Eläimet

Pienimmät eläimet maailmassa

Pin
Send
Share
Send
Send


Pienimmät eläimet maailmassa pystyvät yllättämään niiden koon, epätavallisten muotojen ja ainutlaatuisten kykyjen kanssa. Jotkut eläimistöt ovat hyvin myrkyllisiä, ja niiden pieni koko tekee niistä erityisen vaarallisia ihmisille.

Suosituimmat eläinten maailman kymmenen pienintä edustajaa:

  1. Frog Paedophryne.
  2. Hummingbird-mehiläinen.
  3. Brookesia-lisko-mikra.
  4. Barbados käärme Charles.
  5. Monimutkainen kääpiö.
  6. Pygmy gecko.
  7. Marmosetit.
  8. Tähtikuonokontiainen.
  9. Fenech.
  10. Hiiren lemur.

Paedophryne Frog

Sammakko on pienin selkärankainen, joka löytyi äskettäin. Pituus on 7-11 mm. Se löydettiin suhteellisen hiljattain New Guineassa. Elinympäristö on metsän lehdet ja sammal. Sormien pieni koko ja kehittymättömät akselit eivät salli sammakoiden kiivetä pystysuorille pinnoille. Väri naamiointi, ruskea, punainen sävy ja sivut. Vatsa on harmaa, takajalat ovat pitkiä.

Hummingbird-mehiläinen

Linnun koko on 4-6 cm, ja paino on 2 gr. Naiset ovat suurempia kuin miehet, höyhenet ovat melkein samanvärisiä, mutta miehet näyttävät paremmalta parikauden aikana. Kauden lopussa vertaillaan höyhenen väriä. Tassut ovat hyvin pieniä, koska lintu viettää suurimman osan ajasta ilmassa, eikä vahvoja kynsiä tarvita. Pesät on valmistettu sammalasta, puun kuoresta, lisäävät rainan säikeitä elastisuuden varmistamiseksi. Hummingbirdit ovat yksinäisiä ja voivat olla vain yhdessä pariutumisen yhteydessä. Nainen kasvattaa poikasia ilman uroksen apua. Ihmettelen:

  • Hummingbirds asuu Kuubassa ja rannikkoalueilla.
  • He syövät kaksi kertaa enemmän kuin painavat.
  • Lentää jopa 20 tuntia ilman lepoa.
  • Elää 7–10 vuotta.
  • Henkilö ei pysty näkemään lintujen siipien pyyhkimistä.
  • Hummingbirds pystyy pölyttämään 1600 kasvia päivässä.

Lizard brocezia micra

Madagaskarissa löydettiin pienoiskappale. Se sijoitetaan keskikokoiseen painikkeeseen. Koko on 20-25 mm. Se ruokkii pieniä hyönteisiä ja matoja. Vietä yö matalilla pensailla ja puilla. Väri on ruskea ja aggressiivisessa tilassa se on tummanvihreä. Pää on suuri, häntä on lyhyt. Naiset ovat hieman suurempia kuin miehet. Heikko sopeutunut tuntemattomiin elinolosuhteisiin. Geneettiset tutkimukset ovat osoittaneet, että saaristojärjestelmän ominaisuudet vaikuttivat tämän kokoisen liskon esiintymiseen.

Barbadoksen käärme Carl

Barbados Island Karibialla asuu ainutlaatuisella miniatyyri-käärmellä, joka on melkein sukupuuttoon. Barbadoksen käärmeiden asuttamat metsät leikataan armottomasti ja elinympäristö vähenee vuosittain. Eläimet syövät muurahaisia ​​ja niiden toukkia. Naiset sijoittivat yhden munan, ja jälkeläiset ovat suuria, puolet äidin koosta, 5 cm, aikuisen koko on 10 cm.

