Lintuja

Zelenushka - kuvaus, elinympäristö, mielenkiintoisia faktoja

Pin
Send
Share
Send
Send


Kaikki planeettamme asukkaat ovat kauniita ja monipuolisia omalla tavallaan. Mutta erityisesti erottuva lintuluokka. Nämä olennot ovat levinneet ympäri maailmaa ja koristavat jokaista maan kulmaa.

Linnut ovat luokan eläimiä, joilla on vakio ruumiinlämpötila. Ne on sovitettu lentoliikenteeseen ja lähes kaikilla on höyhenet. Linnuilla on suuri merkitys maapallolla, koska ne tuhoavat hyönteisiä, ja monien heistä laulaminen on yksinkertaisesti hämmästyttävää. Tänään on noin 9000 lintulajia.

Finch-lintujen perhe on erillinen ryhmä lintuja, jotka erottuvat kauniista ja kirkkaasta höyhenestä. Nämä linnut ovat hyvin koristeellisia, joten niitä pidetään usein häkissä. Perheen kirkkain edustaja on tavallinen tavallinen. Tämä lintu on varpunen koko, mutta hyvin kaunis. Hänen ruumiinsa on peitetty ohuilla höyhenillä, mikä edistää nopeampaa ja helpompaa lentoa.

Zelenushka on lintu, jolla on suuri lyhyt nokka. Kehon kirkas väri sisältää keltaisia, vihreitä, harmaita sävyjä ja hännän oliivi ja musta. Hän itse on hieman yli 15 senttimetriä ja siinä on lyhyt hännän ja kevyiden siipien nosto. Tämä perhe asuu suurimmassa osassa Euroopan aluetta, asuu Iranin pohjoisosassa, pienessä Aasiassa ja pienessä osassa Afrikkaa. Zelenushka on lintu, joka asettuu tiheisiin trooppisiin metsiin, pensaikkopaksuihin, metsän reunoihin, lehtimiin. Se löytyy puutarhoista, puistoista ja muista vastaavista paikoista.

Zelenushka on lintu, jonka juuret (kuten muutkin linnut). Hänellä on useita alalajeja, mutta niitä ei löydy kaikista edellä mainituista alueista. Näiden lintujen lisääntymisjakso kulkee melko nopeasti. Aluksi mies laulaa naiselle kauniin pitkän melodian. Sitten, jos muodostetaan pari, naaras vie välittömästi pesän rakentamisen, asettamalla sen korkealle puuhun. Pesän järjestämisessä linnut käyttävät lähes kaikkia luonnossa käytettävissä olevia materiaaleja: sammal, ohut oksa, kuori, ruohonterät, villa, höyhenet. Pesä saadaan hyvin vahvan ja kestävän kulhon muodossa, koska munien munintaprosessi on erittäin tärkeää lintujen kannalta.

Muuraus sisältää pääasiassa 4 munaa. Luukku kestää jopa kaksi viikkoa, ja tänä aikana mies huolehtii kumppanistaan, tuo ruokansa ja materiaalinsa pesän eristämiseen. Maailmalle syntyneet poikaset ruokkivat pääasiassa hyönteisiä, joita heidän vanhempansa toimittavat heille. Kypsytyksen jälkeen poikaset lentävät pois pesästä, kerääntyvät paimentolaisten parviin ja poistuvat kotipaikoistaan. Ja vanhemmat alkavat jälleen valmistautua uuden jälkeläisen esiintymiseen.

Zelenushka on hyvin varovainen, ujo ja epäluotettava lintu, joten se ei usein putoa saalistajien käsiin. Samoin valokuvaajille on vaikeaa ja vaikeaa. Jos analysoit venäläisten lintujen kuvia, näet, että tämän linnun valokuvat ovat melko harvinaisia. Ketterä ja ketterä viheriö on hyvin harvoin suostunut kuvaamaan. Tästä huolimatta tällaisia ​​lintuja pidetään usein kotona häkissä lemmikkinä. Heistä tulee suuria ystäviä sekä lapsille että heidän vanhemmilleen.

Lintujen kuvaus

Linnun ulkonäkö korreloi sen nimen kanssa, koska se on ominaista sen kirkkaankeltaisten ja vihreiden sävyjen luonteenomaisesti, joka on saanut auringon laskuöljyn, joka aiheutti sen nimen. Lintujen tavallisessa "olohuoneessa" on usein reunus, jossa on vastakkaisen keltainen väri.

Rungon koon mukaan vihreät lehdet ovat pienikokoisia lintuja. Selvyyden vuoksi niitä verrataan varpaisiin, joiden koko on tuskin suurempi.

Mitä muita ominaispiirteitä ovat tämän lajin linnut? Ensinnäkin vihreät pellot ovat melko suuren pään, paksun nokan, vaaleanvärisiä, ja tiheän ruumiin omistajia. Toiseksi lintu on kaventunut ja tummempi. Jos tarkastelemme yksittäisiä höyheniä, voimme huomata niiden värien jakautumisen heterogeenisyyden: lopulta ne tulevat kevyemmiksi. Linnun silmän iiris on maalattu eri sävyillä. Aikuisen yksilön paino ei ylitä 35 grammaa, kehon pituus vaihtelee usein alaluokasta riippuen yleensä 18 cm: iin.

Lintujen jakelualue

Tämän lajin edustajat osallistuvat kausivaihteluihin, joihin he käyttävät tarvetta odottaa talvikaudella eteläisillä leveysasteilla. Kuten aiemmin todettiin, linnun laulaminen erottaa sen muista linnuista. Voit kuulla vihreän äänen kevään ensimmäisinä kuukausina. Lintujen suurin aktiivisuus saavutetaan kuitenkin huhtikuussa ja toukokuussa, mikä johtuu parittelukauden alkamisesta, joka on tärkeä kaikille eläville organismeille. Laulun musiikin musikaalisuus ja melodisuus saavutetaan trillien, tweettien ja chirpingin taitavan vuorottelun kautta. Äänen pituus ja äänenvoimakkuus voivat luoda vaikutelman, että viheriö ei ole kiire, laulaa yksitoikkoisesti.

Tällainen laulaminen alkaa miespuolisesti. Ennen aamunkoittoa miehet lähtevät lähimmän puun korkeimpiin haaroihin ja johtavat äänekkäästi hänen melodiaan. Jotta houkuttelisi räjähdysten ja lintujen chirpingin, niihin liittyy lentoonlähdöt, jotka nostavat sitä lehtien yläpuolelle. Tällä tavalla mies osoittaa värisävyjen monimuotoisuutta. Jos linnut syövät, heidän rullansa on pieni pilli.

Lintujen ravitsemus- ja kasvatusominaisuudet


Ruoka, osa ruokavaliota zelenushek, osoittaa niiden yksinkertaisuuden. Ravitsemuslintujen perusta on suosittu veganismia, itäävän vehnän keskuudessa. Lisäksi linnut ovat mielellään peck siemeniä, ruohoa ja silmuja. Joskus he kiinnittävät huomiota hyönteisiin. Jos suuri siemen löytyy, ennen tämän syömistä tämän lajin edustajat kuoriutuvat ensin huolellisesti ja vähentävät sen kokoa. Jos mahdollista, linnut eivät laiminlyö herkkuja, joista suosikki on katajanmarjoja.

