Eläimet

Missä he asuvat ja mitkä suuret silmälasit - lemurs syövät

Pin
Send
Share
Send
Send


Galago - nisäkäsvauva, joka kuuluu kädellisten järjestykseen. Se ei kuitenkaan ole kovin samanlainen kuin apinat ja lemurit: häntää muistuttaa orava, takajalat ovat voimakkaampia kuin etuosat, kuono on terävä ja korvat ovat lusikamaisia. Merkittävimmät ovat kuitenkin galagon silmät: ne ovat yksinkertaisesti valtavia!

Asuu Galagossa Afrikassa, hän pitää kuivasta ilmastosta.

Käyttäytymisominaisuudet

Eläin on yöllä. Hän tutkii taitavasti ja hiljaa puiden läpi, kääntäen herkät korvat putkeen, jotta he eivät vahingoita heitä.

Galago haluaa nukkua absoluuttisessa hiljaisuudessa, joten hän painaa korviaan päähänsä niin, että mikään ei häiritse häntä levosta. Herääminen myöhään iltapäivällä, galago nostaa korviaan vuorotellen, kuunnellen vaaraa läheisyydessä. Hänen korvansa pystyvät saamaan ääniä hyvin pitkälle.

Galago haluaa asua yksin, mutta joskus he asuvat pienissä ryhmissä, enintään 10 yksilössä. Ne kertovat 1 tai 2 kertaa vuodessa. Maailmalle syntyneet poikaset (yleensä kaksi syntymää) elävät äitinsä kanssa enintään 3 kuukautta.

Galagos ruokkii pieniä selkärankaisia, linnunmunia, hyönteisiä ja kasvituotteita.

Itku galago

Yön metsästyksessä eläinten parvella se tekee shrill-ääniä, jotka muistuttavat vauvan itkua. Tätä varten hänet kutsuttiin "bush-lapseksi".

Pieni, vaaraton eläin luonnossa luraa paljon vaaroja. Tärkein on simpanssit. Primaatit hyökkäävät galagoon unen aikana, lävistämällä ne terävillä sauvilla.

Pienten eläinten ja ihmisten metsästys, useimmiten myyntiin, koska pieni eläin, jolla on suuret silmät tänään, on erittäin suosittu eksoottisten eläinten markkinoilla. Valitettavasti kuljetuksen aikana monet vauvat kuolevat.

Ai-ai Madagaskarilta

Madagaskar-mitt - eläin, jolla on suuret silmät ja korvat - kuuluu myös kädellisten järjestykseen ja se on ainoa kalalajin perheen laji.

Madagaskarilla on pieni koko (36-44 cm), pitkä pensas häntä, joka on 15–20 cm suurempi kuin keho, ja tummanruskea takki. Pää ah-ah on tarpeeksi suuri, sillä on suuret kaljuiset korvat.

Valtava, jatkuvasti yllättynyt silmät, suuret etuhampaat, suuret koot ja liikkuvat korvat käpälöillä ja toivat hänelle lempinimen Ah-ah.

Ah-ayä löytyy vain Madagaskarin saarella, bambu- tai tiheiden metsien paksuisina.

Madagaskarin veitsen elämäntapa

Ah-ah johtaa yöllistä elämäntapaa, ja päivän aikana hän nukkuu pesässä, jonka hän rakentaa palmulehdet puun päälle tai ontto.

Kun otetaan huomioon tämän eläimen salaisuus suurilla silmillä, kuvia sen kuvista pidetään harvinaisina.

Rooky rakastaa juhlia bambu- tai sokeriruo'on sydämessä, hän ei kieltäydy hedelmistä ja kookospähkinöistä, voi syödä eräitä hyönteisiä. Ah-ay - yksinäinen eläin. Harvoin voi elää pari (naaras, jonka uros on parikauden aikana tai äiti vauvan kanssa).

Mielenkiintoisia faktoja Madagaskarista

Madagaskarin piirikunta on yksi maailman hämmästyttävimmistä eläimistä. Tässä on joitakin tosiseikkoja, jotka vahvistavat tämän:

  • Näiden henkilöiden määrä on äärimmäisen pieni, joten ah-ai on lueteltu Punaisessa kirjassa.
  • Kartion etuhampaat kasvavat koko elämän ajan.
  • Eläimet kulkevat hyvin hitaasti, koska raajojen sormilla on hyvin pitkät kynnet.
  • Etutappien keskisormi on pitkä ja ohut, sen pää ei ole peitetty villalla. Ai-ai saa heidät vikoja ja hyönteisiä puiden halkeamista ja työntää ne kurkkuun.

  • Nainen synnyttää jälkeläisiä 2-3 vuoden välein.
  • Raskaus kestää noin 170 päivää, vauvat ruokkivat äidinmaidosta enintään 7-8 kuukautta ja enintään vuoden tai kaksi äidin ympärillä.
  • Piikin elinajanodote on noin 30 vuotta (eläintarhassa).

Eläin, jolla on epätavallisen suuret silmät

Näyttäisi siltä, ​​että kysymykseen: "Mitä eläimellä on suuret silmät?" - vastaus on yksiselitteinen - "Suurimmalla". Mutta kaikki ei ole niin yksinkertaista: maailman suurin eläin - sininen valas - ei ole mitenkään mestari silmien koon kannalta.

