Eläimet

Ekologin käsikirja

Pin
Send
Share
Send
Send


Kuten jo mainittiin, tämän ryhmän edustajat ovat saksia ja hylkeitä. Kuvailemme niiden yleisiä ominaisuuksia. Pinnipedit nisäkkäät ovat melko suuria eläimiä, joiden suurin paino on 3,5 tonnia ja kehon pituus enintään 6 metriä. Pitkänomainen, pyöristetty runko kapenee kohti päätä ja häntä. Kaula on paksu, istumaton, lukuun ottamatta korvia. Suurin osa raajoista on piilossa runkoon. Paksu nahkainen kalvo sitoo raajojen sormet ja muodostaa räpylät. Kaikki tämä on ominaista näille nisäkkäille (lintuherkälle ryhmälle). Eri eläinlajeissa kynnet eivät ole yhtä kehittyneet.

He käyttävät raajojaan vain liikkumiseen. Takaosien avulla eläimet tekevät värähteleviä liikkeitä. Tällöin päälihasvoima laskee rungon takaosaan. Etusuojat tasapainottavat valtavan rungon ja suorittavat ohjauspyörän toiminnan. Luettelossa esiintyvät oireet osoittavat niiden sopeutumista vesiympäristöön.

Iho on paksua ja kovaa. Ihonalainen rasvakerros suojaa luotettavasti hypotermiaa vastaan. Tämän luokan eläinten hampaat on tarkoitettu vain ruokien säilyttämiseen ja asettamiseen. Aivokotelo on suuri, aivot ovat suuret. Ulkoiset nieluja ei ole, mutta heidän kuulonsa on hyvä. Kun se on upotettu vedenpintaan, kuuloaukko kaventuu lihasten takia. Pinnipedit saattavat tehdä tuskin ääniä. Hajuelimiä kehitetään tyydyttävästi. Näkö on lähes poissa. Vibrissae, jotka ovat pitkiä karvoja, ovat eläinten tunteen tunteen tärkein elin.

Rehun kerääminen, lintueläinten nisäkkäät voivat pysyä vedessä pitkään. Keuhkojen koko on suurempi kuin maanpäällisillä saalistajilla, ja se antaa uuden ilma-aineen täydellisen uloshengityksen ja hengittämisen. Keuhkokudos on elastinen, paksunnetun pleura, kehittyneitä lihaksia.

Lintulajit syövät äyriäisistä, nilviäisistä, merilinnuista ja kaloista. Ruoka louhitaan vain vesien syvyydessä.

Walruses ja sinetit mieluummin lepäävät jääpeitteillä. Pinnipedit johtavat hirvittävään elämäntapaan. Eläinten suurimmat konsentraatiot muodostuvat lisääntymisen ja sulamisen aikana. Jotkut mieluummin istuvat elintapoja, toiset muuttavat.

Luonnolliset viholliset ovat:

  • merileopardit,
  • jääkarhut
  • suuret hait
  • tappajavalaat.

Pinnipeds-nisäkkäät tulevat maihin tai jäätä jälkeläisten paritteluun ja lisääntymiseen. Kolmen vuoden aikana tulee murrosikä. Periaatteessa yksi poika syntyy kerran vuodessa. Vastasyntyneiden ruumis on peitetty paksulla turkilla, joka vaihtelee värin ja rakenteen mukaan aikuisten turkista. Muutaman viikon kuluttua nuoremman sukupolven turkki muuttuu. Lapset kasvavat nopeasti, ruokkimalla äidin rasvaa maitoa. Syötön lopettamisen jälkeen poika muuttuu itsenäiseksi. Pinnipedit elävät jopa 40 vuotta.

Pähkinä on yksi suurimmista nisäkkäistä. Tämän luokan edustajat löytyvät Chukchin merestä, lähellä Franz Josef Landin saaristoa, New Earth -saaren rannikkoa, Pohjanmeren matalissa merissä.