Kevään alkaessa linnut alkavat kasvattaa. Naisten rakennus tapahtuu pesäkkeillä. Heidän lintunsa asetetaan puihin. Tärkein edellytys, että linnut yrittävät tarkkailla tulevaa pesäpaikkaa, on sen etäisyys ihmisistä. Siksi vihreiden pesiöiden pesät voivat näkyä noin 5 metrin päässä maan pinnasta. Pesän muoto on kuin kulho, joka on kudottu pienistä oksista ja juurista, peitetty ruoholla, lehdillä ja sammalilla. Äskettäin syntyneessä pesässä naarasvihreä sisältää munia, jotka on maalattu vaalealla ruskealla värillä, joiden lukumäärä ei ylitä 6 kappaletta. Vihreiden alueiden inkubointiaika kestää noin 14 päivää. Naisen syöttäminen on uros. Poikasten syntymän jälkeen ruoan uuttaminen ja elintarvikkeiden etsiminen kaatuvat myös uroksen hartioille.

Lintujen lento

Maaliskuussa linnut valmistautuvat kevään lentoon. Zelenus-populaatioiden elinympäristöissä tänä aikana kuullaan voimakkaita ryömiä, mikä merkitsee lintujen nopeaa muuttumista. Kesä- ja heinäkuussa yksilöt ryhmitellään ja parviin, joka etsii ruokaa kaupunkien laitamilla, jossa metsät ovat kasvaneet ja kentät levinneet.

Tärkein lento saavutetaan vihreällä zealotilla, kuten muilla lajeilla, syksyn aikana. Siirtyminen tapahtuu yleensä syyskuussa tai lokakuussa. Harvinainen tapa on lintujen parvi, joka jatkaa "matkaa" talvikuukausina. Tärkein kriteeri lintujen uuden elinympäristön valinnassa on elintarvikkeiden määrä. Maahanmuuton aikana viherkasvi säilyy kolmen kuukauden ajan.

Elämä vankeudessa


Zelenushek-ihmisten pyytämiseen on ennakkotapauksia. Hänen samankaltaisuus Kanariansaarten kanssa ja selkeä ääni tulivat usein vankeudessa pidätykseen. Luottamukselliset linnut, joita kutsutaan ”metsäkanariksi”, on helppo harjata, elää rauhassa häkissä. Lintujen "vankeuteen" sopeutuminen kestää useita viikkoja. Sen päättymistä voidaan arvioida sen perusteella, että lintu alkaa laulaa. Heidän on helpompi sopeutua, jos he elävät häkissä muiden omien lajiensa jäsenten tai muiden ystävällisten lintujen kanssa, jotka eivät uhkaa vihreiden puiden elämää ja terveyttä. Zelenushkas itse erottaa rakkaudestaan. He eivät riitä ja pääsevät helposti yhteen naapureiden kanssa.

Ne ruokkivat lintuja hienoksi hienonnettuja hedelmiä, viljaa tai jyväsekoituksia, kasvien siemeniä sekä marjoja. Kiinnitä huomiota! On tärkeää, että höyheneläimillä on aina puhdas ja raikas vesi, koska se on olennainen osa ruoansulatuskanavan normalisoitumista.

Keskimäärin linnut elävät pitkään - vihreän elinikä on 8 vuotta. Tämä riippuu kuitenkin suoraan niiden olosuhteiden laadusta, jotka omistajat luovat heidän valvonnassaan olevalle lintulle. Jos hoidat lintua huolimatta tärkeistä säännöistä, se voi miellyttää sinua 12 vuotta.

Mielenkiintoisia faktoja

  • Luonnollisessa elinympäristössä voidaan tunnistaa useita vihreiden pyöreiden alalajeja. Tällä hetkellä tutkijat ovat kahdeksan.
  • Kun poikaset vahvistuvat, nainen vaihtaa pesänsä. Siksi hän alkaa 20 päivän kuluttua rakentaa uuden ”oleskelupaikan”. Tänä aikana miehet hoitavat poikasia.
  • Luonnonvaraisissa vihreissä on vihollisia. Pikku lintu on uhattuna hirvillä, jotka tuhoavat pesiä ja tuhoavat jälkeläiset ja estävät sen syntymästä.
  • Greenfinch lintu꞉ kuvaus ulkonäöstä

    Rungon pituus vaihtelee 14: stä 17 cm: iin, keskimääräinen paino on 25 g. Siivet ovat noin 9 cm, ja niiden pituus on 26-30 cm, lintulla on tiheä rakennus, kartiomainen nokka, pienet mustat silmät ja lyhyt hännän lovi. Useimmissa höyhenöissä on oliivinruskea väri, jossa on tummat aivohalvaukset selässä ja keltainen-vihreä rinta. Siivissä on kirkkaan keltainen raita. Vihreiden alueiden uros- ja naaraspuolisia lintuja on vaikea erottaa toisistaan, mutta jälkimmäisellä on yleensä himmennettävä väri.

    Elinympäristö ja käyttäytyminen

    Vallitseva eläin havaitaan Euroopassa, Iranissa, Aasiassa, Länsi- ja Pohjois-Afrikassa. Lisäksi pieni lintukanta elää Australiassa ja Etelä-Amerikassa. Todennäköisimmin tapaamme Zelenushkaa puistoissa, puutarhoissa, sekoitetuissa ja lehtipuissa harvinaisissa metsissä, lehtoja ja lehtien reunoja. Keväällä he palaavat melko varhain eteläisiltä alueilta, minkä jälkeen he alkavat muodostaa paria. Vaellusten aikana vihreän lintujen linnut, jotka sijaitsevat alla, molt. Tämä prosessi kestää noin 90 päivää.

    Niiden taputus on monessa suhteessa samanlainen kuin lepakot. Linnut kiirehtivät nopeasti ilmassa, jolloin kaaret ovat samansuuntaisia ​​ja vievät jonkin aikaa ennen laskeutumista. Sukelluslennolle on ominaista terävä aspiraatio ylöspäin, sitten eläin tekee useita kierroksia, ja siipiensä ollessa painettuna kehoon, se palaa alaspäin.

    Useimmiten vihreän äänen voi kuulla huhtikuussa ja toukokuussa, kesällä hän laulaa hieman vähemmän. Laulussa on hurjaa trilliä ja hitaasti soitettavaa chirpingia, varsinkin buzzing "vzhzheeeu" ja "dzhzhyyuyuy." Syötön aikana yksilöt kommunikoivat keskenään hiljaisen pillien avulla. Niiden luonnollisessa elinympäristössä elävät enintään 13 vuotta.

    Vihreän kalan lintuannos sisältää sekä eläin- että kasvisruokia. Kesällä se ruokkii pääasiassa hyönteisiä (muurahaisia, toukkia, kovakuoriaisia ​​jne.), Marjojen, kasvien siementen ja silmujen syksyllä. Juniper on suosikkiruokaa vihreälle. Useimmiten se ruokkii viljaa ja siemeniä (vehnä, hirssi, auringonkukka, durra ja raiskaus). Joskus lintu syö thuja- ja setripähkinöitä.

    kopiointi

    Kun pari on muodostettu, naaras alkaa rakentaa pesän. Tätä varten hän valitsee haarukan, joka ei ylitä 6 m. Pesän pohja vankan kulhon muodossa on ohut oksa. Myös vihreän lintujen asunnon rakentamiseen tarvittava materiaali on juuret, kasvulliset fluffit, sammal, ruoho, suuri villa, hevonen ja joskus höyhenet.

    Muuraus koostuu keskimäärin viidestä kerma-valkoisesta munasta, joissa on mustia täpliä, joiden koko on enintään 24 mm. Nainen inkuboi tulevia poikasten omia noin kahden viikon ajan. Tänä aikana mies saa ruokansa. Ainoastaan ​​kuoriutuneet viherkasvit ovat sokeita ja alastomia, mutta uudella jälkeläisellä on vain 14 päivää aikaa lentää pesästä ensimmäistä kertaa. Nestlings ruokkii hyönteisiä ja siemeniä, jotka on aiemmin pehmennyt struuma. Mies ja nainen ovat mukana nuorten ruokinnassa. Nuoret linnut muodostavat parvia ja muuttavat yhdessä. Syyskuussa he suuntautuvat etelään. Vihreiden vihreiden tärkein vihollinen on varikset. He hyökkäävät pesiin, joissa nainen inkuboi munia, ja pilata ne.

