Eläimet

Metsäeläinten jalanjäljissä

Pin
Send
Share
Send
Send


Monet ihmiset ovat todella peloissaan näistä vaarallisista saalistajista. Tämä johtuu pääosin metsästäjille kertovista tarinoista. Ne luonnehtivat usein susia älykkäiksi ja jopa petollisiksi eläimiksi. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että luonnossa oleva susi hyökkää vain harvoin. Nämä hirvittävät saalistajat haluavat pysyä poissa ihmisistä, he ovat tottuneet elämään elämäänsä, jonka tärkein merkitys on metsästys.

Sudet: susien tyypit

On huomattava, että susien suku maapallolla on yksi harvoista. Se koostuu vain seitsemästä lajista:

  • Canis lupus (susi),
  • Canis aureus (jackal tavallinen),
  • Canis latrans (koyootti),
  • Canis rufus (punainen susi),
  • Canis adustus (raidallinen jackal),
  • Canis mesomelas (musta jackal),
  • Canis simensis (Etiopian jackal).

Susiperheeseen kuuluvat arktiset kettu, kettu, miehellinen susi ja pesukarhu.

elinympäristö

Tiedemiehet määrittelevät suden alkuperän lihansyöjille, jotka asuivat planeetallamme sata miljoonaa vuotta sitten, ja noin kaksikymmentä miljoonaa vuotta sitten koiria syntyi susista. Erilaisena lajina Canis lupus muodostettiin Euraasiassa miljoona vuotta sitten, ja Pleistoseenin lopussa siitä tuli yleisin saalistaja.

Meidän aikamme Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Aasiassa tallennettujen susien elinympäristö. He asuvat avoimilla ja puoliksi avoimilla alueilla. Pohjoisessa saalistajan jakautumisraja on Pohjanmeren rannikko. Hindustanissa (Etelä-Aasiassa) susi asuu jopa 16 astetta pohjoista leveyttä. Kahden ja puolen vuosisadan aikana näiden valtavien saalistajien määrä on vähentynyt merkittävästi. Kotieläinten suojeleminen, ihminen tuhoaa ne ja ajaa heidät pois asutuilta alueilta.

Jo nykyään susia on tuhoutunut kokonaan Japanissa, Islannissa, Alankomaissa, Ranskassa, Tanskassa, Belgiassa, Sveitsissä ja Keski-Euroopassa. Viime vuosikymmeninä Euroopassa tapahtuneet susien tyypit häviävät nopeasti.

Susi on edelleen melko yleinen Kazakstanin steppeilla ja vuoristoalueilla, tundralla ja metsän tundralla. Monissa erityisjulkaisuissa esiintyvien susien ominaisuus kertoo, että susi on vaihteleva alueella - siinä on monia alalajeja, se vaihtelee koon, värin, elämäntavan mukaan luonnollisissa olosuhteissa.

Tiedemiehet, eläinlääkärit erottavat useita kymmeniä suden alalajeja. Suurimmat yksilöt elävät tundrassa, pienimmässä - eteläisillä alueilla. Aikuisen eläimen massa voi vaihdella 18 - 80 kg, kehon pituus voi olla 160 cm, hännän pituus on noin 60 senttimetriä.

Wolf-väri

Se riippuu suurelta osin elinympäristöstä. Arktisella alueella asuvan suden ominaisuudet kertovat, että on usein valkoisia yksilöitä. Lisäksi muilla alueilla on muita värejä - mustavalkoinen susi, harmaat, valkoiset, kanelia, ruskea, joskus turkis on täysin musta.

Pohjois-Amerikassa asuvilla ryöstöillä on kolme värivaihetta. Ensimmäinen on harmaan, mustan ja ruskean kanelin sävyn seos. Toinen on musta (seos, jossa on tummanruskea ja musta). Kolmas vaihe on harmaa ja ruskea.

turkki

Erinomaisella turkiselta on nämä villieläimet. Susi on paksu turkis (pituus enintään kahdeksan senttimetriä). Hänellä on paksu aluskarva. Ulkokerros muodostuu pitkästä, kovasta, mustasta kallistetusta suojakarvasta, jotka tukevat vettä, ja aluskerros ei kastu lainkaan.

Wolf-hampaat

Sudet ovat tehokkaimpia aseita. Sudet ovat elinympäristöstään riippumatta 42 vahvaa ja terävää hampaita. Edessä on 4 kaarevaa viiden senttimetrin koiraa - kaksi alareunassa ja kaksi yläosassa. Petoeläin puristaa helposti heidän saaliinsa tiheimmän ihon. Lihansyöjä (molaarinen) hampaat, jotka ovat aikuisen susi, pystyvät murentamaan jopa hirven reiden luut.

ääripää

Koiraan kuuluvat eläimet ja sudet mukaan luettuina ovat sormia. Toisin sanoen, he kävelevät, nojaten sormiaan. Ainoastaan ​​kun saalistaja makaa alas, hän koskettaa maahan kantapäällään. Suden eturaajat ovat hyvin voimakkaita, minkä ansiosta kuorma jakautuu tasaisesti ja eläin ei putoa löysään lumeen.

Jokaisessa suden käpälässä on viisi sormea, mutta vain neljä työtä. Tassuissa on hyvin kehittyneet paljaat muruset, ja sormet on koottu tiukkaan ja soikeaan kimpuun. Niitä täydentävät vahvat ja hieman tylsä ​​kynnet, jotka johtuvat kosketuksesta maahan. Heidän susi käyttää, kun kaivaa maahan.

Sudet ovat lenkkeilyä, hyppäämistä tai leikkaamista. Kävelyn aikana niiden nopeus on noin kuusi ja puoli kilometriä tunnissa. He juoksevat nopeudella jopa 16 kilometriä tunnissa. Susi voi jo pitkään juosta melkein pysähtymättä. On tapauksia, joissa nämä vaaralliset petoeläimet kattoivat jopa sata kilometriä yhden yön.

Haju ja kuulo

Susi on ominaista, että se ei ole metsästys korvat tai silmät, mutta nenä auttaa suden etsimään saalista. He pyytävät tuulessa jopa hyvin pienen eläimen hajua, joka on kahden kilometrin päässä. Akuutin tuoksun avulla voit jatkaa uhrinsa polkua.

Totta, saalistajat ja herkkä korva eivät ole riistettyjä. Kuultuaan melua, he alkavat liikkua korvissaan ja selvästikin määrittää, mistä ääni tulee, usein muutaman kilometrin päässä.

Wolf-pakkaus

Sudet perheiden joissakin tapauksissa jopa viisitoista yksilöä, mutta useammin on kahdeksan eläintä. Parvi on perheen ryhmä, joka koostuu eri-ikäisistä eläimistä. Yleensä se koostuu vanhemmista, tulokkaista (tämän vuoden brood) ja pereyarsista (eläimistä, jotka eivät ole saavuttaneet murrosikää). Joskus se sisältää aikuisia eläimiä, jotka eivät osallistu jalostukseen.

Vuosina runsaasti ruokaa, jopa 30 tai useampia susia voi kerätä pakkauksiin. Jälkeläiset jäävät perheeseen 10-14 kuukauden ajan ja sitten jättävät sen. Niin tulee yksinäinen susi. Hän etsii vapaata aluetta, jonka hän välittömästi merkitsee ja vaatii oikeuksiaan. Tällainen eläin löytää pääsääntöisesti perämiehensä ja uusi parvi ilmestyy. Vaikka on olemassa tapauksia, joissa yksinäinen susi asuu melko pitkään pakkauksen ulkopuolella.

Susi perhe on itsesäätyvä mekanismi. Tapauksissa, joissa väestötiheys on melko pieni, sen koko on pieni, nuorten jälkeläisten erottaminen tapahtuu paljon nopeammin. Kun ekologiset olosuhteet ovat suotuisampia, väestötiheys kasvaa, joten pakkauksen koko kasvaa kuitenkin tiettyyn rajaan. Pääsääntöisesti sen kasvu johtuu yksinäisistä sudista, jotka eivät ole salaisia, jotka saavat alisteisen aseman.

Pakettia johtaa pari petoeläimiä - urospuoli ja hänen tyttöystävänsä, joka muuten valitsee elämän. Siten paketissa on ytimenä susia, joilla on korkea sosiaalinen asema, ja heidän alaisuutensa. Pakkauksen johtajilla on erittäin vahva luonne, jonka avulla he voivat pitää järjestyksessä perheessä, estää ristiriitoja ja taisteluja, erityisesti nuorten susien välillä.

Viittomakieli

Sudet ilmaisevat tunteitaan yleensä kehon liikkeillä ja ilmeillä. Suden kieli auttaa yhdistämään paketin ja toimimaan järjestäytyneellä tavalla. Esimerkiksi kun eläimen hännää nostetaan korkealle ja sen kärki on hieman taivutettu, se tarkoittaa, että saalistaja on itsevarma. Ystävällinen susi pitää hännän alas, mutta kärki on hieman koholla. Petoeläimen hännän on tarttunut tai pelkää jotain, tai täten raportoi myötätuntoa.

