Lintuja

Wild Duck Pochard - vesilinnut

Pin
Send
Share
Send
Send


Ornitologiassa on useita näkökulmia suvun (heimo) sukellusten järjestelmällisyydestä. Venäläisten ornitologien Jevgeni Koblikin ja Jaroslav Redkinin vuonna 2004 ehdottamassa nykyaikaisessa Anseriformes-luokituksessa heimolle Netta (sukellus) on luokiteltu:

  • Puna-crested Pochard (Netta rufina),
  • punasilmäinen sukellus (Netta erythrophthalma),
  • pampas-sukellus (Netta peposaca).

Aythyini-heimolle (mustaksi):

  • Punainen päällinen (Aythya ferina),
  • American Red-headed Pochard (Aythya americana),
  • Valkoiset silmät Pochard (Aythya nyroca),
  • Baerin sukellus (Aythya baeri).

Red-crested Pochard

Punainen ja punainen sukellus on melko suuri lintu. Drake-lihan ruhon paino on 800 g, ja lihan laadun vuoksi punaisella sukella on kaupallista arvoa. Se pesii Välimeren ja Itä-Turkestanin välisessä steppe- ja semi-desert -vyöhykkeessä.

Venäjän alueella jaettu:

  • Volgan alueella
  • Urals ja Urals,
  • Mordoviassa
  • Altai juurella.
  • Talvella maahanmuutto tapahtuu Länsi-Siperiassa, Moskovan alueella. Tuhannet karjat talvella Issyk-Kulissa, Kaspianmeren ja Azovin eteläisillä rannoilla.

Draken avioliiton puvun tärkein "temppu" on okra-punainen pää ja kurkun yläosa, kirkaspunainen vaaleanpunainen tassut ja nokka, kaulan pohja, musta glitterillä, rinnassa ja vatsa, ruskea-ruskea takaisin. Pään päällä on pieni pörröinen sumu. Pienet ruskeat ankat eroavat kevyissä poskissa olevista sukulaisista ja punaisesta mustasta nokka-bändistä.

Punainen kaula-sukellus on vahva ja suuri lintu.

Punaiset sukellukset lentävät helposti, pitkään meluisiksi. He pystyvät tekemään kaukolentoja ilman lepoa. Vedestä nousee kovasti. Kun lento on vedenpinnan yläpuolella, ne ovat lähempänä sitä, ja maanpinnan yläpuolella ne nousevat korkeammalle taivaalle.

Mielenkiintoista! Ne liittyvät joen ankkiin, kun he joutuvat suureksi osaksi vettä, kyky kävellä älykkäästi ja jopa juosta maan päällä. Lisäksi punaiset nokat eivät sukeltu ruokaa varten, vaan kääntyvät ylösalaisin, nostaen häntää ja tassuja veden yläpuolella.

He viettävät enemmän aikaa kuin muut sukellukset rannalla. Drakes ovat lakonisia, jopa parittelukaudella, he vain pilkkaavat hiljaa. Ankat ovat "Kerr", "Kerr", pikemminkin.

Punainen pää sukellus saavuttaa seksuaalisen kypsyyden kahden vuoden iässä. Aikana avioliiton rituaali, drakes lennossa pörröivät höyhenet pään päällä, kiertäen ankat rannalla. Vedellä ne osoittavat tavanomaista ankka rituaalia - he tarttuvat rintaansa, keula, pilli.

Punaisen naisen sukelluksen ankat ovat vähemmän tyylikkäitä kuin drakes.

Sukellus pesät on järjestetty kasvillisilla saarilla, jotka kelluvat lammen keskellä tai rannikkopaksilla, viime vuoden sokeriruohoilla, hummocks. Pesässä on yleensä 6-9 harmaata tai ruskeaa oliiviöljyä. Luukku kestää 28 päivää. Punaiset nokat linnut ovat ujo ja varovaisia, ensimmäisessä vaarassa, että ankka poistuu pesästä ja jättää kytkimen.

Punasilmäinen sukellus

Punaisen silmän sukelluksen toinen nimi on eteläinen. Se kuvastaa lintujen leviämisen maantieteellistä asemaa: Latinalainen Amerikka, Etelä- ja Keski-Afrikka. Punaiset silmät sukeltavat mieluummin pesemään makean veden kappaleilla. Johtaa elämäntapaa.

Punasilmäisen sukelluksen silmien iiris on scarlet.

Nämä ovat pieniä lintuja, joiden pituus on enintään 50 cm, suklaan eri sävyjä: selkä on rikas tumman suklaan väri, jossa on punertava sävy. Vatsa ja kevyemmän sävyn sivut. Verhoissa on punainen korkki päähän, ja rintakehän hohtaa violetti. Iiris on tyypillinen punainen väri, josta todellinen nimi on peräisin.

