Lintuja

Suuri täplikäs - metsähoitaja

Pin
Send
Share
Send
Send


  • osake
  • Kertoa
  • Suosittele

Suuri täplikäs on kaunis, meluisa ja erittäin hyödyllinen lintu. Tarkemmin sanottuna se voi kuulla puistoissa, puutarhoissa, metsähihnoissa. Haarukka lintu, joka nousee runkoa pitkin ja tarttui sen nokkaan, on metsäterveyshenkilö, jota kutsutaan usein metsäterveydenhoitajaksi. Miten hän asuu? Mitä syö talvella, kun ei ole hyönteisiä? Miten tehdä pari? Tuomme huomionne mielenkiintoisimpiin faktoihin suuresta kirjava nilkka. Ehkä jotkut heistä yllättävät sinut.

Yleistä tietoa

Jokaisella lintulajilla on ainutlaatuinen ominaisuus. Kalju kotka on suuri pesät, kolibri on pieniä kokoja, riikinkukko on tyylikäs hännän, ja suuri täplikäs pähkinä on paljon puita. Metsäkävijöiden fanit alkavat aamusta auringonlaskuun saakka kuulevat sen tunnusmerkin "tuk-tuk". Kantorakot runkoon muistuttavat rumpua. Joka kerta, kun se kestää vain 0,6 sekuntia, jonka aikana lintulla on aikaa tehdä jopa 13 (muiden tietojen mukaan jopa 23), puhaltaa. Jos kuulet vain tällaisia ​​ääniä, se tarkoittaa sitä, että suuret monipuoliset piikkiläiset alkoivat pariutua. Kun lintu nousee kuoriaisen kuoren alle, äänet voivat olla täysin erilaisia.

Pähkinät tunnetaan ihmisille vuosisatojen ajan. Niitä mainitaan jopa myytteissä ja legendoissa. Niin, tämä lintu auttoi susiä ruokkimaan Remia ja Romulusta, joka tuli Rooman perustajiksi.

Euroopassa neoliittisen ajanjakson aikana oli metsäkukka. Kolmannella vuosisadalla eKr., Sabines kunnioittivat metsän "rumpaleita". Yksi heidän sukuistaan ​​kantoi piikkimiehen nimeä. Siksi lintua palvottiin eikä koskaan satuta häntä.

elinympäristö

Suuri täplikärkä löytyy Euraasian suurista alueista - Skandinaviasta ja länsimaisesta Iberian niemimaasta, itään Kurilista ja Japanista, etelästä Laosista pohjoiseen Länsi-Siperiaan (67 ° N. W). Tämä metsäpeurojen laji asuu Isossa-Britanniassa, Kuolan niemimaalla, Iranissa, Korsikassa, Sisiliassa ja Sardiniassa, Kiinassa ja Mongoliassa, Ukrainassa ja muissa Euroopan maissa. Venäjällä löytyy kaikkialta Euroopan alueesta, myös Moskovan alueelta, suuri täplikäs. Se asuu myös Kamchatkassa, Kurilissä, Sahalinissa, Transkaukasiassa, Krimissä, arktisella alueella ja Uralissa.

Tämän lajin kurkkut elävät jopa Afrikassa - Algerian ja Tunisian pohjoisilla alueilla (Ison Atlasin juurella) Kanariansaarilla Marokossa.

Nämä linnut sijoittuvat kaikkialle, jossa kasvavat lehtipuut tai havupuut. Jos on valinnanvaraa, nilkkojen mielestä mänty, mutta se voi elää oliivien, pappien, rododendronien, tammien, haapojen, koivien keskuudessa. Vain tummat suoiset kuusimetsät, joita he eivät pidä. Tällaisissa metsissä ei ole suurta täplikkää.

Tämä laji on uskollisempi ihmiselle kuin toiset, joten se voi asettua puistoihin ja yksityisiin tontteihin.