Lisäksi hännän sijainti voi kertoa eläimen asemasta pakkauksessa. Johtaja nostaa hänet aina korkealle, ja hänen alaisuutensa pitävät häntä alas. Heiluttamalla häntää häntä, valtava petoeläin kutsuu sukulaisensa peliin.

Wolfin ruokavalio

Sudojen ruokavalion perustana ovat suuret sorkka- ja porot, saigat, hirvet, vuohet ja karit. Tällaisen ruoan puuttuessa susi metsästää jyrsijöitä, kaneja harvoin syö syö. Alueilla, joilla ei ole sorkka- ja kavioeläimiä, sudet eivät asu tai elää hyvin pieninä määrinä. Predators houkuttelee suuria pitoisuuksia karjaa. Pohjoisessa, alueilla, joilla on kehittynyt lammas- ja poronhoito, susien läsnäolo on yleistä.

Venäjällä sudet ovat melko yleisiä. Kotimaassamme asuvien susien lajit ovat hyvin tunnettuja. Niistä on vain kuusi:

  • Metsän Keski-Venäjän susi,
  • harmaa,
  • tundra,
  • metsä Siperian,
  • valkoihoinen,
  • Mongolian.

Harmaa susi

Tämä susi edustaja pidetään yleisin maailmassa. Harmaan susi-kuvauksen löytyy tänään kaikista eläinlääkärien viitekirjoista. Se erottuu vaikuttavasta koostaan. Tämän saalistajan muoto ei ole riistämätön. Ilmeisesti hänestä tuli usein eläinkirjailijoiden sankari.

Harmaa susi löytyy Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa. Laskettu, vahva runko, jossa on laaja massiivinen rintakehä, korkea lihaksikkaat jalat eivät jätä epäilystäkään siitä, että tämä on todellinen saalistaja. Tämä susi on lohkoinen, mutta samalla tyylikäs pää, jossa on pienet korvat ja koristeltu tummilla raidoilla, jotka sijaitsevat melkein valkoisten poskien ympärillä ja erittäin kevyet silmät. Häntä ei ole pitkä, se sijaitsee melkein suorassa.

Turkki on pitkä (enintään kahdeksan senttimetriä) ja paksu, aluskarvalla. Keskellä ja eteläisillä alueilla asuvien eläinten takki on karkea. Pohjoisilla alueilla olevilla susilla on pehmeä ja pehmeä turkki.

Venäjän susi

Tämä on Pohjois-Venäjällä asuvan harmaan suden erikoisala. Venäjän susi on yksi viidestä alalajista, jotka asuvat maamme alueella. Canis lupus communis (venäläinen susi) - tätä eläintä kutsuvat länsimaiset biologit. Miesten paino on keskimäärin 40–80 kilogrammaa, naaras 30–55 kiloa.

Siperian susi

Tämä ei ole yhtä suuri peto kuin venäläinen susi. Monet tiedemiehet uskovat, että nykyään tämä laji on ehdottomasti korostettu, koska Siperian saalistajien järjestelmällisyyttä ei ole vielä saatu päätökseen. Näillä eläimillä on useita värejä. Vaaleanharmaa on yleisin. Okkerin sävyt ovat tuskin havaittavissa tai kokonaan poissa. Turkki ei ole kovin pitkä, vaan paksu ja pehmeä. Useimmiten niitä löytyy Kaukoidästä, Kamchatka (paitsi tundra), Itä-Siperiassa ja Transbaikaliassa.

Steppe-susi

Tämä eläin on hieman pienempi kuin metsäalajin edustajat. Hänellä on karkeammat ja harvemmat hiukset. Taustavärillä, jolla on huomattava hallitsevuus harmaalla ruosteella ja usein ruskealla hiuksella. Tässä tapauksessa sivut ovat vaaleanharmaita. Nykyään tämä susi löytyy Kaspianmeren stepeista, Uralista, Ala-Volgan alueesta. Näkymä on huonosti ymmärretty. Ei ole vielä kehitetty ominaispiirteiden järjestelmää. Näiden eläinten lukumäärä on pieni, etenkin alueen länsiosilla.

Kaukaasialainen susi

Tämä eläin kuuluu keskikokoisille saalistajille. Kaukaasialaisessa susi on karkea ja lyhyt vartalohihna, aluskarva on huonosti kehittynyt. Tämän eläimen väri on paljon tummempi kuin aikaisemmin kuvatuilla lajeilla. Tämä johtuu mustan vartalon karvojen tasaisesta jakautumisesta iholle.

Kotimaassamme asuu tärkeimmän Kaukasuksen alueen alueilla, mukaan lukien sen metsäiset juuret.

Tundra-susi

Suuri ja kaunis peto. Hänen kuva näkyy alla. Miesten kehon pituus ylittää usein 150 cm: n pituudeltaan, ja karkeilla on pitkät, pehmeät ja paksut turkikset. Väri - vaaleat värit. Maassamme tämä susi asettuu Kamchatkan ja Siperian Euroopan osan metsä tundra- ja tundra-alueille.

Keski-Venäjän (metsä) susi

Voimakas saalistaja, joka asuu Venäjän metsä-steppe- ja steppe-vyöhykkeellä, usein väestössä ja Länsi-Siperiassa. Pohjoisilla alueilla on merkittäviä vierailuja metsä-tundrassa. Vaikka on yleisesti hyväksytty, että tundran susi on suurin Euroopassa ja Aasiassa, tämän alalajin edustaja ylittää usein sen koon.

Aikuisen eläimen kehon pituus voi olla yli 160 cm ja sen korkeus saavuttaa metrin. Tietenkin tällaiset parametrit ovat tyypillisiä suurimmille yksilöille. Keskimäärin aikuinen mies painaa 45 kg, siili (1 vuosi ja 8 kuukautta) - 35 kg ja voitto (8 kuukautta) - 25 kg. Wolf on helpompi 20%.

Petoeläin erottaa klassinen, harmaasävyisinä okkerin, värin sekoitus. Keski-Venäjän susi asuu Keski-Venäjän metsissä, usein tunkeutumassa Siperian länteen. Pohjoisilla alueilla tulee metsän tundra.

Polaarinen susi

Tämä kaunis ja voimakas eläin asuu arktisella alueella. Polaarinen susi soveltuu täydellisesti kovan ilmaston olosuhteisiin. Lämmin ja tiheä villa suojaa sitä pakkaselta ja kutistuvilta tuulilta.

Tämäntyyppinen susi erottuu sen terävästä näköstä ja upeasta tuoksusta, jotka auttavat metsästämään harvoja eläviä olentoja, jotka elävät näissä kovissa paikoissa. Biologisen rehun riittämätön määrä ja elintarvikkeiden uuttamisen vaikeudet johtavat siihen, että saalistaja syö syömään saalista kokonaan eikä jättää luita eikä saaliin ihoa.

Eläimen keskimääräinen paino on 60-80 kg, se kasvaa jopa 80 senttimetriä. Hämmästyttävää, että tämä eläin epäonnistuneen metsästyksen tapauksessa voi elää ilman ruokaa useita viikkoja. Totta, susi voi syödä jopa kymmenen kiloa lihaa yhdessä ateriassa. Venäjällä elävät susit ovat aggressiivisempia kuin Pohjois-Amerikan. Tallennetut hyökkäykset ihmisiin.

Susi jalka

Tässä ei ole tarpeen kuvata susi, joka on tunnettu ja laajalti jakautunut saalistaja. On syytä muistaa vain se, joka on peräisin suurelta
koirilla, hänellä on näkyvämpi otsa, suppeampi kuonon etuosa ja "housujen" puuttuminen - pitkät hiukset reiden takana.

Maan eri puolilla elävien susien koko ja väri ovat erilaiset: suurin, metsä, 70–80 kiloa, pienin, steppe, painaa vain 30–40 kiloa.

Meidän maassamme susia löytyy kaikkialla, mutta ne ovat kaukana yhtenäisestä. Toisin kuin sananlasku: ”Älä ruoki kuin susi, hän katsoo metsään”, susi ei ole metsäpeto. Hän on asuinpaikka avoimissa tiloissa. Nämä saalistajat saavuttavat suurimman määrän steppeissa, metsäpeilissä ja vuoristometsissä. Tundralla ja metsäalueella on harvinaisempia, ja joillakin Siperian taigan alueilla ei elää lainkaan. Tämä johtuu siitä, että susi ei ole sovitettu liikkumaan syvällä ja murenevalla lumella. Se alkoi tunkeutua kuurojen metsäalueisiin vasta viime vuosikymmeninä, kun puunkorjuu laajeni, maatalousalueet kehittyivät ja tiheä kuljetusreittien verkosto ilmestyi.

