Lintuja

Miehen vieressä elävät linnut

Pin
Send
Share
Send
Send


Useimmissa tapauksissa Venäjän ja maailman metsissä ja steppeissa elävillä linnuilla on holhoava sävy. Ruskea tai vihertävä höyhenpeite sallii näiden eläimistön edustajien tulla näkymättömiksi puiden tai ruohon oksojen keskellä. Mutta joskus luonteeltaan voi nähdä kirkkaanvärisiä lintuja. Esimerkiksi punaisella päällä olevat linnut näyttävät erittäin vaikuttavilta. Tällaiset kirkkaat täplät toimivat yleensä myös höyhentävinä. He näkevät äkillisesti saalistajan silmien edessä ja sekoittavat hänet. Tämän seurauksena potentiaalinen uhri voi saada aikaa ja paeta.

Luettelo linnuista, joiden päähän on punainen höyheni

Meidän maassamme tällaisen kirkkaan korun omistaja löytyy valitettavasti niin paljon. Pääasiassa punaisia ​​täpliä voidaan nähdä vain seuraavissa linnuissa:

Venäjällä asuu myös täysin punainen pää. Se kuuluu vesilintujen ryhmään. Tätä ankkaa kutsutaan punaiseksi sukellukseksi.

Useimmiten kirkkaita värillisiä lintuja esiintyy luonnossa trooppisissa. Esimerkiksi Etelä-Amerikan maissa elävä punainen pipra näyttää erittäin vaikuttavalta. Jotkut tällaisten kirkkaiden koristeiden edustajat tropiikissa ovat yleisiä. Toisilla on vain rajallinen määrä henkilöitä. Jälkimmäinen lintuluokka sisältää esimerkiksi zoologien, Manakin Bockermannan, äskettäin löytämänsä, joka asuu yksinomaan Brasilian Ararip Highlandissa. Tällä lintulla on lumivalkoinen vartalon väri ja urheilu harmaakypärä.

Vihreä nilkka: kuvaus ja jakelualue

Venäjällä tämä lintujen edustaja asuu vain Euroopan alueella. Itäpuolella sen levitysalueita rajoittaa pohjoisessa Volgan laakso, Suomenlahti. Vihreiden piikkien suurimmat populaatiot ovat Saksassa, Ranskassa ja Espanjassa. Useimmiten tämä lintu löytyy lehtimetsistä, puistoista ja puutarhoista.

Näiden lintujen tärkeimmät tunnusmerkit ovat kehon ja siipien oliivinvihreä sävyt sekä pään kapea kirkaspunainen korkki. Niskan alla on tämän lajikkeen nilkkoja, joilla on tumma nauha, joka muistuttaa viiksia. Näiden lintujen pään etuosa on musta ja näyttää näyttävältä maskilta vihreiden poskien ja punaisen korkin taustalla.

Nämä linnut huutavat ympäri vuoden. Sekä naaraspuolisten narttujen että miesten ääni on terävä ja melko ravistava. Monet ihmiset, jotka ovat kuulleet näitä lintujen laulua, vertaavat sitä nauruun tai huutoon. Puut tätä metsäkoiran vasaraa harvoin. Trillit, kuten lajin tavalliset edustajat, kun he etsivät ruokaa puussa, hän ei koskaan näy koskaan.

Kuvaus mustasta nilkasta

Tämä lintu, jolla on punainen pää, on yleinen koko Venäjällä. Monissa muissa Euroopan ja Aasian maissa on musta nilkka. Se erottuu muusta perheestä kehon höyhenien ja siipien hiilen värityksellä sekä päätä kirkkaalla punaisella korkilla. Tämän höyhen metsän asukkaan koko on melko suuri.

Verrattuna muihin metsäkoihin se on yksi suurimmista lajeista. Tämä iso punainen pään painava lintu painaa noin 500 g. Mustan nilkkan siivet ovat 70-80 cm.

Tämän linnun nokka on hyvin vahva. Haluttaessa lintu voi helposti lävistää jopa mänty-, kuusi- tai setripuuta. Siksi musta nilkka elää vihreään nähden, ei vain leveälehdessä, vaan myös havumetsissä.

Yksi tämän mielenkiintoisen ja kauniin linnun piirteistä on, että se käytännössä ei pelkää ihmistä. Kun yksilöt menivät metsään, jotkut yksilöt näyttävät päinvastoin suurta uteliaisuutta. Tällaiset piikkimiehet voivat katsella tuntikausia sieni-poimijoita ja metsästäjiä, jotka seuraavat niitä ja lentävät sivuliikkeestä haaraan.

Valkoisen hatun läsnäolosta huolimatta on melko vaikea havaita mustaa nilkkaa lehtien keskellä. Tämä lintu on mahdollista havaita lähinnä vain äänekkäillä trilleillä, jotka näytetään, kun metsästetään matoja puusta.

Napauta Dance Ordinary

Tämä metsäinen lintu erottuu myös punaisesta pisteestä pään päällä. Jälkimmäisen todellinen koko ei ole liian suuri. Venäjällä, Amerikassa ja Euroopassa tundrassa ja metsähihnassa asuu tavallinen tanssitanssi. Tämä lintujen edustaja on joskus Aasiassa.

Tämä pieni lintu painaa vain noin 15 grammaa. Se ruokkii kasvien siemeniä - lähinnä leppä, mänty ja koivu. Rungon yläosa on punertavanruskea ja väriltään kirkas. Näiden lintujen pohja on valkoinen. Kuten selkä, se on peitetty suurilla fleckeillä. Naisilla vain korkilla on punainen väri. Miehet myös hohtavat vadelman rintaa. Punaisen hanan hännässä on useita mustia höyheniä.

Tämän pienen linnun ääni, jossa on punainen pää, joka muistuttaa varpunen, on hyvin äänekäs. Lisäksi hänen "pi-juoma" ja "tasainen" voidaan kuulla lähes jatkuvasti. Nämä linnut eivät ole vain meluisia, vaan myös hyvin ketteriä. Tältä osin he ovat helposti kilpailettavissa tavallisten naapureidensa - tissien ja sneaks - kanssa, hyppäämällä sivukonttorista ja toisinaan roikkumaan ylösalaisin syöttääkseen syötteen.

Punainen pochard - millainen lintu?