Walrusissa on voimakkaita 2–4 ​​kg: n pintakuvioita, jotka ulottuvat 50 cm: n yläpuolelle ikeniin, ja naisilla ne ovat ohuempia ja lyhyempiä. Taskien päätehtävä on ruoan uuttaminen löysäämällä hiekkaista tai pehmeää pohjapintaa. Walruses pituus voi olla jopa 4 m ja painaa 1,5 tonnia. Tästä painosta huolimatta ne ovat ketteriä ja ketteriä eläimiä. Nisäkkäiden koko runko on peitetty jäykällä ja harvalla punertavalla karvalla. Alle 10 cm: n paksuinen rasva estää luotettavasti ylikuumenemisen. Walruses ei jäätynyt jäiseen veteen eikä he pelkää kylmiä pakkasia. Koska nieluun on liitetty ihonalainen pneumaattinen pussi, ne eivät upota veteen äänen unen aikana. Ylemmässä huulessa on paksuja, liikkuvia ja paksuja tärinää (aistielimiä), jotka on järjestetty useisiin riveihin. Hajuista he oppivat vaaran lähestymisestä. Huono näkö. Ulkoiset aurinkokappaleet puuttuvat. Niskat ja korvakkeet sulkeutuvat tiiviisti, kun ne upotetaan veteen. Flippers auttaa eläimiä sukeltamaan ja uimaan. Takapenkit auttavat työntämään maapallon ja jään pinnan.

kopiointi

Walruses lisääntyy viiden vuoden ikäisinä kerran kolmen tai neljän vuoden välein. Murskaimessa ilmestyy yksi pentu. Nainen ruokkii häntä, kunnes fangit kasvavat. Hän on hyvin huolehtiva äiti ja ei koskaan jätä poikaansa vaaraan.

Maanpähkinöiden hallitsematon sato vähensi huomattavasti numeroita. Viime vuosisadan viisikymmentä vuotta niiden metsästyskiellosta. Poikkeuksena oli vain paikallinen väestö (Yakuts, Chukchi), joilla on lupa metsästää pähkinöitä henkilökohtaisiin tarpeisiinsa. Jotkut pähkinälajit on merkitty uhanalaisiksi nisäkkäiksi punaiseen kirjaan.

Seal Family

Elefantti on sinettien suurin edustaja, joka asuu Etelämantereen ja arktisilla merialueilla. Se sai nimensä miesten nenässä sijaitsevan nahkapussin takia. Tiiviste viettää suurimman osan elämästään vedessä. Miehet painavat yli kolme tonnia ja niiden pituus on 6,5 m. Naisten paino ja koko riippuvat sukusta, johon he kuuluvat.

Pinnipedit nisäkkäät ovat kaupallisia saalislajeja. Nahkoja käytetään jalkineiden ja vaatteiden valmistukseen. Liha syö. Nuorten yksilöiden nahkoja käytetään turkis raaka-aineina. Erityisvaatimukset turkisnahkojen sinetit.

Pinnoitetun ryhmän ominaispiirteet

Ryhmä sukkulaisia ​​yhdistää suhteellisen suuria ja keskisuuria nisäkkäitä, jotka soveltuvat hyvin veteen. He viettävät suurimman osan elämästään vedessä, mutta kaikki nämä lajit ovat jo jonkin aikaa vuodessa säilyttäneet yhteyden maan tai jään kanssa nuoren synnytykseen ja ruokintaan.

Monet niiden anatomisista ominaisuuksista muodostavat kompromissin meri- ja maanpäällisen elämäntavan välillä. Ulkopuolella lintulajit säilyttivät monia maa-iskujen piirteitä. Pinnipedsissä on neljä naulakkoa, joita käytetään liikkumiseen sekä vedessä että maalla. Niissä on pyöristetty tai pyöreä muoto. Niiden aistit on sovitettu toimimaan sekä vedessä että maalla.

Suuret ja hyvin kehittyneet silmät mahdollistavat ruoan löytymisen mutaisessa ja kirkkaassa vedessä. Hännän ja ulkoiset auricles ovat pieniä.

Pinnipedit säilyttävät kartiomaisia ​​hampaita, jotka on sovitettu asettamaan ja pitämään kiinni liukkaista ruoka-aineista. Kaikilla on hiukset, mutta useimmissa lajeissa se on menettänyt lämpöeristysfunktionsa, joka suoritetaan ihonalaisen rasvan kerroksella.

Pinnipedit ovat laajalti levinneet jäästä trooppisiin, rannikko- ja pelagisiin vesiin, ja ne voivat elää sekä istumaan että muuttamaan. Useimmat lajit asuvat kylmissä ja leutoissa vesissä. Näillä eläimillä on laaja valikoima elintarvikkeita ja ne voivat syödä, sekä nielemättä saalista kokonaisuutena, että paloina. Useimmat merimiehet ovat hyvin sopeutettuja pitkään ja syvään sukellukseen. Tämä johtuu monista morfologisista ja fysiologisista laitteista, erityisesti suuresta veren tilavuudesta ja sykkeen pienenemisestä sukelluksen aikana.