Monogamia on ominaista susille: miehet ja naiset muodostavat parin useita vuosia tai koko elämänsä ajan ja yhdessä kasvattavat nuoria eläimiä. Gonin susia esiintyy talven lopussa. Raskaus 62-65 päivää. Luonnossa on viisi - seitsemän susi poikaa. Susi perhe pitää yhdessä seuraavaan kevään asti. Syksyllä tai talven alusta lähtien viime vuoden lapset (swarms) ovat vieressä kypsiä susia, ja täten muodostuu talvikarja.

Useimmiten pakkauksessa on viisi tai seitsemän tai kahdeksan eläintä. Talven lopussa, kun seuraava rutti alkaa, karja hajoaa. Naiset pääsevät seksuaaliseen kypsyyteen kahdessa vuodessa, miehet kahdessa tai kolmessa.

Susi luonnollinen rehukoko on laaja. Eläin tuottaa sekä pieniä eläimiä - hiiren kaltaisia ​​jyrsijöitä, hyönteisiä ja suuria eläimiä - hirviä ja peuroja. Sen ruoan pääkohde on kuitenkin erilaisia ​​luonnonvaraisten sorkka- ja kavioeläinten lajeja. Esimerkiksi tundrassa porot ovat yleisimpiä susi, metsäalue - hirvi, peuroja, peuroja, Baltian maissa, Valko-Venäjällä ja Ukrainassa - metsäpeuroja eteläisten jokien deltoissa - villisika, steppissä - saiga, Kaukasuksen vuoristossa ja Keski-Aasia - luonnonvaraiset vuohet ja lampaat. Joissakin osissa maata lemmikkieläimet toimivat tärkeänä rehuna susi. Predator tuo erityisen suurta vahinkoa karjanhoitoon lampaiden ja porojen hoidossa.

Susi keväällä ja kesällä ruokinnassa missä tahansa alueella, jossa hän asui, on yksi ominaispiirre: jalostus- ja kasvatusjakson aikana saalistaja siirtyy lähinnä pieniin selkärankaisiin huolimatta suuremmasta saalista. Niinpä keväällä tundrassa sudet syövät maastossa ja vesilinnuilla pesivien lemmingien, vesien; muut pienet eläimet. Suurten esineiden korvaaminen pienillä esineillä suden ruokavaliossa nuorten ruokinta-aikana selitetään ”ensinnäkin, koska susien perhe on sidottu leiriin tänä aikana, se johtaa vakiintuneeseen elämäntapaan ja niiden toiminta-alue on hyvin kapea, ja tuntee tarvetta monipuoliseen ja täydelliseen rehuun, joka sisältää runsaasti erilaisia ​​hivenaineita, mineraaleja ja vitamiineja.

Yksi susi talven ruokinnan tärkeimmistä kohteista on karja: luonnonvaraisten eläinten ruumiit, kuollut luonnollinen kuolema ja hirvien, karjojen ja muiden sorkka- ja kavioeläinten haavoittuneet eläimet. Jos eläimen kuoleman aikana eläimen ruumiita ei jostain syystä haudattu, vaan se vietiin metsän ulkopuolelle, se houkuttelee saalistajia. Tällaisilla "ruokinnassa" olevilla susilla on haitallisia seurauksia, kuten siihen tottuneet eläimet hyökkäävät kotieläimiä useammin kuin luonnollisen rehun kustannuksella.

Pienessä määrin susi sisältää ruokavalion. Alueen pohjoisosassa saalistajat syövät erilaisia ​​marjoja - mustikoita, puolukoita, mustikoita, vuori. Etelässä - hedelmien villi hedelmäpuita ja vierailevat meloni, - vesimelonit, melonit. В экскрементах и желудках волков постоянно встречаются зеленые части растений — листья различных злаков и осок. Возможно, волки поедают их лишь с целью очистки желудочно-кишечного тракта от гельминтов.

О прожорливости волка, т. е. о количестве пищи, которое он способен поглотить в один прием, сведения в охотничьей литературе разноречивы.


Kuva 4. Отпечатки передней (слева) и задней лап волка


Kuva 5.Susi jalat (vasen) ja koirat

Usein on mahdollista lukea, että nälkäinen susi syö jopa puoli (24 kg) lihaa ja syö kuin varalla. Tällaiset viestit eivät ole totta. Usean sadan vatsan painon paino osoitti, että niiden sisällön paino vaihtelee useimmiten kahdesta neljään ja puoleen kiloon. Vain yhdessä tapauksessa Vladimirin alueella saatiin suuri eläin, jonka vatsaan he löysivät 9,176 kilogrammaa ruokaa. Eläintarhoissa ja erilaisissa taimitarhoissa vankeudessa pidetyt susit, joissa heidän liikkuvuutensa on rajoitettu, syö noin kaksi kiloa lihaa päivässä.

Kun keskustellaan susi kerrallaan syömien köyhien eläinten lukumäärästä, on tarpeen ottaa huomioon tämä pedon biologinen ominaisuus, koska kyky niellä lihaa paloina, kantaa sitä huomattavalla etäisyydellä vatsassaan ja sitten tukahduttaa, ruokkia sitä nuorille. Tässä on kuitenkin kaksi - kolme, ei kymmeniä kilogrammaa ruokaa.

Silloin kun susia esiintyy pääasiassa luonnollisen rehun takia, ne johtavat hyvin salaiseen elämään ja ihmiset näkevät ne harvoin. Tällaisissa paikoissa voit määrittää eläinten läsnäolon, määrittää määrän ja tutkia käyttäytymistä vain tarkkailemalla niiden elintärkeän toiminnan jälkiä.

Wolf - sormen eläin
e. Hänellä on viisi sormea ​​etujalkojensa päällä, mutta neljä sormea ​​selkäjalkojensa päällä. Etutappien peukalot ovat lyhyempiä kuin muut, ovat korkeita, eivät saavuta maata kävellessä eikä jätä sormenjälkiä. Susi kulkee jonkin verran samanlaisena kuin suuri koira. Erottaa näiden kahden eläimen tassun tulosteet seuraavista ominaisuuksista. Susi on ohuempi polku, pitkänomainen, kynnet ja polun reiät ovat selvempiä. Susi-tassun kahden keskisormen tulosteet työnnetään eteenpäin, niiden väliin voidaan sijoittaa olki ja äärimmäiset sormet radan yli, kun taas koiran tassun tassujen jalanjäljet ​​ovat sulautuneempia, ikään kuin ne koottaisiin kertakäyttöön, ja polulle asetettu olki samanaikaisesti koskettaa tai kaikkien neljän sormen tulosteet. Susi etureunojen jäljet ​​ovat suurempia ja selkeämpiä kuin takat. Lisäksi sen etukäpälöiden tyynyjen selkänojat päättyvät pyöristävään sisäänpäin painettuun jälkiin, ja takaraajojen tyynyt pyöristyvät. Tämä näkyy selvästi typerässä maaperässä tai sateessa.

Kun susi liikkuu askelin ja etenkin vaelluspaikalla, sen tassujen tulosteet sijaitsevat lähes suorassa linjassa, ja mitä nopeammin peto liikkuu, suorempi linja sen kappaleista. Petoeläinten takaraajat painavat etuosan, niin että käytännössä näemme vain jälkiä takajaloista. Kun liikutaan pylväässä tai uralla, neljän tassun kappaleet jäävät raiteille, ja takaraajat jokaisen hyppypalkin kanssa jäävät etupuolelle.

Uhrien etsimisessä sudet matkustavat pitkiä matkoja, ja siksi ne liikkuvat harvoin askelin, niiden tavallinen käynti on ilves. Kun siirrät eläinryhmää, siirry yhteen tiedostoon seuraavan vieressä, ja on vaikea määrittää, kuinka moni niistä on kulkenut yhden reitin varrella. Ainoastaan ​​jyrkissä käänteissä, kun vältetään este, lomalla tai saalistaessa, susia hajoaa, ja sitten on mahdollista laskea, kuinka monta petoeläintä pakkauksessa on.

Kuva 6. Sudet menevät yleensä yhdeksi kappaleeksi, seuraavan jälkeen, ja ryhmässä olevien eläinten lukumäärä voidaan laskea vuorollaan tai lähestyessä kohdetta.

Sudet voivat liikkua syvässä lumessa hyvin, ne uppoavat löysällä lumella. Professori A. N. Formozov uskoi, että keskimääräisen susi, joka painaa noin 45 kiloa, paino on 103 grammaa neliö senttimetriä kohti. Tämä on noin neljä tai viisi kertaa suurempi kuin laajan metsästyssuksilla käyvän henkilön. Kun lumi on upotettu yli 25 senttimetrin pituisiksi, sudet auraavat sen pintaa: vetää tassun ulos lumesta, he jättävät lyhyen kuopan, ”vetää ulos” ja laskettaessa tassua lumeen - pidempään, ”hiipuu”. Kun lumi on syvä, vesi vedetään ulos ja ruoho sulautuu, ja se yhdistää raitojen syvennyksen yhteen aukkoon.