Tämä lintujen perheen edustaja asuu pääasiassa Venäjän ja Siperian keskiosan leutoilla leveysasteilla. Koko, tämä vesilinnut punaisella päällä on hieman pienempi kuin sinisorsa. Aikuinen yksilö painaa noin 700-1000 grammaa. Punainen pää sukellus kuuluu vesilintujen maahanmuuttajien ryhmään Tämän ankan siivet ja runko ovat vaaleanharmaita, hännän ja rinnan mustat, pää on punaruskea.

Se ruokkii tätä edustavaa höyhenistä pääasiassa kasviperäistä ruokaa. Punainen pää ankka rakentaa pesiä sekä kohtalaisen kosteassa että kuivassa paikassa. Venäjällä tätä sukellusta pidetään arvokkaana pelilintuna.

Punainen korkki Pippra

Näitä upeita pieniä lintuja Etelä-Amerikassa löytyy lähinnä Costa Rican, Meksikon, Panaman ja Kolumbian trooppisista metsistä. Se ruokkii punaisen korkin pipraa lähinnä hedelmiä. Joskus tämä lintu syö ja siemeniä kasveista. Pipran mielenkiintoinen piirre on, että ruoka pilkotaan vatsassaan kirjaimellisesti 15-20 minuuttia.

Tämän trooppisten lintujen edustajan väri on musta. Kehon, hännän ja siipien taustalla niiden punainen pää näyttää siis hyvin kirkkaalta ja näyttävältä. Elämäntapojen mukaan nämä linnut muistuttavat voimakkaasti kotimaisia ​​rinnat. He elävät pienissä perheissä ja rakastavat levätä puiden ja pensaiden oksojen välillä.

Tämän punaisen pään metsälintujen ääni on melko resonanssi. "Pipra laulaa" usein. Esimerkiksi tämän linnun uros tekee lyhyitä ääniä, jotka muistuttavat "psit", mikä merkitsee siten sen omaksi alueeksi valittua puuta. Pipra-naiset ovat myös melko meluisia.

Waxwing-lintu

Tämä lintujen edustaja, joka on jaettu koko Venäjän alueella, on erittäin houkutteleva. Vahanpään pään punainen väri on lähinnä poskipinta-alaa levittäen hieman otsaan ja joskus jopa harjaan. Tämän linnun ruumis on harmaa-vaalean sävy. Tummat lasit ovat selvästi näkyvissä vaha-aallon silmien ympärillä. Tummia höyheniä kasvaa nokansa, siipien ja hännän alla.

Tämän tunnetun linnun koolla on monia pieniä - noin 20 cm, osa pituudesta tällöin putoaa hännään. Waxwings ei laulaa usein. Ja he tekevät sen mahtavien luonnon ystävien mukaan, ei liian hyvin. Nämä pienet linnut elävät lähinnä sekoitetuissa, koivu- tai havumetsissä. Talvella nämä linnut lentävät joskus kaupunkeihin. Ne ruokkivat vaha-marjoja ja hedelmiä.

Harvinainen Manakin Bockermanna

Ornitologit oppivat tästä upeasta epätavallisesta lintusta punaisilla höyhenillä päähän vain vuonna 1996. Se havaittiin sattumalta Ararip Highlandissa Brasilian Cearan osavaltiossa. Manakin Bockermannan elinympäristö on vain noin 1 km 2. Tämä lintu näyttää erittäin vaikuttavalta. Sen sävy on lumivalkoinen. Vain hännällä ja siipien reunalla on mustia höyheniä. Tämän harvinaisen manakinin päähän ei korkki, kuten monet muut lintujen perheenjäsenet, ole havaittavissa, mutta valoisa punainen epätavallisen muotoinen tuftti, joka muistuttaa sotilaallista kypärää. Manakin Bockerman asuu lähinnä meren rannikolla, rannikkoalueilla.

Mustapäiden papukaijat

Edellä kuvatut linnut, joiden punainen pää on täsmällisiä, tunnetaan pääasiassa ornitologeille ja lintujen perheen suurille faneille. Kaikki ihmiset ovat luultavasti kuulleet papukaijista. Nämä linnut, paitsi riikinkukot, eroavat luonteeltaan kirkkaimmista väreistään. Luonnollisesti tässä ryhmässä on myös höyhenisiä ja upeita punapäälajeja. Tällainen värin lisäys on esimerkiksi kaulakorun papukaijat. Toisin sanoen niitä kutsutaan myös sleazholovymiksi.

Ozherelovy-papukaija ei ole liian suuri. Tällaisen linnun kokonaispituus on 33-35 cm hännän kanssa. Vain tämän lajin miehillä on punainen pää. Tämän papukaijan runko on väriltään keltainen, ja sen siivet ovat vihreitä. Hännässä on useita mustia täpliä. Mies voidaan erottaa myös tumma, ohut kaulakoru kaulassaan. Luonnossa nämä linnut ovat yleisiä Intiassa, Pakistanissa, Sri Lankassa. Euroopassa ja Venäjällä niitä pidetään usein kotona soluissa.

Pään päällä on punainen täplä ja yksi suosituimmista kotimaisista lintujen ystävien papukasta - Corella. Nämä höyhenpunaiset höyhenet kasvavat poskialueella. Papukaijan Corellan koko on pieni - noin 30 cm ja hännän kanssa. Tämän linnun kehon väri on yleensä lumivalkoinen. Vain lähellä punaisia ​​poskia nokka ympärillä kasvaa kellertäviä höyheniä. Siinä on tämä väri ja pitkä karjakeli. Tämän lajin miehet ovat joskus vaaleanharmaita tai oliiviöljyjä. Luonnossa on myös muita Corellan värejä. Mutta tämän papukaijan poski on melkein aina punainen.

Luonnossa colellae asuu pääasiassa rannikon trooppisissa sademetsissä. Myös ne näkyvät usein eukalyptuspuistoissa tai jopa vain savannissa.

Lintulinnut

Nämä linnut näyttävät myös erittäin vaikuttavilta. Jotkut rakastajat pitävät heitä papukaijaperheen edustajina. Tämä lausunto on kuitenkin virheellinen. Amadins kuuluu kehruulaisten sukuun. Näiden ketterien pienten lintujen punaiset täplät sijaitsevat pään päällä eikä kruunussa, vaan poskialueella. Punnitse kinkkuja noin 80-110 grammaa. Selkä on pilkullinen harmaa-valkoinen-musta. Rungon pohja on maalattu valkoiseksi. Poskien lisäksi jaloissa on punainen väri, paukut, nokka ja sivut siipien alla. Naiset ja miehet ulospäin ovat lähes samat.

