Kalat ja muut vesiolot

Onko vaaleanpunaisia ​​delfiinejä? Missä vaaleanpunaiset delfiinit elävät?

Pin
Send
Share
Send
Send


Ihmiset ovat tunteneet delfiinejä jo muina aikoina. Näitä todella ainutlaatuisia eläimiä on yhteensä noin 50 lajia. Ja lähes kaikki heistä - valtamerien lämpimien vesien asukkaat. On vain pieni perhe, johon kuuluu neljä eläinlajia, joista kolme on makean veden asukkaita - joen delfiinejä. Yksi näistä lajeista on Amazonin delfiini, jota kutsutaan myös vaaleanpunaiseksi. Kuitenkin, kuten osoittautui hiljattain, jossain USA: n lounaisosassa, todellinen ihme kelluu - delfiini on voimakkaasti vaaleanpunainen.

  • Missä vaaleanpunainen delfiini elää?
  • Ihastuttava piirre luonnon maailmasta - delfiinien pelistä
  • Eivätkö delfiinit syö

Vaaleanpunainen ihme

Yhdysvalloissa Louisianan osavaltion lounaispuolella sijaitsee Kalsasyun suolajärvi. Vuonna 2009 paikallisen merenkulkuyhtiön Eric Rui kapteeni löysi ja kuvasi järven vesissä harvinaisen vaaleanpunaisen värin pullonkaulaista delfiiniä. Ilmeisesti - tämä on ainoa valaiden edustaja maailmassa, jonka väri on niin harvinaista. Kapteeni Rui kertoo, että ainutlaatuinen eläin ilmestyy aina pinnalle yrityksessä, jossa on neljä sukulaista, joista yksi on ilmeisesti hänen äitinsä, joka ei halua päästää poikaansa.

Epätavallinen delfiini on täysin sosialisoitu. Hänen käyttäytymisensä ei eroa muiden tämän lajin eläinten käyttäytymisestä. On vain todettu, että se esiintyy harvemmin ja pysyy pinnalla pidempään kuin muut yksilöt. Tutkijoiden mukaan delfiini on varsin terve, eikä sen epätavallinen väri ole ollenkaan seurausta epäedullisista ympäristöolosuhteista tai haitallisesta aurinkosäteilystä. Ainutlaatuinen eläin tarkastelee maailmaa punasilmäisyyden kautta, mikä osoittaa albinismin. Albinismi on harvinainen geneettinen piirre, jolle on ominaista melaniinin synnynnäinen poissaolo, joka aiheuttaa silmien, ihon ja hiusten värin.

Niinpä ainutlaatuinen vaaleanpunainen delfiini on asiantuntijoiden mukaan albino, vaikka on täysin käsittämätöntä, miten hän peri tällaisen harvinaisen geneettisen laadun.

Amazonin vaaleanpunaiset delfiinit

Kuitenkin jos puhumme valaiden harvinaisesta väristä, lumoava albino delfiini ei ole yhtä yksinäinen kuin se saattaa tuntua. Inia tai Amazonin joen delfiinit syntyvät vaaleanharmaina valkoisella vatsalla. Iän myötä heidän ruumiinsa muuttuu vaaleanpunaiseksi tai sinertäväksi. Miten tapahtui, että delfiinit - suolaisen veden alkuperäiset asukkaat - asettuivat joisiin? On arvioitu, että 15 miljoonaa vuotta sitten Maailman valtameren taso oli korkeampi. Nykyisen Etelä-Amerikan suuret alueet olivat vesipatsaan alla. Kun valtameri vetäytyi, delfiinit pysyivät entisillä alueilla.