Ison täplikkärän kuvaus

Näkyvä ja tunnistettavissa oleva lintu tekee punaisesta "korkista". Olet väärässä, jos luulet, että kaikki kirpeät pähkinät "kuluttavat" sitä. Pienien herkkien mustien aivohalvausten pienten herkkujen "päähine" on ominaista vain molemmille sukupuolille. Aikuisilla lintuilla vuotuisten musteiden aikana mustat höyhenet korvaavat punaiset höyhenet. Pään takana olevat miehet ovat vain punaisia. Hänen mukaansa ne voidaan erottaa naisista. Molemmilla sukupuolilla on kirkas punainen vaimennus. Kaikki muut suuret kirppupuun korit on koristeltu musteilla ja valkoisilla höyhenillä. Heillä on musta, sininen sävy, yläraha, häntä ja pää. Sama väri siipi siivet siivet. Musta raita, kuten viikset, ulottuu nilkasta niskaan.

Valkoinen tai ruskehtavanvalkoinen kirkas pähkinän poskissa, otsa, vatsa, hartiat ja äärimmäiset hännän höyhenet. Höyhenet ovat myös valkoisia.

Tämä lintu on pieni, mutta ei pienin. Se painaa jopa 100 grammaa. Rungon pituus on 22–27 cm, siipipanos on jopa 47. Vertailun vuoksi huomaamme, että pieni piikkimakkari painaa jopa 26 grammaa, sen runkokoko voi olla 14–16 cm, ja siipien pituus on enintään 30. Ei asiantuntijoita helposti sekoittaa näiden kahden lajin lintuja, ottaen pienen nilkka nuorelle yksilölle.

Suuren täplikkähän tassut ovat tummanruskeat. Nokka on musta, lyijyhohto, erittäin voimakas, talttainen. Useimpien nilkkojen iiriksellä on ruskea väri, mutta joskus se on punainen.

Samankaltaiset lajit

Metsissämme voit tavata Syyrian metsäkoiran, joka on hyvin samankaltainen kuin suuri kirkas. Koko on hieman pienempi. Niinpä sen paino on jopa 80 grammaa, ja rungon pituus on jopa 23 cm, ensi silmäyksellä lintuja ei voida erottaa tästä ominaisuudesta. Ymmärrä, mitä niskan edessäsi, voit "antennien" avulla vetää nokkaan. Syyriassa he ovat poissa tai katkenneet poskissa. Myös tämän lajin edustajilla on olkapäillä valkoisia pisteitä, joilla on enemmän pisaroita.

Venäläisissä metsissä asuu vielä yksi metsäpeululaji, joka on hyvin samankaltainen kuin suuret myllyt. Tämä edustaja on valkoisella taustalla. Se on hieman suurempi. Sen paino voi nousta jopa 140 grammaan ja kehon pituus jopa 31 cm, mutta tärkeimmät erot ovat värit. Valkoinen selkänoja on vaaleanpunainen, selkä on valkoinen ja olkapäillä ei ole valkoisia täpliä.

Käyttäytymisominaisuudet

Jos suuri sorkkakuoren ominaisuus antaa muutaman sanan, ne ovat näin: individualisti, kirkas, havaittavissa, hyvin meluisa. Ornitologit tietävät, että kyseinen laji on kaikkein räikein. Lintu kykenee paheksumaan, iloitsemaan, suojelemaan aluettaan, demonstroimaan sen ontto, vakuuttamaan naisen parittelemaan. Kaikkiin tähän liittyy eri äänen ja taajuuden huutoja. Suuret kuononpähkinät ilmaisevat tunteita pienimmällä provokaatiolla. Jos hän ei ole kiireinen murskaamalla käpyjä, hän huutaa juuri niin. "Sanastossaan" ornitologit erottavat "potin", "cr-cr", "ki-ki" ja muut äänet, joita ei voi kirjoittaa ihmisen kirjaimilla. Hyväksy, on vaikeaa olla kiinnittämättä huomiota tällaiseen ääneen huutajaan.

