Lintuja

White Wagtail: Mielenkiintoinen lintuelämä

Pin
Send
Share
Send
Send


Pieni ja hauska wagtail-lintu tunnetaan lähes kaikille. Näet sen melkein ympäri vuoden. Sen elinympäristö on valtava, ulottuen lähes arktisista aavikoista aasialaisiin. Se tapahtuu myös Islannissa ja Kiinassa. Muuten, ja wagtail on muuttolintu tai ei?

Tämä ei ole tyhjäkysymys, koska joissakin paikoissa sitä pidetään vakiintuneena, kun taas toisissa väitetään, että tämä lintu lentää jonnekin joka talvi.

Tässä asiassa ei itse asiassa ole niin yksinkertaista. Tutkijat uskovat, että vinttikoira alkoi voittaa marssiaan ympäri maailmaa jossain Afrikassa. Ja kaikkien väestöjen erityispiirteet sanovat, että se tapahtuu jostain etelästä. Joten kuka on tällainen vaunu: muuttava lintu tai ei?

Ornitologit sanovat, että tämä lintu tekee useimmista laajan valikoimansa säännöllisesti talvilennot. Etelä-Euroopassa ja Afrikassa on kuitenkin sellaisia ​​väestöryhmiä, jotka eivät lennä pois talvella.

Paikkojen kausivaihtelukysymys voi syntyä myös siksi, että tämän lajin joukossa on suuri osa polymorfismista, kun eri paikoista peräisin olevat linnut näyttävät täysin erilaisilta. Ne voidaan sekoittaa muihin lajeihin, minkä vuoksi tämä kiista syntyi.

Maassamme wagtail on muuttolintu, joka palaa kotimaahansa joen avaamisen jälkeen jäästä. Yleensä se tapahtuu jonnekin maaliskuun lopussa.

Muuten, juuri saapumisen jälkeen, nämä linnut haluavat pitää lähellä jään virtaavia jokia ja sulatuksia, minkä vuoksi ihmiset sanovat vitsailevasti, että se on jäänmurtuma. Siirtolintu tai ei - olemme jo tajunnut, mutta mitä tapahtuu Keski-Aasian siirtymäalueilla?

Emme ole vahingossa kiinnittäneet huomiota tähän asiaan. Näissä osissa ilmasto on hyvin ankara (vaikkakin se voi olla outoa). Tosiasia on, että kesäkuukausille on usein ominaista tukehtuva lämpö ja kuohuva aurinko, kun taas talvi vakavuudeltaan voi iskeä myös alkuperäiskansojen Siperian.

Voimakas esimerkki tästä on Mongolia. Kesällä lämpötila voi lähestyä +60 astetta, ja talvella se voi mennä pitkälle alas -20 asteen merkin yläpuolelle. Joten miten lintukärry (joka on artikkelissa) käyttäytyy tällaisissa olosuhteissa?

Siinä hän näyttää kaikki ainutlaatuisuutensa! Samassa Mongoliassa vanhemman yksilöä on lähes tusinaa, jotka eroavat sen ulkonäöstä ja tottumuksista.

Joten jotkut heistä ovat lähes endeemejä, jotka jättävät kotinsa vain äärimmäisen ankarien talvien tapauksessa, ja jotkut wagtailit tekevät pitkän matkan lennoista myös kesällä, jolloin ne muodostavat helposti uusia hybridejä.

Ainoa laatu, joka yhdistää kaikki tämän ainutlaatuisen lajin edustajat, on heidän outo himo ihmisille ja antropogeenisille maisemille. Jos jonkinlaisen alueen elinympäristön läheisyydessä on suuri kaupunki, niin lähes kaikki linnut asettuvat alueelleen.

Muuten täällä on toinen outo: suurissa asutuksissa wagtailit muuttavat usein tottumuksiaan, ja sitten osa väestöstä pysyy samassa paikassa jopa talvella. Tämä voidaan tietysti selittää ruoan tarjonnan rikkaudella, mutta koska muut linnut eivät tee sitä!