Luonnossa villieläimet ovat yleisiä Afrikassa, Aasiassa ja Australiassa. He elävät lähinnä tiheissä metsämaissa. Onnellisuus elää suurissa parvissa. Euroopassa ja Venäjällä niitä pidetään soluissa.

American Cardinal

Tämän linnun pää on rakenteeltaan lähes sama kuin manakin Bockermannin. Hänen paksu matala tuftinsa eroaa myös kypäräiseen muotoonsa ja se on erottuva kirkkaan punaisella värillä. Se muuttuu kuitenkin jyrkemmäksi ja korkeammaksi, jolloin lintupää antaa hieman koomista. Näiden lintujen kehon väri voi olla erilainen. Luonnossa voit nähdä harmaita, kellertäviä, oliivinvihreitä. Mutta usein metsissä on perheen edustajia, joilla on täysin punainen väri.

Nämä linnut elävät eri puolilla maailmaa. Mutta yleisin lajike on amerikkalainen punainen kardinaali. Tämän linnun elinympäristö sijaitsee Yhdysvaltojen itäosassa. Tässä maassa punainen kardinaali rakastetaan ja pidetään uudenvuoden symbolina. Usein Yhdysvaltojen asukkaat sisältävät nämä linnut häkissä. Luonnossa lintu, jolla on punainen tufti päähän, haluaa elää tiheissä eri tyyppisissä metsissä. Voit myös tavata hänet usein puutarhoissa ja puistoissa.

Kardinaalin laulaminen on vähän kuin yöpymislaulu. Ja naiset omistavat äänensä melkein yhtä hyvin kuin miehet. Punaiset kardinaalit ruokkivat pääasiassa hedelmiä ja kasvien siemeniä. Joskus he syövät heinäsirkkoja tai cicadoja.

Meidän höyhenneet naapurit

On monia syitä, miksi linnut valitsevat naapuruston kanssamme, ja ne ovat ilmeisiä. Suurin osa niistä liittyy erottamattomasti elintarvikkeiden ja suojan etsimiseen. Muista nieluja. He rakentavat pesänsä talojen kattojen alle. Jos puhumme varisista, kyyhkyistä ja varpusta, nämä linnut ovat olennainen osa minkä tahansa kaupungin tunnelmaa.

Henkilön lähellä oleminen lisää lintujen todennäköisyyttä selviytyä nälkäisissä ja kylmissä päivissä. Mutta on olemassa metsälintuja, jotka ovat miellyttäviä ihmisen sivilisaation eduista. Ja niistä, ja muista, me nyt sanomme. Opit, mitä ominaisuuksia lintuja erottaa toisistaan ​​ja lopeta lintujen sekoittuminen, samankaltainen kuin ulkonäkö.

Tissit ja niiden kaltaiset linnut

Tunnistamme pienen tissin sen rinnan tyypillisen kellertävän värin, siipien tummanvihreän värin ja häntä. Se kuuluu passerines-ryhmään. Yksilön koko on noin 14 cm, ja sen paino on 20 g ja siinä on noin 30 alalajia. Asuinpaikasta riippuen se johtaa sekä istuma- että muuttoliikkeisiin.

Titti planeetalla löytyy lähes kaikkialla. Hän asuu Euraasian, Pohjois-Afrikan ja Indonesian alueilla. Kylmien maiden asukkaat ovat taipuvaisia ​​tekemään lentoja lämpimiin reunoihin kotimaassaan vakavien pakkojen aikana.

Keltaiset rinnat linnut eivät ole vain tissit. Niiden kaltaisten lintujen joukossa erotetaan chizha, kaurapuuro, vuoristoalue, taivaansininen, keltainen harja.

Nokka ja hännät ylpeydenä

Henkilöä ympäröi lintujen ryhmiä, joita ei voida jättää huomiotta. Ja syy hämmästyttäviin paikkoihin ja hänniin, joilla on tällaisia ​​lintuja. Nokka on välttämätön, jotta he voivat saalistaa pieniä hyönteisiä puiden kuoren ja maan alla. Häntä suuntautuu avaruuteen ja toimii ohjauksena.

"Tailed" -edut ovat pitkäkarvaisia, keltaisia ​​vaunuja. Koska he ovat yksi pienimmistä linnuista, he käyttävät suhteettoman pitkää häntä vasikkaan nähden.

Siro, ohut ja pitkä nokka on erottuva piirre tällaisille lintuille, kuten pika, peremeshka ja punainen-siivekäs stenolaz. Enemmän tuttuja silmiemme yksilöille, jotka luonto on myöntänyt pitkälle nokkaan - rookeille, tähtimiehille, pähkinöille ja kukkuloille.

Tunnetaan ja suljetaan

Venäjällä on lintuja, joille olemme jo pitkään tottuneet. Ne rakentavat pesänsä ja hankkivat jälkeläisiä sekä kaupungissa että maaseudulla. Jotkut linnunvaltuutetun edustajat oppivat niiden kirkkaiden höyhenien ja nokan värin ansiosta.

Maamme alueella elävät yksilöt, joilla on kirkkaan keltainen nokka. Nämä ovat mustia lintuja ja alppihousuja. Pysähdys vaeltaa vähitellen metsästä maan puutarhaan, jossa se tuhoaa massiivisesti kesän asukkaiden työn. Jalkapallo kuuluu rotisiin, vaikka se on kooltaan huonompi kuin suurin osa sukulaisistaan. Tämä on seurallinen lintu, joka asuu lähellä ihmistä. Sen ruokalähteet ovat hedelmäpuita, puistoja, puutarhoja ja maatalousmaata.

Kirkas ja näyttävä

On lintuja, joita opimme, tuskin näemme. Niiden käyntikortti on alkuperäinen harja. Linnet, tanssityyppi, waxwing, goldfinches (joissakin trooppisissa lajeissa) antaa oman erikoisen höyhenen, samoin kuin korkki. Yleensä se on maalattu kontrastisin kirkkain värein. Punaiset, keltaiset, mustat ja valkoiset sävyt sävytetään. Luonnollisessa ympäristössä tällaiset henkilöt asettuvat metsiin, suurilla alueilla, joilla ihmisen läsnäolo on minimoitu.

Alueellamme on monia upeita harjattuja lintuja ja he elävät kaikkialla. Alueen ilmasto-ominaisuuksien vuoksi jotkut niistä ovat muuttolaisia.

