Kalat ja muut vesiolot

Missä joki delfiini löytyy, miten makea vesi elää

Pin
Send
Share
Send
Send


Vuonna 1918 löydettiin mielenkiintoinen kohde yhdellä Hunanin maakunnan makeanveden järvistä. Donginin järvessä havaittiin vesihyön- nistä, joka kuuluu hammasvalaiden alaryhmään. He kutsuivat tätä eläintä "kiinalaisen delfiinin".

Ketkä ovat joen delfiinejä

Ihmiset ovat tottuneet siihen, että delfiinit ovat suolaisen meren ja valtameren veden asukkaita. Mutta on olemassa pieni perhe nimeltään River Dolphins. Nykyään valaiden nisäkkäitä on 4 lajia. Kolme heistä asuu makeassa vedessä, ja neljäs voi elää joissa ja järvissä sekä meressä. Valitettavasti nämä ovat uhanalaisia ​​eläinlajeja. He kärsivät suuresti ihmisten läheisyydessä. Kuolee joen saastumisen ja hallitsemattoman metsästyksen vuoksi.

Mikä nimi liittyy

Paikallinen väestö kutsuu joen nisäkkääksi "baiji". Kiinalaisen delfiinin joki on hyvin ominaista selkäreunaa, joka on samanlainen kuin lippu. Juuri tämä antoi koko lajin puhutun nimen. Lajin tieteellinen nimi on Lipotes vexillifer. Se sisältää kaksi käsitettä. Leipo tarkoittaa "unohdettua", ja vexillifer tarkoittaa "lippukuljetusta". Kuten näette, tutkijat käyttivät myös ulkopuolisia yhdistyksiä, kun he valitsivat nimen pienelle nisäkäslajille.

Lajin kuvaus

Hampaiden valaiden makean veden edustaja, kiinalainen joen delfiini, on melko suuri eläin. Nisäkkään suurin kiinteä kehon pituus oli 2,5 m. Aikuisen yksilön vähimmäispituus oli 1,5 m. Aikuisen eläimen massa voi vaihdella välillä 100 - 160 kg. Delfiinien kuvaus ei ole liian yksityiskohtainen. Tiedetään, että tämän lajin naiset ovat suuria ja suurempia kuin miehillä. Delfiinin ruumis on tiheä ja sileä. Kaula on melko liikkuva. Rintarauhasilla on leveä pohja, mutta reunalle heidät leikataan kirveellä. Selkäreuna on keskikokoinen, sileästi pyöristetyt etu- ja taka-reunat. Se ei sijaitse selän keskellä vaan lähempänä häntä.

Nisäkkään kruunussa on soikea muotoinen hengitys. Se on hieman vasemmalle keskeltä. Kiinan delfiini näkee huonosti. Hänen silmänsä ovat huonosti kehittyneitä ja melko huonosti sijoitettuja. Ne ovat korkealla pään päällä, mikä vähentää katselukulmaa.

Kraniaalisen kallon etuosa on ns. Rostrum, se on kapea ja pitkänomainen. Se taipuu hieman ylöspäin ja muistuttaa nosturin nokkaa. Yläleukassa on vähemmän hampaita kuin alempi. Enimmäismäärä ylhäältä on 68 hammasta ja alhaalta - 72 hammasta.

On mahdotonta tehdä kuva delfiinistä määrittelemättä eläimen väriä. Baytsi vaaleansininen tai sinertävän harmaa sävy. Eläinten vatsa on valkoinen. Vaikka jotkut todistajat väittävät, että väri on paljon kevyempi kuin virallisessa kuvauksessa. He sanovat, että kiinalainen joen delfiini on lähes valkoinen.

Lajien jakautuminen

Useimmiten tällainen joen delfiini tapasi Jangtse. Jos olet nähnyt, mitä Yangtze-joki näyttää kartalta, kuvittele, kuinka pitkälle ja täynnä valtimo on. Sen pituus ylittää 6 300 km, mutta jopa tämä ei pelastanut kiinalaisen joen delfiinejä sukupuuttoon. Joskus näitä nisäkkäitä löytyi Qiantanista (joki) ja järvistä Dongting ja Poyang. Yksi henkilö havaittiin Shanghain alueella.

Miten laji elää ja miten se syö

Tämän lajin elämäntavan tutkiminen on hyvin vaikeaa. Pienestä määrästä johtuen ei ole juurikaan tietoa. Vain tiedetään, että joen delfiinit pitävät pareittain parempana ja mieluummin joen suulla ja rannikon matalalla vedellä. Todennäköisimmin tämä on juuri syy siihen, että lajien näköelimiä kehitetään huonosti. Vesi täällä on aina mutainen, joten silmät ovat käytännöllisesti katsoen hyödyttömiä.