Täällä se on, vangitseminen. On vaikea sanoa varmasti, onko muuttolintu vai ei, koska monet tekijät voivat vaikuttaa tähän.

Yleinen kuvaus

Tämä pieni lintu kuuluu Sparrow'n kaltaiselle järjestykselle, Earablein perheelle. Tutkijat jakavat valkoiset wagtails 14 alalajiin. Kaikki ne eroavat sävyn varjossa. Linnun kehon koko ja hännän pituus on noin 20 cm, ja höyhenen väri on harmaa, mutta vatsa ja pää ovat valkoisia. Rinta ja kruunu mustavalkana. Siivet ja hännät ovat harmaita ja valkoisia. Kaikki linnut näyttävät alivalikoimastaan ​​riippumatta mielenkiintoisia, mutta kaikilla miehillä on selkeämpi, kylläisempi väri.

Valkoinen vaakuna (kuvassa näkyy edellä) asuu Euraasian ja Pohjois-Afrikan vallitsevassa osassa. Kylmällä säällä, yleensä marraskuussa, lintu kulkee Välimerelle tai Etelä-Afrikkaan. Lämpimien leveysasteiden asukkaat eivät kuitenkaan jätä paikkansa ympäri vuoden, vaan vain ajoittain vaeltaa, jotta he voisivat tarjota ruokaa.

White Wagtail: elämäntavan kuvaus

Heti kun kevät alkaa, wagtails palaa lähtöpaikoilleen. Ratkaistavaksi linnu valitsee useimmiten joen rannat ja avoimet alueet, joilla on alhainen kasvillisuus. Siksi vaunun näkyminen kulkee tien varrella puutarhoissa ja puistoalueilla.

Mielenkiintoista on, että tämä lintujen edustaja haluaa johtaa maanpäällistä elämää. Heidän jalkansa ovat hyvin liikkuvia ja sovitettu pitkiä kävelyretkiä teillä ja nurmikoilla. Jos kaupungilla on tarpeeksi viheralueita, valkea vauhdikkaus tulee hiljaa ihmisten lähelle. Lisäksi kesällä se toimii hyvänä apuvälineenä ihmisille ja tuhoaa veren imevät hyönteiset. Ne ovat hyvin älykkäitä ja ymmärtävät nopeasti, mitä syöttölaitteet ovat, ja käytä niitä, jos he eivät jätä kaupunkia talvella.

He suojaavat alueelleen rohkeasti kaikkia lintuja, joita he pitävät vihollisina. Jotta miehet voisivat menestyksekkäästi suojella omaisuuttaan, hän voi antaa toisen nuoren miehen asettua lähellä häntä, jotta he voisivat pelottaa vieraat yhdessä. Mutta heti, kun avioliitto alkaa, tämä "symbioosi" pysähtyy ja niistä tulee kilpailijoita. Tämän lajin miehiä voidaan kutsua aggressiivisiksi toisiaan kohtaan. Mutta on mielenkiintoista, että hyökkäävät osapuolet yhdistyvät ja alkavat taistella yhdessä haukkojen silmissä. Vaellukselle nämä linnut kerääntyvät parviin ja myöhään syksyllä yöllä kokoontuvat kaikki ruokoihin.

Linturuokaa

Valkoinen vaunu syö pääasiassa hyönteisiä, mutta voi syödä matoja tai hämähäkkejä. Lintu kulkee maata pitkin ja uhkaa uhrinsa ja syö sen. Hän voi myös tarttua hyönteisiin lennon aikana. Tätä varten vinttikoira kiertää ilmassa, paukuttelee siivet ja tarttuu saaliinsa. Myös tämä lintu voi odottaa veden ympärillä, kun hyönteinen putoaa veteen. Vaikka vika ei ole hukkunut tai kala ei ole syönyt sitä, vinttimon salama ryntäsi hänelle ja tarttuu nokkaansa.