Kaakkois-Tyynenmeren vesillä on edustettuina kaikki kolme piikkilajien perhettä.

Walrus-perhe joita edustavat suuret eläimet, joiden lyhyt voimakas kaula päättyy suhteellisen pieneen päähän. Kohdunkaulan sieppaus on heikko. Ulkoisia korvia ei ole. Paksu iho muodostaa useita taitoksia ja ryppyjä. Niissä on kaksi suurta ylempiä koiraa, jotka on suunnattu pystysuunnassa alaspäin. Etu- ja takaraajat ovat pitkiä ja nahkainen vanne.

Takaraajat voidaan tarttua rungon alle. Hiukset ovat hyvin harvinaisia ​​ja kovia.

Korvan tiivisteiden perhe - Venäjän vesillä on nykyään kolme mono-lajin sukua: - merileijonan suku, pohjoisten leijonien suvu ja pohjoisen turkisten hylkeiden suku. Perheiden edustajina miesten koko on kaksinkertainen narttujen kokoon.

Pitkällä päällä on ulkokuoret, se on kooltaan oikeassa suhteessa kehoon ja sijoitetaan pitkään liikkuvaan kaulaan. Molemmat raajaparit ovat pitkiä, päättyvät ruston iholle ja voivat taipua kehon alle. Nämä eläimet uivat, käyt- täen pitkiä eturaajoja (räpylöitä) lähinnä liikkumiseen ja takaosaan.

Maalla nämä eläimet ovat liikkuvia ja käyttävät kaikkia neljää raajaa. Päällyste on suhteellisen paksu ja siinä on vartija, turkisten tiivisteet ja hiukset.

Todellisten sinettien perhe sisältää pienimmätkin ja suurimmat koot.

Neljän suvun edustajia esiintyy Venäjän vesillä: - meri-jäniksen suku, tavallisten sinettien suku, raidallisten sinettien suku ja hylkeiden suku. Todellisissa tiivisteissä lyhyt, paksu kaula päättyy pyöristettyyn päähän, jossa on terävä kuono. Heillä ei ole näkyviä korvia.

pinniped

Kohdunkaulan sieppaus on heikko. Etu- ja takaraajat ovat lyhyitä, takajalat ulottuvat taaksepäin eivätkä voi taivuttaa ruumiin alle. Vastasyntyneen takki on pitkä, paksu, valkoinen useimmissa lajeissa. Aikuiset eläimet peitetään lyhyillä hiuksilla, alaspäin oleva kerros on lähes poissa. Seksuaalinen dimorfismi on alikehittynyt, miehet ja naiset ovat lähes samankokoisia. Toimitukset tapahtuvat pääasiassa jäällä tai rannalla. Pennut kasvavat hyvin nopeasti ja itsenäistyvät välittömästi imetyksen lopettamisen jälkeen.

pinnipeds

Pinnipedit ovat joukko vesieliöisiä lihansyöjiä, kuten sointuja. Joidenkin luokitusten mukaan lintueläimet on jaettu erilliseen ryhmään, kun taas toiset luokitellaan saalistushinnoittelueläimiksi. Pinnipedit viettävät suurimman osan elämästään vedessä. Näiden eläinten raajat ovat muuttuneet peitteiksi, niiden kehon muoto on kalamainen.

Rypälöimäryhmä yhdistää kolme perhettä: sinetit (crabeater-sinetti, norsun sinetti, merileopardi, sinetti), saksanpähkinät (ainoa tyyppi on saksanpähkinä), korvakorut (merileijonat, turkitiivisteet).

Näihin perheisiin kuuluu 20 sukua ja 32 eläinlajia.

Merenpohjan fossiilijäämiä löytyy Tyynenmeren pohjoisosan ja Atlantin valtamerien rannikolta.

Nämä eläimet olivat jo tunnettuja Ylä-Eocene -jaksosta, jolloin karhun saalistajat ja marten-perheet siirtyivät vesieliöille.

Pinnipedit asuvat merillä ja merivesillä alueilla, joilla on pohjoisen ja eteläisen pallonpuoliskon leuto ja kylmä ilmasto.

