Eläimet

Paljonko valkoinen karhu ja ruskea karhu

Pin
Send
Share
Send
Send


Karhu on yksi niistä eläimistä, joita tuskin halua tavata yhdellä. Sen mitat inspiroivat aitoa pelkoa. Yllättäen jotkut karhut painavat synnytyksessä alle 200 grammaa, ja tässä on kysymys siitä, kuinka paljon aikuisen karhu painaa tahattomasti. Kaikki riippuu sen tyypistä ja yksilöllisistä ominaisuuksista. Kuuluisimpia karhuja pidetään ruskeana, mustana, valkoisena. Koska ruskea karhu elää maassamme, asumme siihen tarkemmin.

Jakelualue

Aiemmin ruskea karhu todettiin lähes koko Euroopan alueella, myös Irlannissa ja Englannissa. Afrikan atlasvuoret olivat alueen eteläraja, ja itäisen karhun löydettiin jopa nykyaikaisen Japanin alueella. Se tuli todennäköisesti todennäköisesti Pohjois-Amerikkaan Beringin salmen kautta noin 40 tuhatta vuotta sitten. Sitten asettui Alaskasta alueelle Meksikon pohjoisrajoille. Tähän mennessä ruskea karhu on levinnyt laajasti Suomessa (tässä maassa se on jopa julistettu kansalliseksi eläimeksi) ja Skandinaviassa, harvemmin Euroopan keskellä ja Karpaattien alueella. Lisäksi se asuu Iranin ja Irakin metsissä, Kiinan pohjoisosassa, Palestiinassa, Korean niemimaalla ja Japanin Hokkaidon saarella. Pohjois-Amerikassa ruskeaa karhua kutsutaan "grizzlyksi", joka on yleisempää Kanadan länsiosassa Alaskassa. Venäjällä ruskea karhu elää lähes kaikissa maan metsissä eteläisiä alueita lukuun ottamatta.

ulkomuoto

Eläin on vahva, selässä on erillinen säkä. Rungon kansi on paksu. Päällystakki. Pääsääntöisesti keväällä kantaa molt, ja syksyllä turkis on päivitetty. Pää on suuri, korvat ovat pieniä, silmät on asetettu syvälle. Häntä ei ole melkein havaittavissa karvan alla ja se on vain 2 cm pitkä, ja tassut ovat riittävän vahvoja, kaarevat kynnet (niiden pituus voi olla 10 cm).

Ruskea karhu paino ja koko

Ruskean karhun keskimääräinen pituus on 1-2 metriä. Suurimmat karhut tallennetaan Kamchatkassa, Kaukoidässä ja Alaskassa. Nämä ovat todellisia jättiläisiä: niiden kasvu pysyvässä asennossa on kolme metriä. Kasvun lisäksi monet ovat kiinnostuneita siitä, kuinka paljon karhu painaa. Kehon paino riippuu eläimen sukupuolesta ja iästä. Yleensä mies on suurempi kuin nainen. Aikuisen karhun (uros) paino on 140-400 kg. Niiden joukossa on kuitenkin jopa 600 kg painavia yksilöitä. Naaras painaa keskimäärin 90-210 kg. Kodiak-saarella oli ennätyspainoinen karhu. Sen paino oli 1134 kg ja korkeus noin 4 metriä. Monet ihmettelevät, kuinka paljon ruskeaa karhua painaa Venäjällä? Maassamme on vähemmän ulottuvuuksia, niiden paino on keskimäärin 100 kg. Kuinka paljon karhea karhu painaa - Amerikassa elävä karhu? Grizzly-karhu on ruskean karhun alalaji, jonka massa voi olla 500 kg. Yksilöt voivat painaa 700 kg.

elinajanodote

Kuinka paljon karhu painaa ja kuinka kauan se kestää, on todennäköisesti yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä. Huomaa, että eläimen elinajanodote riippuu suoraan sen ympäristöstä. Luonnossa hän voi elää 20-35 vuotta. Jos eläintä pidetään eläintarhassa tai luonnonsuojelualueella, se elää kahdesti niin kauan - noin 50 vuotta tai jopa enemmän. Seksuaalinen kypsyys alkaa 6-11-vuotiailta.

Ruskean karhun haju on kehittynyt. Hän voi haistaa lihaa hyvin, jopa suurella etäisyydellä. Karhulla on hyvin kehittynyt korva. Usein nousee hänen takajaloillaan tarttumaan hajuvirran suuntaan tai kuuntelemaan kiinnostavaa ääntä. Metsässä hän käyttäytyy kuin todellinen omistaja: ohittaa omaisuutensa varhain aamulla tai hämärän jälkeen. Huonolla säällä se voi viettää tuntikausia vaeltelemalla metsien läpi ruokaa etsittäessä.

