Lintuja

Pika tavallinen

Pin
Send
Share
Send
Send


Ulkonäkö ja käyttäytyminen. Hyvin pieni (huomattavasti pienempi kuin varpunen) lintu, jossa on ohut, kaareva nokka, suhteellisen pitkä häntä, ja holhoava väri. Kehon pituus 12,5 cm, paino 7-10 g. Suhteellisen hiljainen ja huomaamaton lintu. Useimmiten pikaa voidaan havaita kiipeilyyn puunrunkoa pitkin, kun lintu liikkuu pitkin alhaalta ylöspäin kiipeämällä spiraaliin. Tapahtuu yksittäin tai pareittain, usein mukana sinisilmäisissä kouluissa. Lentää pahasti ja vastahakoisesti.

kuvaus. Mies ja nainen on maalattu samalla tavalla. Yläosan yleinen sävy on ruskehtavanruskea, punertava takana ja nadhvostiya. Tummalla taustalla tasaisesti jakautuneet kirkkaat raidat, pienet päähän ja suuremmat selässä. Kirkas kulmakarvat ovat selvästi näkyvissä, alkaen nokka-alusta ja päättyen kaukana silmän taakse, tosiasiassa jo kaulassa. Kansi ja silmä ovat mustia, ja korvan peittävillä höyhenillä kehitetään vaalea pisaramainen pestriini. Bill on kohtalaisen pitkä, ohut, kaareva alaspäin. Kynttilä on tummanruskea, alareuna on kellertävä. Siivessä on monimutkainen malli mustien, punertavan ruskean ja valkoisten värien yhdistelmistä. Rungon pohja on valkoinen. Häntä on kiilamainen, punertavanruskea. Nuoret linnut ovat hyvin samanlaisia ​​kuin aikuiset, mutta niiden väritys on yleensä himmennettävää. Rungon yläosa näyttää hilseilevältä, koska huippuleveiden valokenttien ääriviivojen keskellä on kehittyneet erilliset tummat reunat. Suurimmassa osassa tarkasteltavaa aluetta on ainoa pika-tyyppi.

Länsi-Kaukasiassa Mustanmeren rannikkoa pitkin Gelendzhikistä Abhasian rajalle ulottuva yhteinen pika asuu rinnakkain jonkinlaisen kaksinkertaisen, lyhyen nyrkkinäisen pikan kanssa. Ne voidaan luotettavasti erottaa toisistaan ​​vain merkkien avulla, pitämällä lintuja kädessään tai joilla on laadukkaita valokuvia. Tavallisella pikalla on lyhyempi nokka, ja kynnet (varsinkin selkäpuolella) ovat pidempiä kuin lyhytsorminen. Tavallisen pikan kirkas kulmakarvat ovat valkoisia, kirkkaita ja leveitä, kulmakarvojen etureunat yhdistyvät usein nokan pohjan yläpuolelle. Tavallisen pikhan vatsan väri on valkoinen, ilman sivuilta punertavaa.

Ääni. Erittäin tärkeä tunnistusominaisuus on erityisesti molempien sukupuolten lintujen puhelut ja uroksen esittämä kappale. Tavallisen pikan puhelut ovat hyvin yksitoikkoisia, useimmiten se on pitkä, herkkä pilli "srrrii. "Hyvin ilmaistu" värähtelevä "komponentti, harvemmin - lyhyt, staccant cries"nämä. "Tai"TII. ". Usein puhelut muodostavat pitkän sarjan. Tavallisen pikashan laulu on hiljainen, suhteellisen pitkä, monimutkainen viheltävä lause, jonka lopussa on trilli. He laulavat aktiivisesti talven lopussa ja kevään alussa.

Jakelu, tila. Palearcticin metsäalue. Euroopan Venäjällä - Pohjois-Taigasta metsä-steppialueelle, eristetty alue kattaa Kaukasuksen. Istuttavat lajit, linnut muuttavat pieniä. Pika ei vaikuta luonteensa vuoksi suurelta lintulta, mutta useimmilla alueilla se on yksi yleisimmistä metsälajeista. Pikan väestötiheys on hyvin alhainen jakautumisensa pohjoisimmissa ja eteläisimmissä rajoissa sekä erittäin harvoissa metsissä.