Wolf-askeleen koko,
kuten mikä tahansa muu eläin, se riippuu sen liikkeen nopeudesta ja lumen tilasta. Suuri susi, askeleen läpi matala lumi saavuttaa 90 senttimetriä. Kun eläimet kävelevät ryhmissä, seuraavan askeleen vieressä keskimääräinen pituus on 65–75 senttimetriä. Se on ominaista, että kuusi-luolan läpi, jossa lumen syvyys on aina pienempi kuin muissa maissa, susia, kuin levätä, hidastuisi, kävellä pienissä askeleissa, askelet toisistaan, jättäen Tramped-polun takanaan. Pienissä selvitys- ja metsäkiiloissa, joissa ei ole tuulta ja lumi on erityisen paisunut, saalistajat putoavat lähes maahan. Lumisina vuosina, jos talvella ei ollut sulatusta ja lumi ei saostunut, sudet lähtevät metsämaista, siirtyvät avoimempiin paikkoihin - kenttiin, leveisiin
joen laaksot, joissa lunta tiivistää tuulet ja joissa yleensä on enemmän kuluneita teitä.

Sudien talven seuranta, ts. Kulkevan polun jäljittäminen, mahdollistaa perusteellisen metsästyskäytön, metsästystekniikoiden ja joidenkin muiden salaisen elämän ominaisuuksien tutkimisen.

Metsästysretkien aikana saalistajat pysähtyvät monissa paikoissa. Usein ne järjestävät asettamisen avoimille korkeuksille hyvällä näköalalla. Yksi joukko susia, jolle olin havainnut, valitsi lumen peittämän pinoamispäivän lepoa varten, joka jäi leikkuun reunaan. Puutarhassa on reunoja ja reunalla tai suolla ja lehtipuita pieniä metsiä tiheissä kuusimetsissä.

Sudet nukkuvat kiertynyt rengas, ja niiden alla muodostaa pyöreä protalinka-reikä 60-85 senttimetrin poikki jään peittämällä pohjalla ja sivuilla. Joskus eläimet sijaitsevat lähellä ja toisinaan kolmesta viiteen metrin päähän toisistaan. Lepoajan aikana ne yleensä liikkuvat paikasta toiseen, joten niiden vuoteiden lukumäärä ylittää aina pakkauksessa olevien henkilöiden määrän. Usein eläimet makaavat lumella, liikkuvat sivulta toiselle ja jättävät tyypillisiä jälkiä. Usein he istuvat pitkäaikaisesti istuessaan, ja niiden alle jäävät pienet pyöreät niskat, joissa on selvästi näkyviä tulosteita saalistajan käpälöistä.

Useimmiten kappaleilla voit katsella susien metsästystä jäniksille. Yleensä niissä paikoissa, joissa on jänis-lezhkas - matalassa metsässä, jossa on paksu kuusen aluskasvillisuus, susia (jos heidän ryhmäänsä) hajoaa taitettuun etupuolelle ja kampaa maahan nostamaan jäniksen matosta ja sieppaa sen oikosulkuun. Petoeläimet eivät johda pitkään jahtaan ja jänisä, jota heillä ei ollut aikaa kiinni ensimmäisessä vaiheessa, ei jatketa. Jos on kaksi susia, yksi heistä liikkuu useimmiten metsäpolun varrella tai toisella, ja toinen menee ruokinta-jäniksen nostamiseen ja kuljettamiseen kumppaniin. Ilmeisesti sudet ottavat huomioon, että hämmentynyt jänis käyttää pääsääntöisesti tien tai selvityksen alussa. Laajan etuosan kehittyessä myös sudet liikkuvat niillä alueilla, joilla hirvi voidaan saavuttaa kypsymis- tai ruokinta-alueella.

Usein polulla voit tarkkailla, kuinka sudet ajavat useita hirviä samanaikaisesti sängystä. Jostain syystä vain heille tiedetään, saalistaja valitsee
uhri ei kiinnitä huomiota muihin eläimiin ja yhdessä he kiirehtivät sen jälkeen. Loput pelästyneestä hirvestä kulkevat jonkin aikaa samaan suuntaan, samanaikaisesti harjoittelun kanssa, joskus jopa susien takana, mutta lopulta huomatessaan, että kukaan ei seuraa niitä, he pysähtyvät.

Uhriyrityksen harjoittaminen ryöstää uraa, heidän hyppyjensä saavuttavat kaksi metriä.
Yleensä yksi susi kulkee hirven polkua pitkin, toiset seuraavat uhrin puolella ja pienimmässä käänteessä yrittävät sulkea sen etäisyyden, leikkaamalla kulmat.

Täällä lumen syvyys on erittäin tärkeä. Jos petoeläimet kuljettavat hirviä selvitys-, uudistetun haavan ja koivun läpi, jossa lumi on avoimempi, ja niiden on vaikea paeta, he tarttuvat hirven polkuun, vetävät itsensä ulos yhdestä ketjusta ja käyttävät niitä syviä merkkejä lumessa, jonka uhri lähtee. Mutta heti kun jahtuminen muuttuu suureksi metsäksi pienemmällä lumella tai toiseen paikkaan, jossa susien on helpompi juosta, he juoksevat leveällä etupuolella ja ovat äärimmäisen vierekkäisiä yrittäessään ajaa uhria kohti polkua.

Pensas- tai rikkaruohojen, susien ja hirviöiden kautta he kulkevat suuria kuolleita lokkeja ja jättävät niihin jälkiä, pudotettujen puiden alla ne liukuvat alapuolella, jos rungon ja lumipinnan välinen kuilu ylittää 50-60 senttimetriä. Tällaisessa harjoittelussa saalistajat näyttävät olevan hyvin väsyneitä. Tämä voidaan päätellä siitä, että yksi tai kaksi susia jäävät jälkeensä ryhmissä, mennä askeleen pidemmälle, ja joskus kaksi tai kolme kilometriä, he jopa istuvat levätä.

Yritin jäljittää kaksi epäonnistunutta suden metsästystä hirville. Jokainen jahdistus kesti lähes neljä kilometriä. Ensimmäisessä tapauksessa, kun hirvi oli käynyt läpi pistokkaiden kanssa, joissa oli paksu aluskasvillisuus, susit huomasivat metsästyksen turhuuden ja lopettivat sen yhdessä. He kokoontuivat neljänneksen jälkeen, merkitsivät sen runsaasti ja siirtyivät pois hirven polusta. Toisessa tapauksessa jalanjäljissä oli selvästi nähtävissä, että syvien ja löysien lumien läpi kulkeneiden susien lopettaminen pysähtyi sen jälkeen, kun hirvi kiipesi joen terassin pitkän ja melko jyrkän rinteen joen tulvasta.

Siten sudet onnistuvat pääsemään kaukana jokaisesta hirvestä, jota he harjoittavat. Reitillä voidaan nähdä, miten saalistajat yrittävät pysäyttää saaliinsa, juoksevat edessä, ympäröivät ja yrittävät kiirehtiä hirviä, eivätkä he saavuta tulosta.

Joskus sudet hyökkäävät, hirvi eivät juokse pois, vaan alkavat puolustaa. Niiden pitkät ja vahvat eturaajat, raajat, joilla on vahvat kuoret, ovat valtava ase, ja susia tietää sen. Kun olen jäljittänyt neljä petoeläintä, jotka hyökkäsivät useaan hirven ruokintaan pienessä selvityksessä. Raitojen perusteella hirviä oli kaksi suurta härkää. Puhdistuksessa oleva lumi raahattiin voimakkaasti koirilla, monet pensaat olivat kuolleita ja rikkoutuneita, mutta missään ei ollut näkyvissä hirven villasilppua. Traces osoitti, että sekä susia että hirviä jätti selvitystilaan eläkkeelle eri suuntiin.

Jonkin verran primitiivisillä eläimillä susit onnistuivat ajamaan nuoria hirviä noin puolitoista vuotta. Voimakkaasti haavoittunut, heikkenevä, hän pysähtyi pienen, vielä jäätyneen joen keskelle, ja verenvuoto kuolemaan putosi veteen. Ja vaikka tämän paikan syvyys ei ylittänyt puoli metriä, petoeläinten oli vaikea käyttää saaliinsa. Eläimen sivun rikkoutuessa he vetivät sisäpuolelta ulos, mutta eivät voineet syödä paljon ruhosta. Muutama päivä myöhemmin karhu löysi hirven ruhon, veti sen pois joesta ja ruokki täällä, kunnes paikallinen metsästäjä pelästyi. Tämän jälkeen joukko susia kävi toistuvasti paikalla. Kun liha on täysin käytetty, eläimet nälkäsivät ja ottivat luut pitkään, ja talven keskellä he söivät hirven ihoa.