Elämäntapa ja ravitsemus

Ruskeaa karhua pidetään metsäeläimenä. Venäjällä hänen suosikkipaikkansa ovat tiheät metsät, joissa on umpeenkasvuisia pensaita ja lehtipuita. Voi tulla tundran ja korkeiden vuoristometsien alueelle. Euroopassa asuu useammin vuoristossa, ja Pohjois-Amerikassa suosituimmat elinympäristöt ovat alppien niityt, tundra ja rannikko. Mies yleensä asuu yksin ja naaras poikien kanssa. Jokainen yksilö on tietyllä alueella 70 - 400 km, kun taas mies tarvitsee 7 kertaa enemmän aluetta kuin nainen. Se ei tietenkään riipu siitä, kuinka paljon karhu painaa. Juuri se, että nainen elää poikien kanssa useammin, ja hänen on vaikeampi matkustaa pitkiä matkoja kuin yksi mies. Heidän sivustonsa reunat merkitsevät virtsaa ja naarmuja puissa.

Eläimet ovat kaikkiruokia. Ruokavalio koostuu 75 prosentista kasviperäisistä elintarvikkeista - marjoista, mukuloista, kasviperäisistä varret, pähkinät, juuret ja tammenterhot. Vähärasvaisina vuosina voi syödä maissia ja kauraa. Kerhonjalkainen ruokavalio voi koostua muurahaisista, matoista, pienistä jyrsijöistä (hiiristä, lastulevyistä, maaperän oravista). Vaikka karhu ei ole 100-prosenttinen saalistaja, se voi tulvata hirviä tai mätiä. Ei ole harvinaista, että grizsi hyökkää susia, ja Kaukoidässä karhut metsästävät joskus Himalajan karhuja ja tiikereitä. Hunajaa pidetään tämän eläimen herkullisena herkkuna (siksi se oli niin nimetty). Kala on kausiluonteinen tavoite. Kynnyksen alussa, kun kalat ovat vielä pieniä, karhu syö koko ruhon, mutta kun sitä on paljon, vain rasvapitoiset osat (pää, maito ja kaviaari) syövät. Nälän aikana karhu voi metsästää kotieläimiä ja vierailee usein mehiläispesissä, tuhoamalla ne.

Ruskean karhun toiminta tapahtuu aamulla ja illalla. Elämäntapa on luontainen kausiluonteisuuden kannalta. Kylmällä karhu rakentaa ihonalaista rasvakerrosta ja on lepotilassa. Samalla karhun keskimääräinen paino kasvaa 20%. Lairi toimii kuivana, tuulenpurkausten tai puiden juurakoiden alla. Talvella nukkuminen kestää keskimäärin noin 70-190 päivää ja riippuu ilmastosta (loka-maaliskuu, marraskuu-huhtikuu). Osoittautuu, että jalkapallo on lepotilassa noin kuusi kuukautta. Pisin karhu on lepotilassa, vanhat miehet ovat vähiten. On myös mielenkiintoista tietää, kuinka paljon ruskeaa karhua painaa talvisen unen jälkeen. Tänä aikana he voivat menettää noin 80 kg massaa. Jos kesällä ja syksyllä karhu ei kyennyt kertymään riittävästi rasvaa - talvella se herää ja alkaa vaeltaa metsän läpi etsimään ruokaa. Tällaisia ​​karhuja kutsutaan tangoiksi. Akselit ovat vaarallisia ja nälkäisiä, joten he hyökkäävät kaikkia, jopa henkilöä. Useimmiten he harvoin selviytyvät talven loppuun asti: he kuolevat pakkasesta, vakavasta nälästä tai metsästäjien luodista.

Huolimatta siitä, että ruskean karhun paino on vaikuttava, ja se näyttää hieman hankalalta, se kulkee melko nopeasti, ui hyvin ja kiipeää puita täydellisesti. Punch on niin voimakas, että se voi murtaa suuren puhvelin tai härkän selän.

kopiointi

Naararodut kerran 2-4 vuodessa. Virta kulkee kevään lopussa - kesän alussa, kesto on vain 2-4 viikkoa. Uroskauden aikana urokset taistelevat usein toisiaan vastaan, joskus kuolemaan. Karhun tapaus esiintyy useiden miesten kanssa, raskauden kulku on piilevä ja alkion kehitys alkaa vasta marraskuussa. Raskaus kestää 6–8 kuukautta, synnytys itsessään tapahtuu lepotilassa - denissa. Yhdessä pentueessa on enintään 5 poikaa. Ihmettelen, kuinka paljon karhu painaa syntymähetkellä, jos se edelleen saavuttaa tällaisen koon? Karhunpennut painavat syntymässä 340-680 grammaa, niiden pituus on 25 cm, ne syntyvät täysin sokeina ja kuuroina, hiukset ovat lähes puuttuvia. Kuuleminen näkyy vain 14 vuorokautta syntymän jälkeen, ja heidät havaitaan kuukauden kuluttua. Kolmen kuukauden kuluttua heillä on maitohampaat, ja he voivat syödä marjoja. Karhu ruokkii maitoa enintään 30 kuukautta. Isä ei yleensä osallistu jälkeläisten kasvatukseen, vaan hän voi päinvastoin syödä karhunpoikaa, koska hän näkee hänet potentiaalisena kilpailijana. Karhunpennut alkavat elää itsenäisesti ilman äitiä noin 3-4 vuotta.