Paritteluaika

Heti kun linnut palaavat lämpimistä paikoista, ne jaetaan pareittain. Wagtails poimii vuosittain uusia kumppaneita itselleen. Jokainen uros vie juoni itselleen, johon hän houkuttelee parinsa laulamalla. Se näyttää Twitteristä, jossa on erilaisia ​​intonaatioita. Hyvin usein heidän täytyy kilpailla muiden urosten kanssa. Samanaikaisesti suhteessa vastustajaan he käyttäytyvät aggressiivisesti. Kun se tulee paritanssiin, mies alentaa päänsä, harjataen häntä ja siivet, hahmottelemalla hänen ympärillään olevat ympyrät.

Kun pari on määritelty, linnut pysyvät yhdessä ja kaverit muutaman päivän kuluttua. Sen jälkeen kun he ottivat paikan pesälle - pensaissa, halkeamissa, onteloissa, reikissä. Vaikka molemmat osapuolet työskentelevät rakentamisen parissa, valkoinen vaunun nainen rakentaa pääosan talostaan. Nämä linnut tekevät kuppimaisen pesän, joka on tehty harjasta, sammalista, ruohosta, juurista. Naisten pohja on kokolattiamatto tai villa. Mutta pesän muoto voi riippua valitusta sijainnista. Näiden lintujen rakentaminen voi kestää 6–12 päivää. Mutta jopa pesänsä vuoraamisen jälkeen he eivät välttämättä asu muutaman päivän ajan.

Poikasen ulkonäkö

Wagtails vie jälkeläisiä kahdesti vuodessa - ensimmäistä kertaa keväällä, toinen kesän keskellä. Kullakin 5-6 munalla, jotka ovat valkoisia, harmaita tai sinertäviä, voi olla erilaisia ​​ruskean tai harmaita täpliä. Luukku kestää noin kaksi viikkoa. Vain naaras viettää yön pesässä, ja päivän aikana hän ja uros lämmittävät vuorotellen kytkintä (miehet eivät inkuboi, vaan yksinkertaisesti säilyttävät lämpöä äidin poissa ollessa). Molemmat vanhemmat huolehtivat poikasista. He ruokkivat heitä ja puolustavat voimakkaasti kaikkia vihollisia ja heidän ystäviään. Tässä tapauksessa näiden murusien viholliset ovat runsaasti - saalistushinnoittelevat eläimet ja linnut. Valkoisen vaunun poikaset alkavat lentää 2-3 viikkoa syntymän jälkeen ja jättävät heti pesästä. Vain lintu asuu noin 10 vuotta.

Wagtailin kuvaus

Motacillalla on suhteellisen vähän havaittavia eroja muista wagtails-perheen edustajista.. Hännän on pitkä ja kapea, suora leikkaus, kaksi keskisuuria höyheniä, jotka ovat hieman pidempiä kuin sivun sulat. Ensimmäinen ensimmäinen höyhen on huomattavasti lyhyempi kuin toinen ja kolmas höyheni. Luonteenomaista on heikosti taivutettu kynsi takasormella.

ulkomuoto

Sukupuolen edustajat ovat velkaa nimensä takan liikkeen ominaisuuksille. Ulkoisen kuvauksen ominaisuudet riippuvat vaunun tärkeimmistä lajin ominaisuuksista:

  • Pinto Wagtail - lintu, jonka pituus on 19,0–20,5 cm, siipipituus 8,4–10,2 cm ja hännän pituus enintään 8,3–9,3 cm, ylävartalo on pääosin musta, ja kurkku ja leuka ovat valkoisia,
  • White Wagtail - lintu, jolla on pitkänomainen häntä ja kehon pituus 16-19 cm: n sisällä, harmaa väri ylittää kehon yläosassa, valkoiset höyhenet hallitsevat kehon alaosassa. Kurkku ja korkki musta,
  • Mountain Wagtail - keskikokoisen rungon ja pitkän hännän omistaja. Linnun ulkonäkö on samankaltainen kuin keltaisen vaunun kuvaus, ja tärkein ero on valkoisten "puolien" läsnäolo, joka on selvästi vastakkain kirkkaan keltaisen rintakehän kanssa ja alittanut,
  • Keltainen otsikko - ohut ulkonäkö lintu, jonka kehonpituus on enintään 15-17 cm ja siipien pituus on 24-28 cm. Koko värillään se muistuttaa yleensä keltaista vaunua.