Elämäntapa. Se asuu erityyppisissä metsissä, mieluummin vanhoissa kypsissä puupuissa, jotka ovat ihanteellinen paikka pesä- ja rehunhakuun. Niissä paikoissa, joissa yhteisten pikakan alueet ovat päällekkäisiä lyhytliuskojen kanssa, yleisimpi on yleisempää havupuiden ja sekametsien kohdalla, usein korkeilla korkeuksilla, kuin lyhyt huopakana. Suurimmalla osalla alueesta istuva lintu, vain pohjoiset ja korkeat vuoristopopulaatiot, tekevät pieniä kausivaihteluja. Se ruokkii pieniä hyönteisiä ja hämähäkkejä, jotka se havaitsee puun kuoren ja muiden suojien halkeamissa ja syö männyn ja kuusen siemeniä. Monogaminen näkymä. Pesän rakentaminen alkaa huhtikuun lopulla tai toukokuun alussa.

Pesä on useimmiten järjestetty puulle: halkeama, ontto tai suuri runkokärki, kuoriutuneen kuoren takana 1–16 metrin korkeudessa maanpinnasta, yleensä 1–2,5 m. maan päällä. Pesän pohja on rakennettu pienistä oksista, neuloista, sammalista ja puukuiduista - sen rakentavat molemmat parin jäsenet. Höyhenistä, villasta, jäkälästä ja hämähäkinverkosta valmistettua laatikkoa valmistaa vain naaras. Kytkimessä on 2–9 valkoista, vaaleanpunaisia ​​tai ruskeita. Naisten inkubaatit, inkubointijakso on 12–20 päivää. Päähän poikasilla on paksu tumma harmaa, suu on keltainen, ja niiden nokka-rullat ovat keltaisia. Ruokinta kestää 12–19 päivää, molemmat vanhemmat ruokkivat poikasia. Noin kaksi viikkoa sen jälkeen, kun poikaset lähtivät pesästä, perheryhmä hajoaa, ja nuoret linnut yhdistyvät hyönteisten tuhoisten lintujen sekarokkoihin.

Pika tai yhteinen pika (Certhia familiaris)

ulkomuoto

Hänen höyhenpeite on hyvin kovaa ja haarautunut. Lintu lepää sen päällä, kun se nousee pystysuoraan puunrunkoon. Rungon pituus on 12 cm, paino 7 - 13 g. Häntä on ruskeaa, vatsa on vaaleanharmaa. Nokka on pitkä ja pehmeä.

Lisääntyminen ja pitkäikäisyys

Lajin edustajat elävät metsässä ja kiipeävät kauniisti. Kevään puolivälissä nainen alkaa rakentaa pesää. Hän tekee sen pienessä ontossa tai syvässä aivokuoressa. Itse lasi on sijoitettu kuivista haaroista, ja sen sisäpuolella on vuori ja höyhenet. Munat asetetaan toukokuun alussa. Ne ovat hyvin pieniä ja ne ovat halkaisijaltaan 1,5 cm. Tärkein tausta on valkoinen, laimennettu ruskealla tahnalla. Sisustuksessa on yleensä 6-7 munaa. Eteläisillä alueilla linnut tekevät kahta kytkintä per kausi. Pohjoisilla alueilla on vain yksi kytkin.

Inkubointiaika kestää 2 viikkoa. Kahden viikon kuluttua poikaset poistuvat pesästä ja alkavat ryömiä runkoa pitkin. Siivessä heistä tulee 3 viikkoa syntymän jälkeen. Elinajanodote luonnossa on 2-3 vuotta. Suotuisissa olosuhteissa lajien edustajat elävät kahdeksan vuotta.

Käyttäytyminen ja ravitsemus

Tämä lintu on istumaton elämä. Ruoka pääsee puiden kuoreen, maa menee hyvin harvoin. 70%: lla se koostuu hyönteisistä. Nämä ovat esitteitä, kirvoja, toukkia, koiria, hämähäkkejä, hämähäkkejä, erilaisia ​​toukkia, keksejä. Voidaan sanoa, että yhteinen pika on metsäterveydenhoitaja, koska se tuhoaa erilaisia ​​tuholaisia. Kasviperäisistä elintarvikkeista se ruokkii pääasiassa havupuiden kartioista putoavia siemeniä. Lintu käyttäytyy hiljaa, pitää hiljaa, joten on hyvin vaikea havaita se. Puun runko liikkuu yleensä kierteellä, etsiessään puunkuoressa hyönteisiä.