Ruskea karhu on lueteltu Punaisessa kirjassa. Tämä eläin on haavoittuva nuorten ja hitaiden jalostuskuukkuuksien suuren kuolleisuuden vuoksi. Mutta viime aikoina väestö kasvaa. Joidenkin tietojen mukaan maailmassa on noin 200 000 henkilöä, joista 120 000 asuu Venäjällä, 14 000 Euroopassa, 32 500 Yhdysvalloissa (useimmat Alaskassa), 21 500 Kanadassa. Karhun metsästys monissa maissa on rajallista tai täysin kiellettyä.

Ruskea karhu

Ruskea karhu asui kerran lähes koko maailmassa - Euroopasta Luoteis-Afrikkaan, Meksikosta Kiinaan. Tällä hetkellä tämä eläin on kuitenkin hävitetty lähes koko edellisen alueen alueella. Venäjän elinympäristön laajin alue - asuu kaikilla metsäalueilla.

On olemassa useita ruskeita karhuja. Lajin suurimmat edustajat asuvat Alaskassa ja Kamchatkassa. Näiden yksilöiden paino on 500 kilogrammaa tai enemmän. Eurooppalaiset ruskeat karhut ovat hieman vaatimattomampia - 300-400 kg.

Huolimatta siitä, että tavallinen ruskea karhu on yleensä pienempi kuin valkoinen, sen suurin yksilö - Kodiak-saarella pyydetty uros - painoi 1334 kg, eli se oli paljon suurempi kuin suuri jääkarhu.

Jääkarhu

Valkoiset ja ruskeat karhut näyttävät hyvin erilaisilta, mutta niillä on enemmän yhteistä kuin voitte kuvitella. Pitkään uskottiin, että jääkarhu on ruskeasta erotettu laji. Nykyaikaisemmat tiedot viittaavat kuitenkin siihen, että ruskea ja valkoinen peto oli yhteinen esi-isä, ja noin 600 tuhatta vuotta sitten molemmat lajit erotettiin siitä. Hieman myöhemmin syntyi näiden kahden lajin hybridi, joka on yleisesti ottaen nykyaikainen jääkarhu.
Kiinnostavaa on, että jääkarhojen iho on täysin musta. Sen valkoinen villa on lähes läpinäkyvä karva, joka päästää ultraviolettivaloon ja lämmittää kehoa. Karhun väri voi olla puhdasta valkoista kellertävää.

Jääkarhu on suurempi ja vastaavasti ruskeampi. Tämä johtuu asuinpaikkansa alueesta. Jotta selviytyisi tällaisissa ankarissa olosuhteissa, karhojen on säilytettävä ravinteita valtavina määrinä. Jääkarhut ovat yksi maan suurimmista saalistajista. Miehet painavat yleensä 400–450 kg, ja niiden pituus vaihtelee välillä 200–250 cm, naiset ovat lähes puolet niin paljon - 200-300 kg. Muuten, noin 12 000 vuotta sitten, lyhytlaskuinen karhu kuoli. Se oli suurin karhu koskaan asunut planeetallamme - sen paino ja korkeus olivat 2 kertaa korkeammat kuin jääkarhu. Intian, Indonesian, Thaimaan ja Burman subtrooppisissa ja trooppisissa metsissä asuu maailman pienin karhu - malaiji Biruang. Säkäkorkeus on enintään 70 cm.

Raskaimmat ripustetut jääkarhut olivat miehiä, joiden paino oli 1003 kg. Hänen käpälänsä oli 3 m 38 cm.

Painon ja koon lisäksi jääkarhu poikkeaa ruskeasta rakenteesta. Hänellä on pitkä kaula ja tasainen pää.

Kuinka paljon ruskea karhu painaa?

Eri lajien karhun keskimääräinen paino vaihtelee 150 kg: sta yhteen tonniin.

Ruskean karhun paino riippuu eläimen sukupuolesta. Naisilla on vaatimattomampia parametreja, niiden paino on 120 - 150 kg. Vahvemman sukupuolen edustajat "toipuvat" 200-300 kg: aan, vaikka joukossa on myös miehiä, joiden paino on jopa 450 kg. Ruskea karhu on varustettu kaikilla raskauksillaan ainutlaatuisella laadulla - se voi liikkua tuulen ja paksun pensaan läpi täysin hiljaa. Tämä iso peto on tarpeeksi varovainen, kun se ei ole nälkäinen ja rauhallinen.

