Lintuja

Flycatcher - passeriinin lintu

Pin
Send
Share
Send
Send


Sikarilintu lintu kuuluu Flycatcher-perheeseen. Keski-Euroopan alueella tämän perheen edustajat elävät vähän. Ulkona tämä lintu on huomaamaton, pieni. Se on kooltaan pienempi kuin varpunen. Tästä huolimatta lintu tuo paljon hyötyä ihmisille, tuhoaa haitallisia hyönteisiä. Latinalaisessa lajien nimi kuulostaa Ficedula hypoleucalta.

Perhonpoistimessa, nokka-alueen lähellä, on harjakset, jotka suorittavat kosketuksen. Silmät ovat tummat, pyöreät. Kärjessä nokka on terävä, mutta pohja on leveä. Koska linnulla on melko pitkät siivet, se pystyy lentämään nopeasti. Rungon yläosassa olevalla lentokoneella siipien ja pään väri on mustaa. Vatsassa, osittain siipien, hännän ja myös otsaan valkoisen höyhenen päällä. Tämän linnun jalat ovat ohuita, harmaita.

Pakkasilmäkoneessa hännässä olevat hännän höyhenet ovat suhteellisen lyhyet. Veneet, joissa on 4 sormea. Kolme on suunnattu eteenpäin ja yksi takaisin. He kasvattavat teräviä kynsiä. Tämän linnun kehon pituus on vain noin 12 cm, siipien pituus on 22 cm.

elinympäristö

Tämä laji tarkoittaa tyypillisiä muuttolintuja. Niiden pesimäpaikat ovat yleisiä kaikkialla Euroopassa. He eivät asu vain tämän maailmanosan eteläosassa. Voit tavata lintu Länsi-Siperiassa ja Afrikan luoteisosassa. He elävät lähes kaikkialla, missä on korkeita puita. Voit nähdä flycatcherin havupuista, lehtipuista, sekametsistä. Joskus he asettuvat puutarhoihin ja puutarhoihin ja jopa hylättyihin kaupunkeihin tai hautausmaisiin. Lintu mieluummin talvella trooppisessa metsässä.

kopiointi

Miehet palaavat talvehtimispaikoista muutama päivä aikaisemmin kuin naiset. Yksi mies ottaa yleensä 2-3 tonttia, jossa hän löytää erilaisia ​​onteloita tai lintuja. Rakasti tonttia, lintu laulaa äänekkäästi ilmoittamaan naapureilleen, että alue on jo käytössä. Laulu houkuttelee naisia. He valitsevat kumppaneita itselleen heti, kun he palaavat kuumasta Afrikasta. Yksi mies voi houkutella samanaikaisesti useiden naisten huomiota. Jokainen tapahtuu miehen löytämänä.

Kun jälkeläiset tulevat esiin, mies auttaa vain yhtä naisista huolehtimaan siitä. Useimmiten tämä on ensimmäinen, joka lensi puhelun. Kaikki muut naiset vastaavat puolestaan ​​myös muiden urosten kutsumiseen. Siksi on usein, että samasta kytkimestä peräisin olevilla poikasilla on eri isät. Heti kun naaras rakentaa pesän, hän vie välittömästi munat. Tämä tapahtuu toukokuussa. Munien lukumäärä vaihtelee välillä 4 - 7. Ne ovat sinertävänvärisiä. Inkubaatiossa on mukana vain nainen. Tämä aika kestää noin 2 viikkoa. Ja miehen tuona aikana tuo ruokaa hänelle. Vanhemmat ruokkivat poikasten toukkia ja erilaisia ​​pieniä hyönteisiä.

Elämäntapa

Kun lintu asuu pesimäpaikoilla, se ei lennä pois paikaltaan, mutta metsästää lähellä. Kun poikaset kasvavat ja seisovat siipellä, perhokalastajat kokoontuvat parviin lentämään pois talvella. Siellä heidät pidetään pakkauksissa, yhdessä he etsivät ruokaa ja viettävät yön puissa.