On hyvä, että suuri kuohunrunko rakastaa yksinäisyyttä. Kuvittele, mitä din olisi kuin jos he menisivät parviin! He haluavat kuitenkin olla yksittäinen alue, jonka sisäänkäynti vieraille on suljettu. Muuten omistaja alkaa välittömästi osoittaa uhkia. Hän istuu alas kutsumattoman vieraan edessä, röyhelee höyheniä päänsä, avaa nokkaansa ja alkaa huutaa (hän ​​luultavasti ehdottaa, että muukalainen lähtee). Lisäksi sivuston omistaja alkaa koputtaa runkoon ja lentää ulkomaalaisen yli. Jos tämä ei toimi, mene siipien ja nokkaan.

Jokaisen kirjava pähkinän hallussapito vaihtelee 2–25 hehtaaria, mikä riippuu metsän istutusten tiheydestä ja rehun määrästä.

Jopa yhdessä poikasia ruokkimalla suurten kuorimetsojen miehet ja naiset tuottavat heille ruokaa juuston eri päissä.

Näiden pensaiden kertymistä voi nähdä vain hyökkäysjakson aikana (linnut kokoontuvat suuriin parviin ja vaeltavat etsimällä uusia alueita).

Mikä syö suurta riisinkarhua? Olet väärässä, jos luulet, että vain kovakuoriaisia. Hyönteiset muodostavat ruokavalion perustan vain kaudella, eli kevään puolivälistä syksyn puoliväliin. Tänä aikana piikkimiehet tuhoavat kuori-kovakuoriaisia, lehtimuttereita, leppäkerttuja, barbelleja, maapähkinöitä, muurahaisia, harjattuja hyönteisiä ja kymmeniä muita hyönteisiä. Ornitologit löysivät jopa 500 erilaista lintujen mahassa. Niskalla, kurkku tekee reiän runkoon, ja pitkällä ohuella kielellä vedä siitä kuoriainen tai sen toukka.

Toisinaan piikkarit tarttuvat etanat, he voivat syödä pieniä äyriäisiä. He eivät kieltäydy hedelmistä, marjoista, pähkinöistä.

Pähkinät eivät ole saalista, mutta jos sattuu, älä halveksu pienempien lintujen (tissit, robins, finches, flycatchers) pesiä, syömään munia ja jopa poikasia.

Keväällä puukot tuhoavat muurahaisia, tarttuvat hyönteisiin, jotka indeksoivat paitsi puiden lisäksi myös maan päällä.

Talvella ne siirtyvät siemenkartioihin, pähkinöihin, tammenterhoihin. Menetelmä tämän elintarvikkeen saamiseksi on myös erittäin mielenkiintoinen. Pähkinät löytävät tai rakentavat itse erityisviivoja, jotka ovat runko tai erityisiä haaroja. He asettavat kuiluun aukon ja sitten alkavat rikkoa sen nokkaan. Jokainen nilkka tekee itsestään useita tällaisia ​​anvileja. Ornitologit numeroivat ne jopa 56 kappaleen yhdellä sivustolla, ja ruokailuhuoneen puun alle kerättiin joskus jopa 7 tuhatta kappaletta yhtenäistä käpyä.

Suurten täplikkien valikkojen valikossa on jopa karu, jota he eivät myöskään häpäise. Juuri tämä laji voi asettua lähellä asunnon asumista, jossa he usein ruokkivat kaatopaikoilla, syömällä ruokajätettä.

kopiointi

Suuret kuonot ovat yleensä monogamaisia. Linnut kehittyvät seksuaalisesti kypsyiksi elinkaarensa ensimmäisen vuoden loppuun mennessä. Heidän avioliiton pelit kestävät lähes kaksi kuukautta - maaliskuun puolivälistä toukokuun puoliväliin. Miehet alkavat kuitenkin kokea seksuaalista kiihottumista tammikuussa. Tämä ilmenee niiden aggressiivisilla huutoilla ja rummulla. Jalostusjakson aikana uros ja naaras yhdistävät yksittäiset tonttinsa. Poikasten kasvatuksen jälkeen puolisot hajoavat eri suuntiin, mutta keväällä ne voivat lähentyä uudelleen.

Morsiamen huolehtiminen ei ilmene pelkästään huutojen kautta, vaan myös huijaamalla fluffattua häntä hänen ympärillään. Myös miehet voivat osoittaa naiselle onttoa onttoa. Usein morsian ja sulhanen leikkisästi toisiaan. Tässä toiminnassa nainen aina vallitsee.