Tämä on mielenkiintoista!

Hän välttää tapaamasta henkilöä kaikin mahdollisin tavoin, ellei hän pääse alueelle, jossa hän saa ruokaa. Hänen ”tahaton” kohtaamisensa ihmisten kanssa selittyy sillä, että ruskea karhu on lyhytnäköinen eikä erota henkilöä yli 50 metrin etäisyydellä. Eläimen eläinten uteliaisuuden herättäminen juuri tarpeeksi liikkua varten, peto on korvan korvalla.

Ruskea karhu ei ole raskaan painoluokan mestari. Lähempänä pohjoista napaa asuu isompi ja isompi veljensä.

Kuinka paljon jääkarhu painaa?

Naaraspuolinen karhu painaa 200-300 kg ja uros voi saavuttaa 350-450 kg.

Kuinka paljon tämä jättiläinen punnitsee ja voiko se kilpailla sen Siperian ja Kaukoidän suhteen? Eläimen fyysiset tiedot ovat todella vaikuttavia. Hänen ruumiinsa pituus on noin kolme metriä. Jos peto nousee pystysuoraan takajaloilleen, niin jopa korkein koripalloilija osoittautuu alemmaksi kuin olkapää. Joidenkin yksilöiden paino saavuttaa puolisävyt. Keskimääräinen paino on naisilla yhtä suuri kuin 200-300 kg, miehillä 350-450 kg.

Vaikka karhua kutsutaan valkoiseksi, tämä ei ole täysin totta. Eläimen iho on täysin musta. Tämä johtuu siitä, että ihon väri antaa mahdollisuuden ylläpitää kehon tarvittavaa lämpö- säätöä, ja villan väri tarjoaa peitteen lattian lumen taustaa vasten. Eläimen hiukset ovat täysin läpinäkyviä ja auringonvalo tunkeutuu helposti hiusrajaan ja lämmittää eläimen tumma iho.

Jääkarhu, kuten ruskea veljensä, ei vain juokse hyvin, vaan sillä on myös vakavia painostustaitoja - peto on yli kolme metriä.

Kuinka paljon karhea karhu painaa?

Grizzly-karhun paino voi olla yli 700 kg.

Mutta jopa tällainen huomattava vahvuus ei pysy ennen grizzly-karhua.

Eläinmaailman edustajat välttävät tapaamisia tämän jättiläisen kanssa, se on myös vaarallista ihmisille - ei ole aikaa, peto tunnetaan ogrena. Äärimmäisen paha luonne, aggressiivisuus ja terävät, kaarevat kynnet, joiden pituus on korkeintaan 13 cm, tekevät siitä tappajakoneen. Tämä tilanne johtui ihmisen syystä, eläimet alkoivat tuhoutua kahdennenkymmenennen vuosisadan alussa, koska siellä oli tapauksia, joissa oli hyökkäyksiä karjaa vastaan. Tähän mennessä grizsin väestö on vähäinen ja suojattu.

Voit selvittää, kuinka paljon grizzly karhu painaa, sinun täytyy sijoittaa vähintään kolme ruskeaa karhua yhdellä asteikolla. Saattaa olla, että kertoimet eivät ole niiden edun mukaisia, on dokumentaalista tietoa, kun otettiin 726 kg painava esimerkki. Jos tällainen "vieras" päättää käydä kädessä henkilöön, hän näkee helposti kaksikerroksisen talon ikkunoiden läpi, jos hän nousee takaosiinsa, hänen korkeus on kolme metriä tai enemmän. Grizzlies ovat erinomaisia ​​uimareita, ja myytti hitaudesta ja jalkakäytävästä perustuu siihen, että kävellessä karhu tulee samaan aikaan kahteen käpälään, jotka sijaitsevat kehon toisella puolella.

Ihmiset aina vapisevat tämän voimakkaan pedon suuruuteen ja vahvuuteen, eri maiden tunnusmerkkeihin ja heraldiseen symboliikkaan, josta näet karhun kuvan. Kiinnostus eläinten tottumusten tutkimiseen, elämäntapaan on ajankohtainen. Tiedemiehet ja tutkijat asentavat antureita ja kameroita seuraamaan yksilöiden määrää, elinympäristöä. Laitteet lähettävät tietoa siitä, kuinka paljon karhu painaa, noin syntyvien vauvojen lukumäärästä. Vaikea ja tärkeä asia on näiden siroiden ja majesteettisten eläinten säilyttäminen ja vain ihmisen tehtävä.

Katso video: Moderni maaseutuyrittäjä hyvän yrittäjyyden aakkoset (Joulukuu 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org