    Kotihoito

    Kirkas ulkonäkö ja värikkäät trillit ovat tärkeimpiä syitä siihen, että monet linnoittajat ihastuvat zelenushekiin huoneistoissa. Ihanteellinen elinympäristö sille on tilava häkki, jossa papukaijat pidetään. On syytä muistaa, että viljaeläin tarvitsee ympäri vuorokauden suuren määrän juomavettä. Neste edistää normaalia ruoansulatusprosessia. Siksi häkissä on oltava tilaa suurelle juomarille. On myös erittäin suositeltavaa, että naapuri (saman lajin yksilö tai muu rauhaa rakastava lintu) on koukussa viheriöpuuhun.

    Talvella sitä tulisi ruokkia vihreillä ja lämpimällä kaudella - hedelmillä (pieniä päärynä- ja omenapaloja). Luonnollisessa elinympäristössä lintu syö yleensä aamulla kerran päivässä. Siksi kotona kannattaa noudattaa samaa järjestelmää. Vesi on vaihdettava päivittäin. Lemmikkikaupoissa myytävä kanarian ruoka on myös erinomainen lintuharrastuksiin. Ruokavalion perustana olisi oltava viljaseokset, viljat, siemenet, pähkinät ja marjat. Aina ajoin lemmikkieläin voi hemmotellaan houkutella aterianhermojen toukkien muodossa.

    Sellaisissa tapauksissa, joissa pidätetään vankeudessa, tällaisia ​​tapauksia havaitaan harvoin. Tämä johtuu todennäköisesti eläinten hieman varovaisesta asenteesta tulevia vasikoita kohtaan. Kasvihuoneet elävät kunnollisissa asuinolosuhteissa enintään 12 vuoden ajan. Aluksi uuden talon lintu erottuu äärimmäisestä hiljaisuudesta. Huolellisesti varovaisella vihreällä tontilla pääsee kuitenkin pian eroon pelosta ja alkaa ilahduttaa mestareitaan harmonisilla trilleillä.

    Zelenushkan lintu. Lintujen viherkasvin elintapa ja elinympäristö

    Kevään alkaessa lintujen parvissa, joissa on eri värejä ja ääniä, voi tavata erilaisia ​​lintuja.

    Niistä valtava määrä niitä voidaan pitää hieman pirteä vihreä lintu.

    Tämän lintun soittoäänen ansiosta luonto herää talven unesta. Näistä pienistä olentoista on jotain hämmästyttävää ja viehättävää.

    Kuuntele laulua ja runkoja

    Muinaisista ajoista lähtien ihmiset tulivat tämän ihanan lintun nimeksi, sitä kutsuttiin kanariksi metsästä. Sen juuret vedetään ohikulkijasta.

    Voit tuijottaa, katsellen kuva lintujen vihreäästä. Se houkuttelee silmää, sillä se on kirkkaan keltainen ja vihertävät sävyt.

    Linnun koko ei ylitä pienen varpunen kokoa. Sen erottamiskyky on pää, joka on hieman suurempi ja nokka.

    Häntä hännässä on tummempi, se on kapea ja suhteellisen lyhyt. Höyhenien kärjet ovat väriltään keltaisia.

    Laskussa erottuu sen vaalea väri ja paksuus. Linnun suurella päällä on tummat silmät oikein istutettuina.

    Tiheällä ja pitkällä rungolla on selvästi näkyvissä erillinen lovi. Mies Zelenushka on yleensä värin kirkkaampi.

    Naisilla se on ruskeanharmaa, jossa on oliivinvärinen sävy. Nuorten lintujen höyhenet ovat samankaltaisia ​​kuin naiset, mutta rinnassa se on hieman tummempi.

    Vihannesten lintujen rungon pituus on 17–18 cm ja ne painavat noin 35 grammaa.

    Vihreiden alueiden ominaisuudet ja elinympäristöt

    Luonnossa tätä lintua on useita lajeja. Mutta tuomitsen kuvaus lintujen viheriöistä sen voi helposti erottaa muun muassa sen suuri pää, paksu kevyt nokka, tumma, likainen ja kapea häntä, kellertävät höyhenen kärjet, tummat silmät, pitkänomainen ja tiheä runko.

    Pieni lintu on kahdeksan alalajia. Heidät nähtiin ensin Euroopassa. Hieman myöhemmin heidät tuotiin Etelä-Amerikkaan ja Itävaltaan.

    Linnut laulavat Greenfinchiä miellyttää toisia alkukeväästä.

    Lintu laulaa aktiivisimmin parittelukauden aikana, se putoaa pääasiassa huhti-toukokuussa.

    Laulussa ilmaistut trillit vuorottelevat chirpingin kanssa. Se kuulostaa rauhalliselta ja yksitoikkoiselta, mutta hyvin kauniilta.

    Aikaisin aamulla, mies rakastunut rakastaa korkealla, löytää kodikas paikka korkeimman puun yläpuolella ja alkaa serenade.

    Joskus se lentää ilmaan, mikä osoittaa sen värikkäiden höyhenten kauneuden lennossa.

    Näiden lintujen ruokinta-aikana voi kuulla heidän rullansa, joka muistuttaa hiljaisempaa viheltämistä kuin laulua.

    Paritteluajan päätyttyä vihreät laskeutuvat ja ovat hiljaisia, niitä voidaan huomata ja erottaa vain niiden ulkonäkö.

    Lintu lintu elää useimmiten Euroopassa, Välimeren saarten alueella ja Atlantin valtameren vesillä, Luoteis-Afrikassa, pienten ja Keski-Aasian maissa, Pohjois-Irakin maissa.

    Zelenushka asuu sekoitetuissa ja lehtimetsissä. Syksyllä ja talvella se esiintyy useimmiten muiden härän lintujen ja varpunen parvissa.

    Se on tällä hetkellä nähtävissä lähikaupungeissa. Pesiviin vihannekset valitsevat paikkoja, joissa on pensas tai puumainen kasvillisuus.

    Она может быть, как хвойной, так и лиственной. Главное, чтобы у дерева была густая крона.

    Им не по душе обширные лесные массивы и густые кустарниковые заросли, которые образуют непроходимые чащи.

    Этим птицам комфортно в опушках хвойных и смешанных лесов, в садах и парках. Хвойное мелколесье, рядом с которым находятся поля – самое любимое место зеленушки.

    Ne rakentavat pesänsä noin 2,5 - 3 metrin korkeudella lehtipuusta tai havupuusta, jossa on paksu kruunu.

    Yhdellä puulla voit laskea 2 tai useampia näiden lintujen pesiä. Pesän rakentamiseen käytetään lintuja eri rakennusmateriaaleilla - oksilla, varret ja kasvien juuret.

    Kotinsa ulkopuolella ne on eristetty sammalilla. Greenfinch Nest Merkittävästi poikkeaa kaikista muista pesistä suuren saastumisen jälkeen, kun poikaset ovat syntyneet.

    Asia on, että nämä linnut eivät siedä poikasia poikasten kodeistaan.

    Siksi niiden pesät muuttuvat ajan mittaan likaisiksi ja epämiellyttäviksi raunioiksi.

    Eurooppalainen vihreä lintu kuvassa

    Vihreiden alueiden luonne ja elämäntapa

    Greenfinch lentää kuin lepakko, ja se muistuttaa sitä lennossa. Lento on nopea, kaaret ilmassa ja nousevat siihen asti laskeutuessaan.

    Pystyy yllättämään sukelluslennollaan. Tätä varten lintu nousee äkillisesti korkealle ilmaan, se suorittaa useita kauniita ympyröitä ja taittuu siipensä pitkin kehoaan nopeasti.

