Tärkein ruoka on lepän tai koivun "korvakorut", jotka varastoidaan talvivarastoina onttojen sisällä. Joidenkin raporttien mukaan yhteinen lentävä orava voi syödä myös vastasyntyneitä poikasten sekä lintumunia, mutta ruokavalio vaihtelee huomattavasti elinympäristön perusominaisuuksien mukaan.

Luonnolliset viholliset

Erittäin söpöjä ja pieniä eläimiä luonnollisessa elinympäristössään uhkaa suuri määrä erilaisia ​​vaaroja. Huolimatta siitä, että lentävä orava on tietenkin hyvin ketterä, mutta se ei aina pysty siirtymään pois luonnollisten vihollisten harjoittamisesta. Lynxit ja weasels, sekä martens, frettit, solongat ja saalistushinnoittelevat linnut, mukaan lukien haulikot ja pöllöt, ovat erityisen vaarallisia yhteiselle lentävälle oravalle tai lentävälle oravalle.

Väestö ja lajien tila

Yhteisen lentoravun kokonaismäärä on liian pieni, joten tällaisen harvinaisen alaryhmän Letyaga edustajan metsästys ja Euraasian lentävät oravat ovat tällä hetkellä rajalliset. Tällaisen nisäkkään turkis, kuten tavallinen lento orava, luokitellaan riittämättömäksi arvoksi. Huolimatta turkiksen ulkoisesta houkuttelevuudesta ja pehmeydestä se erottuu hyvin ohuesta ja melko haurasta ytimestä, joka voi suuresti estää sen aktiivista käyttöä.

Vankeudessa lentävät oravat tottuvat hyvin huonosti, koska tällaisen jyrsijän on tarjottava riittävästi tilaa lentämiseen ja hyppyyn.. Niiden aktiivinen pyydystäminen tavoitteena myydä kotitekoinen eksoottinen on kuitenkin hyvin suosittu monilla alueilla. Lentokoneiden yleiset lajit ovat tällä hetkellä huomattavasti vähentyneet joillakin Venäjän alueilla. Tästä syystä lentävä proteiini on lueteltu joidenkin alueiden punaisessa kirjassa, mukaan lukien Tatarstanin tasavallan punaisen kirjan sivut.

Lentävä proteiini

Lentävät oravat (Petauristinae) kuuluvat oravan perheeseen, jyrsijöiden alaisuuteen. Venäjän metsissä asuu tavallinen lentävä orava. Se kuuluu Aasian (Euraasian) sukuisiin oraisiin, joissa yhdistyvät kaksi lajia - yhteinen lentävä orava ja japanilainen (pieni) lentävä orava.

Обыкновенную летягу называют «летучей белкой». Kehon epätavallinen rakenne sallii eläimen paitsi lentää yhdestä puusta toiseen, myös tuottaa monimutkaisia ​​akrobaattisia liikkeitä: suunnitella, suorittaa monimutkaisia ​​ohjauksia ja ilmailua ilmassa, joskus laskeutua samaan paikkaan, jossa lanseeraus tapahtui.

Kotitekoinen lentävä orava

Kotona, jotta nämä eläimet olisivat vaikeita, he tarvitsevat paljon tilaa, jotta he voivat tehdä suosikkitoimintaansa - hypätä ja lentää. Tästä huolimatta monilla eksoottisilla ystävillä on tällaisia ​​lemmikkejä. Niitä on helppo hoitaa, tärkeintä on varmistaa asianmukainen ravitsemus.

Lentävät oravat ovat söpöjä olentoja ulkonäöltään, mutta jos omistaja häiritsee niitä liikaa päivän aikana, se voi helposti vahingoittaa sormea. Kun hämärä tulee, he tulevat entistä mukautuvammiksi ja pehmeämmiksi, mitään siitä ei voi tehdä - yön eläimiä!

Hyvin usein Australian lentävä orava tulee lemmikkieläimeksi, sitä kutsutaan myös sokeriproteiiniksi. Tämä pieni eläin on saanut ansaitun lempinimen, koska se ihastelee makeisia. Jos haluat hemmotella pörröistäsi, osta hänelle erityisiä karkkeja ja sokeroituja hedelmiä. Usein tapahtuu, että orava alkaa itkeä yöllä, aivan kuin pieni vauva. Voit rauhoittaa herkuttelun maukasta karkkia, kun hoito eläin rauhoittuu välittömästi ja palauttaa sinulle hellyyttä.

