Lintuja

Pienin lintu maailmassa

Pin
Send
Share
Send
Send


Kolibri ei ole pelkästään planeettamme pienin lintu, vaan myös yksi luonnon kauneimmista luomuksista. Hämmästyttävä luomakunta hämmästyttää elämäntapaansa ja päättäväisesti. Mutta selvitämme hieman tätä pienoismallia.

Pienet koot

Hummingbird-lajeja on monia (noin 330) lajia. Tämän järjestyksen edustajista löytyy lintuja, joiden koot muistuttavat suurempia hyönteisiä enemmän kuin lintuja. Esimerkiksi lausunto siitä, että pienin kolibri lintu painaa 20 g, on virheellinen, koska hyvin pienoismalli, jota kutsutaan hummingbird-mehiläiseksi, voi ylpeillä noin 2 g: n painoisilla edustajilla.

Nämä muruset löytyvät lähinnä Kuubasta ja niiden koot ovat alle 7 cm, kun taas suurimmat olemassa olevat kolibri linnut voivat kasvaa jopa 22 cm.

Yleensä mittaukset suoritetaan nokkahuipusta hännän äärimmäiseen kohtaan. Suurin osa näistä pienistä linnuista asuu Pohjois-Amerikan mantereella. Ne löytyvät paitsi trooppisesta ja subtrooppisesta ilmastosta myös Alaskassa. Heidän suosikki elinympäristönsä ovat puutarhat, niityt, kentät. Hummingbirdien joukossa on sekä asukkaita että muuttolintuja. Jälkimmäinen sisältää ruby-otsikko hummingbird ja punainen paloauto, he viettävät talven Meksikossa. Valitettavasti maanosamme alueella näitä murusia ei esiinny. Jopa kolibri lintua ei löydy Udmurtiasta, jossa voit tavata toisen pienen linnun, jota kutsutaan Kingfisheriksi. Se on myös pieni ja siinä on smaragdinvihreä väri, joten ne ovat usein hämmentyneitä.

Kolibri on lintu, jolla on ainutlaatuinen väri, se on hyvin kaunis ja muistuttaa jalokiviä. Kun ne altistuvat suoralle auringonvalolle, kirkkaat höyhenet hohtavat, kuin jos värit muuttuvat. Siksi lintua kutsutaan usein jalokiviin liittyviksi nimiksi (esimerkiksi "topazin kolibri", "smaragdikaulus", "palokorvaasi", "lentävä ametisti"). Hyväksy, hyvin runoisia nimimerkkejä.

"Perhe-elämä"

Hummingbird-pesiä kutotaan ulos ruohosta, hämähäkinverkosta, villasta ja kuorista. "Tulisijan" koko riippuu linnun koosta. Joissakin niistä pesät saavuttavat kupin halkaisijan, kun taas toisissa pähkinäkuoret.

Tällaisessa "talossa" hummingbirdissä on 2 munaa, joiden koko on enintään herne. Munien läpimitta - vain 12 mm, paino - enintään 0,5 g.

On sanottava, että kolibri on erittäin rohkea ja rohkea lintu, vaaratilanteessa, se pelkäästi puolustaa poikasiaan ja lentää nopeasti vihollista kohti. Epätoivoinen äiti laittaa terävän nokkaansa hyökkääjän nenään tai silmään.

On huomattava, että hummingbirds ei muodosta paria. Ontelon naarailla on jälkeläisten hoito. Samalla hän pysyy yksin, alkaen pesän rakentamisesta ja ennen kuin poikaset syötetään.

Kolibri on lintu, jonka kuvaus elintärkeästä toiminnasta poikkeaa jonkin verran tavallisesta ymmärryksestä lintujen elämäntapaan. Ensinnäkin on mielenkiintoista, että tärkein ruoka heille on nektaria, jonka ne puretaan itsenäisesti kukkia. Hummingbirds kykenee leijailemaan ilmassa kukkien yläpuolella, jolloin siipien avulla voidaan saavuttaa 80 siipiä sekunnissa. Tällainen voimakas lento vie paljon voimaa ja energiaa, joten aina kun linnut istuvat kukkailla juoda nektaria.

On kuitenkin väärin uskoa, että tämä on ainoa ruoka näille linnuille. Monille hummingbirdeille tärkein ruoka (joillekin niistä on poikkeuksellinen) on pieniä hyönteisiä. Joskus he syövät web-vankeja.