    Linnut liikkuvat maan päällä hyppäämällä molemmille jaloille. Eri tyyppiset kasvihuoneet käyttäytyvät eri tavalla tiettyinä aikoina.

    Ne, jotka asuvat pohjoisilla alueilla, mieluummin pesivät ja lentävät lämpimille maille.

    Keskeisillä alueilla tämän lajin lintuja on enemmän, vain osa niistä vaeltaa ja lentää.

    Lähemmäksi etelää on vakiintuneet viheriöt ja jotkut vaeltavat.

    Nämä ovat rauhaa rakastavia, iloisia ja rauhallisia lintuja. He elävät omassa tiukassa maailmassaan ja yrittävät olla koskettamatta ketään.

    Kuvassa lintu pesä vihreää

    Mutta jopa näillä on vihollisensa. Vihreiden vihreiden tärkein vihollinen on varikset. He hyökkäävät häikäilemättä näitä pieniä olentoja ja tuhoavat heidät, eivätkä säästele pesän jälkeläisiä.

    Vihreä ruokinta

    Greenfinch-ravinto ei ole nirso. Näiden lintujen tärkein päiväannos on vehnän ituja, erilaisten kasvien ja yrttien siemeniä, puun silmiä ja joskus hyönteisiä.

    Aluksi ne puhdistavat suuria siemeniä kuoresta. Mutta heidän suosikkinsa on katajanmarja.

    Vankeudessa elävien vihreiden ruokien ruokavalio ei saisi olla erityisen erilainen kuin vapaan linnun ruokavalio. Muutoksen vuoksi voit hemmotella lintua hedelmäviipaleilla.

    Vihannesten sisällön edellytys on veden läsnäolo. Vain suurella määrällä sen lintuja ei ole ruoansulatusongelmia.

    Vihreiden alueiden lisääntyminen ja käyttöikä

    Kevät Greenfly aloittaa parittelukauden. Naiset rakentavat pesiä itseään ja vauvojaan koko päivän.

    He valitsevat paikkoja, jotka ovat kaukana henkilöstä. Maaliskuussa he sijoittivat pesiä 4-6 munaa, valkoisia pimeässä.

    He viipyvät niitä kaksi viikkoa.

    Vauvojen inkuboinnin aikana kaikki tehtävät kuuluvat miesten zelenushekin hartioihin.

    He antavat ruokaa täysin yhdelle naiselle ja sitten pienen poikasten ilmestymisen jälkeen.

    Kolmen viikon kuluttua naaras alkaa rakentaa uutta pesää, ja uros hoitaa poikasia.

    Kaksi viikkoa myöhemmin jo kasvatetut poikaset lähtevät vanhemmasta pesästä ja lentävät uuteen aikuiselämään.

    Niiden keskimääräinen kesto on noin 13 vuotta. Niistä Linnut Moskovan valokuvan lähellä voidaan nähdä ja niitä vihreän viinin kuvaus.

    He eivät vain kerro maskovilaisille kevään saapumisesta, vaan myös ilahduttavat heitä jatkuvasti viehättävällä laulullaan.

    Yleinen viheriö

    Kun talvi päättyy ja kevät tulee, monenlaisten laululintujen joukossa on mahdollisuus tavata erilaisia ​​lintuja. Niiden joukossa on pieni, mutta hyvin kaunis lintu - tavallinen viherkasvi. Hänen laulunsa kuulostaa äänekkäästi, heräämällä luontoa talven unesta. Nämä sulkaiset olentot, joilla on värikäs höyhenpeite, ovat hämmästyttäviä ja viehättäviä.

    Aikaisemmin ihmiset kutsuivat tätä lintua metsäkanariksi kauniin äänensä vuoksi. Kuitenkin tavallinen greenfinch ei ole yökerhon sukulainen, vaan kuuluu passerine-järjestykseen.

    Kuvaus Greenfinch tavallisesta

    ! Tiedemiehet-ornitologit kuljettavat tavallisen vihreänpihan perhekulttuurin suvun sukuun. Ornitologiset tiedemiehet tietävät useita vihreän lajin lajikkeita. Nämä linnut saivat nimensä epätavallisen ulkonäönsä vuoksi: keltaisella reunalla korostetun sävyn väriltään keltainen-vihreä väri.

    Tämä lintu on kooltaan melko pieni, hieman suurempi kuin varpunen.. Se voidaan helposti tunnistaa muun muassa sen ulkonäöstä, ja mikä tärkeintä - väri. Pienellä lintulla on suhteellisen suuri pää ja voimakas, erittäin kirkas nokka. Hännän väri on tumma, lyhyt ja kapea. Höyhenpäät ovat vaaleankeltaisia. Tumman väriset silmät. Runko on tiheä ja pitkänomainen.

    ulkomuoto

    Passerine-perhe, johon tämä lintu kuuluu, on väliaikainen yhteys kaurapuuron ja tavallisen varpun välillä, jonka koko ja käyttäytyminen on samanlainen. Aikuisten keskimääräisten keskiarvojen keskiarvo on 14-17 cm, siipisäde 18-20 cm, lintu painaa noin 25-35 grammaa.

    Zelenushka tavallisella on melko suuri nokka ja lyhyt terävä häntä.

    Tämän pienen lintun ominaista väriä: keltainen-vihreä selkä on usein ruskea raita, joka muuttuu tummiksi siiviksi ja harmaaksi hännäksi, jossa on kirkkaan sitruunan reunus, keltainen ruskea vihertävä sävy ja harmaat posket. Laskutus on paksu, kartiomainen harmaa, alaleuka on punainen, iiris ja jalat ovat ruskeat.

    ! Aikuisten miesten väri on kellertävänvihreä, takana on ruskehtava sävy. Ennen ensimmäistä sulaa miehet ja naiset ovat lähes saman värisiä, mutta hieman kirkkaampia kuin naiset. Mutta muut miehet tulevat tummemmiksi.

    Elämäntapa, käyttäytyminen

    Zelenushka tavalliset ovat hiljaisia ​​ja hiljaisia ​​lintuja, jotka harvoin antavat ääntä. He pitävät mieluummin yksinään, harvemmin pareittain tai pieninä ryhminä puissa, pensaissa tai auringonkukan, hampun ja muiden viljelykasvien aloilla. Aikuiset linnut ruokkivat yleensä maahan. Greenfowl Chicks tuo vain kasvisruokaa.

    Vihreän kanan poikasen perustana ovat erilaiset vihreät, rikkakasvien siemenet, viljat, jotka on kastettu aikuisen linnun ryöminnässä, harvoin siemensiemeniä.

    Eräänlaisena elintarvikelisäaineena kasviperäisiin elintarvikkeisiin voi esiintyä joskus erilaisia ​​hyönteisiä ja niiden toukkia.

    Kesän kesällä vihreät tavalliset perhoset Dachaan ja puutarha-alueet irgi-siemeniä varten, joita he syövät hedelmästä rikkomatta niitä.

    elinajanodote

    Jos pidät tavallisen greenfinderin vankeudessa, sen käyttöikä on jopa 15 vuotta. Vaikuttaa luonnollisten vihollisten, mukavien elinolosuhteiden sekä säännöllisen ja laadukkaan ruoan puutteeseen. Luonnossa viherkasvi tavallinen elämä keskimäärin 7-10 vuotta.

    Takaisin sisältöön

    Habitat, elinympäristöjen

    Vihreä lintu on laajalle levinnyt Euroopassa, Luoteis-Afrikassa, useimmissa Aasiassa, Pohjois-Iranissa.

    ! Se asuu kaikkialla Venäjällä: Kuolan niemen pohjoispuolella etelärajoille, Kaliningradista länteen Sahaliniin itään.