Valtava kalmari on maailman suurimmat silmät. Yhden hänen silmänsä paino on 3 kg ja halkaisija 30 cm.

Guinnessin kirjanpidossa kirjataan kuitenkin eläin, jolla on suurimmat silmät (suhteessa kehon kokoon). Tällaiset mittasuhteet voitaisiin saavuttaa, jos esimerkiksi henkilöllä olisi silmät suurta omenaa!

Mikä on niin kuuluisan ison silmän eläimen nimi? Hänen nimensä on Filippiinien tarja.

Tämä eläin näyttää sarjakuvahahmoilta, innostavalta kauhulta ja kunnioitukselta. Sen koko ei ylitä 10 senttimetriä (ilman häntä), kun se painaa vain 120-160 g, ja silmät voivat nousta 1,5 cm: iin.

Huiput korvat koristavat suurta pyöreää päätä, raajat ovat ohuita ja tyylikkäitä, punaruskeat hiukset.

Eläin asuu Filippiinien saarilla ja erityisesti eräillä Filippiinien saariston kaakkoisalueilla:

Pitkävartiset voivat asua eri paikoissa:

  • bambu paksuissa,
  • puiden päällä
  • hylätyissä edessä olevissa puutarhoissa,
  • puutarhoissa ja istutuksissa.

Hän mieluummin asettuu metsään, jossa pääsy henkilöön on rajallinen.

Epätavalliset kyvyt

Hämmästyttävällä eläimellä, jolla on suuret silmät, on vielä useita poikkeuksellisia kykyjä:

  • He pystyvät kääntämään päänsä 180 astetta selkärangan erityisen rakenteen vuoksi.
  • Sormien kärjissä on pehmusteet, joiden avulla voit pysyä puiden ja haarojen rungoissa pitkään.
  • Targetien silmät on järjestetty siten, että eläin näkee täydellisesti sekä hämärässä että kirkkaassa valossa.
  • Lennon aikana hyppäämällä (ja se voi olla enintään kahden metrin etäisyydellä) tarja voi "ohjata" häntä, varmistamalla laskeutumisen tarkkuuden.

Lemur Lory - rauhallinen eläin

Fat Lory on toinen eläin, jolla on suuret silmät. Sivuliikkeellä istuva Lemur Lory näyttää pörröisestä pallosta, jossa on suuret silmät. Tämän eläimen hännän ei tarkemmin sanottuna ole, mutta hyvin lyhyt, vain muutama senttimetri, ja turkisten alla se on täysin näkymätön. Bug-eyed fluffin kehon pituus voi olla 20-40 cm, ja sen paino voi olla enintään 1,5 kg.

Vaarallinen lemmikki suurilla silmillä

Paksu tarina tuntuu hyvältä luonnossa ja vankeudessa. Kuitenkin ennen kuin saat tämän viehättävän eläimen suurella silmällä, kysy myyjältä, millainen tyyppi potentiaalinen perheenjäsenesi kuuluu.

Rasvaa on viisi tyyppiä, ja yksi niistä - pieni rasvapitoisuus - on myrkyllistä. Vauvan kyynärpäässä on rauhaset, jotka erittävät ainetta, joka muuttuu myrkylliseksi vuorovaikutuksessa syljen kanssa.

Pieni rasvapitoisuus käyttää tätä myrkkyä suojelemaan poikasten vaarallisilta saalistajilta. Hän vain imee vauvan turkiksen, ja hänestä tulee myrkyllinen.

Muut paksut lory-tyypit eivät aiheuta vaaraa ihmisille.

Huolehdi naapuristasi

Paksu Lory - epätavallisen rauhallinen eläin. He eivät koskaan ristiriidassa heidän sukulaisensa kanssa, ja kun he kohtaavat, he ottavat mielenkiintoisen "tervehdyksen" aiheuttaa tai harjaavat hiuksiaan toistensa kanssa. Erityisesti tätä prosessia varten paksu Lori kuljettaa mukanaan erityistä työkalua - pitkää kynsiä, joka kasvaa etusormella. Kaikki muut tämän lajin kynnet ovat lyhyitä.

Lemur - kuvaus, rakenne, ominaisuudet. Mitä lurur näyttää?

Tällä hetkellä infrapuna-lemurimainen sisältää 101 eläinlajia, jotka on ryhmitelty 5 perheeseen (tietokannan globalspecies.org mukaan). Niillä on yhteisiä ominaispiirteitä, mutta niillä on kullekin lajille ominaisia ​​ominaisuuksia, jotka vaihtelevat koon, turkiksen värin, lisääntymisjakson, tottumusten ja elämäntavan mukaan.

Lemurit ovat keskikokoisia kädellisiä. Pienin lemur on kääpiöhiirimurur (latinalainen Microcebus myoxinus), joka sopii helposti aikuisen kämmeniin. Sen koko on vain 18-22 cm pitkä, ottaen huomioon hännän (kehon pituus ilman häntä on 9-11 cm) ja murus painaa noin 24-38 grammaa (joidenkin lähteiden mukaan jopa 50 g).