Aikuisten hirven hirvi
- ei ole helppo saalis. Useimmiten hänen uhrinsa ovat alle puolentoista vuoden ikäisiä nuoria eläimiä. Aikuisilla eläimillä naaraat kuolevat ensin saalistajilta ja sairailta, jotka ovat heikentyneet haavoista tai loukkaantuneista eläimistä.

Suden hyökkäys suurella härkäpeuralla, varsinkin syvissä talvissa, päättyy usein saalistajan vahingoittumiseen tai jopa kuolemaan. LM Shestakov, Onezhsky Ohotpromkhozin täysipäiväinen metsästäjä, kertoi minulle, että talvella 1960/61 Arkangelin alueen Onega-alueella Hayn-järven läheisyydessä hirvi tappoi haudan. Eläinlääkäri B. T. Semenov mainitsi susia koskevassa kirjassa (Arkangelin alueen sudet ja niiden hävittäminen. Arkhangelsk, 1054) kaksi tapausta, jossa nämä saalistajat kuolivat samasta alueesta Verkhnetoemskin alueella.

Tiedän tapauksen, jossa hirvi vahingoitti susi kesällä. Se oli Vologdan alueen pohjoisosassa elokuussa 1974. Varhain aamulla kolme saalistajat hyökkäsivät kaksi aikuista hirviä, mutta sieni-poimijat, jotka lähestyivät melua, levittivät eläimet. Taistelupaikalla oli hirvi haavoittunut suden. Hänen vasen etureuna otettiin pois hänestä ja oikea toimi huonosti. Peto ei voinut nousta, ja sen päätyi A.I. Gribanovin Smetanno-kylän asukas. Petoa tutkittaessa kävi ilmi, että hänellä oli pyyhkäisyn alueella voimakkaita iskuja, eikä iskussa ollut villaa. Ihon poistamisen jälkeen oli voimakas mustelma. Kallosta päätin, että hän oli susi.

Erilliset käyttäytymispiirteet, erilaiset metsästystekniikat, kyky navigoida nopeasti missä tahansa tilanteessa, hyvä muisti osoittavat, että susi on korkeampi hermostunut. Susiperheen jäsenet, jotka asuvat vuosittain samassa elinympäristössä, muistavat hyvin sellaisten maamerkkien sijoittamisesta poluiksi, teiksi, kätevimmiksi risteysreiteiksi, siltoiksi ja risteyksiksi jokien, mäyrän ja kettujen "kaupungeissa" ja paljon muuta. Huomautin toistuvasti, kuinka metsäjoen laaksossa liikkuvat sudet usein ylittävät mutkansa paikoissa, joissa ei ole mahdollista määrittää visuaalisesti jokin taivutusta.

Kerran haudan susia, hirviä. Lumi oli löysä, ja saalistajien oli vaikea paeta. Yhtäkkiä yksi susista erottui pakkauksesta ja kääntyi puolelle lähes oikeassa kulmassa. Kävi ilmi, että sadan askeleen päässä tästä paikasta oli vanha metsätie, joka on yleisesti samassa ajassa kuin jahdin suunta. Susi tiesi varmasti sen olemassaolosta ja oletti, että sen pitäminen olisi helpompaa. Tällä kertaa petoeläin on kuitenkin laskenut väärin: sen jälkeen, kun raskaat lumipallot olivat jääneet, sitä ei korjattu, ja lumi oli syvempi kuin metsäpeilin alla. Juuri tällä tavalla juoksu, susi kääntyi hänen kavereidensa jälkeisiin.

Sudet ovat aina hyvin varovaisia ​​metsän kohtaaman ihmisen polkua kohtaan. Kun otetaan huomioon pelin eläimet, kävelin jotenkin vahingossa pari rykmenttiä, jotka tulivat metsän osaan, jossa työskentelin. Se, että sudet jäivät ympyrään, osoittautuivat minulle täysin odottamattomiksi, ja päätin selvittää, mitä he tekisivät minun raitojeni ympäröimänä. Petoeläimet kuulivat minun lähestymistani ja nousivat sängystä pitkään ennen kuin lähestyin lepopaikkaa. Suuri uros muutti pitkällä askeleella sängystä, ja ensimmäiset kymmenet metriä jopa ratsastivat häntä maton alla louhoksella. Kun kävit läpi matalan metsän 100-150 metrin päässä, eläimet pysähtyivät ja kuuntelivat jo jonkin aikaa suksiani. Sitten he kääntyivät joen puolelle, mutta törmäsivät siellä hiihtoladuilleni, he katkesivat sen jo levottomalle juoksulle ja seurasivat metsän syvyyksiin. Kuitenkin täällä, lähestymällä selvitystilaa, he huomasivat jalanjälkeni etäisyydeltä ja muuttivat taas suuntaa. Lopuksi, ymmärtäen, että ei ollut vapaata ulospääsyä, mies käveli hiihtoradalle varovalla askeleella, haisteli sen, käveli useita metrejä pitkin sitä ja jätti ympyrän. Tämän lisäksi hän jälleen ylitti hiihtoradan, palasi tyttöystävänsä, joka oli tarkkaillut häntä koko tämän ajan, molemmat suurista harppauksista ympyrästä. Joten kokeneempi peto osoitti esimerkkiä siitä, miten löytää tie ulos vaikeasta tilanteesta.

Lumettomana aikana susi-raitoja on paljon harvinaisempia, mutta pölyisessä tiellä, pehmeällä pohjalla sateen jälkeen tai varhain aamulla, kun kaste ei ole vielä kuivunut, niitä ei ole vaikea huomata huolellisesti. Laakerin alueella, jossa susia käyttävät tiheät rakeet rotkon rinteessä, tuulenpohjan vuori, vanhat mäyräreiät ja muut eristäytymättömät paikat (aina lähellä vähintään pientä vesistöä) näkyvät pyöreällä ruoholla.

Wolfien jatkuvasti käyttämillä poluilla esiintyy usein niiden ulosteita. Niillä on makkaran muoto ja ne ovat samanlaisia ​​kuin koira, mutta paljon suuremmat kuin jälkimmäinen. Useimmiten uloste on musta, mikä osoittaa, että susi syö lihaa ja koostuu ei-sulavista hiukkasista - villasta, suurten luiden palasista tai luurankojen paloista, jotka ovat enemmän kuin pieniä uhreja, sekä kasvien jäämiä. Joskus on valkoista ulosteita yhdestä kalkista. Tässä tapauksessa voimme päätellä, että saalistajan metsästys ei ollut mökki, ja hän oli tyytyväinen vain vanhoihin luihin. Perheiden elinympäristön rajoissa härkät jättävät hajuisia merkkejä - virtsapisteitä ja ”postcrabeja”, jotka repivät maaperän pintakerroksen läpi kynsillä.

Susi on jo kauan pidetty haitallisena saalistajana, karjankasvatuksen ja metsästyksen vihollisena. Sen tuhoaminen tapahtuu kaikkialla ja ympäri vuoden, ja sitä kannustetaan käteisbonuksilla.

Viime vuosikymmenellä asenteita susi alkoi muuttua. Yhä useammin ilmaistaan ​​mielipiteensä siitä, että saalistajat, mukaan lukien susi, ovat välttämätön yhteys luonnolliseen biokenoosiin ja että pieni osa heistä mailla on myönteinen vaikutus luonnonvaraisten sorkka- ja muiden eläinten populaatioon.
Alueilla, joilla maatalousmaata käytetään pääasiassa kylvämiseen, ja karjaa pidetään pysähtyneenä, susi ei voi enää vahingoittaa karjaa. Alueilla, joilla on kehittynyt poronhoito ja lampaiden viljely, jossa poroja ja lampaita pidetään avoimilla laitumilla ympäri vuoden, saalistaja aiheuttaa huomattavaa vahinkoa karjanhoidolle. Näin ollen maan laajan alueen tulojen ja taloudellisten olosuhteiden monimuotoisuuden vuoksi susi-aseman arviointi ei voi olla yksiselitteinen. Joillakin alueilla sen lukumäärät olisi säilytettävä tietyllä optimaalisella tasolla, toisissa - taistelemaan sen kanssa, kunnes hävittäminen on valmis. Ilmeisesti vanha iskulause - "susien täydellinen hävittäminen" korvataan vähitellen uudella: "Pidä suden numero optimaalisella tasolla". Ja sitten tämä saalistaja pysyy metsästyseläimistön täysimittaisena jäsenenä ja pysyy arvokkaana ja houkuttelevana palkintona - urheilulajin tavoitteena.

Susi esi-isät

Согласно теории эволюции предком волка был такой себе canis lepophagus – древнее млекопитающее, напоминающее койота и обитающее в Северной Америке. Со временем предок волка увеличил свои размеры, включая и размеры черепа. Самый древний представитель волчьего семейства, уже похожий на современного волка был найден при исследовании раннего плейстоцита, существовавшего 1,8 миллиона лет назад. Хотя он был только похожий на современного волка, который несколько позже – от миллиона до 150 тысяч лет назад.