Monikerroksinen kääpiö

Monen eläintarhan elinympäristö on Intia, Pohjois-Afrikka ja Aasia. Eläimen paino alle 3 grammaa. Tutkijat väittivät, että tällaisen painon omaavan eläimistön edustajaa ei voi olla. Luonnossa kaikki on erilainen ja löysi äskettäin tämän hämmästyttävän nisäkäslajin. Rengas liikkuu nopeasti, syö paljon, jopa 6 kertaa painonsa. Se ruokkii hyönteisiä, joskus suurempia sammakoita ja matoja. Jos se ei syö kahden tunnin välein, se kuolee loppuun. Hän asuu luolissa, muistuttaa epämääräisesti moolia, hännän on hyvin pitkä. Turkin väri on ruskea, ja vatsa on kevyt.

Pygmy gecko

Epätavallisen kauniit liskot elävät Itä-Tansaniassa palmuja. Hieman muuttuva meriympäristö edistää osaltaan jälkeläisten elämää ja lisääntymistä. Gekko käyttää nektaria kukkia ja pieniä hyönteisiä ruokana. Miehet on maalattu kirkkaalla sinisellä värillä, ja naiset ovat hiljaa vihertävämpää. Aikuisen yksilön koko on 6–9 cm, ja tutkijat ovat saaneet liskojen lisääntymisen vankeudessa, ja sukupuuttoon liittyvä ongelma on ratkaistu. Naiset sijoittavat 2-4 munaa, joista 20 mm: n suuruiset jälkeläiset tulevat näkyviin. Gekojen elämä on 5-6 vuotta.

Kääpiö rynka (marmazetka) erittäin mobiili ja nopea apina. Eläimen paino ei ylitä 120 grammaa. Ulkoisesti hyvin samanlainen kuin orava. Elää ja hanki ruokaa perheille. Avioliitto ei ole sidottu tiettyyn aikaan. Apinat elävät Etelä-Amerikan metsissä, ruokkivat puiden lehtiä ja hedelmiä. He ovat hyvin ujoita, kiipeävät puiden yläosiin vaaralla, ja niitä on lähes mahdotonta saada kiinni. Kommunikoi toistensa kanssa viheltämällä. Ihmettelen:

  • Kuuloa ja näkemystä kehitetään enemmän kuin muita aisteja.
  • Apinat merkitsevät alueensa niin, että heidän sukulaiset löytävät ne helpommin.
  • Syntyessä jälkeläiset näkyvät usein kaksosilla.
  • Toissijaisia ​​seksuaalisia ominaisuuksia ei ole, miehet ja naiset ovat ulkoisesti erottamattomia.
  • Aivojen kehityksessä on monia henkilökohtaisia ​​merkkejä.

Myyrä sai nimensä tähtien muodossa olevan nenän muodosta, jotta se voisi kätevästi kaivaa ja saada ruokaa. Eläimen nenä vangitsee värähtelyjä saalista. Eläimen koko on pieni, 10-15 cm, ja hännän runkoon nähden on keskimäärin 9 cm, ja se säästää rasvaa ja kasvaa siten hieman kylmän sään alkamisen myötä, jopa 3 cm. Starfishes elää Itä-Kanadassa ja Pohjois-Amerikassa. Kaivaa tunnelit aktiivisesti elämäänsä, säilytä elintarvikevarastoja ja kasvattaa jälkeläisiä. Syö hyönteisiä, matoja, kaloja. Vedessä tuntuu hyvältä. Parittelukauden kevät. Jälkeläiset syntyvät ilman villaa 45 päivän kuluttua 5-7 lasta. Elinajanodote jopa 7 vuotta.

Arabiasta käännetty fenek on kettu. Sen paino on 1,5 kg ja korkeus 15-25 cm. Se näyttää pinnalta olevan kettu, jossa on suuret korvat ja jalat peitetty villalla, joka suojaa kuumalta hiekalta. Asuvat pääasiassa Pohjois-Afrikan aavikoilla. He asuvat ryhmissä, niiden alue on merkitty virtsalla. Hunt yksin yöllä. Ne ruokkivat pieniä eläimiä, munia, hyönteisiä ja jyrsijöitä. Elä ja nosta jälkeläisiä lohkoissa. Helppo päästä yhdessä vankeudessa olevan miehen kanssa.

