Lintuja

Suuri koororantilintu - hänen valokuvaansa, elinympäristö, jalostus

Pin
Send
Share
Send
Send


Cormorants on suuri sukulaji, joka kuuluu merimetsojen perheeseen ja jossa on 35 lajia. Kormorantti, joka on suuri, on yksi tämän lukuisen suvun koko lajista.

Kaikki nämä linnut ovat erinomaisia ​​sukeltajia ja käyttävät veden alla sekä jalat että siivet. Hyvistä taidoistaan ​​huolimatta heitä kutsutaan usein yhdeksi typerimmistä höyhenistä edustajista. Ja vaikka tämä on kiistanalainen lausunto, on joskus mahdollista havaita, miten esimerkiksi varikset varastavat merimetsojen munia. He yleensä tekevät sen pareittain - yksi varis häiritsee merimetsoa ja pakottaa sen poistumaan pesästä, ja toinen tarttuu saaliin ja lentää pois sen kanssa.

Suuri kormorantti (Phalacrocorax carbo).

Suuren merimetson ulkonäkö

Tämän melko suurta lintua, jossa on mustaa höyhenää, paino vaihtelee 2,5–3,5 kg. Myös suurempia yksilöitä on 5 kg. Näiden lintujen rungon pituus vaihtelee 70 cm: stä metriin, ja siipien pituus on keskimäärin 120 - 160 cm.

Lintujen häntä on pitkä. Vaaleanruskea nokka erottuu kirkkaasti mustasta höyhenestä, vihreää sävyä käyttäen, ja sen pohjassa on vaaleankeltainen täplä.

Kormorantin nokka on taivutettu, ja joskus linnun päähän ja kaulaan nähdään valkoisia höyheniä. Täysin mustat jalat, vihertävä iho ja silmien ympärillä olevat höyhenet eivät kuulu myöskään sen ominaisuuksiin.

Suurilla merimetsoilla on mielenkiintoinen pään väritys.

Tämän lajin nuoret jäsenet, jotka eivät ole vielä saavuttaneet murrosiän, ovat helposti tunnistettavissa vaaleanruskean värinsä ja valkoisen höyhen kautta. Linnun höyhenö on vettä hylkivä.

Missä asuu suuri mormoraani

Kormorantin suurta löytyy lähes kaikista maapallon kulmista. Sen Pohjois-Atlantin elinympäristöihin kuuluvat Islannin ja Ison-Britannian alueet aina Kuolan niemimaan. Voit myös tavata linnun Kanadassa, Keski-Aasiassa, Euroopassa, Afrikassa ja Pohjois-Kazakstanissa. Näiden alueiden lisäksi merimetsot asuvat Kiinassa ja Japanissa, Uudessa-Seelannissa ja Australiassa, ja jopa lentää Grönlanniin. Pelkästään Euroopassa tämä laji on noin 1,2 miljoonaa ihmistä. Ja vain noin 3 miljoonaa tämän lajin edustajaa elää planeetalla.

Merimetsot voivat lentää veden yli pitkään kalojen etsinnässä.

Suurten merimetsojen elämäntapa

Suuri kormoraani haluaa olla istumaton, erityisesti keskikaistalla. Siirtymiskehitys ilmenee vain lintuissa, jotka päättivät elää planeetan pohjoisilla ja eteläisillä alueilla.

Keväällä pesivät linnut muodostavat valtavia pesäkkeitä, joissa joskus on tuhansia merimetsoja. Laitteen pesät valitsevat vesistöjä - rannikkoa, jokia ja järviä. Tärkein edellytys on kalojen läsnäolo.

Suuri koororantti haluaa pesää puissa, mutta sillä ei ole sellaista, se voi pesää kalliorannoilla, pensaiden pensasissa ja tasaisilla maa-alueilla.

Ruoka Suuri kormorantti

Suuri kormoraani syö pääasiassa kalaa. Mutta koska se tuhoaa sen suuressa määrin, myös kalastusalueilla ja kalanviljelylaitoksissa, he valitsivat usein ampua tämän linnun. Tällä hetkellä sen hävittäminen on kielletty.

Täysin turvallisesti kormoraani tuntuu hyvältä vain Pohjois-Norjassa, jossa uskotaan, että kuolleiden merimiesten sielut liikkuvat näissä linnuissa, minkä ansiosta linnut ovat pyhässä asemassa.