Kolibri on lintu, joka viettää valtavan määrän energiaa lentäessään, joten se on usein pakko ruokkia. Aktiviteetin aikana ruoan saanti tapahtuu 10 minuutin välein. Osoittautuu, että päivän aikana nämä muruset syövät ruokaa, joka on suurempi kuin oman ruumiinsa paino.

Lentotyyli

Toinen mielenkiintoinen piirre tässä pienessä olennossa on, että kolibri on lintu, joka pystyy ohjaamaan taaksepäin. Enemmän kuin kukaan lintujen edustaja maailmassa tällainen lento ei ole voimassa. Tutkijat ovat todenneet, että lintujen lentävät lihakset muodostavat noin 25-30% sen kokonaispainosta. Kyky liikkua ylös ja alas ja taaksepäin saadaan siiven erikoisrakenteesta. Tyypillisesti lintujen siivet yhdistyvät hartioista, kyynärpäästä ja ranteesta, ja hummingbirdsissä ne kiinnitetään vain hartioilta. Kaikki tämä sallii niiden nopean kiihdytyksen, ilmassa liikkumisen, pystysuoran maanpinnan ja parittelun aikana kehittää siipien nopeutta jopa satoja sekunnissa.

Hummingbirdillä on suuri ja vahva sydän. Se vie lähes puolet ruumiinsaontelosta, ja sen koko on kolme kertaa suurempi kuin sen oma vatsa. Syke on myös vaikuttava - 1000-1200 lyöntiä minuutissa.

Tärkeä biologinen toiminta

Muuten, nektarin syöminen, hummingbirds suorittaa yhden merkittävistä biologisista rooleista - ne pölyttävät kukkia. Tosiasia on, että useilla kukkilla on sellainen rakenne, että vain tämä pieni lintu voi pölyttää ne. Mielenkiintoista on, että kukka, joka on useimmiten eräänlaisen hummingbirdin pölytys, muodostaa suoraan lintuputken rakenteelliset piirteet. Toisin sanoen eri hummingbirdilajeille on ominaista omia nokka-muotojaan. Joten jos kukka on tasainen, lintun pitäisi olla lyhyt. Pitkistä kukinnoista, jotka ovat samanlaisia ​​kuin suppilo, nektaria voidaan saada vain kapealla pitkänomaisella nokalla.

Pisin nokka (jopa 10 cm) on hyttynen hallussa. Sen koko on lähes kaksinkertainen lintujen kokonaispituudelle.

Tämän lisäksi tällä kolibriilla on muita ominaisuuksia, esimerkiksi merkittävästi haarautunut kieli, harjaton pohja. Tällaiset yksilölliset erot mahdollistavat tämän linnun ulottuvan kielen suusta paljon pidemmälle kuin muut linnut.

Siirtyminen kylmiin reunoihin

Jotkut hummingbirdien edustajat muuttavat Kanadassa sijaitseviin vuoristoalueisiin, kun taas lumipeite ei ole sulanut. Samalla linnut pitävät munien munien lämpötilan 25 asteen tasolla. Se on lämpimämpi kuin ympäristön lämpötila. Miten tämä tapahtuu?

Tosiasia on, että hummingbirdit ovat lintuja, jotka helposti mukautuvat melko alhaisiin lämpötiloihin ainutlaatuisen höyhenesteen vuoksi. Yksi tuuma heidän ruumiinsa muodostaa suurimman määrän höyheniä verrattuna muihin lintuihin (lukuun ottamatta suurten lajien edustajia). Lisäksi hummingbirds pystyy alentamaan aineenvaihduntonsa uneliaisuuden tilaan energian säästämiseksi. Ennen kuin muutat, ne kerääntyvät huomattavan määrän rasvaa. Näin ollen se on 72% lintujen kokonaispainosta. Tällaisen energian varauksen kerääminen ei ole mahdollista jokaiselle lintulle, koska se edellyttää fysiologisten mekanismien erityistä säätämistä. Tutkijat ovat havainneet, että hummingbirdsillä on maailman metaboliittisesti aktiivisin maksa. Toinen tärkeä piirre on glukoosin nopea toimitus. Tämä on korvaamaton ominaisuus elävälle olennolle, jonka pääasiallinen ruoka on nektaria.

Toinen mielenkiintoinen piirre hummingbirds on niiden kyky muistaa. Tutkijat ovat huomanneet, että kun lintu ”lentää” kukkia, se välttää ne, joita se on tuhonnut loppuun asti. Se palaa kuitenkin niihin laitoksiin, joissa nektaria on edelleen. Tämä on hämmästyttävä tosiasia, koska tutkitun kolibelin aivot (punaruskea) ovat riisinjyviä. Tämä ei kuitenkaan estä häntä käyttämästä valmiuksiaan.