Pampas sukeltaa

Pampas-sukellus tarkoittaa Latinalaisen Amerikan ja Falklandin saarten endeemisiä lajeja. Rakastaa kevyesti suolattua järveä, kuiluja, laguuneja. Pampas-ruskea on erittäin kaunis lintu. Tumman sinisen värin selkä ja siivet, siivet on reunustettu valkoisella. Vatsa on vaaleanharmaa, melkein valkoinen. Pään, kaulan, rinnan musta. Leveän valkoisen harmaan nokan yläosassa on kirkkaan punainen, nenän kärki on musta.

Pampas-sukellus - ankka, joka löytyy eläintarhoista.

Maantieteellisestä etäisyydestä huolimatta pampas-lintujen tottumukset muistuttavat hyvin paljon punaisella sukeltajillamme. He ruokkivat veden pinnasta, laiduntavat rannalla. Pampas ankka sisältää jopa 12 munaa. Siirtokytkin yksin, ilman uroksen apua, 27–29 päivää.

Punapää Pochard tai Blue Duck

Punainen pochard kuuluu kaupalliseen ja taloudelliseen lajiin, löytyy Euroopassa, Algeriasta, Tunisiasta.

Venäjän federaation pesien alueella:

  • Arkhangelskissa, Leningradissa, Pihkovan alueilla,
  • Solovin ja Commander-saarilla, t
  • Kuril-harja,
  • Bashkortostanissa
  • Udmurtian eteläisillä alueilla, t
  • pohjoisen Dvinan, Jenisein, Angaran, Ala-Tunguska, Baikalin rannoilla.
Punainen pää sukellus on suuri uimari ja sukeltaja.

Keskisuurten sukelluslintujen keskiarvo, porojen paino saavuttaa 800–1000 g. Ankka on ruskehtavan punainen, sivujen pehmeämpi sävy, niska, niskan pohjalla. Pään etuosa on tummanruskea. Kaula, struuma ja sivut ovat ruskearuskea, vatsa likainen valkoinen.

Draken pää ja kaula, "pukeutunut hääpuvuun" okkeripunainen, usein purppuranpunaisella himmennellä, olkapäät, rintakehän etuosa, struuma - musta. Selän taivutus on sinertävän harmaa pienillä poikittaisilla ”trickles”, värit ovat tummempia lähempänä häntä. Nadkhvoste musta. Nokka on harmaa-sininen ja tummempi kärki.

Mielenkiintoista on, että seuraavat ankka-rodut pyrkivät synkronoimaan lennon siipien leviämisen:

Punaisenpään sukellusten kypsyyden ajoitusta ei ole määritelty tarkasti. Aviopelit alkavat siirron aikana ja jatkuvat saapuessaan pesimäpaikoille. Kun nokka on upotettu veteen, ui uinti ympyröissä usean miehen yhtiössä.

Punakärkisten sukellusten drakes huolellisesti huolehtivat heidän paristaan.

Drakes täyttää niskansa, heittää päänsä takaisin, nostaen nokkaansa auki pystysuoraan, mukana tanssiään matalalla vihellyksellä. Sitten pää heitetään voimakkaasti eteenpäin, kaula vedetään ulos vaakasuunnassa, lintu hengittää ilmaa karkealla yskä "Ikk-Ikk-koo". Rituaalia jatketaan pyöreiden liikkeiden avulla naaras- ja kilpailevien urosten ympärillä, kun maksimikorkeus on nostettu tai vaakasuoraan laajennettu kaula.

Mielenkiintoista! Kun olet luonut parin, drakes eivät jätä tyttöystävää ennen kuin siitos alkaa.

Sukellus pesät sijaitsevat ruoko-saarekkeilla, kellukkeilla tai paksuilla. Munilla on 7–15 munaa. Alun perin vihreät sinertävät munat tulivat ruskeaksi oliiviksi. Pesässä oleva naaras tunnistaa miehen läheisesti ja rikkoo usein suoraan veteen ja teeskentelee olevansa hylky.

24–26 päivän kuluttua poikaset luukku. Päivä he kuivuvat pesässä, sitten mennä veteen. Kaksi- tai kolmipäiväistä pöhöttynyttä sukellusta sukelletaan ja he löytävät itsenäisesti ruokaa. Kahden kuukauden kuluttua poikaset pakenivat ja seisoivat siipi.

Punaisen sukelluksen sukat pystyvät hankkimaan ruokaa toisena päivänä kuoriutumisen jälkeen.