Yleensä eläinlääkärit ovat löytäneet jopa neljä susia, jotka ovat afrikkalaisia, himalajalaisia, intialaisia ​​ja tiibetiläisiä. Heidän Himalajan linja on kaikkein muinainen, ja tämä tarkoittaa, että Himalajan susi on suden joukkueen arvostetuin edustaja, sen esiintyminen tapahtui noin miljoona vuotta sitten. Tiibetin susi on ehdollisesti ”nuorin”, koska se ilmestyi ”vain” 150 tuhatta vuotta sitten.

Wolf - kuvaus, rakenne, ominaisuudet. Mitä susi näyttää?

Kaikki sudet ovat pahamaineisia petoeläimiä, täällä ei ole vaihtoehtoja, ja melko suurten saalistajien, suurimmat ovat harmaat ja polaariset sudet: niiden korkeus on 85 cm, kehon pituus 150-160 cm, ilman häntä, paino - 85-90 kg . Samaan aikaan, mitä vakavampi elinympäristö, sitä suurempi peto, ei ole mikään, että sudenperheen suurimmat edustajat asuvat Siperian taigassa.

Pienimmät sudet ovat arabialaisia, korkein korkeus ei ylitä 66 cm ja keskimääräinen paino on vain 10 kg. Yleisesti ottaen kaikilla susilla on naisia, jotka ovat hieman pienempiä kuin miehet.

Ulkona susit ovat kuin koirat, mikä ei ole yllättävää, koska he ovat heidän kaukaisia ​​sukulaisiaan.

Susi suulla on 42 hammasta, joista neljä on koiria, jotka palvelevat omistajan repiä saalista toisistaan, jauhamaan luut, ja koirat tukevat täydellisesti uhrin vetämistä.

Mielenkiintoinen tosiasia: kaikki susia syntyy goboglazy, mutta kolmannella kuukaudella heidän silmänsä tulevat oransseiksi tai kultaisiksi. Vaikka on olemassa susia, joka säilyy sinisenä.

Suden turkis on paksua ja kaksikerroksista, se suojaa heitä kylmältä samalla tundralla tai taigalla kylmissä olosuhteissa, ja sen lisäksi se on vedenpitävä.

Villavärit voivat olla eri värejä susi- ja ympäristöympäristöstä riippuen, harmaiden, valkoisten, ruskean ja mustien värien vaihteluita. Myös löytyi ja punaisia ​​susia. Usein väri auttaa heitä yhdistymään ympäröivään tilaan.

Ehkä tiedät, että sananlasku "susi jalat syötetään", sillä on tieteellinen ja eläinlääketieteellinen perusta, koska sen jalat eivät syö, ja siksi ne ovat hyvin kehittyneet, joten ne voivat siirtää huomattavia etäisyyksiä ruokaa etsittäessä. Yleensä sudet kulkevat keskimäärin 10 km / h nopeudella, mutta saalista vaeltavan suden nopeus voi nousta 65 km / h.

Suden näky ei ole vahvin laatu, se ei ole kovin kehittynyt, eikä se myöskään erotu värejä, mutta tämä puute korvaa enemmän kuin erinomainen kuulo ja varsinkin viehätys - se voi tuntea saalista yli 3 km, yleensä sen nenä erottaa miljoonat tuoksut.

Myös toinen suden tunnusomainen piirre on heidän kuuluisan hautansa, jolla on käytännössä käytännön merkitys heille - susia ei vain taistele kuuhun (kuten aiemmin oli ajateltu), mutta tässä mutkattomassa tavalla kerro paketille sijaintinsa, mutta samalla ajaa pois vieraita.

Kuinka monta susia elää

Susi on elinikä 8–16 vuotta. Vankeudessa se voi nousta jopa 20 vuoteen, tosiasia on, että vanhassa susissa, jotka eivät kykene metsästämään, kuolee samaan taitoon nopeammin kuin sanoa eläintarhassa, jossa heille taataan ruokinta.

Missä sudet asuvat

Valitettavasti aikanamme suden elinympäristö on vähentynyt huomattavasti aiemmin, kun susia asui koko Euraasian ja Pohjois-Amerikan alueella, jossa ihmiset asuivat. Esimerkiksi historialliset aikakaudet osoittavat, että vuosisadan pituisen sodan aikana Englannin ja Ranskan välillä oli niin suuri tuho ja tuho, että sudet näkyivät jopa Pariisin kaduilla. Nyt, tietenkin, tuskin voi tavata susi paitsi Pariisin esikaupunkialueilla myös muissa kaupungeissa, he ovat pysyneet vain pieninä määrinä luonnonvaraisissa paikoissa, myös Karpaattien, Siperian taigassa.

Sudet ovat parvissa eläviä sosiaalisia eläimiä, joissa on aina pari johtajaa: mies ja nainen. Paketin jäljellä olevat jäsenet: johtajien, heidän sukulaisensa tai yksinäisten susiensa jälkeläiset, jotka ovat liittyneet, ovat noudattaneet tiukkaa hierarkiaa. Sudet on oma tontti, jonka korkeus on jopa 300 neliökilometriä, ja ne merkitsevät erityisiä hajuja, jotka toimivat varoituksena ulkomaisille susille.

Mitä susia syö

Sudet ovat erinomaisia ​​metsästäjiä, ja he ovat yhtä menestyksekkäitä metsästyksessä sekä pakkauksissa että eristyksissä. Heidän saaliinsa metsässä ovat monia kasvilajeja: hirvi, hirvi, metsäpeura, saigat, antiloopit, villisiat, jänikset, gopterit. Samaan aikaan sudet ovat eräänlainen hyödyllinen metsähoitaja, koska he saavat lounaaksi ensin vanhoja, heikkoja, sairaita eläimiä, jolloin luonnollinen valinta tapahtuu. Suden mielenkiintoinen piirre on sen käytännön tapana piilottaa ylimääräinen liha varaukseen.

Punainen susi

Hän on Himalajan susi, kuten edellä mainitsimme, on vanhin susi-joukkue, koska se ilmestyi miljoona vuotta sitten. Ulkopuolella hän yhdistää susi, kettu ja jackalin ominaisuudet. Se on 76-110 cm pitkä, paino on 17-21 kg. Siinä on lyhennetty terävä kasvot ja suuret korvat. Värillä on punapää. Myös erottuva piirre muista sudista on pienempi määrä hampaita. Punainen susi asuu Aasiassa: Altai-vuorilta Tien Shaniin, mutta suurin osa heistä asuu Himalajan vuoristossa, Iranin eteläosassa, Intiassa ja Pakistanissa. Se ruokkii yleensä eri pienillä eläimillä. Se on sukupuuttoon.

Mane Wolf

Ainutlaatuinen edustaja suden valtakunnassa, sen toinen nimi on guar tai aguarachay, joka kääntää "lyhytkarvainen kultainen koira". Kaulassa on pitkät hiukset, jotka muodostavat paksun harjan. Ulkoisesti hyvin samankaltainen kuin kettu. Rungon pituus on noin 125-130 cm, paino - 20 kg. Asuu yksinomaan tasangoilla, syö jyrsijöitä, kaneja, armadilloja. Viljellyn suden elinympäristö on Etelä-Amerikka: Brasilia, Bolivia, Paraguay.

Itä-Wolf

Hän on Pohjois-Amerikan metsäfarkko, joka asuu Pohjois-Amerikassa, erityisesti Kanadassa, Ontariosta Quebeciin. On mielenkiintoista, että sillä ei ole luokitusta, jotkut tutkijat pitävät sitä harmaan susi- ja susi punaisen tai kojootin hybridinä. Kasvu saavuttaa 80 cm, paino - 40 kg.

Tavallinen susi

Hän on harmaa susi - samanlainen susi, jolla on yleinen maine, alkaen lasten satuista. Se on yksi suden valtakunnan suurimmista edustajista ja lisäksi yksi kauhistuttavien leveysasteiden suurimmista saalistajista. Harmaan suden elinympäristö on laaja - Euraasian ja Pohjois-Amerikan alue, kaikkialla syvissä ja luonnonvaraisissa metsissä voit tavata tämän valtavan saalistajan.

Punainen susi

Se on harmaa susi ja kojootti. Punaiset sudet ovat pienempiä kuin harmaat sukulaiset, mutta suuremmat kuin kojootit, niiden koko on 79 cm, paino 40 kg. Se on myös ohuempi, pitkänomainen korvat, mutta lyhyempi turkis. Erityisesti he haluavat metsästää jänikset, pesukarhu ja muut pienet jyrsijät, mutta he voivat hyökätä vielä suurempaan saaliin. Punainen susi asuu Yhdysvalloissa, Texasissa, Louisianassa, ja se on yksi harvinaisimmista susien lajista maan päällä. Nyt on valitettavasti sukupuuttoon.