Hummingbirds ovat todella ainutlaatuisia luomuksia. Ne eroavat muista lintuista, rakenteesta ja elämäntavasta, ja höyhenestä, ja mikä tärkeintä, koosta. Mikään lintu, joka näyttää ulkonäiseltä kolibriilta, ei voi verrata sitä muihin parametreihin, esimerkiksi lentonopeuteen. Siksi se on monen vuoden ajan erityisen kiinnostava luonnon ystäville.

Saatat ihmetellä, kuinka paljon kolibri maksaa - lintu, joka on todella ainutlaatuinen. Kuitenkin, jos haluat ostaa sen, on parempi ajatella hyvin, sillä kolibri, kuten kaikki muut luonnonvaraisten luontojen edustajat, tarvitsee vapautta elää täyttä elämää. Oikeat olosuhteet heille voidaan luoda vain luonnonpuistoissa. Lisäksi asianmukaisen ravitsemuksen varmistamiseksi on vaikeaa.

Kuvaus pienimmästä linnusta maailmassa

Hummingbird kuuluu nopeasti. Alue Etelä-Amerikan länsiosassa. Eteläisissä maissa elää harvoin. Nämä linnut elävät vuoristossa. Munat, joita linnut asettavat, eivät jäätyä, naaraat säilyttävät lämpötilansa 25 celsiusasteessa. Hummingbird sopeutuu mihin tahansa ympäristön lämpötilaan. Ennen lentoa linnut kerääntyvät paksun ihonalaisen rasvan kerrokseen.

Ne hyödyttävät luontoa ja maataloutta. Linnut kuljettavat polveja tassuilleen ja pölyttävät kasveja.

Teotiukanin kaupungin muinaiset asukkaat uskoivat, että hummingbirdit ovat sotajoukkojen sielujen kehitystä.

Lintujen nahat olivat ihmisten käyttämiä koristeiden muodossa. Tämä aiheutti hummingbirdien metsästyksen ja niiden määrän vähenemisen luonnossa.

Rakenteelliset ominaisuudet

Pienimmällä lintulla on erikoinen ulkonäkö. Lintujen rintakehässä on suuri luunharja. Linnuissa siivet ovat hyvin kehittyneitä, niillä on melko pitkä harja. Kyynärvarsi ja lyhyt olkapää ovat vähemmän kehittyneitä. 10 siipisulun siivet.

Useimpien lintujen hännän rakenne on sama, se koostuu 10 höyhenestä. Rocket-tail-tyypin 4 hännän höyhenet.

Pawit eivät sovi kävelyyn. Ne ovat pieniä, ja pitkät kynnet kasvavat sormilla.

Probossi (nokka) - pitkä. Se voi olla suora tai kaareva. Mechcap-hummingbirdissä nokka on suora ja ylittää oman kehon pituuden. Niemessä ei ole harjauksia pohjassa, ja sen yläosa sen reunoilla lukittuu pohjaan.

Näiden pienten lintujen kieli on haarautunut ja pitkä.

Väri vaihteli lintutyypin mukaan. Usein väritys on kirkas, metalliset heijastukset.

Kruunu on luontainen kaikille lajeille ja on eri muotoja. Se on muodostettu päähän joukosta höyheniä.

Naisilla ja miehillä ulkonäkö on erilainen. Miehillä väri on kirkas ja hännän höyhenet sekä erilaiset ja outot muodot. Naisten väri on himmennettävämpi kuin uros, ja harja ja hännät ovat vaatimattomampia, ne eivät ole niin reheviä ja houkuttelevia.

Hummingbirdillä on suuri liikkumisnopeus. Näiden lintujen sydän lyö hyvin nopeasti. Lentäessään sydän tekee 1200 lyöntiä minuutissa ja kun lintu lepää - 500 lyöntiä.

Kuinka monta lyöntiä sekunnissa tekee kolibri?