Punapää sukellusten lento on nopeaa, meluisa. Vesistä lintu nousee yleensä tuulta vastaan ​​ja laskeutuminen veteen on syvä. Hän sukeltaa syvästi ja usein. Pohjois-Amerikan mantereella itsenäinen laji on yleinen - amerikkalainen punapää sukellus. Venäjän alueella sitä käytännössä ei tapahdu.

Valkoiset silmät sukeltavat

Valkoinen silmä-sukellus, jota kutsutaan valkoiseksi ja chernushkaksi, asuu pääasiassa Espanjassa, Ranskassa, Saksassa, Puolassa, Albaniassa, Romaniassa, Ukrainassa, Turkmenistanissa. Se sijaitsee Etelä-Siperiassa Venäjällä sijaitsevan eurooppalaisen osan eteläosassa Altaan juurella.

Valkoiset silmät - keskikokoinen lintu, jossa on ruosteinen kastanjapää. Keskimääräinen paino on 400-500 g. Nokka on lyhyempi ja kapeampi kuin muut sukellukset. Erottuva piirre drakille on iiriksen valkoinen väri, tumma vatsa. Valkoisilla silmillä on sukellusten keskuudessa herkullinen liha.

Valkoisen silmän sukelluksen täyttäminen on todellinen onnea metsästäjälle.

Baarit sukellavat

Baer-sukellus (Baer-sukellus tai itävaltalainen sukellus) on nimetty luonnontieteilijän ja akateemikon Karl Baerin vertailevan anatomian kirjoittajan mukaan.

Sillä on kapea jakelualue:

  • Ussurin vesistöalue
  • Ussuro-Khanka,
  • Zeyan suisto,
  • Baikal
  • Manzhouli.
  • Sitä esiintyy Koreassa, Japanissa, Kiinassa.

Anatominen rakenne ja ulkonäkö ovat samankaltaisia ​​kuin valkoiset silmät, mutta pienemmät - keskimääräinen paino on 300-400 g. Ne eroavat muista sukelluksista massiivisemmalla kallolla.

Kääntymisjakson aikana pään ja kaulan mustat ja vihreät sävyt. Poskipunoissa punaisilla paikoilla. Valkoinen merkki leuan päällä. Selkä ja nadhvoste musta, ilman kiiltoa. Silmät ovat valkoisia tai vaaleankeltaisia. Ankat ovat punertavan ruskeita, joissa on musta kruunu ja niska.

Baer-sukelluksella on poikkeuksellisen kirkas ankka-höyhenet.

Baer sukeltajilla on erikoinen pariutumisrituaali. Pyöreä lento pyörii yhden paikan ympärillä, ja siihen liittyy hiljaisia ​​huutoja. Hänet kuvattiin ensimmäistä kertaa Ussurin retkikunnan päiväkirjoissa venäläisen Nikolai Mikhailovich Przhevalskyn.

Varoitus! Kytkintä, jalostusominaisuuksia, pesiä, rehualusta koskevia tietoja on vähän ja ristiriitaisia. On tunnettua, että pienet sammakot muodostavat suuren osan ruokavaliosta, minkä vuoksi Intiasta talvehtivien lintujen lihaa pidetään syötäväksi kelpaamattomana.

Sukellus syötteet

Sukelluksen ruokavalio riippuu elinympäristöstä, kauden ja lajin mieltymyksistä. Useimmiten sukellukset seuraavat sekasyöttöä. Niiden ruokalista sisältää kasvi- ja eläinperäisiä rehuja.

Ankka sukellukset ruokkivat sitä, mitä voidaan korjata säiliön pohjasta.

Sukelluksen vatsaan löydät:

  • vesikasvien lehdet, versot, siemenet ja juuret, t
  • vesihyönteisten, kovakuoriaisten, sudenkorentojen, huijausten,
  • äyriäinen
  • pienet sammakkoeläimet, tikkarit, t
  • viljakasvit,
  • merilevä
  • pieniä äyriäisiä.

Pienessä videossa näet punaisen nokan sukelluksen puistoon.

Ulkonäkö, elintarvikkeiden ominaisuudet

Sukellusparien erottuva piirre on suuri pää, joka on istutettu lyhyen, hieman paksunnetun kaulan päälle. Kaikenlaisia ​​keskikokoisia, kyykkyjä, liikkua pitkin maata vaikeuksitta lyhyiden jalkojen takia. Ankka sukelletaan hyvin, sukeltaa 60 cm: n syvyyteen, jää ilman ilmaa muutaman minuutin ajan. Se lähtee alustavan ajon jälkeen, suora linja ei kestä kauan.