Merkittävä lintu kles-elovik. Tämä lintu eroaa kirkkaan höyhenen lisäksi epätavallisessa nokka-muodossa. Sen päät ovat taipuneet niin paljon, että ne ylittävät kirjaimen "x".

Rintakehä eteenpäin

Jotkut linnut, jotka elävät valtavilla leveysasteilla, värikkäät rinnat, aiheuttavat lisääntynyttä ihmisen kiinnostusta.

Tällaisten lintujen tunnetuin edustaja on härkä. Hänen muut nimet ovat robin, repolov tai laturi.

Venäjällä häntä kohdeltiin aina kunnioituksella. Yhdistämme sen lumisella talvella. Tietoja tästä linnusta, jossa on punainen rinta laulaa lauluja, säveltää runoja ja lasten satuja.

Warblerit kuuluvat finchien perheeseen. Puutarha elää Euroopassa, Aasiassa, Siperiassa, Kamchatkassa ja Japanissa metsäalueiden alueella. Sen väri hännän, pään ja siipien päällä on tummansininen ja harmaa, jossa on metallinen kiilto. Rintakehän kontrastinen vaaleanpunainen ja punainen väri tekevät häränpuristimesta erittäin tehokkaan edustajan höyhen luokasta. Lintu syö hyönteisiä ja pieniä nilviäisiä. Se toistaa kaksi kertaa vuodessa. Yhdessä kytkimessä on viisi - seitsemän munaa, joista parin viikon kuluttua ilmestyy poikaset.

Muut linnut, joilla on kirkas rintamaidot:

  • jotkut heimojen lajit: valkeakiristetty, valkoinen kieli shama,
  • erilaisten tähtimiehiä: Hildebrantin smaragdi, loistava tähtikierros,
  • varakusha,
  • Leppälintu,
  • Musta-leimaamalla,
  • niitty ja mustapää,
  • Punainen rintainen kirkkaus.

Jotkut linnut voivat ylpeillä täplikkää rinta: pähkinänsärkijä.

Интересно, что отличие горихвостки от воробья, главным образом, заключается в ярко-оранжевом окрасе грудки и большем размере.

Птицы цвета солнца

Некоторых птиц природа одарила особенно щедро. Их оперение переливается всеми солнечными цветами и оттенками.

Среди таких счастливчиков иволга, но она не полностью желтая. Монохромное черное оперение крыльев контрастирует на фоне насыщенного желтого. Пение иволги – излюбленная тема поэтов и музыкантов.

Канарейка или канареечный вьюрок тоже отличается солнечным окрасом. За это птичку очень любят и часто заводят в качестве певчего домашнего питомца. Родиной канареечного вьюрка считаются Канарские, Азорские острова и Мадейра. Lintu saapui Vanhaan maailmaan yhdessä espanjalaisten valloittajien kanssa, minkä jälkeen siitä tuli kotimaisten ja kuninkaiden suosikki.

Kanariansaarilla kutsutaan lintuja alkuperäisen elinympäristönsä (Kanariansaarten) yhteensovittamiseksi.

Tavallinen, mutta silti erityinen

Ihmistä ympäröivät paitsi upeat upeat linnut. Jokapäiväisessä elämässä näemme usein henkilöitä, joiden höyhenet sulautuvat puihin, maahan ja harmaan asfalttiin. Tämä ulkonäön ominaisuus ei ole vahingossa. Se johtuu ilmasto-oloista, elinympäristöstä, pesäpaikkojen valinnasta, elintarvikkeiden etsintämenetelmistä ja naamiointitarpeesta.

Höyhenien harmaa väri on ominaista kyyhkysille, kenttäkarjalle, kilpikonna-kyyhkylille. Kontrastin kehossa on valkoisia sinisiä raitoja.

Ruskeat höyhenet, jotka löytyvät täältä: varpunen, ruoska, lark ja yöpaikka.

Linnut ovat väriltään mustia: varikset, rooks, jackdaws, billocks ja punainen nokka. Varkaat ovat toisinaan hämmentyneitä lähimmän sukulaisensa kanssa Australiaan ja rookeihin.

Kirkkaat aksentit

On lintuja, joiden ulkonäköä kuvaavat erityiset merkit, joilla ne tunnistetaan. Erityisesti puhumme taivaansinisen tienistä. Hänen kaulansa ja valkoisen päänsä reunustavat siniset höyhenet vasten vasikan harmaasävyisiä sävyjä.

Goldfinch on erottuva pään alueella olevien höyhenien punaisella värillä. Sen siivet, joissa on keltaiset höyhenet, on piirretty mustaan ​​reunaan. Koko lintu on ruskea-beige.

Kuulo, lokki ja Inca tern ovat yksilöitä, joilla on käpälät, joiden iho on punainen. Äiti-luonto palkitsi ankan tällä värillä, maalaamalla sen voimakkaalla lintuputkella.

Punainen pigmentti löytyy paitsi ihon, lisäaineiden ja höyhenien väristä. Katso tarkemmin kyyhkynen tai pöllö. Huomaat, että heidän silmissään on verinen sävy.

Mustavalkoinen maailma

Yleinen esiintyminen ensimmäisessä perheessä on musta ja valkoinen ”klassinen”. Sitä ei pidetä eksoottisena ja sitä löytyy kaikkialla. Joskus mustia höyheniä sekoitetaan harmaiden kanssa. Tämä väri johtuu lintujen elämäntapasta, niiden elinympäristöstä ja muista tekijöistä. Tämän väriryhmän kirkkaimpien edustajien joukossa ovat tarralippu, neljäkymmentä tavanomaista, lurik ja myös valkoinen vaakuna.

Tummanharmaat ja mustat linnut, joissa on valkoisia raitoja siipialueella: harmaa shrike, neljäkymmentä, kärpäsleikkuri.

Valkoinen partridge ei nimestään huolimatta aina näytä täysin yksivärisenä. Hänen päänsä on usein maalattu mustaksi, joskus ruskeaksi.

Laaja maailma on täynnä erilaisia ​​lintuja. Jotkut niistä ovat radikaalisti erilaisia, toiset ovat samanlaisia. Mutta tavalla tai toisella katsominen on hyvin mielenkiintoinen ja informatiivinen harjoitus.

Jos pidit artikkelista, jätä kommentteja siitä, mitä olet lukenut, ja jaa myös tietoja ystävien kanssa sosiaalisista verkostoista.