Kiinan delfiini on päivällä. Yöllä hän lähtee alueille, joilla on hidas virta lepotilaan.

Nisäkkään ruokavaliossa on pieniä kaloja, ankeriaita, monni ja simpukoita. Metsästystä varten eläin käyttää pitkä nokka. Siinä delfiini kaivaa saalista savusta. Vahvojen kuorien murskaamiseen käytetään hampaita, jotka on erityisesti sovitettu näihin tarkoituksiin.

Toisinaan jokien delfiinit kokoontuvat ryhmiin. Tällainen ryhmä voi koostua kolmesta yksilöstä ja se voi koostua 15 eläimestä. Mutta nämä kokoonpanot eivät ole pitkäaikaisia.

kopiointi

Kiinan delfiinien lisääntyminen on liian vähän tietoa. Tutkijat esittävät olettamuksia, jotka perustuvat heidän käsissään oleviin tietoihin. Naiset eivät ole liian hedelmällisiä. He tuovat yhden kuun kukin ja enintään kerran kahdessa vuodessa. Todennäköisesti kuljetusaika on 11 kuukautta. Pennut syntyvät liian heikkoja. Aluksi äiti pakotetaan pitämään heidät pintansa kanssa.

Tarkkaa puberteettiaikaa ei tunneta. Tämän pitäisi tapahtua kolmen ja kahdeksan vuoden välillä.

Yrität pelastaa lajeja

Tietenkin tiedemiehet yrittävät säästää uhanalaisia ​​eläinlajeja, mutta kiinalaisen delfiinin osalta menestystä ei saavutettu. Huolimatta siitä, että laji on suojeltu ja lueteltu Punaisessa kirjassa, ei luonnollisesti ole enää mitään eläimiä. Viimeisimmät todisteet kalastajien kohtaamisesta tämän delfiinilajin kanssa saatiin vuonna 2004. Vuonna 2007 lähetettiin retkikunta, jossa kerättiin useita heteroseksuaalisia yksilöitä (noin 25 päätä). Tämä voisi mahdollistaa lajin lisääntymisen vankeudessa ja osittain palauttaa väestön. Mutta retkikunta palasi ilman mitään. Nykyaikaiset laitteet eivät ole vahvistaneet baijia. Tämä johtaa surulliseen johtopäätökseen: delfiinien väestö on kuollut ja ei pysty palauttamaan sitä. Tämä on valitettavaa, mutta vuodesta 2007 lähtien Kiinan delfiini on tunnustettu virallisesti kuolleiksi.

Ihmiset ja delfiinit.

Ihmiset ovat jo pitkään olleet tietoisia delfiinien poikkeuksellisesta mielestä ja viisasta. Nämä ihastuttavat eläimet pelastavat ihmisiä hädässä olevista aluksista ja estävät heitä hukkumasta. Voisit jopa sanoa, että delfiinit ovat planeetan älykkäimpiä eläimiä. Monet eläinten kouluttajat uskovat, että delfiinien tiedustelu voidaan rinnastaa ihmisen älykkyyteen.

On vitsi delfiineistä, kertoo, että jos mies ei olisi ylittänyt delfiiniä eikä ollut noussut alas puusta ennen, niin he olisivat poistuneet vedestä, ja nyt he olisivat olleet kuninkaita luonnon korvistaen meidät. Delfiini on älykäs, ystävällinen, kaunis, hän on erinomainen opiskelija, analysoi, muistaa.

Delfiinit ovat suorassa suhteessa valtamerien valtaviin asukkaisiin, tappajavaaleihin ja valaan. On noin 50 delfiinilajia. Näitä ovat pyöriäiset, musta delfiini, harmaa delfiini, valkeanpuolinen delfiini, Atlantin valkoinen puolinen delfiini. Suosituin delfiini on pullonvärinen delfiini (suuri delfiini), jota ihmiset yleensä pitävät mielessä puhuessaan tapaamisista tämän lajin edustajien kanssa. Ne ovat hyvin tutkittuja ja muokattuja. Afalina ampuu elokuviin, he osallistuvat eri neurologisista vaivoista kärsivien lasten kuntoutukseen.

Dolphin - kuvaus ja valokuvat. Mitä delfiini näyttää?