Laji, joka kuuluu, määrittelee ankkojen värikkäitä höyhenet, erilaiset kuvat heijastavat ihanien lintujen kauneutta. Kirkas asu koristelee pääsääntöisesti pyyhkeitä. Naiset ovat sisällöltään vaatimattomampia. Seuraavia sukelluslajeja on:

  • ankka,
  • Gogol,
  • pompas ankat,
  • marmoripalat
  • sukellusta,
  • vaaleanpunaisia ​​pääsiäisiä ankkoja.

Sukellusparit ovat yksimielisiä, mutta avioliitto ei kestä kauan. Munien jälkeen munat jättävät naisen. Ankka-pesät muodostuvat kuoppiin, kaatuneiden runkojen onteloihin, ruokohyllyihin. Naaras asettaa vaaleanvihreän sävyn munat, jopa 10 kappaletta. Monimutkaisen pesimisen vuoksi muuraus sekoitetaan usein.

Luonnonvaraisten ankkojen ruokavalio on varsin vaihteleva: ne ruokkivat pieniä äyriäisiä, kaloja, nilviäisiä, leviä. Ne tuottavat ruokaa, sukeltavat huomattavaan syvyyteen, mikä määritteli suvun nimen.

Varoitus! Sukellusparia pidetään arvokkaina riistalinnuina, mutta sen lihalla on erityinen haju. Se vaatii erityishoitoa: peli keitetään kahdesti, tyhjennetään vettä. Jalostettu liha on valmis kulinaarisia ruokia varten.

Erilaisia ​​ominaisuuksia

Nettan ankan ankat ovat keskikokoisia ja niissä on alhainen kokoonpano. Venäjän ornitologien ehdottaman modernin luokituksen mukaan he sisältävät 3 tyyppiä:

Punaisia ​​nokkia edustavat melko suuret yksilöt, niiden paino on 1, 6 kg. Drakes on upea väri höyhenet: beige taustalla selässä on kontrasti oranssi pää, musta rinta ja scarlet nokka. Pää on koristeltu pörröillä. Volgan alueella esiintyy elinympäristö punaisten nuorten ankkojen - Portugalin, Espanjan, Välimeren rannikon, Venäjällä. Ne lentävät hyvin, kykenevät pitkään altistumaan ilmassa. He viettävät suurimman osan ajastaan ​​rannalla, sukeltavat huonosti, mieluummin keräävät ruokaa vesipinnan pinnalta, usein kääntävät päänsä ylösalaisin, nostamalla niiden pehmeät jalat ja hännät järven yläpuolelle.

Punasilmäisiä sukeltajia kutsutaan myös eteläisiksi sukeltajiksi, jotka heijastavat niiden jakautumista - Keski-Afrikan, Latinalaisen Amerikan alueita. Näille linnuille on ominaista pieni paino, ne kerätään pieniin parviin. Ankkojen miehiä hallitsee kirkas höyhen väri: rinta on violetissa sävyissä, pää on musta, beige-ruskean sävyn takana. Iiris on rikas värikäs väri, joka määritteli nimen.

Yksi kauneimmista luonnonvaraisten ankkojen lajeista on Latinalaisessa Amerikassa, Argentiinan rannikolla elävä pampasukellus. He suosivat kevyesti suolattua meren laguunien, järvien ja salmien vettä. Ornitologien kuvauksen mukaan Pampas-ankat erottuvat värikkäästä höyhenestä. Harmaat siivet reunustavat valkoisella, valkoinen punainen pohja ja musta kärki erottuvat musta rinta ja pää. Ruokavaliossaan niitä hallitsevat kasviperäiset elintarvikkeet - levät, ruoko ja erilaiset siemenet.

Musta värjätty suku: lajin ominaisuus

Sukun sukut mustuvat paksuista rakennetta, suurta päätä, leveä nokka. Pysty erkanemaan valkoisella kaistaleella, joka kulkee siipien puolella. Ornitologit erottavat 5 mustan lajiketta:

  • polar ankka,
  • töyhtötiainen,
  • Punainen Heads,
  • rautapitoiset,
  • Baer-ankka

Punapää mustaa leviää suurille alueille. Sitä löytyy Euroopasta, Algeriasta, Bashkortostanissa, Baikalin järven rannalla, Angarassa, Jenisissä. Miesten paino on noin 1200 g, naisten paino on hieman pienempi. Parikauden aikana drake hankkii alkuperäisen ilmeen - kirkkaan punainen pää on vastakohtana selän harmaasävyisen höyhen kanssa. Naaraan näkymätön höyhenpunainen, joka säilyy ruskehtavanharmaina sävyinä, sallii hänen piiloutua petoeläimiltä.