River delfiinit ovat erilaisia ​​kuin kaikki tunnettu meressä. Heillä on voimakkaasti pitkittynyt nahkainen kuono, joka muistuttaa nokkaa. Tärkein ero on se, että delfiinien kaulan nikamia ei yhdistetä ja pää voi kääntyä 90 asteen kulmassa. suhteessa kehoon. Tämä on erittäin kätevää, kun uinti välillä tulvii puita, jotka löytyvät Amazon ja sen sivujokien. Joen delfiinien haara aikaisemmin kuin muut erotettiin valaiden yhteisestä esi-isästä ja kehitettiin itsenäisesti. Siksi niiden yhteisten piirteiden ohella niillä on joitakin ominaisuuksia, jotka erottavat ne valtamerien delfiinien edustajista.

Amazonin vaaleanpunaiset delfiinit ovat hitaampia kuin niiden meren vastapuolet. Tavallinen nopeus on 3-4 km / h, ja enimmäisnopeus on noin 18. Amazonian linjat ovat leikkisä ja utelias, helppo harjata, mutta vaikeasti koulutettava. Siksi niitä nähdään harvoin akvaarioissa. Paikalliset pitävät delfiinejä pyhinä eläiminä. Delfiinien jälkeen kalastajat löytävät kaloja. Lisäksi ulkomaalaiset hajottavat piranhan.

Vaaleanpunaiset delfiinit elävät Etelä-Amerikan suurimmissa jokien - Amazonin, Orinocon, joka virtaa Bolivian, Perun, Brasilian, Venezuelan, Kolumbian ja Guyanan alueen läpi. Amazonin delfiinit on lueteltu kansainvälisessä punaisessa kirjassa uhanalaisina lajeina.

Tavat ja käyttäytyminen

Nämä delfiinit elävät enemmän elämäänsä yhdessä paikassa, vain joskus (kausivaihtelun aikana), kuten edellä todettiin, he liikkuvat.

Luonteeltaan vaaleanpunaiset delfiinit (inias) ovat utelias ja leikkisä. Ne eivät ole huonoja, mutta eivät lainkaan koulutettuja, koska ne ovat melko aggressiivisia. Tästä syystä vaaleanpunaiset delfiinit eivät käytännössä sisällä merivesia.

On huomattava, että ulkomaalaiset eivät pelkää piraaneja, jotka ovat täynnä Amazonin vettä, he jopa hajottavat niitä. Vedessä, jossa on Amazonin delfiinejä, lomailijat tuntevat olonsa turvalliseksi, ja kalastajat määrittelevät kalakoulujen läsnäolon.
He harjoittavat yksinäistä elämäntapaa, ja tämä ei estä heitä kommunikoimasta äänekkäästi keskenään. He julkaisevat jopa noin 12 erilaista ääntä - huutaa erittäin korkeilla äänillä, huutaa, virnistellä, haukkumalla, napsautuksilla jne. Joka päivä aikaan he johtavat melko aktiiviseen elämäntapaan.

Vaikka he eivät ui kovin nopeasti (alle 3 km tunnissa), ne liikkuvat täydellisesti. Veden alla delfiinit voivat pysyä jopa 2 minuuttia. Sukellettaessa he etsivät rapuja ja kaloja.

Tähän mennessä niiden elinajanodotusta ei ole selvitetty.

Missä näet tällaisen ihme?

Amazonin altaassa, mukaan lukien koko jokijärjestelmä.

Pääset lähemmäksi Victoria Regian jättiläisiä vesililjoja, jotka kasvavat joillakin Amazonin alueilla

Ja TÄSTÄ, opit kaiken muun tällä alueella elävän kalan, jättiläisen Arapaimin

Tämä tarkoittaa sitä Saari löytyy Brasilian ja Bolivian sekä Pohjois-Perun ja Venezuelan vesistä.

Lisäksi Amazonin sivujokit on liitetty Orinoco-joelle, niin että myös siellä on helppo nähdä.

He asuvat myös Latinalaisessa Amerikassa, ja joki- tai järven koko ei ole väliä.

Tämän kalan elinympäristö on todella upea.

Amazonin vedet ovat melkein valkoisia johtuen uskomattomasta määrästä lietettä. Ne ovat lähes läpinäkymättömiä.