Kormoranien lisääntyminen

Muiden lintujen osalta merimetsojen tärkein asia on lisääntyminen. Nämä linnut muodostavat parin elämään, jonka kesto on enintään 17 - 20 vuotta.

Merimetsot ovat huolehtivia vanhempia.

Pesän rakentamisessa oli mukana molemmat vanhemmat. Sormororantti munaa munia huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa. Koko, muna vastaa matchboxia - kytkimessä ne ovat yleensä 4 - 5. Kormoraani inkuboi poikasia kuukauden ajan. Pikkulapset syntyvät ilman höyheniä ja sokeita.

Suuri merimetsolintu lähtee pesästä kahden kuukauden iässä. Alaikäiset menevät välittömästi veteen ruokkimaan, mutta siipi vain lähestyy kolmannen elämän kuukauden loppua. Heti kun tämä tapahtuu, linnut kerääntyvät parviin ja lähtevät kodeistaan. Nuorten merimetsojen pommit muuttuvat vähitellen, muuttuvat mustiksi vihreällä sävyllä vain neljän vuoden kuluttua. Pubertraatio tapahtuu samanaikaisesti, ja linnut muodostavat paria ja pesivät vanhempien kanssa.

Kuvaus merimetsoista ja valokuvasta.

Kormorantit muistuttavat ankkojen kokoa, niiden kehon pituus on 50-100 cm, siipien pituus on 80 - 160 cm, miehet ovat yleensä suurempia kuin naiset. Pehmuste vaihtelee iän mukaan, nuorilla edustajilla on ruskeat sävyt, vaaleampi, tummempi ja ikääntynyt, ja se saa mustan värin, jossa on metallinen tai sinertävä sävy. Tämä kuvaus soveltuu useimmille lajeille, mutta jotkut lajit erottuvat valkoisilla pisteillä päähän tai vatsaan tai tuftin läsnäololla. Kormoranin ulkonäkö osoittaa, että nämä linnut ovat erinomaisia ​​kalastajia. Kormoranteilla on pitkänomainen runko, pitkä kaula, ohut ja pitkä nokka, joka on suunnattu päähän ja muodoltaan samanlainen kuin kalastuskoukku. Nokka on erottunut kyvystään avata epätavallisen laajalti, mikä mahdollistaa merimetsojen nielemisen riittävän suurista kaloista. Kestävien takkien ansiosta, jotka on varustettu kalvoilla, merimetsot, kuten merimetsot, uivat ja sukeltavat täydellisesti. Kormoranteilla on karkea ääni, heidän huutonsa ovat kuin moans tai kuuroja.

Merimetsojen tyypit.

Merimetson sukuun kuuluu yli 30 alalajia: vaeltavat ja istuvat, merilajit ja makean veden:

  • Intian kormorantti,
  • Bering Cormorant,
  • Suuri merimies,
  • Crested Cormorant,
  • Punainen kasvotyö
  • Pienet laikullinen merimetsot ja muut.

Luonnonvaraisia ​​merimetsoja on yksi harvinaisimmista lajeista - valkoinen merimetso. Tällä lintulajilla on valkoinen tai harmahtava höyhenpeite ja se syntyy harvemmin kuin valkoiset varikset.

Missä merimetsot asuvat?

Kormorantit elävät sekä kylmässä että kuumassa ilmastossa. He asuvat rannikkoalueilla, järvien ja jokien rannikoilla, ja jotkut linnut voivat jopa elää suot. Siten merimetsoja löytyy ympäri maailmaa. Venäjän alueella asuu 6 lintulajia (suuret, japanilaiset, harjattavat, Bering, punaiset ja pienet), joista lukuisat ovat suurimororantti. Se on yleistä myös Euraasiassa. Harvinaisia ​​lajeja voidaan kutsua harjatuiksi ja pieniksi kormoranteiksi, jotka on lueteltu Venäjän Punaisessa kirjassa.

Mitä syövät syövät?