Squad-perheet

Tilauksen suurin edustaja, rotko, paino on 1 100–1 600 g, pienimmät passiiviset (jyrsijät) painavat 5–7 grammaa ja jotkut nektaripillerit painavat 3–4 g. Ulkoisesti ohikulkevat linnut ovat hyvin erilaisia. Heidän paikkansa ovat erilaisia, usein enemmän tai vähemmän suoria.

Puolipuoli ja sormet, joiden pituus on kohtuullinen, sormet 4 ja ensimmäinen sormi taakse. Kynnet ovat kaarevia, vain selkänojan (ensimmäisen) sormella voi joskus olla pitkä ja enemmän tai vähemmän suora kynsi. Siivet voivat olla pitkiä ja varsin teräviä (kuten niittyjä) tai lyhyitä ja tylsiä. Ensisijaisten primaarien lukumäärä on 9–11, pieni - 9. Toisinaan sisimmät sekundaariset vauhtipyörät ovat selvästi pitkänomaisia, ne muodostavat ns. Ohjaushöyhenet ovat yleensä 12, mutta ne voivat olla 6–16. Ensimmäinen vauhtipyörä on alikehittynyt ja se voidaan havaita vain siiven tarkalla tarkastelulla.

Seksuaalista dimorfismia ilmaistaan ​​koossa, äänessä, usein sävyn värissä, toisinaan miesten khokhlovin ja sisustavien höyhenien kehityksessä. Passerinesin aivot saavuttavat suuren kehityksen.

Äänikaapelien, varpaiden ja muiden rakenteen ja elämäntavan ominaisuuksien perusteella passerine-linnut on jaettu neljään osaan: leveät tai horny-beaks (Eurylaimi), jossa on yksi perhe ja 14 lajia, jotka elävät Afrikassa ja Kaakkois-Aasiassa, huutaa tai tyranniä (Clamatores), jossa on 12 perhettä ja lähes 1 100 lajia, jotka asuvat pääasiassa Etelä-Amerikassa ja itäisen pallonpuoliskon tropiikissa, puolikuulijat, joilla on kaksi perhettä ja neljä lajia, jotka asuvat Australiassa, Oscinesissa, yleisesti kaikkialla maailmassa, numerointi eniten lajeja (noin 4000) ja yleensä yhdistetään 44–56 perheeseen.

Kokonaisuudessaan irrotuksessa nykyaikaisten käsitteiden mukaan perheitä on 60–72. Suurimmat epävarmuustekijät passerine-järjestyksen perheiden järjestelmällisyydessä ovat laulajien alaisuudessa.

Varput ovat yleisiä kaikkialla maailmassa. Useimmat niistä ovat lämpimien ja kuumien leveysasteiden metsissä, pohjoisessa laululintujen määrä vähenee. Useimmat passerine-lajit liittyvät puun ja pensaiden kasvillisuuteen.

Jotkut heistä, kuten pikas, nuthatches, veri-appelsiinit, viettävät lähes koko elämänsä puilla. Swallows viettävät suurimman osan elämästään ilmassa. Maalajeja on suhteellisen vähän (piikkejä, lukuun ottamatta yuleä, wagtailia, lämmittimiä ja chekanaa). Hyvin monet passerines ovat istumaton, mutta suurin osa lajeista, jotka elävät paikoissa, joilla on jyrkkä muutos kausiluonteisissa olosuhteissa, ovat muuttolaisia.

Joutsenet ja hanhet

Joutsenet ovat suuria (45–160 cm pitkä lennossa), kirkkaita kaulalintuja, valkoisia aikuisilla ja harmaa-ruskeaa nuorilla.

Hanhet ovat suuria (66–88 cm pitkä lennossa), tummia lintujen takaosasta, vatsa on kevyt tai mustilla pisteillä. Vedessä on aina kontrastinen valkoinen häntä ja nadhvoste. Siipien läppä mitattu, iskujen taajuus on puolet niin paljon kuin ankkojen.

Nuoret joutsenet erottuvat harmaasinisellä värillä.

Täysikasvuisissa valkoisissa hanhoissa, toisin kuin papujen hanhi, vatsassa on mustia täpliä. Valkoisilla belarianeilla on harmaa vatsa.

Joen ankat

Veden ankkoja, jotka istuvat vedessä, eroavat sukellusmuodosta siluettia. Joen ankkaissa veden yläpuolella oleva häntä on aina selvästi nähtävissä, kun taas sukellusparissa häntä ei työnny veteen.

Se on helpoin erottaa pintail-naaras ja sviyazi pään muotoon.

Laajakaistale on erilainen kuin kaikki muut ankat leveällä massiivisella nokkaalla.

Kaksoispesäkkeet

Kaikista linnuista on helpointa houkutella puutarhaan kaksoispesäisiä lintuja. Tämä onttojen pesäkkeiden ryhmä, joka on tullut puunrunkojen takia tai jotka on muodostettu mädäntyneen puun tuloksena, rakentavat myös pesänsä kuivan puun kuoren takana, ylöspäin juurissa, puulajeissa.

Yleinen Starling

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Tavallisella tähtimiehellä on musta värjäys, jossa on kiiltävä metallinen kiilto, sen hännän ja siivet ovat väriltään ruskeat. Syksyllä tähtikuvion höyhenen vaihtuu, siinä näkyy valkoisia täpliä, ja nuorilla linnuilla kaulassa oleva höyhenö on kevyempi. Tämän ryhmän tähtitaivaan asukkaat asettuvat kylien ja kylien lähelle. Tavallinen kottarainen löytää ruokaa useammin maassa, joskus puissa.

Pesiä on järjestetty puiden, pesälaatikoiden tai puurakenteiden onteloihin. Munat asetetaan kevään keskelle (touko-huhtikuu). Muuraus - 5-7 munaa sinistä väriä. Linnut ruokkivat eri hyönteisistä, joista suurin osa on puutarhojen ja kasvipuutarhojen tuholaisia ​​(puutarhakoneet, lohkot, käärmeet, kaali-tynkä). On arvioitu, että tärkkelys, joka ruokkii poikasiaan, tuhoaa jopa 8000 toukokuun kovakuoriaista ja niiden toukkia.