Kotitekoisten proteiinien ruokavalioon tulisi sisältyä tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, älä unohda lisätä maitotuotteita. Ruoka-aineeseen lisätyt munankuoret tai liitu täydentävät kalsiumia elimistössä. Jos syöt ja ruokit asianmukaisesti lemmikkisi, kotona lentävä orava voi elää noin 12-15 vuotta.

Yleinen kuvaus

Lentävä orava on pieni eläin, jonka pituus on enintään 17 cm ja keskimääräinen paino 125 g. Hänen hännänsä on melko pitkä verrattuna vartaloon ja on 12 cm. Hienolla villalla se yhdistää etu- ja takaraajat ja suoristaa, kun orava hyppää. Tätä kalvoa käytetään laskuvarjojen yksinkertaistettuna versiona. Lentävien oravien pituus voi olla 50 metriä parabolista käyrää pitkin.

Rantaa lentäviltä oravilta jätetään pieni puolikuu luu, joka tukee tätä taittoa. Hännän pinta on peitetty paksulla turkilla. Lentävän oravan pää on pyöreämpi kuin tavallisen oravan pää, eikä korvissa ole harjoja. Kiiltävät mustat silmät ympäröivät tummaa turkista. On 22 hampaita.

Silmien suuri koko ja ulkonema mahdollistavat yökerhon lentämisen. Pehmeä ohut kerros tulee paksuksi ja tiheäksi talvella. Selkäpuolella olevan ihon väri on hopeaa, ja vatsa on harmaa, keltainen sävy. Hännän harmaalla on musta reunus. Sen pääväri on kevyempi kuin muun kehon väri. Hännässä on kevyt villan kampaus keskuksen puolelle.

Vuodenvaihteen myötä myös liigan turkiksen väri muuttuu ja kirkastuu talvella. Kaksi kertaa vuodessa eläimet sulavat. Syksyn irtoaminen alkaa päältä ja pysähtyy hännän kärkeen. Kevätmoltti etenee täsmälleen päinvastoin, alkaen hännästä ja päättyy kruunuun.

Raajojen pitkänomaiset luut, erityisesti jalat ja kyynärvarret, ovat välttämättömiä lentääkseen puiden välillä. Sen käpälät ovat riittävän kehittyneitä ja hyvin sitkeitä, ja takakappaleet ovat huomattavasti pitempiä kuin etuosat. Etujäljissä on neljä sormea, 5 sormea ​​takaraajojen kohdalla, ja istuma-asennossa eläin heittää hännän selälleen.

Alueellinen jakautuminen

Sisäpuolelta tällaisella pesällä on talvella pallomainen muoto ja kesällä pentueen kerros vähenee merkittävästi. Ontelon ulkopuolella on rasvainen ja kipsilevyjä. Venäjän länsiosassa lentävä orava yrittää asettua lähellä suoalaa, jossa leppä kasvaa. Myös eläin mieluummin järviä ja jokia, joissa on vanhoja onttoja.

Lentävien oravien päätoimialana on elintarvikkeiden etsiminen. Suurin osa ruoasta koostuu erilaisista kasveista ja puiden silmuista. Koivun ja lepän korvakorut - tämän eläimen suosikki herkku. Hän jopa tekee varastoja talveksi, piilottaen korvaansa pesänsä sisällä. Kesällä ruokaan syötetään sieniä ja marjoja sekä nuoria versoja.

Oletuksena on, että lentävät oravat pystyvät syömään poikasten ja pienten lintulajien munia. Mutta tärkein tekijä, joka vaikuttaa eläimen ruokavalioon, on leviämisen alue. Venäjän pohjois- ja länsipuolella lentävä orava tyydytetään talvella vain lehtipuiden varastoilla.

Sosiaaliset ominaisuudet ja lisääntyminen

Lentävät oravat elävät pääsääntöisesti pesissä. He eivät muuta pariaan koko elämänsä ajan, eivätkä ne yleensä pääse konflikteihin. Lentävät oravat eivät näytä aggressiivisuutta toisiaan kohtaan, mutta hoitava nainen voi näyttää luonteeltaan nuoria.