Kunnioitus paritetaan.

Valmis pesä voidaan käyttää monta kertaa, mutta useammin linnut rakentavat uuden. Sivustolla, jossa Isot täplikkäät elävät, voit löytää jopa kymmenen pesää, mutta hylätty. Ilmeisesti rungon solmut estävät lintuja suorittamasta työtä. Mistä rakentaa talo, valitse aina herrasmies. Yleensä se on puunrunko, mutta puun telegraafipylväistä löytyi nilkkojen taloja. Sopivan puun puun tulee olla pehmeä, mutta ei mätä eikä mätä. Useimmat piikkarit kuin haapa. Pine, koivu, lehtikuusi, linden pitävät heistä. Usein he rakentavat onttoja noin 8 metrin korkeudessa, mutta ornitologit löysivät kotinsa 26 metrin korkeudessa ja vain 30 senttimetriä. Ontto on halkaisijaltaan noin 12 cm, ja pesän syvyys on enintään 35. Talo, jossa on visiiri, joka on tinder-sieni, on ihanteellinen vaihtoehto metsäkiskolle.

Kun asuinrakennus on saatu päätökseen, naaras asettaa valkoiset kiiltävät munat 4–8 kappaleen määräksi. Niiden suurin mitat ovat 24x30 mm. Luukku kestää vain 10-12 päivää. Koko tämän ajan mies auttaa aktiivisesti ”puolisoa”, joka usein korvaa hänet, ja yöllä hän pysyy ontossa itse. Poikaset syntyvät sokeiksi, isoisiksi, lähes kaljuiksi, täysin avuttomiksi. Ensimmäiset päivät ovat hyvin hiljaisia. Vanhemmat tuovat ruokaa 2-3 minuutin välein. Tällaisen vahvan ruokavalion myötä lapset kasvavat nopeasti. Seuraavana päivänä he avaavat silmänsä, ja muutaman päivän kuluttua ensimmäiset höyhenet alkavat korvata kehonsa fuzzin.

Jo kymmenennessä päivässä poikaset tulevat sisäänkäynnille (poistuminen ontosta). Siellä he odottavat vanhempia, jotka tuovat ruokaa. Ontelossa lapsen lapset kuluttavat 20-23 päivää, minkä jälkeen he yrittävät vahvuutensa lennossa ja alkavat oppia ruokkimaan omasta. Tässä vaiheessa perhe on jaettu. Yksi osa vauvoista seuraa isää ja toinen seuraa äitiä. He pysyvät pesän lähellä vielä 2-3 viikkoa. Koko tämän ajan heidän vanhempansa ruokkivat. Sitten jokainen nuori nilkka alkaa huolehtia itsestään.

Viholliset ja loiset

Suuret täplikärpäät, jotka uhkaavat joitakin pieniä lintuja, kärsivät itse saalistushinnoista. Heitä hyökkäävät goshawks, varpunen, joskus jopa peregrine falcons, jos lintu löytää itsensä avoimelle alueelle. On vielä vaikeampaa poikasille, jotka eivät osaa lentää vielä. Pähkinöiden asumukset tuhoavat usein oravia, ermiineja, martenteja ja punaisia ​​tukkaisia ​​naisia ​​(eräänlainen lepakko). Tavanomainen tähtimies, joka kykenee karkottamaan poikasten valmiista asunnosta, voi tulla onttoon hakijaksi.

Ei vain suuria, vaan myös pieniä eläviä olentoja ärsyttää metsiä. Oheisissa ornitologeissa on puun täitä, täitä, punkkeja, kirppuja.

Suuren täplikkönen kuntoilun piirteet

Nämä hämmästyttävät linnut evoluutioprosessissa muodostivat luonteenomaisia ​​piirteitä, jotka mahdollistivat heidän miehittävän luonnonvaransa. Jos haluat helposti kiivetä runkoon, niillä on terävät kynnet. Niiden käpälät on järjestetty siten, että neljästä sormesta kaksi suunnataan eteenpäin ja kaksi taaksepäin. Tämä sallii höyhenen hyvin nopeasti ja hämärästi puiden läpi. He eivät koskaan käännä päänsä alas.