Vaaleanpunainen kottarainen

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Pään, kaulan, hännän ja siipien vaaleanpunainen tähtipallo ovat mustia, joissa on metallinen kiilto, loput on vaaleanpunainen. Nuorilla yksilöillä höyhenet ovat kirkkaampia. Aikuisella linnulla on päähänsä harja. Tämä on muuttolintu, joka asuu Etelä-Venäjällä. Pesiä on järjestetty kivien huokosiin, kallioiden halkeamiin ja polttopuun lokeihin. Munanpoisto tapahtuu touko-kesäkuussa, ja siinä on 4–6 sinistä väristä munaa.

Vaaleanpunainen kottarainen tuhoaa aktiivisesti heinäsirkkoja ja muita hyönteisten tuholaisia. Vain aamiaisella vaaleanpunainen kottarainen vaatii jopa 50-60 yksilöä, jotka syövät jopa 200 isoa hyönteistä päivässä.

Harmaa kottarainen

Tämän tähtikalvon hahmo on harmaa, ylävartalo, pään ja vatsan sivut ovat valkoisia, niska ja niska ovat mustia, nokka on kirkkaan keltainen. Miesten höyhenet ovat kirkkaampia, nuorilla yksilöillä on punertava.

Harmaa päärynä on muuttolintu, se asettuu sekametsiin ja lehtimiin, pitää parvissa. Toukokuun ja kesäkuun munat ovat 4–8 sinisen väristä munaa. Lapsuudesta tuttu kuva: traktori, joka työskentelee kentällä ja tähtimiehet, jotka vaeltavat sitä tuoreella aurauksella. Harmaasotilaiden valikko koostuu pääosin hyönteisten toukkaista ja sliekista.

Sparrow Brownie

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Naisten ja miesten talpikoilla on erilaiset höyhenet. Miehellä on harmaa pää, kurkku ja rintakehän yläosa ovat mustat, vatsa ja hartioiden raidat ovat valkeat, ruskea nauha kulkee nokkaan silmän läpi. Naaraspuolisissa ja nuorissa linnuissa höyhenö on ruskeanharmaa, rungon alaosassa se on kevyempi. Kevyet ja tummat värjätyt laastarit takana.

Talon varpunen asuu lähes koko Venäjän metsäalueella. Asuu kaupungeissa ja kylissä. Pesii rakennusten halkeamissa, talojen kattojen alla, linnunpihalla, rotkojen rinteiden minkissä.

Muuraus tapahtuu huhti-heinäkuussa, koostuu 5-6 munasta valkoista tai harmaansinistä, ruskeat värit.

Talon varpikot ruokkivat poikasia hyönteisten, punkkien, niveljalkaisten kanssa, aikuisten lintujen ruokavaliota täydentävät eri rikkakasvien siemenet.

Kentän varpunen

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Kentän varpunen on pienempi kuin talon varpunen. Selän selkänoja, siivet ja ruskehtavan ruskeanvärinen hännän takana on ruskea piedrikas, päähän on kastanjaruskean värin "korkki". Sivut ovat valkoisia, rintakehä ja vatsa ovat valkeat, kurkku on musta ja poskissa on musta piste. Naiset ja nuoret linnut, joilla on samanlainen väri, mutta hieman kevyempiä.

Kentän varpunen asuu koko Venäjän alueella. Pesimäaikana se tarttuu puiden istutuksiin, muina aikoina se mieluummin pitää talonrakennuksia ja karjatiloja.

Pesiä asettuu onteloihin, talojen kattojen alle, lintuhuoneissa. Munanpoisto tapahtuu huhti-heinäkuussa, koostuu 4-8 valkeasta tai harmaasta, tummanvärisistä munista.

Se ruokkii nuoria lintuja pienillä bugeillä, hämähäkkeillä, hymenopteroilla ja muilla hyönteisillä. Ensimmäisen koiran poikasen annos koostuu sahanpään kutojan, mäntysahan, nokan eturadan toukkien toukoista. Toisen broodin poikasien ravitsemusrakenteeseen lisätään erilaisia ​​kovakuoriaisia, jopa 80% rehun kokonaismassasta.

Huomautukset osoittavat, että varpunen ruokkii poikastansa tunnissa tunnin ajan eli keskimäärin 300 kertaa päivässä. 15 päivää vanhemmat saapuvat pesään 4500 kertaa.

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Pään ja kaulan yläosa on harmaalla väriltään harmaa, loput ovat mustia, ja selässä ja hartioissa on metallinen kiilto. Jackdaws elää pääasiassa Venäjän ja Siperian eteläisillä alueilla. Jackdawit pidetään pakkauksissa. Tämä on tuttu lintu kylille ja kylille. Jackdaws rakastaa pesää asuinrakennusten kattojen alla, onteloissa, savupiippuissa, luolissa.

4–6 sinivihreän munan asettaminen ruskeaan täplään tekee huijauksista huhti-kesäkuussa. Se on kaikkiruokainen lintu, se ruokkii poikastensa erilaisilla selkärangattomilla, suurten kovakuoriaisten toukat. Jopa pienet jyrsijät voivat tulla sen ruoaksi. Hirvet, kuten lehtien kovakuoriaiset, murskatut kovakuoriaiset, norsut, tummat kovakuoriaiset, napsautukset, rutistus. Loput ruoasta ovat kasviperäisiä elintarvikkeita: herneet, kaura, linssit.

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Taivaansinisen tien otsa ja posket ovat valkoisia, kurkku, rintakehä ja poskien ympärillä olevat mustat, rintakehä ja vatsa ovat keltaisia. Päähän on sininen “korkki”, sininen höyhenö on myös siivet ja häntä, selkä on vihreä.

Se asuu Venäjän keski- ja eteläisillä alueilla. Sininen tissi kasvaa vehreässä puutarhassa. Se on istumaton ja vaeltava lintu. Pesät on järjestetty puiden onttoihin. Taivaansinisen tienin munat ovat valkoisia, punaiset ruskeat täplät, taivaansininen jättää ne huhtikuussa-toukokuussa. Sisustus koostuu 5–10 munasta.

Taivaansinisen puun ruoka koostuu pääasiassa hyönteisistä, harvemmin kasvillisuudesta. Sininen tärkkelys ruokkii poikasiaan niittyjä ja niiden toukkia, bedbugeja, perhoshampaita, pieniä dipteraaneja ja höylättyjä hämähäkkejä. Suuri määrä, sininen tiainen tuhoaa puutarhan ja metsän tärkeimmät tuholaiset: parittomat silkkiäistoukat ja sentipedes.

Laulun aika on maaliskuun puolivälissä heinäkuun puolivälissä, jolloin laulaa harvoin syksyllä.