Delfiini ei ole kala, vaan nisäkäs. Kaikille lajeille yhteinen on pitkänomainen virtaviivainen runko, joka kruunataan pienellä delfiinipäällä, jossa on nokka-muotoinen maw. Kussakin leukassa on 80-100 pieniä kartiomaisia ​​hampaita. Dolphin-hampaat kallistuvat hieman sisäänpäin. Siirtyminen kasvojen ja etuosan välillä on hyvin määritelty. Lähes kaikilla delfiiniluokan jäsenillä on ulkoneva selkäreuna. Iho on joustava ja sileä kosketukseen. Delfiinin pituus voi olla 4,5 metriä lajista riippuen.

Vedessä liikkuvat delfiinit liikkuvat hyvin helposti, eivät melkein tunne sen vastustuskykyä ihon erityisen rasvapurkauksen vuoksi, mikä helpottaa liukumista. Kiinnostavaa kyllä, delfiinin iho poistuu nopeasti veden kitkasta. Siksi syvissä ihokerroksissa niillä on merkittävä määrä regeneroivia soluja. Delfiini vuodattaa jatkuvasti, muuttamalla jopa 25 ihokerrosta päivässä!

Delfiinisilmät ovat pieniä, näkö on heikko. Tämä johtuu siitä, että eläimet eivät käytännössä käytä niitä metsästykseen. Sieraimet muuttuvat kruunuun sijoitetuksi hengitykseksi.

Onko delfiinillä korvia?

Delfiinikorvat puuttuvat. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että heillä ei ole kuulemista. On! Totta, se toimii eri tavalla kuin muut nisäkkäät. Äänet havaitsevat sisäkorvan, ja etuosassa sijaitsevat turvatyynyt toimivat resonaattoreina. Mutta nämä eläimet liikkuvat sujuvasti kaikupaikassa. He määrittävät tarkasti kohteen sijainnin ja mitat heijastuneen äänen ja aallonpituuden avulla - etäisyyden siihen.

Miten delfiinit nukkuvat?

Delfiinillä on toinen mielenkiintoinen fysiologinen ominaisuus: he eivät koskaan nuku. Eläimet roikkuvat vesipatsaassa, joskus nousevat hengitykseen. Lepoajan aikana he voivat kytkeytyä vuorotellen vasemmalle, sitten aivojen oikealle pallonpuoliskolle, eli vain puolet delfiinien aivoista nukkuu, ja toinen on hereillä.

Missä delfiinit elävät?

Delfiinin elinympäristö on yksinomaan lampia. Delfiini asuu lähes kaikissa planeettamme paikoissa, lukuun ottamatta arktisia alueita ja Etelämantereen alueita. Delfiinit elävät meressä, meressä ja suurissa makeanveden joissa (Amazonin jokien delfiinit). Nämä nisäkkäät rakastavat tilaa ja liikkuvat vapaasti pitkiä matkoja.

Delfiinien kieli.

Delfiinit - eläimet sosiaaliset, asuvat pakkauksissa, joissa voi olla 10–100 (joskus enemmän) yksilöä, jotka taistelevat vihollisia vastaan ​​yhteisten ponnistelujen avulla. Pakkauksen sisällä on lähes mitään kilpailua tai taisteluja, heimot ovat rauhallisesti rinnakkain keskenään. Delfiinit puhuvat äänien ja signaalien avulla. Delfiinien kieli epätavallisen monipuolinen. Näiden nisäkkäiden "keskustelu" sisältää klikkauksen, viheltämisen, haukkumisen, visertämisen. Delfiinin ääni ulottuu alimmista taajuuksista ultraääniin. Lisäksi he voivat lisätä yksinkertaisia ​​ääniä sanoihin ja lauseisiin ja välittää tietoa toisilleen.

Mitä delfiinit syövät?

Delfiinien ruokavalio sisältää vain kaloja, etusijalle asetetaan sardiinit ja sardellit. Myös eläinten metsästysmenetelmä on mielenkiintoinen. Delfiinien parvi löytää kalan ja erikoisäänen, joka pakottaa hänet hajaantumaan tiukkaan ryhmään. Tällaisen metsästyksen seurauksena suurin osa kengistä tulee saaliiksi delfiinejä. Lokit käyttävät tätä ominaisuutta usein hyökkäämällä peloissaan kalaa ilmaan. Tunnetut tosiasiat, kun delfiinit auttoivat kalastajia, ajaessaan yhteistä heitä verkossa.

Delfiinien tyypit.