Pähkinän kova häntä on myös sovitettu mukavasti ja luotettavasti pystysuoraan runkoon. Kun linnut istuvat sen päällä, hän toimii heidän tukena.

Kurkkuilla on ilmiömäinen kuulo, jonka avulla he voivat tarttua vähäisimpiin touhuihin tai kovakuoriaisiin, jotka ruokkivat rungossa.

Niiden ohut kieli ansaitsee paljon huomiota. Piikkimetsissä pituus on noin 40 mm. Kielen lopussa on huomautettu. Lintu työntää sen reikään ja lävistää voimakkaasti toukkanen, kuten harpuuni. Lisäksi kielellä on erityisiä rauhasia, jotka erittävät liima-ainetta.

Suurin kiinnostus on kuitenkin siitä, että pähkinät kykenevät tarttumaan nokkaan puussa ilman pienintä vahinkoa päähän. Tiedemiehet ovat laskeneet, että lintupään kärsimään törmäyshetkellä niskan kanssa koettu stressi on noin 250 kertaa suurempi kuin rakettia käynnistettäessä. Pähkinä kestää rauhallisesti tällaisia ​​kuormituksia, koska anatomisesti nokka erotetaan pääkallosta erityisellä pehmustetyynyllä. Se on huokoinen kangas, jonka ansiosta lintu tuntuu hyvältä, tehden reikiä reikiin koko päivän ja vetämällä sieltä metsä tuholaisia.

Ulkona kuohkukarhu

Tämän lajin yksilöt saavuttavat 23-26 senttimetrin pituiset ja niiden siipien pituus on 38-44 senttimetriä. Punnitaan isoja nilkkoja enintään 100 grammaa.

Linnulla on värikäs höyhenpeite, joka hoitaa kasvillisuuden naamioinnin. Pään takana olevilla miehillä on tummanpunainen väri, kun taas naisilla ei ole tällaista nauhaa. Hänen höyhenpeite on erittäin kova, koska nilkkoja käyttää hännää tukena istuessaan puissa.

Pää, selkä ja nadhvoste suurissa kirjoissa on mustia, ja kurkku ja vatsa ovat vaaleanruskeat. Rungon sivuilla on kevyitä raitoja. Äärimmäisillä höyhenpeitteillä on valkoinen väri. Häntä on musta. Nokkasta rinnaan ulottuu mustaa nauhaa.

Piikkimetsä on tärkeä ekosysteemissä.

Suuri rihmarapu, ruokailutottumukset

Suuri metsäkoira asuu suuressa osassa maapalloa ja sitä esiintyy lähes kaikilla alueilla, joilla on runsaasti metsäresursseja. Hänet löytyy Kanariansaarilla sekä Kamtšatalla ja Japanissa. Useimmissa tapauksissa lintu mieluummin istuu elämäntapaan, vaikka joskus se tekee pieniä siirtymiä naapurialueille.

Lintu ei vaadi elinympäristölle suuria vaatimuksia, joten se on helppo varustaa asunnoissa tiheässä taigassa ja tiheän asutun metropolin puistossa. Kaikki riippuu elintarvikkeiden tarjonnasta ja ilmasto-olosuhteista.

Mitä ruokavalio, suurin osa siitä on hyönteisiä. Jopa koululaiset ja pienet lapset tietävät, että nilkka on metsän kasviston pääjärjestys, joka tuhoaa suuria tuholaisten pesäkkeitä, kuten:

Tällaisen ravitsevan rehun puuttuessa lintulla ei ole mahdollisuutta syödä pähkinät, marjat tai sienet. Samaan aikaan kasvi- tai eläinperäisten elintarvikkeiden määrä riippuu alueen kaudesta ja maantieteellisistä piirteistä. Sekä naiset että miehet etsivät ruokaa tietyillä alueilla. Jos elintarvikehuolto on hyvin huono, linnut siirtyvät metsän muihin osiin.