Kaksi sinettilajia asuu yksinomaan sisävesillä - Kaspianmerellä, järvissä - Baikalissa, Ladogassa. Subtrooppisilla vesillä on valkovärejä. Pinnipedit viettävät lähes koko elämänsä vedessä, uivat ja sukeltavat täydellisesti. Useimmat edustajat menevät harhaan.

Rannoilla tai jäällä muodostuu häkkejä, kun he pääsevät pois vedestä lepotilaan, paistelemaan auringossa, sulaa, syntymään ja ruokkimaan jälkeläisiä. Jotkut lajit elävät yksin tai pienissä ryhmissä. Useimmat lintuharrastajat muuttavat säännöllisesti. Jotkut lajit istuvat esimerkiksi tavallisella sinetillä.

Pinnipedit ruokkivat pääasiassa kaloja, äyriäisiä ja nilviäisiä. Suurten lintujen, esimerkiksi merileopardin, saalis on suuret selkärankaiset - sinetit ja pingviinit.

Kaikki lintujen edustajat ovat suhteellisen suuria eläimiä.

Kehon pituus vaihtelee välillä 150 - 650 cm ja paino 100 - 3500 kg. Tämän järjestyksen suurimmat eläimet ovat walruses, jotka ovat tavallisia Tyynenmeren pohjoisosassa. On muotoiltu virtaviivainen rungon muoto, joka kaventuu takapäähän.

Pää on pieni lyhyellä kaulalla, häntä on lyhyen prosessin muodossa. Lintulintujen kuono on pyöristetty, suu on leveä, ja ylähuulessa on näkyvissä bristly-viikset.

Pinworm-ravinto

Pinnipeds ruokkii eläinruokaa - lähinnä kalaa, äyriäisiä, kalmareita ja mustekaloja. Jotkut lajit, kuten Etelämantereen vesillä elävät krabitorit, suosivat muita elintarvikkeita.

Toisin kuin sen nimi, tämä eläin ei syö rapuja, vaan pieniä äyriäisiä, joita kutsutaan krilliksi ja joita esiintyy runsaasti kylmissä polaarisissa merissä.

Monet saalistajat eivät ole riittävän suuria selviytymään nuorten edustajista, mutta suuret hait ja tappajavalaat auttavat säännöllisesti heitä, varsinkin kokematon poikasia. Merileopardi nauttii muiden sinettien metsästäjän tuntemuksesta (hän ​​syö myös pingviinit ja kalat).

Pinnipeds metsästää jääkarhu. Joskus nuoret jäällä ovat saalista kettuja, susia ja kaljuisia kotkia. Mutta vuosisatojen ajan huijareiden tärkein vihollinen oli ihminen, joka tuhosi heidät turkista, rasvasta ja lihasta.

Walrus fangs

Tuskit eivät ole vain maan nisäkkäitä. Aikuisen saksanpähkinän paino saavuttaa 1400 kg, ja sen koirat ovat yli 60 cm pitkä ja 25 cm ympärysmitta pohjassa. Nuorilla yksilöillä koirat tuskin ulottuvat huulista.

Walrus-fangit ovat modifioituja ylempiä hampaita, joiden pituus on yli 60 cm.

Ne toimivat aseena, ja heittävät ja jäävärinä. Kun pähkinä pääsee ulos vedestä, hän käyttää niitä hengityselinten muodostamiseksi. Fangit ovat aseiden rooli saalistajien, erityisesti jääkarhun, hyökkäyksessä.

Elefanttitiivisteet

Suurimmat pentueista ovat norsujen sinetit, joiden pituus on 6 metriä, kehon keskellä 4,5 metriä ja 3,5 tonnin painot, nimensä paitsi sen koon, myös miesten yläpuolen vuoksi kuono on nahkainen pussi, joka muistuttaa norsun runkoa.

Parikauden aikana se täyttää ja nousee suoraan pään yläpuolelle tai liukuu suuhun, mikä vahvistaa karjaa.

Meren elefantit ovat koostaan ​​huolimatta ketteriä uimareita, he sukeltavat yli 60 m syvyyteen. Yksi laji kasvattaa Tyynellämerellä Kalifornian ja Meksikon rannikolla ja toinen Etelämantereen vesillä.