Kuva: Bikeadventure

Kerran kerran Madagaskarissa asui valtavia kädellisiä. Näiden kuolleiden lemurien paino oli noin 200 kg ja ne olivat suurempia kuin urosgorilla! Tähän mennessä maailman suurin lemuri on lyhytkarvainen Indri (Babakoto) (latinalainen indri indri): sen kehon pituus on 50-70 cm, hännän pituus on 4-5 cm ja erityisesti suurten yksilöiden paino on 6-7,5 kg.

Kuva: Christophe Germain

Lemurilla on tiheä, pitkänomainen runko ja pieni, pyöristetty tai hieman litistetty pää. Suurin osa eläimistä on pitkänomainen ja terävä, kuten kettu. 4-5 tärinän ryhmää, jotka suorittavat kosketustoiminnon, näkyvät siinä selvästi.

Kuva: Jiří Mařík

Lururin silmät ovat valtavia, istutettuja lähellä ja näyttävät usein lautasille. Heidän ilmaisunsa on yleensä hämmästyksen ja pelon välissä. Yöllä kädellisissä silmien kiertoradat ovat leveämpiä kuin kädellisillä. Lurssien silmien väri on yleensä punainen-oranssi, kellertävänruskea tai keltainen, vaikkakin on sininen silmäinen lemur, jonka toinen nimi on Sclaterin musta lemuri.

Tekijän kuva: Gabriella Skollar

Lemurin hammasrivit erottuvat ominaisen rakenteensa mukaan: yläleuan leikkauspisteet ovat hyvin leveät toisistaan, ja alemmat viillot ovat huomattavasti lähellä koiria ja niillä on merkittävä kaltevuus eteenpäin, muodostaen eräänlaisen ”hammaskammion”.

Kuva: Armin Weigel

Kuva tekijä: Vladimír Motyčka

Kaikissa lemurissa on tarttuvia raajoja, joista kussakin on 5 sormea, ja käsien ja jalkojen peukalo vastustaa loput. Kynnet kasvavat kaikilla sormilla, poikkeuksena on jalkojen toinen varvas, joka on varustettu pitkällä kynällä, jota käytetään hygieenisiin tarkoituksiin ja josta hän sai nimen "wc". Tämä ominaisuus koskee kaikkia lemureja, lukuun ottamatta Madagaskarin rukkasia. Lemurit käyttävät teräviä kynnet hygieenisiin tarkoituksiin. Ja jotkut lajit nuolla ja harjaavat toistensa hiukset hampaineen.

Kuva: Alex Dunkel

Otettu sivustosta: musingsofajunglequeen.wordpress.com

Toisin kuin muut lemurit, kynnet kasvavat Madagaskarin sormen sormilla, ja vain takaraajojen peukaloilla on kynnet.

Kuva: David Haring

Näiden eläinten merkittävä piirre on niiden ylellinen, pitkä ja tavallisesti pensas häntä, jonka pituus on joskus yhtä suuri kuin kehon koko ja jopa ylittää sen. Lemurin hännällä on merkittävä rooli primaatin elämässä: lemurit käyttävät sitä kommunikointiviestintään ja auttavat myös tasapainon ylläpitämisessä, hyppäämällä haarasta haaraan, kuten oravia. Ainoastaan ​​lyhytkarvainen indri on vaikuttavista mitoistaan ​​huolimatta pienin häntä, joka kasvaa vain 3-5 cm.

Lemurin paksu kerros voi olla monipuolisin väri: jotkut lajit holhottavat harmaanruskeaa väriä, toisille on ominaista kirkas musta ja valkoinen, punaruskea tai punainen turkis. Kissan lemurilla on erityinen väri - sen pitkä, kaareva häntä on koristeltu leveillä mustilla ja valkoisilla raidoilla.

Valokuvan tekijä: www.nathab.com

Missä lemurs elää?

Miljoonia vuosia sitten, modernien lemurien esi-isät asuivat Afrikan mantereella, mutta 165 miljoonan vuoden eKr. e. osa väestöstä oli eristetty Madagaskarin saarella ja läheisillä saarilla, joissa eläimet elivät ja muodostivat ainutlaatuisen saaren eläimistön.

Lemurs on pitkään onnistunut säilyttämään eläintarhoissa ympäri maailmaa, jossa kädelliset pystyvät helposti sopeutumaan asuinrakennuksiin ja lisääntymään hyvin. Mutta luonnollisissa olosuhteissa lemurs elää yksinomaan Madagaskarin saarella ja Komorien saarilla, jotka ovat ainutlaatuinen vyöhyke, joka sisältää monien eri kasvilajien ja eläimistön edustajien joukon.

Lemurs on oppinut lähes kaikki Madagaskarin saaren luonnolliset biotoopit: näiden kädellisten eri lajit elävät saaren itäosassa sijaitsevan trooppisen monsoonilämmön viidakkoissa, koillisosien ja eteläosien metsissä, sen keskialueiden lauhkeassa meriympäristössä ja länsirannikon läheisissä kuivissa metsissä.

Lemur-luokitus.

Lemurien taksonominen luokittelu ei ole vielä määritelty ja on kyseenalainen. Alla olevassa taulukossa on useita luokituksia.

Primaattia Loria, joka kuuluu myös oravan apinoiden alajärjestykseen, kutsutaan usein ”lemur loriksi”, vaikka tämä määritelmä onkin virheellinen. Huolimatta siitä, että lopullista luokitusta ei ole vielä määritetty, useimmat tutkijat ovat sitä mieltä, että loriformifioijat ovat erillinen infra, joka ei liity lemurien infrapunayksikköön.