Lentonopeus on korkea ja se on lähes 80 km / h. Tämän lajin nuorimmat jäsenet äänittävät huminaa. Tämä johtuu siipien nopeasta työstä. Humming-linnut 1 sekunnissa läpäisevät siivet 80-100 kertaa, ja isommat yksilöt tekevät 8-10 iskua 1 sekunnissa. Pienien siipien nopean työn takia lintua tarkasteltaessa näyttää siltä, ​​että siipien sijasta on jotain epämääräistä ja sumeaa, koska tällaisella nopeudella on mahdotonta nähdä niitä.
Hummingbirdin lintutallenne

  • ei yksi planeetalla oleva lentävä olento kykene reagoimaan esteisiin lennon aikana samalla salamanopeudella,
  • hummingbirdissä on lentotekniikka, jota ei voida käyttää muille linnuille, vaan se voi lentää paitsi suoraan, mutta myös liikkua taaksepäin lennolla ja sivuilla - vasemmalle ja oikealle,
  • jopa kolibriinilajien pienet edustajat voivat juoda noin 120 kertaa 16 tunnin ajan ja syödä enemmän painoaan.

kopiointi

Hummingbirdit ovat moniavioisia. Pesä viet naaras, kiinnittäen sen pensaisiin, puihin tai lehtiin. Jotkut linnut liimaavat pesän komponentit. Talon luomiseksi lintu käyttää: oksat, alas, sammal, jäkälät, lehdet, ruoho.

Rotu pysyvässä elinympäristössä. 2 pientä valkoista munaa, jotka inkuboivat naisia. Vastasyntyneet poikaset näyttävät houkuttelevilta - siitosmunien jälkeen vauvat ovat kaljuja, heikkoja ja avuttomia. Luukut munat tarvitsevat 14-19 päivää. Munien jälkeen siitosmunien poikaset eivät jätä viihtyisää pesää 20-25 päivän ajan. Tällä kertaa ne vievät voimakkaammin ja vahvemmiksi ennen ensimmäistä lentoa.

Kun naaras asettuu pesään ja nostaa jälkeläisiä, uros valvoo perheen ja asumisen turvallisuutta.

Linnut ruokkivat siitepölyä, kukkia istuvilla hyönteisillä ja lehdillä. Älä syö, kun olet maassa. He syövät yksinomaan lennossa. Juo ja syö paljon.

Kun lintu juo nektaria kukka, se laskee kielensä kukka kaulaan 20 kertaa sekunnissa. Kun nektariin upotetaan, puolet kielestä avautuu sivuille, tarttuu sisältöön ja sitten rullaa takaisin ja kuljettaa ruokaa hummingbirdin nokkaan.

Lintujen luonnolliset viholliset

Vapaudessa linnut elävät jopa 9 vuotta. Vankeudessa lintu elää vähemmän. Poachers metsästää hummingbirds ja myy niitä, mutta yhden henkilön hinta on melko korkea. Ihmisten lisäksi puukäärmeet ja tarantulat ovat vaarallisia hummingbirdsille.

Hummingbirds ovat hyvin rohkeita. He voivat hyökätä lintua, joka ylittää niiden koon. Kasvukauden aikana heidän rohkeutensa ja taisteluhenki on erityisen voimakas.

Pienen linnun kauneuden historia ja kuvaus

Kuuban luonnontieteilijä Juan Cristobal löysi tämän lajin höyhenen vuonna 1844. Kolibri asuu Kuubassa, lähinnä Juventudin saarella.

Eurooppalaiset, jotka ovat nähneet nämä olennot, hämmentivät heitä hyönteisten kanssa, ja kaikki koska niiden paino oli vain 2 grammaa. Ja intialaiset Amerikasta rakastivat käyttämään linnun värikkäitä siipiä kaikenlaisille koruille: korvissa korvissaan korvien koristeluun. Hummingbirdit ovat poikkeuksellisen kauniita, heidän ruumiinsa on peitetty asteikolla, värikäs kaikki sateenkaaren värit. Jotkut pronssinväriset linnut, muut - sininen, violetti, vihreä. Miehillä on kurkussa ja päässä erityisiä vaakoja, minkä vuoksi ne eroavat naisista. Hummingbirdin ruumis on pitkänomainen (tai näyttää siltä, ​​että hän on pitkällä hännällä). Näiden lintujen nokka on samanlainen kuin aallonpituus, joka on pituudeltaan yhtä suuri kuin keho tai voi jopa olla enemmän. Hummingbird-tassut ovat hyvin pieniä ja hauraita, mutta kynnet ovat melko teräviä ja ohuita. Näiden lintujen siivet ovat pitkiä, kapeita, taivutettuja siten, että ne jopa muistuttavat sirppiä. Hummingbirdin sisäisen rakenteen spesifisyydestä mielenkiintoinen laite kielessä, joka koostuu kahdesta juureen sulatetusta langasta, jotka ovat myös onttoja sisällä.

Nykyään tunnetaan yli 300 näiden lintulajien lajia, jotka kaikki asuvat Etelä-Amerikassa.