Delfiiniperheessä on 17 sukua. Mielenkiintoisimmat delfiinilajit:

  • Valkovihreä delfiini (musta delfiini, chilen delfiini) (lat. Cephalorhynchus eutropia) asuu yksinomaan Chilen rannikolla. Eläin, jolla on melko vaatimaton koko - valaiden karkean ja melko paksun rungon pituus ei ylitä 170 cm: tä. Valkoisen härän delfiinin selkä ja sivut ovat harmaita, kun kurkku, vatsa-alue ja osien peitteet ovat täysin valkoisia. Valkovyöhykkeen delfiinien räpylät ja selkäreuna ovat pienempiä kuin muiden delfiinilajien. Tämä laji on lähellä sukupuuttoon, ja Chilen viranomaiset suojelevat sitä.

  • Valkoinen delfiini (tavallinen delfiini) (lat. Delphinus delphis). Merieläimen pituus on usein 2,4 metriä, delfiinin paino vaihtelee välillä 60–80 kilogrammaa. Selkäalueella tavallinen delfiini on väriltään tummansininen tai melkein musta, vatsa on valkoinen ja kirkkaita puolia kulkee silmiinpistävä kellertävänharmaa sävy. Tämä delfiinilaji asuu Välimeren ja Mustanmeren vesillä, tuntuu helposti Atlantin ja Tyynenmeren valtameriltä. Etelä-Amerikan itärannikolla, New Zealandin ja Etelä-Afrikan rannikolla, on valkoinen puolinen delfiini Japanin ja Korean merillä.

  • Valkoinen meri Dolphin (lat. Lagenorhynchus albirostris) - suuri valaiden edustaja, jonka pituus on 3 metriä ja paino enintään 275 kg. Valkoisen delfiinin erottuva piirre on erittäin kevyt, joskus lumivalkoinen kuono. Tämän nisäkkään elinympäristö sisältää Pohjois-Atlantin, Portugalin ja Turkin rannikot. Delfiini ruokkii kalaa, kuten kapeliinia, navagaa, kampelaa, silliä, turskaa, valkoturskaa sekä nilviäisiä ja äyriäisiä.

  • Suuri hampaan delfiini (lat. Steno bredanensis). Meri-nisäkkään kehon pituus on 2–2,6 metriä, paino vaihtelee 90–155 kg. Selkäreunan korkeus on 18–28 cm. Delfiiniväreissä hallitsee harmaata väriä, jonka yli valkoiset pilkut ovat ”hajallaan”. Tämän tyyppinen delfiini jaetaan Brasilian rannikolle Meksikonlahdella ja Kaliforniassa, asuu Karibian ja Punaisen meren lämpimillä vesillä.

  • Afalina (suuri delfiini tai pullonvärinen delfiini) (latinalainen Tursiops truncatus). Eläimen pituus voi vaihdella välillä 2,3 - 3,6 metriä ja paino 150-300 kg. Pullonpoikaisten delfiinien väri riippuu elinympäristöstä, mutta useimmiten lajilla on tummanruskea ylävartalo ja harmahtavan valkoinen vatsa. Joskus sivuilla on heikko kuvio fuzzy-raitojen tai pisteiden muodossa. Bottlenose delfiini asuu Välimerellä, Punaisella, Itämerellä ja Mustalla merellä, joka sijaitsee usein Tyynellämerellä Japanin, Argentiinan ja Uuden-Seelannin rannikolla.

  • Laaja suu delfiini (laskutettu delfiini) (lat. Peponocephala electra) jaetaan trooppisten ilmastoalueiden vesillä, erityisesti massapopulaatiot elävät Havaijin saarten rannikolla. Torpedo-muotoinen, vaaleanharmaa eläimen runko kruunataan tummansävyisen kartion muotoisen pään kanssa. Nisäkkään pituus on usein 3 metriä ja aikuinen painaa yli 200 kg.

  • Kiinan delfiini (lat. Sousa chinensis). Tämä kalkkikadun delfiinien suvun edustaja asuu Kaakkois-Aasian rannikon vesillä, mutta siitoskauden aikana se siirtyy, joten se tapahtuu lahdilla, rauhallisilla laguuneilla ja jopa Australiassa ja Etelä-Afrikan maissa pesevissä joissa. Eläimen pituus voi olla 2-3,5 metriä, paino 150-230 kg. Yllättävää kyllä, vaikka delfiinit ovat syntyneet täysin mustiksi, niiden kasvun myötä kehon väri muuttuu vaaleanharmaaksi, jossa on hieman punertavia kohtia, ja aikuiset tulevat lähes valkoisiksi. Kiinan delfiini syö kalaa ja äyriäisiä.