Lori. Kuva: David Haring / Duke Lemur Center

Kuvaus kääpiö lemurs

Jotkut alkukantaiset piirteet ovat hyvin säilyneitä kaikilla elävillä kääpiöleikkureilla, mikä tekee tällaisista nisäkkäistä yhden parhaista elävistä todisteista alkuperästämme. Tällaiset Madagaskarin trooppisten asukkaiden asukkaat ovat kuitenkin lähes täysin erilaisia ​​kuin nykyään tunnetut ja tutkitut apinat.

ulkomuoto

Kääpiö lemurs ovat eläimiä, joilla on pitkät hännät ja erottuvat, hyvin kehittyneet, pullistuvat silmät.. Kääpiöpurun päätä lyhennetään pyöreällä kuonolla. Takajalat ovat hieman pidempiä kuin eturaajat, mutta tällaisen nisäkkään kaikki sormet ovat yhtä hyvin kehittyneitä, jolle on tunnusomaista sitkeiden ja terävien kynsien läsnäolo. Keskikokoiset korvat, jotka on peitetty harvoin ja hyvin ohuilla, lukuisilla karvoilla.

Pieneläinten turkis on pehmeä ja joillakin alueilla - voimakkaalla silkisyydellä. Takana hiukset ovat aaltoilevat ja melko tarjoilevat. Madagaskarin trooppisia metsäalueita asuttavat kääpiöpurut erottuvat punertavilla hiuksillaan ruskehtavalla sävyllä. Kaikkien Madagaskarin läntisissä metsissä elävien eläinten takapinnalla on pääasiassa harmaa turkis.

Tämä on mielenkiintoista! Pienin tänään on hiiren kääpiö lemurs, ja tämän lajin aikuisen keskimääräinen paino on hieman yli 28-30 grammaa.

Primaatin silmien väri riippuu suoraan lajista, mutta useimmiten nisäkkään silmät ovat oranssinvärisiä tai ruskeita. Kolmekymmentä lajia ovat kaikkein tunnetuimpia hiirimurskaita, sillä nykyään eksoottisten lemmikkieläinten ammattilaiset ostavat näitä eläimiä lemmikkinä.

Luonne ja elämäntapa

Kaikki perheenjäsenet Kääpiö lemurit kuuluvat yön eläimiin, jotka ovat aktiivisia vain pimeän vuorokauden alkaessa, minkä takia suuret silmät aiheuttavat, jotka näkyvät hyvin yöllä erityisten valoa heijastavien kiteiden ansiosta. Päivisin tällaiset nisäkkäät nukkuvat, jotka ovat tyypillisesti käpertyä palloon. Nukkua tai lepoa varten käytetään enimmäkseen puita ja mukavia pesiä, joissa on ruohoa, pieniä oksia ja lehdet.

Eläinpuistoissa kääpiöleikkureita ja muita yön eläimiä pidetään erityisolosuhteissa tai salissa, joiden nimi on "Night Primates". Päivällä tällaisissa huoneissa säilytetään keinotekoisesti riittävästi pimeyttä, jolloin jokainen yön eläin voi tuntea olonsa mukavaksi ja ylläpitää luonnollista, luonnollista toimintaa. Yöllä, päinvastoin, valo syttyy, joten lemurit menevät nukkumaan.

Kaikki suhteellisen suuren perheen edustajat voidaan ansaita luokitella ainutlaatuisiksi eläimiksi kuuluisien kädellisten joukossa.. Tämä mielipide selittyy helposti eläinten kyvyllä viettää kauan aikaa vatsassa tai anabioosissa.

Tänä aikana aineenvaihdunta hidastuu ja huomattava ruumiinlämpötilan lasku, jonka ansiosta eläin säästää paljon energiaa. Ei koskaan lepotilassa olevia haarukkahyppyjä lemureita pesivät puuputkissa, mutta he nukkuvat ja levittyvät yksinomaan tyypillisessä istumapaikassa, ja niiden päät ovat niiden etureunojen välissä.

Tämä on mielenkiintoista! Lurssin äänialueen edustavat erilaiset äänet, joiden kautta tällaiset kädelliset voivat kommunikoida keskenään, ja jotkut äänet voivat levitä ultraäänitasolla.

Lämpimän kauden alkaessa "horrostilaan joutumisen" valmisteluvaiheessa kääpiö lemurssit alkavat aktiivista ruokintaa, mikä lisää eläimen painoa pari kertaa. Rasvareservit kerääntyvät hännän pohjaan, jonka jälkeen lemur kuluttaa asteittain organismia anabioosin aikana. Luonnollisissa olosuhteissa kääpiöleikkurit haluavat pysyä yksin tai ne voidaan yhdistää pareittain. He liikkuvat hyvin taitavasti hyppäämällä tai lenkkeilemällä pitkin oksaita puiden latvoissa käyttäen kaikkia neljää raajaa tähän tarkoitukseen.

Kuinka monta lemuriaa elää

Lurssien joukossa on eroja koko elinajanodotuksessa. Esimerkiksi Cockerel-hiirimatkat elävät noin kaksikymmentä vuotta luonnossa, ja Grey Mouse lemur -lajien edustajat elävät vankeudessa ja elävät viisitoista vuotta tai jopa hieman enemmän.