Hummingbirds on maailman pienin lintu, joka ei pelkää ihmisiä. Nämä vauvat tekevät usein pesänsä talojen läheisyydessä, ja niistä tulee lähes ihmisten suosikkeja. Ja jotkut jopa kasvattivat puutarhassaan näitä ihania lintuja.

Hummingbird-koko

Pienin lintu maailmassa, jonka kuva on nähtävissä tässä artikkelissa, voi olla 5,5 cm pitkä ja kolibriinin kokoa voidaan verrata kimalan koon mukaan. Näiden lintujen munat eivät ole edes kahvipapuja. Miehet ovat aina pienempiä kuin naiset. Näiden lintujen paino vaihtelee välillä 1,5-2 grammaa, ei enempää.

Hummingbirds on maailman pienin lintu, joka syö ruokaa 2 tai jopa 3 kertaa sen omalla painolla. Tämä johtuu siitä, että nämä muruset ovat melko liikkuvia. Tällaiset linnut ruokkivat eri kasvien nektaria, ne voivat myös hemmotella itseään pienillä hyönteisillä. Mikä on mielenkiintoista: kun he syövät, ruoka menee suoraan pohjukaissuoleen ohittaen vatsan. Ne ruokkivat 10 minuutin välein. Kun nämä linnut juovat nektaria, ne laskevat kielensä kukkien ytimeen 15 kertaa sekunnissa.

Lennon ominaisuudet

Hummingbirds on maailman pienin lintu ja ainoa, joka voi lentää taaksepäin. Lentonopeus voi nousta jopa 80 km / h. Siipiläppien taajuus on 90 iskua sekunnissa.

Rooli luonnossa

Vaikka kolibrit ja maailman pienimmät linnut, ne ovat edelleen erottamaton osa ekologista järjestelmää. Näillä vauvoilla on tärkeä rooli: ne pölyttävät monia kasveja. Esimerkiksi päivässä he voivat pölyttää noin 1,5 tuhatta kukkaa. Ja tämä puolestaan ​​edistää luonnon ekologisen tasapainon tukemista.

Miten he saavat nektaria kukkia ja missä ne pesivät?

He pumppaavat sen ilmassa: he hoveri ensin kukkien yläpuolella ja asettavat sitten nokkaansa. Sitten kieli jatkaa työskentelyä, joka vie erilaisia ​​pieniä hyönteisiä ja itse nektaria.

Mielenkiintoisia faktoja hummingbirdsistä

- Puoli kehon pituus on nokka.

- Näiden lintujen sydän kamppailee 500 lyöntiä, kun henkilö voi saavuttaa vain 80. Ja kun tämä lintu lentää, sen sisäinen moottori voi toimia 1200 lyöntiä 60 sekunnissa.

- Nämä murskainten ruumiinlämpötila on kaikkien lintujen korkein ja saavuttaa 40 astetta.

- Hummingbird - maailman pienin lintu, jolla on myös vähimmäismäärä höyheniä - vain noin tuhat. Vaikka tavallisissa linnuissa on noin 25 tuhatta.

- Nämä linnut eivät koskaan istu maahan, he ruokkivat lennossa. He voivat istua vain oksilla, koska heidän jalkansa eivät sovi kävelyyn.

- Hummingbirdissä on 2 kertaa enemmän kohdunkaulan nikamia kuin kirahvi.

”Nämä linnut ovat uhanalaisia ​​lajeja.” Punaisia ​​kirjoja on lueteltu yli 10 lajia. Tämän murenen vihollisia ovat rotat, sammakot, kalat, hämähäkit, saalista. Kuitenkin heidän tärkein rikoksentekijä on mies. Ja kaikki johtuen siitä, että ihmiset, jotka tekevät massan metsäkatoa ja suotaan, pelkästään tuhoavat hummingbirdin elinympäristön.

- Эта миниатюрная птичка изображена на гербе Тринидада и Тобаго.

Крошечная хищница

Самая маленькая хищная птица в мире – сокол-крошка, причём их существует 2 вида: черногорский и белолобый.

Оба экземпляра имеют среднюю длину 15 см, в том числе и хвост (5 см). Вес этих пернатых хищников - всего 35 г.

Питаются они различными насекомыми (бабочками, стрекозами, молью), термитами, маленькими птицами и ящерицами.

Где обитают?

Сокол-крошка – хищник, обитающий в Центральной, а также Южной Америке. Nämä linnut elävät metsäalueilla, lähellä leveitä tasangoja noin 1300 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Thaimaassa, Singaporessa, Malesiassa, Borneossa, Indonesiassa on näitä lintuja.