  • Irrawaddy delfiini (lat. Orcaella brevirostris). Tämäntyyppisen delfiinin erottuva piirre on täydellinen nokan puuttuminen kasvoille ja joustava kaula, joka on saanut liikkuvuutta useiden ihon ja lihasten taittumisen takana. Irrawaddy-delfiinin kehon väri voi olla joko vaaleanharmaa, sininen sävy tai tummanharmaa, kun taas eläimen vatsa on aina sävyinen. Pituussuunnassa tämä vesieläin nisäkäs saavuttaa 1,5-2,8 metriä ja paino 115-145 kg. Delfiinin elinympäristö kattaa lämmin Intian valtameren vedet Bengalin lahdelta Australian pohjoisrannikolle.

  • Cross Dolphin (lat. Lagenorhynchus-krikiger) asuu yksinomaan Etelämantereen ja Etelämantereen vesillä. Väri delfiinien mustavalkoinen, harvemmin - tummanharmaa sävy. Ihastuttavat valkoiset merkit, jotka peittävät nisäkkään sivuja, ulottuu sen kuonoon, joka rajaa silmäalueen. Toinen merkki kulkee pituussuunnassa rungon taakse, joka leikkaa ensimmäisen ja muodostaa tiimalasin kuvion. Aikuisen poikittaisen delfiinin pituus on noin 2 metriä, delfiinin paino vaihtelee välillä 90-120 kilogrammaa.

  • Killer whale (tappajavalas) (lat. Orcinus orca) - nisäkäs, joka kuuluu delfiinien perheeseen, joka on tappajavalas. Tapahtavan valas on noin 10 metrin pituinen ja paino 8 tonnin sisällä. Naiset ovat pienempiä: niiden pituus on 8,7 metriä. Killer whale flippersillä on leveä soikea muoto. Killer whale -hampaat ovat riittävän pitkiä - jopa 13 cm: n pituisia. Nisäkkään sivut ja selkä ovat mustia, kurkku on valkoinen ja vatsassa on valkoinen raita. Valkoiset kohdat sijaitsevat silmien yläpuolella. Toisinaan Tyynellämerellä on täysin mustia tai valkoisia yksilöitä. Tappajavalas asuu maailman valtamerien kaikilla vesillä, paitsi Azovin merellä, Mustalla merellä, Laptevinmerellä ja Itä-Siperianmerellä.

Ganga Dolphins tai Susuki (Platanistidae)

Tämän lajin edustajat pystyvät hengittämisen aikana tuottamaan tunnusomaisia ​​ääniä, jotka aiheuttivat lajin nimen. Nykyään vain pieni osa näistä delfiineistä säilyy. Tämä näkymä delfiinejä Se on hyvin erilainen kuin ulkonäönsä ja sen pituus on noin 2,5 metriä. Gangan delfiineillä on epätavallinen tuulenmuotoinen rintalautanen muoto, jossa on viisi harjaa ja ilmeikäs värisävy (tummanharmaa selkä ja sivut, vaalea pohja).

Nämä eläimet elävät Intian ja Pakistanin makeassa vedessä, jolle on ominaista hidas kurssi: Ganges, Indus, Brahmaputra ja Hugli sekä näiden jokien sivujoki (yleensä yläreunassa). Joskus sateisen kauden aikana he voivat laskea joen suuhun, mutta he eivät koskaan pääse mereen. Jatkuvasti veden alla susuki voi olla noin kaksi minuuttia. Mielenkiintoista on, että Gangan delfiinien silmät tai silmien sarveiskalvot eivät ole visuaalisia, vaan tuntoon perustuvia, koska pohjaeläimistön vuoksi nämä nisäkkäät ovat menettäneet silmälinssit, ja niiden optiset hermot ovat täysin surkastuneita

Amazonin delfiinit (Iniidae)

Näitä nisäkkäitä kutsutaan myös Inialle, tai muuten Bouto asuu suurissa Etelä-Amerikan joissa: Tokantins, Amazon, Orinoco sekä lukuisat pitkät Venezuelan, Kolumbian, Brasilian, Perun, Bolivian ja Guyanan sivujot. В периоды разливов этих рек амазонские дельфины могут свободно плавать среди затопленных деревьев и переплывать, благодаря таким разливам из одного бассейна реки в другой. Длина тела этих животных может достигать до 2,5 м., а вес до 130 кг. Половой диморфизм хорошо выражен: самцы намного крупнее и массивнее самок. Окрас у иний варьирует в зависимости от возраста и места их обитания.