Tyypit kääpiö lemurs

Tähän päivään asti Dwarf lemurs sisältää viisi sukua, joita edustaa kolme tusinaa lajia, joista seuraavat ovat yleisimpiä:

  • Толстохвостые карликовые лемуры (Сhеirоgаlеus mеdius) — имеют длину тела в пределах 6,0-6,1 см при длине хвоста 13,5-13,6 см и массе тела 30,5-30,6 г,
  • Большие карликовые лемуры (Сhеirоgаlеus mаjоr) — характеризуются достаточно коротким хвостом, с заметным утолщением у основания,
  • Мышиные лемуры Кокерела (Мirzа соquereli) — отличаются длиной тела с головой в пределах 18-20 см при хвосте не более 32-33 см и максимальной массе тела – 280-300 г,
  • Карликовые мышиные лемуры (Мiсrocebus myохinus) - ovat pienimpiä kädellisiä, joiden paino on 43–55 g ja joiden pituus on 20–22 cm.
  • Harmaa hiirimurskaimet (Microsebus murinus) - yksi suvun suurimmista edustajista ja sen paino on 58–67 g,
  • Punainen hiiri lemurs (Microsebus rufus) - tunnettu siitä, että sen massa on noin 50 g ja jonka pituus on 12,0-12,5 cm ja hännän - 11,0-11,5 cm,
  • Bertha Mouse Lemurs (Microsebus berthae) - Madagaskarin saarivaltion endeemit ovat tällä hetkellä pienimmät tunnetut tiedemiehet, joiden kehon pituus on 9,0–9,5 cm ja aikuisten paino 24–37 g,
  • Hiusten lemurs (Allobusbus triсhоtis) - joiden pituus on enintään 28–30 cm ja keskimääräinen paino enintään 80–100 g, t
  • Fork Lemurs (Ranner furser) - jonka pituus on 25-27 cm ja hännän osa on 30-38 cm.

Tämä on mielenkiintoista! Vuonna 2012 Sahafinan metsän itäosassa, joka sijaitsee 50 kilometrin päässä Mantadian kansallispuiston alueelta, löydettiin uusi laji - Hiirimurur Herpa tai Microcebus gerpi.

Cheirógaleus- tai Rat Lemurs-suvun lajia on kuusi, ja Micracebus- tai Mouse Lemurs-sukua edustaa kaksi kymmeniä eri lajeja. Pienin tänään katsotaan Mirzan suvuksi.

Jakelualue

Sheirogaleus medius ovat yleisiä Madagaskarin läntisissä ja eteläisissä osissa, joissa he asuvat kuivina ja märkinä lehtimäisinä trooppisina metsinä ja suosivat alemman tason kasvillisuutta. Shearoagalos maiór -laji elää metsässä ja metsäisissä kuivilla alueilla Madagaskarin itä- ja pohjoisosissa, ja sitä esiintyy joskus Madagaskarin länsiosassa.

Villakorvaiset kääpiöleikkurit (Сheirogаleus crоssleeyi) elävät Madagaskarin pohjois- ja itämetsissä, ja Sibrin (Сheiroоgaleus sibrayeei) kääpiöpallot ovat yleisiä vain saarivaltion itäosassa. Mirza soquereli -lajin edustajat ovat valinneet Länsi-Madagaskarin kuivia metsiä. Kappeler löysi vuonna 2005 pelkästään suuren pohjoisen hiiren lemurin, joka on yleinen Madagaskarin pohjoisosassa.

Microcebus myochoinus on saarivaltion ja Kirindi-luonnonpuiston kuivien sekoitettujen ja lehtimetsien asukas, ja Michael rubus -lajien toissijaiset elinympäristöt ovat toissijaisia ​​ja ensisijaisia ​​metsiä, mukaan lukien metsähihnat rannikon trooppisilla alueilla ja toissijaiset bambu-metsäalueet.

Kääpiö lemurien ruokavalio

Lähes kaikkiruokaisia ​​kääpiöpurun perheenjäseniä käytetään elintarvikkeissa paitsi hedelmien ja kuoren lisäksi myös kukkia ja nektaria, jotka ovat hyvin monien kasvien aktiivisia pölyttäjiä. Joillekin lajeille on ominaista lyhyt laskeutuminen maahan, mikä antaa heille mahdollisuuden metsästää kaikenlaisia ​​hyönteisiä sekä melko pieniä eläimiä, kuten hämähäkkejä ja pieniä lintuja, sammakoita ja kameleontteja.

Tämä on mielenkiintoista! Kasvillisuuden määrä ei aina riitä eläinten ruokintaan, joten sitruunat käyttävät pitkäkestoista lepoa tai hidastavat fyysistä aktiivisuuttaan voidakseen täydentää niiden voimaa.

Muiden muassa nisäkkäiden kädelliset joutuvat usein nauttimaan nuorten eri kasvien sulan suhteellisen pitkällä kielellään. Kääpiö lemurin hampailla on erityinen rakenne, joten ne soveltuvat erinomaisesti kevyesti leikkaavaan puunkuoreen, joka stimuloi kasviperäisten ravinto- mehujen aktiivista ulosvirtausta.