Lintujen tärkein ruokavalio lentää hyönteisiä. Joskus voi syödä ja hämähäkki. He metsästävät useammin, ansaten saalista väijytyksessä. Hän löytää kätevän paikan, jossa voit turvallisesti katsoa saaliin. Kaikki asuinalueet tulisi nähdä tästä ahvenesta. Heti siitä, kun varjostilasta on lentäjä, näkee saaliin heti, ja se lentää heti sen jälkeen. Hyönteinen, jonka hän tarttuu vahvaan ja sitkeään nokkaansa.

Koska linnun siivet ovat melko pitkiä ja kapeita, se voi nopeasti lentää ja tehdä erilaisia ​​liikkeitä. Joskus se voi siirtyä ilmassa lyhyeksi ajaksi saalistaakseen saalista suoraan lehdestä, kuten hummingbirds.

Joskus metsästys on erilainen. Hän istuu haarassa puun kruunussa ja etsii toukkia, heiluttamalla häntä. Kun flycatcher huomasi uhrin, hän varmasti saisi hänet. Joskus hän etsii hyönteisiä maahan.

Liittyvät lajit

Flycatcher-perheeseen kuuluu 275 lintulajia. Kaikki ne ovat kooltaan pieniä ja asuvat Euraasian ja Afrikan alueella. Niiden ruoka koostuu useista hyönteisistä ja hämähäkkeistä. Joillakin perheeseen kuuluvilla lajeilla on hyvin kirkas väri. Tämä koskee subtrooppisissa ja tropiikissa esiintyviä lajeja. Ja ne, jotka asuvat alueilla, joilla on lauhkea ilmasto, ovat muuttolaisia. Ne pesivät pohjoisilla alueilla ja lentävät lämpimiin maihin talveen. He elävät kaikenlaisissa metsissä. Lisäksi ne näkyvät kaupungissa esimerkiksi puutarhassa tai puutarhassa.

Mielenkiintoisia faktoja

  • Flycatchers tuo ihmiselle paljon hyvää. Loppujen lopuksi he tuhoavat suuren määrän haitallisia hyönteisiä, myös metsiä vahingoittavia. Siksi tämä laji on suojattu joissakin maissa.
  • Jotkut tähän perheeseen kuuluvat lajit elävät vuoristossa. Oranssi-kaula-flycatcher asuu Himalajan korkeudessa jopa 4 000 metriä. Hän metsästää paksuilla, lentäen metsien ylärajoihin.
  • Kaikista flycatchereista on olemassa sukupuuttoon joutuvia lajeja. Tämä koskee niitä lajeja, jotka ovat pienellä alueella. Heidän joukossaan on viidakko-lentokone. Tämä näkymä löytyy vain noin. Neekerit. Täällä laji on uhattuna sukupuuttoon, koska saarella metsät leikataan suurella intensiteetillä. Jos luonnon tuhoutuminen tällä saarella ei lopu, näkymä katoaa kokonaan. Loppujen lopuksi missään muualla maailmassa ei voi löytää tällaista lintua.
  • Monet perhosukupuiden lajit rakentavat pesänsä kulhoon. Heillä on ne puussa tai tiheässä pensaassa. Joskus pesä löytyy hylätyn talon murtuneesta seinästä. Niitä ovat lajit, jotka antavat kahdelle jälkeläiselle yhden kauden.
  • Flycatcherien tyypit

    Nämä linnut kuuluvat Sparks-ryhmään ja muodostavat jopa 300 lajia ympäri maailmaa, joista vain viisitoista esiintyy Venäjällä. Yleisimpiä ovat pienet perhosiiparit, harmaat ja ruiskut. Nämä ovat muuttolintuja, jotka viettävät talven Afrikassa ja Etelä-Aasiassa.