Maailman suurimman liljan lehdet heiluvat niiden pinnalla, ja rannoilla kasvaa erilaisia ​​puita - papaija, kiniinipuita, monia palmuja.

Tavallisessa elämässä Amazonin delfiinit ovat hyvin konservatiivisia eivätkä altistu muuttuville paikoille.

Ainoat poikkeukset ovat kausiluonteiset siirtymät. Kun joen vesitaso putoaa, he etsivät syvempää kanavaa.

Kun jokien tulva pettää usein tulvia vastaan. Ja kun sadekausi tulee, he voivat vaihtaa yhden joen altaan toiseen.

Nämä delfiinit, toisin kuin Musta meri, asuvat yksin, kokoontuvat suuriin ryhmiin vain jalostuskauden aikana.

kopiointi

Usein voit tavata pari delfiiniä - äiti ja poika.

Lisääntymisluonnon luonnetta ei ole vielä tutkittu.

Oletetaan miehet taistelevat keskenään naisen puolesta.

Jälkimmäinen vauvan ilmestymisen jälkeen elää matalassa vedessä.

Ei juurikaan ole petoeläimiä ja tarpeeksi ruokaa nuorelle on paljon helpompi nousta matalasta syvyydestä ilmaan.

Äiti ruokkii vauvaa maitoon noin vuoden ajan. Mutta yhdessä he ovat jopa 3 vuotta.

Ja kyky toistaa delfiinejä saavuttaa vain 5 vuotta.

Silloin he kokoontuivat pakkauksissa ja taistelevat naaraskehityksessä usein toisiaan harjoja varten. Ja joskus kuolemaan.

Iniumin koko elinikä luonnossa on vielä tuntematon.

Yksittäisen elämäntavan vuoksi boutolla ei ole hierarkiaa.

Tämä ei kuitenkaan estä niitä kommunikoimasta toisinaan meluisasti.

He tekevät noin 10-12 erilaista ääntä. - huutaa, huutaa korkeissa sävyissä, haukkuminen, haukkuminen, echolocation-napsautukset ...

Inia johtaa yleensä melko aktiivista elämäntapaa riippumatta kellonajasta.

Eivätkö he uida liian nopeasti (vain 3 kilometriä tunnissa), mutta ne ovat erinomaisia ​​samanaikaisesti liikkumalla.

Sukelluksen aikana ne voivat jäädä veden alle enintään 2 minuutiksi.

Juuri tällaisissa tilanteissa iria etsii kalaa tai rapuja, jotka piiloutuvat mutaan.

Useimmiten Amazonin makean veden delfiinit etsivät ruokaa lähellä vesiputouksia tai jokisuistoja sekä rannikolta.

Näissä paikoissa oleva vesi ei ole kovin läpinäkyvä, joten jousen on luotettava enemmän kuuloon ja sen kaiun kykyihin.

Keskimäärin päivässä delfiini syö noin 12 kiloa pieniä kaloja.

He eivät kieltäydy kilpikonnasta tai rapuista jälkiruoaksi.

12 kg on noin 2 prosenttia Inian massasta, mikä selittää delfiinin täyteyden.

Usein Amazonin delfiinit yhdistävät voimansa valtavien saukkojen tai muiden delfiinien kanssa.

Myös iniii: llä on erittäin tärkeä rooli jokien ekosysteemien ylläpitämisessä.

Syöminen, lukuun ottamatta muita kaloja, piranha, on voimakas esteenä tämän kalan hallitsemattomalle lisääntymiselle.

Luonnossa elävät iniii ovat erittäin uteliaita ja rakastavat peliä.

Lisäksi he eivät koskaan jätä haavoittuneita sukulaisia.

He eivät pelkää veneitä, usein vieressä vieressä, ja metsästävät kaloja peloissaan.

Bowon tärkeimmät viholliset ovat anakondoja, jaguareja tai bluffattuja haita.

Ihmiset eivät sisälly tähän luetteloon, koska Amazonin delfiinien uuttamisessa ei ole erityistä merkitystä.