Pohjimmiltaan kormoraanien ruokavalio sisältää pieniä tai keskisuuria kaloja: kapselia, sardellia, silliä, sardiinia. He eivät kuitenkaan petä nilviäisiä, rapuja, sammakoita, hyönteisiä, merikilpikonnia ja jopa käärmeitä. Elintarvikkeiden etsimisessä he voivat sukeltaa 15 metrin syvyyteen ja pysyä veden alla noin 2 minuutin ajan. Näiden lintujen silmissä on läpinäkyvä, vilkkuva kalvo, joka tekee niistä erinomaiset sukeltajat. Päivän aikana lintu voi syödä lähes puoli kiloa kalaa.

Luonne ja elämäntapa

Kormoranit ovat aktiivisia päivällä nukkua yöllä. Asuinpaikasta riippuen nämä linnut voivat johtaa sekä istumapaikkaan että maahanmuuttoon. Kaikki riippuu miehitetyn alueen sää- ja ilmasto-ominaisuuksista. Ne ovat kollektiivisia eläimiä. Tämä käyttäytyminen antaa sinulle mahdollisuuden tarjota itsellesi erityinen turvallisuustaso. Ryhmissä asuminen suojaa saalistajilta, mikä lisää todennäköisemmin jälkeläisten kasvattamista. He mieluummin pesivät lukuisissa ryhmissä, miehittää muita lintuja ja eläimiä vieressä olevia alueita. Ne eivät esimerkiksi ole hämmentyneitä lokkien, pingviinien tai merileijonien läheisyydessä.

Perheen pesä sijaitsee useammin korkeammalla maalla. Esimerkiksi - puiden huiput tai rannikon kallioiden yläosat. Harvemmin - aivan rannikon tasossa. Rakennusmateriaali on kaikkea, mikä on merimetson "käsivarren käsissä". Pohjimmiltaan se on oksat ja lehdet.

Merimetsot ovat hämmästyttäviä kalastajia ja uimareita. He voivat pysyä veden alla jopa kaksi minuuttia. Heillä on suuri reaktio, nämä linnut hyppivät veteen mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti luomatta tarpeettomia purskeita, kohinaa ja aaltoja. Lisäksi he sukeltavat yhtä hyvin sekä rannalta että mereltä. Ne ovat myös ovela. Kormorantit voivat ajaa kaloja karjaan, minkä jälkeen kukin voi tehdä mitä haluaa.

Kuinka monta merimetsoa elää

Aiemmin rannikkoalueiden asukkaat katsoivat, että merimetsojen liikkuvuus kalastuksessa päättivät, että he voisivat käyttää sitä omiin tarkoituksiinsa.. Tätä varten merimetsot saivat kapean renkaan, jossa oli pitkä köysi niiden kaulojen ympärillä. Lintu sidottu niin, että hän ei voinut paeta, mutta jatkoi metsästystä. Kormoraani on edelleen vaiston ja nälän jälkeen pyytänyt kalaa, mutta ei voinut niellä sitä häiritsevän renkaan takia, minkä jälkeen se oli vapautettava nokastaan. Tällä hetkellä tällaisten lintujen hoidossa tällaisia ​​julmuuksia ei havaita. Mutta yhden ketjun kiinnittyneen merimetson ikä kirjattiin kaikkein pitkäikäisimmäksi ja oli 20 vuotta.

Habitat, elinympäristöjen

Jos puhumme siitä, mikä maa on kotimaa tai merimetsojen tärkein paratiisi - vastaamaan tähän kysymykseen on vaikeaa. He asuvat lähes koko maapallon, mukaan lukien ne sijaitsevat Venäjän federaation alueella. Meri-rannikot eivät pelkää merimetsoja, jotka ovat kuumentavia tai kylmiä. Tällä hetkellä maassamme on peräti kuusi lajia, joista yleisimmin esiintyy suurimororantti.

Tämä on mielenkiintoista! Lintu on myös yleinen koko Australiassa, lukuun ottamatta rannikkomangroveja ja trooppisia sademetsiä. Se asuu myös Vähemmän Sundan saarilla.

Cormorant-ruokavalio

Kala - kaikkien merimetsojen tärkein ja suosituin ruoka. Pohjimmiltaan nämä ovat keskikokoisia lajikkeita - silliä, sardiinia ja kapeliinia. Älä ajaa nälkäistä merimetsoa ja sammakkoa käärmeen kanssa. He voivat metsästää koko väkijoukon. Koska aikuinen syö päivässä noin puoli kiloa tuoretta kalaa, ne ovat melko epämiellyttäviä naapureita ihmisille, koska ne aiheuttavat suurta vahinkoa kalanviljelijöille ja tavallisille kalastajille.