Lisääntyminen ja jälkeläiset

Dwarf Lemur -perheen edustajien eri lajien aktiivinen rutti rajoittuu tiettyyn kausityyppiin, ja useimpien näiden kädellisten nisäkkäiden pariutumiskäyttäytymistä edustaa kova huuto ja koskettaa heidän kumppaniaan. Esimerkiksi paksu-pyöreän kääpiö lemurin jalostuskausi on lokakuu. Perheet voivat olla joko monogamisia tai moniavioisia.. Yleensä naaras tuottaa vuosittain jälkeläisiä, mutta eri lajien edustajien raskauden kokonaiskesto vaihtelee suuresti.

Noin parin kuukauden raskauden aikana naaras saa aikaan kaksi tai kolme melko hyvin kehittynyttä pentua. Suurten kääpiöleikkurien raskaus kestää hieman yli kaksi kuukautta, ja maailmalle syntyneet jälkeläiset ruokkivat äidinmaitoa 45-60 päivää. Mirzan soquereli kantaa nuoriaan noin kolme kuukautta, minkä jälkeen syntyy yhdestä neljään nuorta. Vastasyntyneen pygmy lemurin paino on vain 3,0-5,0 grammaa. Pikkulapset syntyvät täysin sokeiksi, mutta avaavat nopeasti silmänsä.

Syntymän jälkeen poikasten roikkuu äitinsä vatsassa, tarttumalla naarasreihin, mutta aikuiset pystyvät kantamaan jälkeläisiä yksinään suuhunsa. Useimmiten yhden kuukauden ikäisenä nuori kääpiö lemuri voi helposti ja nopeasti kiivetä kasveja tai puita, mutta aluksi he väsymättä seuraavat äitiään.

On tärkeää! Heti kun nisäkäs vieroitetaan imetyksestä, se muuttuu välittömästi täysin itsenäiseksi.

Primaaliset nisäkkäät saavuttavat seksuaalisen kypsyyden puolentoista tai kahden vuoden kuluttua, mutta jopa tässä iässä eläin pitää läheistä yhteyttä vanhempaansa, joten äiti tuntee itsensä kovalla huudolla. Kausiluonteisen lisääntymisjakson aikana lajien liittyminen määräytyy helposti kumppaneiden äänidatan avulla, mikä estää tehokkaasti hybridisaation eri lajien välillä, joilla on merkittävä ulkoinen samankaltaisuus.

Luonnolliset viholliset

Jopa siitä huolimatta, että niillä on riittävästi luonnollista ketteryyttä ja viettää suurimman osan ajasta puun kruunun suojelemiseksi, kääpiöpurun perheenjäsenet tulevat usein usein saaliin useille saalistajille.

Tällaisten lemurien tärkeimpiä vihollisia luonnollisessa, luonnollisessa elinympäristössä edustaa Madagaskarin korvamainen pöllö ja pöllöpöllöt, sekä suuret haukat ja köysit, jotkut käärmeet, mukaan lukien puuhuvut.

Jotkut saalistushenkilöt voivat myös metsästää kääpiö lemursseja, mukaan lukien kapeakaistainen ja rengasruskea Mungo, sekä fossas, jotka ovat tyypillisiä endagisia edustajia, jotka kuuluvat Madagaskarin sukkuloiden perheeseen. Usein kääpiöpurun perheen jäsenet hyökkäävät mongooseista tai suurista roduista peräisin oleville aikuisille koirille.

Tilastojen mukaan noin 25% hiiren lemurista kuolee vuosittain erilaisten saalistushyökkäysten vuoksi. Pitkän aikavälin havaintojen mukaan jopa merkittävät häviöt yleisessä väestössä voivat elpyä hyvin nopeasti, koska tällaisten kädellisten nisäkkäiden lisääntymisprosessi on aktiivista.

Väestö ja lajien tila

Tähän mennessä ehdottomasti kaikille lemurilajeille on annettu suojelutila, ja suuri osa näistä harvinaisista kädellisistä johtuu uhanalaisista lajeista. Joidenkin lajien edustajia, erityisesti hiusten korvattuja lemursseja, pidetään tällä hetkellä uhanalaisina lajeina.

Tämä johtuu kotoperäisten metsien aktiivisesta puunkorjuusta ja aikuisten massan tuhoamisesta ruoan käyttöön, samoin kuin suosion ja eksoottisten lemmikkieläinten myynnistä. Ihmiset ovat houkutelleet eläimen ja sen ilmeisten silmien pienestä koosta, mutta pidätettynä vankeudessa tällaisten kädellisten on varmistettava olosuhteet mahdollisimman lähellä luonnollista ympäristöä.

Miten lemuri nukkuu?

Twilight-lajit lemurs ruokkivat yöllä, ja nukkuvat päivän aikana lehtien tai niiden suojien keskellä. Usein 10-15 yksilöä nukkuu puuputkissa kerralla. Jotkut lemurit (esim. Lyhytkarvainen Indri tai Verro sifaka) haluavat nukkua suoraan haarassa, kiinnittäen sen tiiviisti eturaajojen ja jalkojen varsiin, jossa pää on polvien välissä, ja hännän kääritty kehon ympärille.

Mitä lemurs syö?