Keväällä ja kesällä ruokavalio ovat erilaisia ​​hyönteisiä ja niiden toukkia.

Niiden joukossa ovat:

Lisäksi ruokavaliossa esiintyy usein erilaisia ​​perhosia ja muurahaisia. Joissakin tapauksissa lintu syö syö porkkanaa, ja joskus raunioi muiden pienten kallioiden pesiä.

On tunnettua, että suurella täplikkäällä on hämmästyttävä käsi, jota korostavat 130 beaksia minuutissa. Tällaisella nopeudella ei yksittäinen pieni tuholainen voi jäädä huomaamatta.

Mitä ison täplikkäät syövät talvella ja syksyllä?

Vakavien kylmien napsautusten saapuessa lintu mieluummin kasviperäistä ruokaa, joka sisältää suuren määrän proteiinia.

Suosikki herkkuja ovat:

Ornitologit erittävät ainutlaatuinen järjestelmä siementen saamiseksi kartioistajota käytetään lähes kaikentyyppisissä pähkinöissä. Suuren värikkään puukon edustajat toivat sen nykyiseen täydellisyyteen.

Aluksi lintun täytyy saada mänty, setri tai jokin muu kartio, ja sen nokka siirtää sen aiemmin valmistettuun paikkaan, niin sanottuun alviin. Samankaltaisena laitteena höyhenessä käytetään puristinta tai aukkoa rungon yläosassa.

Tehokas isku nokkaan, kurkku rikkoo kartion paloiksi ja alkaa toimia suunnitelmien mukaan, ottamalla pieniä siemeniä pois kuorimalla vaakoja. Enintään 50 tällaista avainta voi olla yhden aikuisen yksilön käytössä, mutta yleensä se toimii. on vain 2-3 yksikköä. Tästä syystä älä yllätä, jos näet yhden puun alla massan käpyjä ja vaakoja.

Huolimatta monien tosiseikkojen ja valokuvien esiintymisestä, koiran käyttäytymistä elintarvikkeiden uuttamisen aikana tutkitaan vain muutaman prosentin. Toivon, että tulevaisuudessa tiede kertoo meille uusia ainutlaatuisia salaisuuksia.

Kun suuri täplikärkinen alkaa parittelukauden aikana. Pesimisen ominaisuudet

Kuten muutkin lintulajit, Dyatlov-perheen edustajat pysyvät hyvin uskollisina puolisolleen. Linnuille on ominaista monogamia ja hämmästyttävä avioliiton uskollisuus. He mukana yhdellä naisella elämässään, suojelevat heitä saalistajilta ja muilta vaaroilta, jotka metsässä ovat joka käänteessä. Lopullinen murrosikä on yhden vuoden ikäinen. On tärkeää huomata, että parin onnistumisen jälkeen pari voi pysyä yhdessä seuraavan kauden ajan. Tai he eroavat jonkin aikaa, ja sitten yhdistyvät uudelleen keväällä.

Parikauden aikana linnut käyttäytyvät hyvin mielenkiintoisina ja merkittävinä. Ensimmäiset ominaispiirteet käyttäytymisessä havaitaan jo helmikuun lopussa ja maaliskuun alussa. Miehet tekevät äänekkäitä ääniä, huutavat ja osoittavat erityistä aggressiota. Naiset pysyvät vähemmän aktiivisina ja pysyvät rauhallisina. Keskellä viimeistä kuukautta kevät parit alkavat mate.

Puun valitseminen pesäkokoonpanolle on urospuolinen tehtävä.

Koska se käyttää seuraavia puita:

Tärkeintä on, että rotu oli pehmeä, mutta ei mätä.

Harvinaisten lehtien metsissä esiintyvän ison kuonan pähkinän erikoisuus on vuotuinen pesimä. Jos lintu asuu havupuualueella, se todennäköisesti palaa edelliseen asuinpaikkaansa. Lintulla on ontto 6-8 metrin korkeudella, jolloin rungossa on reikä 25-35 senttimetrin halkaisijaltaan 10 cm.