Lisääntyminen ja jälkeläiset

Sedary-lajit alkavat etsiä toista puolta toukokuusta. Siirtolaiset - lentää pesimäpaikkaan jo valittujen satelliittien kanssa jalostukseen. Uskotaan, että merimetsot ovat monogamaisia ​​ja kykenevät elämään parissa koko elämänsä yhdellä kumppanilla. Pesän parantumisen jälkeen naaras alkaa munata. Leikkauksessa asteittain - yksi muna 2-3 päivän kuluessa, noin 6 munaa asetetaan. Inkuboinnin jälkeen esiintyy heikkoja ja avuttomia poikasia, jotka tarvitsevat epätoivoisesti vanhempainhoitoa kuuden kuukauden iässä.

Tämä on mielenkiintoista! Kuumien kausiluonteisten kormoraanien hoito ei lennä pesästä päivän aikana. Ne peittävät vauvansa siipikarvalla auringonsa siipiensä avulla, asettamalla märkä levät pesään niin, että poikaset selviävät helpommin korkeista lämpötiloista.

He metsästävät tällaisina aikoina vain aamulla ja illalla, ja ruokkivat vauvoja jalostetulla ruokalla. Sekä äiti että isä voivat osallistua ruokintaan. Joskus lintu on riippuvainen vanhemmista, kunnes se on täysin kypsynyt - 2-4 vuotta, kunnes he hankkivat oman perheensä. Höyhenpeitteillä, poikaset, jotka ovat alastomia syntymästä lähtien, joutuvat 30–80 päivän ikään. Höyhen väri ennen kypsymistä muuttuu useita kertoja. Nämä ovat usein 3 väriä - avioliitto, toinen ja kypsä.

Luonnolliset viholliset

Suurille aikuisille merimetsoille muut eläimet eivät ole vaarallisia.. Kuitenkin niiden pienet suojaamattomat poikaset joutuvat usein kojoottien, pesukarhujen ja kettujen uhreiksi. Varisoita pidetään merimetson pahimpina vihollisina, ja he yrittävät vetää munat pois pesästä, joskus samalla tarkoituksella lokit ja tähtimiehet yrittävät päästä merimetson kotiin

Väestö ja lajien tila

Näiden lintujen suuresta jakautumisesta huolimatta on olemassa uhanalaisia ​​lajeja. Esimerkiksi Venäjän federaation punaisessa kirjassa on lueteltu 2 yksilön lajia. Nämä ovat pieniä ja harjattuja merimetsoja. Nämä eläimet ovat hyvin luottavaisia, minkä vuoksi niiden munat tulevat usein saaliin korppuihin ja lokkeihin.

Kormorantit: kuvaus

Linnut kuuluvat pelikaaniseen. Niillä on suuret tassut, joilla on uimakalvot sormien välissä, kuten kaikki vesilinnut. Kormoranien ruumis on melko suuri, kooltaan 50 senttimetrin ja yhden metrin välillä. Siivet ovat 80-160 cm.

Niissä on suuri runko, pitkänomainen kaula ja pitkä, hieman kaareva ja osoittavat päähän, nokka. He nostavat päätään yleensä hieman. Maalla ne istuvat pystyasennossa, kun kaula on taipunut ja vedetty sisään. Linnut uivat ja lentävät nopeasti, ja rannalla ne liikkuvat hitaasti ja heiluttavat jalkaa toiselle.

Kormoranien väri on pääosin musta. Höyhenet ovat metallisia, kiiltävät auringossa kultaa tai vihreitä sävyjä. Joillakin lajeilla on valkoiset täplät rinnassa ja vatsassa, toiset ovat harmahtavia. Kormoranien väri kanoissa on vaaleanruskea ja muuttuu kypsyessään. Sukupuolierot eivät käytännössä näy ulkoisesti. Mutta miehet ovat yleensä suurempia.

Lajit ja elinympäristöt

Kormorantti löytyy kuumista trooppisista alueista ja kylmistä subarktisista alueista. Tämä on tyypillinen säiliöiden asukas. Lintu on levinnyt ympäri maapalloa. Se asuu mantereiden rannoilla ja kaukaisilla saarilla, löytyy jokien, järvien ja suon lähellä.