    Zelenushka tavallinen mieluummin asettua paikkoihin, joissa on kasvillisuutta pensaiden ja pienten puiden muodossa, sekametsissä välttämättä tiheällä kruunulla.

    Lintu ei pidä suurista metsäalueista ja liian tiheästä pensasmyrskystä, jotka muodostavat paksuisia.

    Useimmiten tavallisia viherkasvia asuu sekametsän laitamilla, puutarhoissa, vanhoissa puistoissa ja tiheissä pensaissa sijaitsevissa tulvasaloissa.

    Usein lintuja esiintyy matalassa metsässä, pienissä kuusimetsissä tai umpeenkasvuissa, suojelualueilla rinteiden varrella, kenttien ja muiden avoimien paikkojen vieressä.

    Takaisin sisältöön

    Luonnolliset viholliset

    Zelenushka tavallinen - lintu on pieni ja ei liian ketterä, joten se on usein helppoa saalista saalistajille. Siinä on luonteeltaan tarpeeksi vihollisia, se voi olla muita, suurempia lintuja, villikissoja, frettejä ja muita saalistajia.

    Koska nämä linnut ruokkivat maahan, he pääsevät illalliselle ja käärmeille. Kaupunkien olosuhteissa näiden lintujen tärkein vihollinen on varikset. Näiden uhrien joukossa on useimmiten vihannesten poikaset, mutta on tapauksia, joissa varikset hyökkäsivät vanhoja tai heikentyneitä aikuisia lintuja.

    Takaisin sisältöön

    kasvihuoneet

    Aikaisemmin Venäjällä zelenuski kutsui "metsäkanavia". Useimmiten näitä lintuja ei pyydetä erikseen, koska ne putoavat helposti muiden lintujen ansaan. Koska tämä lintu on luonnostaan ​​inaktiivinen, siitä tulee hyvin vankeudessa.

    ! Jotkut miehistä, jotka ovat joutuneet vankeuteen, voivat aloittaa laulamisen melkein välittömästi sen jälkeen, kun ne on asetettu häkkiin, toiset - vain 2-3 kuukauden kuluttua. Erityisesti tavallisia viherkasveja ei kasvateta, koska ne eivät ole suosittuja lintujen ystävien keskuudessa.

    Keskimäärin vihannekset voivat elää vankeudessa jopa 15 vuotta. Zelenushkas voidaan säilyttää sekä tavallisissa häkissä että lintuissa ja yksittäisissä soluissa. Nämä ovat hyvin rauhallisia ja ristiriitaisia ​​lintuja, riitoja naapureiden kanssa häkissä esiintyy hyvin harvoin.

    Takaisin sisältöön

    Yhteinen vihreä, vihreä lintu, sen elämäntapa ja elinympäristö

    Kevään saapuessa saapuu monia erilaisia ​​lintuja, joilla on erilaisia ​​värejä, kokoja ja ääniä. Niistä suuri joukko näet pieni energinen lintu greenfinch.

    Tämä lintu, joka laulaa äänekkäästi, herättää maailman pitkältä talven unilta. Näissä pienoisolennoissa on paljon viehätystä, ja he eivät koskaan lakkaa hämmästyttämästä kaikkia heidän ympärillään.

    Kauan sitten ihmiset kutsuivat tätä pientä lintua metsäkanariksi. Ptahin sukulaiset ovat ohikulkuneita.

    Miten tunnistaa vihreä lintu

    Tämä on pieni lintu. Hänen ruumiin koko on noin 17 senttimetriä pitkä. Ptah painaa puolet kananmunan koosta: noin 20-25 grammaa. Kun viherkasvi leviää siivet, niiden pituus on noin 30 senttimetriä.

    He lempinivät linnun vihreäksi, koska sen höyhenö on kellertävä oliivi ja vihreä sävy. Höyhenet ovat hieman ruskeat selässä. Linnun nokka on harmaa, ja sen alareunassa on hieman punertava sävy.

    Seksuaalinen dimorfismi (naisten ja miesten välinen ero) ilmenee höyhenien värinä: naiset ovat paljon herkempiä kuin tämän lajin miehet.

    Saatu lintu, sävyn värin ansiosta.

    Alueellinen lintujen elinympäristö

    Näiden lintujen valikoima on varsin laaja. Zelenushka levisi lähes koko Euraasian mantereen alueelle. Joskus elää pohjoisilla alueilla, kylmillä talvilla, hän lentää etelään hengissä. Zelenushki asuu Pohjois-Iranissa, Keski-Aasiassa, siirtyy Afganistaniin. Lisäksi vehreän lintu asuu joissakin osissa Länsi-Afrikkaa.

    Poikasien poisto vihreällä - miten se tapahtuu?

    Keväällä saapumisen jälkeen talven jälkeen nämä linnut alkavat parittelua. He vaihtavat äänekkäitä trillejä keskenään. Kun pari muodostetaan, naaras etenee pesän rakentamiseen. Missä tulevat jälkeläiset tulevat näkyviin. Yleensä vihreän pesän pesä rakennetaan enintään 2,5 metrin päähän maasta.

    Kun munat on munittu, naaras yksilö inkuboi heitä, mies ei osallistu tähän prosessiin, mutta hän suojelee huolellisesti perhettään ja on aina lähellä.

    Vihreä lintu on likimääräinen kana.

    Kaksi viikkoa myöhemmin syntyy pieni Zelenushkas. Chicks istuu pesässä noin kaksi viikkoa, jonka jälkeen he alkavat ensimmäiset lennot vapauteen. Tuskin kuoriutuneet poikaset syövät vanhempiensa nokkaan tuomaa ruokaa. On huomionarvoista, että vaikka poikaset alkavat jo itsenäistä elämää pesän ulkopuolella, vanhemmat ruokkivat niitä edelleen.

    Lintujen elinympäristö ja ominaisuudet

    Luonnossa on kahdeksan alalajia tavallista vihreää. Ensimmäistä kertaa nämä pienet linnut löydettiin Euroopassa. Sitten he alkoivat tuoda niitä Itävaltaan ja Etelä-Amerikkaan.

    Lintu asuu pääasiassa Euroopassa, Välimeren ja Atlantin valtameren saarialueilla, Aasian maissa, Irakissa ja Afrikan luoteisosassa.

    Zelenushka, joka asuu pohjoisilla alueilla, siirtyy lämpimille maille ja pesää siellä. Keskeisillä alueilla on tämän lajin enemmän istuvia lintuja, harvoin jotkut linnut lentävät. Etelässä sekä keskeisillä alueilla elävät pienet ja melko pienet prosenttiosuudet nomadista.

    Turvapaikat suosivat lehti- ja sekametsät. Ne vihreät puikot, jotka eivät siirry, näkyvät usein muiden lintujen ja varpunen parvissa syksyllä ja talvella.

    Kylmänä vuodenaikana nämä pienet linnut löytyvät kaupungeista. Pesimistä varten he suosivat paikkoja, joissa on puu- tai pensaskasvillisuutta. Puut voivat olla sekä lehtipuita että havupuita. Mutta niiden kruunun on oltava paksu.

    Vihannekset eivät pidä leveistä metsistä ja tiheistä tiheistä, koska tällaiset tärkkelykset muodostavat läpäisemättömiä paksuuksia, eikä miniatyyrillä ole mitään tekemistä sen kanssa. Nämä linnut tuntevat olonsa mukavasti havupuiden reunoissa, sekametsissä, puistoissa ja puutarhoissa. Greenfinchesin suosikkipaikka on havumetsä, jonka vieressä on kenttä.