Valkoiset silmät löytyvät Australian rannikolta Java-saarella. Valkoinen iiriksen miehet tunnistivat lajin nimen. Niille on tunnusomaista kaunis suklaanruskea sävy, jossa on modulaatiot, kapea, lyhyt nokka.

Harvinaisia ​​lajeja ovat Baer-ankat, jotka asuvat Japanissa, Koreassa, Ussurin vesistöalueella, Transbaikaliassa. He mieluummin asettuvat asuinalueisiin, joissa on ruoko. Baer-ankkojen houkutteleva ulkonäkö johtuu kauniista höyhenistä - pää on musta, smaragdihohto, ruskeat siivet, joissa on laaja valkoinen reunus.

Sukellusparien suurta väestöä edustaa valoisa, epätavallinen ja mielenkiintoinen vesilinnut, jotka tuovat kauneuden planeetan luonteeseen.

Villi ankan lajit

Pieniä kyliä vangitsevasta kaupungistumisesta huolimatta paikallisviranomaiset pyrkivät säilyttämään ja parantamaan luonnon luoma maisema. Järvet ja erici puhdistavat lian, vahvistavat rannikkoa, maisemoituja virkistysalueita. Valitettavasti tällaiset lammet eivät aina houkuttele lintuja.

Linnut lähtevät yhä useammin ja asettuvat ihmisen aiheuttamille järville huolimatta siitä, että alue on epäedullinen eläinten, lintujen ja kalojen elinympäristölle. Järvet ovat yleensä hylättyjä, ihmiset eivät ole siellä, vesilinnut eivät häiritse ketään. Ankat ovat tottuneet ihmisen aiheuttamien vesien erityiseen kasvistoon ja eläimistöön.

Monet lintupopulaatiot ovat muuttaneet elinympäristöään. Ornitologit noudattavat ainutlaatuista ilmiötä. Eräiden luonnonvaraisten lintujen populaatioiden asukkaat alkoivat asettua eläintarhoihin, hallitsevat kaupunkikiviä ja jokia. Mitkä ovat ankat jäljellä Moskovan alueen ja Moskovan järvillä?

Asiantuntijat huomauttavat, että yleisin säiliöissä on tullut sinisorsa. Eläinten osuus kaikista luonnonvaraisista ankkojen lajista on yli 90 prosenttia. Väestö ei ole muuttanut lukujaan monta vuotta. Sinisorsa löytyy lähes kaikista Moskovan alueen lammikoista. Hän tottuu hyvin ihmisiin, ottaa ruokaa heiltä.

Lintu on kaupallinen, mutta kokeneet metsästäjät varoittavat, että keinotekoisilla järvillä elävää sinisorsasta ei saa metsästää. Hänen lihansa on epämiellyttävä haju. Jotkut kauppiaat hymyilevät onnea. He kohtaavat ankka, jolla on hyvä liha. Foorumeilla metsästäjät vitsaavat, että jos sinisorilla on hajuton liha, niin todennäköisimmin se on muuttolintu, se osoittautui vahingossa Moskovan lähellä sijaitsevaan lampeen.

Ornitologit ovat huomanneet suuria ogaryn populaatioita. He lähtivät myös tavanomaisista suoalueista, jotka olivat kaupungin ulkopuolella. Erityisesti lukuisia olivat ogarasin lennot vuonna 2008. Lintu heidän kodeistaan ​​muutti eläintarhoihin. Väestö löysi paikalliset olosuhteet suotuisiksi.

Se jäi eläintarhoiksi pitkäksi aikaa eläintarhoissa. Vuonna 2015 juhlitaan uutta ankkahautausta, mutta nyt kaupunkialueisiin. Ne mukautuivat pienten säiliöiden melulle, vesikasvillisuudelle. Nyt punaiset ankat menestyvät ja nauttivat kävijöiden silmästä.

Asiantuntijat näkevät toisen trendin, joka on tullut havaittavaksi vuodesta 2017 lähtien. Sukelluslautat alkoivat siirtyä laskeutumisastioista, joissa teollisuusyritykset kaatavat jätteensä. Niiden joukossa puna-pochard ja blackened crested. He tutustuvat järvien varastoihin ja maisemoituihin lampiin Moskovan lähellä. Linnut totesivat, ettei säiliöissä ollut vaaraa.

Sukellusparit eivät ole kaupallisia. Niiden lihalla on voimakas haju. Se ei sovi elintarvikkeisiin. Chernitit eivät vain siirtyneet uusiin järviin, vaan alkoivat myös lisääntyä nopeasti, mikä lisäsi niiden määrää. Punainen pää sukellus sopeutuu epätavallisiin olosuhteisiin. Численность поголовья не увеличивается, но радует то, что она остаётся постоянной. Большие поселения нырка отмечаются в восточных областях Москвы.