Pienimmät edustajat suvusta ovat keltaisia ​​wagtaileja tai Plicas, joiden kehon pituus on enintään 15-16 cm ja painaa noin 16-17 g.

Luonne ja elämäntapa

Jokaisella aikuisella on oma alue, jonka sisällä se metsästää saalista. Jos sivustossa ei ole ruokaa, lintu etsii uutta paikkaa, ja kun se on siellä, se ilmoittaa saapumisestaan ​​äänekkäästi. Jos alueen omistaja ei vastaa tähän huutoon, lintu jatkaa metsästystä.

Wagtails luonnostaan ​​ovat täysin vieraita aggressiivisuudelle, mutta suojellessaan alueensa rajoja tällainen lintu kykenee hyökkäämään jopa omaa heijastusta, josta tulee usein höyhen kuoleman syy. Sukupuolen edustajat asettuvat pieniin, pieniä yksilöitä sisältäviin parviin, ja kun saalistaja ilmestyy petoeläimen alueelle, he pelkäävät kiireettömästi sitä suojelemaan alueensa rajoja.

Tämä on mielenkiintoista! Hormonit, joita tuottavat linnun aivolisäke, ilmoittavat lintulle etelästä lähtien, ja päivänvalon pituus alkaa lintujen ”muuttoliikkeestä”.

Sukupuolen edustajat saapuvat varhaisen kevään alkamiseen sekä lukuisiin lapwingsiin. Tänä aikana ei näy vielä riittävästi hyttysiä, ja muut hyönteiset ovat lähes näkymättömiä, joten wagtailit yrittävät pysyä lähellä jokia, missä rannikkoalueilla on vettä ja murtunut jää. Eri vesieläimet "kuivuvat" sellaisilla paikoilla.

Seksuaalinen dimorfismi

Joidenkin lajien kohdalla havaitaan välittömästi selvästi voimakas dimorfismi.. Esimerkiksi Black-Head Wagtail -lajin miehillä on parittelun aikana mustaa samettia, päähän ja kaulapäähän ja toisinaan selän etuosaa. Nuori lintu syksyn jälkeen on samankaltainen kuin naisilla. Vuorikiipeilyn miesten väri näkyy jalostuskauden aikana pääasiassa harmaasävyisinä koko kehon yläosassa, ja sen alaosassa on keltainen väri, ja kaula on hyvin kontrastinen, musta.

Haalari lajit

Wagtails-suvun tunnetut lajit:

  • M. feldegg, tai Black-head Wagtail,
  • M. aguimp Dumont, tai Pinto Wagtail,
  • M. alba Linnaeus tai White Wagtail,
  • M. capensis Linnaeus tai Cape Wagtail,
  • M. cinerea Tunstall tai Mountain Wagtail M. -alajilla. cinerea Tunstall, M.c. melanope Pallas, M.c. robusta, M.c. patriciae Vaurie, M.c. schmitzi Tschusi ja M.c. canariensis,
  • M. citreola Pallas, tai keltainen otsikko, jossa on alalaji Motacilla citreola citreola ja Motacilla citreola qassatrix,
  • M. clara Sharpe, tai pitkäkarvainen haukko,
  • M. flava Linnaeus tai keltainen vaunun alalaji M.f. flava, M.f. flavissima, M.f. thunbergi, M.f. iberiae, M.f. cinereocapilla, M.f. pygmaea, M.f. feldegg, M.f. lutea, M.f. beema, M.f. melanogrisea, M.f. plexa, M.f. tschutschensis, M.f. angarensis, M.f. leucocephala, M.f. taivana, M.f. macronyx ja M.f. simillima,
  • M. flaviventris Hartlaub tai Madagascar Wagtail,
  • M. grandis Sharpe, tai japanilainen wagtail,
  • M. lugens Gloger tai Kamchatka Wagtail,
  • M. madaraspatensis J.F.