Liha on liian kova, hyvin vähän rasvaa, ja ihoa voidaan käyttää vain amulettien ja kilpien päällä.

Aiemmin nämä delfiinit pyydettiin ja tappoivat kalastajat, kun ulkomaalaiset ovat suuria faneja rikkomaan verkot ja syömään niissä pyydettyjä kaloja.

mutta nyt Latinalaisessa Amerikassa se on kielletty laissa.

Selvitä, mikä paikka Peru sijaitsee maailman kartalla

Tai lue TÄSTÄ tämän maan pääkaupungista - Liman kaupungista

Paikalliset uskovat toista pyhää. Näihin delfiineihin liittyy useita legendoja.

Heidän mukaansa yöllä keula muuttuu kauniiksi nuoreksi mieheksi, joka sieppaa naiset jatkamaan klaaniaan.

Toisaalta Intia on oikeastaan ​​paha noita, joka on nuori kaunis kauniisti pitkäkarvainen tyttö.

Tällöin hän houkuttelee kaverit joen rannalle, jossa hän sitten ottaa heidät kiinni ja voittaa heidät aaltoihin ja hukuttaa uhrinsa.

Mutta jos et pelkää näitä vanhoja tarinoita, ja halu nähdä harvinaisia ​​kaloja on vain kasvanut - on aika valmistautua tielle.

Mistä etsiä

Voit mennä helpoimmin - järjestää opastetun kiertueen mihin tahansa Etelä-Amerikan maahan, joka lupaa matkustaa Amazonin ympärille (yleensä kuvauksessa mainitaan aina tapaaminen bouton kanssa).

Esimerkiksi, Matka Ecuadoriin 17 päivän ajan maksaa sinulle noin 3500 dollaria per henkilö.

Voit ihailla Amazonin delfiiniä ostamalla kiertueen Latinalaiseen Amerikkaan matkatoimistossa.

Kun vierailet useissa maissa (esimerkiksi Argentiinassa, Venezuelassa ja Brasiliassa), lisäät mahdollisuuksiasi nähdä Intia.

Selvitä, miksi Argentiina tekee parhaan viinin.

Ja TÄSTÄ näet Roraiman tasangon ja tutustu ihmeelliseen maailmaan

Tässä artikkelissa kerrotaan Natalin suuresta kaupungista ja lomakohteesta Brasiliassa:
http://latintour.ru/braziliya/br-goroda/natal.html

Se maksaa sinulle noin 8 000 dollaria 14 päivän ajan.

Jos et halua häiritä muita nähtävyyksiä, mutta Haluatko yhdistää luontoon - valitse kierros Amazonista.

Se maksaa keskimäärin 1200 dollaria kahdeksalle päivälle.

Tänä aikana vierailet kansallispuistossa ja varauksiin, ja näet varmasti vaaleanpunaisen joen delfiinin.

Yhteenveto:

  • Amazonin delfiinit eivät asu vankeudessa
  • on upea vaaleanpunainen väri,
  • on tiheä kappale, jossa on kapea pää ja ohut häntä,
  • Ne löytyvät Amazonin ja Orinocon vesistöalueista,
  • asuvat enimmäkseen yksin
  • syö kalaa, rapuja ja kilpikonnia,
  • vapaamuotoiset ovat ystävällisiä ja uteliaita,
  • ei ole kaupallista arvoa
  • lailla
  • Näet ne, menossa kiertueella Amazoniin tai Latinalaisessa Amerikassa.