Tämä laji on laajalla alueella. Pelkästään Euroopassa lintujen määrän arvioidaan olevan 15–20 miljoonaa ihmistä. Mutta tämän lisäksi Aasiassa on vielä jättiläinen alue. Voimme siis päätellä, että väestö ei ole vaarassa.

MITÄ EATS

Yhteinen pika löytää paikan käteväksi pesäkkeelle ja runsaan ruokalähteen metsissä, puistoissa, jokien metsäpankeissa ja puutarhoissa, joissa on vanhoja havupuita.

Pikan nokka on ohut ja kaareva kuin sirppi, joten se pääsee helposti hyönteisiin ja niiden muniin, jotka on piilossa kuoren välissä oleviin kapeisiin rakoihin. Täällä pika löytää myös muita selkärangattomia. Lintu ruokkii hämähäkkejä, dipteraaneja, hymenopteroja, perhoshampaita ja bedbugeja, mutta suurin osa sen ruokavaliosta koostuu nyrkkeilijöistä ja lehtimyrskyistä.

Ja ennen kaikkea pika haluaa syödä erilaisten kovakuoriaisten toukkia.

Toisin kuin nilkka, pika ei voi tehdä työtä ja saada ruokaa. Vetämällä hyönteistä kuoren alle, se tukeutuu voimakkaasti rungossa oleviin hännän höyheniin ja ottaa saalista kuilusta.

Talvella pikas-valikkoa täydennetään eräillä siemenillä, lähinnä havupuiden siemenillä. Tämä lintu etsii systemaattisesti puunrunkoa alhaalta ylöspäin. Jos pika löytää liian "tuottavan" puun, se palaa siihen useita kertoja toisen tarkastuksen ajaksi.

LIFESTYLE

Yhteinen pika on huono ja lentää vähän. Pääsääntöisesti lintu vain lentää yhden puun kruunusta toisen jalkaan, hyppäämällä uuden puun runkoon.

Ruuan etsimisessä pika liikkuu ylöspäin spiraalissa, kun se nojaa puun runkoon, jossa on hännän ja siivet. Usein lintu tutkii haarojen alapuolia.

Pitkien, kaarevien kynsien kanssa yhteinen pika tarttuu hyvin tiukasti puun kuoreen. Pillit elävät yksittäin, mutta syksyllä ne yhdistyvät yhteisiin parviin muiden lintulajien, kuten titmouses, kanssa. Joskus kylmissä talvisissa jopa 15 lintua istuu yhdessä ja lämpenevät toisiaan ruumiinsa lämmöllä.

Syksystä alkaen nämä linnut matkustavat paikoissa, joissa on puita - puistoissa, puutarhoissa ja metsissä. Kuitenkin loppuvuoden aikana tavallinen pika suojaa aktiivisesti tonttiaan ja yön yli pysähtymistä kaikilta tunkeilijoilta.

Nämä linnut nukkuvat yleensä kuoren alla olevissa halkeamissa, jotka usein sijaitsevat pesäkoteloissa, joissa on pieni sisäänkäynti.

JÄLJENTÄMISTÄ

Mies alkaa huolehtia naisesta huhtikuun alussa. Hän pyrkii valitsemaansa ilmassa tai kulkee sen kanssa puunrunkoa pitkin. Mies antaa ruokansa ja laulaa jatkuvasti. Avioliiton rituaalin aikana molempien kumppaneiden siivet värähtelevät.

Keski-Euroopassa yleiset pika-rodut ovat kesäkuuhun asti, ja niillä on usein aikaa kasvattaa kahta siipikarjaa. Vanhemmat rakentavat pesän yhdessä. Se sijaitsee yleensä kuoren taakse, joka on siirtynyt pois runkosta, tai romahtanut puun ontto. Joskus pesä sijoitetaan paksuun murattiin rakennuksen seinään. Pikan pesä on epätarkka, se on rakennettu pienistä oksista, jotka on vuorattu sisälle, jossa on ruohoja, höyheniä ja eläimenkarvoja.