Yhteensä Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa asuu noin viisitoista wagtaililajia. IVY: ssä on viisi lajia - valkoinen, keltainen spin ja keltainen, sekä keltainen pää ja vuoristoalueet. Maamme keskivyöhykkeen asukkaille White Wagtail -tyypin edustajat ovat tutumpia.

Habitat, elinympäristöjen

Euroopassa suurin osa lajeista löytyy, mutta Keltainen vanki erottuu joskus erityisenä sukuna (Burytes). Lukuisat mustatukkaiset vaunut ovat märkä niittyjä ja järviä, jotka on peitetty harvinaisilla ruokoilla tai korkeilla ruohoilla, joissa on harvoja pensaita. Asukaslintu Waggot asuu usein lähellä ihmisen asuinpaikkaa, vain Afrikan maissa Saharan eteläpuolella. Keltainen vaahtera tai pliska, joka asuu Aasian ja Euroopan, Alaskan ja Afrikan suurilla alueilla, on yleistynyt lähes koko Palearctic-vyöhykkeellä.

Valkoiset wagtails pesivät pääasiassa Euroopassa ja Aasiassa sekä Pohjois-Afrikassa, mutta lajien edustajat löytyvät myös Alaskasta. Vuorikiipeily on tyypillinen koko Euraasian asukas, ja merkittävä osa väestöstä horrostuu vain Afrikan ja Aasian trooppisilla alueilla. Tämän lajin linnut yrittävät tarttua lähiympäristöön, suosimalla virtauksia ja jokia, kosteita niittyjä ja suot.

Tämä on mielenkiintoista! Katsotaan, että Mongolian ja Itä-Siperian alue on wagtailien kotimaa, ja vasta paljon myöhemmin tällaiset laululinnut pystyivät asumaan kaikkialle Eurooppaan ja ilmestyivät Pohjois-Afrikassa.

Kesällä keltainen päähänpenkki pesää melko märillä niittyillä Siperiassa ja tundrassa, mutta talven alkaessa lintu siirtyy Etelä-Aasian alueelle. Pitkäkarvainen vaunu- tai vuoristoalue on ominaista laajalla alueella Afrikassa ja Saharan eteläpuolella sijaitsevissa maissa, kuten Angolassa ja Botswanassa, Burundissa ja Kamerunissa. Kaikki lajin edustajat asuvat metsien turbulenttivirtojen rannoilla subtrooppisissa tai trooppisissa kuivissa metsäalueissa, ja ne esiintyvät myös kosteassa subtrooppisessa ympäristössä tai vuoristometsien tropiikissa.

Wagtail-ruokavalio

Ehdottomasti kaikki Wagtailin perheeseen kuuluvat edustajat ruokkivat yksinomaan hyönteisiä, kun taas linnut pystyvät saaliiksi jopa lennon aikana. Linnut ruokkivat hyvin epätavallisella tavalla, ja pyydetyt siivet poistavat ensin siivet vuorotellen, minkä jälkeen saalista syö nopeasti. Usein metsästystä varten vaunun valitsee vesistöjen rannat, joissa pienten nilviäisten tai polttarien toukat voivat tulla heidän saaliinsa.

Wagtailien ruokaa edustavat lähinnä pienet piikkimäiset hyönteiset, mukaan lukien hyttyset ja kärpäset, joita linnut voivat helposti nielaista. Lisäksi suvun edustajat syövät mielellään kaikenlaista vikaa ja tyydytystä. Joskus tällaiset pienet linnut voivat varaa syödä pieniä marjoja tai kasvien siemeniä.

Tämä on mielenkiintoista! Pienet linnut tuovat valtavia etuja - wagtails ruokkii hyvin mielellään kotieläinten tai luonnonvaraisten koiran eläinten laiduntamispaikkoja ja syödä hevosia, samoin kuin monia muita veren imeviä ja ärsyttäviä hyönteisiä heti selkästään.