Nyt tiedät mitä pienin lintu maailmassa. Todettiin, että hummingbirdit eivät ole vain pieniä, vaan myös erittäin kauniita lintuja, joilla on ainutlaatuisia kykyjä: he voivat lentää taaksepäin, niissä on enemmän kohdunkaulan nikamia kuin kirahvit, he eivät istu maahan, vaan ruokkivat lennossa. Mutta maailman pienin saalista lintu voidaan oikeutetusti kutsua salakanaksi. Kuitenkin, ei ole yksinkertaista, mutta Montenegron ja valkoisen jalan edustaja tämän lajin haukkoja.

Mitä kolibri näyttää?

Hummingbirdin koko ei ole yli 5 cm, ja kolibriinin paino on 1,6-1,8 grammaa. Se todella pienimmät linnut maailmassa. Mutta niiden joukossa on suurempia edustajia, esimerkiksi jättiläinen kolibri. Sen mitat ovat todella "jättimäisiä" - paino on jopa 20 grammaa ja kehon pituus joillakin ihmisillä on 21,6 cm!

Hummingbirds - kuvaus ja valokuvat.

Beak kolibri pitkä ja ohut, sen yläosa kietoutuu pohjan ympärille. Niskan pohjalla ei ole useimmille lintuille ominaisia ​​perunoita, ja lisäksi näillä linnuilla on haarautunut kieli. Hummingbirdien siivet, jotka ovat pienimmät lintujen maailmassa, ovat teräviä, joita edustaa 9-10 siivekettä ja 6 lyhyttä pieniä höyheniä, jotka ovat lähes kokonaan piilotettujen höyhen alla. Lintujen jalat ovat heikkoja, hyvin pieniä ja pitkiä kynsiä. Koska ne eivät sovi kävelyyn, suurimman osan ajasta hummingbirds on ilmassa.

Hummingbirdeillä on kirkas höyhenö, kun taas miehillä on värit kirkkaampia kuin naiset. Joidenkin lajien pää on epätavallinen tai epätavallinen. Eri lajien hännän muoto voi olla erilainen ja koostuu pääasiassa 10 höyhenestä. Kaikista lajeista vain muutama pystyy laulamaan, mutta enimmäkseen hummingbirdin ääni näyttää heikolta chirpiltä.

Hummingbird-lajit.

Linnut tilauksesta hummingbird numero yli 350 lajia.

Pienin kolibri lintu, hummingbird-mehiläinen, on kooltaan 7 senttimetriä ja se löytyy Kuubasta.

Hummingbirdin suurin on jättiläinen kolibri. Hänen ruumiinsa pituus on 21,6 cm ja paino 18-20 grammaa.

Missä kolibri elää?

Hummingbird-lintu asuu Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Elinympäristö - missä on kukkia: niityillä, pelloilla, aavikoilla ja metsissä. Enimmäkseen ne ovat istuvia ja haluavat asettua vuoristoalueisiin ja märkä metsiin. Jotkut lajit, nimittäin ruby-torttu kolibri, asuvat Kanadan alueella.

Mitä syödä hummingbirds?

Lintu hummingbird sai tietoisesti lempinimen "sulkainen mehiläinen". Koska hummingbirds ruokkii kukka-nektaria, käy ilmi, että ne pölyttävät kukkia. Hummingbird-ruoka ei kuitenkaan ole vain kukka-nektari. Lisäksi nämä linnut syövät myös pieniä hyönteisiä ja samalla ruokkivat yksinomaan lentää. Kun otetaan huomioon hummingbird-lintujen tyytymätön ruokahalu, voimme varmasti sanoa, että lokkien ohella he ovat kaikkein röyhkeimpiä lintuja. Päivän aikana kolibri juo yli 100 kertaa, ja kulutetun ruoan kokonaispaino ylittää oman painonsa ja saavuttaa noin 2,5 grammaa. Nektarin vastaanoton aikana hummingbird-kieli laskeutuu kukkan kaulaan nopeudella 20 kertaa sekunnissa. Kaikkien näiden "nopeuden" indikaattorien vuoksi hummingbirdsia verrataan usein salamaan.

Ulkonäkö, kolibriolintujen kuvaus

Hummingbird-joukkoa edustaa yksi, mutta hyvin monipuolinen ja värikäs kolibriperhe, jota ornitologit tuntevat latinankielisen nimen Trochilidae alla.