Mies harjoittaa rakennustyötä, ja ne kestävät enintään kaksi viikkoa. Mies vaihtaa säännöllisesti uroksen ja auttaa häntä rakentamaan rakennetta.

Munan muninta tapahtuu kevään keskelläYleensä huhtikuun toisella puoliskolla. Kytkimessä voi olla viisi - seitsemän munaa valkoisilla kuorilla. Siitosmunat, sekä naiset että miehet. Mies istuu heillä yöllä suojelemaan pesää petoeläimiltä. Inkubaatiojakso päättyy 10-12 päivään, jolloin syntyy sokeita, avuttomia olentoja.

Mitkä vaarat uhkaavat metsästä?

Voidaan olettaa, että piikkimiehellä ei ole vihollisia, koska sen voimakas nokka on erittäin tehokas ase puolustukseen ja hyökkäykseen. Näin ei kuitenkaan ole. Ryöstöeläimet hyökkäävät aika ajoin hakkureihin ja tuhoavat niiden pesät.

Niiden joukossa ovat:

Jos kiinnität huomiota maanpäällisiin petoeläimiin, jotka ovat vaarassa metsäille, sitten heille ja ermiinille olisi omistettava. Jopa pienet jyrsijät, kuten orava ja punapää (yksi tyyppi bat), voivat vahingoittaa lintujen normaalia olemassaoloa. Toistuvasti nilkkoja sormetaan tähtimiehet, jotka asettuu heidän onteloihinsa.

Kuitenkin tiettyjen ominaisuuksien takia, joita pähkinät joutuivat pitkään sopeutumaan ympäristöön, monet saalistajat eivät yksinkertaisesti pääse pesiin.

Elinympäristöön sopeutumisen tärkeimmät piirteet on esitetty alla.

  • Kestävien kynsien läsnäolo sallii linnun pysyä luottavaisesti puiden runkoon tai ohuille oksille,
  • Jäykän hännän, jossa on terävä pää, läsnäolo takaa luotettavan otteen runkoon, joten tikka ei liu'u alas samalla, kun se siirtyy pesään.
  • Vahvan ja pitkän nokan läsnäolo sallii kuoren tehokkaan lävistämisen ja ruokaa,
  • Erittäin pitkä ja tahmea kieli palvelee hyönteisiä eniten saavutettavissa olevista paikoista,

Mitä eroa on pienen ja suuren täplikkönen välillä?

  • Ulkoiset ominaisuudet. Pienlajien edustajilla on poskessa poikittainen musta raita, jonka keskeyttää valkoinen kaula-aukko. Yksilöiltä puuttuu kuitenkin vaaleanpunainen tai punertava alusta, mutta pään päällä on punainen korkki, jossa on musta reunus.
  • Linnut erottuvat tuotettujen äänien luonteen mukaan. Ensimmäinen tyyppi luo hyvin lyhyen fraktion, joka voi kestää enintään 0,6 sekuntia ja sisältää 12-13 kuvaa. On kuitenkin hyvin ongelmallista erottaa tämän ominaisuuden kaksi tyyppiä todellisuudessa murto muistuttaa kiinteää ääntä. Kuitenkin sen äänestys häviää nopeasti ja häviää erämaahan. Suuren täplikkönen edustajat pystyvät tekemään jopa 130 lyöntiä minuutissa. Tästä syystä tuotettu ääni kuuluu sadoille metreille. Pienet piikkimiehet muistuttavat usein laululintujen laulua.
  • Pienen piikkikoko on hieman pienempi: pituus on 14-15 senttimetriä,
  • Linnut eroavat elinympäristön valinnassa. Pikkupähkinä haluaa elää lehtimetsissä ja sekametsissä, lähellä lampia ja suoja. Välttää tummat havupuut.

Pähkinä on hämmästyttävä metsänomistaja. Sen rooli ekosysteemissä on hyvin suuri, joten ei ole järkeä esittää kysymystä: "Onko tämä lintu hyödyllinen vai päinvastoin"?

Suurten kirjapainojen käyttäytyminen

Suuret värikkäät metsäpalat suosivat yksinäistä elämäntapaa, jokaisella on oma rehualue. Mutta kun lintujen tiheys on suuri, nämä tontit voivat leikata toisiaan. Tällaisissa tapauksissa syntyy ristiriitoja erityisesti pesimisen aikana.