Alaikäiset on maalattu harmaasävyisenä, enemmän aikuisia saa värisävyn, erittäin kaunis väri on vaaleansininen, alhaalta valkoinen tai vaaleanpunainen. Joissa elävät delfiinit ovat pääsääntöisesti kevyempiä kuin järvet. Sekä nämä että muut elävät joko yksin tai pienissä ryhmissä. Niiden nokka on melko pitkä, koristeltu jäykillä harjoilla ja sen lieriömäinen muoto on hieman kaareva alaspäin. Niiden pitkät leuat on varustettu kahdella rivillä vahvoja hampaita, joiden lukumäärä voi olla 104 - 132 yksikköä. Vaikka näiden nisäkkäiden silmät ovat hyvin pieniä, toisin kuin muiden lajien silmät delfiinejähe näkevät hyvin. Inias johtaa samaa aktiivista elämäntapaa sekä päivällä että yöllä ja ruokkii rapuja ja erilaisia ​​makean veden kaloja. Nämä delfiinit ovat hyvin seurallisia ja herkkä ihmisiä kohtaan. Ulkomaalaisten epätavallinen ja salaperäinen käyttäytyminen on viime aikoina tutkittu perusteellisesti ja tutkijat tutkineet eri akvaarioissa eri puolilla maailmaa.

La Plata delfiinit (Pontoporiidae)

Tämä on ainoa perheen ja lajin neljästä, jotka voivat elää paitsi jokien lisäksi myös merellä. Nämä eläimet ovat yleisiä La Plata -joen suulla (josta he saivat nimensä) sekä Argentiinan, Brasilian ja Uruguayn rannikkovesillä. Toisin kuin muut tutkitut lajit, nämä nisäkkäät ovat nomadisia, muuttavat pieniin parviin talvehtimiseksi La Platan suusta mantereen pohjoispuolella.

Platinum-delfiinit ruokkivat eri kalalajeja, sekä jokia että merta, myös silliä, sekä pääjalkaisia ​​ja rapuja. Nämä eläimet ovat kooltaan suhteellisen pieniä - jopa 170 cm pitkiä ja painoisia jopa 35 kg. Ja heidän vastasyntyneen lapsensa ovat täysin murusia, joiden pituus on vain 45 cm. delfiinejä huomattavasti suurempi kuin miehillä. La-Platinum delfiinit on maalattu vaaleanruskeana värisenä, ja niiden kapea ja hyvin pitkä kuono mahtuu jopa 240 hampaan! Tähän lajiin kuuluvat delfiinit ovat myös kansalaisten kanssa, kuten Amazonin delfiinit, mutta hyvin vähän on vielä tutkittu.

On huomattava, että delfiinejä ovat lähes sukupuuttoon. Tämä tapahtuu useista syistä: ensinnäkin siksi, että nämä vesieläimet menettävät elinympäristönsä, toiseksi, koska ihmiset metsästävät niitä edelleen, ja kolmanneksi, koska he kohtaavat erittäin heikon näkökyvyn ihmiset ja erilaiset keinotekoiset esineet, huolimatta erityisestä urkuäänitunnistuksesta - sonar.

Alkuperähistoria

Yläheimo Delfiinien joki Sitä pidetään kaikkein vanhin kaikista nykyaikaisista nisäkkäistä, jotka kuuluvat hampaiden valaan. Se ilmestyi planeetallamme Miocenen aikana meressä, ja myöhemmillä kausilla suuret saalistajat ja kilpailevat lajit poistivat sen. Nykyaikaisen esi-isät delfiinejä biologit pitävät antiikin hammastettuja valaita - squalodontsia (lat. Squalodontidae), jotka puolestaan ​​ovat peräisin maata-nisäkkäistä - mesonichideistä.

Vanhimpien löydösten mukaan mesonkidit asuivat noin 60 miljoonaa vuotta sitten, ja susi, jossa oli sotia, oli hyvin outoa nykyaikaisen käsitteen mukaan. Nämä outoja näköisiä olentoja asuivat alueella, jossa Välimeren ja osan Aasian maanosista sijaitsee nyt. Muinaisista hammastetuista valaista - modernit squashonts delfiinejä periytyvät primitiiviset ulkoiset piirteet, jotka erottavat ne muista vesieliöistä: hyvin kapea pitkänomainen kuono, eri hampaat, yhden kokoiset hampaat, eri aivot, vähemmän leveät ja lyhyet rintakehät, ja selkäreunan sijaan - matala pitkänomainen harja. River delfiinien pää on hyvin liikkuva ja voi pyöriä 90 asteen kulmassa suhteessa kehoon, jota helpottaa kohdunkaulan selkärangan erityinen rakenne.