    Pienet linnut, joiden paino ei ylitä 25 grammaa, eroavat pääasiassa höyhenen väristä. Kaikilla lentokoneilla on leveä nokka, jolle alemman nokkaan harja erottuu hyvin. Joustavat harjakset sijaitsevat nokkaosan alapuolella ja reunoilla, jotka peittävät joissakin lajeissa jopa sieraimet. Ne auttavat lintuja hyökkäämään hyönteisillä. Siivet ovat melko kapeita, mutta melko pitkiä.

    Harmaa lentokone

    Nämä linnut poikkeavat sukulaisistaan ​​vaatimattomimmissa ja epämääräisissä väreissä - kehon yläosa on harmaa-ruskea, ja alempi on vaaleanharmaa ja pienet laastarit. Harmaa flycatcher on melko pieni lintu, harvoin suurempi kuin varpunen. Heitä voidaan laulaa hyvin harvoin, se on hyvin yksinkertaista, kuten lintu.

    Istuu haarassa pystysuunnassa, usein fluttering sen siivet, ikään kuin se on aikeissa ottaa pois, ja valppaasti tarkkailee hyönteisiä lähistöllä. Poistuminen paikasta, hän jatkaa saaliinsa ilmassa.

    Se pesii pääasiassa metsässä, varsinkin kun on paljon kuolleita puita ja rikkoutuneita puita, jotka suosivat aurinkoisia reunoja ja glades. Tämä lintu ei ole erilainen varkain, ja melko usein se löytyy puistoista, aukioista, maalaistaloista. Alhaisen avaimen vaatimaton ulkonäkö sallii näiden lintujen jäädä huomaamatta ja kasvattaa jälkeläisiä turvallisesti melkein ihmisten asuinpaikan rinnalla.

    Harmaa flycatcher on lintu, joka melko myöhään alkaa rakentaa pesää, sillä se lentää vain toukokuun puoliväliin mennessä. Vain naaras on mukana rakentamisessa, käyttäen kasvikuituja, olkia ja kuivaa ruohoa. Pentueen pesä on pääsääntöisesti hyvin niukka ja koostuu höyhenistä ja villasta. Kesäkuussa ilmestyy kytkin, jossa on 4–6 vihertävää munaa, jotka on peitetty pilkulla.

    Pieni lentokone

    Lintu on hyvin samankaltainen kuin viehätin, lukuun ottamatta valkoisia kohtia hännässä, jotka näkyvät hyvin lennon aikana. Harmaan flycatcheriin ja survimeen verrattuna tärkein erottava piirre on inkivääri, joka on rintakehässä, erityisesti suuri ja kirkas aikuisilla miehillä. No ja tietysti paljon pienemmät koot - tämän linnun ruumis ei ole yli 10 cm, ja sen paino on vain 11 grammaa.

    Pienen flycatcherin laulaminen on vaikea sekoittaa muiden lintujen ääniin. Hänen ahdistunut viheltänsä on surullinen ja jopa surullinen. Se pesii pääasiassa varjostetuissa, voimakkaasti kasvavissa metsissä, yleensä kuusi- tai kuusi-lehtipuissa, joissa on enemmän kuuroja. Pienestä koostaan ​​huolimatta lintu sijoittuu pesimäalueelle, joka on paljon suurempi kuin muiden perhokalastajien laji, yleensä se on noin 300 metriä.

    Kerran vuodessa naaras on neljästä kuuteen valkeaa munaa pieniin ruosteisiin täplöihin, joista 14 päivää myöhemmin näkyy harmaana peitetyt poikaset. Kun he ovat vahvistuneet ja lähteneet pesästä, ne ovat vielä lähellä jonkin aikaa. Pieni flycatcher on kaikkien edellä mainittujen lajien harvinainen lintu.

    elinympäristöjä

    Flycatcherit löytyvät kaikkialta Euroopasta sekä Uralista, Siperiassa, Kaukasiassa, Etelä- ja Keski-Aasiassa sekä Afrikassa. Kaikkialla (paitsi eteläisimmät alueet) nämä linnut ovat muuttolintuja. Elokuussa tai syyskuussa he lähtivät talvehtimaan Afrikassa, Syyriassa, Irakissa, Jordaniassa, Pakistanissa ja Intiassa.