Техногенные озёра покидают чомги. Их ещё называют поганками. В природе они образуют собственное семейство, но в народе их называют утками. У них необычное оперение на голове. Neulan höyhenet sijaitsevat kruunussa, pään takaosassa ja korvalla, jotka muodostavat tuppuja ja poskareita. Drakes erottuu kirkkaasta höyhenestä pariutumiskaudella. Varhaisimpien asukkaiden ratkaisu sijaitsee Tsaritsynossa.

Vähennetty voimakkaasti sen numeroongelmia. Ankat ovat edelleen ihmisen aiheuttamilla säiliöillä tai järvillä, joita ihminen ei ole koskenut. Tällaisten säiliöiden määrä pienenee, ja ankanpitävien aatelisten määrä vähenee. Ornitologit eivät voi vielä selittää lintujen käyttäytymistä, miksi he eivät lentäisi edullisempiin olosuhteisiin. Asiantuntijat yhdistävät tämän ilmiön perinnölliseen kiintymykseen pesimäpaikalle.

Kaupungistuminen vaikutti kielteisesti haavojen väestöön. Moskovan lähellä olevilla järvillä ne eivät ole nähneet pitkään. Teal on yksi pienimpiä jokin lajien ankkoja. Elinympäristöstään linnut valitsevat pieniä metsäjärviä, joilla on rikas rannikkoalueiden kasvillisuus. He rakentavat pesiä metsässä, piilottamalla heidät kuolleen puun alle tai tiheissä, paksuissa kasvissa. Ornitologit eivät voi selittää syitä, joiden takia katoaminen on kadonnut.

Missä paremmin katsella ankkoja?

Moskovan alueella erotetaan tärkeimmät ornitologiset alueet (CATF). Nämä ovat alueita, joita erottaa suuri määrä lintuja. Jotkut niistä ovat luonnonsuojelualueita, joissa vierailu on rajallista. Ornitologit erottavat KUTRit, jotka ovat mielenkiintoisimpia lintujen tarkkailun kannalta:

  • Mytishchin alue, foorumi "Mark". Paikka tunnetaan mustatukkaisten lokkien ratkaisuna. Seuraavien lajien ankat ovat niiden rinnalla: mallard, chomga, sviyaz, coot, tuftattu ankka, puna-pochard. Ympäristö on vaarallista, koska lokit voivat tuhota ankkojen pesät, tuhoamalla kytkimen. Samalla he huutavat äänekkäästi ja näkevät vaaran. Tämä käyttäytyminen säästää usein ankkojen elämää,
  • Elkin saari Täällä on lajeja ankkoja, jotka ovat harvinaisia ​​Moskovan alueella. Näitä ovat mm. Nova, chick-nenä, punainen kaulus. Suuressa määrin metsäjärviä sinisorsa, meri, sviyaz,
  • Biserovsky-järvi. Ankkojen kausivaihtelun aikana järvellä näet meren mustan, pintailin, pegaanisen, valkoisen silmän sukelluksen. Säiliössä asettuu lintu perhe sviyazey, grebes, mallards,
  • Crane Homeland, Sergiev Posadin pohjoispuolella. Ornitologille ja vain keskimääräiselle miehelle nämä ovat hyvin mielenkiintoisia paikkoja. Eagets ja harmaat nosturit pesivät suoisissa järvissä. Asiantuntijat yrittävät löytää asukkaita, joista oli paljon. Lintuja on paljon. Mallardien ja pintailien lisäksi täällä on huijaus, harmaa ankka, merimusta. Sergiev Posad on suositeltavaa käydä kesällä, kun ankka järvellä kävelee ankanpoikaansa.
  • Senezh-järvi. Järvellä asettuivat ankkajoukot ja sukelluslajit. On olemassa pieniä parvia, joissa on punainen pää, sukellettu eebenpuu.
  • Lotoshinskin kalanviljelylaitos. Säiliöissä elää 2 lajia ruskeja, mustan kaulan ja punaisen kaulan kanssa. Yleiset sinisorsa, ruoska, röyhelö, harmaa ankka, turpan, lintujen sukellusrotu.

Retket järjestetään tärkeimmille ornitologisille alueille, mutta sinne pääsee myös autolla. Paikat ovat avoinna yleisölle. Asiantuntijat varoittavat, ettei kukaan saa lähestyä ankan pesiä, pelätä lintuja, häiritä niitä millään tavalla. Linnut voivat jättää muninnan tai jopa jättää säiliön.