Muut luuranko-osat eroavat merkittävästi myös muiden modernien vesieliöiden nisäkkäiden rakenteesta, ja niiden ulkonäkö on ominaista muinaisille sukupuuttoon hävinneille delfiineille. Näiden delfiinien visio on huonosti kehittynyt, ja tärkeimmät aistielimet, jotka auttavat saamaan tietoa ympärillämme olevasta maailmasta, ovat hyvin kehittyneitä kosketuselimiä ja kaiunpaikannuslaitteita, jotka tuntevat monenlaisia ​​äänitaajuuksia. Muita kosketuselimiä delfiinejä palvella paitsi lukuisia ihon reseptoreita, myös kovia, erittäin herkkiä tuntuisia karvoja, jotka sijaitsevat kuoressa ja jotka edistävät veden metsästystä ja ruoan uuttamista kaivamalla se pohjan pehmeistä kerroksista.

Tässä haluan lopettaa tarinan delfiinejä ei kuitenkaan aseteta täyttä pysähdystä, vaan pilkku, koska tulevaisuudessa palaamme näihin hämmästyttäviin, seurallisiin ja "ihmisrakkaisiin" olentoihin, mutta muihin.

Yleiset ominaisuudet

Delfiini-joki on merelliseen suhteeseen verrattuna primitiivisempi. Aivoissa on vähemmän kierteitä. Lyhyet ja leveät rintarauhaset, ei selkärahaa (sen sijaan on pitkänomainen harja), hyvin kapea niska, pitkä leukaluu - kaikki nämä ovat sen antiikin esivanhempien piirteitä.

Kohdunkaulan vapaan paikan ansiosta delfiinit voivat kääntää päänsä 90 ° kehon suhteen. Ne ruokkivat kaloja, nilviäisiä ja matoja, jotka louhitaan paitsi vedessä. Kovalla kosketuskarvakerroksella peitetyn kuonon avulla he voivat tuntea saaliin syvällä mutaisessa pohjassa ja kaivaa sen. Toisin kuin kosketus, niiden visio on päinvastoin melko heikko. Kuitenkin kuulo- ja kaiuttimien laitteet ovat hyvin kehittyneet. Sen avulla delfiinit saavat tietoa ympäröivästä maailmasta.

Jos puhumme alueesta, sitä voidaan kutsua relikviksi ja repeäksi. Perhettä edustavat kaksi monotyyppistä sukua, jotka asuvat Etelä-Amerikan trooppisissa jokissa ja kahdessa Intian ja Kiinan jokien suvussa. Seuraavaksi tarkastelemme jo olemassa olevia eläinlääkäreiden delfiinien lajeja.

Amazonia tai Bouto

Ensimmäinen yksityiskohtainen kuvaus Amazonin alueesta annettiin ranskalaiselle tiedemiehelle D'Orbignylle, joka matkusti Perun läpi saamaan tämän eläimen ja tutki sen ulkonäköä.

Rungon pituus voi olla enintään 3 metriä ja paino 70 kg. Hän asuu Amazonin altaissa, Rio Negroissa, Orinocossa. Tätä delfiiniä voidaan kutsua todelliseksi makeanveden valaan. Se on hidasta (nopeus ei ylitä 10 km / h), mutaisessa vedessä se auttaa navigoimaan kaikupaikannuslaitteeseen ja herkkään kuoppaan. Tärkein ruoka on pieni kala. Tämä delfiini-joki tulee usein pintaan hengittämään happea. Inia asuu vain pienissä yhteisöissä, enintään 5-6 henkilöllä.

Kuono on hyvin pitkänomainen, lopulta tylsä ​​ja harjakset peittävät, näyttää aivan kuin nokka. Ylä- ja alaleukassa on 66-68 hampaita. Ne ovat erittäin teräviä, ja kruunut ovat suuria ja kaarevia. Amazonin maiseman tyypillisiä piirteitä ovat osittain kuunmuotoinen palmikoiden muoto, erottaminen kaulanauhasta lohkoihin, rasvapitoisuuden alhainen sijainti. Hänen ruumiinsa yläosa on vaaleansininen ja alempi osa on väriltään punertavan vaaleanpunainen. Vanhemmat delfiinit voivat olla lähes valkoisia. Siksi iniaa kutsutaan usein "valkoiseksi joen delfiiniksi".