Suuri täplikäs syö sekä eläinten että kasvien ruokaa.

Vain yhden sukupuolen sukupuut ovat ristiriidassa keskenään, toisin sanoen mies ei pidä mielessä, jos sen alueella on nainen. Showdownin aikana linnut törmäävät toisiinsa siipien ja nippujen kanssa. Samaan aikaan he tulevat uhkaavaan poseen - avaavat hieman nokka ja päänsulkia höyhenet päähän.

Piikkimetsä on lintu, joka ei jätä elinympäristöään, linnut istuvat, ja vain pohjoisten alueiden asukkaat voivat sähkökatkoksen aikana muuttaa elinympäristöään siirtymällä lämpimämpiin ja ravitseviin maihin.

Kuunnelkaa suurta riisinkarjan ääntä

Suuri värikäs metsäkärpä lentää hyvin ja kiipeää puita. Useimmiten nilkka kiipeää ja lentää vain silloin, kun heidän täytyy siirtyä toiseen puuhun.

Piikkimetsä ruokaa etsittäessä.

Pähkinät elävät erilaisilla puilla, ne ovat valinneet sekä taiga-puita että kaupunkipuistoja. Tässä tapauksessa lintu ei pelkää ihmistä ja asuu lähellä häntä.

Pähkinäpähkinöiden ravitsemus

Kesäisin metsäpeurat saalistavat erilaisia ​​hyönteisiä, jotka löytyvät puiden kuoresta. Pähkinät tarkasti huolellisesti jokaisen rungon aukon. Linnuilla on pitkä nokka ja suuri herkkä kieli jopa 4 cm pitkä. Lintujen kielellä on määritetty hyönteisten läsnäolo, jonka jälkeen on noin 10 senttimetrin syvyysreikä. Pähkinät saavat hyönteisiä halkeamista myös kielen avulla.

Hyönteisten etsintä alkaa puun pohjalta, jonka jälkeen puusika liikkuu vähitellen ylöspäin. Seuraavassa puussa menettely toistetaan uudelleen. Suuret täplikkät hakkaavat aina vanhoja puita, joita puiden kuoriaiset ovat vahingoittaneet. Tästä seuraa, että metsäpuikot ovat metsäpuhdistimia, koska ne säästävät puita tuholaisilta.

Kasvisruoka soveltuu myös lintujen ruokintaan.

Talvella pensaat ruokkivat kasvisruokaa: tammenterhoja, pähkinöitä ja siemeniä. Hyönteiset talvella ovat erittäin harvinaisia. Jos ruoka ei riitä, metsäkarpan on vaihdettava elinympäristöään. Nuoret eläimet eivät saa palata koteihinsa useita vuosia, ja vanhat linnut eivät halua muuttaa tavanomaista elämäntapaa.

Keväällä, kun siemenet ja silmut ovat kadonneet, ja uudet hyönteiset eivät ole vielä ilmestyneet, metsäpeurat syövät puiden sulaa. Ne uuttavat sulan tavalliseen tapaan lävistämällä puiden kuorta voimakkaan nokkaansa.

Piikkimiehien viholliset

Pähkinät ovat rohkeita lintuja, he eivät pelkää petoeläimiä, vaan lentävät nopeasti pois uhkaavalla vaaralla. Suuret täplikkäät jäävät huomiotta ihmisiä, jos joku tulee lähelle puuta, johon nilkka istuu, jälkimmäinen vain siirtyy rungon toiselle puolelle. Ainoastaan ​​siinä tapauksessa, että henkilö osoittaa korkeampaa kiinnostusta niskan kanssa, huutaa hän äänekkäästi ja lentää toiseen paikkaan.

Mutta on syytä huomata, että piikkiläiset kulkevat hyvin ihmisten kanssa monta satoja vuosia. Epäonnistuminen ei uhkaa populaatioita, koska suurten kiristyspunojen lukumäärä on jatkuvasti korkea.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org