Naaras asettaa useita valkoisia munia, joissa on vaaleanpunainen-ruskea täplä, ja inkuboi niitä 2 viikkoa. Vanhemmat ruokkivat nuoria yhdessä. Nuoret poikaset lähtevät pesästä 16-17 päivässä.

ELINTARVIKKEIDEN HUOMAUTUKSET

Yleinen pika esiintyy melkein koko Euroopassa, yleensä havumetsissä, mutta asuu myös sekametsissä ja puistoissa, joissa on vanhoja havupuita. Tämä lintu on peloton - jos tavallinen pika etsii ruokaa, se ei juokse, vaikka hän olisi nähnyt henkilöä. Lyhyen matkan lennolla näet siivet siistinä. Talvella tämä lintu voidaan houkutella tiettyyn ruokinta-alueeseen, kun se huuhtelee naudan- ja pehmeän ruoan sekoitus hyönteisten linnuille havupuun kuoressa. Kesällä voit ripustaa pienen talon, jossa tavallinen pika tekee todennäköisesti pesän. Jotkut sekoittavat pikan pähkinänkuoren kanssa samanlaisen käyttäytymisen vuoksi puunrunkoon.

Kiinnostavia asioita, tietoa.

  • Yleiset pikaslaulut koostuvat kahdesta trillistä, joista ensimmäinen on aina suuruusluokkaa suurempi kuin toinen.
  • Kun yhteinen pika käyttää runkoa pitkin, hän käyttää hännää tukena, joten ajan mittaan hännän tulee niin hämmentynyt ja pyyhkii, että sen höyhenet putoavat ja muuttuvat useammin kuin kerran vuodessa.
  • Yhden metsäkodin katon alle löydettiin viisitoista tavallista pikaa, jotka kokoontuivat yhteen tiukkaan sotkeutumiseen. Niinpä osoittautuu, että linnut suojeltiin kylmiltä ja huonoilta sääiltä.
  • Tavallinen pika muistuttaa hiirtä paitsi väsymättömän juoksun ympärillä, mutta myös sen äänet - korkea, kutistuva piikki.

ORIENTAL-ELINTARVIKKEEN OMINAISUUDET. KUVAUS

Munan muninta: 4-8 (yleensä 6) valkoista, jossa on punaruskea munien täplä, jossa on selvästi näkyvä tylppä pää.

lento: epätasainen. Lintu lentää ikään kuin sivuttain. Hauki lentää vain lyhyille matkoille. Lennon aikana siivet ovat valkoisia raitoja selvästi näkyvissä.

nokka: pitkä, sirppi kaareva.

höyhenpeite: lintun takana on harmahtavanruskea ja valkeat laastarit. Silmien alla olevat vatsa ja raidat ovat silkkisiä valkoisia. Nuoret linnut ovat harmaita, niissä on enemmän valkoisia kohtia kehon selkäpuolella.

häntää: pitkä, haarautunut, terävä. Haarukan takapää on selvästi näkyvissä lennossa. Hännällä on tärkeä rooli lintujen liikkeessä puunrunkoa pitkin.


- Yhteisten pikaslajien elinympäristö

Missä se asuu

Yhteinen pika johtaa istumatonta elämäntapaa. Se löytyy Länsi-Euroopasta Keski- ja Itä-Euroopan ja Aasian kautta Himalajaan ja Japaniin.

SUOJELU JA VARASTOINTI

Huolimatta suuresta määrästä kuolleita, mätä puita, joita lintu käyttää pesimämaana, yhteinen pika löytää uusia turvakoteja, joissa se on nopeasti ratkaistu.

Pika tavallinen. Brateevogradin linnut. Video (00:00:49)

Tämän linnun pesimistä Brateevossa ja Marinossa ei havaita, mutta on mahdollista, että ne ovat olemassa. Ne näkyvät usein kausilennoilla. Jotkut heistä jäävät Mariinskin hylättyyn laituriin talvivuosina entisen hiekkatilan lähellä ja Brateevskajan tulvan vastakkaisella rannalla.