    Perhokalastajien luontotyypit ovat metsäreunat, matalat metsät, kasvaneet pensaat.

    Perhokalastajien ruoan koostumus riippuu monista olosuhteista: se on sää ja kellonaika, valo, eli kaikki, joka vaikuttaa hyönteisten toimintaan. Pääsääntöisesti kirkkailla lämpiminä päivinä perhokalastajien tärkein ruoka on kärpäset, pikkuhousut ja sudenkorennot. Sateisessa säässä ruokia ovat toukkia, toukkia, kovakuoriaisia ​​ja hämähäkkejä, jotka piiloutuvat puiden oksille ja lehdille.

    Käyttäytymisominaisuudet

    Hyönteisten metsästys aiheuttaa näiden lintujen pysyvän yksin. Perhokalastaja voi istua vielä pitkään harhakuvissa oksojen joukossa, kiirehtimällä nopeasti lentävän hyönteisen jälkeen, tarttuen siihen lentoon ja palaa sitten paikalleen.

    Pesimisen aikana mies heijastelee hyvin alueellisesti, laulaa äänekkäästi, houkuttamalla naisen. Pesän rakentaminen tapahtuu yleensä molemmilla vanhemmilla, lukuun ottamatta harmaata flycatcheria (lintu, jonka kuvaus on esitetty yllä).

    Jopa 500 kertaa päivässä pari perhosiiperia täytyy lentää pesään ruoan kanssa nokkaansa ruokkiakseen poikasia. Koko ruokintajakson aikana, joka kestää keskimäärin kaksi viikkoa, perhokalastajat tappavat jopa puolitoista miljoonaa hyönteistä. Painon mukaan tämä on noin 1,5 kilogrammaa. Hyötyjä, joita flycatcher tuo tuhoamalla hyönteisiä, on kiistaton.

    Flycatcher Small: ulkoiset ominaisuudet

    Pieni harmaa lintu kuuluu passerine-järjestykseen, perheen Flycatchers. Sen koko on pieni (enintään 12 cm), höyhenpeite on melko tylsä, mikä on melkoinen etu kuin haittapuoli: riistalinnuille ei ole niin helppoa nähdä.

    Pienellä lentokoneella on kapea, hieman pitkänomainen, soikea kappale. Häntä on ohut ja pitkä. Pää on suuri ja suuret tummat silmät. Musta nokka on keskikokoinen. Tassut ovat tummia ja lyhyet kynnet. Pieni flycatcher, jonka ääni on melko äänekäs, tekee melko alkuperäisiä ääniä. Tämän lintun laulu koostuu kahdesta tai kolmesta toistuvasta "sirkuksesta" ja neljästä tai viidestä viheltelevästä äänestä, joiden äänenvoimakkuus on laskeva. Tämä yksinkertainen melodia ei sekoita muiden lintujen ääniin, se on pitkä ja helppo muistaa.

    Miesten väri

    Aikuisilla uroksilla pään ja kaulan yläosan sivut ovat väriltään ruskeanharmaita tai tummanharmaita. Nadhvoste ja takaisin harmaanruskea. Yläpeitteen höyhenet peittävät samettimaisesti. Eurooppalaisen alalajin pienellä lentokoneella on suuri, kirkkaanpunainen tai okra-väri, rinnan, kaulan ja ylemmän rinnassa. Paikan värin voimakkuus ja koko riippuvat lintujen iästä. Suurempi ja kirkkaampi se on vanhoilla miehillä.

    Kaulasta harmaa väri ulottuu rinnan sivuille ja reunustaa punaista pistettä reunojen ympärille. Rinnan alempi osa ja hännän alareunan höyhenet, vatsa - valkoinen. Alemmat peitelaudat ovat valkoisia tai kevyitä okreja. Ylä- ja siipipuolet ovat ruskeat. Keskeiset ruorimiehet ovat mustia, loput ovat kaksisävyisiä: ylä- ja valkoiset pohjat. Nokka on ruskeanruskea hieman kevyempi altaan pohjassa. Jalat ovat ruskeat ja mustat. Silmän iiris on ruskea.