    Greenfinch Nest

    Pesät, jotka yleensä purkautuvat kolmen metrin korkeudelle. Voit tehdä tämän valitsemalla havupuut tai lehtipuut, joissa on rehevä kruunu. Yhdelle puulle voidaan sijoittaa yli kaksi lintua.. Talojen rakentamiseen:

    • eri oksaa,
    • puun oksat,
    • eri kasvien varret ja juuret.

    Ulkopuolella he lämmittävät talonsa sammalilla. Vihreät pesät poikkeavat suuresti muista pesistä, varsinkin kun pienet poikaset ovat syntyneet. Syynä tähän on se, että viherkasvit eivät puhdista pesää poikasen pentueesta. Siksi niiden pesät muuttuvat hyvin likaisiksi raunioiksi, jotka eivät haju hyvin.

    Linnunlaulu

    Zelenushka lauluineen ilmoittaa ympärillämme olevan maailman kevään saapumisesta. Enemmän energisiä he laulavat parittelukaudellase alkaa periaatteessa huhtikuussa tai toukokuun alussa. Heidän hyvin äänekäs chirping on yksitoikkoinen, mutta lumoaa niitä, jotka kuulevat sen. Se vuorottelee chirpingiä ja kovia trillejä.

    Parikauden aikana mies alkaa laulaa naaraansa aamusta. Tätä varten hän valitsee korkean ja viihtyisän puun. Mies vie ajoittain ilmaan, jotta se näyttää kaikki kauneutensa ja kirkkaan höyhenensä lennon aikana.

    Kun paritteluaika päättyy, tavalliset vihreät hiljaa ja hiljaa. Sitten ne voidaan erottaa muista linnuista vain ulkonäöltään.

    Elämäntapa ja tavanomaisen viheriön luonne

    Greenfinchin lento voidaan verrata lepakon lentoon: niiden lennot ovat hyvin samankaltaisia. Tämä lintu lentää hyvin nopeasti, kun se lyö ja suorittaa erilaisia ​​kaaria ilmassa. Tämä tapahtuu, kunnes se laskeutuu.

    Tämä lintu voi iskeä sukelluslennollaan. Tätä varten se nousee äkillisesti korkealle ilmaan, jossa se muodostaa parin kauniita ympyröitä, minkä jälkeen se tasoittaa siivet pitkin kehoaan ja pyörii. Linnut liikkuvat maan päällä hyppäämällä molemmille jaloille.

    Zelenushkie käyttäytyy eri tavallaja käyttäytyminen vastaa vuodenaikoja.

    Nämä pienet linnut ovat hyvin rauhallisia, iloisia ja rauhallisia. He elävät pienessä ahdasmaassaan ja eivät halua koskettaa ketään.

    Tästä huolimatta tällaisilla pienillä rauhaa rakastavilla lintuilla on myös vihollisia. Tärkein on varis. Varikset hyökkäävät vihreät, tuhoavat heidät ja heidän jälkeläisensä.

    Power Zelenushkas

    Ruokinnassa linnut ovat täysin nirsoilevia.. Periaatteessa ruokavalio sisältää:

    1. vehnän taimet
    2. erilaisten yrttien ja kasvien siemenet
    3. puiden silmut
    4. hyönteisiä.

    Ennen kuin syödä siemeniä, he puhdistavat sen kuoresta. Nämä pienet vihreät liinavaatteet ovat erittäin ihastuneita katajanmarjoille.

    Jos zelenushka asuu vankeudessa, sen ruokavalion pitäisi olla, kuten vapailla linnuilla. Jos haluat lintua, voit antaa sille erilaisia ​​hedelmiä. Mutta älä unohda, että hänellä on oltava suuri määrä vettä häkissä. Toisessa tapauksessa voi esiintyä ruoansulatusongelmia.

    Zelenushka (Carduelis chloris): tyypit, valokuvat, ääni ja mielenkiintoisia faktoja

    Zelenushka on pieni laululintu, lehtimetsän ja sekametsän asukas, joka tunnetaan myös metsäkanarina makean äänensä vuoksi. Mutta sen päänimi - tavallinen tavallinen vihreä - osoittaa ensinnäkin tämän lintun epätavallista ja kaunista höyhenää.

    Siksi ei ole vaikeaa tunnistaa vihreää pihaa muiden puutarhojen, metsien ja puistojen asukkaiden keskuudessa: viherkasvit ovat tavallista pienemmät kuin varpunen (keskimääräinen kehon pituus on noin 15 cm, paino on 20-30 g, siipien pituus on jopa 30 cm).

    Vihreää pientä erottaa myös suuri nokka, lyhyt terävä kärki, tummat helmet ja tyypillinen väri: keltainen-vihreä selkä muuttuu tummiksi siipiksi, ja tuhkainen häntä, jossa on kirkasta sitruunavuorea, keltainen ja vihreä sävy, harmaat posket.

    Härkäperhe, johon vihreääni kuuluu, on välissä puuron ja varpun välillä, johon se on monin tavoin samanlainen.

    Virran ominaisuudet

    Ruokavalion mukaan viherkasvi viittaa tyypillisiin rakeisiin lintuihin.

    Hän syö parhaiten erilaisia ​​siemeniä, viljaa (hirssi, durra, rypsi, vehnä, auringonkukka), marjoja, voi syödä setri-pähkinöitä, thuja-pähkinöitä, katajanmarjoja, mutta jälkimmäinen hänelle on pikemminkin herkku kuin tavallinen ruoka.

    Zelenushka voi myös syödä eläinperäisiä elintarvikkeita (muurahaiset, kovakuoriaiset, toukat). Kotona vihanneksia ruokitaan hedelmillä ja marjoilla ja talvella vihreillä. On erittäin tärkeää, että vehreällä on suuri määrä vettä.

    Vihreän siemenen leviäminen luonnossa

    Luonnonpuiston luonnollinen jakautumisalue sisältää Euraasian, Pohjois-Afrikan.

    Кроме того, птица была завезена в Южную Америку и Австралию.

    Излюбленные места обитания зеленушки – это смешанные леса, перелески и сады с не слишком густыми зарослями. Но при этом для гнездования птица подыскивает деревья с густыми кронами. Siksi Zelenushku löytyy usein kaupunkipuistoista tai maaseudusta.

    Zelenushka kotona

    Melko usein vihreä kaali tavallinen tulla lemmikkieläimiä. Tähän on useita syitä. Ensimmäinen niistä on tietysti niiden ulkoinen kauneus ja kyky miellyttää isäntänsä värikkäillä trilleillä.

    Toinen, vähemmän tärkeä syy on lintujen hoidon vaatimattomuus ja helppous kotona.

    Vihreälle tykille tarvitaan tilava, keskikokoinen häkki, jossa on suuri juomakuppi (kuten kaikki rakeiset linnut, normaalin ruoansulatuksen vuoksi, vihannesten täytyy juoda paljon vettä). Tavallinen häkki, kuten papukaija, lähestyy.

    Zelenushku ruokki kerran päivässä aamulla. Vesi on vaihdettava säännöllisesti. Elintarvikkeiden osalta voit käyttää samaa seosta kuin kanariansaarilla. Vihannesten ruokavalion perustana ovat: erilaiset siemenet ja viljat, viljaseokset, pähkinät, vihreät tai hedelmäpalat (päärynä, omena), marjat. Joskus on mahdollista hemmotella vihreitä vieheillä, esimerkiksi jauhojen mato-toukkien kanssa.

    Pesät ja poikaset

    Luonnollisissa olosuhteissa vihreiden narttujen nartut tekevät pesänsä, minkä jälkeen he huhtikuussa-toukokuussa asettavat neljästä kuuteen beigeä munaa, joissa oli tummat täplät. Sitten kaksi viikkoa naaraat luukuttelevat munia ja sama aika on tarpeellinen poikasten kuoriutumisen jälkeen lentääkseen pois pesästä ja aloittamaan itsenäisen elämän.