Lemur on pääasiassa kasvissyöjä, mutta ruoka riippuu kädellisen tyypistä. Suurin osa eläinten ruokavaliosta koostuu puunlehdistä ja kypsistä hedelmistä, kuten viikunoista ja banaaneista, sekä kukkia, nuoria versoja, siemeniä ja puunkuoria. Kultainen lemur ja suuri bambu-lemuri ruokkivat jättiläisen bambun lehtiä ja versoja. Vaikka on syytä huomata, että massa, lehdet ja nuoret bambu-versot syödään joidenkin muiden näiden eläinten lajeilla, esimerkiksi sileät lemurit, jotka muuten ruokkivat vain tätä kasvia. Cat lemurs on erittäin ihastunut Intian tamarindin (tamarind) hedelmiin. Indri ja Sifak pitävät parempana vain kasvisruokaa. Madagaskarin käsineet syövät hyönteisten toukkia ja hedelmiä (mango, kookos). Kääpiö lemurien ruokavaliossa nektarilla, hartsilla, siitepölyllä ja kasvisuolalla on merkittävä rooli, ne myös ruokkivat pieniä hyönteisiä, niiden toukkia ja eritteitä. Mutta silti hyönteiset ja selkärangattomat ovat toissijaisen tärkeitä monille lemurilajeille.

Hyönteisistä eläimiä metsästetään pääasiassa kovakuoriaisia, syöminen, nuorten perhoset, lyhty, sirkat, hämähäkit, torakat. Jotkut lajit, kuten harmaa hiirimurur, syövät pieniä selkärankaisia: puun sammakoita ja kameleontteja. Cokerel kääpiö lemuriin kuuluvat myös pienet linnut ja niiden munat. Ja perheen edustajat intriyevy lisäksi kasvien ruokaa, he syövät maata, neutraloivat myrkyllisiä aineita kasveja.

Sitruunat kompensoivat ei-ravitsevaa ruokavaliotaan pitkiä lepoaikoja. Nämä kädelliset ovat kuitenkin kaikkiruokaisia ​​ja eläintarhoissa tottuu nopeasti ruokavalioon. He tarttuvat ruoasta hampaidensa kanssa tai ottavat etukäpälät ja asettavat ne suuhunsa.

Tekijän kuva: Arun Kumar Anantha Kumar

Lemurien jäljentäminen.

Jokaisen lemurilajin goni ajoitetaan tiettyyn aikaan. Esimerkiksi kääpiö lemurien parittumiskausi kestää joulukuusta toukokuuhun, ja ranskalaiset leikkoviljat kasvavat keväällä, lepilemours toukokuusta elokuuhun. Pienet lemurilajit saavuttavat seksuaalisen kypsyyden 1,5-vuotiaana, ja indri-naiset kypsyvät vain 4-5 vuotta. Useimpien lemurien pariutumiskäyttäytyminen koostuu kovasta huutosta ja koskettaa kumppania.

Indriyevy-perheen edustajat muodostavat vahvoja monogameja paria, ja vain miehen kuoleman tapauksessa naaras löytää toisen kumppanin. Muissa perheissä sukupuolisuhteet ovat sekä monogamisia että moniavioisia.

Tyypillisesti lemurien naiset tuottavat jälkeläisiä kerran vuodessa, vain Madagaskarin rukkaset lisääntyvät hyvin hitaasti ja synnyttävät kerran 2-3 vuoden välein. Raskauden kesto vaihtelee suuresti eri lemurilajien välillä ja keskimäärin vaihtelee 2 kuukaudesta (pienimmissä lajeissa) 5-6 kuukauteen (suurissa lajeissa). Yleensä syntyy 1-2 vauvaa, ja vain Lemurs kiehuu voi tuottaa jälkeläisiä jopa 4-6 vauvalla. Lemur-pennut syntyvät sokeaina, mutta toisena päivänä he avaavat silmänsä.

Kuva: Christa Klein

Vastasyntyneiden kääpiö lemurien paino on vain 3-5 grammaa, suuremmissa lajeissa pentujen paino syntymässä vaihtelee 80-120 grammaan. Tuskin syntynyt maailmaan, pienet likaiset lemurit roikkuvat äidin vatsassa, tarttumalla karvaansa sitkeillä raajoilla, tai nainen voi kantaa nuoria suuhunsa. Hiiren lemurien poikaset viettävät ensimmäiset 2-3 viikkoa puiden pesissä tai onteloissa. Kissan ja tavallisten lemurien poikaset muuttavat äidin takaa, joka käyttää niitä itse. Muut lajit (esimerkiksi ruoanlaitto) eivät kiivetä äidin takaosaan, vaan ovat pesässä isän valvonnassa. Joissakin lajeissa kahden kuukauden ikäiset vauvat tekevät jo lyhyitä lepoja pesästä, palaten äidille vain syömään ja nukkumaan. Maidon ruokinta kestää jopa 4-5 kuukautta, sitten nuori lemuri vieroitetaan ja muuttuu itsenäiseksi.

Otettu sivustosta: goodnewsanimal.ru

Lurssien viholliset luonnossa.