Huolimatta siitä, että lähiöiden luonnolliset kosteikot ovat yhä vähemmän, ankat yrittävät sopeutua uusiin vakiintuneisiin puroihin. Prosessi on vaikeaa, jotkut lintulajit ovat kadonneet Moskovan vesistöiltä, ​​mutta ornitologit toivovat, että tämä on väliaikainen ilmiö. Ankat palaavat jälleen pesimiskohtiin, mikä rikastuttaa Moskovan alueen läsnäoloa läsnäolollaan.

American redfin pochard

Amerikan mustapäiden määrä on pieni. Pohjois-Amerikassa on pieni karja. Lintu asuu parvissa, vie metsä tundran alueen. Blacken voi lentää Amerikan mantereesta Bolshoi Lyakhovskyn saarelle. Se on osa Novorossiyskin saaristoa. Täällä ankka valitsee itselleen valtion Ust-Lensky-vararajan. Lintuja löytyy Länsi-Euroopasta. Talvella he muuttavat Turkkiin ja Pohjois-Afrikkaan:

  • Draken höyhenet eroavat naaraspuolisen höyhen väristä. Hänen ruumiinsa on tumma. Siivet on hopeanhohtoinen. Peili muodostuu valkoisen siiven höyhenistä, joissa on harmaa reunus,
  • pää ja kaula ovat punaisia. Amerikkalainen sukellus erottuu punertavista silmistä,
  • nokka valkoinen. Pohjassa ja kärjessä on tummat täplät,
  • naiset ovat täysin ruskeanharmaita. Miehet kevään moltingin jälkeen ovat samat,
  • pieni lintu Miesten paino 800 g, naiset - 500 g,
  • muniva nainen alkaa tehdä 2 vuoden kuluttua. Hänellä on 12 munaa. Inkubointiaika on 26 päivää,
  • ankanpoikien esiintyminen oliivinvihreillä ja tummilla täplillä. He tietävät heti, kuinka uida ja sukeltaa.

Sukelluksen tärkein ruoka on kala, sammakot, paista, äyriäiset, nilviäiset. Ennen kevään ja syksyn sulaa yksilöt menevät maihin, missä he syövät kasvien siemeniä ja lehtiä. Siten ne täydentävät kehoasi vitamiineilla ja kivennäisaineilla.

Crested blacken

Crested chernenov elää lauhkeassa ilmastossa. Sen elinympäristö on laaja, Islannista Japaniin. Ornitologit ovat huomanneet lukuisia karjaa Venäjällä, Ukrainassa, Kazakstanissa ja Kiinassa. Talvella linnut muuttavat Euroopasta Pohjois-Afrikkaan, Mustan ja Välimeren rannoille. Aasian maista linnut lentävät Itä-Kiinan meren saarille. Japanissa mustuminen ei ole muuttoliike. Ankka asuu ja rakentaa pesiä hiljaisissa meren laguuneissa, joissa on runsaasti kasvillisuutta:

  • keskikokoiset linnut. Urospaino 1 kg, naiset 800 g. Pehmuste naaraiden suklaan värissä. Silmän iiris on kirkkaan keltainen tai oranssi. Katsokaa drakes keväällä höyhen vaihtamisen jälkeen. Parikauden aikana heidät erottuvat kirkkaasta mustasta väristä. Lumivalkoisilla niillä on vain siivet
  • uroksen pään harja on pitkä, suunnattu taaksepäin. Naisilla harja on lähes näkymätön,
  • aikaisin kypsyvät yksilöt. He muodostavat perheitä aivan ensi vuonna,
  • muninta koostuu 11 munasta. Kukin paino on enintään 55 grammaa, ja se kestää 28 päivää. Mutta kirous voi alkaa 23 päivässä,
  • lintu on kaupallinen.

Pesä on mustattu rakentamalla rannalle, mutta se ei ole kaukana säiliöstä. Ankka-pesä piilottaa tiheässä kasvillisuudessa, peittää lokeron fluffilla. Ainoastaan ​​naaras osallistuu poikasten inkubointiin. Jos hän tarvitsee lähteä, hän peittää munat höyhenillä, asettamalla kuivaa ruohoa pesään, peittämällä sen muiden kasvillisuuden taustalla.

Metsästys on avoinna harjattua mustaa, mutta on olemassa myös muita ankkoja, jotka on lueteltu Punaisessa kirjassa. Heidän joukossaan ovat puna-pochard, Baer-sukellus, merimusta, valkoinen silmäinen sukellus. On tarpeen tutkia niiden kuvausta ja ominaisuuksia voidakseen erottaa ankat kalastuksen aikana.