Venäjällä asuu suuri, pieni, harjattu, japanilainen, Bering ja punainen. Suurta elämää kutsutaan usein Mustanmeren merimetsoniksi. Hän on usein Krimin ja Sotšin etelärannikon vieras, mutta myös Välimeren, Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän rannikko. Ne kasvavat jopa 90 cm: iin, väri on musta, kaula ja pää ovat joskus harmaita.

Bering kormoraani on "peloton" ja asettuu kylmille alueille. Se löytyy Alaskasta, Kurilesista, Aleutin saarista, Japanin saarten pohjoisosasta, Chukotka ja Sahalin. Aikuisilla lintuilla on loistava musta mustesävy, vihreä ja violetti sävy, musta nokka, jossa on punainen paljain iho. Päähän on harja.

Galapagojen koororantti on perheen suurin jäsen. Se kasvaa 90: stä 100 cm: iin, mutta sen siivet ovat paljon lyhyempiä kuin muiden merimetsojen edustajien. Niiden pituus on ehdottomasti riittämätön lintun nostamiseksi ilmaan, joten Galapagojen merimetsot ovat ainoa, joka ei voi lentää. Hän asuu vain kahdella Galapagosin saarella - Isabella ja Fernandina.

Ulkoiset merkit

Pienet merimetsot ovat vaatimattomampia verrattuna muihin suvun jäseniin. Ne ovat lähes puolet suurten merimetsojen koosta. Heidän ruumiinsa pituus on vain 48 cm, ja siipien pituus on 80 cm, jotka ovat pienimmät linnut suvussa.

Pienissä merimetsoissa on useita tyypillisiä asuja, joita he tarvitsevat erilaisissa tilaisuuksissa: downy-asu, pesiminen, ensimmäinen ja toinen paritteluasu, talon jälkeinen talviasu. Kun murrosikä on saavutettu, höyhenet muuttuvat kahdesti vuodessa. Aikuisilla linnuilla on mustaa höyhenää, jossa on voimakas metallinen kiilto ja kirkkaat merkinnät. Yhdistyskaudella nämä merkit ovat vieläkin huomattavampia, ja ne hankkivat pisaramaisen muodon. Pään ja kaulan sävyn väri on punertavan ruskea. Pienien merimetsojen nokka on huomattavasti lyhyempi kuin muilla läheisesti sukulaisilla lajeilla.

Venäjän punaisessa kirjassa

Pienet mormorantit ovat yksi niistä lajeista, jotka voivat jo huomenna täysin hävitä Venäjän luonnonvaraisesta luonteesta. Tähän on monia syitä. Tosiasia on, että pienten kormoranien ruoka-aineet ovat vähitellen ja tasaisesti laskussa. Vesistöissä olevat kalat ovat yhä vähemmän, ja ympäristön saastuminen kasvaa vain vuosittain. Jokien hydrologisen järjestelmän muutos vaikuttaa negatiivisesti numeroihin. Altistettu lintuihin ja suoraan tuhoutumiseen.

Kalastajat pitävät merimetsoja kilpailijoinaan ja kilpailla miehen kanssa kaikista elävistä olentoista on todellinen taito. Kormoranit kärsivät myös luonnollisten saalistajien puristuksesta: suon kuun ja rottien. Maailmanlaajuisesti lajien kohtalo kehittyy paremmin. Huolimatta siitä, että pieni merimetso sisältyy kansainväliseen punaiseen listaan, sille on annettu ”vähiten uhanalaisen” asema, koska sen määrä on vähitellen palautettu. Venäjällä pieniä merimetsoja suojellaan Astrahanin varalla.

Mielenkiintoinen tosiasia

Kormorantit ovat yksi tärkeimmistä guanon tuottajista - luonnollisesti hajotetut lintulähteet. Tämä on erittäin arvokas typpifosforilannoite, jonka kysyntä on olemassa kaikkialla maailmassa. Guanon kaivostoiminta on erityisen kukoistava Perun rannikolla, jossa tämän aineen kerros voi nousta 50 metrin päähän. Tässä merimetson suvun yleisin edustaja ja siksi tärkein guanon tuottaja on Bougainvillen merimetsot (Phalacrocorax)

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org