Hiiri Lemur

Pygmy-hiirimurur on hyvin pieni kädellinen, jossa on ruskea selkän väri ja kevyt vatsa. Soveltuu pelikoon, paino 300 gr. Kehon pituus, jossa on 20 cm: n pääntie, joka asuu Madagaskarin länsipuolella, syö hyönteisiä, hedelmiä, lehtiä ja liskoja. No kasvattaa ja elää vankeudessa.

Planeettamme eläimistö ei enää lakkaa hämmästyttämästä eläimistön edustajien monimuotoisuudesta ja outoista muodoista. Jotta he voisivat selviytyä ankarissa olosuhteissa, he joutuvat sopeutumaan ja kaikin tavoin suojelemaan elämäänsä. Ja siksi, toisin kuin luonnon lakeja, on olemassa erilaisia ​​miniatyyrieläimiä, joiden olemassaoloa on vaikea uskoa.

Pienin peura

Peurasta puhuttaessa näytetään välittömästi suuri eläin. On kuitenkin hirvi, pienen koiran koko. Sen nimi on pohjoinen pood. Säkäkorkeus on vain kolmekymmentä-neljäkymmentä senttiä.

Hirven sarvet ovat hyvin pieniä, joten ne eivät vaikuta korkeuteen. Miehillä ne ovat hieman näkyviä, naisilla ne on kokonaan peitetty hiuksilla. Voit tavata tämän ihanan hirven Chiloksen eteläosassa ja Chiloksen saarella, vaikka tämä ei ole helppoa, sillä eläimet haluavat johtaa salaista elämäntapaa.

Pikku eläimiä Venäjältä

Kanojen joukossa viiriäiset ovat pienimmät linnut. Tämän linnun paino ei ylitä sataa grammaa. Venäjällä he asuvat kentillä, steppeilla, niittyillä, niittyillä ja reunoilla.

Pikku kettu on nimeltään Corsac. Sen pituus on vain viisikymmentä senttimetriä, ja sen korkeus hartioilla on kolmekymmentä senttimetriä. Korsak on yleinen Volgogradin Euroopan alueella ja Tatarstanin eteläisillä alueilla.

Pienin olento maan päällä

Maapallon pienin eläin on Kitty sianleipää. Tämä on Thaimaan asukas. Sen pituus vaihtelee kahdesta senttimetristä yhdeksän millimetriin kolmeen senttimetriin ja paino ei ylitä kahta grammaa.

Tämä hiiri kuuluu lepakoiden järjestykseen. Thaimaan biologi löysi ensimmäisen kerran vuonna 1973 sian hiiren. Koko, tämä eläin on huonompi kuin monet hyönteiset. Tämän pienen lepakon kanssa vain kääpiökarva kilpailee.

Sian nenähiiri muistuttaa penniä. Väri on harmaa tai ruskea ja punertava. He asuvat yksinomaan Thaimaan lounaisosassa Sai Yokin kansallispuistossa. Eläimet viettävät päivän pienissä ryhmissä kalkkikiven kukkuloiden luolissa. Iltaisin metsästää enintään viiden yksilön ryhmässä ilman, että he lähtevät yli kilometrin päivistä. Niiden pääasiallinen ruoka on hyönteisiä, jotka hiiret ottavat suoraan lehvistä. Näiden pienten lepakoiden lukumäärä on erittäin pieni. Nykyään väestö on noin sata yksilöä.

Kääpiöpurka Savi kuuluu myös pienimpiin eläimiin maan päällä. Maanpäällisten nisäkkäiden joukossa tämä karhu on pienin. Se painaa puolitoista kahteen ja puoleen grammaan. Se on myös maailman röyhkeä olento, joka syö noin kaksi-neljä kertaa sen painoa päivässä. Sawella on myös suurin eläinten pulssi. Eläimet elävät Pohjois-Afrikassa, Etelä-Euroopassa, Transkaukasiassa, Aasian maissa. Se löytyy Moskovan alueesta, Primorsky Kraiista, Baikalin alueesta ja Uralista.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org