Wolf-jalostus

Poikasten sukupuoli kypsyy toisessa elinvuodessa, miehillä - kolmannessa, sudien parittumisaika yleensä tapahtuu tammikuusta huhtikuuhun. Naisten välillä on usein taisteluita kilpailevien miesten välillä ja keskinäistä koettelemusta ja edistystä sekä miehille että naisille.

Parittelun aikaan "ystävien" susia jättää paketin, jää eläkkeelle, perustaa den eristäytyneessä paikassa. Susi raskaus kestää 62-65 päivää ja 3–13 pentua syntyy kerrallaan. Oikeastaan ​​kaikki eivät selviä niistä, heikompi kuutiot kuolevat.

Pienet pennut ruokkivat äitinsä maitoa ja röyhkeä, kuuden kuukauden elämän jälkeen he voivat osallistua metsästykseen.

Vihollisten susia

Susi ei luonnollisesti ole luonnollisesti luonnollisia vihollisia, ellei joskus susi kärsi vielä suuremmasta lauhkean leveysasteen levittäjistä - karhu, mutta vain jos he eivät jaa saalista. Siten susi (kuten myös monet muut eläimet) on tärkein vihollinen, joka on luonnollisesti mies, jonka tuhoava toiminta on tuonut monia sukupolvien lajeja sukupuuttoon.

Mielenkiintoisia faktoja susista

  • Keskiajalla sudet saivat usein demonisia voimia, pelko heistä jopa johti sellaisen luonteen syntymiseen kuin ihmissusi, mies, joka muuttui sudeksi täysikuun aikana.
  • Joillakin eurooppalaisilla vaakunoilla on kuva susi, mikä tarkoittaa, että tämän suvun kaukainen esi-isä oli pieni ihmissusi.
  • Voit nostaa moraalia ja raivoa taistelussa, viikingit ja erityisesti heidän eliitti soturit - söivät, eivät vain syöneet erityisiä "taikasieniä", vaan myös joivat susi verta ja käyttivät näiden eläinten nahkoja.
  • Sudet kasvatettiin usein koirilla, ja näin ollen kasvatettiin useita koirarotuja, kuten Tšekkoslovakian susi ja susi koira Sarlos.

Mitä susi raita näyttää lumessa?

Wolf-tassut ovat voimakkaasti karvaisia, mikä edistää sitä, että he jättävät suuren jalanjäljen pehmeälle lumelle, ja sen paino vaikuttaa siihen, että se putoaa syvässä lumessa sekä heikossa kuoressa. Siksi, kun suuri määrä lunta putoaa, on etsittävä suden käpäläkkeitä ihmisen tai hirven takana olevista poluista sekä avoimista kukkuloista, glades, reunoista.

Aikuisen täysikasvuisen suden jälki eroaa myös suden painosta: se on suurempi ja pyöreämpi.

Kuvassa näkyy susi jälkiä lumessa selvästi. Etukäpälöiden tulosteet ovat suurempia kuin takakappaleet, koska saalistajan vartalon etuosa on voimakkaampi ja raskaampi kuin selkä. Tällöin etureunojen tyynyt on pyöristetty sisäänpäin ja takaosa ulospäin. Vanhan suden tassun painon keskikoko on 10,5 cm, leveys - 8 cm, hevonen on 1-2 cm pienempi. Nuoremmilla miehillä jalanjälki on 9,3 cm, leveys 7,2 cm, jos havaittu sormenjälki on 12 cm pitkä ja hieman pidempi, se voidaan tunnistaa koiraksi, joka kuuluu johonkin suuremmista roduista (esim. St. Bernards, Kaukasianpaimenkoirat, Great Dane).

Lumessa jäljellä olevien jälkien keston määrittämiseksi tarvitaan käytännön kokemusta. Vasemman tulostuksen laatu riippuu lumen syvyydestä, ympäristön lämpötilasta, valosta ja muista tekijöistä. Voidakseen kuvitella, kuinka kauan susi käveli polkua pitkin, on välttämätöntä harjoitella sitä omalla kokemuksellaan: jätä jalanjälkesi lumessa ja seuraa niiden muutoksia yhden, kahden, kolmen päivän ja useiden tuntien jälkeen. Petoeläimen kulkuaikaa määritettäessä on otettava huomioon eri ulkoiset tekijät, jotka vaikuttavat sen ulkonäköön ja rakenteeseen: lumen kosteuden aste, kerroksen syvyys, lumihiutaleiden koko ja rakenne sekä tuulen esiintyminen.

Rauhallisella liikkeellä susi lähtee tasaisesta kappaleesta, ja sen takajalat tulevat täsmälleen eturintamaan. Ennustajien lukumäärä on parasta, jolla on hiljainen askel tulosteissa, on vaikea määrittää, koska ne siirtyvät toisilleen. Niiden sileä rakenne murenee vain kääntettäessä tai esteiden voittamisessa. Lisäksi se seikka, että useat eläimet ovat läpäisseet, on ymmärrettävissä siitä, kuinka voimakas kaarevuus pysyy, mikä rikkoo fossa-fossaan reunat, mikä tekee siitä suuremman. Tässä tapauksessa jäljityksen lovi saadaan toistuvasti peitettyinä useilla tulosteilla, ja jos tarkastelet tarkasti, voit selvästi huomata sen. Tällaiset jäljet ​​ovat tiheämpiä kuin yhden saalistaja. Näiden merkkien mukaan voidaan todeta, että parvi on ohi, mutta on hyvin vaikea ymmärtää, kuinka monta yksilöä se oli.

Tämän saalistaja Allure vaikuttaa myös tulosteiden laatuun. Tämä voi olla askel, sitten raitaketju ei ole yhtä tasainen kuin siirtymällä trotilla, vaiheiden välinen etäisyys on noin 25 cm, tai gallopi saalista- misen aikana tai poistuessa. Räiskänpetoeläin pystyy kulkemaan pitkiä matkoja, jättämällä yhtenäisen tulosteen, vaiheiden välinen pituus on 70-100 cm. Ura siirtymällä urakoitsijalle pyritään saamaan kahden metrin hyppyjä. Tällä tavoin peto voi liikkua hyvin lyhyessä ajassa, koska se hengittää ulos (kehittäessään jopa 85 km / h nopeutta). Kaikkien louhosten tai gallopin kanssa liikkuvat kaikkien neljän käpälän tulosteet jäävät lumelle, kun taas takat sijoitetaan etuosan eteen.

Miten sudet elävät?

Tavallinen susi on sosiaalinen eläin. Siksi suset elävät pakkauksissa, metsästävät yhdessä, leikkivät ja jopa heittävät. Susi-pakkaus on perheen ryhmä, joka koostuu eri-ikäisistä eläimistä ja voi koostua 3-40 yksilöstä. Pakkaa hallitsee johtaja tai täysikasvuinen susi - miespuolisen sukupuolen hallitseva yksilö. Tämä on älykkäin, viisas ja vahva mies susi-pakkauksessa. Pakkausjohtajalla on tyttöystävä - hallitseva nainen. Yhdessä ne muodostavat parin, joka yhdistää heidän ympärilleen muita susia, tämä on suden pakkaus.

Sudet on oma hierarkia. Pakkauksen johtaja on kiistaton viranomainen. Tämä on viisas johtaja ja hän on ystävällinen kaikille paketin jäsenille. Mutta susi kohtaa vieraita yksinomaan aggressiivisesti. Pakkauksessa on usein beta-uros, joka on johtajan todennäköisin seuraaja. Yleensä se on johtavan parin tai johtavan miehen veljen yhteinen poika. Paketin päällikkönä oleva kilpailija osoittaa ajoittain aggressiivisuutta alfa-urosta, ikään kuin tarkistaa hänen asemansa, koska hän on valmis ottamaan paikkansa milloin tahansa.

Susi, joka jätti paketin yksin tai karkotettiin, on nimeltään yksinäinen susi. Tällaisilla eläimillä on kaikki mahdollisuudet luoda oma parvensa.

Sudet elävät riippuen tunteistaan. He käyttävät näitä tunteita metsästämään ja kommunikoimaan muiden susien kanssa. Petoeläimen kaunis kuulo antaa sinulle mahdollisuuden kuulla huutavan suden seitsemän kilometrin päässä. Niiden haju on 100 kertaa vahvempi kuin ihmisten. Harmaa susi voi ajaa 55 km / h nopeudella.

Sudet elävät pakkauksissa ja jokaisella pakkauksella on oma metsästysalue, jonka eläimet suojaavat huolellisesti muista susista. Pakkauksessa, jossa johtaja pitää järjestystä, susia elää rauhallisesti eikä taistele. Skirmishes tapahtuu vieraita ja yksinäisiä susia, jotka rikkovat raja-aluetta. Jokaisella sudenpakkauksella on oma alue ja metsästetään vain siinä.