Valkoinen otsikko

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Solmun selkä, siivet ja häntä ovat ruskeanharmaita, pään yläosa ja nokkaan jäävä paikka ovat ruskeat. Asettuu havu- ja sekametsissä. Pesiä onteloissa.

Valkoiset munat, joissa on punaruskeat täplät, ovat huhti-kesäkuussa. Muuraus koostuu 7-8 munasta. Kun kylmä sää alkaa etsiä ruokaa saapuvat kotipuutarhat.

Tämä hyönteinen lintu tuhoaa suuren määrän tuholaisia. Kitarat ruokkivat lähinnä vikoja, toukkia, koiran koiria, kauhoja, koiria. Kun poikaset syötetään, keltainen tissi lentää pesään jopa 20 kertaa tunnissa.

Laulu alkaa tammikuun lopusta helmikuun alkuun ja päättyy kevään lopussa.

Crested Tit (Grenadier)

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Tämä tissi sai nimensä suuren valkoisen, piikkisen, mustan poikittaisen raidan kanssa, jonka päähän oli tuftti. Selän, siipien ja hännän sävyt ovat harmahtavan ruskeat, kurkku ja silmän yläpuolella olevat raidat ovat mustia. Runko on valkoinen, ruskean sävyn kanssa.

Harjattu tissi asuu Venäjän Euroopan osan mäntymetsissä. Talvella hän vierailee henkilökohtaisen tontinsa puutarhoissa ja etsii ruokaa puiden alemmilla oksilla. Harjattua tuolia syö hyönteisiä ja hämähäkkejä. Rakastaa weevils, lehtien kovakuoriaisia, klikkaajia, joskus käyttää kasvien siemeniä ruokaa varten.

Harjattomat rinnat pesissä onteloissa, joissa on hyvin kapeat reiät (halkaisija enintään 30 mm). Tällaiset ontot ovat yleensä hyvin pieniä, lähes lähellä maata.

Laulu alkaa helmikuussa-maaliskuussa, useammin talven ja kesän lopussa.

Iso tissi

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Tämä on suurin kaikista rotuista. Pään, kurkun, keltaisen rintakehän höyhenpunainen, mustaa. Siivet ja hännät ovat sinertävät, selkä on vihreä tai kellertävän harmaa, posket ja napa on valkoinen.

Se asuu suurimmassa osassa Venäjää. Hän haluaa asettua rantakivillä joen rannalla. Pesä sopii onttoon. Valkoiset munat, joissa on punaruskea täplät, olivat maaliskuussa-kesäkuussa. Muuraus koostuu 9–13 munasta.

Ruoka, kuten kaikki tissit, löytyy puista ja pensaista. Etusijalla on eläinten ruokaa, talvella syö myös kasvisruokaa. Suuri tissi syö päivässä yhtä paljon ruokaa kuin se itse painaa.

Säännöllinen laulaminen alkaa helmikuun lopussa.

Yleinen Redstart (Coot)

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Miesten ja miesten koirien höyhenpeitto on hieman erilainen. Miehellä pää, kaula ja selkä ovat tuhkanharmaita, otsa on valkoinen, pään sivut, kurkku on musta, rungon pohja ja häntä ovat kirkkaan punaiset. Naisella on myös punertava häntä, vatsa on okra-valkoinen, ja loput höyhenet ovat ruskehtavanharmaita. Nuorten lintujen ruskea höyhenö, jossa on vaaleat täplät ja punainen häntä.

Punainen lähtö Venäjällä ja Länsi-Siperian eteläosassa asuu. Redstarting-pesiä voidaan nähdä kalliolohkoissa, ja redstart haluaa asettua asuntojen ja piirustusten kattojen alle. Redstart-munat ovat valkoisia tai vaaleansinisiä. Muuraus koostuu 4-6 munasta.

Lintu ruokkii poikasiaan ja ruokkii hyönteisiä. Kääpiössä on eri tapoja metsästää, ja ruokaa etsittäessä se voi juosta maalla, kuten vinttikoira, siepata hyönteisiä ilmassa, kuten perhokalastaja, kerätä ruokaa puun oksilla ja pensaassa, kuten lintu tai lintu.

Tarjoilija

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Päähän ja kaulaan, selkään, siipiin, hännän mustaan ​​uroslangan yläosaan, otsaan kapea nauha, siivet siivet, otsa ja alempi vartalo. Pehmolelut nuorissa linnuissa ja naisissa harmahtavanruskeat.

Sotahyppääjä asuu Venäjän ja Länsi-Siperian eteläosissa. Pesät rakentuvat onttoihin. Munat asetetaan touko-kesäkuussa, munat ovat väriltään vaaleansinisiä, sänky koostuu 5–7 munasta.

Se ruokkii perhosilppujaa, kärpäset, perhoset, räpylät, kynttilät, keksejä, kovakuoriaisia, lehtien kovakuoriaisia, puun vikoja ja muita hyönteisiä.

Harmaa lentokone

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Harmaalla flycatcherilla ylävartalo, häntä, siivet ovat ruskehtavanharmaita, pään ja selän pituussuunnassa ruskea. Rungon alapuoli on valkoinen ja ruskehtava patina ja pilkkuja struumissa ja rintakehässä.

Harmaa flycatcher asuu koko Euroopan osassa Venäjää ja Itä-Siperian eteläosaa. Paksujen haarojen pohjalla löysän kuoren taakse tai onteloissa pesät sopivat myös kattojen alle. Toukokuussa ja kesäkuussa on asetettu 4-6 vihertävää munia, joissa on ruosteiset munat.

Harmaalla lentokoneella on hyönteisiä. Päivän aikana hän voi syödä jopa 450 lentää. Tämä on erittäin vaatimaton lintu, joskus kaksi paria voi elää samanaikaisesti saman pesän eri kulmissa. Harmaa flycatcher on erittäin helppo houkutella sivustoon.

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Pää ja rintakehä mustalla mekolla ovat mustia; Selkä on harmaa, jossa oliivi-sininen sävy, siivet ja hännät ovat ruskehtavanharmaita, vatsa ja sivut ovat valkoisia ja oher-sävy. Tämä on pieni lintu.

Moskovka asettuu havumaisille ja sekametsille kaikkialla Venäjällä. Linnut parvivat usein rinnat. Kun ei pesitä, lentää kyliin ja kylään, tuhoamalla hyönteisten tuholaisia ​​puutarhoissa ja puutarhoissa. Tuskan pesä asettuu onteloihin.