Plinyn löytö

Muinainen luonnontieteilijä Pliny kuvaili ensin toisenlaista joen delfiiniä - Gangan delfiiniä (susuku). Ja vaikka hänen kuvauksissaan oli paljon epätarkkoja tietoja, koska hän näki, että hän oli vain vedessä, juuri tämä tiedemies kiinnitti ensin huomiota eläimen ominaispiirteisiin. Tärkein Plinyn väärinkäsitys oli tiedot Gangan delfiinin kehon pituudesta. Hänen mukaansa hän saavutti 7 metriä. Itse asiassa se ei ole yli 2 metriä.

Susukin ulkoinen rakenne ja elämäntapa

Tämä Dolphin-joen perheen eläin on hyvin kapea, kaksipuoleinen ja selkäreuna, joka on jaettu kahteen lohkoon, hieman kohonnut pitkä, ohut, nokka-muotoinen kuono, jonka leveys on koko pituudeltaan sama. Tyypillinen piirre on pitkä, kapea ja lähellä sieraimia ympäröivän harjan yläleuka. Selkäpään sijasta on vain pieni ihokalvo. Rungon yläosassa iho on väriltään harmaasävyinen ja alaosassa harmahtavalkoinen.

Susuk asuu Kaakkois-Aasian jokien altaissa, erityisesti Gangesissa, Brahmaputrassa ja Induksessa. Biologin Andersonin kokeilun aikana, joka piti gangeettista delfiiniä vankeudessa 10 päivän ajan, kävi ilmi, että tämän lajin edustajat nousevat veden pinnalle hyvin usein (30 sekunnin välein), mutta vain hetkeksi, koska hengittääkseen, riittää, että he jakavat toisen.

Ne ruokkivat pääasiassa kaloja ja rapuja. Oletettavasti raskaus kestää 8-9 kuukautta, syntyy yksi poika, joka on pitkään äidin hoidossa ja tarttuu selkäpään kuonoon.

Delfiini korjataan hyvin harvoin, lähinnä lihaa varten. Intian naiset, joilla on vaikeuksia synnytyksen kanssa, syövät sitä erityisen mielellään. Legendan mukaan se auttaa raskaaksi ja turvallisesti kantamaan lapsen. Pyhiinvaeltajat ja munkit pitävät päinvastoin tätä eläintä pyhänä ja ruokkivat sitä käsistään.

Laplatsky-joen delfiini

Kaikista heidän perheenjäsenistään tämä on vähiten erikoistunut rakenteeseen ja elämäntapaan. Voi elää jokien ja merien alueella. Koiran urospuolisten yksilöiden pituus nousee noin 155 cm: iin, ja naaraiden runko on hieman pidempi ja voi nousta 170 cm: iin. Paino on pieni: 28–35 kilogrammaa. Pennut syntyvät hyvin pieniksi: noin 45 cm. Niinpä se on pienimuotoinen joen delfiinejä. Missä Laplat delfiinit elävät? He asuvat La Plata -joen suulla ja Brasilian, Uruguayn ja Argentiinan rannikkovesillä (30–45 ° S. Sh.).

Ihon väri on vaaleanruskea. Kuono on hyvin pitkä, hampaiden määrä vaihtelee 210: stä 240: een. Ruoka tarjoillaan eri kalalajeilla (silli, hopealeipä, laatakalat), rapuja ja pääjalkaisia. Laplatsky-joen delfiini on hyvin seurallinen. Tiedetään, että yksilöt lähestyvät hyvin mielellään kalastajien veneitä ja ottavat yhteyttä ihmisiin.

Mitä delfiinit näyttävät

Heillä on alasti virtaviivainen runko, pitkänomainen kuono ja selkäreuna. Pienet silmät, joilla ei ole akuuttia näkemystä. Ihon väri voi olla kahdentyyppinen: yksivärinen - harmaa, vaaleanpunainen tai kontrasti - kun suuret alueet on maalattu mustavalkoisena.

Lajista riippuen on erilaisia ​​painoja: 40 - 500 kg. Rungon pituus on 1,2 m, orca voi olla jopa 9 m ja paino 7,5 tonnia.

He voivat oleskella jopa 5 päivää, heidän terveytensä ei vaikuta niihin. Jos nukut, niin hyvin vähän. Pitkällä nukkumalla he voivat tukehtua ja kuolla. Kun lepo, yksi puolet aivoista nukkuu, toinen on hereillä, sitten he voivat hengittää.

Delfiinit ovat lämminverisiä eläimiä. Niiden kehon lämpötila on 36,6 ° C, kuten ihmisillä.

Omistaa echolocation - määrittää kohteen sijainnin vangitsemalla heijastuneen ääniaallon. Kommunikoida eri aikakausien välisten äänien kanssa, jotka varoittavat tulevista vaaroista äänisignaaleilla.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org