Omistajat vartioivat huolellisesti ja merkitsevät alueensa, jättävät naarmuja kaatuneille puille tai vanhoille kannoille. Selvitä siis, että on parempi pysyä poissa. Odottamattomia vieraita rangaistaan, jotka ovat susipaketin julmia lakeja. Susihuuto, joka on kuullut, on tapa ilmoittaa, että alue on jo käytössä.

Tavallisen suden perhealueen koko riippuu maisemasta ja vaihtelee välillä 50 - 1500 km². Pakkauksen selviytyminen riippuu metsästysalueiden koosta, joten sudet suojaavat niitä huolellisesti. Jos perheen metsästyspaikalla on enemmän kuin tarpeeksi ruokaa, niin useat sukupolvet susia elää yhdellä sivustolla. Suurimmat susien metsästysalueet löytyvät tundran ja steppien avoimista maisemista, ja niiden määrä on 1000-1250 km². Metsäalueella ne ovat paljon pienempiä - 200-250 km².

Kun susia ei ole pieniä poikia, he vaeltavat. Sudet kulkevat sekä parvissa että yksin. Vaeltamisen seurauksena eläimet esiintyvät joskus alueilla, joilla susia ei ole nähty useita vuosia. Nomadiset sudet kulkevat jopa 70 kilometriä yhdessä yössä.

Harmaat sudet kerääntyvät pakkauksiin talvella. Jos lumi on syvä, paketissa olevat susit menevät yhteen tiedostoon. Jokainen eläin seuraa toisiaan, astumalla mahdollisimman pitkälle samaan polkuun. Susi on hyvin hankala. Siksi on hyvin vaikea oppia kappaleista, kuinka monta susia karja koostuu.

Miksi sudet itkevät? Sudet vääntyvät, koska huijaaminen on tapa kommunikoida keskenään. Sudet saavat selville, missä heidän perheenjäsenensä ovat, julistaa saaliinsa ja alueen takavarikoinnin tai yksinkertaisesti - kommunikoida sukulaistensa kanssa. Sudet yleensä heittävät myöhään illalla. Vuoden aikana sudet ovat useimmiten talvella, kun paketin jäsenten lukumäärä saavuttaa enimmäisarvonsa. Sudet alkavat heilua aktiivisemmin kesän loppupuolella ja syksyn alusta samoin kuin silloin, kun pennut johtavat perheen tontin kehitystä ja alkavat liikkua sen alueella.

Cubs-susi - pentujen syntymä. Miten paketti kasvattaa pentuja?

Wolfin pesä on reikä, jossa susi kasvattaa sudenpentuja. Sudet tekevät lepoa eristäytyneissä paikoissa. Samaan aikaan paikan pitäisi olla hyvä. Usein susia käyttää muiden eläinten tyhjiä luolia den-laitteena.

Sudet kasvavat vuosittain tammi-helmikuussa, ensimmäistä kertaa jalostuskausi 2-3-vuotiaana. Susi raskauden kesto on noin kaksi kuukautta. Keväällä ilmestyy susi kuutiot. Tavallisesti naiset synnyttävät 4-8 susia. Wolf-pennut syntyvät kuuroja ja sokeita, susi-elämän ensimmäiset päivät ovat jatkuvasti lähellä. He alkavat nähdä ja kuulla noin 10–12 päivän elämää.

Kolmen viikon kuluttua nuori susi ilmestyy ensin denista ja alkaa maistella lihaa samanaikaisesti. Osallistuminen poikien viljelyyn ja koulutukseen vie koko pakkauksen. Sudet tuovat vauvojen parhaan lihan deniin.

Pienillä pennuilla värillä on harmaa-ruskea sävy, joka muuttuu iän myötä. 2 kuukauden iässä susi poikaset lähtevät denista, mutta silti pitävät reiät lähellä. Tällaisia ​​paikkoja suojelee kasvillisuus muiden ihmisten näkökulmasta. Wolf-pennut oppivat metsästyksen perusteet, hyökkäykset ja hiiret.

Детеныши волка быстро растут и их вес увеличивается почти в 30 раз за первые четыре месяца. Новорожденные волчата имеют голубой цвет глаз. В возрасте 8 месяцев глаза волчат меняются на желтый цвет. К концу первой зимы после рождения волчата достигают взрослых размеров. Живет волк обыкновенный 12-15 лет.

Как выглядят следы волка на снегу: фото, отличия от других животных

На передних лапах у волка пять пальцев, на задних – четыре. Часто след волка путают с отпечатком крупной собаки. Tämä on loogista, koska molemmat eläimet kuuluvat samaan biologiseen perheeseen. Susi jättää jalanjäljen suuremmaksi kuin koira. Tämä luku on jonkin verran kiistanalainen, koska on olemassa koirarotuja, joiden kasvu ja koko saavuttaa vasikan koon.

Susi raitoja voidaan kuitenkin erottaa koirasta jäljen ja sen sijainnin mukaan:

  • Susi-tassu jättää jäljen, joka on ”ryhmitelty” kuin koiran. Sormet painetaan jalkaan, ja koirassa ne jakautuvat hieman.
  • Wolfin kynnet suuntautuvat sisäänpäin. Koiran ulos.
  • Susi on aina sileä kappale, joka on suora ja ulottuu yksitoikkoisesti. Samanaikainen askel on laajempi kuin koira, jolla on sama etäisyys kappaleiden välillä.
Mitä susi raita näyttää lumessa?

Jotta tarkkaan määriteltäisiin, kuka täsmälleen jättää merkin, kokeneet metsästäjät sopivat sivu- ja keskisormien kärjelle, mitattaen siten niiden välistä etäisyyttä. Lisäksi, jos ei ole varmuutta siitä, onko kyseessä koiramainen tai susi-kaltainen, katsokaa varovasti lähistöllä olevien ihmisen jalanjälkien läsnäoloa.

Usein syvässä tai löysässä lumessa voi olla hyvin vaikeaa tunnistaa suden tulosteita. Tämä johtuu siitä, että tässä lumessa susi liikkuu hyppäämällä, ja sen tulosteet voidaan sekoittaa hirven tai ilveksen tulosteisiin. Tilanne pahenee, jos villisarja kulkee pitkin, jolle susia voi liikkua, eikä jää jälkiä. Sudojen lukumäärän ja niiden liikkumisen määrittämiseksi tällaisessa lumessa on tarpeen erottaa radan raidat ja hyppyradat. Kun liikut löysällä ja syvällä lumella, yksinäisen suden polku voidaan sekoittaa ilveksen kanssa. Jos haluat sulkea pois mahdollisuuden virheeseen, sinun täytyy kulkea noin kolme sataa metriä polun varrella. Samaan aikaan tulosteiden kuuluminen on jo tullut selväksi: suden polulle on ominaista kurssin tarkoituksenmukaisuus ja suoruus, jonka leveys on 35-40 cm (ilvessä, jonka leveys on 10-15 cm), paljon pienempi reitin leveys kuin ilvessä. Tulokset ovat tiheitä, kirkkaita, pitkänomaisia. Tuloksen tiheys voidaan tuntea poistamalla hame. Hyppyillä on mahdollista erottaa suden jäljet ​​peurasta seuraavasti:

  • Hyppyn vakaa pituus on 150 cm, metsäpeurojen hyppyjen pituus on 100 - 300 cm.
  • Toisin kuin susi tulostaa, hirven hyppy on ominaista yhden etureunan viiveellä, joka näkyy selvästi lumessa.
  • Susihyppyn jäljen muoto on lähellä soikeaa, ikässä se muistuttaa käänteistä pudotusta.
  • Kun liikkumisreitti muuttuu, susi tekee sileän kaaren, ja mäti muuttuu aina dramaattisesti liikkeen suuntaan.

Tarvittavan kokemuksen hankkimiseksi sinun on jatkuvasti muistettava, valokuvattava, analysoitava eläinkappaleita, jotta voit navigoida paikan päällä.

Tarvitsemmeko susia ja miksi?

Miksi tarvitsemme susia, koska miehelle susi on vihollinen. Se on vaarallista ihmisille ja hävittää karjan. Jatkuvasti susiaisten ihmisten taistelu johti niiden lukumäärän vähenemiseen. Mutta villieläin, susi, on tärkeä osa ekologisen järjestelmän tasapainoa.

Sudet ovat tarpeen suurten sorkkaeläinten populaation säätämiseksi. Myös sudet ovat eräänlainen "järjestys", koska tuhoamalla sairaita eläimiä susia ei salli sairauksien leviämistä. Heikkojen eläinten metsästys edistää vahvimman eloonjäämistä.

Jos pidit tästä artikkelista ja haluat lukea luonnonvaraisista eläimistä, voit tilata sivustomme päivitykset, jotta saamme ensimmäisenä vain viimeisimmät artikkelit planeettamme eri eläimistä.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org