Miten se näyttää

Neljästä nykyisestä joen delfiinistä Amazonia on suurin. Aikuisten yksilöiden kehon pituus voi nousta 2,5 m ja paino - 200 kg, kun taas miehet ylittävät merkittävästi narttujen koon. Niiden massiivinen karan muotoinen runko ohennetaan häntä kohti, ja pää päättyy ohuella nokalla, joka on peitetty lyhyillä harjasilla. Sitä vastoin selkäreunalla on pitkä kapea harja tai kupu. Rintakehän ja kaulan evien lohkot ovat pyöreitä ja leveitä, usein reunustettuja. Kehon väri muuttuu ikääntyessään. Nuorten yksilöiden väri on vaaleanharmaa, ja aikuisilla se on vaaleanpunainen tai sininen selkä ja kevyt vatsa. Joissa elävät delfiinit ovat kevyempiä kuin niiden järvikollegat.

Elämäntapa ja biologia

Amazonin delfiinit ovat istuvia, liikkuvat hieman vedenpinnan vaihteluiden vuoksi. Kuivan kauden aikana ne tarttuvat suurten jokien laaksoihin suojellakseen itseään mahdollisimman paljon dehydraatiosta. Ja vuotamisen aikana he voivat siirtyä yhdestä vesistöalueelta toiseen suoraan tulville maille. He elävät yksin tai pareittain, usein näet naisen, jolla on vasikka, paljon harvemmin - enintään kuuden yksilön ryhmät. Ne ovat rauhallisia ja hitaasti liikkuvia eläimiä, jotka uivat paljon hitaammin kuin useimmat muut delfiinit. Niiden keskimääräinen nopeus on 2,2 km / h ja suurin - 22 km / h. Mutta samalla ne ovat erittäin ohjattavia, kykeneviä sukeltamaan hämärästi ja helposti ulos vedestä. Amazonin delfiinien ruokavalio koostuu pääasiassa pienistä kaloista. He jopa syövät piraaneja, rapuja ja Amazonin kilpikonnia!

Amazonin delfiinien tärkeimmät aistielimet ovat kuulo ja haju. Pienistä silmistä huolimatta heidän näkemyksensä on kehittynyt hyvin, kuten muutkin delfiinit, he käyttävät kajailua metsästykseen ja suuntautumiseen vedenalaisessa ympäristössä. Lajin jalostusprosessia ei ole tutkittu riittävästi. Tutkijat uskovat, että nämä ovat moniavioisia eläimiä. Raskaus kestää 11 kuukautta, noin vuosi, jolloin naaras ruokkii maitoa. Äiti ja vauva pysyvät keskimäärin noin kolmen vuoden ajan, ja syntymäaika voi olla enintään 36 kuukautta. Murrosikä riippuu kehon pituudesta ja se tapahtuu yleensä viiden vuoden kuluttua. Niistä luonnolliset viholliset, vaarallisimmat ovat tylsää haita, musta caimans, jaguars ja anaconda. Tarkka elinikä ei ole tiedossa.

Luonnossa on meressä eläviä 32 delfiinilajia ja 4 delfiinilajia. Amazonin, Kiinan ja Gangan delfiinien lisäksi elävät joet, järvet ja patot, ja Lappanin delfiinit voivat elää sekä tuoreessa että suolaisessa vedessä.

Listattu Punaisessa kirjassa

Amazonin delfiini sisältyy Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton punaisiin listoihin, joilla on DD: n suojelutila. Tällä lajilla ei ole kaupallista arvoa. Osa väestöstä kuitenkin kuolee kalastusverkkojen satunnaisen lyömisen takia, tai kalastajat tuhoavat tarkoituksellisesti vastatoimenpiteitä pyydysten aiheuttamista vahingoista. Tämä barbaarinen käytäntö on nykyään rangaistava laissa. Jotkut Amazonin delfiinien kehon osat kulkevat perinteisen lääketieteen tarpeisiin. Paikalliset paranijat käyttävät näiden nisäkkäiden rasvaa tekemään erilaisia ​​perinteisiä juoma- ja voiteita, pääasiassa reuma. Suurin uhka lajille on jokien torjunta-aineiden ja raskasmetallien teollinen saastuminen sekä metsien hävittäminen, mikä johtaa elintarvikkeiden tarjonnan vähenemiseen ja luontotyyppien häviämiseen. Verrattuna muihin delfiinien lajeihin Amazonin asema on suhteellisen vakaa. Tällä hetkellä ei ole selkeitä suuntauksia määrän vähentämiseksi tai alueen pienentämiseksi.