Lentämisen lisääntymistä on tutkittu vähän. Vuoden aikana naisella on vain yksi synnytys, ja pentueiden määrä on 2-4 poikasta. Raskauden kesto on 4-5 viikkoa. Ensimmäinen brood on syntynyt huhtikuussa tai toukokuussa. Toinen aika on kesä-heinäkuun lopussa. Poikien huolenpitoa saavat yksinomaan naiset, he opettavat heille myös reittejä saatavilla oleviin ruokalähteisiin.

Juuri syntyneet lentävät oravat ovat kooltaan enintään 5 cm ja paino enintään 7 g. Vastasyntyneiden hännän pituus ei ylitä 1,4 cm.

Elämänsä ensimmäisinä päivinä nuoret ovat sokeita ja alastomia, he saavat näkyjä 15. päivänä. Nuoret ensimmäistä kertaa pesästä puolentoista kuukauden kuluttua syntymän jälkeen. 2-3 päivää tämän tapahtuman jälkeen nuoret lentävät oravat tekevät ensimmäiset hyppyjensä ja 50. päivänä ensimmäisen suunnittelun. Tästä lähtien he ovat täysin itsenäisiä ja alkavat elää erillään vanhemmistaan.

Mutta jos kasvatusajan oli oltava tulevien pakkasaikojen aikana, nuoret jälkeläiset pysyvät vanhempiensa kanssa talvella, ja usein he yöpyvät samassa ontossa.

Vankeuden pitkäikäisyys vankeudessa voi nousta 13 vuoteen, ja luonnollisissa elinympäristöissä eläimet elävät harvoin yli 5 vuotta. Heidän pääasialliset vihollisensa ovat suuret saaliin linnut. Myös lentävät oravat pysyvät poissa martens ja sables.

Ihmisen vuorovaikutus


Nahkojensa kauneudesta huolimatta lentäviä oravia ei käytetä turkisteteollisuudessa, koska siitä peräisin oleva tuote menettää pian voimansa ja irrottaa. Et voi pitää lentäviä taloja kotona, koska he tarvitsevat hyppyjä, ja rajoitettu asuntojen tila ei salli sen johtaa normaaliin elämään, koska eläin kuolee pian.

Mutta mikään ei estä niiden kasvattamista eläintarhoissa. Tämä vaatii tilavia lintuja. Lisääntymistoiminnan säilyttämiseksi tarvitaan kausiluonteista lämpötilan pidentymistä. Siksi jälkeläisiä odotetaan vain kaduissa olevista eläimistä.

Yleensä lentävät oravat eivät näytä aggressiivisuutta kohti henkilöä, ja hänellä on taipumus jäädä huomaamatta. On kuitenkin tapauksia, joissa naiset hyökkäsivät jälkeläisiä häiritseviin ihmisiin.

Joskus lentävät oravat asuvat lähellä ihmisen asuinpaikkaa. Talvella he tulevat ruokkimaan viljaa.

Mielenkiintoisia faktoja

  1. Kun orava löytää pähkinän, se rikkoo sen päästä ytimeen. Lentävä orava poraa kuoren reikää tähän tarkoitukseen.
  2. Eläimen kehoa suunniteltaessa muodostuu trapetsikuvio. Taka- ja takaraajat puristetaan toisiinsa, etujalat ovat laajalti toisistaan. Kalvojen kireyden muuttaminen mahdollistaa sen, että flyer voi suorittaa ohjauskoneistoja ja kiertää runkoa 90 astetta. Jarruta eläimiä hännän avulla. Laskeutumiseen lentävä orava laskeutuu puunrunkoon kaikkien neljän raajan kanssa ja siirtyy vastakkaiselle puolelleen. Tämän toiminnan ansiosta se on suojattu suurilta saalista.
  3. Lentokoneiden jälkiä on lähes mahdotonta purkaa maahan, koska lentävät oravat menevät hyvin harvoin. Harvinaisissa tapauksissa jäljellä olevat jäljet ​​eivät eroa paljon oravasta. Jopa asiantuntija ei aina näe eroa.
  4. Ennen hyppäämistä lentävä orava rullaa pieneen kertakäyttöön ja sitten, kun hänen raajansa lepää puussa, suoristaa hänen ruumiinsa jyrkästi ja ohjaa tassut eteenpäin. Lennon aikana kehon pinta kaksinkertaistuu suoritetun ihon taittumisen takia.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org