Pliskan annos sisältää erilaisia ​​pieniä selkärangattomia hämähäkkien ja bedbugien, creeperien ja kovakuoriaisten, kärpäs- ten ja ratsastajien, toukkien ja perhosten, hyttysten ja muurahaisina. Hyönteiset linnut etsivät pääsääntöisesti saaliinsa vain maassa, hyvin nopeasti ja helposti liikkuvan ruohon keskellä.

Lisääntyminen ja jälkeläiset

Kevään alkaessa naaras ja uros aloittavat pienten oksojen, sammalien, juurien ja versojen aktiivisen keräämisen, joita linnut käyttävät kartion muotoisen pesän rakentamisessa. Tärkein edellytys aikuisten vaunujen pesimiselle on lähellä olevan veden läsnäolo.

Naiset alkavat munata munia toukokuun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä, ja kytkimessä heillä on usein neljästä seitsemään munaa, joista noin parin viikon kuluttua poikaset luukut, ja nainen heittää nopeasti koko kuoren pesästä.

Toukokuusta heinäkuuhun vaunulla on aikaa tehdä kaksi kytkintä. Maailmalle syntyneiden poikasten on yleensä harmaa, keltainen tai valkoinen-musta.

Tämä on mielenkiintoista! Wagtails pesää pari kertaa kesän aikana, ja käyttää näihin tarkoituksiin siltoja, siltojen alla olevaa kattojärjestelmää, maaperän syvennyksiä, onttoja ja kasvillisuuden alaa ja kieroutunut pesä on riittävän löysä ja vuorattu sisäpuolelta hiuksilla tai silppuilla.

Molemmat vanhemmat huolehtivat poikasiensa syötöstä, jotka puolestaan ​​lähetetään hyönteisten tarttumiseen. Muutaman viikon kuluttua poikaset ovat jo lähteneet ja seisovat nopeasti siivessä. В конце июня и начале июля вместе со своими родителями подросшие птенцы начинают учиться летать, а с наступлением осени птичьи стаи устремляются в южном направлении.

Естественные враги

Самыми частыми врагами трясогузки являются домашние и дикие кошки, ласки и куницы, а также вороны и кукушки, многие хищные птицы. При появлении врагов трясогузки не улетают, а напротив, начинают очень громко кричать. Иногда такого поведения бывает вполне достаточно, чтобы прогнать врагов от гнезда или стаи.

Популяция и статус вида

Useimmat lajit eivät ole uhanalaisia ​​tai haavoittuvia, ja joidenkin suvun jäsenten populaatio vähenee huomattavasti. Moskovan alueen alueella niittyjen lajit ovat melko yleisiä ja yleisiä. Lajin edustajat aseman mukaan kuuluvat kolmanteen luokkaan - Moskovan haavoittuviin lintuihin.

Kevään saapuminen

He elävät:

  • Euroopassa,
  • Aasia
  • Afrikassa.

Melko lämpimällä, viihtyisällä maalla ne johtavat istumatonta elämää. Viileiden elinympäristöjen asukkaat muuttavat Afrikkaan ja takaisin.

Vaunun luonteen mukaan optimistien lisäksi myös isänmaallisia. Filopaty. Tiedemiehet kutsuvat tällaista kaunista sanaa rakkaudesta kotimaahan eläinten kesken. Tarkemmin sanottuna halu palata syntymäpaikkaansa. Ja ilmiö, kun samat henkilöt rotuivat säännöllisesti samassa erityisalueella - jalostuksen konservatiivisuuteen. Ja vaikka wagtails, kuten useimmat hyönteisten linnut, lentävät etelään talvella, keväällä he yrittävät palata pieneen kotimaahansa.

Vielä melko paljon lunta on metsässä, pelloilla ja rotkoilla. Mutta kevään lämpö on jo syntynyt aamulla. Aurinko hukkuu jään ja lumen nestemäiseen lietteeseen. Kerää lohkareita.