Hummingbirdin anatomia on samanlainen kuin passerine: sillä on yhtä lyhyt kaula, pitkät siivet ja keskipää.. Tällöin samankaltaisuus päättyy - passeriinit eivät voi ylpeillä valtavalla "valikoimalla" nippuja tai upeita höyheniä, joita luonto on antanut hummingbirdsille.

Miehillä (naispuolisten taustalla) on juhlallisempi ulkonäkö, koska pää ja hännät ovat kirkkaita värejä ja monimutkaisia ​​höyheniä. Nokka voi olla täysin suora tai kaareva ylös / alas, hyvin pitkä (puolikoko) tai melko vaatimaton.

Tämä on mielenkiintoista! Niskan ominaisuus on yläosa, joka ympäröi sen alemman osan, sekä puiden puuttuminen pohjaan ja pitkä haarautunut kieli, joka ulottuu kauas suuhun.

Heikkojen lyhyiden jalkojen takia hummingbirds ei hyppää maahan, vaan voi tarttua oksiin ja istua siellä. Kuitenkin linnut eivät ole erityisen kärsivällisiä ohuista raajoista, ja he pitävät suurimman osan elämästään ilmapalloon.

Plumage ja siivet

Hummingbirdin siipi muistuttaa perhosen siipiä: sen luita kasvaa yhdessä niin, että kantava pinta, joka muuttuu yhdeksi tasoksi, on paljon suurempi. Tällaisen siiven säätäminen edellyttää olkapään nivelen erityistä liikkuvuutta ja hyvää massaa lentävistä lihaksista: hummingbirdissä niiden osuus on 25-30% kokonaispainosta.

Häntä, joka on muodoltaan monipuolinen, koostuu lähes kaikista 10 höyhen lajista. Ainoa poikkeus on rotatokhvos hummingbird, jonka hännässä on 4 höyhenpeittoa.

Höyhenen kirkkauden, monimuotoisuuden ja metallisen heijastuksen vuoksi hummingbirdit kutsutaan usein höyheniksi jalokiviksi. Uskomattoman nimityksen myöntämisen suurimmat ansiot kuuluvat höyhenien hämmästyttävään omaisuuteen: ne heijastavat valoa näkökulmasta riippuen.

Yhdestä näkökulmasta höyhenpeite saattaa tuntua smaragdilta, mutta heti kun lintu vaihtaa hieman asemaansa, vihreä väri muuttuu heti pyöreäksi.

Habitat, elinympäristöjen

Kaikki kummittelevan - New Worldin kotimaa. Hummingbirds tulvasi Keski- ja Etelä-Amerikkaa sekä Pohjois-Amerikan eteläisiä alueita. Lähes kaikki hummingbirds-lajit johtavat vakiintuneeseen elämään. Poikkeuksia ovat useat lajit, mukaan lukien Ruby-Hooded Hummingbird, jonka elinympäristöt ulottuvat Kanadaan ja Kalliovuorille.

Askeettiset elinolot pakottavat tämän lajin menemään Meksikoon kylmän sään alkamisen myötä, joka kattaa 4-5 tuhatta kilometriä. Matkalla Ruby-Throated Hummingbird nousee kunnolliseen nopeuteen rakentamiseensa - noin 80 km / h.

Tiettyjen lajien pinta-ala on rajattu paikalliselle alueelle. Näitä lajeja, joita kutsutaan endeemeiksi, ovat esimerkiksi jo tuntemamme kolibri, joka ei koskaan lentää Kuubasta.

Hummingbirdin elämäntapa

Kuten usein pienissä eläimissä tapahtuu, hummingbirds kompensoi kompakti koonsa riitaisella luonteella, henkeä elämälle ja hypertrofiselle liikkuvuudelle. He eivät epäröi hyökätä suurempia lintuja varsinkin kun on kyse jälkeläisten suojelemisesta.

Hummingbirdit ovat yksinäisiä ja osoittavat lisääntynyttä voimaa aamulla ja iltapäivällä. Hämärän alkamisen myötä ne joutuvat lyhyen aikavälin lepotilaan.

Tämä on mielenkiintoista! Superfast-aineenvaihdunta vaatii jatkuvaa kylläisyyttä, joka ei voi olla yöllä. Aineenvaihdunnan hidastamiseksi kolibri nukkuu: tällä hetkellä ruumiinlämpötila laskee 17-21 ° C: een ja pulssi hidastuu. Auringonnousun myötä lepotila päättyy.

Toisin kuin vakaa mielipide, kaikki hummingbirds eivät tee 50-100 lyöntiä sekunnissa lennon aikana: suuret hummingbirdit rajoittuvat 8-10 lyöntiin.