Harjattu ankka on samanlainen kuin ankat. Meren mustalla värillä on myös tummanvärinen sulka, mutta sillä ei ole tuftia. Runko takapuolella. Nokka on harmaa, mustalla pisteellä kärjessä. Niskassa on pisarat mustalla kasvulla. Naiset ovat ruskeat, nokkaan kirkasvalkoinen. Ankan metsästys on kielletty.

Sukella baer

Tämän tyyppinen ankka nimettiin luonnontieteilijän K.E. Baer: saksalainen syntymän johdolla 1900-luvulla. Tutki Primorskyä, Khabarovskin aluetta, jossa hän löysi ankanpennun, jossa oli kaunista höyhenää. Se on suklaata, jossa on hopeanhohtoinen kiilto.

Pää on mustissa pisaroissa. Peilin muodostavat lento-höyhenet ovat valkoisia. Sukeltajilla on valkoinen iiris. Se erottuu pään värin kirkkaan mustasta taustasta. Naiset ovat ruskeanruskeat, eivät eroa kirkkaudessa.

Ankat ruokkivat pääasiassa kasviperäisiä elintarvikkeita, mutta pariutumisen aikana he syövät paista ja kalamunia. Usein mennään maihin, missä ne uuttavat kasvien ruokaa. Perhe-linnut muodostuvat 2-vuotiaana. Naiset rakentavat pesiä maahan, kaivavat reiän, jonka halkaisija on 25 cm ja muuraus koostuu 13 munasta.

Naisten poikaset siitosivat. Poikaset näkyvät 30 päivän kuluttua. Dive Baer asuu siirtomaissa. Ankka-parvet voivat esiintyä lokkien ja skaanien kanssa. Sukellusten on piilotettava varovasti pesänsä pelastamaan heidät saalistajien lintuilta.

Uusi-Seelanti mustaa

Uuden-Seelannin ankka sukellusryhmän edustajat ovat samanlaisia ​​kuin Baerin sukellus, mutta ne ovat kooltaan suurempia. Niiden höyhenet ovat suklaanvärisiä, selässä ja päässä oleva höyhen on tummempi kuin selässä ja vatsassa. Pää on melkein musta. Drakes sulkeutuu päähänsä vihreillä sävyillä. Naisun edessä oleva iiris on valkoinen. Naisilla se on keltainen.

Keskikokoinen lintu. Drake painaa 1 kg, naiset 800 g. 1900-luvun alussa lintua pidettiin kaupallisena, mutta ornitologit totesivat karjan määrän jyrkän laskun. Tällä hetkellä yksilöiden määrä on 10 tuhatta, ja metsästys on kiellettyä.

Ankat elävät Uudessa-Seelannissa. He löytävät makean veden järviä ja suoisia vesistöjä. Jotkut ihmiset asuvat vuoristoalueilla. Ornitologit ovat löytäneet suuria pesäkkeitä 1000 metrin korkeudessa. Ankat yrittävät pysyä poissa muiden lajien lintuista. Valitse rauhallinen paikka, kaukana asutuksista.

Ankat rakentavat pesänsä maahan lähellä lampia. He kaivavat syviä reikiä, peittävät ne kuivalla ruoholla ja höyhenillä. Lattialla voi olla 8 munaa. Kermanvärinen kuori. Inkubointiaika on 30 päivää. Poikasilla on oliivinvärjä, jossa on pimeää, tummat raitat. He tietävät, kuinka uida syntymästä. Kun ankanpoikanen seisoo jaloillaan ja levisi siivet, ankka johtaa ne säiliöön.

Ateriat mustuvat tuottavat itse ja säiliössä ja rannalla. Suurin osa ruoasta koostuu rantakasvillisuuden ja levien siemenistä. Yhdistysjakson aikana ja sukelluksen aikana sukellukset pyytävät pieniä eläimiä, jotka elävät säiliössä. Ankat ovat hyviä sukeltajia. He piilottavat veden alla, kun he havaitsevat vaaran tai pääsevät äyriäisten pohjasta.

Mustumista kutsutaan usein sukellukseksi. Itse asiassa he kuuluvat sukellusryhmään, mutta muodostavat oman joukon ankkoja. Sukellus on suurempi. Heidän höyhenensä on kirkas, raastava, niiden nokka on huomautettu. Ulkoisesti mustalla ja sukelluksella on eroja, mutta ornitologit jakavat yksilöt eri klaaniryhmiin.

Katso video: World's Rarest Duck Has Been Reintroduced Into Wild (Kesäkuu 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org