    Miten naiset maalataan?

    Aikuisella naisella on harmahtavan ruskea tai ruskehtavan ruskea, ylävartalossa. Ohjaus- ja ylempi hännän hännät ovat samanvärisiä kuin uros. Pään sivut ovat hieman kevyempiä kuin yläosa. Rungon pohja on valkoinen, jossa on vaalea okra-sävy. Pään päällä alemmat kannet ovat valkoisia. Yläpäällyste ja siipipuolet ovat ruskeat, niissä on pieni ruskea sekoitus.

    Pieni perhokalastaja, joka on täysin ravitseva. Ornitologien mukaan nämä vauvat syövät kaikkea, joka mahtuu pienoiskoossa. Pienen perhosiipurin syöminen riippuu pitkälti sääolosuhteista: hienoilla kirkkailla päivillä nämä linnut saavat lentää, pieniä perhosia, sudenkorentoja. Perhokalastaja ei kiellä hevoseläimiä, jotka on lennetty metsästysalueidensa alueelle.

    Huonolla säällä, kun on mahdotonta tehdä lentoja, lintu syö ryöstöjä, pieniä vikoja ja muita hyönteisiä, jotka piiloutuvat sateesta puiden lehdissä. Meidän sankaritarimme suojaa myös sateelta. Flycatchers metsästää melkein kaikkia ilmassa olevia hyönteisiä, ja heittävät lajit eivät välitä heidän huomionsa.

    Mielenkiintoista on, että flycatcher pystyy nostamaan lehtiään nokkaan, ja sen alle löytyy varmasti ruokaa itselleen. Nämä voivat olla hämähäkkejä, muurahaisia, pieniä vikoja jne.

    Pesän rakentaminen

    Mielenkiintoista on, että flycatcherin pesä (naaras) varustaa vain niiden luonnonmateriaaleja. Hän kutoo sitä varovasti sammalta, ohuilta ruoho-varastoilta, puukuiduilta, lintujen pörröiltä. Ulkopuolella lintu toistaa joskus sen jäkälän ja ohuiden oksien kanssa.

    Lokeron sisäpuolella on vuorattu sammal, kiipeilijöiden hiustenläheiset antennit, käytetään pieniä määriä hevosta. Avoin pesä (ei ontto) on yleensä pienen kulhon muodossa. Halkaisijaltaan se ei ylitä 50 mm, syvyys - 45 mm. Pienen perhosiipurin pesä on vaikea löytää, koska se on hyvin naamioitu, ja linnut ovat hyvin varovaisia ​​ja pitävät puiden yläosissa.

    Poikasen ulkonäkö

    Kesäkuussa pesässä esiintyy munia, joka on yleensä enintään kuusi. Kuori on maalattu sinertävällä värillä tummien sävyjen roiskeilla. Nainen inkuboi munat itse kahden viikon ajan. Munien koot ovat 19 x 14 mm. Vaaraa, lintuja, jotka kärsivät levottomista huutoista, lentävät pesän ympärillä, joskus he voivat jopa jäljitellä hyökkäystä kutsumattomalle vieraalle, joka yrittää tarkastaa pesän, lentää siihen, kääntämällä sen kasvoihin.

    Molemmat vanhemmat ruokkivat poikasia. Jälkeläiset kasvavat hyvin nopeasti, ja kuukauden kuluttua he tulevat itsenäisiksi. Ja vanhemmilla on tänä aikana aikaa tehdä toinen panos.

    Poikaset: höyhenet

    Ensimmäinen poikasten pentue on ruskehtavan ruskea, jossa on kevyitä okkeripisteitä höyhenissä. Craw, kurkku ja ylempi rinta ovat vaaleat okra, jossa on hilseilevä ruskea kuvio. Sen voimakkuus laskee ylävatsassa. Kuvan alapuolella ei ole mitään.