Elinympäristö ja elinympäristö

Hauki on lintu, joka johtaa istumatonta, harvemmin nomadista elämäntapaa. Se on yleistä Euroopassa. Sekä Pohjois-Aasiassa, Kanadassa ja Amerikassa (USA). Venäjällä pikuha löytyy eurooppalaisesta osasta, joka ulottuu Arkangelista ja päättyy Krimiin ja Kaukasiaan. Tätä lintua ei löydy vain stepesta ja paikoista, joissa puita ei kasva. Vaelluksen aikana voi lentää paljon pidemmälle kuin pesimisalue. Usein löytyy pienistä kaupungeista. Aasiassa pika löytyy Siperian metsävyöstä, Sahalinista ja Okhotskin merestä itään Tien Shanista, Mongolialta, Pohjois-Iranista ja Kazakstanista.

Se pitää mieluummin lehti-, havupuu- ja sekametsät. Pika kuin vanhoja puita. Pesäkauden aikana se valitsee vanhat lehti- ja sekametsät. Harvemmin sitä voi nähdä havupuista. Vaelluksen aikana tapahtuu puutarhoja, puistoja, lehtoja - missä kasvavat puut.

Mitä pika-lintu näyttää?

Särmän takana on harmahtava tai ruskea-punainen, vaalean valkoiset täplät. Lanne ja ylävuori ovat harmaanruskeat. Vatsa valkoinen, silkkinen. Flywings ovat vaaleanruskeat, ja niissä on pieniä kirkkaita kohtia. Ohjaus - sama väri, mutta niissä on kirkkaat reunat ja naststvolya.

Beak ruskea päälle ja kevyempi alla. Ruskea iiris. Jalat ovat samanvärisiä, mutta harmaasävyllä. Nuorilla pikoilla on pyöreitä täpliä selässä ja pitkänomaisia ​​aikuisilla. Nuorten väri on himmennin, ja vatsa on kellertävä.

Tärkeimmät ruoka-aineet - hyönteiset ja hämähäkit. Useimmat linnut syövät dipteraa, hämähäkkejä ja kovakuoriaisia. Useimmat rakkautta weevils. Myös pikan ruokavaliossa on kirvoja, toukkia, hiipiä, nukkeja, koiria, hirviä ja muita metsä tuholaisia. Linnut ruokkivat siemeniä, mutta lähinnä havupuista ja talvella. Elintarvikkeiden etsinnässä nämä linnut etsivät puun runkoa menettämättä näkyvyyttä yhdestä halkeamasta. Jos puussa on paljon ruokaa, pika voi palata siihen useita kertoja.

Talvella tämä lintu voidaan kouluttaa väliaikaisesti yhdelle ruokintapaikalle, jos tahraa pehmeää ruokaa ja naudanlihaa. Kesällä ripustetaan pieni talo, jossa ruokaa pidetään jatkuvasti.

Pika-lintu: jalostuksen kuvaus

Pika-parikausi alkaa maaliskuussa. Tällä hetkellä näet miesten taistelut ja miten he laulavat. Pesät rakentavat pikassa myöhemmin. Valitse ensin paikka. Pikas pitää mieluummin kapeita reikiä tai löysää kuorta. Mutta pesä sijaitsee aina alhaalla.

Tuholaiset rakentavat pesiä kahdeksasta kahteentoista päivään. Mutta vain naiset valmistavat sen itselleen, miehet eivät välitä jälkeläistään. Pesän pohja on tavallisesti löysä ja se koostuu kuoresta ja ohuista oksista. He juoksevat onttojen seiniin. Osoittautuu, että pesä ei ole siinä, vaan muuttuu vahvemmaksi keskellä. Ylhäältä asuinrakennus on valmistettu lohkakuiduista, sekoitettuna pienten kuoren, jäkälän, puun ja sammalien kimppuun. Sisällä se on vuorattu monista pienistä höyhenistä, joissa on sekoitus villaa, hämähäkinverkkoja, hyönteisiä.

Yhteinen pika asettaa viisi-seitsemän munaa. Kahdeksan tai yhdeksän on erittäin harvinaista. Munat ovat punertavanruskeat, joissa on pisteitä ja pilkkuja. Ne ovat eniten tylsässä päässä. Joskus kytkimessä on valkoisia munia, joilla on tuskin havaittavissa vaaleanpunainen värjäys.