Ja nyt, kun rookeja, larkkeja, tähtimiehiä, ensimmäiset wagtails ovat jo nyt hämmentäviä. Aja, väitä, täynnä voimaa ja energiaa. Mutta turhuus ja viserrys näyttävät vain epämiellyttäviltä. Hyvin pian linnut ovat huolissaan sopivan pesimäpaikan löytämisestä.

Missä vanki tekee pesän

Valkoinen Wagtail, ehkä kaikkein luovimpia pesimistä valittaessa. Erityinen rakkaus näihin lintuihin eri tekniikoihin. Hylätty harvester, tyhjäkäyttöinen traktori tai proomu, johon on kiinnitetty pesä, eivät ole satunnaisia, vaan valkoisten wagtailien suosikkipaikat. Toinen intohimo - ihmisen rakentaminen. Tarkemmin sanottuna kaikenlaisia ​​halkeamia ja niittejä, joissa voit tehdä pesän ja elää.

Asuinalueilla, tien läheisyydessä, raitiovaunuilla, ei vain häiritse pelottomia vaunuja, vaan myös houkuttelee. Kaikki mahdolliset lintujen pesimäpaikat eivät ole luettelossa. Pesä löytyy missä tahansa.

Pesimisaika

Pesän rakentaminen vaunuun kestää 1-2 viikkoa. Sitten pari päivää pesä voi seisoa. Lopuksi naaras voi asettaa yhden munan päivässä. Kytkinten ensimmäiset munat löytyvät huhtikuun lopussa. Täysi muurausvilla on kesäkuun alussa. Tähän mennessä kaikki munat ja normaalisti se on 5-6 kappaletta. Ja lintu on otettu tiheäksi siitoksi.

Käki on hyvin tietoinen valkoisen vaunun aikataulusta, joka asettaa munat pesään, joten se on yksi käskyn tärkeimmistä opettajista. Ja se ei ole yllättävää - poikasten hoitoa wagtail-lintussa voidaan pitää esimerkillisenä.

Miten erottaa naaras miehestä

Pitäisi kiinnittää huomiota pään väriin. Nainen on tylsä. Yksittäiset höyhenet näyttävät harmailta merkinnöiltä. Miesten "kallo" on enemmän mustaa, vastakohtana selän taivutuksella. Voit silti huomata eron siipien värissä. Vaikka se on melko yksilöllisiä eroja, mutta niitä voidaan ohjata.

Pesän käyttäytymisen kannalta naisella on etu. Siksi, kun mies saapuu, hän yrittää syöttää rehun nopeasti poikasille ja juosta pois.

Pesän korjaus on myös naisen etuoikeus. Mies voi vain ottaa pois ruoan tai roskan jäännökset.

Poikaset poikaset

Poistuessa pesästä, poikaset, vanhemmat ruokkivat toisen viikon. Lisäksi kerros on usein jaettu kahteen osaan. Yksi niistä on mies, toinen naispuolinen. Kesällä osa wagtaileista on aikaa nostaa poikasia kahdesti.

Kesän toisella puoliskolla nuorten keskellä aikuisia on usein veden äärellä. Avoimissa lohkoissa tien lähellä on säännöllisiä kävijöitä. Täällä ja keittiö ja kylpyhuone yhdessä paikassa. Ja wagtails rakastaa juosta polkuja, likaa ja asfalttitietä ja kerätä kaatuneita tai kaatuneita hyönteisiä. Jotkut kokematon ja epäluotettava lintu joutuvat usein itsensä raskaan liikenteen uhreiksi.

White Wagtail on jatkuvassa liikkeessäjatkuva työskentely itsellesi, jotta ympäristöolosuhteet voidaan parhaiten vastata. Hänen vilkas luonne, hämmästyttävä suvaitsevaisuus muutoksiin ja sopeutumiskyky mahdollistavat hänen menestyä kaikissa olosuhteissa. Olipa kyseessä luonnollinen luonnonsuojelualue tai meluisa betonoitu metropoli.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org