    Pohjahän hännät ovat valkoisia. Ensimmäinen postlegged (talvi) nuorten lintujen asu on hyvin samanlainen kuin aikuisen naisen väri. Kuitenkin ylemmän ja läpivientikannen vanteet ovat vähemmän ilmaisia. Nuorten lintujen pesimäisten pukujen muutos alkuvaiheessa alkaa kesäkuun puolivälissä. Tällainen osittainen moltti kattaa lähes kaikki pienet höyhenet, pois lukien ulompi ylempi läpinäkymätön ja sekundaarinen vauhtipyörä.

    Myöhäisten hautojen jälkeläisissä ensimmäinen molt päättyy yleensä elokuun lopulla ja syyskuun alussa. Talvimisen aikana vain harvinaiset ensimmäiset vuodet osoittavat yksittäisiä punaisia ​​höyheniä kurkussa. Aikuiset moltti kahdesti vuodessa: täysin etukäteen talvipaikoilla ja avioliiton jälkeisenä aikana.

    Ulkonäkö Ptahi

    Sikarilukon kehon koko on noin 13 senttimetriä pitkä. Kun ptah leviää siivet, niiden pituus on 22 - 24 cm. Tarraleikkuri painaa noin 19-20 grammaa.

    Tarjoilija (lat. Ficedula hypoleuca)

    Naiset ja miehet poikkeavat höyhenväristä. Miehillä on musta selkä, niiden siivet ovat myös mustia ja koristeltu valkoisilla raidoilla. Miesten vatsan osa on valkoinen. Naiset eivät ole yhtä väriltään kontrastisia. Sen lisäksi höyhenet on maalattu harmaanruskeassa varjossa, vatsan osa on valkoinen. Rintakehän pinnalla.

    Tarhakuristin valmistautuu tekemään pesän.

    Silmät, jalat ja nokkakärpät on maalattu tummilla väreillä. On huomattava, että kaikilla nuorilla höyhenet ovat samanvärisiä kuin naisilla, ja vain kypsymisen jälkeen miehet muuttavat väriä.

    Kuuntele sotahyppääjän ääntä

    Tarraleikkuri on erittäin ketterä ptah, se hyppää pitkin oksoja suurella nopeudella. Tämä lintu on hyvin aktiivinen, se käytännössä ei istu ja pystyy viettämään koko päivän liikkeessä. Ja heti kun hän ei väsy?

    On kuitenkin voimaa, joka voi kovettua paikalleen ja tulla surulliseksi - se on tylsä ​​sää. Kun katu on synkkä ja aurinkoa ei ole, pakeneva lentokone istuu hiljaa haarassa ja tuskin liikkuu.

    Mikä syö vähän laulavaa flycatcheria

    Главной пищей для этих пернатых считаются насекомые. Мухоловка-пеструшка ест личинок пилильщиков, личинок божьих коровок, мух, гусениц, пауков, цикад.

    Насекомые составляют основу рациона мухоловок пеструшек.

    Кроме того, эта птаха питается плодами фруктовых и ягодных растений.

    Выведение потомства у мухоловки-пеструшки

    Прилетев из теплых краев, птички приступают к строительству гнезда. Yleensä tämä prosessi kestää 3–10 päivää. Pääsääntöisesti munat asetetaan toukokuussa. Yksi nainen voi siirtää noin 5 - 8 kappaletta. Haudottavat munat kestävät noin kaksi viikkoa. Koko tämän ajan "perheen isä" huolehtii huolellisesti naisesta ja tuo ruokansa suoraan pesään.

    Pestles kuljettaa ruokaa poikasille.

    Maailmalle ilmestyneet poikaset elävät pesässä noin 2–2 viikkoa, sitten alkaa vähitellen itsenäinen toiminta. Mutta heidän lapsensa vanhemmat eivät ole vielä kaukana. Jopa viikon aikana he huolehtivat heistä ja ruokkivat heitä.

    Tarjottavat hyökkääjät elävät luonteeltaan noin 9 vuotta.

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org