Moskva syö lähinnä hyönteisiä, mutta talvella ruokavalio täydentää puun siemeniä, lähinnä havupuita. Hän rakastaa kovakuoriaisia, toukkia, Lepidopteran puppuja, hämähäkkejä, pieniä matoja, hirviä, männynhamppuja.

Hän alkaa laulaa helmikuussa.

White Wagtail

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Päähän, niskassa, struumissa, rinnan yläosassa ja hännässä on vaaleanpunaisessa mustassa höyhenessä, selkä on harmaa tai musta, otsa, kaula nokan kautta silmään korvaan, hännän reunoilla olevat raidat ja siivet ja koko rungon pohja ovat valkoisia. Nuorten wagtailien höyhenet ovat harmaita ja ilman mustia pisteitä.

Wagtails asettuu jokien ja muiden vesistöjen tulviin. Tämä on tuttu lintu kotipuutarhoille. Onko koko ajan päällä, juoksu yksin, ainakin - pareittain. Pesiä rakennetaan onteloihin, talojen kattojen alla, kallioiden niissä ja kalliorakeissa.

Vaunun munat ovat valkoisia ja harmaita pilkkuja, jotka asettavat ne pois huhti-heinäkuussa. Sisustus koostuu 5-6 munasta.

Alue, jolla vaunu etsii ruokaa, on varsin suuri, ja ruokaa etsiessään lintu lentää 200-300 metrin päässä pesästä.

Valkoinen kahlaa syö vain eläinruokaa: lentävät hyönteiset, hämähäkit, hirvet, kovakuoriaiset. Suuri etu puutarhassa sijaitsevasta vaunusta, jossa tämä lintu kulkee nopeasti saaliin etsivien vuoteiden ympärillä. Wagtails ei pidä suurta ruohoa, heitä houkuttelee enemmän polkuja, polkuja, jotka ovat kasvaneet rikkaruohoilla.

He laulavat harvoin - vain pesimäajan alussa.

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Tämän linnun rungon yläpuoli on harmaa-sininen, siivet ja häntä ovat ruskehtavan mustat. Niskasta silmän läpi korvalle on musta raita, valkoiset kohdat hännässä, valkoinen kurkku, rintakehä ja vatsa valkoinen ja punertava sävy.

Nuthatch asettuu lähes koko Venäjän metsiin. Nuthatch kiipeää puita, joskus liittyy lintujen parviin. Yleensä johtaa nomadista elämää. Pesät on rakennettu onttoihin, ontelon sisäänkäynti on peitetty savella sen koon pienentämiseksi.

Nuthatch munaa huhtikuussa – kesäkuussa. Sisustus koostuu 6–8 valkoisesta munasta, joissa on punaruskea täplä.

Pähkinäruoka koostuu hyönteisistä (lehtien kovakuoriaiset, sängyt, koi toukat, perhoset jne.) Ja puun siemenistä (hasselpähkinät, tammenterhot, vaahteran siemenet, leppäsiemenet, havupuut).

Piharakennuksilla pähkinäpuu voi elää lintuhuoneissa, titmousessa, ripustettuna 4–8 metrin korkeudessa, mieluummin pesäkodit. Pähkinä ei siedä sen veljiä pesimäalueellaan, kun taas se ei kiinnitä huomiota muihin kaksoispesäpitoihin, esimerkiksi se voi elää tähtikasvihuoneessa.

Pähkinäpuu alkaa laulaa säännöllisesti talven loppua kohti, ja laulaminen pysähtyy hauduttamisen alussa.

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Lintu, jossa on kaunis suuri tuulettimen muotoinen tufti. Hoopoe-höyhenet ovat tiili-punertavia, vatsa on kevyt, siivet ovat mustia, leveät valkoiset raidat, hännän ja tangon nauhat ovat mustat, hännän pohja on valkoinen.

Hoopoe rakastaa avoimet tilat, asuu Venäjän eteläisillä alueilla, se löytyy myös Moskovan alueelta. Puvut pesissä onttoihin, kivikerroksiin, kivien rakoihin, kallioihin. Muuraus 3–9 on tehty touko-kesäkuussa, munat ovat harmaasävyisiä. Se löytää ruokaa maahan, ruokkii eri selkärangattomia.

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Kääpiö on pieni lohikäärme. Siinä on leveät siivet ja pitkä häntä. Sängyn rungon yläosa on punertavanruskea ja pyöreät täplät, rungon pohja on okterinen ja pituussuuntaisia ​​raitoja. Nuorten lintujen höyhenet ovat kevyempiä ja hämärtynyt.

Asuu koko Venäjän alueella tundraa lukuun ottamatta. Yhteinen lintu kylissä ja kylissä. Pesät onteloissa, ullakkoissa, vanhoissa varien ja rookien pesissä. Laitos tehdään huhtikuussa-toukokuussa, ja se koostuu 4–6 okkerivärisestä munasta, joissa on punaruskeat täplät.

Kestrel-ruoka - pienet jyrsijät ja suuret hyönteiset (heinäsirkat, heinäsirkat jne.).

Venäjän keskeisillä alueilla on yleinen esiintymispaikka, joka järjestää pesänsä pesät.

Pikku pöllö

Äänen tallennus: Adobe Flash Player (versio 9 tai uudempi) tarvitaan äänitallennuksen toistamiseen. Lataa uusin versio täältä. Lisäksi JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi.

Öljyn pöllö on yksivärinen, ja vaaleanpunaiset värit ovat vaaleanruskeasta punertavan hiekkaan. Pöllö asuu Venäjän eteläisillä alueilla, se tekee pesiä luolissa, joita se usein kaivaa, mikä tekee niistä melko syviä. Tykkää myös asettua hylättyihin rakennuksiin ullakoilla.

Munat olivat huhtikuussa-toukokuussa. Muuraus koostuu 4-8 valkoisesta munasta. Pöllöruoka - pienet jyrsijät, voi myös ajoittain saada pieniä lintuja, rakastaa liskoja, suuria hyönteisiä.

Pikku pöllö hävittää aktiivisesti hiiren kaltaiset jyrsijät, joten se olisi houkuteltava kaikin mahdollisin tavoin henkilökohtaisiin tontteihin.

Seuraavassa kolmannessa osassa voit tutustua materiaaliin ja kertoa avoimesti lintuja.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org