Naaras inkuboi kytkintä 13-15 päivään. Syntymän jälkeen poikaset pysyvät pesässä samaan aikaan. Naiset ruokkivat niitä hämähäkkeillä ja pienillä hyönteisillä. Ensimmäisen kytkimen poikaset alkavat lentää touko-kesäkuussa. Toisesta - kesä- ja heinäkuussa. Vahvistettuaan poikaset alkavat vaeltaa, mutta eivät lennä pois pesästä.

Pike - lintu, joka sulaa ensimmäisenä elinvuotena. Se alkaa vaihtaa höyhenet heinäkuussa. Lopettaa molt syyskuussa. Vanhoissa linnuissa tämä aika kestää kesäkuusta elokuuhun. Ja ensimmäinen muuttaa ääriviivat suuria siivet. Pieni - myöhemmin, sulan lopussa. Kun höyhenet muuttuvat, se muuttuu kirkkaammaksi. Ja höyhenten väri muuttuu punaiseksi.

Alalajit ja muuttuvat merkit

Hauki - lintu, jolla on maantieteellistä vaihtelua. Tämä ilmenee kehon koossa ja sulkien värin muutoksessa kehon yläosassa. Mutta se voi olla kausiluonteista tai yksilöllistä. Ja tämä vaikeuttaa huomattavasti maantieteellisten lajien määrittämistä. Nyt on kaksitoista. Niiden väliset erot ovat merkityksettömiä, ja niiden erottaminen voi olla hyvin vaikeaa.

Englannissa ja Irlannissa väri pika on tummempi kuin Länsi-Euroopassa. Japanissa - jossa on voimakas punainen sävy. Eri alalajien laulu on myös erilainen. Periaatteessa heidän trillinsa on kovaa ja pitkittynyt. Se on hänen peep, että lintu sai tällaisen nimen.

Pikas-elämäntapa

Yhteinen pika on vähän ja ei liiku hyvin. Periaatteessa se on vain lentoja yhdestä puusta toisen jalkaan. Pitkien ja kaarevien kynsien takia tämä lintu pidetään kuorella erittäin tiukasti. Poiminnat elävät lähinnä erikseen. He ovat yksinäisiä. Mutta kun syksy tulee, he karjaavat yhdessä. Причем с другими видами птиц. Например, с синицами.

В холода они могут сидеть в плотном кольце из 10-15 птиц, согреваясь. Осенью пищухи выискивают места с большим количеством деревьев – парки, скверы, леса. Но в остальные сезоны у птиц существуют свои участки питания и ночевки, которые они воинственно защищают.

Пищуха – птица бесстрашная. Kun hän etsii ruokaa, hän ei lentäisi edes nähtyään henkilöä.

Hän voi jopa laulaa. Totta, hänen trillinsä kaksinkertainen, samanlainen kuin lävistys. Toinen on aina alhaisempi kuin ensimmäinen.

Koska pikan pyrstö toimii tukena, kun etsit ruokaa, ajan mittaan se poistetaan, höyhenet tulevat röyheliksi. Siksi tämän linnun hännät vuodattaa useammin kuin muualla.

Pikan löytäminen ei ole helppoa. Hän pysyy aina hiljaa, ja hänen höyhenpeitteensä naamion väri muuttuu hyvin. Mutta joskus, huomaat jotain sopivaa lumessa, voi silti hypätä siihen. Ryöstää saalista, hän taas kiirehtii runkoon.

Talven lopulla pika muuttuu energisemmäksi, vilkkaammaksi. Trunseissa se alkaa hiipua paljon nopeammin ja jopa kohtaamisiin, kun he tavoittelevat sukulaisia.

Kuuntele tavallisten pikasääniä

https://animalreader.ru/wp-content/uploads/2014/10/pishuha-amerikanskaya-certhia-americana-114kb.mp3
Kasviperäisistä elintarvikkeista pikas käyttää havupuiden käpyjen siemeniä. Pika on hyvin hiljainen, joten on vaikea huomata. Etsitkö hyönteisiä, nämä linnut liikkuvat runkoa pitkin kierteellä.

Katso video: Pika eli hätäriimu (Saattaa 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org