    Laulu zelenushek

    Ylivuoto riehuvat trillit - näin miehet vihreät ruusut lauloivat alkukeväästä ja sitten - parittelukauden aikana ja koko kesän ajan. Lintua erottavat luonteenomaiset humming-äänet ovat harmonisesti yhteenkuuluneet lauluunsa.

    Laulunsa suorittamiseksi mies asettuu puun päälle, jonka jälkeen hän laulaa äänekkäästi, joskus jatkaa lentojaan. Pelottavuutensa vuoksi vihannekset pysyvät joskus vankeudessa vankeudessa, mutta ajan mittaan ja kotona he alkavat laulaa.

    Lintujen ystävät ja kauniit trillit arvostavat varmasti Zelenushkasia.

    Goldfinch (kuva lintusta): herkkuja soittoäänellä, flaunts kirkkaan höyhen

    View: Goldfinch (Carduelis)
    perhe: peipot
    järjestys: varpuslinnut
    luokka: lintuja
    tyyppi: sointu
    alatyyppi: selkärankaiset
    Mitat:kehon pituus: 12 cm: 13-20 g

    elinikä: vankeudessa - jopa 27 vuotta, vapaudessa - jopa 9 vuotta

    Iloinen ja fiksu kultahousu on rakastettu paitsi laulamisesta ja kirkkaasta höyhenestä. Tämä lintu on koulutettavissa, sitä voidaan opettaa kuljettamaan vettä ämpäriin, lyömään se ulos juomasta tai vetämään onnen lippu laatikosta

    Iloinen ja fiksu kultahousu on rakastettu paitsi laulamisesta ja kirkkaasta höyhenestä. Tämä lintu on hyväksyttävissä koulutukseen, sitä voidaan opettaa kuljettamaan vettä ämpäriin, lyömään se ulos juoma-astiasta tai vetämään onnen lippu laatikosta.

    Suojalasit, kuten puutarhat, lehtipuutarhat, kevyt metsät. Lentää talvelle lintujen lämpimissä reunoissa ei ole kriittinen. Vaikka jotkut heistä lähetetään etelään, useimmat heistä jäävät yleensä kotiinsa

    ominaisuus

    Goldfinches-suvussa erotellaan useita lajilajeja:

    • goldfinches: mustavalkoinen, harmaasävyinen, rasvapohjainen, jemeni,
    • Chizhi: tavallinen, pieni, mänty, amerikkalainen, keltainen kasvot, tulinen, sis Lawrence,
    • Napauta tanssia: tavallinen, vuori, tuhka, tämä ryhmä voi sisältää samanlaisia ​​mustia linssejä,
    • viherpeippo: yleinen, keltainen rinta, kiinalainen Ussuri.

    Goldfinchin laulu on täynnä erilaisia ​​ääniä. Sen pääpiirre on innostus ja hauskaa. Näyttää siltä, ​​että lintu Goldfinch keksittiin nostamaan mielialaa. Valokuva ja kuvaus tästä leimasta eivät jätä ketään välinpitämättömäksi, ja vielä enemmän hänen laulunsa!

    On vaikea rajoittaa monista eloisista epiteeteistä, jotka kuvaavat, miten kultahuppu näyttää. Kuvia tästä suloisesta komeasta vain lumoavasta! Tunnistat linnun kirkkaasta höyhenestä.

    Tärkeimmät ominaisuudet

    Goldfinchesille on ominaista eleganssi, kyvykkyys ja liikkuvuus. Vain tissi voi voittaa tämän acrobatin lasagnassa. Kullanvihreä voi tarttua ohueseen oksaan, ja ripustaa siihen rauhallisesti siemenet avoimesta leppäkartiosta tai poistaa toukkia tai toukkia lehtisestä tai alkuunsa.

    Goldfinches pitää pieniä parvia, ainoa poikkeus on pesäaika. Lintu laskeutuu maahan vain harvoin, vain juoda.

    Mielenkiintoista! Albino-kulta-lintu, jonka kuva voi viittaa siihen, että se on erillinen lintulaji, oli seurausta geenimutaatiosta. Siihen kuuluu myös kulta-melanisti.

    Kullanvihreä voi tarttua ohueseen oksaan, ja ripustaa siihen rauhallisesti siemenet avoimesta leppäkartiosta tai poistaa toukkia tai toukkia lehtisestä tai alkuunsa.

    Melodious trills annetaan vain miehillä. Naiset myös laulavat, mutta eivät niin kauniita, äänet, joita he tekevät, ovat enemmän kuin chirping eivätkä niin monipuolisia. Jos sinulla on kultakala, voit nauttia keväästä kotona lähes koko vuoden - lintu hiljaa vain sulan aikana.

    Mielenkiintoista! Goldfinch laulaa vain yksinäisyydessä, mikä ilmentää tyttöystävän ikävystymistä. Jos käytät naarasta häkkiin, laulaja hiljaa, koska hänellä on tärkeämpiä asioita.

    Kultasäiliöön voidaan antaa rakeisiin lintuihin tarkoitettu tavallinen viljaseos rehuna. Tärkeää on öljykasvien korkea pitoisuus siinä.

    Kultasäiliöön voidaan antaa rakeisiin lintuihin tarkoitettu tavallinen viljaseos rehuna. Tärkeä asia on siinä oleva öljysiementen korkea pitoisuus. Nämä linnut rakastavat pellavan, rapsin, hampun, auringonkukan, takia, seesamin ja safloorin siemeniä.

    Sisällytä ruokavalioon erilaisia ​​pähkinöitä, erityisesti mäntyä, lisää tähän männyn ja kuusen siemeniä.

    Öljykasvien rehun lisäksi kaurahiekka, hirssi, kanariansiemen. Hyödyllisiä heille ovat rikkakasvien siemenet - ohdake, voikukka, ruusukukka ja sikuri.

    Lisää viljaan erilaisia ​​vihreitä, joiden joukossa pitäisi olla nuoria havupuita. Myös talon taimet rakastavat kaikenlaisia ​​viljaa ja kosteita kasveja hyönteissyöjille. Tarjoa lemmikkieläinten ant-munia ja aterian matoja.

    Syötä suljettu laulaja vähintään kahdesti päivässä. Jos kultahiomakoneen hämärtyminen heikkeni, se tarkoittaa, että ruokavaliossa oli virheitä. Varmista erityisesti, että sulatusjakson aikana kultahihna saa riittävästi mineraalikomponentteja.

    Mineraalilisät olisi lisättävä pääsyöttöön:

    • karkea hiekka,
    • aktiivihiili tai tuhka, t
    • savi,
    • shell rock
    • raaka muna kuoret,
    • I liitu.

    Syötä suljettu laulaja vähintään kahdesti päivässä. Jos kultahiomakoneen hämärtyminen heikkeni, se tarkoittaa, että ruokavaliossa oli virheitä. Varmista erityisesti, että lintu saa riittävästi mineraalikomponentteja varsinkin sulamisjakson aikana.

    Olkoon niin, että kulta-astioiden parittumiskausi alkaa aina myöhään keväällä tai alkukesällä. Ja joka vuosi naaras kultahuppu voi koota kaksi kytkintä

    pesintä

    Pesät ovat erittäin vahvoja, tukevia, ne näyttävät paksuilta kulhoilta, juurista vääntyneinä, ruohon terinä, rintakehän kuituja, jotka on kudottu yhteen hämähäkiverkkojen kanssa. Ulkopuolelta pesä on peitetty hyönteisillä, sammalilla ja jäkälillä.

    Mielenkiintoista! Yhdessä kasvitieteellisessä puutarhassa löytyi kullan pesä, joka oli tehty muovilevyistä kasvien nimillä.