luokitus

Suomi: Eläimet (Animalia).
tyyppi: Chordata (Chordata).
luokka: Nisäkkäät (Mammalia).
järjestys: Hammastetut valaat (Odontoceti).
perhe: Inia (Iniidae).
Rod: Inii (INIA).
View: Amazonin delfiini (Inia geoffrensis).

ulkomuoto

Näillä delfiineillä on melko jyrkkä otsa, suhteellisen ohut ja hieman kaareva alasnurkka, jossa on satunnaisesti lyhyet harjakset ala- ja yläleukoissa, hyvin määritelty kaula, jonka avulla eläin voi kääntää päänsä oikealle ja vasemmalle 90 astetta. Selkäpään sijaan - hump. Täysi runko, joka on hieman ohennettu häntä kohti.

Vaaleanpunaisille delfiineille on tunnusomaista silmän rakenne. Se eroaa muiden valaiden silmien rakenteesta siinä, että linssi ja sarveiskalvo ovat keltaisia, mikä suojaa delfiinien silmät auringonvalolta. Se luo "aurinkolasien" vaikutuksen.

Kehon väri on vaaleanpunainen, harmaa-sininen tai luonnonvalkoinen.

Tutkijat ovat tunnistaneet useita mahdollisia syitä tällaisen epätavallisen värin esiintymiseen delfiineissä. Tärkeimmät ovat:

Vaaleanpunainen väri, joka on saatu useiden haavojen takia ja joka houkuttelee vastakkaisen sukupuolen yksilöitä

vaaleanpunainen väri varmistetaan kapillaarien läheisyydessä ihon pinnalle

geneettinen ominaisuus, jonka piirre on suuri määrä punaista pigmenttiä kudoksissa tai kaikkien näiden tekijöiden yhdistelmä samanaikaisesti.

Ravitsemus ja elämäntapa

Vedenkorkeuden vaihtelusta riippuen vaaleanpunaiset delfiinit voivat siirtyä, mutta useimmiten nämä eläimet ovat istuvia. Yleensä delfiinit pidetään yksi kerrallaan, harvoin pareittain, harvemmin niitä voidaan hoitaa 4-6 yksilöstä koostuvilla ryhmillä. Suuria parvia havaitaan vain paikoissa, joissa ruoka kerääntyy tai aktiivisen lisääntymisen aikana.

Vaaleanpunaiset delfiinit ovat pieniä kaloja, aikuinen yksilö syö 9-12 kg päivässä. Lisäksi leuan ja hampaiden rakenne antaa heille mahdollisuuden pyhittää joen kilpikonnia ja rapuja.

Metsästyspaikka valitaan usein rannikon läheisyydessä tai jokien suussa, jossa veden sameus on kalojen epämiellyttävä tekijä, mikä tekee siitä metsästyksen paljon helpommaksi.

В природе розовые дельфины достаточно игривы и весьма любопытны. Они всегда проявляют заботу о своих раненых или попавших на мель сородичах.

В неволе животные, как правило, не живут дольше 33 месяцев, о продолжительности их жизни в природе данных нет.

Предположительно, розовые дельфины полигамны. Niiden polygamian merkkejä, joiden perusteella tällaiset johtopäätökset tehtiin, ovat urosten aggressiivinen käyttäytyminen ja seksuaalinen dimorfismi. Usein koirien ja ruumiinosien puremista ja hankautumista voi nähdä - nämä ovat jälkiä, jotka jäävät naisen taisteluun.

Vaaleanpunainen joki delfiini on ainutlaatuinen olento, joka sen epätavallisen värityksen ansiosta houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa. Akvaarioissa ja akvaarioissa niitä pidetään hyvin harvoin luonnollisen aggressiivisuuden vuoksi.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org