Pinnipeds: luokitus

Tämä nisäkäsjärjestys jaetaan kahteen superperheeseen, jotka muodostavat lihansyöjäjärjestyksen (Carnivora). Kaikki maapallolla olevat lintulajit on jaettu kolmeen perheeseen:

  • Walrus (Odobenidae),
  • Todelliset sinetit (phocidae),
  • Eared-tiivisteet (Otariidae).

Äskettäin katsottiin, että nuorten joukko katsottiin erilliseksi, itsenäiseksi irti. Nykyaikaisen luokittelun mukaan lintukarvat, kuten edellä on mainittu, kuuluvat kahteen eri saalistushakemuksen superperheeseen. Walruses ja korvakorut kuuluvat samaan perheeseen, Otarioideaan ja todellisiin sinetteihin Phocoideaan. Nykyaikaisen perheen lisäksi on vielä useita fossiileja. Eagle-tiivisteitä edustaa kuusi turkisten sinettien ja merileijonien sukua, yhteensä 12 lajia. Tiivistelmä on kolmetoista sukukuntaa, jotka ovat yhdeksäntoista lajia, ja niissä on yhdeksäntoista lajia, ja niissä on sinetöityjä sinettejä, sinettejä sekä merileopardi- ja crabeater-sinettejä.

Eläimillä, jotka edustavat käskyä, on epätavallinen ja epätavallinen maa-nisäkkäiden lajeille. Niiden pitkänomaisella rungolla on poikkileikkaukseltaan suoraviivainen karanmuotoinen pyöreä, joka kaventuu vähitellen kohti sekä päätä että häntä. Mielenkiintoista on, että näiden eläinten keho ei rajoitu jyrkästi, toisin kuin maan petoeläinten rakenne. Niinpä heidän päänsä kulkee sujuvasti hyvin paksuun kaulaan ja se puolestaan ​​runkoon ja hännään.

Epätavallisemman rakenteen takia korostetaan tyypillisiä raajoja peitteinä, joista suurin osa on piilotettu ihon vartalon pussiin. Tämä muotoilu sallii merimiehen liikkua vapaasti vedessä ja veden alla, mutta heidän raajojensa eivät salli saaliin saalista. Toinen epätavallinen asia on se, että useimmilla lajeilla ei korvia ole korvia lukuun ottamatta. Näiden eläinten iho on paljon paksumpi ja tiheämpi kuin maan nisäkkäillä, ja lisäksi sillä on vettä hylkiviä ominaisuuksia. Joissakin lajeissa se on lähes alasti, kun taas toisissa on pitkät, melko jäykät hiukset.

Näiden vesien nisäkkäiden väri vaihtelee harmaasta ja keltaisesta harmaasta punertavaan. Suurin osa lintuista on keskikokoisia tai suuria. Suuret yksilöt voivat saavuttaa kuusi metriä ja painaa jopa 3,5 tonnia! Lintujen keskimääräisten lajien paino on neljäkymmentä kiloa.

Tarkasteltavan irtisanomisen edustajat lisääntyvät hitaasti heidän avioliitonsa ei tapahdu useammin kuin kerran vuodessa. Lannoitteiden tapauksessa naaraat synnyttävät vain yhden vauvan ja vain joskus kaksi. Äidit ruokkivat vauvojaan hyvin rasvaisella maitoa, minkä vuoksi niiden jälkeläiset kasvavat nopeasti ja painavat.

Belek (harppupiippu)

Useimpien aikuisten lintujen päivittäinen ruokavalio koostuu äyriäisistä, kaloista ja monenlaisista nilviäisistä. Poikkeuksena on merileopardit, joiden ruokavalioon kuuluvat pingviinit ja sinetit. Pinniped nisäkkäät elävät melko kauan - jopa neljäkymmentä.

Täällä pidimme ehkä tärkeimpiä kohtia, jotka koskivat hämmästyttävien eläinten ulkonäköä ja elämäntapaa, jotka edustavat joukkoa nuoria. Myöhemmin palaamme tähän aiheeseen, ja keskustelemme tarkemmin tämän erottamisen eri tyypeistä.

Tällä välin suosittelen tutustumaan näihin artikkeleihin, jotka esittelevät sinut joihinkin vesieläimiin:

Lopuksi kiinnitän mielenkiintoisen mielenkiintoisen dokumenttielokuvan "Navy Seals in Kamchatka" ja informatiivisen videokuvan "Navy Seals ja Sea Lions". Katso, se on mielenkiintoista!

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org