Huolimatta riittävästä ketteryydestä ja siitä, että suurin osa ajasta viettää puiden kruunussa, ne usein saalistuvat saalistajille. Lurssien tärkeimmät viholliset luonnollisessa elinympäristössään ovat pöllöt (Madagaskarin pitkävartiset pöllöt ja lato pöllöt), haukkoja, käärmeitä, käärmeitä, esimerkiksi Madagaskarin puu. Sitruunat ja lihansyöjät, kuten sormikkaat ja kapeakaistaiset mungot, sekä Madagaskarin sukkulan perheen jäsenet, limurien metsästys, kotieläimet ja kotimaiset koirat ja mongoosit hyökkäävät usein heitä. Tilastojen mukaan noin 25% hiiren lemurista kuolee joka vuosi saalistajien hyökkäyksistä (muiden lajien joukossa tämä luku on pienempi), vaikka tällaiset populaatiotappiot elpyvät hyvin nopeasti näiden kädellisten nopean lisääntymisen vuoksi.

Lemurien turvallisuusasema.

Tällä hetkellä kaikki lemurit saavat suoja-aseman, useimmat niistä ovat uhanalaisia ​​lajeja. Jotkut lajit, erityisesti pohjoinen hienovarainen lemur, sisältyvät 25 haavoittuvimman kädellisten luetteloon. Tietyt lemurinkaltaiset lajit hävitetään kaupallisiin tarkoituksiin, toiset kärsivät trooppisten metsien metsäkadosta.

Lemur kotona: huolto ja hoito.

Lemurs ovat riittävän helppoja, ne eivät ole aggressiivisia ja tottelevaisia, ja siksi niistä tulee usein lemmikkejä eksoottisten eläinten ystävien keskuudessa. Jotta lemuri tuntuu vankeudessa (asunnossa tai talossa) mahdollisimman mukavasti, hänen on tarjottava oikea hoito. Ennen kuin aloitat lemurin, sinun on ehdottomasti tutkittava tiedot siitä, miten tätä eläintä hoidetaan asianmukaisesti ja miten sitä ruokitaan.

Lururin häkin tai terariumin tulisi olla tilava, koska uudessa asunnossa sinun täytyy sijoittaa puiden oksat tai jopa ripustaa keinotekoisia kaivureita, joihin eläin kiihtyy mielellään. Häkin tai terariumin pohja on täytettävä sahanpurulla, joka on ajoittain vaihdettava, koska lemuria ei voida käyttää lokeroon, eikä siinä ole säännöllistä puhdistusta häkistä ja eläimestä itsestään epämiellyttävää. Lemurin talossa voit rakentaa erillisen "makuuhuoneen", joka on hyvin kuivatun heinän tai luonnonvillan reunustaman laatikon muodossa - tässä paikassa eläin lepää ja voi piilottaa, jos se haluaa olla yksin. Lemurissa on oltava juomavettä sisältävä astia. Paksuista turkista huolimatta lemurit ovat termofiilisiä eivätkä siedä luonnoksia ollenkaan: huolehdi siitä, kun valitset paikan asentaa lemmikkisi talon.

Tekijän kuva: SHLANGO

Mitä ruokkia kotimaisia ​​lemuria?

Lemurs pysyy yleensä hereillä illasta ja koko yön, joten sinun pitäisi ruokkia häntä tällä hetkellä. Älä ole huolissasi, jos iltapäivällä eläin kieltäytyy syömästä ja etenkään yritä pakottaa häntä ruokkimaan. Lemurin ruokavalio voi sisältää hyvin erilaisia ​​eläin- ja kasviperäisiä tuotteita. Seuraavassa kuvataan, miten voit ruokkia lemuria kotona:

  • keitetyt punajuuret ja perunat
  • valkoinen kaali ja kukkakaali,
  • salaattia ja suolaa,
  • kurkut, nauriset, porkkanat, retiisit,
  • erilaisia ​​hedelmiä, myös sitrushedelmiä,
  • viljan viljaa lisäämättä öljyä, t
  • juustoa ja kovaa keitettyä tai raakaa munaa,
  • keitetty liha ja kala (ei luita),
  • leipä (ja valkoinen ja musta),
  • maito ja jopa kefiiri (satunnaisesti ja pieninä määrinä).

Lemurs ovat suuria makea-varpaita, joten ruokavalio voidaan täydentää keitetyillä kuivatuilla hedelmillä, pähkinöillä ja hunajalla, joka liuotetaan kulhoon juomavedellä. Ruokahalun lemurs syödä kaikenlaisia ​​eläviä olentoja: sirkkoja, torakoita, ateriatasoja, eikä myöskään anna periksi vastasyntyneille hiirille. Tällaisia ​​herkkuja voi ostaa lemmikkikaupoista.

Kuva: KimK

Lemur-yhteensopivuus muiden lemmikkien kanssa.

Lemur on täysin epäjohdonmukainen eläin, ja sitä on helppo seurata kissojen, koirien ja muiden kotimaisten asukkaiden kanssa. Toisin kuin muut kädelliset, lemurs ei murskata mitään, älä murene ja älä riko, jos he ovat talonsa ulkopuolella. Ainoa ongelma voi syntyä verhojen ja ikkunoiden räystään: lemurs - rakastajat kiipeävät suurelle korkeudelle sitkeiden sormien avulla ja katsovat sieltä, mitä tapahtuu.

Oikealla vankeudesta huolimatta lemur voi elää noin 20 vuotta, ja se miellyttää omistajia mielenkiintoisella käyttäytymisellä ja epätavallisella ulkonäöllä.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org