Lintu lentää jonkin verran perhonen lentoon, mutta se ylittää varmasti jälkimmäisen monimutkaisuuden ja ohjattavuuden. Hummingbird lentää ylös ja alas, edestakaisin, sivuttain, jäätyy ja myös vertikaalisesti alkaa ja laskeutuu.

Kun lintu siipii, linnun siivet kuvaavat kahdeksan ilmaa, mikä mahdollistaa liikkumattomuuden säilyttämisen pitämällä kolibriinin runkoa tiukasti pystysuorassa. Tämä erottaa hummingbirds muista linnuista, jotka voivat vain ripustaa tasaisesti. Siipien liikkeet ovat niin lyhyitä, että niiden hahmot hämärtyvät: näyttää siltä, ​​että hummingbirds vain jäätyi kiven eteen.

Ruoka, Hummingbird Humming

Nopeutetun aineenvaihdunnan vuoksi linnut joutuvat ruokkimaan jatkuvasti ruokaa, jota he ovat kiireisiä etsimään päivittäistä matkaa. Hummingbirds on niin kylmätön, että se syö kaksi kertaa enemmän päivässä. Et koskaan näe ruokailulintua, joka istuu maan päällä tai haarassa - ateria tapahtuu yksinomaan lennossa.

Tämä on mielenkiintoista! Suurin osa hummingbirdin ruokavaliosta on trooppisten kasvien nektaria ja siitepölyä. Erilaisilla hummingbirdeillä on omat gastronomiset mieltymyksensä: joku lentää kukkaista kukkiin, ja jotkut voivat maistaa nektaria yhdestä kasvilajista.

Oletuksena on, että kukka- kupin rakenne määrittää myös erilaisten hummingbirdien nokan muodon.

Nektarin saamiseksi lintu toisen kerran on laskettava kielen kukka kaulaan vähintään 20 kertaa. Koskettamalla makeaa ainetta kierre kiertyy ja kääntyy uudelleen, kun se vedetään nokkaan.

Nektari ja siitepöly tarjoavat runsaasti lintuja hiilihydraateilla, mutta ne eivät pysty tyydyttämään niiden tarvetta proteiineille. Siksi he joutuvat metsästämään pieniä hyönteisiä, jotka he saavat kiinni lennossa tai ovat repeytyneet hämähäkiverkoista.

Väestö, väestö

Hummingbirdien hallitsematon saalis on johtanut siihen, että monien lajien populaatiot ovat laskeneet dramaattisesti, ja jotkut niistä oli kirjattava punaiseen kirjaan. Nyt useimmat asukkaat asuvat Ecuadorissa, Kolumbiassa ja Venezuelassa, mutta lähes kaikilla alueilla nämä linnut tuhoavat.

Väestön elinkelpoisuus liittyy läheisesti ympäristön tilaan: yhden hummingbirdin pitäisi ottaa nektaria 1,5 tuhatta kukasta joka päivä, ja se tarjoaa energiaa nopealle (150 km / h) lennolle ja säännölliselle ilmassa.

Instituzione Scientifica Centro Colibrìn työntekijät ovat yrittäneet inkuboida kolibri munia monta vuotta. Tämä oli täynnä suuria vaikeuksia, koska hummingbirdin munat ovat erittäin herkkiä hiilidioksidipitoisuudelle, lämpötilalle ja kosteudelle. Petersime avasi tiedemiehet ja tarjosi Embryo-Response Technology ™ -teknologiaa.. Niinpä vuonna 2015 kolibriinimunien inkubointi ensimmäistä kertaa tuli todellisuudeksi ja antoi toivoa väestön palauttamiselle.

Hummingbirdin lintutietueet

Sen lisäksi, että kolibri on maailman pienin lintu, on useita muita saavutuksia, jotka erottavat sen lintujen kokonaismassasta:

  • hummingbirds on yksi pienimmistä selkärankaisista,
  • ne (lintujen keskuudessa) voivat lentää vastakkaiseen suuntaan,
  • kolibri on nimetty planeetan kaikkein levottomimmaksi lintuksi,
  • syke levossa on 500 lyöntiä minuutissa ja lennolla - 1200 tai enemmän.
  • jos mies heiluttaisi käsiään kolibriin siiven nopeudella minuutissa, hän olisi lämmennyt 400 ° C: een,
  • Hummingbirdin ytimessä on 40-50% kehon tilavuudesta.

Katso video: Diandra - Lintu (Saattaa 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org