    Pesän tärkein rakentaja on naaras. Hän etsii sen korkealle puulle, joka on kaukana rungosta. Huhtikuun lopussa ”rakastajatarilla” on 4-6 mustaa tai vihertävää munaa, jotka on koristeltu tummilla täplillä. 12 - 14 päivän pesimisen jälkeen poikaset ilmestyvät, jolloin pesä jää 2-3 viikon kuluessa.

    Goldfinch on yksi harvoista luonnonvaraisista linnuista, jotka ovat tottuneet elämään kotona. Lisäksi lintu asuu vankeudessa paljon pidempään kuin luonnossa, asianmukaisella hoidolla

    ja jalostukseen

    Mielenkiintoista! Goldfinchit tottuvat helposti elämään vankeudessa. Samaan aikaan lintu voi liittyä niin omistajansa luo, että kun se vapautetaan, se voi palata henkilöön, suosimalla yhteiskuntaa vapauteen.

    Hyvinvointia varten kultakala tarvitsee tilavan häkin. Hän voi turvallisesti tulla toimeen muiden lintujen kanssa, mutta tätä varten meidän on valmisteltava tilava lintu. Ajoittain kultahousun pitäisi sallia lentää talossa.

    On tärkeää! Häkin puhdistamiseksi on vaihdettava uimavesi ja juomakammio päivittäin. Kesällä tämä menettely tulisi suorittaa kahdesti päivässä.

    Koottu kultahousu alkaa laulaa parin kuukauden kuluttua. Jos lintu lyö häkissä, ripusta se ensin kolmelta puolelta valkoisella aineella, jotta kullanvihreä tuntuu mukavammalta.

    Puhdistusprosessissa olisi hyvä kaada häkin rauta- ja muoviosat kiehuvalla vedellä ja desinfioida puiset osat erityisellä työkalulla. Reiät ja urat ansaitsevat erityistä huomiota, kun puhdistus - loiset rakastavat lisääntyä siellä. Häkissä oleva ahven on puhdistettava viikoittain, koska hiekkaa ja paperia muutetaan, kun se likaantuu.

    Koottu kultahousu alkaa laulaa parin kuukauden kuluttua. Jos lintu lyö häkissä, ripusta se ensin kolmelta puolelta valkoisella aineella niin, että kullanvihreä tuntuu mukavammalta.

    Ja nyt tarjoamme arvioida tämän kirkkaan höyhen taiteilijan taitoa.

    Goldfinch lintu: ulkonäkö

    Kun runko on hieman pidempi kuin 19 cm, kultahihna painaa vain 20 grammaa, joskus enemmän. Tämän vauvan siipisäiliö on melko suuri - jopa 25 cm, mutta se on pieni, mutta siinä on tiheä, kompakti kultaharkkoja, joilla on paksuin ja tihein höyhenpeite.

    Goldfinderin kaula on lyhyt, nokka ei ole kovin pitkä, terävä lopussa. Goldfinch on monivärinen lintu, jonka voi helposti tunnistaa pään värin mukaan: se on musta, valkoinen tai kirkkaan punainen. Vaahdon päällä olevissa höyhenpeitteissä vallitsevat kahvin ja maidon, sinisen, keltaiset ja violetit värit.

    Päälajien elinympäristön kuvaus

    Yleisin kultaharkkojen edustaja on mustapää: kruunu ja pään selkä ovat välttämättä mustia. Musta nenälihaa voidaan laulaa lähes kaikkialla Euroopassa, Siperian länsipuolella, Aasiassa.

    Harmaat kultaharkot, joidenkin ornitologien mielestä mustanpunainen alalaji. Se poikkeaa sen miehestä, jonka musta pää on sen koossa (suurempi) ja että siinä on laaja kirkas punainen nauha nokkaansa, miehillä on leveä, ja naiset ovat kapeampia. Siperian eteläosassa, Altaan itäpuolella ja Kazakstan-steppeillä, lähes koko Keski-Aasiassa, Pohjois-Intiassa - tämä on sen elinympäristö.

    Vaikka se ei ole yhtä yleistä kuin musta-otsikko, se on harmaakärkisen kultaharjan kuva, joka löytyy useimmiten oppikirjoista ja erikoislehdistä.

    Linnet on mielenkiintoinen, koska miehillä on otsa, rinta ja kruunu - karmiini-värillinen (punainen vaaleanpunainen), hampun naiset näyttävät vaatimattomammilta: vatsa ja sivut ovat valkoisia, loput harmahtavat, punainen väri ei ole lainkaan. He asuvat lähes koko Aasian ja Euroopan, Afrikan pohjois- ja länsipuolella.

    Goldfinch Greenfinch sai nimensä sävytyksen värin takia: lähes kaikki sen runko on ruskea-oliivi, kevyempi vatsallaan. Pieni ja Keski-Aasia, lähes koko Eurooppa, kaikki Pohjois-ja Länsi-Afrikka ovat paikkoja, joissa voit tavata Zelenushkan.

    Kun kultakala rakastaa elää ja mitä he syövät

    On helpompi sanoa, missä kultaharkot eivät halua elää - nämä ovat tiheitä metsiä, joissa on tiheitä tiheitä. Kaikkien lajien gnocchit rakastavat harvinaisia ​​metsiä, avoimia tiloja, joissa on kokouspuistoja, tulvatasoja ja jokilaaksoja, kaupunkipuistoja (jos istutuksia ei ole liian usein).

    Kaikkien lajien kultakaivojen ruokinta perustuu siemeniin, useimmat lajit suosivat rikkakasvien siemeniä (takiainen, ohdake, takja ovat hyvin ihastuneita), jotkut eivät kieltäydy viljeltyjen kasvien siemenistä. Iloisesti he syövät tuoreita vihreitä keväällä, että he myös syövät hyönteisiä, mutta erittäin harvoin. Niissä paikoissa, joissa ei ole lainkaan rikkaruohoja, kulta-astiat eivät asu käytännössä.

    Laulaja laulaa

    Ääni ja soittoääni, joka koostuu erilaisista ja toistamattomista trilleistä - näin laulaa. Kaikki kultaharjat laulavat poikkeuksellisen kauniisti ja siististi, vain vihreät leijuvat hieman ja laulavat äänekkäimpiä ääniä. Hautojen ja melodisimpien kappaleiden katsotaan olevan hampun laulu, mutta vain miehet laulavat heissä, ja vain ne ovat saaneet yhdessä parvessa.

    Kaikki kultaharjat laulavat, istuvat puun oksalla tai korkeilla pensailla, ja laulamisen aikana he jatkuvasti liikkuvat, pyörivät ja tekevät jousia eri suuntiin. Goldfinchin laulaminen, levottomuus ja kirkas ulkonäkö - nämä ovat syitä siihen, miksi he pitävät sitä kotona.

    Siipikarjansiirtolintu tai ei?

    Tähän kysymykseen on ehdottomasti vaikea vastata, ja vastaus riippuu kultaharkkojen erityisestä tyypistä ja asuinpaikasta. Mitä kauempana pohjoisessa on kultaharjalajien lajia, sitä varmemmin voimme sanoa, että he ovat muuttolintuja.

    Esimerkiksi Pohjois-Euroopasta tulevat kultahaudat menevät Välimerelle talvella, mutta he eivät myöskään jätä asuinpaikkaa kylmään: enimmäkseen naaraat lentävät pois, miehet, jos ne poistetaan paikalta, kylmän sään alkamisen jälkeen, sitten lentävät pois läheltä. Venäjän eteläosissa ja Kaukasiassa asuvia kultahampaita pidetään vakiintuneina: niiden lentoa talvella ei ole koskaan havaittu. Siperian kullanvihreä lentää Siperian eteläpuolelle tai Keski-Aasiaan talvella.

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org